Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132017

A gyári az kb 1.3L

Előzmény: endrepp (132015)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132016

Kell,mert egy 400-as üsthöz és egy 100-ashoz nem annyi víz kell.

  Jelenleg Külföldön vagyok, a méretekre nem emlékszem,de ha megyek haza dec 20-22 körül,akkor átnézem,és elküldöm a  méreteit.

 Fejből nem megy. :-)

 

Előzmény: endrepp (132010)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132015

Mekkora a térfogata?

Előzmény: gabor0036 (132014)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132014

Én úgy gondolom igen. Nézd meg a gyári hagyótfiltet, az olyan mértékben túl van méretezve, hogy hónapokig (esetleg egész szezont) megy mielőtt szűrőt cserél benne. Az ok hogy csapon le lehet engedne az olajban feldúsult alszeszt (kb 2dl) de akkor is a szűrőt csak finánc jelenlétében tudja cserélni... Szóval ha ilyen folyamatos üzem esetén az a méret több mint elég, akkor szerintem nekünk otthonra még egy 60-as csőbe tett szűrő is elegendő. Főleg hogy te akár minden használat után tudsz szűrőt cserélni benne. Megfelelő szűrő és szűrőház hossz esetén van benne folyadék "bőven", szerintem elégségesnek kellene lennie a kihíguláshoz.

Előzmény: endrepp (132010)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132013

Almájukat kóstold meg! :))

Előzmény: rézműves1 (132012)
rézműves1 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132012

Na végre van internet...a hotel közelében a vihar leszakított egy pár kábelt és sokáig nem volt se tv, se internet...köszi az értékest, mert ők tényleg jók és közel is vannak...holnap felhívom a "lányokat"...

Előzmény: sütöget (131935)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132011

Szezon végére én is beüzemeltem, de körténél nem nagyon bizonyított, borpárlat, alma tiszta lett.

Előzmény: foxrudi (132009)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132010

Szerinted a méreten szabad változtatni vagy 1:1 az eredetit kéne csinálni a kihígulás miatt?

Előzmény: foxrudi (132007)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 1 132009

Nekem ez is jól működött,csak hajtott a kíváncsiság,és a változatosság.

Előzmény: endrepp (132008)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132008

Nem tudom pontosan mit nem értek.

Egyébként a többivel egyetértek.

Fogok egy olyat csinálni, mint a tied, de próbálok pamut filtert szerválni bele, esetleg feles filterrel, nekem 50-es üsthöz kell csak.

Előzmény: foxrudi (132007)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132007

Nem érted!

  Miért kell egyáltalán szűrnöd?

 Sokan mondják, nem szűrök olajat,és tiszta a pálinkám,45-nél is.

 Én meg utaztam a Titanicon.

  Ha jó a kozmaolajszűrő,nem kell szűrögetni pluszban.

 Én már csak azt szűröm,amit versenyre küldök,és 44 alá engedek.

   A páleszt hűtve, szűrve tisztának kell lennie,tükörnek.Ugyanis a hideg hatására az olaj kiválik,és plakkok formájában látható a tetején.

 Ezt a kávéfilter tökéletesen kiszűri,a legkevesebb folyadékveszteséggel.Még a rezet is.Természetesen ha nem elég hideg,akkor nem.

  Megoldás: Normális Kozmaolajszűrő berendezés készítése.

  

Előzmény: endrepp (132006)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 2 132006

Hidd el, hogy nekem pedig nem. Komolyan gondoltam, hogy van különbség, többen leírták, hogy működik nekik, elhiszem. Én akkorát szívtam idén valamiért a kolajjal, hogy volt alkalmam tesztelni. Lótúró ez a tescós kv. filter a DM-es 100% pamut lemosó koronghoz képest.

Előzmény: foxrudi (132005)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132005

Pedig tökéletes hidd el.

  Én erre váltottam a többiről.Persze ha kell néha napján.

 

Előzmény: endrepp (132004)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132004

Az. :)

 

Előzmény: foxrudi (132003)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132003

Kávéfilter

 

Előzmény: endrepp (132001)
Piszra Creative Commons License 2016.12.02 0 2 132002

OFFFF.

Sajnállak, és szomorú vagyok. Ilyenkor elgondolkozok, hogy ami nekem természetes (minden évben minimum 2 disznótor, az másnak csak emlék, jó esetben, mert valakinek már emlék sem.

Itt a távol keleten (Békés megye) azért egy disznótor még nem ritkaság,bár az igaz, hogy nem visít annyi disznó hétvégenként mint anno, de azt hittem csak áttértek a humánusabb "életkioltásra", de ezek szerint valahol ez már kuriózum..

Családi pálinkakóstolás,vér, pálinka, sült hús, pálinka, főt máj, pálinka, hurka, kolbász pálinka toros nyamm. :-)

ONNnn.

Előzmény: schlumberger (131976)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132001

Teafilter(Lehet, hogy Tesco-s az a baj..:)nekem nem vált be, a kozmetikai 100%-os eddig. Az 50mm átmérőjű, kb 1-2mm vastag pamut korong jelentéktelen, amit felszív.

Előzmény: foxrudi (132000)
foxrudi Creative Commons License 2016.12.02 0 0 132000

Mindig "oldott" állapotban szűrsz,csak van hogy kicsapatod,van hogy nem sikerül.(utóbbi a gond).

Ha nem sikerül,akkor max -5c°-ig hűteni,majd szűrni.Házilagos szűréshez  a legkevesebb veszteséggel járó szűrési módszer.Vatta,pormaszk,jóval több folyadékot felszív.

  De, ha jól kivitelezettek a kozmaolajszűrők,nincs ilyenre szükség.

Előzmény: bucee2 (131981)
buga1 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131999

Valaki tapasztalt már olyat, hogy "édesnek" érezte a pálinkáját?

Ma ittam (3 hét után) 48%-os tavalyi körtét és valahogyan édesnek éreztem... Mintha likőr lenne... Na jó, azért nem annyira mint a likőr, de eddig még nem tapasztaltam ilyet...

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.02 0 1 131998

Ez a jelen jelég  inkább az utópárlat gyűjtésnél tapasztaltató. 

 

Ez a jelenség  inkább az utópárlat gyűjtésnél tapasztaltató. 

 

Nem csak az alszeszem opálos ! 

 

 

Előzmény: In Lak'ech (131997)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131997

Namégegyszer!! :-))))

 

Előzmény: Törölt nick (131996)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131996

jelenég 

Előzmény: Törölt nick (131995)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131995

Ez a jelen jelég  inkább az utópárlat gyűjtésnél tapasztaltató. 

Előzmény: bucee2 (131990)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131994

Hagyjuk sztem, jó a maszk, ha neked bevált, akkor főleg. Megjegyeztem, már amikor először írtad, praktikus a formája is. :)

Előzmény: bucee2 (131991)
bucee2 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131993

A hangsúly 3 szón van... maszk,olaj,szűrés. Nem egy az egyben ide gondoltam az idézetet. Csak nem akartam mégegyszer leírni. Gondoltam hogy a lényeg így is lejön :)

Előzmény: bucee2 (131991)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131992

tisztázásnál az epruvettából kifolyó szeszt

 

ott oldatlan az olaj? :)

Előzmény: bucee2 (131991)
bucee2 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131991

Tudom mire válaszoltál. Én a maszkot a már oldatlan olaj szűréséhez ajánlottam. Ezért nem értettem a válaszod.

Előzmény: bucee2 (131990)
bucee2 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131990

Vagyis oldatlan formájában...

Előzmény: bucee2 (131988)
endrepp Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131989

Én erre válaszoltam neked:

 

Sziasztok! Régebben írtam hogy én hogy szűrök: "tisztázásnál az epruvettából kifolyó szeszt egy tölcsérbe helyezett FFP1-es minősítésű porvédő maszkon át folyatom az 5L-es dunsztos üvegbe. Az FFP1-es maszkok 5 mikronos szűrést biztosítanak. Fontos hogy ne a minősítetlen 50-60 forintos maszkot használjuk hanem a valamivel drágább (200Ft/db körül van) FFP1-est!"

 

Próbálta már esetleg valaki? Nekem bevált!

Előzmény: bucee2 (131988)
bucee2 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 131988

Ez is tiszta sor. Én viszont a maszkot Tomsza74-nek írtam. Volt szó már mindenféléről pl. rozsdamentes kávészűrőről is. Én ezek helyett ajánlottam egy olcsó és hatásos, könnyen beszerezhető dolgot. Gondolom ő is az olajat már oldott formájában akarja ezekkel szűrni. Vagy a hígítás utáni opálos nedűt.

Előzmény: endrepp (131982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!