Keresés

Részletes keresés

nicko Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2542

Te egyébként ügyvéd vagy politikus vagy, hogy a másik mondandóját kiforgasd?

Nem kellett semmire rájönnöm a linkjeiddel kapcsolatban, mivel ismertem őket.

A tény meg, hogy félre dumáltál mint ahogy most is téged mínősít.

Előzmény: Doky586 (2539)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2541

"Figy: nem azért használom a dobozt, mert a TV ne ismerné a DVBT - ha nem azért, hogy teljesen kiküszöböljem a TV dekódolási szekcióját és már kész DVI jelet adjak neki egy másik eszközről. Érted?"

 

Mit gondolsz miért javasoltam neked a #2529-ben a BR/DVD lemezről való ellenörzést?

Azért, hogy teljesen kiküszöböld a TV dekódolási szekcióját és már kész HDMI jelet adjál neki egy másik eszközről. Érted?

Ha Te azt kedveled akár a Barátok Közt is megnézhető bolti DVD-ről, ha neked az a referencia; nem kell ragaszkodnod a THX-es SW filmhez.. 

 

DVD/BR lejátszó pedig alapból szokott kelleni, csak egy teszt miatt én nem áldoznék pénzt STB-re és antennára (10+5e).

 

"MindigTV vételhez nem nagyon kell marhanagy Yagi a háztetőn"

Remélem nem fogsz nagyot csalódni az 5 dekás szobaantennáddal.

Igaz én nem a gagyi 5eFt-os hanem ennél többszörösen drágább szobaantennával próbáltam (térkép szerint szobaantennás helyen lakom) de inkább vettem tetőantennát (olcsóbban mint amennyibe a szobaantenna került).

Előzmény: GPS (2540)
GPS Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2540

 

"Vajon miféle őskövület TVd van ha a DVB-T se ismeri?"

 

Háát réginek elég régi - meg van már vagy 11 hónapos ez a 2013-as modell, mint olyan.

 

Figy: nem azért használom a dobozt, mert a TV ne ismerné a DVBT - ha nem azért, hogy teljesen kiküszöböljem a TV dekódolási szekcióját és már kész DVI jelet adjak neki egy másik eszközről. Érted?

 

Egyébként tartok tőle, hogy ha DVBT-n új keresést adok neki antennáról - akkor a régi csatornarendemet hazavágja és azt nem szeretném.

 

Ez nem biztos, nem próbáltam - de vélhetően így van.

 

Különben sincs infóm arról, hogy ez a TV kiad-e 5V-ot az anetenna táplálására (vélhetően nem) - és akkor elő kell bányásszam a power-inectort is.

 

Apropó: MindigTV vételhez nem nagyon kell marhanagy Yagi a háztetőn - durván 6-12 ezer Ft-kért.... amig lehet kapni 40 dB-es erősítésű, direkt digitális vételre szűrt, levelezőlap nagyságú, 5 dekás antennát - 5-6 rugóért.

.

Előzmény: Doky586 (2539)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2539
„miután beröffentem a Mindig-TV dobozomat és...”
Vajon miféle őskövület TVd van ha a DVB-T se ismeri?

és örülök hogy a másik emberke végre beleolvasott a linkjeimbe és rájött hogy a műszeres kalibrálás nem hiba elhárításra jó, azaz ahogy írtam nem műszeres kalibrálás kell neked.
Előzmény: GPS (2535)
nicko Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2538

Teljesen jó a meglátásod, mert ha neked címzem akkor a #2521 nem neki írom.

 

Viszont vannak olyan emberek akiknek számít a színhelyesség és kalibráltatnak. Mivel ehhez valóban méregdrága műszer kell így inkább fizetnek 10K körül mint vennének egy ilyen műszert.

 

De amit linkelt ott is ezt írják:

 

Megmutatjuk, mire kell figyelnie annak, aki kalibrátor nélkül szeretné a tévéjéből kihozni a maximumot.....Az is igaz persze, hogy igazán pontosan csak mérőműszerrel lehet bármilyen megjelenítőt beállítani, tehát aki a legprecízebb eredményre vágyik, annak ajánlott mindenképpen szakemberhez fordulnia.

 

Szóval a műszeres kalibrálás nem hiba elhárítást jelent.

 

Biztos, hogy mást kapsz, mert a digi HD felbontása 1920x1080 a mindigtv-nek meg 1440x1080

 

 

Előzmény: GPS (2535)
zlota Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2537

Közben találtam egy-egy alternatívát, de nagyon bonyolult... valahogy mégis azt kellene megoldani, hogyha nem csúszik a film akkor vegye végig valahogy, mert azt nem hiszem, hogy majdnem minden adás csúszik. Főleg, hogy a kezdés meg általában jó!

zlota Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2536

Van egy olyan problémánk a TV-vel (ES6540), hogy mostanában, rendszeresen nem veszi fel a beállított filmek végét.

Most éppen a lényege maradt le.Azt írja ki a felvétel befejeződőtt.

Ahhoz túl sokszor fordul elő, hogy egyszerű müsor elcsúszás legyen.Manuálisan probáltam +5 percet ráállítani, hogy inkább az elejéből hiányozzon, de nem sikerült elérni vele semmit.Másnál ez nem fordult elő?Nem lehet valahogyan + 5  vagy + 10 percet beállítani, hogy mindenképpen ennyivel vegyen fel többet?Esetleg valami másik megoldás ahol manuálisan meg lehet adni, hogy m1 20:00 - 20:49 perc...

GPS Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2535

 

Nézd, Doky:

 

Meg kell védjem nicko kollégát - mert bár nekem szólt az üzenete - én egy másodpercig sem éreztem azt, hogy netán a pénzért-kalibráló ember szolgáltatásait promózza énfelém.

 

Én azt vettem le az üzenetéből, hogy bizony az én gondom nem egyedi - annyira nem, hogy még ilyen pénzes-szolgáltatás is létezik - amit vélhetően többen igénybe is vesznek, miután szarrá-állítgatták a TV-jüket és mégsem lett olyan, mint szerették volna.

 

De hogy azt sugallta volna, hogy "nézzek bele a pénztárcámba ha jó TV-t akarok" - ez nekem egy pillanat erejéig sem jutott eszembe, mert szerintem nem is ezt sugallta.

 

Más kérdés, hogy szerintem nem igazán a TV kalibrálásával vannak a gondok nálam - mert ha azzal lenne, akkor egy szál műsor vagy műsor-részlet sem jönne be normálisan - ami nálam márpedig nem igaz, mert vannak momentumok, amikor még én is tökéletesnek ítélem a képet. (Lásd a reklámok minőségéről szóló mondataimat alant.)

 

Rosszul- vagy el-kalibrált TV-nél, (vagy egy moslék panel esetében) ez a tökéletes-állapot egy másodpercig sem fordulhat elő, mert akkor az végig rossz - képtartalomtól függetlenül.

 

Ígérem, miután beröffentem a Mindig-TV dobozomat és ott mást fogok tapasztalni ugyanazon műsorok esetében (mert hát az teljesen más jelforrás, ugye) - részletesen tájékoztatom a  dologról az egybegyülteket.

.

Előzmény: Doky586 (2533)
GPS Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2534

 

Köszönöm a javaslatokat - bár amiről írsz, az inkább csak az analóg világban volt érvényes - mi pedig itt full-digitális kábel-jelről beszélünk.

 

Egyébként (a készülék szerint): Jelerősség: 95%, Jelminőség 100%

 

A 95% a 2x osztás miatt lehet - de gondolom az 5% hiány nem okoz (arc)szín torzulásokat egyazon műsoron belül.

 

Annyi gyakorlatom viszont már nekem is van, hogy ezzel a (szubjektív) észrevétellel hiába fordulok a szervizhez.

 

Erre tanuság a saját, beépített (ön)teszt-képe is, amelyiken egy tengerpart van, tengerrel-felhőkkel és színes nylon-vödrökkel ez előtérben -és a kép sarkában egy minimális méretű elfordult, gugoló, napbarnított gyerekkel, akinek csak a felkarja látszik - az is minimális méretben.

 

Tehát ha ezt a képet megnézi valaki - azt mondja rá hogy "Hibátlan!" - igaz, egy deka arc-szín sincs rajta, amiről beszélgetni lehetne.

 

De - mint említettem volt - érdekes módon, azok a reklámok amelyekért valakik milliókat fizettek a sugárzásukért - azok valamilyen csoda folytán iskola-minőségűek, hibátlan arcszínnel, tű-élességgel, abszolút helyes gradációval, mindennel.

 

Ahogy visszavált élő-műsorra (studió, vagy film-mindegy), kezdődik a szín-ótvaroskodás megint.

 

Ami engem megdöbbent az az, hogy erre (legalábbis a szintén DigiTV-sek) egy szálat sem panaszkodnak ugyanerről - náluk minden prímán megy, mindegy hogy reklám-film-studió... bármi is legyen az, náluk tökéletesek az (arc)színek.

 

A fene sem érti ezt.

.

Előzmény: Fényhang (2532)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2533

"Most erre mondhatnám nagyszerűen kisegítetted azzal..."

 

Most erre mondhatnám TE viszont nagyszerűen kisegítetted a semmivel. Mivel semmit se javasoltál azon kívül hogy hívjon pénzért embert...

Mostmár várom a végeredményt mennyi pénz és időráfordítással mennyire fog javulni az Éjjelnappal sorozat az Avon reklámhoz képest. :)

Előzmény: nicko (2531)
Fényhang Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2532

Elképzelhető, hogy a készülék túl nagy jelet kap, tehát a színhibák túlvezérlésből (is) adódhatnak.

Ezt gyorsan lehet korrigálni, illetve ellenőrizni, kicist kijjebb kell húzni az antenna-csatlakozót, vagy a melegpontjába sorosan be kell próbára tenni egy kb. 50-75Ohm értékű ellenállást(ha ez megoldható). Ezután nézve a képet, kiderül, hogy javult-e a helyzet.

Ha nem, akkor marad a szerviz segítsége, vagyis jelezni kell a hibajelenséget a szolgáltató felé, hogy legyenek szívesek ellenőrizni a jelszinteket, illetve az egyes adóknak az általuk beállított kép és hangszintjeit, amit aztán Ők összegezés, illesztés után ráengednek a kábelhálózatra.

Hang rendben van? Nincs torzítás, vagy időszakos kattanás, sercintés(érdekes hang)?  :) 

 

Üdv!

 

Előzmény: GPS (2528)
nicko Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2531

Most erre mondhatnám nagyszerűen kisegítetted azzal, hogy a tv-n fogható adásokat vesse össze, amik között a nagyon szartól a nagyon jó-ig van a skála, 4:3-tól 16:9-ig a képarány egy 24p film színeivel :)

 

Még1x zárva a témát.

Amiről beszélt a kérdező az a mezei beállítása tévének amiről vannak leírások teszt oldalakon pl.http://www.hdtvtest.co.uk/ képekkel https://www.facebook.com/HDTVTest  1-2 modell kapcsán tesztelő oldalakon. Nem tudom F6400-ról van e, de gugli segíthet ebben a megfelelő szavak beírásával samsung F6400 settings esetleg calibration

 

Amiről én beszéltem az a kalibrálás azt meg műszerrel végzik és a színhelyességet állítják be vele pont olyanra amilyennek a film rendezője álmodta meg, amit időközönként 6-12 hónap ajánlott ellenőriztetni.

 

Nem tévesztek meg senkit, ellenben veled aki ezt sugalod: vagy fizetsz, vagy nem lesz jó...

 

Én ilyet nem állítottam csak te ezt akarod kiolvasni!

Persze lehet poénkodni a fórumon, de amíg életedbe nem láttál egy ilyen kalibrált készüléket elötte és utána....

Előzmény: Doky586 (2527)
GPS Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2530

 

"Tegyél be egy BluRay lemezt (pl StarWarsII) és nézd meg jók e az emberek bőrszinei. Ezután eldönthető milyenek a TVadás szinei."

 

Na látod, ebben azért nem vagyok ennyire biztos.

 

Ugyanis a kábelen jövő jel és a DVI bemeneten érkező NEM ugyanolyan kódolású - ebben szinte biztos vagyok.

MPEG ide vagy oda - de szerintem a DVBC-jel feldolgozása más észjárás szerint megy, mint pl. egy DVI bemeneté, vagy mondjuk egy .jpg megjelenítése.

 

Megjegyzem a nagyfelbontású fotóim tökéletes színekben pompáznak - tehát a panel (mint olyan) KÉPES normális színek megjelenítésére - különös tekintettel a bőrszínre.

 

Az élő adással vannak gondjaim - de azzal nagyok.

.

Előzmény: Doky586 (2529)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2529

Hogy a műszeres bekalibrálás mit tud azt NE tőlem, hanem nico-tól kérdezd...

Ha már volt kint nálad a fizetős műszeres emberke akkor pedig hinned kell benne hogy csak a szemed káprázik. :)

 

Tegyél be egy BluRay lemezt (pl StarWarsII) és nézd meg jók e az emberek bőrszinei. Ezután eldönthető milyenek a TVadás szinei.

Előzmény: GPS (2528)
GPS Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2528

 

Csak szólok, hogy minden nagyon fasza lenne - csak azt a rohadt arcbőr-színt nem vagyok képes úgy beállítani, hogy egy adáson belül (!!!)  ne változna brutálisan a tónusa - a zöldestől-a bíborig.

 

Azt nem tudom, hogy más TV ezt hogyan küszöböli ki - de most már erős a gyanúm, hogy ez nem a TV sara.

 

Mondok egy példát:

 

A tegnap az "Éjjel-nappal..." ment - ami egy friss, vélhetően jó technikával készült sorozat. Kriminálisan szar volt színileg - de már nem törődtem vele, hagytam, hadd menjen.

 

Erre bejött a (tán Garnier-, vagy Avon) reklám...és döbbenet: tökéletes bőrszín, csodás kép, kifogástalan színhűség. Öröm volt nézni.

Aztán vissza jött a sorozat - és vele együtt az ótvar-szar bőrszín is.

 

- Na, akkor hogy van ez? Hogy nem jelentkezik ez más TV-n - csak az enyémen?

- Mit tud ezen hangolni a kalibráló-májszter?

- Ha műszeresen bekalibrálja, onnantól nem lesznek ilyen brutális tónus-változások - még ha ilyen jel is jön a kábelen?

.

Előzmény: Doky586 (2527)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2527

Nem tévesztek meg senkit, ellenben veled aki ezt sugalod: vagy fizetsz, vagy nem lesz jó...

 

A linkjeim magukért beszélnek. Ha hazugságnak tartod az elismert szaklapok írását - lelked rajta.

 

Én erre válaszoltam:

"kezem-lábam megeszem ezzel a TV-vel - pontosabban a színek beállításával. Egyszerűen képtelen vagyok úgy beállítani, hogy minden (legalábbis a nézett) csatornán elfogadható képe legyen (...) Mindent megpróbáltam - a fehéregyensúlytól - az egyedi beállításig mindent állítottam már"

Előzmény: nicko (2526)
nicko Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2526

valamit Te most nagyon félre értelmezel...Ha valakinek szüksége van kalibráltatni...ezért raktam be és semmi közöm az illetőhöz.

 

Pár helyen le van írva hogy kell pendriveal vagy PCvel bekelibrálni a TVt,

 

erre írtam...ne tévesszünk meg másokat a fogalmakkal.

Előzmény: Doky586 (2525)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2525

Elnézést ha megzavartam a REKLÁMozásod...

 

de gondolom el tudod olvasni a csatolt fótón (a W7-ben) milyen szó szerepel.: kalibrálás.

Ha nem tetszik írj az M$ ügyfélszolgálatának és a linkelt újságoknak hogy nyelvtani hibát találtál...

Előzmény: nicko (2524)
nicko Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2524

kalibrálást írtál..amiről szó van az mezi beállítás.

ettől független a kalibrálást célszerű elvégeztetni azoknak akiknek számít a színhelyesség.

Előzmény: Doky586 (2523)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2523
Engem ez nem érdekel. Talán GPS-nek mondd..
Természetesen van fizetős módszer is, de nem gondoltam hogy azzal kellene kezdeni egy elnyomkodott tv beállítását.
Előzmény: nicko (2521)
nicko Creative Commons License 2013.10.22 0 0 2522
Előzmény: nicko (2521)
nicko Creative Commons License 2013.10.22 0 0 2521

LCD/LED tv-k, Plazmák kaibrálását műszerrel végzik (kalibrátor) és vannak akik házhoz mennek elvégezni ezt.Pl. ő

És akkor a színek pontosan olyanok lesznek amilyennek lenni kell..persze ennek ára is van, mert egy ilyen műszer egy tv árával ér fel. Viszont ilyenkor érdemes már a laptop kijelzőt és monitort is kalibráltatni, mert eléggé meglepő eredményt tud hozni pozitív értelemben.

Előzmény: Doky586 (2520)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.22 0 0 2520

csak találomra pár gyors link:

http://www.geeks.hu/tippektrukkok/110405_lcd_tevek_es_plazmatevek_optimalis_beallitasa
http://www.techma.hu/pages/cikkek/hogyan-allitsuk-be-a-tv-t-helyesen
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1358&old=2

 

nyilván a képeket pendrivra vagy CD-re rakod és követed a szöveges utasításokat.

 

PC-vel egy Win7-es HDMI-s laptoppal:

Előzmény: GPS (2519)
GPS Creative Commons License 2013.10.22 0 0 2519

 

"Ha úgy elállítgattad az RGB komponens szineket és a Gammát hogy a kis sárga kínaiak normális bronzbarna olaszoknak néznek ki, akkor nemcsoda ha a középeurópai ember marslakónak látszik a tvden...  ;-))"

 

Nézd: annyira rosszindulatú pali még én sem lehetek, hogy még saját magammal is kibaxak.

 

Már arra is gondoltam, hogy a dél-koreai sorozatot azért adja vissza ilyen tökéletesen, mert a TV felismerte "a hazait" - és ezért különlegesen kíméletesen bánik vele.

De lehet, hogy nem ez az oka. :-)))

 

Egyébként hidd el nekem becsszóra, hogy Szang-Yong hercegné arcát szöuli-ságára - ám a Gombos Edináét alföldi-fehérre állítottam.

És ez sem használt, amikor a Capri-szigeti, napbarnított szörfoktatóra váltottam - a Giacomo-ra.

 

Na de kihúzom én ennek a méregfogát.

 

Véletlenül hazahoztam a lakókocsimból a MindigTV-szettet - na azt most beröffentem és megnézem, hogy ugyanilyen kriminális-e a helyzet azzal is, vagy ott mást fogok-e látni.

 

Márhogy kizárjam azt, hogy a DigiTV áldásos beavatkozásáról van-e szó... avagy csak simán a TV-mnek moslékok a színei?

 

Egyébként érdekelne a pendrive-os kalibrálás - ha tudsz linket, nagyon megköszönném.

 

Én rákerestem, de csak olyanokat találtam, aminek a lényege az, hogy: "Mindenki állítsa a saját ízlésének megfelelően"

 

Hát ezt köszönöm szépen.

.

Előzmény: Doky586 (2517)
Ati_66 Creative Commons License 2013.10.22 0 0 2518

Szüleimnél az EH5000-es esetében ugyan ez a helyzet, mert annak a szín beállításaival szoktam szórakozni, ha náluk vagyok, de kb reménytelen. Nem is várok mást. Igaz az analóg kábel TV, de a MindigTV ingyenes csatornáin sem jobb a helyzet.

 

Itthon digitális kábelen az ES8000-esnél már nem annyira feltűnő bár azt nem nézem sokat, a lányom meg nem panaszkodik.

A plazmával szintén nincs jelentős kölönbség a csatornák között, de olyan durva szín eltérés mint az ES5000-es produkál illetve amit leírtál a legócskább minőségű csatornáknál sincs egyiken sem.

Nem véletlenül szokták írni a Plazma vagy LCD topicban, hogy egy alap plazmával felső kategóriás LCD veszik fel a versenyt képminőségben.

A Samu F6400-es ezt tudja nyújtani. Akit ez zavar vehet Smuból 7000 vagy 8000-est. Vagy olcsóbban plazmát.

 

 

Előzmény: GPS (2516)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.22 0 0 2517

Ha úgy elállítgattad az RGB komponens szineket és a Gammát hogy a kis sárga kínaiak normális bronzbarna olaszoknak néznek ki, akkor nemcsoda ha a középeurópai ember marslakónak látszik a tvden...  ;-))

 

Pár helyen le van írva hogy kell pendriveal vagy PCvel bekelibrálni a TVt, de nem szemre találomra tekergetni...

Előzmény: GPS (2516)
GPS Creative Commons License 2013.10.22 0 0 2516

 

Fiúk!

 

Én kezem-lábam megeszem ezzel a TV-vel - pontosabban a színek beállításával.

 

Egyszerűen képtelen vagyok úgy beállítani, hogy minden (legalábbis a nézett) csatornán elfogadható képe legyen - főként színileg.

 

Mindent megpróbáltam - a fehéregyensúlytól - az egyedi beállításig mindent állítottam már - de olyan nincs, hogy váltáskor ne húzzon el ide vagy oda - vagy zöldes, vagy pirosas lesz - szóval őrület mit művel a különböző csatornán.

 

Nem úgy kell elképzelni, hogy piros lesz a kép, vagy ilyesmi - hanem főként bőrszínt vágja haza a különböző műsorfélék esetén.

 

- Erre fel most megy valami koreai sorozat az M1 HD-n - hát szinte tökéletesnek mondható.

- Utána átkapcsolok a TV2 HD Mokkára - hát kriminálisan szar a kép - rózsaszínek (inkább bíbor-színűek) a pofák, a pofacsont alatt be van égve a fény (mint ha túlkontrasztos lenne - de ha leveszem, akkor meg hóka lesz) - szóval nagyon elkeserítő amit művel.

 

Nem tudom, hogy ez a Digi sara lehet-e ... vagy más az ok - de ez nem állapot.

És ez nem lehet panel-kérdés - mert egy fos panel semmilyen csatornán vagy jelforrásból nem képes rendes képet gyártani... ez meg néha igen-néha nem.

 

Nálatok mi a helyzet ezügyben? Minden csatorna egyformán príma... vagy nálatok is ingadozik a minőség? Főleg a színkép konstans, vagy néha jó, néha csapnivaló?

 

Ha van kedvetek írjátok már meg lécci mit tapasztaltatok ezügyben.

.

Qkorica Creative Commons License 2013.10.22 0 0 2515

uninstall + install

Előzmény: gaborszasz (2514)
gaborszasz Creative Commons License 2013.10.21 0 0 2514

Sziasztok!

 

Kérem segítségeteket és ötleteiteket az alábbi témában:

 

Samu Allshare pc klienssel hibátlanul ment a filmézés Samu Smart Tv-n, de újra raktam a gépet (u.a. op.rendszer, u.a szoftver és hardver környezet, driverek stb.) és most az Allshare kliens indításakor hibaüzenettel kilép a program.

 

Találkoztott már valaki hasonló problémával? Ötleteket előre is köszönöm!

 

 

nicko Creative Commons License 2013.10.21 0 0 2513

nem képernyő..panel :)

igen mert edge led panelt már csak azokba van amit írtam, plusz az ultra clear panel.

 

A többi részét,ami gyengélkedik..nem lehetne felturbózni??

 

hardveresen nem mert a D6500 (D6510 csak külsőben tér el) technikailag ez a max. amit tud. a samygo van ami szoftveresen nyújt többletet, ha nem a legutolsó fw-t használod, akkor fel lehet rakni a 1016fw-t.

Erről bővebben itt és itt

 

Én azt vallom tévézni, BD filmet nézni maxi jó ezért vettem.

Netezni meg ott van a laptop, PC, mobil, tablet is...

Előzmény: samsas (2512)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!