Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49198

nekünk 15 m/s szél kell, mert akkor mindenképp fizet, de évi egy beázást is fizet, kivéva ha szakszerűtlenül végeztek vmit.

Előzmény: Gyurco78 (49195)
racsp Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49196

Sziasztok

Én Szakit ill. gépi vakolót keresnék, de most igy nyáron senki nem akar dolgozni, ill aki lett volna elromlott a gépe.

Szóval Veresegyházán kéne kb 250m2-ert gépi vakolni, meg esetleg emeleten válaszfalazni.

Gyurco78 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49195

Minket anno azzal hajtottak el, hogy a meteorológiai intézet szerint aznap nem volt 30m/s (vagy km inkább?)-nál nagyobb szél. És valóban, ez van benne a kötvényben...

Előzmény: Törölt nick (49194)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49194

a ház 2009 ben épült, eddig nem ázott be, mert nem volt ott folt, ez tuti, de 2 hete mikor a nagy vihar volt, egyszer csak csöpögött a víz. nyílván vmi történt, én leszarom mi, károm van, ezért kötöttem lakásbiztosítást nem is a leggagyibbat, még a kerti növényeim a kutyám minden szarra kötöttem, mikor meg nekik kéne fizetni szívatnak.

ott a kéménynél már kijavítottam az elmozdult két cserepet, de nem azok voltak a ludasak, mert utána szintén beázott.

a bádog jó.

na mindegy most kijön mégegyszer, csak nem akarom, hogy leppattintson.

Előzmény: Bediiii (49186)
nopánick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49193

jól beledöngölöm

Akár,... ártani nem fog, sőt.

Előzmény: sanitec (49190)
nopánick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49192

Igen, új éptésnel még van mód a síkok kellemesen egyszerű alakítására...

Felújításkor általában a szerelő beton a meglévő alap-fal közti vízszigetelés síkja alá kerül, a szükséges

új rétegek hely igénye okán, nomeg a fal miatt már nem is lehet az alap tetejére önteni sem ...

Ilyenkor egy holkeres átmenettel fel kell menni az alap belső oldalán is

a vízszigeteléssel, hogy a résmentes zárás körben mindenhol kilakítható legyen.

Előzmény: senset (49191)
senset Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49191

Hogy a szakszerűbb?

Az egyik képen az alap tetején van a szerelőbeton, a másikon meg nekifut.

Az első az az újépítésű a második meg a felújítás??

Előzmény: nopánick (49187)
sanitec Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49190

Mégegy kérdés... ha a szobaalapot  feltöröm,  azt beledöngölhetem vagy inkább szedjem fel? Arra gondoltam, hogy apróra feltöröm, jól beledöngölöm és arra kezdeném a rétegeket. A szoba alapját így mostmár megemelnénk az előszoba szintjéhez ami az eredeti alap felett kb: 8-9 cm.

sanitec Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49189

Köszönöm szépen....

Előzmény: nopánick (49187)
Dunit Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49188

Panaszosunk nem beszélt se lakás- se házbiztosításról,  csak simán biztosításról.

Látom  már a biztosító mellé álltál !

Honnan találsz meg egy  5 -15 éve épült ház kivitelezőjét.

Az eladó meg eleve beíratja a szerződésbe , hogy megtekintett állapotban adja a lakást /házat az neki  (mármint a vevőnek) megfelel  !!

Nos általában a naivak azért kötnek biztosítást, hogy meglepetések ne legyenek.

De azok mindig lesznek.

Nyilván ha tudta volna a panaszos, hogy ott valami rossz, megcsináltatta volna  !

De még egyszer azoknak akik a biztosító pártján vannak : a szerződést mindig a biztosítók fogalmazzák meg, nyilván úgy hogy az csak neki legyen jó.

Még egy mondatot se engednek beleírni a másik félnek !

Hol van itt a parítás ??

Előzmény: Bediiii (49186)
nopánick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49187

Ilyesmi a szakszerű megoldás...

Figyelve rá, hogy alap-fal közötti és a padló alatti vízszigetelés résmentesen össze legyen dolgozva.

Előzmény: sanitec (49185)
Bediiii Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49186

"Hát a biztosítók már csak ilyenek."

Amellett, hogy együttérzek a károsulttal, hadd fejezzem ki értetlenségemet.

Miért fizetne egy lakásbiztosítás egy tetőbeázás miatt, hacsak, nem valami előre nem látható esemény módosította a tető szerkezetét, vagy olyan szél és csapadékviszonyok voltak, amitől nem várható, hogy a tető megvédje a házat?

Ez inkább kivitelezővel vagy vétel esetén előző tulajdonossal lejátszandó ügynek néz ki.

Előzmény: Dunit (49183)
sanitec Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49185

Üdv mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni!   Felújítás alatt álló házunkban egyik szobánknak az alapja megsüllydt kb 2 cm. Nagy örömünkre már csak a festés lett volna meg a padló parkettázása( a régi parkettát cserélnénk szallagparkettára). A régi parketta felszedése után vettem észre, hogy a ház alapjáhz képest kb 2 cm-rel megsüllyedt. Ez a helyiség sok éven keresztül beázott a tető ramatysága miatt , amit azóta kicseréltünk, beázás megszünt.  Most új alapt akarunk a szobába. Milyen rétegrendet javasoltok? Az biztos, hogy azzal kezdem, hogy apróra feltöröm a betont és jól megdöngölöm. A hogyan tovább a kérdés.... Köszi előre is

Dunit Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49184

Bizony nem a cserép mérete hanem a bádozás . És az egy elég cseles , de azért jól kialakult megoldás.  . 3 féle eleme van a kémény bádognak. Egy felső elem, itt a bádog megy  a cserép alá, azaz  a cserép rá nyulik a bádogra  aztán  az alsó bádog. Itt  a bádog rámegy a cserépre  a cserép darabkákra, és van az un. oldal bádog,  na erről most nem írnák. A lényeg az alsó és felső bádognál a megfelelő átfedés.

Legyen az 5 cm, vagy több,  a lejtéstől függ ez.

de mint írtam - ki akarnak bújni a nyomorultak a fizetés alól.

Már csak azért is sántit az okoskodásuk  : a felső bádognál a cserép megy rá a bádogra -tehát itt a pici cserepet a szél akár el is fújhatja , de az alsónál     a bádog eleve fogja a cserepet.

Dunit Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49183

Hát a biztosítók már csak ilyenek. Mindig mindenből ki akarnak bújni. Természetesen mondhat ilyen, de csak írásban és ilyenkor illk leírni mi az előírás és azt honnan vette.

Engem évente  14 x keresnek meg a biztosítók jó 'ajánlattal'.

Aztán mindig megbukik az üzlet, mert ők tolják elém a 18 oldalas, általuk szerkesztett szerződést és amikor kérdem én mit írhatók rá,  mondják semmit.

Menjenek a fenébe !!

Pedig nem lenne  5 mondatnál több. pl. a palafedésem szakszerű vagy sem. Tőlem bármelyik mehetne sőt az is nem tudjuk.

Ja mindig árvízzel riogatnak ( hegyen lakom ) és azzal , hogy betörnek és elviszik a nem létező aranyékszereimet !!

Előzmény: Törölt nick (49178)
nopánick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49182

nem megfelelő méret (túl kicsi),

Ez nem lehet, gond, mert szerintem nincs szabály.

és nem szakszerűen lett feltéve

Ez lehet gond, de ezt valami hivatalos szakvéleményben kéne leírni.

Addig, csak böfögés a biztosító részéről ....

---

Ha, tényleg szakszerűtlen, akkor 10 évig a mester is támadható...

(asszem 10 év a kötelező alkalmassági idő a tetőfedésre)

joevagyok68 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49181

Ott nem is annyira a cserép "mérete" a fontos, mert az akkora amekkora elfér ott !

Hanem a bádogozás !

AZ milyen nálatok ? Megfeleően rálóg-túlnyúlik, kémény falánál milyen a csatlakozás ?

nopánick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49180

körbe "dizájnolásra" valami burkoló anyaggal... tetszsés szerint :-)

faldeko.hu/album/index.html

Előzmény: Törölt nick (49177)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49179

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49178

sziasztok.

a képen a háztetőm látszik illetve a cserepek, tondach tango.

a kérdésem az lenne, hogy van valami előírás arra, hogy azoknak a cserepeknek amik a kémény előtt vannak (nyíllal jelölt), minimum mekkora nagyságunak kell lenni? illetve hogy kell szakszerűen adatenni?

hol találok erre vami szabályt előírást?

mert beáztunk, és a biztosítós azt mondta nem fizet mert nem megfelelő méret (túl kicsi), és nem szakszerűen lett feltéve.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 49177

Az áthidalókhoz nem lett hozzányúlva, a két belsõ redõnytokos ablaknál a kibontásnál "elõkerültek", a redõnytok tetején futnak végig, ahogy láttam, monolit beton áthidalókról van szó, nem a redõnytok tartotta és ha eddig állt vagy 35 éve, nem hiszem, hogy most kezdene el mozogni...
(a melléfalazott ablaknál meg nincs repedés csak a sarkokban).

Szerintem a nikecell beépítése és leglettelése nem lett valami tökéletes de mostmár ez van, ezért is gondolok körbe "dizájnolásra" valami burkoló anyaggal...

Előzmény: gdzsozy (49175)
senset Creative Commons License 2012.06.26 0 0 49176

Szia Kömkel!

áááááááááááááááá!!!!!!!! :)

Így már értem!!

Köszönöm!!

Előzmény: KömKel (49128)
gdzsozy Creative Commons License 2012.06.26 0 0 49175

és mi van az áthidalóval?

Előzmény: Törölt nick (49160)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.26 0 0 49174

Sajnos Én is így gondolom...

És a függõleges repedések meg a száradástól lennének a redõnytok helyén? (egymás mellett van vagy 3-4) :(

Előzmény: nopánick (49162)
topikolos Creative Commons License 2012.06.26 0 0 49173

Ez jó ötlet, köszi.

Előzmény: nopánick (49171)
plusssuni Creative Commons License 2012.06.26 0 0 49172

Szennyes ledobót milyen csőből érdemes csinálni? Valami könnyű aluminiumra vagy PVC-re gondoltam. De ezeket be lehet betonozni a födébe? Vagy kEzell valami más rögzítés is? Ez nem is olyan drága.

nopánick Creative Commons License 2012.06.26 0 0 49171

1 sor karton papír, vagy egy vastagabb hirdető újság... pont jó lesz távtartaónak :-)

Előzmény: topikolos (49167)
topikolos Creative Commons License 2012.06.26 0 0 49170

Nem tudom. 200-as pvc csövem van itthon 4,9mm falvastagságú. Az mekkora hőtágulást kell elviseljen? 15-40 fokig változhat mondjuk a levegő hőmérséklete. Kipárolgás miatt ebbe még gondoltmam valami bélést, így lehet, ennyi sem lesz a hőingadozás.

Előzmény: joevagyok68 (49169)
joevagyok68 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 49169

"Akkor berakok egy 200-as csövet, és azt szépen körbebetonozom."

Köré nem kéne rakni "valamit" ? Legalább parketta alátét habfóliát...esetleg.Vagy valami vastagabbat 

A hőtágulás-hanggátlás ??, vagy későbbi könnyebb csere miatt .

Akár úgy is, hogy a 2 mellette lévőből levésel egy picit .

De lehet nem kéne .. csak úgy kérdeztem. :-))

Előzmény: topikolos (49163)
KömKel Creative Commons License 2012.06.26 0 0 49168

A 2 cm-t utána visszavakolni egy rémálom lesz :)

Keress valami vékonyabbat inkább.

Előzmény: topikolos (49167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!