Keresés

Részletes keresés

mili70 Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131614

Na, ez pont " hamisítvány " :)

Vagy mégsem?

 

Előzmény: Tomsza74 (131612)
Button Presser Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131613

Ha még nem döntöttél, akkor írj egy emailt nekem!

Üdv,

Button

Előzmény: Yjog (131610)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.11.28 0 1 131612

Ha gondolod innen is vehetsz. http://www.rezpalinkafozo.hu/termek/csap100inox_rezkeverospalinkafozo100lgombcsappal

A barátnőmnek nagyon tetszik az ő 100 főzője, csak a csapot hiányolja róla, mert nehéz neki a billentés. De a te döntésed. Nézd melyik van közelebb, melyik mennyi garanciát vállal. De ha rám hallgatsz keverőset veszel, 40-es páracsővel. Drágább, az olcsóbb! Van aki szereti ezeket a főzőket valaki nem. Kevés alszesz finomításra nem igazán alkalmas mondjuk úgy. Olvass vissza egy kicsit aztán döntsél.

Előzmény: Yjog (131610)
mili70 Creative Commons License 2016.11.28 0 1 131611

Érdekes kérdés ez a hamisítás. Már többször leírtam, hogy Szerbiában ( Szabadkán ) készítik a DES-t. De a régi Jugoszlávia tagállamaiban, több helyen gyártanak ilyen típusú főzőket. ( még Szabadkán is van másik gyártó )

Hogy melyik az "igazi" és a hamisítvány rosszabb-e mint az eredeti? Nos, erről lehetne vitatkozni, csak nem érdemes, mert az ilyen típusú főzőknek majd minden paramétere megegyezik. :)

Előzmény: Yjog (131610)
Yjog Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131610

Közben gondolkodok még a Des főzőkkel kapcsolatban is. Találtam két oldalt, ahol figyelmeztetnek hogy hamisítják, segítetek eldönteni melyiket az érdemesebb?

 

http://www.palinkafozokazanok.hu/Termekek/Entries/2013/1/29_Billenos_60%3B_80%3B_100_literes_palinkafozok.html

 

http://www.palinkafozokazan.hu/billenos-palinkafozok-keverovel-60-80-100-liter.html

 

Köszi!

Figyelget Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131609

:)))

Előzmény: mili70 (131604)
Jolida Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131608

Arra ezért vigyáztunk, hogy ne maradjon "szárazon". :-)

Előzmény: firekiller (131599)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131607

: )))

 

Muramiste' az mekkora szívás volt!

 

 

 

Előzmény: mili70 (131604)
gabor0036 Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131606

😂😂

Előzmény: mili70 (131604)
Fo Goj Creative Commons License 2016.11.28 0 2 131605

Szia!

 

Ugyanezt használom ami a képen is van. Ez az első szezonom. Bővítés csak egy leégésgátló volt, mert párszor odakapott. Nekem még nem sikerült azt az ízt létrehozni amit keresek, de nem a főzőt hibáztatom, hiszen fél év tapasztalat áll mögöttem.

A fórum szakértői abban már meggyőztek, hogy a 15-ös páracsövet érdemes lecserélni, ezt talán a következő szezonra meglesz.

Ha most vennék, szerintem az itt olvasottak alapján készíttetnék inkább.

Előzmény: Yjog (131563)
mili70 Creative Commons License 2016.11.28 0 2 131604

Azért a 125796 fényében elég komoly " belső " információid vannak. :)

Előzmény: Törölt nick (131602)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131603

Igen, ez teljesen igaz.

Olcsó és kifogástalan Mercedest törvényes úton nemigen kapsz.

Előzmény: 1zsakkrumpli (131597)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131602

"Nekem egy 98 l-es duplafalúm van tőle.

Ez a típus működik, az arányai megfelelőek."

 

Na pont ez az ami nem igaz!

 

De igaz, csak pontatlanul fogalmaztam, elnézést!

Tehát: a főzőüst arányai megfelelőek (...miként a tipikus barokk menyecske; szélte-hossza egy.)

Egyéb dolgokról vagy akár az üst részleteiről lehet vitázni, mint az már megtörtént korábban.

 

Ettől még az alábbi mondatomat tartom:

 

"Az elmúlt időszak haragos - sokszor személyeskedésbe forduló - hsz-eit kissé lekerekítendő; Halmiki főzőn

nem egy embernek született ZD aranyérmes párlata."

 

Egy 5-10 éves fórumos és ZD-s "barátság" után melyik öreg tag fogja felvállalni nyíltan hogy mégsem olyan fasza az?? Egyik sem....

 

Ilyen gerinctelennek tartod Őket?

De, a többségük nem rejti véka alá a véleményét, alkalmasint nyíltan hangot ad nemtetszésének.

Egyrészt, több éves barátság után is minden évben úgy lehúznak párlatokat a tagok, hogy porzik tőle a déli part.

Régi résztvevőkét is.

Külön díjat kap a legrosszabb párlat is aminek átadása nyilvánosan történik, a zsűri minden tagja az arcát adja hozzá.

Még bevonásra is került már megítélt érem!

 

Másrészt olyan is megkapta az elismerést aki nem 5-10 éve ZD tag, hanem viszonylag friss arc.

In'Lakech is többször kapott érmet a párlataiért pedig egy olyan, ősrégi parasztfőzőn dolgozik amit a többség itt le se pökne. (Múzeumban vagy MÉH telepen lenne a helye. Márhogy a főzőnek...)

Ha egyszer sor kerül arra, hogy nekifogjak egy archaikus aratópálinka főzésének Őt fogom megkérni, hogy segítsen, az biztos. 

 

Az én Halmiki főzőm úgy nézett ki, mikor összeraktam itthon, mint egy 50-es évekbeli szovjet sci-fiben az időgép.

El is neveztük Vaszilnak. Mikor - a deflegmációt csökkentendő - letakartam a sisakot rongyokkal a cimborám úgy köszöntötte, hogy "Kezicsókolom, Bözsi Néni!"

Szal icc butiful.

 

Az új sipkájával sokkal csinosabb lesz...

 

Előzmény: gabor0036 (131583)
Yjog Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131601

Köszi a segítséget!

 

Előzmény: In Lak'ech (131598)
schankox Creative Commons License 2016.11.28 0 4 131600

A Zf-Pf találkozóra kibé hozott nekünk három mintát "Öregektől", akik talán nem is tudtak róla. A mustrán opcionálisan lehetett kóstolni és értékelni. Alább az eredmények (maximális pontszám: 10):

Tucso barack: 5-en értékelték, átlag pontszám: 9,6

Józsipapa barack: 3-an értékelték, átlag pontszám: 8,0

Szentöltvíz szilva: 4-en értékelték, átlag pontszám: 8,0

 

Amúgy a mustrán rézmanó szilvája bizonyult a legjobbnak, 11 értékelő átlagosan 8,5 pontot adott rá.

firekiller Creative Commons License 2016.11.28 0 1 131599

Nem ismerek Kibére :)

 

Előzmény: Green Corner (131576)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.11.28 0 1 131598

Nem kell félni a szimplafalútól. És nem létkérdés a keverő sem. Annyi éve főzök minden szezonban, ahányas számjegyet a nicknevem mellett látsz. Szezononként 8-10 cefrefőzős, különböző gyümölcsökből. Soha nem égettem le. Óvatosan, körültekintően és türelmesen kell főzni. És ki kell tapasztalni mit szeret az üst. És hígítani, hígítani, hígítani. Saját készítésű a főzőm. Nem volt 300-400 ezer forintom (és most sincs) 100 litere duplafalú főzőre, a keverő beépítésére meg (akkoriban) tapasztalatom nem volt. Most már volna tapasztalat, de lelkierő nincs. És mint mondtam, hiányát sem érzem. :-)Természetesen hozzátartozik a dologhoz, hogy az én üstöm egy régi 80 le-es vörösréz lekvárfőző üstből készült. Teljesen gömbölyű az alja. Nagyon jó benne a cefre konvekciója.

 

Halmiki ekézését meg legyen szíves minden érintett befejezni. A fórum nem erre való. Halmikit személyesen nem ismerem, soha nem találkoztunk, nem beszéltünk. Egyszerűen csak nem szeretném, ha ez az értékes fórum aljas mocskolódás színterévé válna.

Előzmény: Yjog (131595)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.11.28 0 1 131597

Szerintem azt is mérlegeld, hogy 190 ezer Ft-t mit kapsz.

Sokszor az olcsóbb, a drágább!

Előzmény: Yjog (131595)
foxrudi Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131596

Ez így van. Viszont inkább nagyobb,mint kisebb.Én egy 50l-re is simán 28-as csövet tennék.

Előzmény: öreg_néne_b (131592)
Yjog Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131595

A 100l szimpla Halfőző az 190 ezer, ez megfelel nekem.

Előzmény: Csikky (131594)
Csikky Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131594

Mit jelent az árkategória?

Mennyi az az összeg, amit szánsz rá? Kis utánajárással akár egyedi főzőt is tudsz a saját igényeidhez igazítva készíttetni. Nekem nagyon jó volt ezen a főzőn kibontogatni a szárnyaimat, megtanulni sok mindent. Elrontani és kijavítani főzeteket. Több versenyen indultam már ezzel és szép eredményeket értem el.

Ezt neked kell eldöntened, hogy mik a támasztott igényeid.

Előzmény: Yjog (131571)
Yjog Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131593

Százliteresben gondolkodom, szimplafalút néztem leégésgátló betéttel, az ugyanekkora duplafalú gyakorlatilag a duplájába is kerül :(

Előzmény: öreg_néne_b (131592)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131592

a páracső minimum 28-as,de inkább 35-ös,

Nem tudjuk, mekkora főzőt szeretne, addig én nem számszerűsítenék semmit. Mert ugye, más cső kell egy átalakított kuktára, mint egy százliteresre...

Előzmény: foxrudi (131588)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131591

Az "árkategória" önmagában értelmezhetetlen. Hány literes főzőt szeretnél?

Előzmény: Yjog (131584)
sogi01 Creative Commons License 2016.11.28 0 1 131590

                                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (131555)
foxrudi Creative Commons License 2016.11.28 0 1 131589

Keresd meg Rézműves1-et. Publikus az emilje.Ő tud tanácsot adni,és segíteni is,ha elmondod mi az elképzelésed. :-)

Előzmény: Yjog (131585)
foxrudi Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131588

Szia.

   Amire törekedj! Dupla falú legyen(lehetőleg),és a páracső minimum 28-as,de inkább 35-ös,és legalább 1,5m hosszú..Az üst pedig (lehetőleg)szélesebb legyen,mint magasabb.

Előzmény: Yjog (131585)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2016.11.28 0 1 131587

Nagyon megtetszett ez a forrasztási dolog. Főleg hogy mind sikerült. Kicsit több a forraszanyag, de inkább legyen több, mint kevesebb.

 

Egy olyan szakmai kérdésem lenne hozzád, hogy ez a forrasz anyag tapad a rozsdamenteshez? Azaz réz flittinget és rozsdamentes anyagot össze tudok vele forrasztani?

Előzmény: rézműves1 (131581)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2016.11.28 0 0 131586

Csak 22-es csőhöz jutottam hozzá kedvező árban. Illetve 18-ashoz és 15-öshöz. Mind kemény cső.

 

Elkészítettem, szépen megforrasztgattam. 170 cm hosszú lett a liebig hűtőm. Holnap próba.

 

28-as csövem sajnos nem volt. Így az a 2,5mm -en mekkora felületi ellenállás lesz, arról holnap - holnap után beszámolok.

Kívül, belül réz az egész. Remélem a 170 cm hossza miatt elég lesz, ha csak lassan folyik át rajta a víz. Le is hűti a párát, forróbb lesz a kijövő vizem és a felületi ellenállása sem lesz nagy. Vezetékes vízről üzemeltetem, a nyomással nem lesz gond.

 

Azért a dob hűtőt nem viszem messzire, hátha kell.

 

Ha nagyon nem hozza az elvárt igényt, akkor egy 22-es réz cső lesz a belső csövem és vastagabb vascsövet vagy KPE csövet teszek kívülre. Csak azt nem tudom, hogy a KPE csövet és a réz csövet milyen idommal zárjam össze.

Előzmény: kopasz szuzukis (131580)
Yjog Creative Commons License 2016.11.27 0 0 131585

Értem. Szerinted mi a "fasza" ?

Szeretnék főzőt venni valamikor, szted mi a jobb választás?

Előzmény: gabor0036 (131583)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!