Minket anno azzal hajtottak el, hogy a meteorológiai intézet szerint aznap nem volt 30m/s (vagy km inkább?)-nál nagyobb szél. És valóban, ez van benne a kötvényben...
a ház 2009 ben épült, eddig nem ázott be, mert nem volt ott folt, ez tuti, de 2 hete mikor a nagy vihar volt, egyszer csak csöpögött a víz. nyílván vmi történt, én leszarom mi, károm van, ezért kötöttem lakásbiztosítást nem is a leggagyibbat, még a kerti növényeim a kutyám minden szarra kötöttem, mikor meg nekik kéne fizetni szívatnak.
ott a kéménynél már kijavítottam az elmozdult két cserepet, de nem azok voltak a ludasak, mert utána szintén beázott.
a bádog jó.
na mindegy most kijön mégegyszer, csak nem akarom, hogy leppattintson.
Mégegy kérdés... ha a szobaalapot feltöröm, azt beledöngölhetem vagy inkább szedjem fel? Arra gondoltam, hogy apróra feltöröm, jól beledöngölöm és arra kezdeném a rétegeket. A szoba alapját így mostmár megemelnénk az előszoba szintjéhez ami az eredeti alap felett kb: 8-9 cm.
Amellett, hogy együttérzek a károsulttal, hadd fejezzem ki értetlenségemet.
Miért fizetne egy lakásbiztosítás egy tetőbeázás miatt, hacsak, nem valami előre nem látható esemény módosította a tető szerkezetét, vagy olyan szél és csapadékviszonyok voltak, amitől nem várható, hogy a tető megvédje a házat?
Ez inkább kivitelezővel vagy vétel esetén előző tulajdonossal lejátszandó ügynek néz ki.
Tanácsot szeretnék kérni! Felújítás alatt álló házunkban egyik szobánknak az alapja megsüllydt kb 2 cm. Nagy örömünkre már csak a festés lett volna meg a padló parkettázása( a régi parkettát cserélnénk szallagparkettára). A régi parketta felszedése után vettem észre, hogy a ház alapjáhz képest kb 2 cm-rel megsüllyedt. Ez a helyiség sok éven keresztül beázott a tető ramatysága miatt , amit azóta kicseréltünk, beázás megszünt. Most új alapt akarunk a szobába. Milyen rétegrendet javasoltok? Az biztos, hogy azzal kezdem, hogy apróra feltöröm a betont és jól megdöngölöm. A hogyan tovább a kérdés.... Köszi előre is
Bizony nem a cserép mérete hanem a bádozás . És az egy elég cseles , de azért jól kialakult megoldás. . 3 féle eleme van a kémény bádognak. Egy felső elem, itt a bádog megy a cserép alá, azaz a cserép rá nyulik a bádogra aztán az alsó bádog. Itt a bádog rámegy a cserépre a cserép darabkákra, és van az un. oldal bádog, na erről most nem írnák. A lényeg az alsó és felső bádognál a megfelelő átfedés.
Legyen az 5 cm, vagy több, a lejtéstől függ ez.
de mint írtam - ki akarnak bújni a nyomorultak a fizetés alól.
Már csak azért is sántit az okoskodásuk : a felső bádognál a cserép megy rá a bádogra -tehát itt a pici cserepet a szél akár el is fújhatja , de az alsónál a bádog eleve fogja a cserepet.
Hát a biztosítók már csak ilyenek. Mindig mindenből ki akarnak bújni. Természetesen mondhat ilyen, de csak írásban és ilyenkor illk leírni mi az előírás és azt honnan vette.
Engem évente 14 x keresnek meg a biztosítók jó 'ajánlattal'.
Aztán mindig megbukik az üzlet, mert ők tolják elém a 18 oldalas, általuk szerkesztett szerződést és amikor kérdem én mit írhatók rá, mondják semmit.
Menjenek a fenébe !!
Pedig nem lenne 5 mondatnál több. pl. a palafedésem szakszerű vagy sem. Tőlem bármelyik mehetne sőt az is nem tudjuk.
Ja mindig árvízzel riogatnak ( hegyen lakom ) és azzal , hogy betörnek és elviszik a nem létező aranyékszereimet !!
a képen a háztetőm látszik illetve a cserepek, tondach tango.
a kérdésem az lenne, hogy van valami előírás arra, hogy azoknak a cserepeknek amik a kémény előtt vannak (nyíllal jelölt), minimum mekkora nagyságunak kell lenni? illetve hogy kell szakszerűen adatenni?
hol találok erre vami szabályt előírást?
mert beáztunk, és a biztosítós azt mondta nem fizet mert nem megfelelő méret (túl kicsi), és nem szakszerűen lett feltéve.
Az áthidalókhoz nem lett hozzányúlva, a két belsõ redõnytokos ablaknál a kibontásnál "elõkerültek", a redõnytok tetején futnak végig, ahogy láttam, monolit beton áthidalókról van szó, nem a redõnytok tartotta és ha eddig állt vagy 35 éve, nem hiszem, hogy most kezdene el mozogni... (a melléfalazott ablaknál meg nincs repedés csak a sarkokban).
Szerintem a nikecell beépítése és leglettelése nem lett valami tökéletes de mostmár ez van, ezért is gondolok körbe "dizájnolásra" valami burkoló anyaggal...
Szennyes ledobót milyen csőből érdemes csinálni? Valami könnyű aluminiumra vagy PVC-re gondoltam. De ezeket be lehet betonozni a födébe? Vagy kEzell valami más rögzítés is? Ez nem is olyan drága.
Nem tudom. 200-as pvc csövem van itthon 4,9mm falvastagságú. Az mekkora hőtágulást kell elviseljen? 15-40 fokig változhat mondjuk a levegő hőmérséklete. Kipárolgás miatt ebbe még gondoltmam valami bélést, így lehet, ennyi sem lesz a hőingadozás.