Keresés

Részletes keresés

MissJenny Creative Commons License 2007.05.16 0 0 209

Én ezt most nem érterm :)

Én azt hittem hogy a kozmetikai tetoválás, attól függ milyen festékkel csinálták 3-10 évig benne marad, persze kopik közben de a végén "eltűnik". Ettől más a rendes tetkótól hogy ez nem örökre szól csak "időleges".

Akkor most hogy van ez??

Köszi

Jen

Előzmény: ksyl (205)
MissJenny Creative Commons License 2007.05.16 0 0 208
Sebes? Azt írtad múltkor hogy még nem látod annak!
Előzmény: cukorfa (207)
cukorfa Creative Commons License 2007.05.15 0 0 207
hjajjj egyre jobban viszket a szemöldököm:(
nehéz uralkodni magamon
ligustrum Creative Commons License 2007.05.15 0 0 206

Szia Ksyl! Én sem akarok senkit megsérteni, ahogy te sem. Tény, hogy sok mindenben igazad van, de elég sok csúsztatás is van abban amit írtál:

1. Igaz, hogy egy tanfolyam elvégzése után nem tanul meg egy kozmetikus sem tetoválni. Én is évekig oktattam, és úgy tudom, hogy a mi 2 hetes tanfolyamunk az országban az egyik leghosszabb :-(. Ez is nagyon kevés.

2. Igaz, hogy a gépek (sőt festékek) között is van különbség. Az általam használt technikával nem érintjük az irha réteget. Amit ti csináltok (volt hozzá szerencsém) jóval nehezebben javítható. (Igen, javítható a sminktetoválás, ennek is megvan a technikája...)

3. Az is igaz, amit Myrtill írt. Egy "hagyományos" tetováló nem kozmetikus, nem is tud annyit a smink-divatról. Legtöbbször férfi, akinek gőze sincs egy szemöldök ívéről vagy kontúr alakjáról...

4. Egyetértek veled abban, hogy mindenki (kozmetikusok) össze-vissza írogat a friss tetoválás utókezelését illetően. Én ezeken már csak mosolygok...

5. Feketével csak szemet (nem szemöldököt) tetoválok, és az valóban fekete. (Nekem is az van 5 éve...) Igaz, a festék német (sorszámozott, eu-szabvány) és nem japán.

 

Egyébként szép munkát végezhet kozmetikus és "hagyományos" tetoválóművész is. Elrontott tetoválást is láttam sajnos itt is ott is. Én azért mégis azt javaslom, mindegyik technikát arra használjuk, amire kitalálták...

 

 

 

Előzmény: ksyl (205)
ksyl Creative Commons License 2007.05.15 0 0 205

Te tudod, hogy miért fizetsz ki pénzt,

 

de a tetoválást és a szemöldökrajzolást nem lehet összehasolnítani,

Szerinted aki egy profi tetkós nem tud rajzolni? Szerintem jobban rajzol mint akárki más.

Nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy én kozmetikussal tetováltassak, mert a kozmetikai tetoválás sem tűnik el - csak egy duma - kopni viszont nagyon gyorsan és rettentő csúnyán kopik, és a fekete az zöld lesz egy idő után, de rosszabb esetben kék.

Van akinek be lehet beszélni, hogy van már olyan festék, ami nem zöldül... meg stb. egyép poénok, de szín tiszta fekete tetováló festék csak eredeti Japán létezik, amivel egy kozmetikus nem tetovál, mert azt sem tudja, hogy honnan kell beszerezni, és különben sincs forgalomban az egész Unióban.

 

Egyet ne feldjetek, ha egy tetkót elrontatnak, hiába kozmetikai, van amelyiket ki sem lehet javítani, és a bőrödet is tönkre teheti => vadhús???

 

De ugye erről egyik sminktetováló sem beszél???

 

Előzmény: myrtill82 (204)
myrtill82 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 204
én inkább a kozmetikusnál maradnék..ő már "rajzolt"pár szemöldököt,egy sima tetoválósra nem igazán bíznám a rajzolást,na és azért előtte rajzoltassam meg kozmetikussal hogy utána a tetováló át tudjon menni rajta?
Előzmény: ksyl (200)
ksyl Creative Commons License 2007.05.15 0 0 203

Már egy jó pár éve foglalkozom a tetoválásokkal, rajtam több is van.

 

Általában egy kozmetikus egy gyorstalpaló tanfolyamot végez el, ez azt jelenti, hogy előtte nem tetovált, mert nem tudott.

Ez által, hogy elvégzi a tanfolyamot nem tanul meg tökéletesen tetoválni, mert nincs mögötte elég tapasztalat.

Még az 5 év tetoválás sem nagy tapasztalat. A gépek között is van különbség, a kozmetikus csak kozmetikai gépen tanul meg tetoválni, és azt mondja, amit neki tanítottak az "iskolában", ami mött szintén alig van gyakorlat.

 

Próbáljátok ki, hogy megkérdeztek sok-sok kozmetikust, tetoválót, hogy ki mit mond, hogyan kell kezelni egy tetoválást, mivel kell kenni, mit javasol, és higgyétek el, mindegyik mást fog mondani, de mindig a kozmetikus adja a legrosszabb tanácsot. Mert ő csak a szépségápoláshoz ért, de a tetováláshoz csak keveset.

Előzmény: cukorfa (202)
cukorfa Creative Commons License 2007.05.15 0 0 202
miért ne?
rossz tapasztalat..?
Előzmény: ksyl (200)
cukorfa Creative Commons License 2007.05.15 0 0 201
Köszi. :)
Olyan rendesek vagytok, hogy mindenre válaszoltok.
Amúgy igen, szerintem elég jól megcsinálta , ráadásul a legtöbben azt hiszik, hogy
nincs kitetoválva, hanem a sajátom:)) bár az egyik szerintem icipicit jobb lett... mert világosabb, vagy hogy mondjam. lehet, hogy az egyik oldalról hamarabb lejön a festék?
még korrekción nem voltam, szóval ott majd úgyis alakítanak rajta gondolom még, ha szükséges.:)
puszi
Előzmény: ligustrum (195)
ksyl Creative Commons License 2007.05.15 0 0 200

Sziasztok,

 

Nekem már nagyon régóta tetoválva van a szemöldököm.

Nem akarok megbántani egyeteln kozmetikust sem, és nem is ez a célom, de annak aki szeretne szemöldököt, szájat stb-t tetováltatni, az semmiképp NE MENJEN kozmetikába, se sminktetováló szalonba.

 

Javaslatom az, hogy inkább olyan szalont keressen mindenki, amely sima tetoválószalon, és Magyar Tetoválók Szövetsége által nyilvántarott Stúdió egyike.

 

 

MissJenny Creative Commons License 2007.05.15 0 0 199
Köszönöm, láttam :)
Előzmény: Ud-t-ka (198)
Ud-t-ka Creative Commons License 2007.05.15 0 0 198
Ja! MissJenni neked válaszoltam a 3/4 éves dologgal :)
Előzmény: MissJenny (191)
Ud-t-ka Creative Commons License 2007.05.15 0 0 197

Sziasztok!

 

Igen Bp-en egy jónevű szalonban csináltattam a tetkómat, nagyon ügyi a csaj, csak bazi hamar bepirosodik. Ez a bazi hamar..háááát olyan 3/4 év.

Szóval akkor mit ajánlotok, hova kellene mennem, hogy normási tetkót csinéljanak nekem, nem érdekel mennyibe kerül, csak legyen jóóóóó végre mert inkább most kiadok érte többet csak ne kelljen minden évben bepisilnem a fájdalomtól :)

 

Szép napot

mazso66 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 196

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.

Több mint egy hónapja voltam szemöldök tetováláson,a formája nagyon szép lett. A színével nem tudok megbarátkozni.Sötétbarnával készítették ,ez már halványodni nem fog.Ha korrekcióra megyek szeretném egy kicsit "puhítani". Milyen barna árnyalattal érdemes próbálkozni,egyáltalán meglátszana a sötétebben a világosabb szín?

ligustrum Creative Commons License 2007.05.14 0 0 195

Kedves cukorfa! A minőségi tetoválás többe kerül sajnos. Egy long-time-liner gép pl. akár 3-4x-ese is lehet egy "átlagos" tetováló gépnek (nem is beszélve a kézi technikákról...). A festékek is jóval drágábbak, ha valaki ad a minőségre. Cserébe viszont a munka színvonala is magasabb. A pigment nem színeződik el, nem foltosodik és nem okoz allergiát sem. A gép is egyenletesebben juttatja a festéket a bőrödbe.

A 29e nem tűnik soknak, ne aggódj :-). Természetesen csak akkor, ha az említett minőséget kaptad. Pusztán az árak alapján összehasonlítani két tetoválást kb. annyira lehet, mint mondjuk két autót. Szerintem érdemes tájékozódni mielőtt tetováltat vki., hogy tudja, hogy egyáltalán mit kap és mire számíthat.

Ja, és a kis víz egyáltalán nem gáz, ha nem uszada mennyiségű :-). (Azt is főleg a fertőzés miatt nem javasoljuk.)

 

Előzmény: cukorfa (192)
ligustrum Creative Commons License 2007.05.14 0 0 194
Szia Ud-t! Teljesen "normális"  a szö. pirosodása abban az esetben, ha a színt több festékből keveri ki a kozmetikus. :-( Sajnos úgy tűnik, hogy veled pont ez történt. Persze ehhez hozzáadódik a minőség is, itt gondolok mind a technikára, mind a festékekre. + a barnának vannak olyan árnyalatai is, amik vörösen kopnak, ilyen pl: a csokibarna szín. Erre figyelni kell, és a vendéget is figyelmeztetni erre.  
Előzmény: Ud-t (190)
cukorfa Creative Commons License 2007.05.14 0 0 193
Ööö lenne mégegy kérdésem! (bocsi talán túl sokat parálok)
Az nagy gáz, ha hajmosásnál éri egy kis víz? Mert ezt elég nehéz "kivédeni":))
köszike!
cukorfa Creative Commons License 2007.05.14 0 0 192
Hm, kezdem kicsit átverve érezni magam, én 29.000 -et fizettem :D
és látom ti azért jóval kevesebbért csináltattátok. :S
MissJenny Creative Commons License 2007.05.14 0 0 191

Szia Ud-t!

 

Mennyi idő után kezdett el pirosodni? Most jól rámijesztettél :)

Nekem is 15 e-be fájt, Bp-en csináltattad?

Remélem tudnak majd itt tanácsod adni!

üdv

Jen

Előzmény: Ud-t (190)
Ud-t Creative Commons License 2007.05.14 0 0 190

Sziasztok!

 

4 éve van szemöldöktetkóm, eddig minden évben egyszer újra kellett tetováltatnom, mert egyre halványabb és pirosabb lett! Egyébként szép barna színű még az elején.

Szerintetek normális ez? Mert én kezdek egyre inkább pipa lenni, hogy évente 15 ezret erre dobok ki, miközben ugye vagy 4 évig jónak kellen lennie egynek.

A kozmetikus csaj aki eredetleg is csinálta mindig egy kicsit több barnát tesz bele a festékbe, de úgy látszik ez sem használ. Adjatok tanácsot mert hülyét kapok! :)

 

Szép napot

 

MissJenny Creative Commons License 2007.05.14 0 0 189

A krém nem árthat semmit csak haszálhat, uh kenegesd nyugodtan.

A festékről annyit hogy én néha áttöröltem nedves vattával (ezt nem szabadott volna, itt már írták) és jó sok festék maradt a vattán. Napról napra fogod látni hogy világosabb, ahogy a festék lepotyog, én észre sem vettem csak azt hogy világosodik. A seb sem egyszerre jön le (legalábbis nálam) hanem helyenként már leesett de helyenként még ott van. Gondolom nem mindenhol gyógyul uúgy. Mivel múlt héten szerdán voltam korrekción, most még nálam nagyon sebes, és nagyon-nagyon viszket :(

 

 


 


 

Előzmény: cukorfa (188)
cukorfa Creative Commons License 2007.05.14 0 0 188
hmmm eszembe jutott mégegy XD (bocsi)
szóval ha folyamatosan kenegetem ezzel a zsíros kenőccsel,
akkor hogyan fog kijönni a festék meg ilyenek?
cukorfa Creative Commons License 2007.05.14 0 0 187
Szija, köszönöm a választ!:)
Mostmár megnyugodtam. Csak még kicsit bátortalanul kenem ezzel a zsíros krémmel, mert fura. Az utolsó kérdésem (egyelőre^^) az lenne, hogy milyen formában jön le a festék, ill. esik le a seb. Szóval szépen fokozatosan, egyszerre, ilyesmik. Ja, és én nem látom a szemöldökömet sebesnek, még közelről se. Csak ha végigmegyek rajta óvatosan az ujjammal, akkor érzem, hogy van rajta valami. És csak kicsit.

Köszi előre is, meg a mail címet is, majd írok, ha van valami!:)
Előzmény: Tiffany2006 (186)
Tiffany2006 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 186
Szia! A szemöldökteto általában 1 hét alatt gyogyul annyira, hogy a var leesik, teljesen kb. 3 hét. Kenni folyamatosan kell, mindig legyen raja krém, de nem vastagon, mert ha a tetoválás kiszárad, kipotyog a festék. Én ajánlanék hámosító krémet inkább, úgy hamarabb gyógyul, pl.: Alsol, Bepanthen, zsiros körömvirágkrém. A szine attól lesz világosabb, hogy a bőröd ránő a festékre és ezáltal tompa szin lesz. Annyival amilyen vastag a bőröd, ez egyénenként változó de általában 20 %-ot világosodik. Biztosan szép lesz, korrekcióra mindenképpen menjél el. Ha még segíthetek írj nyugodtan! erga56@freemail.hu
Előzmény: cukorfa (183)
cukorfa Creative Commons License 2007.05.14 0 0 185
Szia, köszönöm szépen a gyors választ! :) Igen, olvastam a Te hozzászólásodat is, csak mondtam, hogy amolyan megerősítést vártam magamnak. ^^ Ez csak az én hülyeségem, na meg most nagyon izgatott vagyok, érted. :) Mindenesetre köszönöm a választ, alig várom, hogy legyen valami változás. Mert amúgy az alakja nagyon klassz, ez az egyetlen amin kicsit idegeskedem. Szép napot mindenkinek!
Előzmény: MissJenny (184)
MissJenny Creative Commons License 2007.05.14 0 0 184

Szia Cukorfa!

 

Majdnem uezt kérdeztem én is pár héttel ezelött :)

Én is paráztam h sötét marad DE ne maradt, uh a tied sem fog úgy maradni !!!

Nekem kellett 3-4 nap mire lejött a felesleges festék és 2 hét mire a seb is leesett.

Szép halvány, nem is látszik hogy tetoválva lenne.

Én vazelin alapú körömvirág krémmel kentem. Vittem magammal a melóhelyemre is kis tégelyben és állandóan kentem. A festék tuti nem kenődik el, különben egy kozmetikus sem mondaná azt hogy kenegesd.

Remélem segítettem, de ugyis jönnek a profik és ők is elmondják biztos !!

 

Nekem is lenne egy kérdésem. Múlt héten voltam korrekción de egy részen még mindig halványabb mint a többi helyen. Létezik hogy egyszerűen kidobja a bőrőm a festéket? Hányszor kell még átmenni rajta? Nem akarok 6 hetente menni! :(

 

Szép napot nektek.

 

 

Előzmény: cukorfa (183)
cukorfa Creative Commons License 2007.05.13 0 0 183
Sziasztok! Nagy nehézségek árán végre megkezdem a hozzászólásom!
Remélem valaki még jár errefelé!:) Szóval. Tegnap csináltattam emg a szemöldöktetoválásomat (szálankénti). Lenne pár kérdésem, ha nem gond. Bocsi,bocsi, tudom, már sok mindent megbeszéltetek, elolvastam az egész topikot, de mégis jobb, ha ti adtok megerősítést. Kérdéseim:

- Most még nagyon sötét a szemöldököm. Ha óvatosan megtapintom, akkor érzem, hogy kicsit sebes talán. Ez mennyi idő múlva múlik el? S a festék mennyi idő alatt kezd leválni? Mármint, hogy az eredeti szemöldököt lássam. :) És akkor ez ugye tényleg halványabb lesz? Mert most kicsit félek tőle, elég sötét még. Persze friss.

Másik. Kenegetem szorgosan vaselinnel. Ez jó rá? Úgy tudom az a lényeg, hogy valami zsíros krémmel kenjem, és ne maradjon szárazon. De nem lesz probléma, nem kenődik el a festék? Szóval biztos, hogy kenni kell? Milyen gyakran?

Egyelőre ennyi lenne, köszönöm szépen, előre is.
Tiffany2006 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 182
Szia!

Szivesen segítek neked én is, ha írsz az erga56@freemail.hu címre, tudok képet is küldeni és árakat is. Minden jót neked!
Babeyke Creative Commons License 2007.05.02 0 0 181

Köszönöm! :)

Előzmény: ligustrum (179)
ligustrum Creative Commons License 2007.05.01 0 0 180

Szia Lana! A barna különböző árnyalatait használjuk a szőke, fekete, vörös... haj esetén is. (Feketével például soha nem tetoválunk szemöldököt, mert nagyon sötét, és ezáltal "szigorúvá" teszi a tekintetet.)  Mivel a Long-Time technikával készült tetoválások 3-5év alatt folyamatosan halványodnak (a festék a hámrétegnél mélyebbre nem jut), így lehetőség nyílik arra, hogy egy ilyen drasztikus hajszínváltásnál átsatírozzuk a tetoválást, ezzel megváltoztatva annak színét.

Olyan festéket találni, ami a szőkétől a feketéig minden hajszínhez jól áll elég nehéz. Egy-két árnyalatnál nagyobb különbség a haj és a szemöldök színében már nem lenne természetes (de persze ilyenre is van példa: Kiszel Tünde :).

 

...A szemöldök tetoválás elkészítése kb. 2órát vesz igénybe, az előrajzolással együtt.

...Ha az árakról szeretnél tájékozódni:

 www.kozmetikaitetovalas.hu

Előzmény: Lana0317 (177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!