Eddig ahol neveztem,mindenhol fel kellett tüntetni az alkoholfokot a nevezési lapon.
-Nem állítottam,állítom,hogy ahová Te szoktál nevezni,az nem egy jegyzett verseny,viszont én nyíltan előálltam egy példával,de a Te állításod,ködbe burkolódzott maszatolás.
-Arról pedig igen csak nem tehetek,ha fenntartásaid vannak a belinkelt versennyel kapcsolatban.(sértés,vagy sérelem?)
-Nem véletlen volt az idézőjel.
-Ne legyél benne biztos,nem egy személy szokott 48°fölöttivel nevezni.
-Ha nem értetted,olvasd el még egyszer,és értelmezd.
:)) Véletlenül...esetleg...talán...ha lenne díjazott párlatom innen erről a versenyről,akkor az lenne számomra már "Hab a Tortán"és kezdenék lenyugodni is utána,visszafogott "gyeplővel":) Ha nem lesz akkor sem fogom mindet kiönteni a kertbe hogy kezdjem elölről..D..D Elkopnak majd díjazások nélkül is:)) Max veszek fűrészporos tapétát jó lesz majd az is..D.D
Gyanús vagy Te nekem. Szerintem nem is iszol pálinkát, hanem az összeset elhordod versenyekre. Elfogyott felétek a tapéta és oklevelekkel akarod kidekorálni a falat? :)
Igazad van, tényleg nem szigeteltem körbe az üstöt. Egyszer már írtam, hogy mennyiből jön ki egy liter pálinkám. Egyszer elkezdtem számolni, hogy egy szigeteléssel milyen megtakarítást érnék el. Mennyi forinttal tudnám csökkenteni 1L bekerülési költségét? 10 esetleg 20 forinttal? De legyen 30 forint. Akkor már szinte ingyenbe lenne. :) Ez esetben 100L pálinkán ( ennyit ugye nem is főzünk évente ) lenne 3000 Ft megtakarításom. Ennyit egy jobb dohányos 1-2 nap alatt elpöfékel. Kávéból néhány nappal többet számolhatunk. Ennyit a megtakarításról. :)
Sztem. igazad van, de vedd figyelembe, hogy ez egy 60éves konstrukció, akkor nem volt szempont ennyire a jó hatásfok, ha olyat akarsz, ami a mai kor igényeinek, ezeknek a szempontoknak jobban megfelel, kéne nézned egy másikat.
Nálad mennyi van benne? Neked is DES 100-asod van nem? Remélhetőleg nem megy el 1 l 50 fokos, az azért durva lenne, az kb 5 %-os veszteséget jelentene. Ahogy korábban írtam, nem igazán a teljes töltésnél lehet jelentős a veszteség, hanem, ha csak mondjuk 15-20 l alszeszt akarsz tisztázni. Akkor is közel ugyanannyi anyag csorog vissza a zárba. Egyébként ha jól emlékszem 2 l víz fér bele. Próbáltam már úgy is, hogy csak 2/3-ig töltöttem meg, az kb. a belső perem magassága, akkor is megtelt a zár, tehát kb. 7 dl anyag belefolyt, volt már amikor színig töltöttem, de ilyenkor ki is kellett szedjek menet közben belőle. Természetesen ami jár az angyaloknak az jár, én is így vagyok vele. De alapvetően általában szeretjük a kisebb fogyasztású autókat. Meg a hatékony dolgokat. S ha valamit meg lehetne csinálni jól is, akkor miért nem? S ha belegondolsz az az 1-2-5 % veszteség azért idővel elég jelentős mennyiség tud lenni. (Gondolom, te nem szigeteled körbe az üstöt, végül mit árthat egy kis hő veszteség. ;) ) Szerintem azért törekszünk itt valamennyien a lehető legjobb cefrézésre, hogy a leehető legjobb pálinkát főzzük a lehető legjobb kihozatal mellet. No ha ez a cél, és elkerülhető a veszteség, akkor érdemes törekedni rá. Tudjuk, hogy a hordóba töltött pálinkának is van párolgási vesztesége. Ha huzatos helyen van a hordó, akkor nagyobb. Ha megtehetjük, akkor ugye a leginkább védett helyre tesszük. De nemsokára kiderül, ha meglesz a vízvető a sisakba, kíváncsi leszek az eredményre. S akkor könnyen meglehet, hogy az fogom mondani, igazad van nem sokat segít ez a megoldás. :)
Tudod, én csak egyet nem értek. Nálam ilyen túlfolyás nincs. Sőt, ha túlhűtöm azt a tányéros hűtőt akkor az üst vízzárja lejjebb süljed. Ha ilyenkor lekapcsolom a gázt kiszívja az üstbe. Csak szakaszosan hűtök. A hűtő vízzárját is kitudom szívatni, ha akarom... Igaz én most is harminc fokban főzök és 12-15 fokos kútvíz jön a hidroforról. GC tanácsát megfogadva, egyre kevesebb gázzal. Én nagyon meg vagyok elégedve ezzel a "ipari hulladékkal"! :)
Mennyi víz van a vízzárban? És mit saccolsz, egy felrakásnál - 50-95 L alszesz - mennyi megy el?
1L 50fokos? Több/kevesebb? Ezzel én nem foglalkozok, hagy menjen. Több is veszett Mohácsnál. De mondhatnám azt is, hogy így mulat egy magyar úr. ( már, ha úr lennék )