Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.20 0 0 87
nem tudom. Bennem pl. fel sem merült a dobozos. A frissen facsartat is tiltják pl. a rákdiéták. Amiket én láttam, azok a fenti okok miatt. A citrongyra mondják, hogy lúgos.
Előzmény: soppingfüggő (86)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.12.20 0 0 86
...narancslét. Cukros és savas egyben... A dobozosra ez teljes mértékben igaz, a valódi frissen facsart-préselt-centrifugáltra már kevésbé, mert az lúgos a cukortartalma meg igen változó, de közel sem olyan magas mint az iparban előállítotté, ráadásul kevésbé hízlaló.
Előzmény: Törölt nick (83)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.12.20 0 0 85
Az "Egészség-receptek" c. topicba nézzetek bele mint már írtam, vannak egyéb könyvek is, legismertebb a Testkontroll (1-2). Ott e téma körül folyik a diskurzus. Mi a véleményetek a citrusfacsarókról? Nekem egy Liebherr(?) nevű teljesen manuálisom van, a csuklóm már ki van, de nem találtam olcsó elektromosat ami kevésbé csúcsos a grapefruithoz. Nem az a célom hogy a tenyerem kilyukasszam. Ez is kb. 2000 ft volt!!!
TTAMAS Creative Commons License 2004.12.20 0 0 84

Cukros és savas egyben...

 

Mint(szinte) az összes gyümölcs.

Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.20 0 0 83
ja, a dietetikus egyébként kapásból letiltotta a narancslét. Cukros és savas egyben... A létező legrosszabb összeállítás.
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.20 0 0 82

Szia,

 

Lenne egy kérdésem:

 

Mi a céklalét almalével szoktuk keverni (úgy ihatóbb) vagy répával (úgy kevésbé) - mi a véleményed? A "gyári" cékla önmagában is iható, de az igazán "erős" festékartalmú biocékla sajna nem.

 

Megköszönném azt is, ha esetleg ezt a 2 oldalt (mit mivel, miért, miért nem) nekem is el tudnád küldeni a kriszti(kukac)csincsilla.hu-ra.

 

Köszi:)

Előzmény: Jablko (80)
TTAMAS Creative Commons License 2004.12.20 0 0 81

A növényeknek esszük a gyökerét, szárát, levelét, virágát, rügyeit, termését, magját, csíráját...

 

Ezek közül nem szabad keverni a termést az összes többivel, de a többit egymással igen. Látsz ebben valami ésszerűt?

 

(Off: Ugye bölcsész vagy?)

Előzmény: Jablko (80)
Jablko Creative Commons License 2004.12.17 0 0 80

Kedves Beebite!

Bocsi, ha nem irok túl értelmesen, de kicsit le vagyok fáradva mostanában (hurrá egyetem). Szóval a gyümölcsöt és a zöldséget semmiképpen nem szabad keverni. Ez tényleg csak ennyi. Ennél többet olvashatsz az Élő ételek az egészségért könyvben, ott pontosan le van írva ez. A gyümölcsöknél pl. az azonos emésztésű idejűeket (fajtákat - pl. körte és alma) lehet együtt enni, de mivel más-más savasságúak (bár önmagukban lúgosító hatásúak!), az IDEÁLIS az lenne (Ferencsik István) , ha külön fogyasztanánk őket. De hát ki tud manapság ideálisan élni, nem igaz? (A gyümölcs-zöldség témához még az is hozzátartozik, hogy pl. a paradicsom gyümölcs és nem szabad a zöldségsalátába beletenni! Egyébként a paradicsom az A és B vércsoportúaknak tilos!)

 

Még egyszer bocsi, ha nem voltam túl pontos! Esetleg holnap reggel bescannelem azt a 2 oldalt, jó?

 

Üdvözlettel Almácska

Előzmény: Beebite (78)
háj bye Creative Commons License 2004.12.17 0 0 79

Ugyan nem engem kérdeztél, de ha a Google keresőbe beírod az ételtársítás vagy ennek többesszámát korrekt válaszokat fogsz kapni és nem kell ezt a topicot szétOFFolni.

 

Vettem egy Green Start, de egyáltalán nem vagyok tőle elájulva. Alig több mint egy éves és az egyik préselőhenger műanyag része kettévált. Most intézem a cseréjét a mödlingi üzleten keresztül.

A paradicsomtól, a citrusféléktől, vagy egy fél ananásztól hamar eldugul még a nagyobb lyukú szűrője is, és ha nem szedem szét orrán-száján jön ki a trutyi.

 A Tv shopos centrifuga hogy bírja ezeket? Bár szerintem az nagyon drága, a 30 ezerből a felét a TV reklámok miatt fizettetik ki a vásárlókkal.

Előzmény: Beebite (78)
Beebite Creative Commons License 2004.12.17 0 0 78

Oké, az enyém imádja a narancs-répa levet. Főleg ha alma is van benne.

És a mindenféle kubu italokat is imádja, az is répa-gyümölcs keverék, általában ezt választom, ha bolti piát veszek. Már kisbaba koromban szerettem a vegyes gyümölcs bébiitalokat. Orvos anyám megmérgezett, úgy véled?

Ennyi? Számitottam valami (ál)tudományos magyarázatra azért...

Az előbb (58.) azt mondtad ne keverjem... most akkor mit is akarsz mondani?:)

Előzmény: Jablko (77)
Jablko Creative Commons License 2004.12.17 0 0 77

Kedves TTAMAS!

 

Tényleg nem az a lényeg, hogy mit adnak ki, hanem hogy mi a jó a szervezetednek. Figyelni kell a reakcióit.

Üdv, Anna

Előzmény: TTAMAS (74)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.12.17 0 0 76
Ez egy elég primítív szerkezet, nem túl gazdaságos, viszont edzésnek nem rossz!
Előzmény: animaq (52)
soppingfüggő Creative Commons License 2004.12.17 0 0 75

Szerintem az Egészség-receptek c. topicba olvassanak bele a kételkedők. Huszas-harmincas éveimben én is ugyanígy álltam ezekhez a dolgokhoz, de mára változott ez a helyzet.  A helyes ételtársításokról több kiadványban is megtalálhatóak a táblázatok, még a könyveket sem kell végig olvasni. Ki kell próbálni pro és kontra, a szervezeted nagy valószínűséggel jelezni fogja melyik számára a jobb megoldás.

No de vissza az eredeti témához:

A kereskedelemben kapható gyc-k többsége tényleg gagyi, ismerőseim is hasonlóan kezelik ill. nem kezelik a meglévő gépeiket, mert utálják mosogatni. Én még olyat nem találtam amit csak úgy ripsz-ropsz ki lehet takarítani, de az is igaz hogy gyakorlat teszi... Minél többször használod annál rutinosabb leszel.

 

Nekem volt egy Braunom, a nagyobb. Fehér, katonazöld gombokkal.  Még most is előfordul itt-ott, ára közelebb a 20-hoz mint a 15 ezerhez. Elég nagy volt a tömőnyílása. Elajándékoztam, azt hittem van nála jobb is.

 

Ezután egy Philipset vettem (HR 2828 tipusszám?). Ezt egy kancsóhoz tudnám hasonlítani, (jó nagy füle is volt) már nemigen kapható, pedig azért a pénzért (7-8 ezer volt a Metróban), ár/érték arányban verte a Braunt. Körbe a szürő-rostély alatt rakta le a rostot, legalul szintén körbe a lét.  A szürője is más volt az összes többinél, ez ugyanis müanyag (szintén katonazöld, bár később mintha lilában is láttam volna) és csak az alján voltak fém betétek ami szétcincálja a rostokat. Adtak hozzá egy kis műanyag kefécskét is, de az inkább a beiglik megkenésére volt alkalmas. Vettem egy mosogatókefét a rostok kitakarításához, és ezzel ugyanúgy mint egykor Rodolfó, hármat balra hármat jobbra és kész. A tömőnyílása alig volt kisebb a Braunénál. Egyszer leejtettem a fedelét, ami rögtön el is tört. A pótlása már nem volt annyira olcsó, de a látványért fizetni kell. Ez ugyanis teljesen átlátszó keményműanyag. Lé nyerés szempontjából talán jobb volt a Braunnál, bár ezt elég nehéz összehasonlítani háztartási körülmények között.

A nyílás nagysága az egyik legfontosabb szempont, ezt a hipermarketekben a "tömőfák" cserélgetésével egyszerű összemérni- már ahol meg van. A teljesítmény összehasonlítása már nem ilyen egyszerű. A Br. 240 a Ph. 220 W volt, és utóbbi rotjai tűntek szárazabbnak. Majd egy műszaki szaki segítsen ki, de a nyomaték sem mellékes...???

Előzmény: TTAMAS (74)
TTAMAS Creative Commons License 2004.12.17 0 0 74
Írjak egy könyvet, tele marhaságokkal? Ma bármit ki lehet adatni, finanszírozás kérdése az egész. Attól még, hogy kinyomtatják, nem lesz igaz.
Előzmény: Jablko (71)
háj bye Creative Commons License 2004.12.17 0 0 73

Nemcsak a lent említett könyv, de pl. a sokkal ismertebb Testkontroll is ír a megfelelő ételtársításokról.

Ha még fiatal vagy kevésbé érzékeny a gyomrod a "mindent mindennel" menüsorhoz. Ahogy öregszik az ember sajnos rá kell döbbennie hogy érdemes ezeket a tanácsokat megfogadnia.

Beebite Creative Commons License 2004.12.16 0 0 72

Az szerinted indok valamire, hogy benne van egy könyvben?

Egyébként ez egy ilyen nap, egy másik topicban is azzal érvel nekem valaki egy nyilvánvaló hujeség mellett, hogy olvasta a neten...

 

Legalább azt próbáld meg elővezetni, hogy mégis miért? Mi az élettani, biokémiai vagy asztrológiai, vagy akármiylen vélt vagy valós magyarázata?

 

Előzmény: Jablko (71)
Jablko Creative Commons License 2004.12.16 0 0 71

Te milyen kedves ember vagy!

 

"Rossz összetételek: gyümölcs és zöldség együtt"

Forrás: Clement-Digeronimo: Élő ételek az egészségért

Aztán: pl. lehet almát és körtét együtt enni, de pl. almát citrusfélékkel már nem ajánlatos. Ez is benne van a könyvben.

 

Üdv mindenkinek

 

 

 

Előzmény: TTAMAS (66)
TTAMAS Creative Commons License 2004.12.16 0 0 70
Nem tudom, a kísérletet nem ismételtük meg.
Előzmény: Beebite (69)
Beebite Creative Commons License 2004.12.16 0 0 69

Nem lehetett a narancs az oka?

Lustaságom folytán ha nekiállok csinálni, akkor csinálok egy liter levet, aztán eltakaritom a cuccot. Ez a lé egy kancsóban álldogál a hűtőben, és még 1-2 napig kényeztetem vele magam. Még sose keseredett meg. Van hogy almát is teszek bele, ekkor 1 kiskanál citromlé kell, hogy ne oxidálódjon rondabarnára, és ki is ülepedig az almarost belőle, de csak fel kell kavarni. Ez sem keserű sosem, arra én is faxnis vagyok:)

Előzmény: TTAMAS (68)
TTAMAS Creative Commons License 2004.12.16 0 0 68
Barátnőmnek nem volt citrusfacsarója, csak centrifugája, tehát centrifugáltuk a narancsot. Frissen finom volt, de egy óra állás alatt megkeseredett. A facsart lével nem tapasztaltam ilyent. Talán az lehet az oka, hogy a citrusfacsaró nem töri össze a rostokat, a centrifuga meg igen.
Előzmény: Beebite (67)
Beebite Creative Commons License 2004.12.16 0 0 67

Tamás: én ízben nem érzek különbséget, persze felteszem, hogy a centrifugába is kizárólag héj nélkül tesszük a narit.

A héjjal együtt préselt cucc nekem keserű, nemszeressük:)

Előzmény: TTAMAS (65)
TTAMAS Creative Commons License 2004.12.16 0 0 66
Miért terjesztesz nyilvánvaló butaságokat?
Előzmény: Jablko (58)
TTAMAS Creative Commons License 2004.12.16 0 0 65

Ha vettél egy autót, minek akarod elé fogni a lovaidat?

 

Hogy kihúzzák a sárból. :))

 

Komolyan: Más jellegű a facsart és a centrifugált narancslé.

Előzmény: Beebite (55)
-Lujza- Creative Commons License 2004.12.16 0 0 64
Bocsi nem Tesco hanem Auchan
-Lujza- Creative Commons License 2004.12.16 0 0 63

Sziasztok!

Tegnap vettünk egy Moulinexet 13000-ért a Tescoban és nagyon finom leveket csinál!

Igaz, hogy elég sok a trutyi utána meg a mosogatnivaló se kevés, de akkor is nagyon fincsi.

roberto Creative Commons License 2004.11.29 0 0 62

Sziasztok! Nekünk egy Severin típusú gyümicentrifugánk van. Amiben a segítségeteket kérem, nem értem a leírása miért tiltja a céklát? Úgy tudom a cékla leve nagyon egészséges, ezért számora fontos volna, hogy megbírkozzon vele, de azért se a kést, se a gépet nem szeretném tönkretenni.

 

Amúgy meg vagyok vele elégedve, hatásfoka: 1 narancs kb. 1.5 dl lé. Kipróbáltam: ananász (konzerv), alma, kiwi, narancs, mandarin,  grépfruit.

 

Üdv: Robi

Kevin Creative Commons License 2004.11.29 0 0 61
A Green Star annyira bevalt, hogy szuleim is vettek egyet. Szerdan megrendeltek Nemetorszagbol, ma meg is erkezett. Valami elonye is van az EU-nak :) Ha valakit erdekel a bolt cime, akkor beirom ide.
Beebite Creative Commons License 2004.11.24 0 0 60
Erre én is kiváncsi vagyok, miért nem?
Előzmény: Jablko (58)
petike23 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 59

Szia,

 

miért nem ? :-o

 

Alma-narancs(-répa) szerintem finom..

 

Üdv: Petike

Előzmény: Jablko (58)
Jablko Creative Commons License 2004.11.24 0 0 58

Kedves Beebite!

Nem szabad a különböző fajtájú gyümölcsöket keverni egymással, zöldséggel me végképp nem.

Üdv, Anna

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!