Nos, az in-line vízlágyítók töltete nem bír el csak néhány m3 vízzel. Amúgy nem főzök sokat, csak a 3/4-es idomok baromira leszűkülnek, amivel nem is lenne baj, de a hűtőről nem apró vízkődarabok válnak le, hanem kb. 6-7 mm-es plakkok, amik az idomok szűkületein felakadnak és mint télen jégzajláskor feltorlódik a víz...
Nem készítettem még sem gabona, sem krumpliszeszt. De azt olvastam, hogy az élesztő nem eszik keményítőt, ezért a neten rendelnek hozzá az égetett szeszes kollégák mindenféle csodálatos enzimeket, hogy erjeszthető cukrokká alakítsák. Pár száz éve honnan rendelték ezeket? A gabonát még lehet malátázni, de a krumplit?
:)) Tökéletesen tudod:)) Te meg aztán főleg hiszen jó pár versenynél (ha felkérnek rá) még bíráskodsz is. Idáig a Szegedi,Mórahalmi és az Ongai versenykiírásában is úgy szerepelt ahogy említed:)) Én felcímkéztem idáig is... a minták úgy is egy számot kapnak...a többi valóban a szervezők dolga.Mindegyiknél előzetesen erre rákérdeztem telefonon és egybehangzóan megerősítettek hogy címkézzek csak nyugodtan mert nem azt nézik és nem az számít hogy mi van rajta,hanem hogy mi van benne és mennyire felel meg a "kritériumoknak"..D.D..:))
:)) Ha figyelmesen,részletesen elolvasod a ki írást akkor benne van hogy felcímkézett üvegekkel kell nevezni(fajta-évjárat-alkoholfok) Én ezt teszem:))
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ezt tapasztaltam én is, nem lehet tisztán látni körte ügyben, mindenki össze-vissza beszél. Amikor a kiffert vettem 2-3hete, akkor beszéltem valakivel, akinek volt császár, azt mondta egy hete lett leszedve. Ha ez igaz, akkor 1 hónapja, ért be.
Két barátom telepített kisebb gyümölcsöst a segítségükkel, teljes a megelégedés:
Mostanáig azt hittem császár körtét főztem tavaly,most kiderül, hogy kálmán körtét.Bár akitől kaptam az sem volt tisztában a fajtával, ő császárt is, kálmánt is mondott.Augusztus végén főztem, éppen tegnap találtam meg belőle 1 litert. Halványan besárgult, az íze nagyon finom lett.
Így igaz. Én azért próbálkozok vele mert ha a rostély cseréje ,plusz a hasznos hossz másfélszeresére növelés sem lesz elegendő,akkor marad az eredeti funkció(szőlő és bodza) bogyózás.Valamint így nekem alkalmas lesz héjnélküli tökmag magozására.
Mert elsősorban szőlőre készítették. Azért is az a neve, hogy szőlő zúzó bogyózó. Ha a plusz magozó rostéllyal sem működik normálisan akkor erősen el kell gondolkodni hogy alkalmas-e ilyen irányú felhasználásra ennyi pénzért.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: