Keresés

Részletes keresés

Ökrös Csaba Creative Commons License 2001.01.10 0 0 5
Ha most azt mondom, h ugy kell neked, akkor azt hiszem kevesse erzekeltettem a Balkan "szepseget". stikahoz hasonlo "szep" elemnyeim vannak nekem is, A ’90-es evek kozepen az akkori baratnommal voltunk Torokorszagban kocsival, ehhez ugye a Yu esemenyek miatt atszeltuk Romaniat, Bulgariat. Nos, meg az akkori Romania es visszafele Szerbia is europaibbnak tunt Bulgarianal. Stika altal leirtakat nem irom (de minden ugy van/volt), csak annyit: odafele jolmegbuntettek mert allitolag gyorsan mentunk, ekozben a ket rendor gyanus pillantasokat vetett baratnom fele (egy kicsit ertek a szlav nyelveken: szerintem meg akartak eroszakolni), nem engedtek markaval fizetni, el kellett menni egy kozeli varosba valtani, majd vissza, visszafele pedig a torok-bulgar hataron nehany oras varakoztatas utan szinte teljesen szetszedtek a kocsit, mert kabszert kerestek. De olyan stilusban vittek el a "szerelomuhelybe", h azt hittem, nem jovok vissza, jol. Na szoval, amikor kiertunk az orszagbol, megfogadtam, h oda 15-20 even belul nem teszem be a labam. Tartom is.
deltoid Creative Commons License 2001.01.10 0 0 4
Egy ismerősöm most volt. (tranzit von Albánia) aszongya, hogy BG valami elképzelhetetlenül durva hely, amikor átért RO-ba, úgy érezte magát, hogy megérkezett Európába. Pedig az se egy diznilend, nekem elhiheted.
OFF
A magam részéről egyébként olyan országokban is teljesen jól tudom érezni magamat,ahol nem úgy áll a fű, mint Svájcban. De van a mocsoknak, a durvaságnak, a türhőségnek, a szemétségnek és a kapzsiságnak van egy határa, ami alatt kösz, nem. 3 márka egy kávéért egy olyan helyen, ahol az átlagpolgár három liter fantát vehet a havi fizetéséből és mindenki térdig jár a gempában?! Na elmennek a pics@ba.
stika Creative Commons License 2001.01.10 0 0 3
Csak a tranzithoz tudok hozzászólni, még tartott a jugoszláviai háború, amikor Görögországba mentünk. Akkor elhatároztam, hogy többé be nem teszem a lábam abba az országba.
Kezdődött a határon, 12 óra várakozás a kompra, igaz, még a román oldalon. A bolgár oldalon először 5 márka sarc a fertőtlenítésért, ami abból állt (volna), hogy át kell hajtani egy pocsolyán. Én hülye megkérdeztem, hogy mire az 5 márka, mondták, hogy fertőtlenítés. Mondtam, hogy ezért a pocsolyáért túlzás, erre már zuhogott is felűlről a klórós víz, a nyitott ablakon be a kocsiba is. Aztán 20 márka úthasználatért, az utak állapotát egyszerűen nem lehet elképzelni, még magyar szemmel sem. Autópálya csak Szófia kürül van egy rövid szakaszon. Kávé egy útmenti bódéban 3 márka. Az ólommentes 95-ös max 92-es lehet, tankolás után nem ment rendesen a kocsi. A sztráda nem volt rendesen kitáblázva, bekeveredtünk Szófiába, itt közlekedni életveszélyes. Szófából kiérve rádtapadnak, villognak, integetnek. Az öcsémék megálltak, kiderült, hogy drahmát akarnak eladni, valszeg hamisat. A görög határ előtt rengeteg árús, elég erőszakosan próbáltak ránk sózni mindeféle gagyikat. Vissza már Szerbián át jöttünk, inkább kifizettük a pofátlanul drága autópálya dijjakat. (Tudtátok, hogy Szerbiában külön tarifa szerint sarcolják a külföldieket? És ott is szednek dijjat, ahol csak félpálya van, pl. Belgrád és a magyar határ között.)
tepoe Creative Commons License 2001.01.10 0 0 2
Kedves npz!

Én tavaly nyári adatokat és információkat tudok továbbitani Neked (meg bárki másnak), azonban hasznos volna tudnom, hogy mikor akarnál utazni (tél/nyár), illetőleg hova (Szófia/Plovdiv/tengerpart/Rodope).
Generál: az ország elég drága lett, mióta egy az egyben váltják a német márkát levára, ráadásul szerintem a lakosság húsz százaléka valutaváltásból él, és ott vágnak át ahol tudnak. Az összkép - azok szerint, akik korábban is voltak arrafelé, én nem vagyok ilyen - balkán-jellegübb, mint korábban, de szerintem nagyon megéri elmenni oda.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 1
Kösz, de többet várnék ...
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 0
Nullázásra fel!
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 topiknyitó
Szervusztok !

Bízom benne, hogy nem vagyok egyedüli fertőzött, de igen kellemes régi emlékeim arra sarkallnak, hogy ismét eljussak Bulgáriába.
Szeretném minél több ember véleményét, tanácsát kikérni érdemességéről, a lehetőségekről, az ottani jelenkor korlátairól, utazási irodákról és az eljutás módjáról. Meg minden érintett infó jöhet (akár linkek is).

Kalandra és klaviatúrára fel !

NPZ

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!