Keresés

Részletes keresés

tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94692

Nekem van két Zwilling késem, egy marhanagy, meg egy közepes.

Késélezésre van mindenem, még fenőszíjat is készítettem, a nejem meg utálja mindegyiket.

Mondjuk a nagyhoz kell erő, neki meg műtétek után nincsen, szóval én a nagy séfkést kapom elő, ha valami kell, még a hagymához is.

De előbb fenem...

Előzmény: ZsuR (94690)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94691

Tokeletesen egyetertek veled... gyerekkel nem trefalunk!

Ugyanez az unokara is... ahogy a geyerekeim kivanjak - kovetem.  Nagy bajt nem csinalnak - es tudom, amit mondok figyelnek ra... igy aztan... ok nevelnek - es en meg hatterben vagyok

Előzmény: tutuuka (94687)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94690

Sokaig probaltam a nagy keses modszert - ahogy a tv-ben latom... de a JP modszer a jo nekem is - aranylag kis kes, vekony pengeju, azzal tudok szepen aprora vagni hagymat.

http://www.kqed.org/w/jacquespepin/slides/onion_t/1.html

Előzmény: tutuuka (94686)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94689

Boszi, ne bosszants...: a Szemmelversz egyetem 3 évig gyakorlatozott rajta.

Ez nem hit kérdése...:}}}

Mióta tartja a szabályt, nem hány, f.sik, hanem tud enni.

 

Ez nem agymenés...:}}}

Az én ügyem más, mert tejterméket lazán ehetek ( napi fél liter joghurt az átlag), mert azt már megrágták a bacik.

Az asszony nyűgösebb, mert pl. gyümölcsöt kilószám evett, most tilos.

Ő se kispálya.

Előzmény: Boszorka (94688)
Boszorka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94688

Én is, de ha a lányod ebben hisz, akkor legyen neki gluténmentes.

Előzmény: tutuuka (94685)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94687

Persze, a pertől félnek.

De a Kölök még a mondattól is tart ( nem hinném, hogy két morzsa gond lehetne, de nem az én bőrömre megy a meccs...)

Előzmény: ZsuR (94684)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94686

Magát a gyökeret le szoktam vágni, de csak a "szőrös" részét, a vége marad.

Még az apróhagymát is agyament módon, radiális irdalással művelem, ideje lenne megtanulni valami gyorsabb metódust...

Pedig jó késeim vannak.

Előzmény: ZsuR (94683)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94685

Off

Nem érted?

A lányom évtizedeken át kínlódott, míg sw/weiss kiderült.

Nincs mese, xar van a palacsintában.

Én fütyülök az állítólagos laktózomra ( a belgyógyász hátast dobott ( ugye maga kif.sta a beleit?) a leleteim alapján.)

Semmi nem volt, nem veszek én komolyan semmi dokit, de a lányom 3 éve küzdött a Törpiért, beleölt bő másfél millát, elhiheted, nem vicc ez.

 

Ha komoly orvosi vizsgálat volt, hát a fél Szemmelversz egyetem gyakorlatozott rajta, jó sokat.

Ja, a Törpi tegnap volt 2 hónapos...:}}}

On

Én is azt mondom, együk, ami kell.

A kutya is rágja a füvet....

Előzmény: Boszorka (94682)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94684

Az agyam eldurrant, kukoricapelyhet eszem kitöbbre, aztán rá van írva : glutént tartalmaz(hat).

 

Lehet, hogy csak azet irtak ra, mert azon a gepen glutent tartalmazot is dolgoztak fel... es felnek a pertol.

Előzmény: tutuuka (94674)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94683

Oruletes mennyi gadgetet arulnak hozza - hogy hogyan vagjad... de egy jo kessel, kis kezugyesseggel meg lehet tenni neluluk is.  A lenyeg - a gyoker reszt nem levagni... 

Előzmény: tutuuka (94681)
Boszorka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94682

Ujság szerint ráutaló tünetek esetén, komoly orvosi vizsgálatra van szükség, miután a ráutaló tünet bármi lehet. Én tele vagyok tünetekkel, de nem izgat. Eszem ami izlik, időnként ráfázok, elmulik. Nem foglalkozom vele. Ha hozzátartozóm lenne küldeném orvoshoz.

Előzmény: tutuuka (94674)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94681

Valahogy így követtem volna el...:}}

De kösz a filmet!

Előzmény: ZsuR (94679)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94680

Nagy eszme...

Ki fogom próbálni, a zasszony hülyének fog nézni...

Csak gyógyuljon meg Karácsonyig.

Ki-be mászkálunk a bajba/ból.

De nem felejtem el, nagyon jól néz ki, nyilván jó is.

Már nem hiába kószáltam erre...:}}}

Előzmény: ZsuR (94678)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94679

Előzmény: ZsuR (94678)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94678

Hat persze - nem kell a nagy hagyma... a lenyeg a sutes...

Előzmény: tutuuka (94677)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94677

Húú, ez a hagymavirág....

Ehhez tényleg marhanagy hagyma kellene...

Azért lehet, kisebb figurában előadom...

Előzmény: ZsuR (94675)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94676

Nem tudom, milyen morzsa. de magvak is, zsír/olaj nincs, itatós...

Azt hiszem, köles a magv...

Előzmény: ZsuR (94675)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94675

Ha a panirba teszel kukorica kemenyitot, meg ropogosabb lesz... nagyon szeretjuk mi is...

 

Ilyent szoktal csinalni neki?  Sult hagyma virag :))

Papus cegenel szokott lenni nyaranta piknik, ott ettem utoljara... hatalmas fej hagymabol csinaljak - es bizony elegge zsiros a szentem.  De az ize... jajj de finom.

Előzmény: tutuuka (94665)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94674

Mondjuk megcsinálni is, hacsak nem kamu.

De arra nagyon rá lehet faragni ( a kamuzásra).

Tényleg vannak, akiknek nagyon gáz a glutén.

A lányom nem kockáztat, én a morzsákat is kerülöm, nem akarnám tesztelni.

Mindenesetre rettenet dolog...

 

Az agyam eldurrant, kukoricapelyhet eszem kitöbbre, aztán rá van írva : glutént tartalmaz(hat).

Anyátok !

Milyen jó panír volt, most meg marad nekem.

Előzmény: Boszorka (94673)
Boszorka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94673

Berlini ujságban volt.

Szerintem a malomipar inkább azt sponzorálja, hogy gluténmentes stb. Sokkal drágábban lehet eladni mint a normál liszteket.

Előzmény: H_G (94672)
H_G Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94672

És a malom- vagy a tejipar szponzorálta a cikket?

 

Előzmény: Boszorka (94669)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94671

Én meg ellenkezőleg: aki azt hiszi, semmi baja, tele van kórsággal....

 

Valahol félúton lehet.

Előzmény: Boszorka (94669)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94670

A lányomnak nincsenek bélbolyhai, lehet, már gyerekkora óta.

Mindig azt hittük hogy az egyetemei ( 2 diplomája van) miatti stressztől vannak a bajok-hát nem.

Szigorúan tartja magát a leckéhez, de van valami paraméter, amin alig van belül.

Mondjuk az ezerforintos kenyér, amit élő ember nem eszik meg, csak az éhenhalás küszöbén....

 

Nem bohócság, a lurkó miatt ezermillió vizsgálat volt...:{{

Előzmény: Boszorka (94669)
Boszorka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94669

A legsikeresebb fritözben sütni, miután lisztbe jól be lett forgatva.

Biztos, hogy nyűgös a liszt nálatok? Nemrég olvastam, hogy azoknak akik azt hiszik, hogy ilyen-olyan érzékenyek csak egy igen kicsi százalékuk valóban az.

Előzmény: tutuuka (94666)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94668

OFF

Alapanyag ügyben a zasszony a hunyó, de pl. a palacsinta rizslisztből nagyon mukod...:}}

 

Kukurucliszt bőven van, szóval  már sínen vagyunk.

Főleg, hogy a nejem a létező összes bajságot műveli ( -óz végűek:gluk-, frukt-,lakt).

 

Szépen vagyunk..., én csak állítólag laktóz.

A rohadt eü. információs rendszerből kiderült, egyszer a kórházban hétvégére hazamehettem volna, kiderítettem, hogy rántott hal lesz, megvártam az ebédet.

Erre valami pacsmagot kaptam, mert a panír nekem árt...

Kis híján emberölésre került sor...:}}}

 

Amikor laborvizsgáltak, semmi sem történt, igaz, a belgyógyász azt mondta, ne igyak tejet, mielőtt színházba megyek...

Nade hol van az a panírhoz??

 

Ehh...

ON

Előzmény: nagypapi51 (94667)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94667

...Mivel nálunk a liszt nyűgös...

nemrég olvastam, hogy lyoni hagymához liszt helyett tökéletes a keményítő (krumpli, kukorica) is!

- még nem próbáltam, bár van otthon mindkettő

 

Előzmény: tutuuka (94666)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94666

Ja, a rostélyos hagyma...

Mivel nálunk a liszt nyűgös, de azt ugye kb. 2-3 mm vastagra, karikákra bontani, lisztbe forgatni, és szép barnára.

Na, az se kispálya...

Betegre szoktam enni magam belőle...

 

Ki is fogom próbálni a használható lisztfélékből, mert kisebb macera, mint a panír.

Előzmény: nagypapi51 (94661)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94665

Nálunk a hagyma ( ha nem aprított) akkor "rántva van" ( a macska fel van mászva a fára...).

Kegyetlenül finom köret, mondjuk paprikából is remek.

Mivel a lányom lisztes holmit nem ehet, az engedélyezett holmikkal is működik.

Jó nagy hagymákat félcentisre vágni, karikára szedni, panír, hadd szóljon.

Hidegen is jó...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (94661)
Csimpolya Creative Commons License 2015.12.15 0 0 94664

Köszönöm! Szerencsére van dióm, ráadásul ajándékba kaptam, úgyhogy holnap reggel az lesz az első dolgom, hogy megtegyem, amit javasoltál.

Előzmény: Mariska néni (94662)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.15 0 0 94663

Hagyma... ha parolod - a legtobb etel igy kezdi - egyenletes darabokra vagod. Hogy milyen a darab formaj - ahogy kivanod.  

Zsiradekot forrositasz (nem fustol!) es a hagymat kevergetes kozben parolod amig uveges lesz.  Ez szokott a legtobbszor hasznalt utasitas lenni a receptekben.  

Lehet karamellizalni is - tovabb sutod, kevergeted, kellemes iz lesz, de nem fo szet az etelben, latni lehet. Aranybarnara sutod. 

Ha sotetbarna, tulsutotted, keseru lesz az ize, nem edes.

 

Ha a sonkad nem fott, hanem nyers/fustolt, akkor sutni erdemes.  Nem tul eros tuzon, hanem ugy, hogy szep lassan piruljon, de ne engedjen levet.

 

Ha vizet teszel ala tovabb fog tartani, de ugyanez az eljaras.  Aztan lehet addig parolni, mig puha nem lesz, ha kell ontesz meg ala vizet

Előzmény: Atom-anti (94659)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!