Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131163

Igen pont ezt mondom,ez pedig a bogyózó:

Előzmény: Green Corner (131160)
Csikky Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131162

Rajtad kivül gondoltam! :) Kèkfrankos, őszibarack, summer red (alma), Prezident szilva, Irsai Olivèr. Erre a sorra gondoltam az Irsai zászlóshajóval! :) Van Besztercei barrique, azon meg agyalok, de szèp az is.

Előzmény: Törölt nick (131155)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.19 0 1 131161

Ez viszont jó ötletnek tűnik...3.000.-ért lehet kapni a mosógép elé köthető kis szűrőt, aminek pótolható a töltete. Az első gyantaszűrőmet ilyenből csináltam. Én is gondolkodom egy ilyennek a hűtő elé kötésén. Annál is inkább, mert a villanybojler tisztításánál láttam, hogy milyen kemény a víz nálunk. Egy ilyen kis töltet simán kibír egy évet és lehet kapni kisebb nagyobb kiszerelésben.

 

......most csináltam egy nagyobbat, mert ezen egy kicsit lassan ment...

Előzmény: gabor0036 (131147)
Green Corner Creative Commons License 2016.11.19 0 1 131160

Meg a rostély teljes hosszában dolgozik a gumilapát!

Előzmény: kupeci (131159)
kupeci Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131159

A magozó lapátjai (a lapátosé) közelebb, míg a bogyózóé távolabb helyezkednek el a palásttól.

Előzmény: Csikky (131105)
gombászok Creative Commons License 2016.11.19 0 2 131158
Előzmény: rézműves1 (131142)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131157

:))

Előzmény: endrepp (131156)
endrepp Creative Commons License 2016.11.19 0 1 131156

Ez igen! nem aprózod el. :)

Előzmény: Törölt nick (131155)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.19 0 2 131155

:)) Tudod hogy én is nem?:)) Már megterveztem és elkészítettem a címkéimet. 5 vagy 6 tételem lesz,pénzben úgy éri meg,mert akkor "csak" 3 E Ft/tételenként!! (2 Db 0.35L x 1 tétel) ami még mindig nem kevés pénzben,párlatban...de le van tojva a cél érdekében..D..D.. "Próba cseresznye" Te mikkel nevezel be ha nem titok?:)) Én Sárgabarack,Füge,Kiffer Körte,Birsalma,Besztercei Kék Szilva, és erősen gondolkodom a Bodzavirág párlatomon.Rákérdeztem a fő szervezőtől a Bodzavirágra párlatra,benevezhető mert tavaly is volt 8 beküldött minta belőle.

Előzmény: Csikky (131137)
Jolida Creative Commons License 2016.11.19 0 1 131154

Dehogy ismeretlen, az a német nevű orvos...naa, hogy is hívják.... dr. Alzheimer! :-)))

Előzmény: öreg_néne_b (131152)
endrepp Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131153

Nem találom, amit elmondtam. :) Engem az érdekelne milyen szöveg van a tekerő gombon?

Egy régi megsárgult műszaki rajz fotóján van a metszet.

Előzmény: gabor0036 (131148)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.19 0 1 131152

Az apja meg ismeretlen. ;)

Előzmény: Green Corner (131151)
Green Corner Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131151

Repetitio est mater studiorum.

Előzmény: öreg_néne_b (131146)
kupeci Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131150

Továbbra is az a kérdésem, hogy lehet e elindított állapotban rátankolni? Vagy meg kell állítani?

Előzmény: 1zsakkrumpli (131139)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131149

Nem tusom, mennyit főzhet, de iszonyú mennyiségnek kell ahhoz átfolyni, hogy a 3/4-es cső eltömődjön a vízkőtől.

Előzmény: gabor0036 (131147)
gabor0036 Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131148

Ez a metszet érdekelne engem is, csak mégis mi van benne. 

Előzmény: endrepp (131130)
gabor0036 Creative Commons License 2016.11.19 0 1 131147

Úgy gondolom a mai világban nem egy óriási költség szezononként egy 2-3-4eFt-os "in-line" vízlágyító patron, amit csak egyszerűen sorba kötsz.. :) 

Előzmény: DrJackson (131144)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131146

Viszont folyamatosan benne van a reggeliben :)

Előzmény: Green Corner (131145)
Green Corner Creative Commons License 2016.11.19 0 2 131145

De nem naponta!:)))

Én tegnap raktam fel...

Előzmény: foxrudi (131143)
DrJackson Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131144

Nekem átfolyós hűtőm van, 3/4-es műanyag idomos elvezetéssel, szintén kút vízzel hűtök, idén már 3x volt dugulása a könyököknél a feltorlódó vízkő plakkok miatt. Jövőre gondolkodom a colosra történő bővítésén.

Előzmény: Törölt nick (131041)
foxrudi Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131143

Ez már volt fönt,egy párszor,de a Reszkessetek betörők is minden évben műsoron van. :-) :-)

   http://www.feketics.com/attachments/fecske/Fecske200804.pdf

 

Előzmény: Csikky (131133)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.19 0 3 131142

Egyébként ezt én is "nagytudású" Cloaced fórumtársunk egyik válaszából ismertem meg, amiben a Magyar Abszint Társaságra részletes írására is utal..érdemes elolvasni, ha valaki még nem ismeri..

 

 

„Magyarországon a hagyományos égetett szeszes italon gyümölcspálinkát értünk, a gabonából készült rövid italok a múltban nagyon ritkák voltak.”

 

Hatalmas tévedés. Magyarországon ugyanúgy minden erjeszthetőt megfőztek régen, ami kéznél volt (a gyümölcsökön kívül leginkább a gabonát, majd később a krumplit is), mint a világon mindenhol máshol is, csak épp ezt mind „pálinkának” nevezték. Nem létezett olyan korszak, amikor egyértelműen a gyümölcs- és törkölypálinka lett volna a legtöbbet fogyasztott töményszesz az országban, ez csak a pálinkamarketing hülyesége. A mai helyzet úgy alakult ki, hogy az 1800-as évek második felében elkezdtek terjedni az ipari szeszfinomítók, és így Magyarországon az első világháború környékén-után minden nem gyümölcsből származó alapanyag átvándololt a finomszeszgyártásba, a finomszeszből pedig likőrt és rumutánzatokat gyártottak. A magyar gabonapárlatok tehát az elmúlt 5-600 évben mindig is jelen voltak, csak éppen az utóbbi 100 évben finomszesz formájában ismerjük. Ebben az írásban olvashatsz a magyar szeszfőzés valódi múltjáról: Mióta pálinka a pálinka, avagy mit „szabad” inni a magyarnak?

rézműves1 Creative Commons License 2016.11.19 0 1 131141

..."Üdv Rézmüves!  Whisky--Fózés  az új projekt?"...

 

Nem egészen...én úgy mondanám, hogy "időutazás" a régi hagyományokhoz. Ugyanis mielőtt bárki megbotránkozna a gabonából való "whisky-főzés" hallatán, azért azt tudnia kell, hogy jó Mátyás királyunk korában az "égő-víz"-nek csak kis részét főzték savanyú, vagy rossz minőségű borból vagy seprőből.

A nagyobb része nálunk is gabonából (árpa, rozs, búza, kukorica) "égetésével" készült... De azt is pálinkának hívták és pont olyan rossz volt, mint amit az Amerikában a telepesek ittak (tüzes víz), csak ott whisky-nek hívták az érleletlen gabonaszeszt...

Ez a gyümölcspálinka szokás, alig 100-200-éve terjedt el és bizony volt idő, amikor azt mondták, hogy Erdélyben a legjobb "pálinka" kukoricából készül...mint a Börbön, hogy magyaros legyek..

Előzmény: kurucz-1 (131074)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131140

Igen, van is róla rajz a másikon és én is terveztem ebbe, egy-egy leeresztő csapot, amit közösítve vissza lehetne vezetni az üstbe, ha a szint engedi...csak azt nem tudom még, hogy a szinteknek milyen jelentősége van és hogyan kell értelmezni...

Előzmény: endrepp (131136)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.11.19 0 1 131139

Napokban többen kértek tőlem segítséget magozó építésében.

Úgy gondoltam, hogy ide felteszem a rajzát.

Figyelem:

A rajz 1,1 kW IMI motorhoz készült, mindenkinek a saját motorjához, elképzeléséhez kell átalakítani.

Inkább javaslom, hogy mindenki kiindulási alapnak használja.

endrepp Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131138

Nem láttam még élőben. A forgó rész addig cseszteti a gyümölcsöt, hogy a végén a rácson átkényszeríti a pépesedő részeket, a többit ki kell borítani, vagy kisajtón kipörgetni, az már konstrukció függő.

Előzmény: Csikky (131133)
Csikky Creative Commons License 2016.11.19 0 1 131137

Ongára lesz mèg valaki èrdekelt rajtam kivül? :)

endrepp Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131136

Van csapos is, kézzel lehet tartani a szintet.

Előzmény: rézműves1 (131134)
endrepp Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131135

Köszi.

Előzmény: zr-7 (131132)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.19 0 0 131134

Igen valószínűleg így lehet, mert így van értelme annak az üstbe visszafolyó vezetéknek...láttam már közelebbi képen ezt a tekerentyűt, ami még kalibrálva is volt, csak nem tudtam, hogy mit működtet..így már persze világos...láttam hasonlót, ahol nem volt ilyen tekerője, gondolom ott fix

visszafolyó cső volt és annál így nem lehet változtatni a folyadék szintet...

Előzmény: endrepp (131130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!