Keresés

Részletes keresés

mili70 Creative Commons License 2016.11.21 0 0 131202

Gondolkoztam, hogy milyen diólikőrről beszélsz. Aztán rájöttem. Azon a felvételen nem GC. fórumtárs van, nem az ő felvétele. :)

 

 

Előzmény: Pit63 (131186)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.21 0 0 131201

Nem azonos.

Előzmény: foxrudi (131173)
kivimánia Creative Commons License 2016.11.21 0 0 131200

Kedves Fórum társ! A lapátról légy szíves egy rajzot feltenni,én is akarok csinálni egy magozót és nem tudom,hogy kés vagy csak sima lapát ami leveri a húst a magról.

Előzmény: 1zsakkrumpli (131139)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.21 0 0 131199

De egyébként nem értem, mert a leváló vízkődaraboknak a hűtő alján kellene gyűlniük...

Előzmény: DrJackson (131197)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.21 0 0 131198

Gondolom, a gardenás típusú csatlakozóra gondolsz. Az minden méretben 8 mm-re szűkül. De kapható sokkal nagyobb furatú is: http://www.agrowebshop.hu/termek/57/siroflex_csap_csatlakozo_kuplung_tomlocsatlakozo_4403_-_1_col_belso_menetes_-_1_col_kuplung_-_tomlo_adapter_-.html

Előzmény: DrJackson (131197)
DrJackson Creative Commons License 2016.11.21 0 0 131197

Nos, az in-line vízlágyítók töltete nem bír el csak néhány m3 vízzel. Amúgy nem főzök sokat, csak a 3/4-es idomok baromira leszűkülnek, amivel nem is lenne baj, de a hűtőről nem apró vízkődarabok válnak le, hanem kb. 6-7 mm-es plakkok, amik az idomok szűkületein felakadnak és mint télen jégzajláskor feltorlódik a víz...

Előzmény: öreg_néne_b (131149)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.21 0 0 131196

Nem készítettem még sem gabona, sem krumpliszeszt. De azt olvastam, hogy az élesztő nem eszik keményítőt, ezért a neten rendelnek hozzá az égetett szeszes kollégák mindenféle csodálatos enzimeket, hogy erjeszthető cukrokká alakítsák. Pár száz éve honnan rendelték ezeket? A gabonát még lehet malátázni, de a krumplit?

Előzmény: rézműves1 (131142)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.21 0 1 131195

 :)) Tökéletesen tudod:)) Te meg aztán főleg hiszen jó pár versenynél (ha felkérnek rá) még bíráskodsz is. Idáig a Szegedi,Mórahalmi és az Ongai versenykiírásában is úgy szerepelt ahogy említed:)) Én felcímkéztem idáig is... a minták úgy is egy számot kapnak...a többi valóban a szervezők dolga.Mindegyiknél előzetesen erre rákérdeztem telefonon és egybehangzóan megerősítettek hogy címkézzek csak nyugodtan mert nem azt nézik és nem az számít hogy mi van rajta,hanem hogy mi van benne és mennyire felel meg a "kritériumoknak"..D.D..:))

Előzmény: snapszmester (131191)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.21 0 1 131194

:)) Ha figyelmesen,részletesen elolvasod a ki írást akkor benne van hogy felcímkézett üvegekkel kell nevezni(fajta-évjárat-alkoholfok) Én ezt teszem:))

Előzmény: Csikky (131164)
sogi01 Creative Commons License 2016.11.21 0 1 131193

                                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (131168)
foxrudi Creative Commons License 2016.11.20 0 1 131192

Bármilyen korrekt is  a szervezés,nem célszerű felcímkézni az üvegeket.Én sosem tettem.

Előzmény: snapszmester (131191)
snapszmester Creative Commons License 2016.11.20 0 2 131191

A versenykiírásban az szokott szerepelni hogy kitölteni a nevezési lapot és vele szinkronban felcímkézni az üveget. Az anonimitás a szervezők dolga.

Előzmény: foxrudi (131190)
foxrudi Creative Commons License 2016.11.20 0 1 131190

Anonim üveg legyen,ez a lényeg.

  Fajta,alkoholfok,évjárat legyen csak feltüntetve.

Előzmény: Csikky (131164)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131189

Senkinek nincs? :(((

Előzmény: 1zsakkrumpli (131064)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131188

"Fain!"

Előzmény: rézmanó75 (131185)
Pit63 Creative Commons License 2016.11.20 0 1 131187
Előzmény: Green Corner (131184)
Pit63 Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131186

Tündérpofa felvétel! Az se érdekel, jó lett-e a diólikőr, de emberi. Bármikor, bármilyen rossz (vagy jó), megkóstolnám!

Előzmény: Green Corner (131171)
rézmanó75 Creative Commons License 2016.11.20 -1 4 131185

Figyelj csak halacska,most tanulsz! Remélem nem kell elmagyaráznom mi ez! :)

Green Corner Creative Commons License 2016.11.20 0 1 131184
Előzmény: Törölt nick (131182)
obsitos3 Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131183

Csinos.(-:

Előzmény: Törölt nick (131182)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131181

Kínai étteremben:

 

-Pincér! Ez a pecsenye milyen húsból készült?-

-Macka hús. Finom hús.-

-De macskát tilos étkezési célra használni.-

-Akkor cirke...-_

Előzmény: öreg_néne_b (131179)
endrepp Creative Commons License 2016.11.20 0 1 131180

Ezt tapasztaltam én is, nem lehet tisztán látni körte ügyben, mindenki össze-vissza beszél. Amikor a kiffert vettem 2-3hete, akkor beszéltem valakivel, akinek volt császár, azt mondta egy hete lett leszedve. Ha ez igaz, akkor 1 hónapja, ért be.

Két barátom telepített kisebb gyümölcsöst a segítségükkel, teljes a megelégedés:

http://csodakertesz.hu/

Előzmény: foxrudi (131176)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.20 0 1 131179

császár körtét kértem,és a kertészet ezt  adta,hogy ez az,a clapp.

Tipikus hozzáállás, az áru pont olyan, amilyent a vevő szeretne. :(

(Utálom az ilyent.)

Előzmény: foxrudi (131176)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131178

Egy biztos, a korai Clapp kedveltje nem azonos a késői császárkörtével.

Előzmény: foxrudi (131176)
kupeci Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131177

Ugyanezt alakítottam át.A tökmaghoz meg van kombájn:)

Előzmény: Green Corner (131171)
foxrudi Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131176

Én mikor vettem,császár körtét kértem,és a kertészet ezt  adta,hogy ez az,a clapp.

  https://www.tuja.hu/kerteszeti-lexikon/csaszarkorte.html

  http://www.dmkert.hu/enciklopedia/osszes_noveny/csaszarkorte_korte_kaiser_alexander

http://www.faiskola.kigyos.net/magyar/korte.html

 

Biztosan igazad van,de ezek közül kinek,és kinek nem? :-)

  

Előzmény: öreg_néne_b (131174)
Green Corner Creative Commons License 2016.11.20 0 1 131175

Mostanáig azt hittem császár körtét főztem tavaly,most kiderül, hogy kálmán körtét.Bár akitől kaptam az sem volt tisztában a fajtával, ő  császárt is, kálmánt is mondott.Augusztus végén főztem, éppen tegnap találtam meg belőle 1 litert. Halványan besárgult, az íze nagyon finom lett.

Előzmény: öreg_néne_b (131174)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131174
Előzmény: foxrudi (131173)
foxrudi Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131173

Az igen korai körte.Máss nevén Clapp kedveltje.

Előzmény: sogi01 (131172)
sogi01 Creative Commons License 2016.11.20 0 0 131172

Sziasztok! Volt már valakinek dolga császárkörtével? Sikerült egy keveset szereznem és kíváncsi vagyok milyen ízre, illatra lehet számítani.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!