Keresés

Részletes keresés

tepoe Creative Commons License 2001.01.10 0 0 11
Na szóval, hogy azért legyen valami pozitív is.

Akinek nem bírja a gyomra az ne menjen oda, de én három hét augusztusi 40 celsius+ és az összes ehetetlen salátájuk, báránypörköltjük, meg mocskuk ellenére visszamennék, mert jól éreztem magam. Biztos azért mert itthol is tapló vidéki bunkó vagyok oszt nincsenek is igényeim (padlóraköpés).
Lehet találni a sok durva mellett nívós - európaibb - helyeket is, egész településeket, de azok jóval drágábbak az átlagosnál. Én speciel diákszállón is aludtam, ami nehezen felejthető élményt jelentett, de túléltem.
Odautazni autóval csak szuicideknek ajánlott, vonattal - három fő felett - elviselhető, főleg ha Bukarestben nem szállsz át, de kb. egy egész nap. Az ott tanuló magyarok a menetrendszerinti buszra esküsznek. Repülő: naponta Malév-Balkanair közös, elég drága. Belső közlekedés: inkább busszal, ha lehet.
Szófia nem egy nagy szám, nekem annyira nem jött be, viszont Plovdivot nyugodt szívvel tudom bárkinek ajánlani: egyetemi és kulturális központ, szép és inkább mediterrán mint balkáni (már ha a két jelző közt látsz különbséget). Ja és ott gyártják a Kamenitza sört, ami sokat segített az ország elfogadásában.

hobe Creative Commons License 2001.01.10 0 0 10
Na! Te duplazhatsz, en meg nem?:-)

Haskovo, Augusztus, 1000 fok. Szalloda: mar a szobaajto latvanyatol megremultem, kb. 8-10 feltores nyoma latszott rajta. Beleptem a szobaba es azon nyomban rohantam a bolgar kollegamhoz, hogy en inkabb egy masik szallodaba koltoznek, mire kozolte, hogy ez a varos egyetlen szallodaja! Szurke lepedo, lyukas pled, hozza sem mertem erni semmihez. Benezek a furdobe, na, ott mar majdnem elhanytam magam. 27.5 wattos izzo (biztos, hogy kevesbe lassam a mocskot), a kad kozepen egy rozsdacsik a lefolyo fele.. A wc-n meg egy keresztbe tett papircsik, ami a fertotlenitest igazolja.

Szofiaban "elit" helyen laktam egy "zimmer ferinel". Az ut persze nem volt lekovezve, minden reggel kecske mekegesre ebredtem, mert pont a haz elott hajtottak el az allatokat. A lakas egyebkent rendben volt, bar tobbszor elofordult, hogy reggel ott alltam samponos fejjel vagy szappanosan, mert neha megszunt a vizszolgaltatas.

Előzmény: deltoid (9)
deltoid Creative Commons License 2001.01.10 0 0 9
Apropó, Vitosa. Rég vót, de igaz is vót. Szóval volt egy ismerősöm, aki a nyolcvanas évek vége felé befizetett oda egy síelésre. Fenn a szállóban, meg a környékén minden kvára rendben volt, tiszta rezervátum. Úgy volt minden megoldva, hogy me kelljen kimenni belőle, sőt ezt nem is javasolták. Ismerősöm ennek ellenére ergyszer leszökött a városba, ahol olxyan állaptokat tapasztalt, hogy azonnal visszamenekült a hegyre.
összefoglaló: ezek a keleti országok, főként a nálunk keletiebbek, folyton sírnak, hogy mér nem gyönnek má a turisztok, jajjaj. De közben egy rendes vécét nem képesek mutatni, és lépten nyomon geciznek velük. És ez csak a jéghegy csúcsa.
Kapják be a f@szt.
Előzmény: hobe (7)
deltoid Creative Commons License 2001.01.10 0 0 8
Apropó, Vitosa. Rég vót, de igaz is vót. Szóval volt egy ismerősöm, aki a nyolcvanas évek vége felé befizetett oda egy síelésre. Fenn a szállóban, meg a környékén minden kvára rendben volt, tiszta rezervátum. Úgy volt minden megoldva, hogy me kelljen kimenni belőle, sőt ezt nem is javasolták. Ismerősöm ennek ellenére ergyszer leszökött a városba, ahol olxyan állaptokat tapasztalt, hogy azonnal visszamenekült a hegyre.
összefoglaló: ezek a keleti országok, főként a nálunk keletiebbek folyton sírnak, hogy mér nem jöbbek má a turisták, jajjaj. De közben egy rendes vécét nem képesek mutatni. És ez csak a jéghegy csúcsa.
Előzmény: hobe (7)
hobe Creative Commons License 2001.01.10 0 0 7
Miert irja ki mar nyolcadszor, hogy duplazas?? Na meg egy proba.

'99 nyaran egy honapot laktam Szofia "Rozsadombjan", Haskovoban es egy masik varosban voltam 3-4 napot, valamint megprobaltam atmenni Gorogorszagba. Hat engem nagyon megviselt a dolog, azota Magyarorszagrol is eljottem, nehogy megegyszer Bulgariaba kuldjenek..:-(
Egy jo dolog azert volt: felmasztam a Vitosara, az nagyon tetszett! Aztan persze kozelrol minden mas..

deltoid Creative Commons License 2001.01.10 0 0 6
Pedig momentán - a rossznyelvek szerint - több esélyük van bejutni az EU-ba, mint pl. a Románoknak. Mint jeleztem, Románia is nagyon cifra világ, pláne mondjuk Dobrudzsa vagy Olténia, de tapasztalataim/beszámolók alapján egész más milliő.
Mingyá nyitok egy Románia topikot? :-)
Bocs.
Előzmény: Ökrös Csaba (5)
Ökrös Csaba Creative Commons License 2001.01.10 0 0 5
Ha most azt mondom, h ugy kell neked, akkor azt hiszem kevesse erzekeltettem a Balkan "szepseget". stikahoz hasonlo "szep" elemnyeim vannak nekem is, A ’90-es evek kozepen az akkori baratnommal voltunk Torokorszagban kocsival, ehhez ugye a Yu esemenyek miatt atszeltuk Romaniat, Bulgariat. Nos, meg az akkori Romania es visszafele Szerbia is europaibbnak tunt Bulgarianal. Stika altal leirtakat nem irom (de minden ugy van/volt), csak annyit: odafele jolmegbuntettek mert allitolag gyorsan mentunk, ekozben a ket rendor gyanus pillantasokat vetett baratnom fele (egy kicsit ertek a szlav nyelveken: szerintem meg akartak eroszakolni), nem engedtek markaval fizetni, el kellett menni egy kozeli varosba valtani, majd vissza, visszafele pedig a torok-bulgar hataron nehany oras varakoztatas utan szinte teljesen szetszedtek a kocsit, mert kabszert kerestek. De olyan stilusban vittek el a "szerelomuhelybe", h azt hittem, nem jovok vissza, jol. Na szoval, amikor kiertunk az orszagbol, megfogadtam, h oda 15-20 even belul nem teszem be a labam. Tartom is.
deltoid Creative Commons License 2001.01.10 0 0 4
Egy ismerősöm most volt. (tranzit von Albánia) aszongya, hogy BG valami elképzelhetetlenül durva hely, amikor átért RO-ba, úgy érezte magát, hogy megérkezett Európába. Pedig az se egy diznilend, nekem elhiheted.
OFF
A magam részéről egyébként olyan országokban is teljesen jól tudom érezni magamat,ahol nem úgy áll a fű, mint Svájcban. De van a mocsoknak, a durvaságnak, a türhőségnek, a szemétségnek és a kapzsiságnak van egy határa, ami alatt kösz, nem. 3 márka egy kávéért egy olyan helyen, ahol az átlagpolgár három liter fantát vehet a havi fizetéséből és mindenki térdig jár a gempában?! Na elmennek a pics@ba.
stika Creative Commons License 2001.01.10 0 0 3
Csak a tranzithoz tudok hozzászólni, még tartott a jugoszláviai háború, amikor Görögországba mentünk. Akkor elhatároztam, hogy többé be nem teszem a lábam abba az országba.
Kezdődött a határon, 12 óra várakozás a kompra, igaz, még a román oldalon. A bolgár oldalon először 5 márka sarc a fertőtlenítésért, ami abból állt (volna), hogy át kell hajtani egy pocsolyán. Én hülye megkérdeztem, hogy mire az 5 márka, mondták, hogy fertőtlenítés. Mondtam, hogy ezért a pocsolyáért túlzás, erre már zuhogott is felűlről a klórós víz, a nyitott ablakon be a kocsiba is. Aztán 20 márka úthasználatért, az utak állapotát egyszerűen nem lehet elképzelni, még magyar szemmel sem. Autópálya csak Szófia kürül van egy rövid szakaszon. Kávé egy útmenti bódéban 3 márka. Az ólommentes 95-ös max 92-es lehet, tankolás után nem ment rendesen a kocsi. A sztráda nem volt rendesen kitáblázva, bekeveredtünk Szófiába, itt közlekedni életveszélyes. Szófából kiérve rádtapadnak, villognak, integetnek. Az öcsémék megálltak, kiderült, hogy drahmát akarnak eladni, valszeg hamisat. A görög határ előtt rengeteg árús, elég erőszakosan próbáltak ránk sózni mindeféle gagyikat. Vissza már Szerbián át jöttünk, inkább kifizettük a pofátlanul drága autópálya dijjakat. (Tudtátok, hogy Szerbiában külön tarifa szerint sarcolják a külföldieket? És ott is szednek dijjat, ahol csak félpálya van, pl. Belgrád és a magyar határ között.)
tepoe Creative Commons License 2001.01.10 0 0 2
Kedves npz!

Én tavaly nyári adatokat és információkat tudok továbbitani Neked (meg bárki másnak), azonban hasznos volna tudnom, hogy mikor akarnál utazni (tél/nyár), illetőleg hova (Szófia/Plovdiv/tengerpart/Rodope).
Generál: az ország elég drága lett, mióta egy az egyben váltják a német márkát levára, ráadásul szerintem a lakosság húsz százaléka valutaváltásból él, és ott vágnak át ahol tudnak. Az összkép - azok szerint, akik korábban is voltak arrafelé, én nem vagyok ilyen - balkán-jellegübb, mint korábban, de szerintem nagyon megéri elmenni oda.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 1
Kösz, de többet várnék ...
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 0
Nullázásra fel!
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 topiknyitó
Szervusztok !

Bízom benne, hogy nem vagyok egyedüli fertőzött, de igen kellemes régi emlékeim arra sarkallnak, hogy ismét eljussak Bulgáriába.
Szeretném minél több ember véleményét, tanácsát kikérni érdemességéről, a lehetőségekről, az ottani jelenkor korlátairól, utazási irodákról és az eljutás módjáról. Meg minden érintett infó jöhet (akár linkek is).

Kalandra és klaviatúrára fel !

NPZ

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!