Keresés

Részletes keresés

W.L. Creative Commons License 2014.10.21 0 0 2168

A repjegyarak a telitettsegtol fuggnek, de Komodo ugye nepszeru uticel, es sajna a jegyarak az utobbi idokben mindenfele eleg magasak. A Bali-Probolinggo vonalra szerintem busz siman bevallalhato, vannak jobb cegek is. Amugy Surabaya repteretol taxi Probolinggoig talan 400.000 korul, Bromoig (csak oda) asszem 5-600.

 

Azert en ezt a Probolinggoban alvast meggondolnam, kiveve ha este ertek oda. A varosban semmi latnivalo nincs, es onnan indulva meg korabban kelhettek ha a napkeltet akarjatok latni, es nyilvan onnan dragabb a kocsiberles is. A szallas nyilvam olcsobb Probolinggoban, de egy ejre en inkabb bevallalnam CL ocskabb vagy dragabb helyeit, mert akkor mar napkozben is nezegethetitek Bromot a falubol a nagy krater peremerol, vagy koszalhattok a kornyezo hegyi falvak es foldjeik kozt.

 

Ha Bromo utan Krakatau a kovetkezo uticel, akkor  Surabaya- Jakarta vonalat mindenkepp repulni erdemes. Delelotti indulassal estere Caritaban kene lennetek. Krakataura berelni kell hajot/motorcsonakot, de nemi szerencsevel erre osszeszedheto ott egy csapat - en is ugy mentem.

Előzmény: tem01 (2166)
pannn Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2167

Probolingo: Lava Lava hotel, double 260E IDR. Kényelmes, meleg víz, szuper barátságos személyzet.

Előzmény: tem01 (2166)
tem01 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2166

Sziasztok!

W.L. köszönöm Krakataura vonatkozó válaszod, így teszünk.

Denpasarból szeretnénk Labuan Bajo-ra, majd onnan 2-3 nap múlva  Surabajába eljutni, szintén Denpasar érintésével, mert mást én nem találtam, közvetlen járat nincs. Ez, tokkal vonóval 6 mill IDR két embernek úgy, hogy most úgy keresek rá, hogy négy nap múlva indulnék, mintegy szimulálva a november 15-i dátumot, amikor Denpasarra érkezünk. De ha keresek jegyeket ma nov 15-re akkor is annyi. (Lion saját lapján a többin még drágább, és még a Garudán is)

Mehetnénk úgy is, hogy miután Labuanból visszajöttünk Denpasarba, onnan busszal komppal Sur-ba, és az ár csak töredéke a repülős műfajnak, de az állítólag nagyon önkínzós, ebben pedig nem vagyunk jók.

Elfogadjuk, hogy a kényelemért gyorsaságért áldozni kell, és ezt meg is tesszük. A kérdésem csak annyi, hogy ez a reális ár, vagy vannak más lehetőségek is? Gondolok itt arra például, hogy Balin az utazási irodáknál, vagy a reptéren lesznek e más lehetőségek.

Sur- ból taxival mennénk Probolinggo-ba, mert el szeretnénk kerülni a szétfagyasztott "zenekari" 6 órás (lehet hogy taxival sem lesz sokkal gyorsabb?) utazást. Mennyi ennek vonatkozásában egy reálisnak mondható ár?

Tudnátok ajánlani szállást Probolinggo-ban vagy CL-ben? W.L. már említette a hostelek matracos celláit, nos ezt pedig nem igazán szeretnénk.

Válaszokat köszönöm előre is.

ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2165

Hmm.. 10 éve 5* AI szállodákba jártam.... ma már "elég" az ágy + fürdő.... :-) :-)

 

Szóval, fejlődő képes vagyok :-) :-)

Előzmény: W.L. (2164)
W.L. Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2164

Ertheto vagy hat.

Es meg az sem lehetetlen, hogy ha evrol evre visszajarsz, lassan majd kompromisszumkeszebb leszel komfortugyileg is, ha az kell 1-1 eldugottabb hely eleresehez.

 

Olyan kajaldak talan Maratuan is lesznek azert.

Illetve ilyesmiket bosegesen talalhattok a Waiwotol kocsival kb 15 percre levo Waisaiban is. Utobbi ugye Raja Ampat  fovarosa, es bar igazi kis porfeszek, piac, boltok es helyi kajaldak tekinteteben toronymagasan felulmul minden mas helyet a szigeteken.

 

Előzmény: ISIS/002 (2163)
ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2163

Tudod, évekig álmodoztam ázsiáról.... Egy dolgot tudtam már akkor is, nem akartam thaiföld-re menni.... 

Az ok egyszerű.... túristagyár..... kivűlről nézve, is :-)

 

Szóval, kell egy bizonyos szintű kényelem ( nem hátizsákosak vagyunk ) , de nem kell a Kuta élmény ...

 

( nem tudom érthető vagyok-e ??? )

Előzmény: W.L. (2161)
ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2162

A Manta-k már csak olyanok, biza, hogy néha nincsenek ott, ezt tudjuk.... :-)

Viszont én meg pozítív ember vagyok, majd "bevonzom" őket :-)

 

A hozzászólásaim alapján alkotott," nem reális a véleményem a helyi kajáldákról"  álláspontodat elfogadom, mivel eléggé megosztó" személyiség vagyok.... A fürőszoba pl. fontos a számomra, de minden további nélkűl leülök a "kiskoszosban" enni....

 

Pár kép, hogy hol ettünk idén :-) A helyek, konyhák és az eredmények ( ételek ) .....

 

 

http://indafoto.hu/szilva123

 

Előzmény: W.L. (2160)
W.L. Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2161

Ja es ez a "lesz meg 2016 is" viszont mar nagyon realista megjegyzes! :-)

Orommel latom, hogy szerinted is megeri ide tobbszor is visszajonni. 1-1 ujabb indonez ut szerintem sokkal tobb uj elmenyt tud nyujtani, mint az x. thaifoldi nyaralas Samui utan Krabiban, majd Lipen, stb... ;-)

Gondolom a hosszas tervezgetes jol ravilagitott, hany 2 hetes utat lehetne itt erdekesen eltolteni.

Előzmény: ISIS/002 (2159)
W.L. Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2160

Eddigi hozzaszolasaid alapjan tartok tole, hogy neked meg a "helyi kajaldakkal" szembeni elvarasaid nem feltetlenul realisak. ;-)

A folyon hajokazast Tanjung Batuig tudtommal mar par eve szarazfoldi kocsikazas valtotta fel, legalabb is opcionalisan.

A rajakrol erdemes megjegyezni, hogy neha nincsenek ott.

En jo sokat lattam, de kesobb voltak, akik egyet sem. Egyebkent ugye ezek Raja Ampaton is lathatok. 

Előzmény: ISIS/002 (2159)
ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2159

Egyetértünk Raja Ampat tekintetében :-) :-) Nekem is favorit, hidd el ;) Hmmm... viszont  2015 után lesz még 2016 is  :-) :-)

 

Igen, érzékeltem, hogy a part és a tengeren túl nincs más ezen a helyen.....viszont csábító a Manta populáció, a teknősök sokasága... :-) És van a szigeten kb. 2-3 "falucska" is , ami persze tutira nem a túrista paradicsom ( pont ez is a jó benne ), viszont biztosan élmény lehet ott pl. beüllni egy helyi kajáldába :-) :-)

 

Egyébként Surabaya-ból pont reggeltől-estig oda is tudnánk érni, megnéztem a repülő menetrendet + hajókázni kelle még 2,5 -3 órát egy folyón + 1,5-2 órát a tengeren ......

 

(  én még nem voltam ilyen "eldugott" szigeten ..... :-)  ) 

 

Köszönöm a válaszod , majd "kisorsoljuk" a nyerő desztinációt :-)

Előzmény: W.L. (2157)
Rollerer Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2158

Termeszetesen tisztaban vagyok vele, hogy mennyire naiv az elkepzeles, de az utobbi 3 evem arrol szolt, hogy poccre pontosan ki volt minden szamolva-szamitva, hogy mikor, merre, hol es hogyan. Es hiaba van meg a jo terv, ha egy kulso dolog miatt az egesz addig folepitett dolog dugaba dol. Pontosan ezert gondolkodom egy ilyen, ez alkalommal talan kevesbe preciz "megoldason". Persze, ez lehet, hogy paradox, mert ha annyira spontan akarnek lenni, akkor nem irogatnek ide es nem olvasnek utana.

 

Lehet, hogy felreertheto voltam, egyelore nem allt szandekomban kimenni, leszallas utan megcsokolni a repter foldjet es udvozolni az uj hazamat, majd a kovetkezo 50 evet ott tolteni. Csak nem egy 10 napos, Vista utra gondoltam, hanem huzamosabb idore.

 

Nem akarok en lenni a nagy feher isten, ahhoz talan a dzsungel kozepebe kellene mennem, esetleg Amazoniaba, csak valami nyugis helyet szeretnek, ahol nem zaklatnak, nem kenyszeritenek ram karkotoket, nem kell idegeskednem, es a legfontosabb, nincsen nagy tomeg. 

Tudom, menjek Svajcba, de en nekem azert a Kei szigeteken keszult tengerparti kepek elegge bejonnek :)

 

Nagyvarosokra nem vagyok kivancsi, inkabb termeszetkozeli helyekre mennenk. A topikot most kezdtem el elolrol olvasni, addig igyekszem a kerdeseimet megtartani, hatha megtalalom a valaszokat.

 

 

W.L. Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2157

Jartam en mar ezeknel joval izolaltabb szigeteken is! :-)

 

Derawanon, Kakabanon es Sangalakin jartam mar jopar eve, Maratuan nem. Az odajutas kisse macaras lehet, de 1 het alatt megjarhatok. Buvarkodas ugyeben Sangalaki ordograjai es Kakaban meduzas tava szuperek, amugy osszessegeben szerintem a masik 2 regio tobbet nyujthat e teren (is).

Es a strandokon es buvarkodason tul itt aztan tenyleg szinte semmi nincs - a borneoi szarazfold szomszedos resze sem eppen a sziget legerdekesebb szeglete.

En ezeket a szigeteket inkabb azoknak ajanlanam, akik amugy is szetneznenek Del- es Kelet-Kalimantanon, vagy esetleg Sabahbol ugrananak at ide.

 

A 3 regio korul nalam - toronymagasan! - Raja Ampat lenne a listavezeto, legalabbis ha anyagilag beleferne.

Előzmény: ISIS/002 (2156)
ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2156

W.L !

 

Ha már benéztem ide, - remélhetőleg az utolsó kérdést :-) - tenném fel a "hol is búvárkodjunk" hétre vonatkozóan :-)

 

Összesen 3 terület let véglegesen kiválasztva,  amit" versenyeztetni" fogunk magunkban.

Az első kettő-ről már beszéltünk, Raja Ampat és Bunaken.

 

Most viszont képbe került még egy terület: Derawan Islands  ( azon belűl is Maratua szigete)

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Derawan_Islands

 

 

A neten meglepően sok infót találtam , már tudom hogyan lehet eljutni oda, több szállást is találtam a szigeteken ( IDR 150.000-500.000 között), majd rábukkantam Maratua szigetén egy "homestay"-re..... ami nagyon vonzó a számomra. Aranyos , tengerparti "vityilló", gyakorlatilag még nem "túristás" szigeten és mellé a szigeten van egy "horroráras" szálloda, melynek a búvárbázisát viszont lehet használni...... Szóval elvileg a számunkra érdekes lehet ez is....

 

Van -e infód, tapasztalatod erre felé, vagy - mivel izolált szigetek - számodra ez nem tartozott a felfedezendő részekbe??

 

Köszi

 

http://www.maratuaguesthouse.com/maratua-accommodation.html

Előzmény: W.L. (2154)
ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2155

W.L. megelőzött, de én is leírom a véleményem J

A kérdésed tényleg – enyhén szólva  -  naiv.

Az egy állapot, hogy esetlegesen nem tetszenek az itthoni dolgok, viszont  azt is tudni kell, hogy – bárhova mész is a világban – előbb-utóbb ott is utol fog érni a „szürke hétköznapok „ réme :-)

Az én véleményem, tapasztalatom az alábbi :

Egy másik országban történő „letepedés”  nem egyszerű….. nagyon fel kell rá készülni, főleg ha hosszabb távban gondolkozol.

Alap kérdések, munkavállalási vízum , letelepedés   mellett konkrétan jelentős kezdő tőke is kell , mely átsegít(het) az elején sok mindenen. És akkor még valóban nem beszéltünk a nyelvi nehézségekről, adott ország helyi sajátosságairól stb.

A környezetemben többen is meglépték már azt, amit Te felvázoltál, de minden egyes ilyen alkalommal a kitelepedést megelőzte egy- két (több )  „terepszemle” a célországban……!!!

Szóval az EU-n belüli  „kimegyekpárévredolgozni” és a kiköltözöm Ázsiá-ba nem hasonlítható össze…..

Előzmény: Rollerer (2153)
W.L. Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2154

Haaaaat... Ilyen kerdeseket anno az utazas.com Oceania topikjaiba szoktak beirogatni, es a rajuk adott jozan, realista valaszokat ott sem ertekeltek soha.

Na de ennek ellenere...

 

Bocsass meg erte, de az elkepzelesed roppant naiv.

A Kei-szigetek, hasonloan a legtobb tropusi szigethez, mar reg nem egy nyugati birtokbavevore varo naiv bennszulottek lakta senkifoldje, ahol tart karokkal varnak a penztelen feher embert is.

Ehelyett egy burokraciaval es persze korrupcioval bosegesen megaldott jokora orszag egy szeglete, ahol az egyelore csekely szamu turistaert meg az ott elo helybeliek kozt is egyre jelentosebb a versenges.

 

Turistakent, vagyis nekik penzt hozo latogatokent termeszetesen szivesen latnak. Meg az sem kizart, hogy jelentos tokeinjekcioval valamelyik helybeli szivesen bevenne maga melle uzlettarsnak akar nem hivatalosan is - ez persze szamodra rizikos, mig a hivatalos ut draga, burokratikus es hosszas lenne.

 

Azt, hogy csekely penzt eloszor felelni, es utana bungalokat felhuzva varni a turistakat, szerintem felejtsd el! Eloszor is, a semmibol hogy jutnal foldhoz, amin epitkeznel?

Masodszor, nem hiszem hogy tevekenysegedet jo szemmel neznek a helyi hatosagok, illetve a veled vendegekert versengeni kenyszerulo helybeliek.

Es mi lesz a vizumugyekkel? Mert ehhez bizony egy turistavizum nem eleg.

Raadasul ha sikerulne is, olyan csekely bevetel johetne belole be, hogy az meg a megelhetesre sem biztos, hogy eleg. A legtobb helyi bungalotulajnak ez csak mellekfoglalkozas.

 

Szoval szerintem realisabb lenne eloszor turistakent kilatogatni, a dolgok jobb atlatasahoz a nyelvet megtanulni, es semmikepp sem eloszor felelni a penzt majd varni a vendegeket, hanem elegendo tojevel plusz biztositekkal belevagni egy alighanem helyiekkel tarsas vallalkozasba, mar ha egyaltalan.

 

Gondolom nem ilyen valaszban remenykedtel, de en csak ezt mondhatom.

Előzmény: Rollerer (2153)
Rollerer Creative Commons License 2014.10.20 0 0 2153

Sziasztok!

 

Nos, akkor vágjunk is bele. Ha esetleg kicsit csapongani fog az írás, akkor előre is elnézést kérek, de igyekszem követhető maradni.

 

Kb. egy évvel ezelőtt az életemben egy elég nagy változás történt, még mindig viselem/szenvedem a következményeit, rányomja a bélyegét a mindennapokra, a kedvemre, a párkapcsolatomra.

Barátnőm hősiesen küzd velem-értem, de látom, hogy neki sem könnyű.

 

Pláne, hogy neki is elege van a munkahelyéből (jól fizet, de...), a minden áldott nap más világszemlélettel rendelkező főnökből. Nekem elegem van a relatív kilátástalanságból, abból, hogy miután hazajöttem 3 év nyugat-európai létből, gyakorlatilag ugyanazt találtam itthon, Magyarországon. 

 

Az ember (vagy legalábbis én) egyszerűen csak nem tudja, hogy hogyan tovább. Mi legyen a következő lépés, hogyan szedje ki magát ebből az állandósult... Letargiából? Szenvedésből? Nem is tudom, hogy melyik a jobb szó.

 

Persze, tudom, vannak rákos gyerekek, éhező öregek, munkanélküli fiatalok. De, életemben először, hadd helyezzem magunkat előre.

 

És akkor innen jött az ötlet, hogy menni kellene. Nem Európába, hanem messze, környezetváltozásra. Ebben kérném a segítségeteket. Pörgettük a földgömböt, és a híres-hírhedt Kei szigetek jött ki. Nézegettem az east-indoinfot, kk blogot, de talán pont erről is szólna, hogy ne tervezzük meg a lehető legaprólékosabban. Sok dolgot nem gondoltunk át, próbálnánk spontának maradni, de azért az ésszerűség határain belül.

 

Tehát a kérdésem: "túlélhető" egy ilyen kaland úgy, hogy nincs megtervezve minden, lefoglalva az összes utazás, satöbbi? Mennyire kivitelezhető, hogy odaérünk Keibe, feléljük a pénzünket, de összeeszkábálok egy kalyibát, aztán várom a vendégeket a világ minden tájáról? 

 

Hatalmas kiszakadás lenne ez a komfortzónánkból, én Európát még el sem hagytam soha, a legnagyobb gyalogtúrám pedig 30 km volt. Szóval kezdő vagyok, de kell valami változás, valami más. Indonézia a nyerő hely?

 

 

Előre is köszönöm.

ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 2152

Döntés még nincs, viszont most már több területről is vannak infók + árak .

Szóval majd szépen összeüll a kupaktanácsunk, és  meghozzuk a döntést.

 

 

Szórakozás nem feltétlen kell nekünk este. A kajáldákat ( főleg a helyiekre gyúrunk ismét ) az első héten biztosan ki fogjuk élvezni....

 

 

Köszönöm a sok segítséget!!!

Előzmény: W.L. (2151)
W.L. Creative Commons License 2014.10.19 0 0 2151

Akkor vegre sikerult dontened? ;-)

 

Mondjuk itt arra ne szamits, hogy a kornyeken hangulatos kajaldakat meg hasonlokat talaltok, nemigen lesz hova kimozdulni. De nekem bejott Waiwo, en ugye szeretem a termeszetet es nem vagyok tul igenyes kaja es szorakozas ugyekben.

Előzmény: ISIS/002 (2150)
ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 2150

Hahó!

 

No, magyarúl válaszoltak :-)  Az alábbi honlapot adták meg, ha gondolod ments el.

 

http://www.waiwodiverajaampat.com/gallery.html

Előzmény: W.L. (2147)
buteo1 Creative Commons License 2014.10.17 0 0 2149

Igen, taxit bérlünk és visszafelé, úton Surabayaba, iktatjuk be 17-én hétfőn. Azért így, mert WL írta, hogy vasárnap nagy tömegre lehet számítani, ill. azért is, mert odafelé a hosszú utazás után elég fáradtak leszünk valószínűleg.

Előzmény: Zs... (2148)
Zs... Creative Commons License 2014.10.17 0 0 2148

A Madakaripurát ti hogy tervezitek beiktatni? Bérelt taxival mentek Surabayából? Vagy?

Előzmény: buteo1 (2139)
W.L. Creative Commons License 2014.10.17 0 0 2147

Magyar sracrol en nem tudok, tavaly meg nem volt.

Probalkozz a honlapon levo kontaktokkal, aztan ha nem mukodnek:

Tika +6281294631693

Bambang +6281344065226

Becky +6285244475561

 

A feltetelezett angoltudas csokkeno sorrendjeben! :-)

Nem lepne meg, ha nem mind elne mar, az indonezek imadjak voltogatni szamukat.

Előzmény: ISIS/002 (2146)
ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.17 0 0 2146

Lassan sztem jutalékot fogok fizetni Neked :-)

 

Jöhet a tel. szám, habár a honlapon is van egy....

 

( képzeld, a FB oldalukon írják, hogy dolgozik náluk egy magyar srác :-) 

Előzmény: W.L. (2145)
W.L. Creative Commons License 2014.10.17 0 0 2145

Az altalam mar annyiszor felvetett Waiwo Resort kb 400.000/fo kajaval. Tagas, kenyelmes bungalok sajat furdoszobaval erdoben, tengerparton. Egyetlen hatulutoje, hogy napkozben kikapcs a villany, de hat akkir ugysem a szobaban kell ulni. Szerintem ar-ertek aranyban verhetetlen arrafele.

A neten csak egy regi lapja van, meg hamis foglalooldalak is hirdetik sokkal dragabban.

Ha megfelel, megadhatok hozza par mobilszamot.

 

Ez talan valoban az o lapjuk, legalabb a bungalokat jol mutatja:

 

http://www.new.waiwor4.com/inggris/portfolio_3columns.php

Előzmény: ISIS/002 (2144)
ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 2144

Nagyon köszönöm !!!

 

( elképzeltem, amint a társaság többi tagjának prezentálom a "vödrös fürdő" megoldást :-) :-)    .... viccet félre... a méregdára és ezek között lenne valahol az igény :-) :-)

Előzmény: buteo1 (2143)
buteo1 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 2143

Raja Ampat-i szállások vonatkozásában ajánlom a következő oldalt: http://www.stayrajaampat.com/accommodation/

Előzmény: ISIS/002 (2142)
ISIS/002 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 2142

Még futok egy kört Ambon+Saparua felé.... Raja Ampat-nál "egyenlőre" mindig a drágább helyekbe botlok a neten :-) :-)  ( lehet velem van a gond :-)    )

Előzmény: W.L. (2140)
buteo1 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 2141

Mármint 15-én késő este érünk Surabaya-ba és 16-án érünk CL-ba.

Előzmény: buteo1 (2139)
W.L. Creative Commons License 2014.10.16 0 0 2140

Hat szuk 2 hetre tenyleg konnyebben elerheto helyeket nezegess inkabb. Ha Bunaken nagyon nem szimpi, esetleg lehetne Ambon+Saparua is. Vagy esetleg Raja Ampat. Minden mas jobb buvarhely (pl Alor, Banda, Derawan) macerasabban erheto el.

Előzmény: ISIS/002 (2137)
buteo1 Creative Commons License 2014.10.16 0 0 2139

Az tényleg jó lenne! Mi nov. 16-án érünk oda és másnap reggel (hétfőn) nézzük meg a Bromo-t, majd utána a visszaúton Surabaya-ba megállunk a Madakaripura vízesésnél, terv szerint.

Előzmény: tem01 (2130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!