Keresés

Részletes keresés

bidmu Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1632

Szia Pom-pom77,

 

 

 

Kit ajánlanál? -"Felejtsd el az Uzsoki kórházat .Sport kórház és T.A!!!!!!"

Nekem a meniscus hátsó szarva szakadt és a térd mögött lett egy ciszta.

 

Segítene valaki,hogy kit ajánl ilyen műtétre?

Mennyibe kerül ha magánrendelésre megy el az ember?

Köszönöm

 

 

 

Előzmény: pom-pom77 (1586)
pcsaba12 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1631

Engem Dr Lejkó Dezső műtött,aki a több NB 1-es focicsapatnak és a válogatottnak is volt a sportorvosa! Nekem minden rendben volt!  Szerintem itt minden orvos jó! Sok sikert és kitartást ,mert neked most nagy szükséged lesz rá! 

Előzmény: benssz (1627)
benssz Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1630

köszi szépen.én most várom,hogy a felesége visszahívjon és szerintem péntekre kérek egy időpontot,aztán lesz ami lesz ! :)

Előzmény: berzensky (1629)
berzensky Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1629

Egy helyi sebész javasolt őt (zalai vagyok), pesti magánrendelőjében fogadott, a konzultáció 10 000 Forintba került. Mankó kb 1000 Forint, véralvadásgátló szuri kb 4000 Forint (20 db). Ennyi volt össz-vissz, a varratszedéssel kapcsolatban Béres felajánlotta, hogy a helyi orvosomhoz menjek a nagy távolság miatt, múlt hét csütörtökön meg is volt, ezzel még spóroltunk is. Emberként és sebészként is kiváló, de nyilván a sportkórházat se véletlenül favorizálják. Sok sikert

Előzmény: benssz (1628)
benssz Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1628

köszi szépen jó lábadozást neked  :) a 40 ezer forintos ott tartózkodáson kívül mennyibe került még a dolog? gondolok itt a konzultációtól kezdve a mankóig minden költségre.megköszönném,ha leírnád.illetve,hogy jutottál el tatáig? Dr . Béres pesti magánrendelőjén keresztül? 

Előzmény: berzensky (1626)
benssz Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1627

melyik orvos műtött ? sok sikert és kitartást a felépüléshez :) 

Előzmény: pcsaba12 (1625)
berzensky Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1626

Szia! Két hete műtött Dr. Béres György Tatán, és csak a legjobbakat mondhatom el az egészről. A körülmények, az orvosi és ápolói stáb hozzáállása nagyon profi. Nincs paraszolvencia, a két napos ott-tartózkodás 40 000-be került, de bármelyik állami kórházban is kifizethetsz ennyit, max a doki zsebébe. Ezt csak azért írtam le, mert több esetben is olvastam már itt, hogy mennyire negatívan állnak hozzá Tatához, sztem teljesen indokolatlanul. Sosem volt olyan kiszolgálásom, mint ott, remélem neked is jól megy majd minden, én lábadozom :)

Előzmény: benssz (1624)
pcsaba12 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1625

Szia! Engem a Sportkórházban műtöttek keresztszalag pótlással egy hónapja! Szerintem mindenképpen próbálkozz a Sportkórházban is,mert nekem csak jó tapasztalatom van! Azokat az orvosokat,akiket említettél,azok a legjobb térdsebészek között vannak az országban! A magánklinikák olyan áron dolgoznak,amit nagyon sokan nem tudnak megfizetni!

Előzmény: benssz (1622)
benssz Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1624

tudom,hogy nem kell aláírni,csak csempésztem egy kis iróniát a hsz-embe :D :) 

Előzmény: gurabli (1623)
gurabli Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1623

Egész biztos, hogy nem lesz gond egy konzultáció Béres doktorral, ha több orvos látja (ráadásul hozzáértők), az sosem baj. Főleg, ha mind ugyanazt mondják majd:)

Nem kell aláírnod (bár nem voltam nála).

 

Dr. Tállayról többször is hallottam, de ebben mások tudnak majd segíteni, én más régióban vagyok "jártas".

Előzmény: benssz (1622)
benssz Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1622

akkor valószínűleg vagy a honvéd kórház lesz,ha betudnak protezsálni,vagy a sportkórház.Már vannak telefonszámok meg orvos nevek :) gondolom egy Béres dr-ral való konzultációval nem vesztek semmit.Mégis csak eléggé nagy koponya.GOndolom nem kell aláírni a találkozás után egy szerződést,hogy Tatán fogom magam megműttetni :D 

Esetleg ezekről a dokikról tudnátok véleményt/tapasztalatot írni?
sportkórház:Dr. Halasi Tamás

                    Dr. Tállay András
honvédkórház:Dr. Tánczos Csaba
 

Előzmény: gurabli (1621)
gurabli Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1621

pom-pom is nagyon elégedett a kórházzal és a dokival is, talán az is megér egy próbát. Ráadásul az nem is magánklinika, ha jól tudom, de ebben ő tud segíteni.

 

Mindenki maga dönti el, hogy mire költi a pénzét, de ahogy itt a fórumban legtöbben nyilatkoztak, nekem az jön le, hogy nem éri meg magánklinikán műttetni (ha csak nincs olyan tényező, ami miatt muszáj).

Előzmény: benssz (1619)
gurabli Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1620

Én biztos, hogy nem választanám egyik magánklinikát sem, mert nagyon sok pénzt kell rá elköltened, és a legtöbb normális helyen ugyanazt a figyelmet és ellátást kapod. Az egész országban választhatsz kórházat, nem tudom, hogy ez pontosan hogy működik, de max. akkor nem mehetsz egy adott intézménybe, ha valamiért nem tudnak fogadni (talán nem kötelesek fogadni?), de lehet, hogy nincs is ilyen.

A legtöbb helyen 3 napig kell bent lenned (2 éjszaka), ha minden rendben van. Persze van, ahol egy hét. A kórházi koszt nem a legjobb, de ehető, meg nem enni jár oda az ember. A nővérek, orvosok nagy része nagyon segítőkész és normális, főleg, ha te sem parancsolgatsz nekik folyamatosan:) illetve nem ugráltatod őket, ha kell, ha nem (volt ilyen "szobatársam").

Súly és terhelésben mindenképpen egy hozzáértő orvos véleménye kell.

Trombózis elleni injekció (Clexane): nem feltétlenül indokolt minden esetben, ezt az orvosod dönti el. Műtét után szinte biztos, hogy kapsz, sérülés után nem biztos (én kaptam, de sokan nem kaptak).

 

Hogy mit és hogy szabad most csinálnod, azt egy jó gyógytornászra kellene bízni és egy hozzáértő orvosra.

 

Előzmény: benssz (1616)
benssz Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1619

szia köszi a választ!sok hasznos dolgot leírtál.Most beszéltem telefonon Béres dr úr kedves feleségével.Hétfőn és Pénteken szokott lenni a magánrendelése Budapesten,ami 10ezer forintba kerül.Szerintem ezt minél előbb megejtjük.

Azt mondta,hogy Tatán 20 k egy éjjel és keresztszalag szakadáskor 2 éjszakát szoktak bent lenni a betegek.Plusz a csavar.

A körülmények amiket említettél: 20 éves vagyok most végeztem a sulival,épp akartam menni dolgozni valami roncs gyárba itt a környéken...de hát közbe jött ez,tehát nincs ahonnan kimaradnék.A szállítást családon belül megtudjuk oldani,illetve ideiglenes szállást,Dél-Pesten.Mégis csak közelebb vagyunk onnan Tatához.Többet majd a Béres dr úrral való konzultáció után tudunk majd.szerintem ennyi.továbbra is várom a tanácsokat,véleményeket,ajánlásokat :)

Előzmény: Axióma (1618)
Axióma Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1618

Ja es meg egy: en eleg szerencsesen usztam meg, gyakorlatilag az elso ejszaka utan nem kellett fajdalomcsillapito se miatta, nem volt semmi komplikacio, de volt aki ugy jott oda kontrollra dagadt es iszonyuan fajo labbal, hogy a doki lehulyezte, amiert nem hivta korabban, akar hetvegen... es ugye ilyenkor nagyon szamit, hogy az nezzen meg, aki mutott, tudja hogy pontosan mi volt. Tehat en a helyedben azzal szamolnek, hogy a mutettol 1 hetig egy segitovel ott dekkolsz Tatan. Es csak autoval lehet szallitani, tomegkozi ertelemszeruen nem megoldhato ilyenkor. Mi is elegge a hataron voltunk tavolsagilag, de belecsusztunk szeptemberbe, lanyoknak suliba kellett jarni, meg a ferjemnek is tanitani, de szerencsere megoldottuk.

Előzmény: Axióma (1617)
Axióma Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1617

Tataval az a baj neked onnan a tavolbol, hogy tobbszor kell odamenni... gyakorlatilag egyszer mesz arra a vizsgalatra, amikor megallapitjak, hogy ez mutet (2.5 evvel ezelotti adatkent ez talan 12e volt, de lehet hogy most keverem egy masikkal). Aztan oda kell teged vinni a mutet elotti esten vagy a mutet reggelen, es el kell hozni ket ejszaka utan. Latogatas kozben valami nagyon kreten idobeosztassal van, mondjuk inkabb hogy nincs. Es minimum az egyik csavar muanyag felszivodos kellett legyen, ami akkor 60e volt -- igy kernek penzt a mutetert, mert oep finanszirozott, csak az extraert kerhetnek, amugy azt nem is ok kapjak hanem a kereskedo (kulon kell fizetni is), de gondolom van jutalekuk... Plusz ki kellett fizetni a 2 ejszaka korhazi ellatast, azt mar meg nem mondom mennyi volt, talan korabbi hsz-omban megtalalod, latatlanban 20e remlik per nap. Plusz mutet utan 1 het mulva vissza kell menni kontrollra is, az mar megint rendeloi tarifa.

Nekem ez anno megerte, mert egeszsegpenztari kartyarol, nulla paraszolvenciaval, es garantaltan keves csaladtol tavol toltott idovel lezajlott (2 nem tul nagy gyerekkel vagyok csaladanya), plusz a rehab. az elvben is 1.5 honap alatt befejezodott, mehettem dolgozni (mig Szfvaron az Abkarovics 2 het korhaz, 3 het onellatasra alkalmatlansag minimummal riogatott, megjegyzem szinten maganrendelesben, allami korhazban mutve).  Nekem nem egeszen 1 hetig volt segitsegem a hazajovetel utan, meg elinteztem a hazhoz jovos gyogytornaszt, de vegul ugy alakult a dolog, hogy nemhivatalosan de egy tragedia miatt bejartam mar korabban dolgozni (autoval hoztak-vittek hol a csalad hol munkatars, es amikor nem akkro is elofordult hogy otthonrol dolgoztam kicsit).

Szoval ha az en szemszogembol nezzuk, meg en Bp. eszaki agglo-ban lakom, igy megerte, egyreszt utalom a boritekozast meg arra nincs adokedvezmeny, masreszt az, hogy pont ezzel a modszerrel mutottek, es igy idot nyertem (a tappenz osszegerol ne beszeljunk...), igy megerte. A 2 agyas furdos szoba, internet, lapos tv, valaszthato menu nekem annyira nem volt szempont...

Neked nem tudom, hogy mennyit szamitananak ezek a tenyek, munkabol kieses, csalad epit rad stb. de talan valami neked fontosat is le tudsz szu"rni abbol, amit irtam.

Ja es egyaltalan nem trivialis, hogy nem maganuton ha csinaltatod, akkor nem ugyanezt az ellatast kapod, de sajna en keson talaltam ide, es nekem a ketto kozul me'g ez volt a jobb. Az allami nalam kiesett, mert UH-ra kuldott, szakadast nem allapitott meg pedig tipikus tuneteim voltak, csak valami magneses kezelest irt fel, en meg nem nyugodtam bele - szerencsere. (Surun ment ki a terdem, a dokinal akkor voltam amikor annyira nagyot kapott egy megcsuszasnal, hogy vszinu akkor szakadt el.)

Előzmény: benssz (1616)
benssz Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1616

köszi a választ.Azt mondják,hogy 22 éves korig van fejlődőben az ember.Tudom,hogy ajánlottak.szinte az összes hozzászólást elolvastam.Akkor irány BP.Szerintem dr Tánczos lesz a nyerő a honvédkórházban,Őt többen ajánlották.Szerintetek sem ártana elmenni egy magándokihoz? Én kinéztem dr Knoll-t,csak nála 18 ezer egy konzultáció.ha viszont műteni kell és a szüleim "nagy duzzogva" belemennének a magánklinikába,akkor megérné Tatát választani? Olvastam,hogy körülbelül 100-150ezer forint lenne a dolog.Pontos összeget tud valaki mondani? Mi mennyibe kerülne ott.
illetve még annyi információ magamról,hogy 197 centi magas vagyok és 135 kiló...  szóval most a jó lábamra nem kis súly terhelődik.Van aki azt mondja,hogy mozogjak,amennyit tudok és van aki azt,hogy ne mozogjak,csak amennyit muszáj,mert az egész súlyom a bal oldalamra terhelődik és ezáltal több kárt csinálok,mint hasznot.

Korábban írtam,hogy az orvos javasolta a szobabiciklit.Tegnap este az ortézist kicsaptuk 90 fokra (eddig 0-n volt csütörtöktől) és megcsinaltam 10 tekerést.Aztán próbálgattam a térdem és kis híján behajlik 90 fokba.

azt hiszem ennyi . JA ! a véralvadásgátlóról nem írtál semmit.azt vajon miért nem írtak fel?? 

Előzmény: gurabli (1615)
gurabli Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1615

Hát, ezt az orvosnak kell tudnia. Ultrahang gyakorlatilag semmit nem ér, nem megbízható ebben az esetben. Talán egy MR segíthet, de az sem teljesen pontos.

Esetleg próbáljatok meg beszélni egy térdspecialistával, ajánlottak már itt jó párat, többségük BP.

Ha szakadt az elülső keresztszalagod, ilyen fiatalon biztos, hogy érdemes megműttetni, az nem kérdés. Hogy mikortól lehet műteni, az már más kérdés, nem tudom. De szerintem húsz éves korra már kialakul minden, de ezt majd egy rendes orvos megmondja.

Előzmény: benssz (1613)
gurabli Creative Commons License 2014.02.17 0 0 1614

Szia! Nem tudom, mi okozhatja. Nálam semmi ilyen nem jelentkezett, pedig szedem már egy ideje. A fő összetevőknek elvileg (több tanulmány alapján) gyakorlatilag semmi mellékhatásuk nincs. Mellette még vitaminok vannak benne.

Esetleg próbáld meg abbahagyni pár napra a szedését, nézd meg, hogy akkor mi történik? Persze úgy, hogy máson ne változtass:)

 

 

Előzmény: 2kacsapacsa (1612)
benssz Creative Commons License 2014.02.16 0 0 1613

sziasztok ! kedden egy kis baráti foci alkalmával volt egy rossz mozdulatom,kiment oldalra a térdem.éreztem,hogy baj van.irány a sürgősségi.doki megnézte felküldött röntgenbe,majd vissza,amikor is megállapította,hogy a belső oldalszalag elszakadt.csütörtökre kellett visszamennem kontrollra,másik doki volt,aki megnézte a lábam,azt mondta,hogy az eülső is elvan szakadva.most ultrahangra(!) kaptunk(vettünk) időpontot.21-én kell mennem. pénteken édesanyám visszament a keddi orvoshoz a kórházba,hogy mégis mit csinaljunk.azt mondta,hogy nem lehet megműteni mert még fiatal vagyok(20és fél éves) és még növésben vagyok.ekkor kérdezték,hogy nem kapok e véralvadásgátlót,mert hogy egész nap fekszek.erre azt mondta az orvos,hogy ne feküdjek,hanem szobabiciklizzek.mit javasoltok? ha kicsit kesze-kuszán írtam le és van még valami kérdésetek,akkor megpróbálok minél előbb válaszolni.előre is köszi ! annyit még hogy a helyszín: Nógrád megye,Balassagyarmati kórház.

2kacsapacsa Creative Commons License 2014.02.16 0 0 1612

Kedves Gurabli és a Többiek! Érdeklődöm, hogy a Heavy Duty-t szedő sorstársaim észleltek-e valamilyen mellékhatást? (Most naponta 10-szer biztosan ki kell mennem pisilni.) Lehet persze, hogy a mozgáscsökkenésből+túlsúly okozta hiperaktív hólyag szindróma alakult ki, de gyanítom, hogy inkább a kapszulák miatt lehet. Válaszotok köszönöm.

pom-pom77 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 1611

Knollnál a kórházi ágy Budaörsön 30.000 FT vagy 40.000 Ft 1 napra mert másnap hazaküldenek,(Sport kórházban legalább 2 napig ott vagy és ingyen jön a gyógytornász is  másnap)100.000 Ft az implantátum  és a gyógytornásza 7.500 Ft /per alkalom,különben nem vállal garanciát. Legalább fél év gyógytorna és kb . heti 3-szor kellene menned. Számold csak ki?Ja és még a műtét előtt felkészítő gyógytorna 3-szor. Én már 100-szor(mind a két lábam műtötték) voltam gyógytornán a Sport kórházban TB alapon  ahol egy nagy csarnok van legalább 50  méter hosszú. Már olyan az erőnlétem,hogy  ugyan annyi idő alatt futom a 4,2 kilométer mint a barátnőm aki 20 évvel fiatalabb nálam,és atléta volt .Szerinted egy magángyógytornász tud –e olyan körülményeket ,eszközöket/teret biztosítani mint a Sport kórházban? Ha van időd akkor olvasd végig a beírásaim,ha nincs akkor írj az e-mailemre.

pom-pom77 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 1610

Nikke!! Jól értettem mit írtál. Én azt írtam,hogy magánklinikán nem adnék borravalót. Pontatlanul fogalmaztam,nyilván a magánrendelőre is ez érvényes nálam .Egyáltalán pofa kell hozzá,hogy kifizeted a súlyos ezreket minden egyes   vizitre és akkor még elfogadja zsebbe is a paraszolvenciát. Nem egy ismerősöm nem megy  vissza a magánorvoshoz kontrolra mert perkálni kell 10.000 Ft-ot. Nálam  panaszkodnak ,a keresztszalaggal műtött betegek ,hogy tud-e menni ahhoz a dokihoz  kontrolra aki engem műtött ,mert nincs rendbe a lába 1 év után sem.

 

Robynho ,látom nem olvastad a beírásaimat. Nem akarom itt  ismételni magam  ,hogy kit  és miért válasszál,de az tuti hogy olyat tudok mondani ami a legjobb megoldás lesz neked a kekeckedo@citromail.hu-ra  írjál Én is súlyos pénzeket fizettem volna,ha nem államiba megyek és nem lett volna jobb a térdem,sőt…….. de ezt majd neked levélben megírom.

Robynho Creative Commons License 2014.02.14 0 0 1609

Helo!


Nekem még tavaly volt egy térdsérülésem, ami következtében részleges elülső keresztszalag szakadást szenvedtem.(azt mondják sokan, h el is van szakadva) Jelenleg el vagyok vele, de futni, ugrani nem tudok, kibicsaklik, ellenkező irányba hajlana és nem érzem stabilnak. Már akkor a mielőbbi műtétet ajánlották, ráadásul az ép térdemre is.
Knoll dr.-t javasolták, de az előzőekben, amiket olvastam.. kétségeim vannak
Egyébként 25.-ére magánrendelésre van egyenlőre időpontom hozzá, viszont Tb alapon mehetne a műtét.
Róla tapasztalatok, hányszor kellene visszamenni, mennyibe jönne ez mire lezajlik az egész procedúra és "visszakapnám" a térdemet?
Előre is köszönöm az információkat és a segítséget!



Üdv.: Robi

Nikke Creative Commons License 2014.02.14 0 0 1608

Hjaj, de nehéz úgy fogalmazni, hogy érthető legyen az ember, de ne vesszen el feleslegesen a részletekbe.

 

NEM magánklinika volt a műtét helye!

A szakorvosi vizsgálat és kontrollok magánrendelések keretében történtek. Annyira ezért nem egyedi eset, hogy az ember elmegy egy magánrendelésre, ha nem akar 98 napot várni, amire időpontot kap ott, ahová rendszeresen perkálja a fizetése után a pénzt.

 

 

 

Előzmény: pom-pom77 (1607)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 1607

Magánklinikán biztos nem adnék borravalót. De az állami kórházban is utólag adtam,ami annyit jelent,hogy nem befolyásolta  a műtét és nővérek odaadásának kimenetelét. Már írtam,hogy maximális megvolt elégedve a nővérekkel is. És az igen csekély  paraszolvenciát is  vonakodva akarták elfogadni .Nem várta el a doki sem. Nem volt ráutaló magatartás. Ismerek  olyat aki nem is adott a dokinknak,neki is szuper a lába.

Nikke Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1606

Az a 20e nem vágott hanyatt, egy hasonló 1 napos, de más jellegű kisműtétnél is ennyit adtam az operáló orvosnak, kórházi alkalmazottnak.

Márpedig, ha lényegesen (!) rövidebb idő alatt sorra kerültem, lényegesen normálisabb körülmények között láttak el, akkor miért is esett volna más elbírálás alá, mint az a másik. Ő itt ugyanúgy fizetést kap, és nincsenek elszállva vizsgálati díjak. A bekövetkezett utóélet miatt viszont leírtam, ma már nem adnék, mert így más sok, túl sok! Ezzel csak egyetlen egy bajocska van, márpedig az, hogy sose tudod előre.

Ami igazán hanyatvágott, az a Synocromos kezelés ára.

 

Előzmény: gurabli (1604)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1605

 Az elsőnél 20-ezret a másodiknál 10-ezret adtam.56 éves vagyok, összesen 5 műtétem volt. 2 keresztszalag ,1 porc és 23 éve 2 achilles. Sose volt nagy közöm a  sporthoz. Teniszeztem rendszeresen amatőr szinten heti egy alkalommal. Ma futottam 4.2 km-ert 23 perc 52mp alatt.2 hónapja kezdtem futni. Kb. 27 percről indultam. Járok még gyógytornára  Sport kórházba február végéig.  Hétfőn volt egy feladat amit csak egy kézilabdás fiú tudott abszolválni .Zsámolyt  fekvő oldalára kellett állítani. Rá kellet ülni,közben a diner párnán volt a talpunk.  1 kis felállás,majd 1  teljes felállás. Semmi gond ment. Utána jött a meglepetés. Egy lábon kellett ugyanezt,kéz és a másik láb segítsége nélkül. Ez már nem ment,meg se tudtam/tudtunk mozdulni. Élére állítva már teljesítettük. Ez lesz a kihívás. Addig erősítem amíg ez nem fog sikerülni. Mindenkinek azt javaslom,hogy nagyon nagy figyelmet fordítson a gyógytornára,mert minél erősebb a combizom annál kisebb teher hárul keresztszalagra. És akkor tuti nem fog már elszakadni. Főleg nekem nem erre a kis időre ami még hátra van. Nagyon nagy szerencsém van,hogy rátaláltam erre az oldalra mert itt találtam meg azt az ortopédsebészt aki szerintem a legjobb. Hálás vagyok  minden fórumozónak ,mert nélkületek egy magánklinikán kivettek volna a zsebemből  több mint 1.2 milliót  a gyógytornával együtt double bundle  műtéti eljárással. Nos… az a fajta műtét nem véletlen nem preferálják a dokik. Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

gurabli Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1604

Hát, magánrendelésen biztos, hogy nem adnék, még akkor sem, ha a műtétet a TB fizeti. Persze ha nem vág hanyatt az a 20e, akkor meg miért ne?

Előzmény: Nikke (1602)
gurabli Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1603

Orvos és kórház válogatja. A jó orvos nem fog kevésbé törődni veled, ha nem adsz semmit, csak egy őszinte köszönöm-öt. Én is sokáig rágódtam ezen, végén adtam (25e-et a két műtétért, a második műtét után az első kontrollon). De lehet egy jó bor vagy tömény is. Térdműtétnél orvosi ismerőseim szerint 15-30e között megy a "tarifa".

Egy biztos, nem hiszem, hogy kevésbé fognak rád odafigyelni, ha nem adnál semmit. Én végül azért adtam, mert nagyon korrektül bánt velem, pedig nem voltam egyszerű eset, és két műtét is volt, alig kellett várnom, stb.

Mindig nagyon nehéz döntés.

Előzmény: MrBreaker (1601)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!