Keresés

Részletes keresés

Procti Creative Commons License 2008.09.22 0 0 2372

Igen, köszi, megjött, bár nem értek egyet a titkolózással, hiszen úgyis csak receptre lehet beszerzni, úgyhogy írd be ide lécci, hátha másokon is segít. Remélem rajtam is.

 

Üdv

Előzmény: Nyco (2370)
p.mara Creative Commons License 2008.09.22 0 0 2371
Sziasztok! Én egy 21 éves lány vagyok az én problémám kb.2 éve kezdödött,pár napig nem olyan helyen voltam ahol nyugodtan lehetetett volna wc-zni,utána erölködtem és vérzett egy kicsit,de akkor nem mentem orvoshoz mert elmult, de tavaly is elöjött ujra elmult. Most megint vérzik de most sokkal jobban és nagyon fáj is már elöre félek menni wc-re, de egyre ritkábban van székletem hetetne 2szer max 3,néha iszom pár csepp guttalax hashajtot hátha nem lesz olyan kemény a székletem de nem akarom sürün, ugy érzem mintha már nem is tágulnék ki annyira wc-zés közben,lehet a szorongástol,hiába probálok megnyugoni... Akarok menni orvoshoz de nem fizetöshöz!! Nincs pénzem magán orvosra,mennyek korházba? Kell beutalo? A vizsgálattol félek a legjobban félek lesz e tükrözés? Mit csinálnak? Meg ott nézegetnek már elöre kiráz a hideg félek!!!! kérlek mondjátok meg milyen fel kell készülnöm fáj? elöre is köszi
Nyco Creative Commons License 2008.09.22 0 0 2370

Procty!

A glicerines és a nitroglicerines kúp két külön dolog, a glicerines egyszerű hashajtó, a nitroglicerines pedig végbélrepedésre való.

Priviben elküldtem neked a receptet!

Szia!

Nyco

Előzmény: Procti (2357)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.21 0 0 2369

Szia András!

 

Nagyon örülök, hogy túl vagy rajta! Gyógyulást!

 

Anna

Előzmény: mm-andras (2366)
tristen Creative Commons License 2008.09.21 0 0 2368
Szia András!

Mielőbbi gyors gyógyulást kívánok!

hali :)
Előzmény: mm-andras (2366)
mm-andras Creative Commons License 2008.09.21 0 0 2367

Bocsánat a helyesírási hibákért.

 

András

mm-andras Creative Commons License 2008.09.21 0 0 2366

Sziasztok!

 

Hát megvolt a Longo műtétem, szerdán, csütörtökön hazajöhettem. Altatásban csinálták és így nem éreztem semmit, csak amikor ébresztettek. Első benyomásom, hogy kicsit fájdalmasabb, mint gondoltam és hosszadalmasabb a gyógyulás - bár én naívan azt gondoltam, hogy másnap már sínmán lefutom a 100 m-t - eddig nem bántam meg. A doki azt mondta, hogy "nagyon csúnya volt". A leginkább fájdalmas dolog, hogy elkezd feszíteni belülről és a "szülés" még mindig elég fájdalmas - főleg attól, hogy előre félek tőle. Most úgy gondolom, hogy holnal minden további nélkül el tudok menni dolgozni, próba közben majd kiderül.

 

Mindenkinek gyógyulást, András

Procti Creative Commons License 2008.09.20 0 0 2365

Mért nem ezzel kezdted? Köszi! Köszi!

Majd megmutatpom a dokimnak (gondolom, orvosi receptre volt csak 600).

Előzmény: bkata27 (2363)
bkata27 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 2364
ja és ez is gyógyszertárban állították össze a kúpommal együtt....
bkata27 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 2363
Procti!

Oks ahogy gondolod. A krém 600 Ft volt......... a cordaflex mellékhatása hogy enyhíti az izomgörcsöt....ebből következik hogy ellazítja a végbél záróizmát ezért amikor mész wc ni nem a szűk (fájdalomtól összeszűkült) végbelen halad át a széklet.
De befejeztem az oktatás.....a Te dolgod mit választasz.

Minden jót, jobbulást!
Előzmény: Procti (2362)
Procti Creative Commons License 2008.09.20 0 0 2362

Ngyon kedves vagy Kata, de nem hiszem, hogy a kenőcsöd lenne a megoldás, lévén hogy nagyon drága, lásd Nyco régebbi hozzászólását:

 

A nitroglicerines kúp nem gyári készítmény, hanem a gyógyszertárban készítik az orvos receptje alapján. Pontos árra nem emlékszem, de ezer forint körül volt a 30 darab (két hétre elég). Ez baráti ár ahhoz képest, hogy a kenőcs változat, ami viszont gyári készítmény, és kb egy hétre elég, szakorvos által felírva is 5-6 ezer.. Csak receptre kapható.

 

Szóval nagyon drága a krém, sokkal drágább a nitroglicerines kúpnál, úgyhogy továbbra is  a nitroglicerines kúpnak várnám az összetételét

 

Üdv és okulást, jobbulástt, teljes gyógyulást, semmi hatalmat senkinek, ingyen jegyet mindenkinek!

Előzmény: bkata27 (2360)
tristen Creative Commons License 2008.09.20 0 0 2361
Sziasztok!

Mindenkinek gyors gyógyulást kívánok!

hali :)
bkata27 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 2360


Amúgy szívesen...........
diving Creative Commons License 2008.09.19 0 0 2359

Sziasztok!

Műtét utáni csomocskák ellen a traumeel homeopátiás kenőcsről gondoltam, hogy segíteni fog, nem és nem segített. 2 hete használom, még csak jobbnak sem monható :( Ránézésre, minhta meg sem műtöttek volna.

Több, mint 2 hónapja műtöttek, de a nagydolok - ha mégis engedek a csábításnak és eszem csokoládét - akkor az még mindig fáj, mitöbb egy-két csepp vér is jött vele.

A parfinolajat is eszegetem még mindig, de már nagyon elegem van belőle.

Komolyan nem voltam rá felkészülve, hogy ez ennyire lassan gyógyul és ráadásul úgy ahogy. De mindennek ellenére, azért újból megcsináltatnám, mert legalább olyan fájdalmaim már nincsenek.

Mindenkinek jobbulást!

bkata27 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 2358
Procti!

Szia Procti.... bocsika de nem tudok mit reagálni a leveledre mert sajna nem vok orvos és ahány ember annyi probléma.......( ezt csak azért írtam mert láttam hogy hiányolod az esetleges reagálást....tényleg bocsi)

Itt van a krém receptje amit kimondottan a repedésre kaptam a kúp mellé...sajna a kúp receptjét nem tudom...

Tabletta Cordaflex cc 10 mg
Lidocain g 0,9 (ccgia nomgenli)
ly. simplex ad gia 60,00

DS. külsőleg

Nem biztos hogy minden klappol mert a doki nagyon csúnyán írta le a receptet.

Esetleg próbálj meg az orvossal telefonon konzultálni sokkal többre mész vele mint esetleg itt hülyeségeket írunk le Neked.

ŰProf. Ritter László a Budapesti Nyírő Gyula Kórházban dolgozik...ha tudsz keress rá a neten a kórházra biztos lesz központi szám és ott segítenek majed.
Előzmény: Procti (2357)
Procti Creative Commons License 2008.09.19 0 0 2357

Tristen, lehet, hogy túl intim, de gondolom, ez a tapasztalatcsere legjobb formája. Kár, hogy kapcsolódó reag nincs. :(

 

Más: Nyco, lécci írd be ide annak a spéci repedésgátló glicerines kúpnak az összetételét, ha ez lehetséges. Ugyanis hiába kértem a dokimtól, csak mosolygott, azt mondja, a glicerines kúp csecsemőknek való hashajtónak. Ám, ha annyira ragaszkodom hozzá, azt vehetek recept nélkül is. Nos, az a glicerines kúp cca, 750 Ft 10 db, biztos nem az, amiről te áradoztál, mert ez tényleg nem csinál egyebet, mint meghajt.

 

Ezért szeretném megismerni a teáltalad említett kúp receptjét, hogy megmutassam neki, hátha akkor ráébred a dologra a dokim és tényleg kiírja nekem. Egyébként azt mondta, hogy szépen gyógyul a seb. Ehhez képest egyre jobban fáj...

Előzmény: tristen (2356)
tristen Creative Commons License 2008.09.17 0 0 2356
Szia Procti!

Jó kis regényt írtál! :)

hali :)
Előzmény: Procti (2355)
Procti Creative Commons License 2008.09.15 0 0 2355

Köszi bkata!

 

Nálam az a helyzet, hogy mostanában ha úgy vesszük, nincs gond a produktum állagával, hiszen mióta állapotom van, vigyázok rá (mályva+kamilla tea, bifidusz aktiregurálisz, rozskenyér, paraffinolaj, reggel langyosvíz), így amikor odaállok (egy itteni javaslatra szinte állva végzem) viszonylag könnyen csusszantok, majd ezután hajtom vissza az ülőkét, hogy rápihenjek. Szóval kicsusszan, ámde.

 

Úgy érzem, egy adag bennragad, és ott csinálja a galibát, fáj istenetelenül, mintha beakadt volna a repedésbe, (jó tudom, lehet, hogy ez csak a görcs, amit majd az általam az orvostól megrendelt glicerin megszűntet). Szóval ilyenkor leülök és várok újabb ihletre a maradék miatt, ami vagy sikerül, vagy nem, Ha nem sikerül akkor lekezelem magam (langyos fürdő, kenőcs, kúp), betelefonálok a munkahelyre, hogy késni fogok, és várok újabb ihletre, ami többnyire meg is jön néhány órán belül.

 

De előfordul, hogy csak fáj, valami idegentest, vagy görcs vagy nem tudom miféle érzéssel, nem tudom, hogy a produktum szorult-e oda, vagy a kúp túl kemény, míg nem olvadt fel, vagy csak a görcs, vagy esetleg duzzanat-daganat. Esetleg beveszek egy cataflámot és lassan elmúlik, néha sok apró puki kíséretében szűnedezik, ami nagy megkönnyebbülés.

 

Ez van. Nem egy szívderítő, nem tudom a megoldást, de talán tanulságos. Még annyit elmondanék, hogy amikor még tünetmentes voltam, a székelés akkor is több részletben ment, az ücsörgős szüneteket művelődéssel (olvasással) töltve.

 

Ma megyek vissza a dokihoz (aki legutóbb feltárt egy tályogot és diagnosztizálta, hogy az a repedéstől keletkezett -  ha ugyan tényleg ez a jó diagnózis, ő ugyanis március óta már a negyedik "diagnosztám"), igen megpróbálom rávenni a glicerines kúpra, ha már a múltkor magától nem jött rá.

 

Még annyit elmondanék, hogy az elmúlt két hétben (legalábbis az első 8-10 napban) a doki javallatára  napi 4-5-ször neomagnolos ülőfürdőt vettem.  Ettől- e, vagy mástól lett, nem tudom, de olyan mértékben viszketni kezdett a vájat, hogy soxor éjszaka arra ébredek, hogy vakarom. Próbálom kezelni canestennel, fenistillel, neogronormonal, de egyik sem nyerő, viszont a zuhanyrózsa forró vízzel, az mennyei vakarásnak számít. 

Előzmény: bkata27 (2354)
bkata27 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 2354
Szia Procti!

A kezelés formája attól függ mennyire vagy berepedve, ez minden orvosnál így van.
Az unokatesómnak három centis volt a repedése de teljesen a húsig hatolt ezért műtötték.. Nekem fél centis felületi ezért kúpot és kenőcsöt kaptam.
A széklet rendezése a legfontosabb, ugyanis legközelebb is berepedhet. Az unokatesóm megint berepedt természetesen nem ott ahol műtötték mert ott már nem fog.
Használj "Levolac" szirupot, nem lehet hozzászokni és nem is hashajtó hanem székletlágyító. 444 Ft. A Repedést a kemény széklet okozza!!! Vegyél korpa tabit de csak 3-4 db ot vegyél be sok sok vízzel....este megiszol egy adag szirupot, garantálom hogy másnap nem lesz kemény a székleted és elfelejtheted az egészet....talán örökre.
Sajnos nekem ezek ellenére is néha kemény.....de ilyenkor a biztonság kedvéért azonnal felteszek egy Reparon kúpot hogy megelőzzem a bajt.
A másik: szólj az orvosodnak hogy adjon nitroglicerines kúpot meg írjon fel olyan kenőcsöt amit csökkenti a végbélizom görcsösségét.
Amúgy az amit Te spéci kúpnak nevezel elvileg annak is használnia kell...mert az is jó, csak hát fejlődik az orvostudomány.....sose fogom megérteni miért nekünk kell szólni az orvosnak hogy mit írjon fel....nonszensz....

Előzmény: Procti (2351)
tristen Creative Commons License 2008.09.14 0 0 2353
Szia Pép!

Köszi, hogy leírtad a történetedet! És mielőbbi gyógyulást kívánok Neked! Hidd el, meg fogsz gyógyulni, csak most már a türelmed is fogytán van, ami érthető is! KITARTÁS!

hali :)

Előzmény: Pép (2352)
Pép Creative Commons License 2008.09.14 0 0 2352
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, de sokat olvasgattam a hozzászólásokat. Engedjétek meg, hogy én is elmeséljem a történetemet. 23 éves srác/férfi vagyok, és azzal a problémával fordultam orvoshoz 2006 decemberében, hogy véres volt a székletem napokig. Ekkor egy tükrözés után megállapították, hogy valószínű (mivel meg voltam akkoriban fázva) a nyálkahártya begyulladt és ettől lehetett a gond, valamint egy kisebb repedést is találtak. Pár nappal a dolog után el is múltak a panaszaim és jó másfél évig nem is volt semmi gond. Pár hónappal ezelőtt egy extra kemény székletet követően (csak úgy hasított...) ismét véres volt a székletem. Több napig sem múlt el, így hát megint elmentem dokihoz. Egy újabb tükrözés során megállapították, hogy van egy nagy repedésem, illetve akadt más is, 9 darab anális polip, ami ilyen kisebb szemölcs szerű kinövéseket jelent. Hogy mitől alakul ki azt nem tudni. Lényeg a lényeg, hogy mivel nem volt akut a dolog, a doki kúpot és kenőcsöt írt fel, én elmentem nyaralni, közben a repedés begyógyult, de aranyér alakult ki belőle, azaz a doki szerint vérrög. Nem egy, több is. Szeptemberben így hát műtétre került sor, mely a vérrögök kimetszéséből (ezek kívül voltak), illetve a polipok leégetéséből állt. A műtétet ambulánsan végezték, körülbelül fél óráig tartott és az egészből semmit nem éreztem, leszámítva a 3 érzéstelenítőt, ami azért meglehetősen kellemetlen volt, de ki lehetett bírni. Felkészítettek, hogy erős fájdalmaim lesznek az érzéstelenítő hatásának múlása után. Az első éjszaka végül is nem telt olyan rosszul, fájdalomcsillapítót (cataflam+algopyrin) szedtem, illetve Detralexet. Igazából a doki azt mondta, hogy a gyógyulás lassú folyamat, de az első hét az igazán kellemetlen. Most már lassan 12 napja történt a műtét, de eddig még lassú gyógyulási eredményekkel. Minden reggel a wczés egy kínnal ér fel, nagyon fáj és vérzik. Az tény, hogy eleinte sokkal jobban fájt és vérzett, most már enyhült némileg, de nem az igazi még mindig. Fáj és kicsit vérzik is. A doki azt mondta, hogy a végbélben keletkező görcstől (mely a fájdalomtól van) romlik a vérellátás, és ez lassabb gyógyulást eredményez. Egy héten többször is járok kontrollra, és kezelésre. Emellett folyamatosan szedem a fájdalomcsillapítót + detralexet, illetve próbálok rostosan étkezni. Sok joghurtot eszem, melybe általában búzakorpát is keverek. Gyümölcsök és sok folyadék, főzelékek, ezek jók. A kimetszett vérrögök helyét nem varrták össze. A doki azt ajánlotta, hogy wczést követően ne használjak wc papírt, azonnal meg kell mosni langyos vízzel és betadin kenőccsel kenni. Nagyon várom a gyógyulást és próbálok erős lenni. Azt tudom tanácsolni, hogy ha valaki bármilyen alsó/hátsó fertályi problémákat észlel ne legyen rest dokihoz menni. A tükrözéstől egyáltalán nem kell félni, fájni nem fáj, inkább nyomó érzés. Égőnek nem égő, a proktológusok előtt nem kell ezzel foglalkozni. Olyan mintha a torkodat nézné meg a fül orr gégész kb. Inkább előbb derüljenek ki a dolgok mint később. Mindenkienk mielőbbi gyógyulást kívánok és legyetek kitartóak. Üdv: pép
Procti Creative Commons License 2008.09.14 0 0 2351
Mivel gyógyítja Ritter doki a repedést? Szikével, gyógyszerrel, vagy egyébbel?
Előzmény: bkata27 (2349)
Procti Creative Commons License 2008.09.14 0 0 2350

Nekem pici repedésem volt de nagyon gyorsan meggyógyította.

Nekem meg valószínűleg nagy repedésem van, és sok orvos nagyon régóta (négyen hat hónap alatt) semmit nem gyógyítottak rajta. :(

Előzmény: bkata27 (2349)
bkata27 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 2349
Sziasztok!

Tudom ajánlani Prof Dr. Ritter Lászlót azt hiszem a Nyírő Gyula kórházban dolgozik ( Budapest).

Külfüldön is sikeres orvos...itthon nagyágyúnak számít (ez azt jelenti hogy a ma praktizáló orvosok 80%- át Ő tanította.)
Rendel maszekon az egyik legjobb budapesti magánklinikán...de a nyírő gyula honlapján ha megnézitek a központi számot sztem eligazítanak.
Nekem pici repedésem volt de nagyon gyorsan meggyógyította.

tristen Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2348
Szia András!

Sok sikert!

hali :)
Előzmény: mm-andras (2343)
tristen Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2347
Sziasztok!

Hát én semmiféleképpen NEM fizetnék ki ennyi pénzt! Valóban azért van ott a TB, hogy fizessenek abból! Ki kérem magamnak, hogy ennyire megvágják a magánklinikákon a szegény betegeket! Az orvos társadalomról megint meg van a véleményem!

üdv!
Előzmény: Procti (2346)
Procti Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2346

275 ezer Ft jatt zsebből????? Te jó ég, annyi pénz a világon nincs egy magyar beteg zsebében!!!

Előzmény: mm-andras (2345)
mm-andras Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2345

Szia Anna!

 

Az előzetes vizsgálat volt Óbudán az egészségcentrumban. Ott ambuláns kezeléseket végeznek, de az sajnos nem jöhetett szóba. A műtétet a Telki kórházban csinálják. Elvileg (ha minden stimmel) szerda reggel kell bemennem, vmikor kora délután megcsinálják a műtétet és csütörtökön reggel jöhetek haza. És sajnos az összes összeget kell fizetnem. (Össz. 275, de ha jó és símán el fogok tudni menni majd koditerembe, síelni stb. akkor megéri nekem).

 

András

Előzmény: Törölt nick (2344)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2344

Szia András!

 

Juj, de nehéz a felfogásom! :) :( Akkor Te most Telkibe mész vagy Óbudára? Mi az "Óbuda"? Amit Telki árainak írtál, az az az összeg, amit neked kell fizetni?

 

Minden rendben lesz, ne aggódj! És majd számolj be az "élményeidről", a Longo-ról olvastam és nagyon jól hangzik (már amennyire ilyet lehet mondani...).

 

Anna

Előzmény: mm-andras (2343)
mm-andras Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2343

Szia!

 

A kórház (Telki) 100, maga a készülék (egyszerhasználatos) 150, a doki 25-öt kér. Az eddigi hozzászólásokból azt szűrtem le, hogy a magánkezelés ha államilag finanszírozzák kb. annyit is ér, másfajta eljáráshoz nincs bizodalmam, Tamás doki is írta, hogy kipróbálták ők is, de OEP finanszírozás mellett nem éri meg. Az orvos akinél voltam szimpatikus és megbízom benne, ez is sokat nyom a latban.

A másik ok, hogy most rászántam magam, ha most találok valami OEP-est aki ad időpontot jó sokára addigra úgyis elmenne a kedvem tőle (fogorvos szindróma). Ezt meg addig csak túlélem, a nejem is noszogat, bár így is eléggé be vagyok...

 

András

Előzmény: Törölt nick (2341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!