Keresés

Részletes keresés

zlota Creative Commons License 2013.10.25 0 0 2551

Én a rádiókabaré 3-4 órás müsorát szerettem volna meghallgatni, de sem Youtbe-kliensbe, sem böngészőben nem sikerült Ha jól rémlik valahol 2-3 óra között mindig elakadt.Eléggé idegesítő, hogy még hallgatni sem lehet rajta semmit.A böngészőbe belefagy ha idönként beletekerek tehát nem tudom átugrani sem a 3szor meghallgatott részt.

Szintén elrontották a szoftvert azzal, hogy kijelzőt nem lehet kikapcsolni, csak TV üzemmódban, pl ha zenecsatornát hallgatsz, vagy digitális rádiót, de ha böngésző megy akkor nem lehet.Azzaz beleéghetne a böngésző keret, mert sokáig van ugyanaz a képernyőn.

Mondjuk, hogy addigra úgyis lefagy... bár akkor is ráég...

Előzmény: GPS (2550)
GPS Creative Commons License 2013.10.25 0 0 2550

 

Azért hogy ne csak szidalmazzam az apparátot, itt egy tegnapi tapasztalat:

 

Több helyen olvastam, hogy bizonyos Smart-szériák - bár futtaták a Youtube-ot - akadtak némi gondok a stabilitással.

 

Vagyis kb. azt, hogy "iparszerűen" nemigen lehetett velük Youtube-ozni, mert hajlamosak voltak menet közben lefagyni, hálózat-kiesést reklamálni indokolatlanul, újrabootolni - ilyesmik.

 

No, erre fel én arra szántam el magam, hogy egy számomra érdekesnek tűnő teljes filmet meg fogok nézni Youtube-on - konkrétan a "Rommel" című alkotást.

Ez egy kereken 2 órás film azért  - nem holmi videoklippecske.

 

No, kollégák - jelentem, hogy a filmet csont nélkül lejátszotta  (elejétől a végéig) - annyira, hogy adott pillanatban teljesen megfeledkeztem arról, hogy netről filmezek és nem TV-adásból.

 

Megjegyzés: igaz ugyan, hogy mindez működik wifiről is - de azért a kábel ajánlott úgy a jobb minőség érdekében, mint az időnkénti bufferelés elkerülése végett.

 

De kábelről kifogástalan!

.

nicko Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2549

nekem mákom van, mert egy x éves noname mezei szoba antennával jön a mindigtv (tavaly az M3D is)..de lehet feldobnék a szekrény tetejére egy 40 cm hosszban lecsupaszított koaxot az is behozná a free csatoirnákat.

1,5km-re van a torony.

GPS Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2548

 

"Tehát közel sem alanyi jogon jár a DVB-T vétel lehetősége."

 

De, járni jár alanyi jogon - legfeljebb nem jut.

Miért? Futbalstadion jut mindenhova? Ugye hogy nem jut. Pedig az is járna...állítólag. :-)))

 

Na de tegyük félre a "Régen minden jobb volt" című toposzt - és valljuk be, hogy analógból még ennyire sem volt lefedve az ország.

 

És nem ám csak a zsákfalvak nem voltak lefedve - de Siófok környékén is csak elvétve, hébe-hóba akadt egy kis TV-jel maradvány - de nem ám minden adó egy irányba, egy túróst.

Az RTL és tán a hatósági az az egyik irányból jött... a TV2 az meg valahonnan 180 fokkal szemben ettől.

 

Vagyis 1 darab antennával, egy állásból  lehetetlen volt mindkettőt fogni - pedig 5-7 elemes Yagi alatt még bolha sem jött a képernyőre, nem hogy kép.

De amikor mégis bejött nagynehezen fél órára (mert aztán arrébb kellett tenni az antennát, ahogy a felhők mozogtak) - az is kb. a 60-as évek jelminősége volt, vagyis a zajból itt-ott felsejlett valami kép is.

 

Ismétlem: mindez Balatonalmádiban (!) úgy, hogy a lakókocsim ablakából rálátok a siófoki (!) toronyra.Fenti állításokkal kérem nem vitatkozni, mert évekig szívtam miatta - többszáz kempinges-társammal együtt.

 

Na tehát - ha ezzel hasonlítjuk össze a mai állapotokat.....

.

Előzmény: Ati_66 (2547)
Ati_66 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2547

Különben is, a digitális átállásnak nem az a lényege, hogy a lakosság bazinagy antennákkal a háztetőkön pásztázza az étert - mint az egykori szovjet légvédelem a debreceni reptér mellett - hanem az, hogy egy alanyi (állampolgári) jogon járó, ingyenes, állami szolgáltatásban részesüljön mindenki - lakhelyétől függetlenül.

 

Ha ez igaz lenne, a jelenlegi "fehér" foltokon is megoldanák a vételi lehetőséget. Nem is lenne nagy probléma, mert a legtöbb helyen csak egy 0,1 W teljesítményű kis átjátszó kellene, amit rá lehetne tenni a helyi mobil antenna tornyokra.

 

Mindjárt tovább növelnék a jelenleg még nem 100% lefedettséget.  De most már ülnek a babérjaikon, nekik elegendő a 95-96% lefedettség.

Tehát közel sem alanyi jogon jár a DVB-T vétel lehetősége. Főleg nem szoba antennával.

Előzmény: GPS (2545)
Ati_66 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2546

OFF

 

Itt még a "zaj" fogalmát is (mint olyant) át kell értékeljük egy hangyányit - pláne a digitális vételre speciálisan szűrt antennaerősítők esetében.

 

Nem tudom hogyan lehet digitális vételre speciálisan szűrni az anetnna erősítőnek.

Az antenna erősítő ugyan úgy egy analóg vivő frekvencián vett jelet erősít mint analóg adás esetében. Tehát analóg erősítő.

Ebből adódóan a jel zaj viszony szerintem itt is alapvető kérdés. 

Nem szimplán 0-ák és 1-esek sorjáznak az éterben DVB-T jelként. :-)

 

 

Egyébként szerencsétlen lakhelyem miatt "rálátásom" csak egy 125 km távoli adóra van. Van  egy 2,2 m-es antennám 40 dBi erősítéssel.  Ha a légkör megfelelő 100% jelminőség 100% jel erősség. Ha a légkör nem megfelelő 0% jel minőség és 80% jel.

erősség van a zaj erősítése miatt. Itt egy ilyen lapos csodával nem vennék semmit. Tudom mit beszélek, mert ezt az erősítőt próbáltam más antennával is. Már az befolyásolta a vételt, hogy kevesebb volt az antenna saját nyeresége. Egy ilyen szélessávú lapos antenna saját nyeresége talán 1-3 dbi. Az én 2,2 m-es csodámé 6-16 közötti frekvenciától függően.

Előzmény: GPS (2545)
GPS Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2545

 

Nana, azért árnyaljuk egy picit "a képet" - hogy stílszerűek maradjunk.

 

Az antennaerősítés elleni népi mozgalomnak valóban volt alapja - az analóg (!) világban.

 

Csakhogy ma már digitális érát élünk - itt picit már más a helyzete ezen a téren.

Itt még a "zaj" fogalmát is (mint olyant) át kell értékeljük egy hangyányit - pláne a digitális vételre speciálisan szűrt antennaerősítők esetében.

 

Különben is, a digitális átállásnak nem az a lényege, hogy a lakosság bazinagy antennákkal a háztetőkön pásztázza az étert - mint az egykori szovjet légvédelem a debreceni reptér mellett - hanem az, hogy egy alanyi (állampolgári) jogon járó, ingyenes, állami szolgáltatásban részesüljön mindenki - lakhelyétől függetlenül.

 

Egyébként jónak mesélsz a MindigTV-ről - ugyanis én szinte még a kísérleti adás fázisban rákattantam - ugyanis májustól-októberig egy lakókocsiban lakom a Balaton partján, Siófokkal sréhen szembe

Ott egy évből 5 hónapig élek, onnan dolgozok (9 Gigás digi mobilstickel havi 5 rugóért) - és értelemszerűen évek óta ott is tévézek - mégpedig DVBT-n.

 

Sokmindent kipróbáltam már - még akkor, amikor vadászni kellett a jelet - de az idéntől olyan térerő van az egész térségben, hogy egy kifeszített drót végeiről zseblámpaizzót lehet üzemeltetni.

De most komolyan: egy darab bármilyen dróttal 80%-os jelerősség van - gyakorlatilag semmilyen (!) antennára nincs szükség, elég megblankolni a koax végé vagy 20-30 centin és kilógatni a lakókocsiból - és "múkodik".

 

Azt nem tudom, hogy te milyen sorsüldözött, cudar helyen lakhatsz DVBT-ileg - de ha EZZEL AZ ANTENNÁVAL te Magyarosrszág területén nem fogsz Mindig TV-t - akkor ott más bajok is lehetnek.

 

(Az oldalt kapcsiból linkeltem - rá lehet keresni más neppernél is - én valami 5900-ért vettem, igaz, vagy 3 éve)

Előzmény: Inhouse (2544)
Inhouse Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2544

"Apropó: MindigTV vételhez nem nagyon kell marhanagy Yagi a háztetőn - durván 6-12 ezer Ft-kért.... amig lehet kapni 40 dB-es erősítésű, direkt digitális vételre szűrt, levelezőlap nagyságú, 5 dekás antennát - 5-6 rugóért."

Na, megint kezded, ez nem igaz. Felajánlom, hogy elhozhatod hozzám azt a csoda kis antennát az irtózatos erősítésével, és ha csiholsz belőle nálunk képet, akkor vendégem vagy egy sörre! :) Annak idején olyasmit tanítottak nekünk, hogy nem jó a nagy erősítés, mert a zajt is erősíti, ez most sincs másképp. Törekedni kell a jó antenna és 0 erősítés, vagy minimális erősítés kombóra...olyasmi lehet ez, mintha egy kispolszkit megnitróznál...(tudom, láttam én is a gyorsulásra átalakított kispolákot, de az nem a gyári motorrjával ment)

 

Üdv

Inhouse

 

 

 

Előzmény: GPS (2540)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2543

"félre dumáltál"

 

konkrétabban ????

Előzmény: nicko (2542)
nicko Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2542

Te egyébként ügyvéd vagy politikus vagy, hogy a másik mondandóját kiforgasd?

Nem kellett semmire rájönnöm a linkjeiddel kapcsolatban, mivel ismertem őket.

A tény meg, hogy félre dumáltál mint ahogy most is téged mínősít.

Előzmény: Doky586 (2539)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2541

"Figy: nem azért használom a dobozt, mert a TV ne ismerné a DVBT - ha nem azért, hogy teljesen kiküszöböljem a TV dekódolási szekcióját és már kész DVI jelet adjak neki egy másik eszközről. Érted?"

 

Mit gondolsz miért javasoltam neked a #2529-ben a BR/DVD lemezről való ellenörzést?

Azért, hogy teljesen kiküszöböld a TV dekódolási szekcióját és már kész HDMI jelet adjál neki egy másik eszközről. Érted?

Ha Te azt kedveled akár a Barátok Közt is megnézhető bolti DVD-ről, ha neked az a referencia; nem kell ragaszkodnod a THX-es SW filmhez.. 

 

DVD/BR lejátszó pedig alapból szokott kelleni, csak egy teszt miatt én nem áldoznék pénzt STB-re és antennára (10+5e).

 

"MindigTV vételhez nem nagyon kell marhanagy Yagi a háztetőn"

Remélem nem fogsz nagyot csalódni az 5 dekás szobaantennáddal.

Igaz én nem a gagyi 5eFt-os hanem ennél többszörösen drágább szobaantennával próbáltam (térkép szerint szobaantennás helyen lakom) de inkább vettem tetőantennát (olcsóbban mint amennyibe a szobaantenna került).

Előzmény: GPS (2540)
GPS Creative Commons License 2013.10.24 0 0 2540

 

"Vajon miféle őskövület TVd van ha a DVB-T se ismeri?"

 

Háát réginek elég régi - meg van már vagy 11 hónapos ez a 2013-as modell, mint olyan.

 

Figy: nem azért használom a dobozt, mert a TV ne ismerné a DVBT - ha nem azért, hogy teljesen kiküszöböljem a TV dekódolási szekcióját és már kész DVI jelet adjak neki egy másik eszközről. Érted?

 

Egyébként tartok tőle, hogy ha DVBT-n új keresést adok neki antennáról - akkor a régi csatornarendemet hazavágja és azt nem szeretném.

 

Ez nem biztos, nem próbáltam - de vélhetően így van.

 

Különben sincs infóm arról, hogy ez a TV kiad-e 5V-ot az anetenna táplálására (vélhetően nem) - és akkor elő kell bányásszam a power-inectort is.

 

Apropó: MindigTV vételhez nem nagyon kell marhanagy Yagi a háztetőn - durván 6-12 ezer Ft-kért.... amig lehet kapni 40 dB-es erősítésű, direkt digitális vételre szűrt, levelezőlap nagyságú, 5 dekás antennát - 5-6 rugóért.

.

Előzmény: Doky586 (2539)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2539
„miután beröffentem a Mindig-TV dobozomat és...”
Vajon miféle őskövület TVd van ha a DVB-T se ismeri?

és örülök hogy a másik emberke végre beleolvasott a linkjeimbe és rájött hogy a műszeres kalibrálás nem hiba elhárításra jó, azaz ahogy írtam nem műszeres kalibrálás kell neked.
Előzmény: GPS (2535)
nicko Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2538

Teljesen jó a meglátásod, mert ha neked címzem akkor a #2521 nem neki írom.

 

Viszont vannak olyan emberek akiknek számít a színhelyesség és kalibráltatnak. Mivel ehhez valóban méregdrága műszer kell így inkább fizetnek 10K körül mint vennének egy ilyen műszert.

 

De amit linkelt ott is ezt írják:

 

Megmutatjuk, mire kell figyelnie annak, aki kalibrátor nélkül szeretné a tévéjéből kihozni a maximumot.....Az is igaz persze, hogy igazán pontosan csak mérőműszerrel lehet bármilyen megjelenítőt beállítani, tehát aki a legprecízebb eredményre vágyik, annak ajánlott mindenképpen szakemberhez fordulnia.

 

Szóval a műszeres kalibrálás nem hiba elhárítást jelent.

 

Biztos, hogy mást kapsz, mert a digi HD felbontása 1920x1080 a mindigtv-nek meg 1440x1080

 

 

Előzmény: GPS (2535)
zlota Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2537

Közben találtam egy-egy alternatívát, de nagyon bonyolult... valahogy mégis azt kellene megoldani, hogyha nem csúszik a film akkor vegye végig valahogy, mert azt nem hiszem, hogy majdnem minden adás csúszik. Főleg, hogy a kezdés meg általában jó!

zlota Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2536

Van egy olyan problémánk a TV-vel (ES6540), hogy mostanában, rendszeresen nem veszi fel a beállított filmek végét.

Most éppen a lényege maradt le.Azt írja ki a felvétel befejeződőtt.

Ahhoz túl sokszor fordul elő, hogy egyszerű müsor elcsúszás legyen.Manuálisan probáltam +5 percet ráállítani, hogy inkább az elejéből hiányozzon, de nem sikerült elérni vele semmit.Másnál ez nem fordult elő?Nem lehet valahogyan + 5  vagy + 10 percet beállítani, hogy mindenképpen ennyivel vegyen fel többet?Esetleg valami másik megoldás ahol manuálisan meg lehet adni, hogy m1 20:00 - 20:49 perc...

GPS Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2535

 

Nézd, Doky:

 

Meg kell védjem nicko kollégát - mert bár nekem szólt az üzenete - én egy másodpercig sem éreztem azt, hogy netán a pénzért-kalibráló ember szolgáltatásait promózza énfelém.

 

Én azt vettem le az üzenetéből, hogy bizony az én gondom nem egyedi - annyira nem, hogy még ilyen pénzes-szolgáltatás is létezik - amit vélhetően többen igénybe is vesznek, miután szarrá-állítgatták a TV-jüket és mégsem lett olyan, mint szerették volna.

 

De hogy azt sugallta volna, hogy "nézzek bele a pénztárcámba ha jó TV-t akarok" - ez nekem egy pillanat erejéig sem jutott eszembe, mert szerintem nem is ezt sugallta.

 

Más kérdés, hogy szerintem nem igazán a TV kalibrálásával vannak a gondok nálam - mert ha azzal lenne, akkor egy szál műsor vagy műsor-részlet sem jönne be normálisan - ami nálam márpedig nem igaz, mert vannak momentumok, amikor még én is tökéletesnek ítélem a képet. (Lásd a reklámok minőségéről szóló mondataimat alant.)

 

Rosszul- vagy el-kalibrált TV-nél, (vagy egy moslék panel esetében) ez a tökéletes-állapot egy másodpercig sem fordulhat elő, mert akkor az végig rossz - képtartalomtól függetlenül.

 

Ígérem, miután beröffentem a Mindig-TV dobozomat és ott mást fogok tapasztalni ugyanazon műsorok esetében (mert hát az teljesen más jelforrás, ugye) - részletesen tájékoztatom a  dologról az egybegyülteket.

.

Előzmény: Doky586 (2533)
GPS Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2534

 

Köszönöm a javaslatokat - bár amiről írsz, az inkább csak az analóg világban volt érvényes - mi pedig itt full-digitális kábel-jelről beszélünk.

 

Egyébként (a készülék szerint): Jelerősség: 95%, Jelminőség 100%

 

A 95% a 2x osztás miatt lehet - de gondolom az 5% hiány nem okoz (arc)szín torzulásokat egyazon műsoron belül.

 

Annyi gyakorlatom viszont már nekem is van, hogy ezzel a (szubjektív) észrevétellel hiába fordulok a szervizhez.

 

Erre tanuság a saját, beépített (ön)teszt-képe is, amelyiken egy tengerpart van, tengerrel-felhőkkel és színes nylon-vödrökkel ez előtérben -és a kép sarkában egy minimális méretű elfordult, gugoló, napbarnított gyerekkel, akinek csak a felkarja látszik - az is minimális méretben.

 

Tehát ha ezt a képet megnézi valaki - azt mondja rá hogy "Hibátlan!" - igaz, egy deka arc-szín sincs rajta, amiről beszélgetni lehetne.

 

De - mint említettem volt - érdekes módon, azok a reklámok amelyekért valakik milliókat fizettek a sugárzásukért - azok valamilyen csoda folytán iskola-minőségűek, hibátlan arcszínnel, tű-élességgel, abszolút helyes gradációval, mindennel.

 

Ahogy visszavált élő-műsorra (studió, vagy film-mindegy), kezdődik a szín-ótvaroskodás megint.

 

Ami engem megdöbbent az az, hogy erre (legalábbis a szintén DigiTV-sek) egy szálat sem panaszkodnak ugyanerről - náluk minden prímán megy, mindegy hogy reklám-film-studió... bármi is legyen az, náluk tökéletesek az (arc)színek.

 

A fene sem érti ezt.

.

Előzmény: Fényhang (2532)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2533

"Most erre mondhatnám nagyszerűen kisegítetted azzal..."

 

Most erre mondhatnám TE viszont nagyszerűen kisegítetted a semmivel. Mivel semmit se javasoltál azon kívül hogy hívjon pénzért embert...

Mostmár várom a végeredményt mennyi pénz és időráfordítással mennyire fog javulni az Éjjelnappal sorozat az Avon reklámhoz képest. :)

Előzmény: nicko (2531)
Fényhang Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2532

Elképzelhető, hogy a készülék túl nagy jelet kap, tehát a színhibák túlvezérlésből (is) adódhatnak.

Ezt gyorsan lehet korrigálni, illetve ellenőrizni, kicist kijjebb kell húzni az antenna-csatlakozót, vagy a melegpontjába sorosan be kell próbára tenni egy kb. 50-75Ohm értékű ellenállást(ha ez megoldható). Ezután nézve a képet, kiderül, hogy javult-e a helyzet.

Ha nem, akkor marad a szerviz segítsége, vagyis jelezni kell a hibajelenséget a szolgáltató felé, hogy legyenek szívesek ellenőrizni a jelszinteket, illetve az egyes adóknak az általuk beállított kép és hangszintjeit, amit aztán Ők összegezés, illesztés után ráengednek a kábelhálózatra.

Hang rendben van? Nincs torzítás, vagy időszakos kattanás, sercintés(érdekes hang)?  :) 

 

Üdv!

 

Előzmény: GPS (2528)
nicko Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2531

Most erre mondhatnám nagyszerűen kisegítetted azzal, hogy a tv-n fogható adásokat vesse össze, amik között a nagyon szartól a nagyon jó-ig van a skála, 4:3-tól 16:9-ig a képarány egy 24p film színeivel :)

 

Még1x zárva a témát.

Amiről beszélt a kérdező az a mezei beállítása tévének amiről vannak leírások teszt oldalakon pl.http://www.hdtvtest.co.uk/ képekkel https://www.facebook.com/HDTVTest  1-2 modell kapcsán tesztelő oldalakon. Nem tudom F6400-ról van e, de gugli segíthet ebben a megfelelő szavak beírásával samsung F6400 settings esetleg calibration

 

Amiről én beszéltem az a kalibrálás azt meg műszerrel végzik és a színhelyességet állítják be vele pont olyanra amilyennek a film rendezője álmodta meg, amit időközönként 6-12 hónap ajánlott ellenőriztetni.

 

Nem tévesztek meg senkit, ellenben veled aki ezt sugalod: vagy fizetsz, vagy nem lesz jó...

 

Én ilyet nem állítottam csak te ezt akarod kiolvasni!

Persze lehet poénkodni a fórumon, de amíg életedbe nem láttál egy ilyen kalibrált készüléket elötte és utána....

Előzmény: Doky586 (2527)
GPS Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2530

 

"Tegyél be egy BluRay lemezt (pl StarWarsII) és nézd meg jók e az emberek bőrszinei. Ezután eldönthető milyenek a TVadás szinei."

 

Na látod, ebben azért nem vagyok ennyire biztos.

 

Ugyanis a kábelen jövő jel és a DVI bemeneten érkező NEM ugyanolyan kódolású - ebben szinte biztos vagyok.

MPEG ide vagy oda - de szerintem a DVBC-jel feldolgozása más észjárás szerint megy, mint pl. egy DVI bemeneté, vagy mondjuk egy .jpg megjelenítése.

 

Megjegyzem a nagyfelbontású fotóim tökéletes színekben pompáznak - tehát a panel (mint olyan) KÉPES normális színek megjelenítésére - különös tekintettel a bőrszínre.

 

Az élő adással vannak gondjaim - de azzal nagyok.

.

Előzmény: Doky586 (2529)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2529

Hogy a műszeres bekalibrálás mit tud azt NE tőlem, hanem nico-tól kérdezd...

Ha már volt kint nálad a fizetős műszeres emberke akkor pedig hinned kell benne hogy csak a szemed káprázik. :)

 

Tegyél be egy BluRay lemezt (pl StarWarsII) és nézd meg jók e az emberek bőrszinei. Ezután eldönthető milyenek a TVadás szinei.

Előzmény: GPS (2528)
GPS Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2528

 

Csak szólok, hogy minden nagyon fasza lenne - csak azt a rohadt arcbőr-színt nem vagyok képes úgy beállítani, hogy egy adáson belül (!!!)  ne változna brutálisan a tónusa - a zöldestől-a bíborig.

 

Azt nem tudom, hogy más TV ezt hogyan küszöböli ki - de most már erős a gyanúm, hogy ez nem a TV sara.

 

Mondok egy példát:

 

A tegnap az "Éjjel-nappal..." ment - ami egy friss, vélhetően jó technikával készült sorozat. Kriminálisan szar volt színileg - de már nem törődtem vele, hagytam, hadd menjen.

 

Erre bejött a (tán Garnier-, vagy Avon) reklám...és döbbenet: tökéletes bőrszín, csodás kép, kifogástalan színhűség. Öröm volt nézni.

Aztán vissza jött a sorozat - és vele együtt az ótvar-szar bőrszín is.

 

- Na, akkor hogy van ez? Hogy nem jelentkezik ez más TV-n - csak az enyémen?

- Mit tud ezen hangolni a kalibráló-májszter?

- Ha műszeresen bekalibrálja, onnantól nem lesznek ilyen brutális tónus-változások - még ha ilyen jel is jön a kábelen?

.

Előzmény: Doky586 (2527)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2527

Nem tévesztek meg senkit, ellenben veled aki ezt sugalod: vagy fizetsz, vagy nem lesz jó...

 

A linkjeim magukért beszélnek. Ha hazugságnak tartod az elismert szaklapok írását - lelked rajta.

 

Én erre válaszoltam:

"kezem-lábam megeszem ezzel a TV-vel - pontosabban a színek beállításával. Egyszerűen képtelen vagyok úgy beállítani, hogy minden (legalábbis a nézett) csatornán elfogadható képe legyen (...) Mindent megpróbáltam - a fehéregyensúlytól - az egyedi beállításig mindent állítottam már"

Előzmény: nicko (2526)
nicko Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2526

valamit Te most nagyon félre értelmezel...Ha valakinek szüksége van kalibráltatni...ezért raktam be és semmi közöm az illetőhöz.

 

Pár helyen le van írva hogy kell pendriveal vagy PCvel bekelibrálni a TVt,

 

erre írtam...ne tévesszünk meg másokat a fogalmakkal.

Előzmény: Doky586 (2525)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2525

Elnézést ha megzavartam a REKLÁMozásod...

 

de gondolom el tudod olvasni a csatolt fótón (a W7-ben) milyen szó szerepel.: kalibrálás.

Ha nem tetszik írj az M$ ügyfélszolgálatának és a linkelt újságoknak hogy nyelvtani hibát találtál...

Előzmény: nicko (2524)
nicko Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2524

kalibrálást írtál..amiről szó van az mezi beállítás.

ettől független a kalibrálást célszerű elvégeztetni azoknak akiknek számít a színhelyesség.

Előzmény: Doky586 (2523)
Doky586 Creative Commons License 2013.10.23 0 0 2523
Engem ez nem érdekel. Talán GPS-nek mondd..
Természetesen van fizetős módszer is, de nem gondoltam hogy azzal kellene kezdeni egy elnyomkodott tv beállítását.
Előzmény: nicko (2521)
nicko Creative Commons License 2013.10.22 0 0 2522
Előzmény: nicko (2521)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!