Keresés

Részletes keresés

Csopaki malom Creative Commons License 2011.04.02 0 0 374

Ez attòl fugg, hogy Nèmetorszàgban milyen jellegu munkaviszonyod lesz. Ha alkalmazott leszel, akkor a tb-jellegu nèmet ellàtàst kapod, amièrt kb 16%-nyi tb jàrulèkot vonnak majd le a bruttò fizetèsedbol. Ezèrt Te magad, felesèged ès gyereked is megkapja a nèmet tb ellàtàst. Tehàt a Te jàrulèkfizetèsed alapjàn csalàdtagjaidat "ingyen" biztosìtod. Ha ez megvan, akkor az EU kàrtya màr nem is kell nektek Nèmetorszàgban. Az egyèbkènt tènyleg csak surgossègi ellàtàsra szolgàl. Felesègedet is mindenkèpped biztosìttassàtok Nèmetorszàgban, ha o is megy veletek, mert a magyar tb-vel meg az EU kàrtyàval hosszab Nèmetorszàgi tartòzkodàs estèn semmire nem megy. Mellesleg meg szabàlyellenes is az a helyzet, hogy valaki Nèmeto.-ban lakik ès Magyaro-n biztosìtott.

Ha esetleg nem alkalmazott vgay, hanem vàllalkozò, akkor a dolog teljesen màs, de ez nem derult ki hozzàszòlàsodbòl.

Előzmény: kölle (373)
kölle Creative Commons License 2011.04.02 0 0 373

Sziasztok,

 

olyna kérdésem lenne, hogy ha én németországban vagyok biztosított a feleségem pedig magyarországon (igényeltük a nemzetközi "TAJ" kártyát is), akkor a pici gyerekünk, itt németországban, hogyan juthat eü. ellátáshoz? A picinek is van nemzetközi "TAJ" kártyája, de azt is olvastam, hogy az az EU-ban csak sűrgősségi ellátásokra használható.

Van valakinek ilyen jellegű személyes tapasztalta?

 

Előre is kösznöm a választ

indiri50 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 372

Kedves Kovács szaki!Nagyon szépen köszönöm a segitségedet.

B-511 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 371

Szia Kaita!

 

Úgy néz ki, hogy szeptember-október környékén költözünk (feleség+bab) Soest környékére.

Te merre?

 

Peti

p.kormendi@gmail.com

Előzmény: Kaita (312)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.04.01 0 0 370

Kedves Csympy,

 

Kedves Csympy,

 

nem tudom, konkrétan milyen jellegü munkára gondolsz alapfokú nyelvtudással.

Sajnos a tanári diploma elismertetése nagyon nehézkes, hosszadalmas, ha sikerül egyáltalán. Szerintem gyerekekkel való foglalkozáshoz a középszintü nyelvtudás is nagyon kevés. Inkább a felsöfokú az, ami elfogadható. Van, ahol ezt konkrétan elö is írják, föleg a Goethe Institut C1 vagy C2-es vizsgáját tudom, hogy szeretik.

 

Àlláshirdetö oldalak:

 

http://www.jobpilot.de
http://www.monster.de
http://www.jobs3000.net
http://www.stellenmaschine.de
http://www.stellenanzeigen.de
http://www2.jobomat.de
http://jobs.meinestadt.de
http://www.jobrapido.de
http://www.jobanova.de
http://de.gigajob.com
http://www.jobinfo24.de
http://www.jobmonitor.com
http://www.jobscout24.de
http://www.job-world.de
http://www.backinjob.de
http://www.stepstone.de
http://kleinanzeigen.ebay.de
http://jobboerse.arbeitsagentur.de
http://www.quoka.de
http://www.placement24.com

 

Tanuld teljes gözzel a nyelvet és esetleg, ha tudásod elég lesz hozzá, óvodai kisegítöként talán találsz munkát, oda mindig rengeteg embert keresnek. (Erzieherin, Kinderpflegerin). De nézz utána, hogy ezekhez konkrétan milyen végzettséget kérnek!

Előzmény: csympy (368)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.04.01 0 0 369

Kedves Indiri!

 

Németországban nincs magyar óvoda. Csak néhány nagyvárosban (München, Frankfurt) van havonta néhányszor szombat délelöttönként magyar nyelvü foglalkozás, hogy a kint élö magyar gyerekek anyanyelvtudását továbbfejlesszék vagy legalább el ne felejtsék a magyart. Münchenben tudom hogy ezt a Magyar Misszió szervezi.

Magyar gyerekekkel leginkább talán úgy tudnál foglalkozni, ha közösségi oldalakon, fórumokon feladsz egy hirdetést.

Előzmény: indiri50 (367)
csympy Creative Commons License 2011.04.01 0 0 368

Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan álláshirdető oldalakat,ahol érdemes körülnézni? Oedheimben élek pár hónapja a férjemmel és a kisfiammal,ő most kezdheti az óvodát,én pedig munkát keresek. A foglalkozásom tanítónő,de sajnos németül alig tudok,még csak induló szinten tartok. Jó lenne,ha legalább valami hasonló területet találnék,ami azért nem áll messze a szakmámtól.

indiri50 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 367

Segitséget szeretnék kérni.Nyáron kimegyek Passau mellé a páromhoz,és el szeretnék helyezkedni magyar óvodába,esetleg magyar gyerekekkel való foglalkozást is elvállalnék.30 éve dolgoztam Magyarországon mint óvónő.A német nyelvet most tanulom.

Eszterkeee21 Creative Commons License 2011.03.27 0 0 366

Kedves kinti magyarok! Nagy segítségre lenne szükségem. Szakdolgozatomat a A magyar munkavállalók az EU-ban címmel írom, és segítségeteket szeretném kérni egy kérdőív kitöltésében. Feleletválasztós, nem tartana sokáig a kitöltése, mégis nagy segítség lenne! Akinek küldhetnék kérdőívet, keressen meg itt v e-mailben: vidnereszter@freemail.hu

Köszönöm!!

Kaita Creative Commons License 2011.03.26 0 0 365

Szia!

Ennyire rossz volt Hollandiában?

Előzmény: Exxon73 (364)
Exxon73 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 364

sziasztok

 

miért áll ez a fórum? hétfőn hazaköltöztem Hollandiából,de már rendezem a dolgokat hogy RENDES germán területre visszemenjek:D jó,max Bécsig,de már van pozitiv visszajelzésem.

 

többet hollandba még turistaként se teszem be a lábam,3év ottlét bőven elég volt sajna.

 

 

Attila

Kovács szaki Creative Commons License 2011.03.20 0 0 363

Exxon a Holland topikba ìrta le vèlemènyèt a nèmet-osztràk nyitàssal kapcsolatban èn itt vàlaszolok, de inkàbb csak arra, ami Nèmetorszàgra vonatkozik.

 

Elsö a nyelvtudàs. Ezt sokan, sokszor leìrtàk. Sok ember ezt mègsem hiszi el. Pedig kèzenfekvö:

-          Nyelvtudàssal magad tudod intèzni a kezdeti sok-sok dolgot: lakàsbèrlès, bejelentkezès, iskolai beiratkozàs, rendörsègi lejelentkezès, biztosìtàsok, orvoskeresès ès legfökèppen: àllàskeresès ès àllàsinterjù. Mindezek nèlkül àllandòan valakitöl függö helyzetben vagy, valakitöl àllandòan segìtsèget kell kèrni ès nem vagy független felnött.

-          Nyelvtudàssal NEM kerlüsz a lehùzòs, kamu “àllàsközvetitök” karmai közè,

-          Nyelvtudàssal a szakmàdban tudsz elhelyezkedni, nem kell pl. diplomàval takarìtanod. Ez pedig havi nèhàny szàz, ha nem  esetleg ezer euròval dobja fel a csalàdi kasszàt, ami ugye nagyon nem mindegy.

 

A szakmai papìrokat fordìttassàtok le hivatalosan, bizonyos munkakörök esetèben honosìtàsra is van szüksèg, de ezeket a köröket is nagyon èrdemes megfutni. Kèpzèst nem igènylö munkàt nagyon nehèz talàlni. Most azèrt, mert ezekre gyakorlatilag tilos munkaengedèlyt kiadni, màjus 1 utàn meg azèrt, mert az elröejelzèsek szerint a Kelet-Euròpàbòl vàrt “hullàm” emberei nagyrèszt ilyen munkàra jönnek majd, tehàt itt vàrhatò a legnagyobb verseny ès emiatt a legalacsonyabb munkabèr. Nèmeto.-ban – màs euròpai orszàgoktòl eltèröen - sok területen mèg mindig nincs törvèny àltal megàllapìtott minimàlbèr! Ezèrt pl a kèpzetlen, de teljes munkaidöben dolgozò nèmetek egy rèsze is szociàlis segèlyre szorul! Csak ezt ugye a nèmetek mint àllampolgàrok megkapjàk, a külföldiek meg…..nem annyira.

Exxon73 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 362

gugli.ird be németül hogy milyen munkát keresel.itt hollandiában se prezentálják elém az állásokat hanem beirom a gugliba hollandul mit keresek.aztán ha tetszik jelentkezek ha nem akkor nem.

 

magad uram ha szolgád nincs.

 

abból jó nem fog kisülni ha másra vársz.tapasztalat

Előzmény: lacos68 (361)
lacos68 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 361

Sziasztok! Még mindíg keresem a külföldi melót, de eddig semmi siker, ha valaki tudna infót, megköszönném!

Csopaki malom Creative Commons License 2011.03.07 0 0 360

Hi Exxon!

 

Az adószámot automatikusan kiküldik, kb néhány héttel a lakcímbejelentkezés után. Ez akkor van így, ha magánszemélyröl van szó, vállalkozásnál más a dörgés.

 

A korábban valamelyik fórumozó által említett "kvótarendszerröl" szó sincs, május 1-én megnyílik a munkaeröpiac és slussz. A németeknek már nincs mit tenniük, így is kihúzták a munakengedély elöírásával addig, amíg csak lehetett. Ahogy ezt elöre is sejteni lehetett, a munkaeröpiaci nyitásnak nagyon sokan nem örülnek itt, föleg mivel minimálber hiányában a kelet-európai munkaeröben csak az "olcsó Miskát" látják a németek, aki idejön és néhány euroért mindent megcsinál. Amivel esetleg a némettöl veszi el a munkát. Sajnos egy szélsöjobboldali párt május elejére a kelet-európai nyitást ellenzö tüntetést is szervez Németország több városában. Nem hiszem, hogy ez nagy lakossági visszhangra fog találni, de nyilván egyfajta gondolkodásmód meglétét jelzi. Nem tudom, hogy más nyugat-európai országban volt-e ilyen reakció a nyitáskor, de nagyon nem hiszem.

 

 

Előzmény: Exxon73 (358)
ollti Creative Commons License 2011.02.28 0 0 359

Sziasztok!Heilbronn és környékén keresnék magyarul is beszélő könyvelőt és olyan emberkét ,aki segít nekem eligazodni egy-két nyomtatvány kitöltésében,mert még csak  kicsit beszélek németül ....A segítségeket előlre is köszönöm!Mindenkinek szép napot!Üdv:Ollti

Exxon73 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 358

várjatok,az adószám hogyan lesz? a holland SOFI nummer megfelelője?

Előzmény: Kovács szaki (357)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.02.25 0 0 357

"Az a mervado most is es valszeg ez lesz majus 1 utan is, hogy...."

 

Nèzd, èn kèszsèggel elhiszem, hogy neked ez a tapasztalatod a kozelmultbòl vagy akàr tegnapròl is, biztos ez bizonyos munkakorokben ès helyzetekben ìgy is marad àprilis 30-ig. De utàna van egy nagyon fontos vàltozàs: 2011 màjus 1 utàn NEM KELL bemenned az Arbeitsamthoz semmièrt. Mint magyar àllampolgàr jogod lesz munkaengedèly nèlkul dolgoznod. Talàlsz egy àllàshirdetèst, jelentkezel, felvesznek, slussz. Nem kell az Arbeitsamt jòindulatàban remènykedni.

 

Az aztàn teljesen màs kèrdès, hogy esetleg a munkaadò megkoveteli, hogy legyen X nyelvvizsgàd, vagy X szakkèpzettsèged, amit esetleg elozoleg el kell ismertetned hivatalosan Nèmetorszàgban. De ezek àltalàban az àllàshirdetèsbol kiolvashatòk ès minden EUs jelentkezore vonatkoznak. Azt sohasem fogjuk elèrni, hogy bizonyos munkaadòk ne inkàbb a nèmet àllampolgàrt vàlasszàk a magyar helyett, ha nekik ahhoz van kedvuk. De hivatalos szempontbòl nem tehetnek kulonbsèget a 2 dolgozò kozott, tehàt nem kotelezhetik a magyart engedèlyek, tanfolyamok elvègzèsère, ha ez egy nèmettel, franciàval szemben nem kovetelmèny.

Előzmény: lockpickersrac (353)
Exxon73 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 356

2002-ben művezető voltam Münchenben egy vágóhidon.a kiküldő magyar cég "lenyelte" az otthoni minimálbéremet,kifizettetek velem 15000Ft-ot vizumra holott csak 5000-be került...otthon nem fizették be a magánnyugdijpénztáramat se.aztán egyszer jött a levél az Aegontól hogy mi legyen? átadják az APEH-nek az ügyet? nanáááá.1milliós birság nyamvadt 60ezer Ft elsibolt nyugdijpénztár miatt.igy jártak.

A vizumnál nem az akasztott ki hogy ennyit kértek,hanem hogy hazudtak.mondták volna hogy "Attila ennyit kérünk mert 1órán belűl elintézzük magának"

 

áááá,neeeem.ők hetekig állitották hogy ennyi a vizumdij én meg rácsörögtem az Uri utcára...

Előzmény: lacos68 (354)
Exxon73 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 355

Ahol fizetni kell az kamu.a másik hogy szerződéskötés után 2-4héttel....

én ugyan nem németben vagyok hanem hollandban,de pénteken felhivtam a hirdetést,és már kedden este indultam hollandba a cég által küldött kisbusszal,szerdára itt voltam,szerda délután megvolt a papirozás,és csütörtökön már munkába is álltam!

 

 

és a cég a fentiek után még csak korrektnek se nevezhető mert pl a műszakpótlékot,a biztositást ellopták... pár hónap után ott is hagytam őket.

Előzmény: lacos68 (354)
lacos68 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 354

Sziasztok, üdv. mindenkinek!

Szeretnék ki menni dolgozni, Ausztriába, vagy Németországba. Jó lenne ha tudna valaki hasznos információkkal, tippekkel szolgálni. Találtam a neten, nekem kedvező hirdetést, ( Global Work Kft.) csak nekem kellene fizetnem 15000 forintot, amiért kapok papírokat, szerződésfélét. A kiutazás önköltséges lenne, szállás kaja biztosítva. Szerződéskötés után, kb 2-4 hét után munkába lehet állni. Egyenlőre ennyit tudtam meg telefonon, kedvező lenne, de mi az igaz belőle? Ki tudja. Sok ismerősöm azt mondja,hogy ahol fizetni kell, az kamu. Ezt én is így gondolom. Jó lenne ha tudna valaki segíteni hogy merre keresgéljek, mert itthon teljesen kilátástalan lett a családom élete. Felszolgáló végzettségem, érettségim van, igaz 20 éve ápolási asszisztens vagyok,a helyi kórházban, de  erről nincs papírom. Bármit elvállalnék, segédmunka is érdekel! Előre is megköszönném, a segítséget!

lockpickersrac Creative Commons License 2011.02.25 0 0 353

Sziasztok!

 

Az a mervado most is es valszeg ez lesz majus 1 utan is, hogy ha bemesz az Arbeitsamt-hoz, vagy egyeb mas "okos" hivatalhoz, akkor kapasbol 2 kerdest tesznek fel: 1. Vegeztel-e orientacios kurzust (40.-€ es ket het)? illetve 2. Tettel-e nyelvvizsgat, vagy vegeztel-e sikeresen nyelvtanfolyamot (tanfolyam kb 6 honap es havonta 235.-€)?

Ha mindkettöre igennel valaszolsz (a papirjaid bemutatasa mellett) akkor allnak veled egyaltalan szoba.

 

Legalabbis nekünk ez a szemelyes tapasztalatunk Stuttgartban...

 

Üdv.

Előzmény: Kovács szaki (348)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 352

Eszem ágában sincs!

Idén még nem voltam otthon, és nem is sokat megyek.

Meg itt ugye drága, de legalább minőségi....

Előzmény: Exxon73 (351)
Exxon73 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 351

tudom.csak onnan minden 2hétbe hazamész és pupra rakod a csomagtartót magyar dolgokkal:)))))

Előzmény: Törölt nick (350)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 350

Nem is vészes. Ausztria is simán ez a szint.

Előzmény: Exxon73 (336)
Exxon73 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 349

Panerai ne feledd hogy május 1 előtt mindössze 1nappal van április 30.és ha valaki április 30-án akar nekiállni dolgozni annak munkaengedély kell vagy csináljon gbr-t.

a német nem fog ezen lacafacázni,a törvény az törvény.

Előzmény: panerai88 (346)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.02.24 0 0 348

Szereintem ez a mèrvadò, most talàltam az interneten, az Agentur der Arbeit hivatalos kiadvànya a tèmàròl:

 

http://www.arbeitsagentur.de/Dienststellen/besondere-Dst/ZAV/Downloads/amz-neuorganisation-mb-an-ag.pdf

 

Tulajdonkèppen màr nem a magyarokròl szòl, rànk vonatkoztatva csak ennyit emlìt meg:

 

"1) Was ändert sich zum 1. Mai 2011?
1.1) Rechtslage
Am 1. Mai 2011 erhalten die Staatsangehörigen der acht neuen EU-Mitgliedstaaten
- Estland
- Lettland
- Litauen
- Polen
- Slowakische Republik
- Slowenien
- Tschechische Republik
- Ungarn


uneingeschränkte Arbeitnehmerfreizügigkeit im Bundesgebiet. Dies bedeutet, dass sie
sich ohne Einschränkungen auf die Grundfreiheit von Unionsbürgern berufen können, im
Bundesgebiet eine nicht selbständige Beschäftigung aufnehmen zu können. Infolgedessen
entfällt die Verpflichtung, vor Aufnahme der Beschäftigung eine Arbeitsgenehmigung-
EU einzuholen."

 

 

Tehàt szàmomra csak annyi jon le, hogy szabad az ùt, minden korlàtozàs nèlkul.

Előzmény: panerai88 (346)
Exxon73 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 347

szia másik "hollandus":))))

 

a kvóta rendszer nem lenne rossz dolog,lásd a 15ezres egyezményt Magyarország és Németország között.ez működött már 2002-ben is mikor németben dolgoztam.

Ha ugyanez működne Hollandia és a többi állam között is,akkor nem kéne beszélnünk arról hogy 1millió képzetlen,hol dolgozó hol nem dolgozó emberke ellepte Hollandiát mint a világ legtermészetesebb dolga.igenis legyen egy szűrő,hogy ki jöhet és ki nem.aki megfelel,az jöhet.

a magasugrónak is át kell ugrania a lécet nem?

Előzmény: panerai88 (346)
panerai88 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 346

Ahogy emlitettem pontosan nem tudom, de éppen a napokban intézi egy két embernek a hivatalos papirjait a barátnőm a munkaügyi hivatalban. Mindenképpen megemlítem neki, hogy kérdezzen rá erre is, gondolom ők ott jobban kell tudják.

Előzmény: Kovács szaki (345)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.02.24 0 0 345

"Én úgy tudom, hogy kvóta rendszer lesz bevezetve munkakörönként

 

Ezen pontosan mit èrtesz? Hogy pl egy cègnèl a dolgozòk max. 20%- a lehet kelet-euròpai?

Ilyesmirol mèg nem hallottam, pedig elèg figyelmesen kovetem a fejlemènyeket. Meg nekem elèg valòszinutlenek is tunik.

 

Az alapelv ugye az, hogy az EU biztosìtja a tagàllamok àllampolgàrainak a szabad munkavàllalàst bàrmely màsik EU tagàllamban. Ide èrkezunk el mi most vègre Nèmetorszàgban is, 7 èvvel az EU-ba valò belèpèsunk utàn. Màjus 1 utàn elmèletileg semmi megkulonboztetès nem lehetsèges az EU àllampolgàrai kozott, fuggetlenul attòl, hogy nèmet, francia, vagy magyar. Màrpedig egy kvòta rendszer vagy akàr egy kotelezo nyelvtanfolyam is màr megkulonboztetèsnek szàmìtana. Ezèrt nehezen tudom elkèpzelni, hogy igaz lenne ez a kvòta dolog, de ha van informàciòd, lègy szìves tedd be ide.

Előzmény: panerai88 (344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!