Tokeletesen egyetertek veled... gyerekkel nem trefalunk!
Ugyanez az unokara is... ahogy a geyerekeim kivanjak - kovetem. Nagy bajt nem csinalnak - es tudom, amit mondok figyelnek ra... igy aztan... ok nevelnek - es en meg hatterben vagyok
Sokaig probaltam a nagy keses modszert - ahogy a tv-ben latom... de a JP modszer a jo nekem is - aranylag kis kes, vekony pengeju, azzal tudok szepen aprora vagni hagymat.
Oruletes mennyi gadgetet arulnak hozza - hogy hogyan vagjad... de egy jo kessel, kis kezugyesseggel meg lehet tenni neluluk is. A lenyeg - a gyoker reszt nem levagni...
Ujság szerint ráutaló tünetek esetén, komoly orvosi vizsgálatra van szükség, miután a ráutaló tünet bármi lehet. Én tele vagyok tünetekkel, de nem izgat. Eszem ami izlik, időnként ráfázok, elmulik. Nem foglalkozom vele. Ha hozzátartozóm lenne küldeném orvoshoz.
Papus cegenel szokott lenni nyaranta piknik, ott ettem utoljara... hatalmas fej hagymabol csinaljak - es bizony elegge zsiros a szentem. De az ize... jajj de finom.
A legsikeresebb fritözben sütni, miután lisztbe jól be lett forgatva.
Biztos, hogy nyűgös a liszt nálatok? Nemrég olvastam, hogy azoknak akik azt hiszik, hogy ilyen-olyan érzékenyek csak egy igen kicsi százalékuk valóban az.
Alapanyag ügyben a zasszony a hunyó, de pl. a palacsinta rizslisztből nagyon mukod...:}}
Kukurucliszt bőven van, szóval már sínen vagyunk.
Főleg, hogy a nejem a létező összes bajságot műveli ( -óz végűek:gluk-, frukt-,lakt).
Szépen vagyunk..., én csak állítólag laktóz.
A rohadt eü. információs rendszerből kiderült, egyszer a kórházban hétvégére hazamehettem volna, kiderítettem, hogy rántott hal lesz, megvártam az ebédet.
Erre valami pacsmagot kaptam, mert a panír nekem árt...
Kis híján emberölésre került sor...:}}}
Amikor laborvizsgáltak, semmi sem történt, igaz, a belgyógyász azt mondta, ne igyak tejet, mielőtt színházba megyek...
Hagyma... ha parolod - a legtobb etel igy kezdi - egyenletes darabokra vagod. Hogy milyen a darab formaj - ahogy kivanod.
Zsiradekot forrositasz (nem fustol!) es a hagymat kevergetes kozben parolod amig uveges lesz. Ez szokott a legtobbszor hasznalt utasitas lenni a receptekben.
Lehet karamellizalni is - tovabb sutod, kevergeted, kellemes iz lesz, de nem fo szet az etelben, latni lehet. Aranybarnara sutod.
Ha sotetbarna, tulsutotted, keseru lesz az ize, nem edes.
Ha a sonkad nem fott, hanem nyers/fustolt, akkor sutni erdemes. Nem tul eros tuzon, hanem ugy, hogy szep lassan piruljon, de ne engedjen levet.
Ha vizet teszel ala tovabb fog tartani, de ugyanez az eljaras. Aztan lehet addig parolni, mig puha nem lesz, ha kell ontesz meg ala vizet