Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Torpedo Creative Commons License 2002.07.01 0 0 442
Sziasztok!

A véleményetek kérném, hogy az első tengelyen lévő alufelnik jobban piszkolódnak, a fékhatások miatt mint a hátsók. A kérdésem az lenne, hogy házilag milyen megoldásokat tudtok ajánlani, hogy ezeket a "fékolaj" sávokat nyomtalanul el lehessen tűntetni makulátlanul. A hátsó tengelyen lévő kerekek fényességét szeretném újra az első tengelyen lévő felniken. Mi a véleményetek?

Szkátó Creative Commons License 2002.07.01 0 0 441
Clarvoyant

Az én kocsim is fa alatt parkol, és nálam is elő szokott fordulni.
Egy sima bővizes mosás leviszi. Nem kell semilyen "csodaszer". Mondjuk a mosókefe használata ajánlott.

A hétvégén kipróbáltam az Ultra szőnyegtisztított a verdám szőnyegén. Nem sajnáltam se a szert se a vizet. 1 napig száradt a belseje, de az eredménnyel meg vagyok elégedve.
De! Az üléseken nem mertem használni, mert állítólag a szivacs tömet (és az abba beleivódott szennyeződés) elszinezheti a kárpitot. Valakinek okozott már ilyen meglepetést egy "vizes" nagytakarítás az üléseken?
Van Prevent kárpíttisztító habom is, de szerintem egy "vizes" tisztítás alaposabb.
Vagy az ülésekre elég a Prevent is?
Szerintetek?

Előzmény: Clarvoyant (388)
Löncshús Creative Commons License 2002.07.01 0 0 440
Kicsit visszatérve s szilikonra.:-) Még én sem tapasztaltam semmi káros hatását. Sőt a téli-nyári gumikat is úgy szoktam elrakni, hogy nagyon vékonyan lefújom szilikonnal (persze előtte mosás, kavics kiszedés stb..)és utána becsomagolom folpack-ba,majd letakarom fóliával.
Még konkrét indoklásokat nem olvastam ezzel kapcsolatban, hogy milyen kémiai hatások mennek végbe, miért nem tesz jót a guminak, csak azt, hogy nem jó, mert kiszárad, repedezik stb.., mert csak... Hmm.
Más kérdés. Érdemes szarvasbőrt venni/használni? Meddig használható? Fényezés szárazra törlésére mennyivel jobb, mint a síma, puha, nem szöszölős rongy?
_MrB_ Creative Commons License 2002.07.01 0 0 439
Egy kicsit más kérdéskör, de szerintem autóápolás ez is igaz belülről. Adott egy lassan 320e kmt megtett motor, amibe a 15-40-es olaj mellett már elkél néha egy kis segédanyag. A Finish 500 nemkóser, mert mézga lesz tőle az olaj. Mit tudtok ajánlani ?
N___ Creative Commons License 2002.07.01 0 0 438
Jut eszembe műanyagcsillogtató anyagként én sima babaolajat használok. Elég jól bejött, kellemes babasegg illat uralkodott pár napig a beltérben:-)
Ha jól emlékszem a katonaságnál glicerinnel kellett nyálazni a gumikat, de ugyanúgy megrepedeztek 10+ év múlva, az sem csodaszer.
Kárpittisztításnak meg egy szép fülledt nyári hétvégén kihívtam egy szőnyegtisztító kisiparost, végighúzta az autót, majd pár napig száradt és a 6 éves autónak szalonillata lett. Nem szalonna. És valóban tökéletesen új életet kapott a kárpit, minden zsíros, matt rész felfrissült. A kúra volt vagy 2500 Ft.
MrZoleeka Creative Commons License 2002.06.30 0 0 437
Szvsz a lényeg az, hogy akkor kell lemosni belülről amikor rásüt a nap, mert ha árnyékos helyen törlöm át és utána megyek napra akkor érnek bizony olyan maszatos csodák :o))
Tényleg, ha nem bagós az illető akkor bőven elég a kocsi lemosásakor szarvasbőr vagy valami nem szöszölő tiszta rongy.
(a biztonság kedvéért most is lemostam 1 autót, nehogy kijöjjek a gyakorlatból :o))
Előzmény: Varshi (433)
stevie wonder Creative Commons License 2002.06.30 0 0 436
A szilikont en is hasznaltam egy idoben, nekem annyi bajom esett, hogy ugyan rongyra fujkaltam, de fujkaltam, es a permet az ablakon lecsapodott. Mondhatom, istenverte melo volt leszedni onnan. Egy egesz palack szilikonoldo rament, meg nyolc tekercs Szilvia... :-(
Előzmény: Detonátor (435)
Detonátor Creative Commons License 2002.06.30 0 0 435
Sima vizes szivacs, utána meg szarvasbőr, vagy valami utánzat. (Vileda nagyon jó utánzatokat készít.) ;-)
Előzmény: Varshi (433)
kivi Creative Commons License 2002.06.30 0 0 434
Nekem oda eddig az összes kipróbált üvegtisztító bejött. Amióta viszont kapható a hab állagú Clin, azóta azt használom. Azért jó nagyon, mert nem folyik le egy pillanat alatt, ezért normálisan el lehet kenni az üvegen. Mivel nem "vízpermetként" jön a flakonból, nem kenem vele össze a kárpitot és a műszerfalat sem.

Most este vettem egy Prevent kárpittisztítót. Hétfőn kipróbálom egy félreeső helyen.

Előzmény: Varshi (433)
Varshi Creative Commons License 2002.06.30 0 0 433
Na, akkor én most feldobok egy másik témát, ami a halálom. Szélvédő belülről. Szvsz horror...

Ki milyen techikát/eszközt használ? Mert itt ugye a legkisebb homályosodás/folt is meglátszik.

Legutóbb egy monitortisztító folyadékot próbáltam ki, mert rá volt írva, hogy autók üvegeire is, és hogy nyom nélkül szárad. Azóta vakarom... :-/

Varshi

Detonátor Creative Commons License 2002.06.30 0 0 432
Szilikon Suxx! (Kivéve, keleti csodák egyes részei.) :)))
Detonátor Creative Commons License 2002.06.30 0 0 431
A szilikonnal kapcsolatban meg: Kispolszki lökhárítókat nagyon fel tudja javítani, de egyéb helyekre ne! (Tapasztalat)
Detonátor Creative Commons License 2002.06.30 0 0 430
Nekem a Mr. Sheen vagy mi (Ez it nem a reklámhelye) bútorápoló nagyon bejött a nűanyagokra. Taszítja a port egy darabig, meg fényesít is, csak sajnos "citrom" illat lesz utána napokig. (A citrósoknak meg: Nem röhög!) :)))
Előzmény: Leon_ (383)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.06.30 0 0 429
Meghát azért azt is tegyük hozzá, hogy gyakorlatilag nincs két egyforma összetételű műszerfal, mert majdenem minden évben hozzáadnak valamit amitől jobb/csendesebb/tarósabb lesz. Tehát elképzelhető, hogy ha valamely anyag kombinációval taláxik a szilikon akkor nem bírják egymást :o)) és megrepedezik.
jocckát

Amúgy ericsson rulz :o))

MrZoleeka Creative Commons License 2002.06.30 0 0 428
Mostmár nagyon kiváncsivá tettetek, leírná valaki konkrétan, hogy kinek a milye repedezett meg a szilikontól?! Nem lehet, hogy csak szimplán közelről lett fújva és akkor mint minden spray nagyon lehűti a kezelt felületet, és attól ment tönkre?

Mondom, továbbra sem tartom elképzelhetetlennek, de lehet, hogy anélkül is berepedezett volna nem?

Miért írnák rá a flakonra, hogy : "Az aeroszol műanyag és gumi felületek, alkatrészek ápolására, színfelfrissítésére és védelmére használható. A kezelt felület fényes lesz, lassabban öregszik és kevésbé repedezik."

Én továbbra sem akarok senkit a szilikon spray mellé állítani, csak nem hiszem, hogy ez olyan veszélyes lenne!

Ordas Farkas Creative Commons License 2002.06.30 0 0 427
én azt hittem az volt a kérdés (többet között), hogy lehet-e gumira szilikont kenni..... én, aki már többször kentem szilikont gumira, nem csak autó esetében, de ott is, tapasztalatom alapján írtam le amit írtam. Volt valaki aki ebben megerősített, ti meg ketten más véleményem voltatok.
Én beleírtam, hogy mindez szvsz, és kérdező szíve joga, hogy megfogadja-e a tanácsot vagy sem....

szerintem téves a magyarázatod, hogy ha nem használod biztos nem árt..... én használom és nem árt, erre találták ki, többek között...

tehát most megint azt mondod, hogy én vagyok a hülye, mert szerinted olyan dolgot ajánlottam ami árt a guminak. Szerintem viszont nem árt, ez tapasztalat, nem egyszeri, nem kétszeri, nem ötszöri használat után, ezért is ajánlottam. Tehát az én szemszögemből az van, hogy feleslegesen lebeszélsz valakit egy igen hasznos és jól alkalmazható dologról, csak azért mert te nem használod, mert szerinted rosszat tesz.

Kicsit olyan a véleményed, mintha te a sony-ra esküdnél, én meg a technics-re és azt mondod: ez a hülye megveteti a szar technics-et vele, holott a sony a király. Én meg azt mondanám: megint egy újabb sony fan, aki csak a márkát szereti, de füle a hifihez nincsen.

De mondhatok még példákat: nokia vs ericcson
te azt mondod, vegyél nokia-t mert bevált, én azt mondom vegyél ericsson mert bevált és a nokia nem.....

Érted? Egyébként ha elolvastad volna azt írja a kérdező, hogy köszi az infokat, majd eldönti mi lesz....és ez így van rendjén. Hallgasd meg mindkét oldal véleményét és dönts

Előzmény: kivi (426)
kivi Creative Commons License 2002.06.30 0 0 426
Lehet hogy te tévedsz, de lehet hogy Mogorva és én tévedünk. Csakhogy, a te tévedésed esetén (ha valaki rád hallgat) könnyen komoly kárt okozhat magának. Míg ha mi tévedünk, akkor legfeljebb nem szilikonnal hanem mással lesz lekezelve az autója. És ez baromira nem mindegy.
Előzmény: Ordas Farkas (424)
SzaboZE Creative Commons License 2002.06.30 0 0 425
Leon: én is gyógyszertári glicerinnel kentem és nem bántam meg :)

SzaboZE

Ordas Farkas Creative Commons License 2002.06.29 0 0 424
higgadtan és precízen...

tudod ez nézőpont kérdése, abban viszont teljesen igazad van, hogy nem ide való lett volna ez a vita, de asszem ezért már kértem elnézést

azt azért nem árt tisztázni, hogy Mogorva úr csak akkor figyelmeztessen, ha figyelmesen olvas, és ha ért is a témához. Gumira jó a szilikon, hosszútávon is.... nekem ez a véleményem, neki meg az hogy nem. Te viszon nem tudhatod kinek van igaza.... tehát Mogorva úr max közölheti, hogy ő nem ezen a véleményen van.... de semmiképpen nem írhatja, hogy én tévedtem.... ez mindössze különböző vélemények ütköztetése, és azért fajult idáig, mert idegesített, hogy anélkül ítél el, hogy elolvasná és megértené amit írok.

azért remélem nem érzed magad mindenhatónak csak azért mert te indítottad a topikot :-)))) Kivi, nem ismered a helyzetet, ne ítélj anélkül hogy tudnád hányadán állunk

Előzmény: kivi (423)
kivi Creative Commons License 2002.06.29 0 0 423
Ordas Farkas,
az viszont talán jelent valamit, hogy Mogorva higgadtan és precízen figyelmeztetett arra hogy téveset (vagy legalábbis erősen félreérthetőt) írtál, te viszont kapásból személyeskedni kezdtél.

Nem azért nyitottam a topicot, hogy a személyes ellenszenvedet itt éld ki valakivel szemben!

MrZoleeka Creative Commons License 2002.06.29 0 0 422
Pedig kezdtem magamra ismerni :o))))
Előzmény: Mogorva (421)
Mogorva Creative Commons License 2002.06.29 0 0 421
NEM rád... :)
Igazából azt akartam írni, hogy EGY ruppótalan hülyegyerek, de végül odasoroltam magam is, elvégre aki hülyével leáll vitatkozni, ne reklamáljon, ha őt is annak nézik... :)
Előzmény: MrZoleeka (420)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.06.29 0 0 420
"néhány ruppótlan hülyegyerek filléres bazsalygásán felül"

Kire gondolsz?

Előzmény: Mogorva (412)
Leon_ Creative Commons License 2002.06.29 0 0 419
Izéééé stevie :-))
Előzmény: Leon_ (417)
Ordas Farkas Creative Commons License 2002.06.29 0 0 418
amennyiben ezt ránk értetted, abban az esetben a JQA-t visszavonom......

de a többi áll :-))))

Előzmény: Mogorva (415)
Leon_ Creative Commons License 2002.06.29 0 0 417
stewie!

Köszi a tippet, ma kipróbáltam, nagyon bejött amit mondtál!!! :-)) Thx a lot!

Ordas Farkas Creative Commons License 2002.06.29 0 0 416
az a helyzet. hogy most már csak nevetni tudok rajtad, de ez még a jobbik dolog.....

megjegyzem ha megfigyeled, te keresed a bajt, én mindig megjegyzés nélkül hagyom a f*szságaidat ( amikor beírsz más topikokba), pedig tudom, akkor jó ha figyelnek rád....

ezért most legutoljára ajánlom szíves figyelmedbe az alábbi sorokat, ha ezek után se érted, akkor te teljesen reménytelen vagy... mondjuk ezt eddig is tudtam.... de szeretem a kihívásokat :-)

tehát amit beidéztél az ugyanaz amit azelőtt idéztél. CSAKHOGY OTT A BEÍRÁSOMNAK NEM VOLT VÉGE!!!!!! HANEM FOLYTATÓDOTT, ÉS OTT KIDERÜLT, HOGY A FENTIEKET A SZILIKONMENTES ÁPOLÓRÓL ÍRTAM, MÉG AKKOR IS, HA A HOZZÁSZÓLÁSOM A SZILIKONTARTALMÚ SPRAYVEL KAPCSOLATBAN KEZDTEM!

mondd, tényleg nem érted, mármint lehet hogy valaki ennyire hülye, vagy ez itt most a kandi kamera.....?

azt hiszem, a prevent nem éppen az olcsó termékek közé tartozik, amit én mondtam az nem szilikonos műszefalápoló volt, hanem külön SZILIKON. Szerintem nem nagyon van olyan hogy márkás szilikon, meg márkátlan, jó tudom, ha lehet akkor te mindent 3x annyiért veszel meg.

jaj, most hogy visszaolvastam látom, hogy az impotens 40 éveseknek ez már nem érthető ezért itt van részenként

1.
" nincs mit, prevent szilikonspray amit mindenhol kapsz pont megfelel a célra, de néha lehet kapni, ilyen sárga dobozost, ami kb 2x annyi ml mint a prevent és ugyanannyiba kerül. Van még illatos is, pl vaníliás. de szerintem ezek inkább büdösek mint kellemesek, persze szigorúan szvsz. Preventhez mindig adnak hosszabítot, így pl a szellőztető rostályokat is könnyeb meg lehet tisztítani....

ez a szilikonra vonatkozik. Nagyon ügyes itt egy kockacukor.. akarod hogy pihenjünk?

2.

háromféle képpen lehet csinálni: .....

ez pedig már a műszerfal ápolására vonatkozik, tudod, amihez mindig írom, hogy szilikonmentes ápolót kell használni.

egyébként nem tudom minek szólsz bele, ha még most sem voltál képes elolvasi az összes hozzászólást ami ide vonatkozik. Nem gondolod hogy ez lenne az alap?

mielőtt választ írnál pihenj egy kicsit, majd próbáld felfogni az alább 3 dolgot, esetleg tarts kis szünetet közöttük...

1. nem érdekel, mit fogsz válaszolni, mert ennyi idő alatt már egy ált. 3-os gyerek is megértette volna, ha neked most sem megy, akkor itt már nincs mit tenni

2. ha csak kötekedni akarsz akkor keress valaki már, én itt értelmes eszmecserét szeretnék folytatni, olyanokkal akik partnerek ebben. Te nem vagy az.

3. a faék dologról, csak annyit, hogy ha szépen akarom magam kifejezni akkor csak ennyi: hülyék is kellenek a világba. ha csúnyán: akkor a JQA-d a faék.

Mindenkitől elnézést az OFFolásért, gondoltam megvilágosítok egy sötét elmét, de ez egy reménytelen eset.

Előzmény: Mogorva (413)
Mogorva Creative Commons License 2002.06.29 0 0 415
Két hülye, egy pár... :))

Előzmény: stevie wonder (414)
stevie wonder Creative Commons License 2002.06.29 0 0 414
Édesek vagytok :-)
Előzmény: Mogorva (413)
Mogorva Creative Commons License 2002.06.29 0 0 413
Egyébként, lebetűzöm neked, hátha úgy megérted. Figyeld a kiemelt részeket!

nincs mit, prevent szilikonspray amit mindenhol kapsz pont megfelel a célra, de néha lehet kapni, ilyen sárga dobozost, ami kb 2x annyi ml mint a prevent és ugyanannyiba kerül. Van még illatos is, pl vaníliás. de szerintem ezek inkább büdösek mint kellemesek, persze szigorúan szvsz. Preventhez mindig adnak hosszabítot, így pl a szellőztető rostályokat is könnyeb meg lehet tisztítani....

háromféle képpen lehet csinálni:

a, messziről igen vékony rétegben lefújod a műszerfalat, ügyelve hogy nagyon egyenletes legyen aztán hagyod megszáradni.

b, közelebbről sokat fújsz és nagyon erősen 'beledörgölöd' a műanyag borításba

c, eleve rongyra spray-zel és onnan kened el, én ezt nem szeretem, de van aki erre esküszik

Na, mit szólsz erre faék? :)

Előzmény: Ordas Farkas (410)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!