Keresés

Részletes keresés

szofi76 Creative Commons License 2007.05.02 0 0 467

Bocs, de a 4 napos ünnepek miatt kivontam magama a forgalomból...Szóval mi eddig mindig a Rábafüzes - Graz - Velence - Bologna útvonalon mentünk, végig autópálya (emiatt az olasz vonal kissé költéges) kivéve a magyar szakaszt, mert ott ugye mehetsz végig a 8-ason... Idén pont ezt elkerülve úgy tervezzük, hogy Horváto.-Szlovénia -Trieszt felé megyünk, így hogy az M7-es majdnem végig megvan, szerintünk megéri. Ráadásul az osztrákok mindig felújítanak a pályákon, rendszerint több km-en keresztül 80-nal lehet menni, és akkor még örülhetsz ha nem terelnek el a hegyekbe (2 éve mi ezt rendesen megszívtuk!)

Különben 2 éve mi ketten csajok mentünk Korzikára, szintén a kis corsával, és észünkbe se jutott félni! Persze nem robbantunk le sehol, nem okoztunk tömegkarambolt és ki se raboltak. Amikor izzót kellett cserélni az egyik első lámpánál akkor kerestünk egy benzinkutat ahol a kutas örömmel és készségesen segített. Szerintem ha az ember csak egy kicsit is talpraesett akkor fel tudja találni magát még ha egyedül is megy. Félni pedig végképp nem kell!

 

Előzmény: bornew (464)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.01 0 0 466
Ne ijesztgess itt senkit!! Az út egyedül is teljesen biztonságos.
Előzmény: kissauto (463)
kissauto Creative Commons License 2007.05.01 0 0 465
A legrövidebb út közvetlen Szlovénián át. Ez időben azonban nem jelenti feltétlen ugyan ezt.
Ha Horváto-n keresztül akár végig akár Szlovénián át már ugyan olyan hosszú az út mint Ausztrián át. Én mindig Rábafüzes- Graz irányába megyek ha dél-nyugat európa a cél.
Üdv: Csaba
Előzmény: bornew (464)
bornew Creative Commons License 2007.05.01 0 0 464
Mennénk mi is több hétre, de nem rajtunk múlik sajnos!:-( Egyébként köszi a tippeket! Anett kérdéséhez kapcsolódva én is érdeklődöm, hogy melyik a legtutibb útvonal? /Olyan élénk volt ez a fórum korábban...lehet, hogy azért van csönd, mert már mindenki Szardínián sütteti a hasát:-)))/
Előzmény: kissauto (463)
kissauto Creative Commons License 2007.04.30 0 0 463
Hali. Az utazás biztonságát jelentősen növeli ha több kocsival mentek estleg másokhoz kapcsolódva. A több hetes nyaralás meg a napokra vetített költségeket erősen tudja csökkenteni és kényelmesebb is. Corsicán most éppen tüntetések és robbantások vannak tehát célszerű vigyázni. Két éve a hasonlók balhék miatt már napokig nem lehetett a kompal visszajönni tőlük. Ezért Szardinia most biztos fellendül.Az út idöre inkább a 4 és 5 óra közti indulást ajánlom, mert műszaki probléma útelzárás a velencei fizetőkapuknál igen hosszú torlódás lehet és a megfelelő kikötő megtalálása ha még nem járt ott valaki nem egyszerű.
A komp indulása elött 2 órával már ott kell lenni (oda,vissza 1 óra)mert különben eladhatja a társaság a már kifizetett helyeteket!( Mahart jegyirodai infó ) de a jegyen is szerepel.Mi több kocsival aug. 19-én megyünk és szept 7én vissza.Ez előszezon igy a fedélzeten biztos könnyen találtok helyet.
Üdv: Csaba
Előzmény: bornew (459)
anett37 Creative Commons License 2007.04.29 0 0 462
Szia Szofi!Melyik útvonalat választottátok?Mi még nem döntöttük el merre menjünk.Minden utv.tervező mást javasol.
Előzmény: szofi76 (460)
bornew Creative Commons License 2007.04.26 0 0 461

A mi autónk is ugyanez a kategória, csak Astrában:-). Meghajkurásszuk egy kicsit:-) Neki is kell egy kis kimozdulás!!!

Mivel pocsék utikönyveket találtam, valószínűleg marad az internet és a Szardíniát megjárt utazók színes, maximálisan elfogult leírásai:-) Még egy hónap!!!!! Vagy már csak egy hónap????!!!!Még nem döntöttem el... Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!

szofi76 Creative Commons License 2007.04.26 0 0 460
Nyugi, mi egy 1,2-es 7 éves corsával voltunk, adtunk neki 4500km-t, semmi baja nem lett! Bp-ről reggel 6kor indultunk, többször megálltunk fél órákra vagy többre is és este 7kor Livornóban voltunk. Ja, vasárnap utaztunk nem voltak se kamionok se dugó. Még volt időnk a tengeparti sétányra (ahonnan a kompok indulnak tovább kell menni dél felé a part mentén), nagyon hangulatos csak vigyázzatok a robogósokkal: hol jobbról támadnak hol balról...fagyiztunk, kicsit az óvárost is megnéztünk és 9-fél10 körül beálltunk a sorba a komphoz. 10kor már elkezdték ellenőrizni a jegyeket, matrica az autóra és indult a felengedés!
Előzmény: bornew (459)
bornew Creative Commons License 2007.04.26 0 0 459
Jól van, egy kicsit megnyugodtam:-)! Gondolom, mindenki így van ezzel: tervezgeti, mikor lenne a legjobb útnak indulni?; hogy időzítsünk, hogy le ne késsük a kompot?; ilyen hosszú útra még nem vittük a kocsit, vajon, hogy fog neki tetszeni a dolog?; nem unja el magát valahol félúton?! stb. Izgalmas dolgok ezek!!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.25 0 0 458
Ne aggódj, nagyon jót lehet aludni a fedélzeten. Vigyetek mindenképpen hálózsákot a kompra, ez fontos. Mindenki ezt teszi. Padlószőnyeg van a legtöbb helyen. Az éjszakai kompjárat menetideje több, mint a nappali, úgyhogy van idő egy jót aludni. Jó utat!
Előzmény: bornew (455)
bornew Creative Commons License 2007.04.25 0 0 457
Húúúúha, ez igen! Jegyzetelnem kell! Nagyon szépen köszönöm a beszámolót!  Lehet, hogy ennyi mindent nem tudunk majd megnézni, de igyekezni fogunk! Korzikára én is szívesen átruccanék: Bonifacioról nagyon szép dolgokat hallottam! (De jó lenne már ott lenni: azt hiszem, most csak feküdnék a gyönyörű, fehér homokban és élvezném, hogy nem csörög a telefon...)
szofi76 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 456

Szia!Mi ha minden jól megy júni 17-én indulunk Korzikára( a szabi sajnos még egyeztetés alatt...), így idén madártávlatból vetek majd egy pillantást Szardíniára! A fedélzeti alváshoz nem tudok mit hozzáfűzni, mi is ugyanígy mentünk tavaly de béreltünk kabint, aminek nagyon örültem, mi felváltva vezettünk de így is jólesett! De az is igaz hogy 1 éjszakát bárhol elalszik az ember főleg ha nagyon fáradt. Annyi hogy másnap reggel miután kikötöttünk elég sűrű volt a program: Porto Cervo az első megálló, utána Palau felé, fel a "medvesziklához" , kitérő Porto Raffaelbe (nagyon helyes kis település), tovább a Capo Testa fokhoz, ott egy jó nagy séta a gránittömbök között, mellette egy kis öbölben pihentünk egyet, aztán irány Castelsardo a szálláshely. És ez szerintem ha nem aludtuk volna ki magunkat akkor lehet hogy fárasztó lett volna. de ha az ember mindig nézi a kényelmet is akkor a végén jó kis összeg kerekedik ki!

Tegnap írtam a Costa Paradiso környéki vörös sziklás öbölről, utána néztem: Spiagga di Li Cossi a neve, Santa Teresa után kb. 35 km-re a C.Paradisnál vna egy település Li Rosi Marini, itt el kell autózni a központon keresztül egész a a tengerig, ott már látjátok a vörös sziklákat a vízben, van egy nagy parkoló. Balra kell elindulni a sziklák közt, de ki is van téve egy kis fa tábla (kiépített kanyargós út vezet a strandig), kb 15 perc gyaloglás de megéri, már maga az odavezető út is nagyon szép.

Említettem hogy ne hagyjátok ki Castelsardot, aztán onnan a Sedini felé vezető út mentén van az "elefántszikla" ezt is biztos láttátok már fotókon. Mi szerettünk volna elmenni Sedinibe, állítólag nagy szép kis falu és fel lehet keresni az őskori "domus de janas"-t is (sziklába vájt lakóhelyek). Sajnos nekünk nem volt szerencsénk mert kőomlás miatt nem lehetett az úton tovább menni, így ez kimaradt.

Mi csináltunk S.Teodoróból egy nagy kört, elindultunk Nuoro felé, Orgosoloba, körbejártuka falut, ez a z a hely ahol szinte minden ház fala tele van festve különböző alkotásokkal, nagyon érdeks hely! Innen továbbmentünk Oliena felé, majd Dorgali és amár említett Fuili öböl. Aztán délután nekivágtunk a N125 ös útnak ami levisz Arbatax felé, na ez egy csodálatos panoráma út, igaz jó hosszú, de megéri! Arbataxban kerestük a képeken látható vörös sziklákat de őszintén szólva nem igazán taltuk, így tovább mentünk Barisardo felé, lekanyarodva egészen a tenger mellett haladtunk dél felé, feljegyeztem a "cala Surya" strand nevét, ott már látszottak a vörös sziklák, van egy strandolásra alkalmas nagy öböl is, de még kicsit délebbre mentünk a part mentén na arra igazán szép vörös sziklás részek voltak, ott már nem is annyira strandolásra alkamas mint inkább gyönyörködni benne. Vissza meg Lanusei felé a hegyeken át jöttünk, nagyon szép útvonal, jó kanyargós, már sötét volt mire Nuorónál rátértünk az autópályára.

Ami nekünk még tetszett az az Orosei öböl környékét bejárőó hajókirándulás. Ebből több is van, Calettából indulnak reggel 9 körül a hajók (ca. 30-40 perc s. Teodorotól) és megállnak azoknál az öblöknél amik csak hajóval vagy csónakkal megközelíthetőek: Cala Luna, Cala Goloritze, Cala Mariolu (nekem ez tetszett a legjobban!) + a Grotta del Blue Marino (tengeri barlang) Elég ha reggel 9 előtt 10-15 perccel a kikötőben vagytok és ott helyben befizethettek valamelyik hajóra. Egész napos program, de olyan öblökbe visz el hogy az az érzésed mintha a Karib tengeren lennél, még ha fürödni nem is tudtok akkor is megéri, de pl. a Cala Mariolu is egy olyan kis védett öböl hogy szeintem június első napjaiban már lesz annyira meleg a víz hogy kicsit megmártózzatok benne! Az egyik hajónak megvan a weboldala: www.davidegolia.it csak olaszul működik, de azért ki lehet venni néhány dolgot.

Nekünk csak a Marco Polo féle könyvünk volt, de sok mindennek jártam utána a neten, itt pl rengeteg fotó van, ez alapján is válogattuk ki a helyeket hogy hová akarunk elmenni: www.lamiasardegna.it

Ja és még egy apróság: S.T-ban finomakat ettünk itt: Ristorante Pizzéria Il Mangiatutto, Via San Franceso 2. (a központban van)

Előzmény: bornew (455)
bornew Creative Commons License 2007.04.24 0 0 455

Mi sajnos csak egy hétre megyünk! Olvasom az élménybeszámolókat, a látnivalók hosszú sorát, és egyre jobban érzem, milyen kevés lesz az idő! Azért megpróbálunk majd mindenbe belekóstolni egy kicsit. Nem tudsz valami jó utikönyvet? Én keresgéltem, de persze semmi jót nem találtam:-(

Komppal megyünk, esti indulással Livornóból, és mivel superior szobát kértem, a tanácsodat megfogadva:-), úgy döntöttünk, hogy a kabin és a fekvőszék árát megspóroljuk. Korábban azt olvastam, hogy anélkül is kényelmesen el lehet aludni a fedélzeten. Azért ebben jó lenne, ha valaki megerősítene: én ugyan elleszek, de a férjem, aki vezetni fog, nem tudom, hogy ki tudja-e pihenni majd így magát...

Ti idén nem mentek vissza Szardíniára?

szofi76 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 454

Hát igen, hogy őszinte legyek most nagyon irigyellek benneteket! A hotel egészen családias hangulatú, 2 testvér vezeti, nagyon kedvesek voltak. Pl. amikor közöltük hogy a neten nem ilyen szoba fotók vannak, akkor teljesen kétségbeesett hogy nem tetszik és látszott hogy mindent megtett hogy másnapra kerítsen egy szebb szobát (pedig tele voltak). Ahogy néztem a jelenlegi áraikat a 8 euro felár/ szoba megéri a jobbat kérni. Tényleg tunék még mit írni, de így fejből már nem minden jut pontosan az eszembe, de otthon elraktam pl. egy csomó prosit majd előkeresem és holnap még jelentkezem infóval. Hány napra mentek? Mi 11 napot voltunk de még tudtam volna maradni! A déli részekre így sem maradt idő (nekünk a strandolással is elment egy-egy fél nap) de majd leközelebb...

Előzmény: bornew (453)
bornew Creative Commons License 2007.04.24 0 0 453
Mi is a Hotel Bonsaiben foglaltunk szobát:-))))))!!!!! De jó, hogy meséltél róla. A szállásfoglalás mindig zsákbamacska: az ember látja a képeket és próbálja elképzelni, hogy majd milyen lesz a valóság, és hát van bizony, hogy melléfog. Na, ezt a superior- kategóriát mi is megigényeljük... Hihetetlen mennyi látnivaló van! Úgy éreztem, hogy tudtad volna folytatni:-). Csak nyugodtan, rajta!!!! Nagyon kíváncsi vagyok! (És már nagyon-nagyon lelkes! Úgy várom!!!) Köszi a tippet Maddalenáról, én sem akartam kihagyni, de akkor inkább nem töltjük vele az időt, úgyis lesz helyette egyéb látnivaló...
szofi76 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 452

Mi itt szálltunk meg, neten foglaltuk: www.hotelbonsai.com Nagyon elégedettek voltunk vele, 5 perc séta  központ, de mégis csendes helyen, van medencéjük is, bár azt mi nem próbáltuk. Érdemes "superior" szobát kérni, tavaly még nem volt ez a "szobafelosztás" és először egy földszinti szobát adtak ami elég béna volt, nem hogy erkélye nem volt, de ablaka sem, üvegajtó a bejárat, azt lehetett kitárni. Aztán persze másnapra kiköveteltünk egy másik szobát ami szép tágas volt, légkondi, kellemes erkély fabútorral, vadiúj fürdőszoba... A reggelihez helyben sütik a friss péksütit, még forró mikor kihozzák, de ezen kívül csak dzsem, vaj, esetleg mogyorókrém. Viszont fantasztikusan finom capuccino is jár hozzá, plusz friss narancslé.

Javaslom nem kihagyni  a Capo Testát (Santa Teresanál a csücsökben) majd onnan tovább Castelsardoba, ez mindenképp megér egy napot. A kettő között van egy rész, azt hiszem a costa Paradiso környéke ahol vörös sziklák közt zöld színű öböl van, holnapra utánanézek pontosan mi is a neve és hogy közelíthető meg. Nekem nagyon tetszett még dél felé Orgosolo és környéke,Cala Gonone öble (itt erdemes a kikőtőnél jobbra továbbmenni a part felett egészen a Fuili nevű strandig) Jaa, és egész napos program egy hajókirándulás

A Maddalena szigetek nekünk nem jött be, rengetgeg túrista a hajón, a víz tele medúzákkal, vagy csak lehet túl sokat vártunk tőle mert minden útikönyvben dicshímnuszokat zengtek róla... igaz érintettünk egy -két szép strandot, de azt máshol is látni Szardínián, én erre nem fizetnék be mégegyszer. Ha esetleg marad még időtök utazni, akkor Algherot is megéri felkeresni. Na meg a Capo Coda Cavallo! Az nincs is messze San Teodorótól, Olbia felé ca.15 km.

Előzmény: bornew (449)
bornew Creative Commons License 2007.04.23 0 0 451

Én is valami ilyesmiben bízom: napsütés, de talán még nem kánikula, és talán kevesebb turista. Minden információért hálás vagyok! Bár végigolvastam a fórumot, ha bármi hasznosat tudtok mondani, köszi!

 

sylar Creative Commons License 2007.04.23 0 0 450
Mi május 20. után voltunk. Egész meleg volt, napozni tök jól lehetett, de a víz kicsit hüsi volt. Azért megmártóztunk!
De ha tényleg olyan nyár lesz, mint 2003-ban, akkor lehet hogy már a víz is meleg lesz. A hétvégén sokan strandoltak arra felé, mert jó meleg van már most is.
Előzmény: bornew (449)
bornew Creative Commons License 2007.04.23 0 0 449
Köszi szépen a választ! A pünkösdi hétvégét akarjuk kihasználni, spórolván a drága szabadnapokkal! Nem vagyunk nagy fürdőzők, bár a képeken gyönyörűnek tűnnek a szardíniai strandok, azért remélem, hogy ki tudjuk majd próbálni! Nektek hol volt a szállásotok? Van valami, amit szívesen ajánlanál az először arra járók figyelmébe? Ti merre kirándultatok? Bocs, a sok kérdés miatt!!!
szofi76 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 448
Mi tavaly június közepén voltunk San Teodoroban, 10 napon keresztül 30 fok, víz nagyon kellemes, szerintem június elején sem lehet sokkal rosszabb, de ha fürödni is akartok akkor én a májust nem biztos hogy választanám.
Előzmény: bornew (447)
bornew Creative Commons License 2007.04.22 0 0 447
Kedves Szardínia szakértők! Május végén, június elején tervezünk egy hetet eltölteni San Teodoroban. Van valakinek tapasztalata az erre az időszakra jellemző időjárással, turistaforgalommal kapcsolatban? Előre is köszönöm!
Petrei Emese Creative Commons License 2007.04.21 0 0 446

Tisztelt szallaskeresok, akit erdekelnek a deli reszen szep, kertes privat tengerkozeli hazak ,villak, apartmanok, Villasimius kornyeken ( Solanas ) lenne tobb jo minosegu ,tagas, teraszos 4-6-8 fos , es ami elony, hogy nincs kotelezo heti turnusvaltas a het adott napjan ,valamint tort hetek is kivitelezhetok .( 10-12 nap ) J

Informacio keres: emesepetrei@tiscali.it  vagy info@sardyniatravel.it

 

sylar Creative Commons License 2007.04.16 0 0 445
Sziasztok!
Úgy hallottam, hogy Baia Sardinián van csúszdapark!
Tudtok róla részleteket? Járt már ott valaki?
Petrei Emese Creative Commons License 2007.04.11 0 0 444

Kedves Gabor !

 

Utana neztem nehany kemping honlapnak a deli reszen, en konkretan a Capo Ferrato nevut ajanlottam Costa Rei-ben :

www.campingcapoferrato.it   e-mail:info@campingcapoferrato.it

www.limonbeach.it                 e-mail: limone@limonebeach.it

www.campeggiotorrechia.it    e-mail: torre.chia@tiscalinet.it

www.portocorallo.it                e-mail:portocorallocamping@tiscalinet.it

www.villaggiospiaggiadelriso.it e-mail: campriso@tiscali.it

www.campingcostaverdesardinia.it 

 

Ezek mind szep helyek a deli partszakaszon ,Costa Rei, Villasimius, Chia, Arbus

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: kissauto (443)
kissauto Creative Commons License 2007.04.10 0 0 443
Kedves Emese.

Azért itt irok, hátha másokat is érdekel melyik az a déli részen lévő ismerős jó camping amit a kiállításon említett valahol Chia környékén. A nevét ill.a webes elérését akkor még sajnos nem tudta megadni.
Üdvözlettel: Kiss Cs. Gábor
Előzmény: Petrei Emese (442)
Petrei Emese Creative Commons License 2007.04.04 0 0 442

Tisztelt honlap olvasok, csak most erkeztem vissza Budapestrol az Utazas kiallitast kovetoen, es alig hittem a szememnek, hogy mennyi erdeklodes es lekeres erkezik Szardiniara !Kb. 10 evvel ezelott, mikor mi elkezdtuk ezt a munkat ,ez elkepzelhetetlennek tunt , hogy egyszer ez a desztinacio igy felfejlodik egyszer majd a semmibol ,hiszen sokan meg azt sem tudtak, hol kell keresni a terkepen..))

Koszonom azoknak, akik szemelyesen is felkerestek a standon .Meglepo volt az is, hogy sokan mennyire celiranyosan jottek oda hozzank, teljes meggyozodessel, hogy Szardiniara kivannak utazni a nyaron. Olvasva az elmult napok elenk levelezeset a forumon ,nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy aki a foszezonban kivan ide utazni, ne halogassa tovabb a dontest ,mert a helyek rohamosan fogynak mind a szallasok, mind a komphelyek tekinteteben. Aki teheti, kerulje el augusztus 2.es 3. hetet, mivel 15-en van a Ferragosto unnep, es az eszak olaszok ilyenkor mar decembertol kezdve lekotik a szallashelyeket .

A masik meglatasom az arakat illetoen az, hogy most alaposan korbeneztem otthon es allitom, hogy otthon is ugyanolyan arak vannak mar sok tekintetben, mint itt ,mind az uzemanyagot ,mind a szalloda arakat tekintve .

Igyekszem nagyon gyorsan megvalaszolni az erdeklodoknek ,addig is mindenkit udvozlok es remelem ,hogy nyaron minel tobb vendeggel viszont latjuk egymast a helyszinen is !

anett37 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 441
Juni 09-23 között,először,de remélem nem utoljára Szardíniára.
Előzmény: Kordina (440)
Kordina Creative Commons License 2007.04.03 0 0 440
Bár nem erre a topic-ra kellene írnom, de júni 23-án indul a komp Bastiába amire fel fogunk szállni, a már jelzett időpontban! De 21-én elindulunk, mert egy napot Velencében is szeretnénk eltölteni. 30-án vissza. És ti, mikor, merre? Először vagy sokadjára?
Előzmény: anett37 (439)
anett37 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 439
Mikor indultok?
Előzmény: Kordina (437)
szkati Creative Commons License 2007.04.02 0 0 438

Nem vétettél semmit se, de ez mégiscsak inkább Szardinia. Miután mindkét helyen jártam, azért elmondhatom, hogy a két szigetnek( azon kívül, hogy Santa Theresa és Bonifaccio egy köpésre van egymástól) túlzottan nagy köze nincs egymáshoz. Sem árakban, sem fekvésben,  sem közlekedésben, sem hangulatban, sem semmiben se. A komp ténylegesen érinti mindkettőt. Én rengeteget olvastam a Korzika topicot még elutazásunk elött és nagyon sok segítséget kaptam. Akkortájt a Szardinia még épp hogy csak volt és kevés volt benne az információ. Ma viszont már elmondhatjuk, hogy többen jártunk arra és Emese is besegített egy-két olyan dologban, amiben nem volt tapasztalatunk.

 

Előzmény: rebka (436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!