Keresés

Részletes keresés

zsunya Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3642
Mi az hogy ócskás? Van ma még ilyen? Itt csak régiségkereskedők vannak. Az árak meg a Holdon.
Előzmény: sera (3635)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3641
A másodikról jöhet infó - elérhetőség, kb. árak - , na jó az elsőről is, de nincs valami hatalmas kézügyességem 1000mesterség témában.
Előzmény: tündérlala (3640)
tündérlala Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3640
Mindkettő! :)))
Előzmény: Törölt nick (3637)
sera Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3639
bocs,helyiseg
Előzmény: sera (3638)
sera Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3638
A régi bútor megvétele és felújítása se rossz 5let, de ahhoz egyrészt tudni kell mit figyeljen az ember ha ilyet vesz, másrészt kell egy jó mester akire rá lehet bízni.
Ez igy igaz Tybald!
Szem kell az ilyenhez,fel kell ismerni,hogy lehet-e valamit kezdeni a regivel es ha igen,van-e mögötte ertek.Marmint optikailag.
A mesterrel is igazad van.Ezert csinalunk mindent mi :)
A profin helyrehozott butorok meg valoban nagyon dragak,ugyhogy valszeg jo alternativa a keszittetes,de azt is csak referenciakkal.

Nekem elegem lett a kis vacak helysegünk felujitasabol,amit ket honappal ezelött meg hittel teli lattam,mara megcsömörtem töle.
A csempes illetve az asztalos hetekre eltüntek,konyha ott van becsempezetlenül,ideiglenes gerendak meg meredeznek ,az asztalos sem rendelte meg a vegleges gerendakat,holott minden reg ki lett fizetve es azt mondta,hogy megrendelte. Es ezek esnek neki szeptemberben a fürdöszobanak? :O(
Teljesen tulvallajak magukat az iparosok es ez a munka minösegere megy.Utana meg felni kell,hogy valoban ugy csinaljak-e meg,ahogy azt kell.
Aaaa,megyek megiszom a kavem!

Előzmény: Törölt nick (3637)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3637
Ez amin én is fennakadok.
A laminált cuccok szép lassan olyan árban vannak amennyiért rendes fából is csinálhatnák nyugodtan az adott bútort:(
Nem hülyeség egyébként utánaérdeklődni, hogy ismer-e valaki jó (bútor)asztalost aki vállal ilyet, talán nem sokkal drágább és normális anyagból elkészítve szebb és tartósabb is.
Kedvenc unokahugim férje bútorszobrász/bútorrestaurátor ő pl. olyan munkákat szokott vállalni, hogy hoznak 1 eégi bútort - vagy arról fotót - és az alapján elkészíti.
A régi bútor megvétele és felújítása se rossz 5let, de ahhoz egyrészt tudni kell mit figyeljen az ember ha ilyet vesz, másrészt kell egy jó mester akire rá lehet bízni.

Lala: Az a fenyőbútoros segítség az sk készítéshez tanács, vagy mester aki emberi árban dolgozik?

Előzmény: missparker (3624)
mzsperx Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3636
ágyat szeretnénk venni, valami egyszerűt. háttámla nem köll. csak semmi csicsa. nem fenyőőőő! azt utálom :-) a szobánk barackszinű (jajj nekem :-) ). láttatok valahol valami jót? kikát már megnéztem, semmi nem teccet. ja, fransziágy, biomatraccal, 180 széles.
sera Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3635
En a fiamnak vettem egy örökeletü iroasztalt,na nem a trendi sorozatbol,hanem egyszerüen elmentem egy ocskashoz es meglattam egy gyönyörü regi vilagosfa /nem fenyö,hanem annal kemenyebb/ iroasztalt.Olyan 60-70 evesnek saccolnam.Gyönyörü rezfoggantyukkal a fiokjain,habar az asztal igazi szepsege akkor derült ki,amikor lecsutakoltam a zsirtol,majd szaradas utan /valaki nagyon sokat könyökölt rajta/ lecsiszoltuk az amugyis vekony lakkfelületet,majd beviaszoltuk.
Egyedi darab,igy a tizszereset is megeri annak,amennyiert vettük.
Ha vallalod vagy akar elvallaltatod az ilyen uton szerzett asztal/barmilyen mas butor rendbehozasat,lehet,hogy meg jobban is jarsz arilag,na meg az elmult 60-70 evet az asztaltol mar senki nem veheti el.Ettöl meg lehetnek neked modern vagy uj butoraid.
Előzmény: missparker (3624)
KM Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3634
fabútor a konyhába :

minden további nélkül lehet fabútort tenni a konyhába, SŐT !!
a felületkezelés és a karbantartás a lényeg. Az IKEA-ban kapható tömör bükkfából készült munkalap is, pedig az a legjobban igénybe vett felület. nekem is volt egy garzonban ilyen konyhapultom. Kicsit macerásabb volt a karbantartása (méhviasszal kellett elég sürün bekenni)de nagyon szép volt és természetes.

Ha a faanyag egészséges és száritott nem fog megrepedni a lakk sem rajta (egyébként sem szerencsés, ha olyan vastag a lakkréteg rajta, hogy láthatóana megrepedhet).

a gyakorlat az, hogy a konyhabúrotok korpuszát =(dobozát) szinte kivétel nélkül laminált lapokból készitik (mert olcsóbb és sokkal egyszerübb), az igazán fontos - mert látszik - felületeknél viszont választhatsz többféle felület közül - sik tömörfa, mart, vagy betétes tömörfa, furnérozott bútorlap, festett, laminált, fóliázott, aluminium keretes......

ezt minden valamirevaló konyhabútor stúdiónak tudnia kell !!!!

KM
Koós Miklós építész

Előzmény: missparker (3622)
missparker Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3633
Köszönöm előre is. Lehet, hogy szükség lesz rá.
Előzmény: tündérlala (3631)
KM Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3632
az élfóliáról :

a házilag vasalóval felbarkácsolt élfólia - ha ez még ráadásul két lap találkozását fedi le - sohasem lesz tökéletes, különösen ott, ahol igénybe lesz véve (asztalszél, pult...stb)

A legkisebb vizre (pl. túllocsolod a cserepes virágodat és kifolyik a viz)is nagyon érzékeny és azonnal lejön, mert megduzzad alatta a forgácslap.

az üzemben felvitt élfólia még tartósnak mondható (bár nemigen használják), de igazából a szintén csak üzemben felhordott (az élfóliánál keményebb) élzárás a megnyugtató megoldás. ezt géppel viszik fel, préselik rá a bútorlapra és vágják le a széleit.

Ennek egyik fajtája a 2-3 mm vtg. müanyaglemez, az un.ABS, ami többek között nagy igénybevételnek kitett irodabútorok éllezárása is használnak.

KM
Koós Miklós építész

Előzmény: Infomaker (3629)
tündérlala Creative Commons License 2003.05.21 0 0 3631
Nekem több ismerősőm is megjárta az RS-ben a gyenge minőség miatt. (Legutóbb valakinél egy 50e Ft-os iróasztal elejéről kopott le minden.)
Nekem is asztalossal készíttetett fenyő konyhabútoraim vannak 5 éve, eszük ágában sincs megrepedni. A titka az, hogy normális minőségű, rendesen szárított anyagot kell használni.

Ha szép viaszolt fenyőbútorokat akarsz látni, sétálj végig a Király utcán a(z ex?) Gólya áruháztól a Deák tér felé eső szakaszon, több bolt is van. Egy francia palinak pl. két boltja is van egész közel egymáshoz, az egyikben antik fenyőket árul, a másikban új készítésű, igényes viaszolt fenyőbútorokat. Mondjuk nem éppen angebótos áron...
Ha szükséged van segítségre viaszolt/antikolt fenyő bútor készítésében, dobj nekem egy mailt.

lala

Előzmény: missparker (3627)
Moka25 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3630
Persze, altalaban nem is szokott gond lenni vele. De itt egy kb. 3 cm szeles elfolia ket, egymasra ragasztott butorlapot fog at. Nagyjabol 2 es 1 cm szelessegben oszlanak meg, ha jol remlik.
No meg sokat bir rontani rajta a karfas szek, ha nekigurul:)
Előzmény: Infomaker (3629)
Infomaker Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3629
Az élfólia tökéletes tud lenni, ha:

-vasalás után lehűtik valami hideg anyaggal pl, egy fémdarabbal

-felrakás után az éleket megcsiszolják, hogy semmi ne tudjon beakadni, leszakítva a fóliát

Üdv.Infomaker

Előzmény: Moka25 (3626)
Moka25 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3628
Diszlec? Hmmm... nalunk eleg nagy ivek vannak az asztalban... nem szeretunk sarkitani;))
Előzmény: missparker (3627)
missparker Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3627
Köszi, hétvégén meglátogatjuk.

Az élfóliás problémát kollégám úgy védte ki, hogy levakarta a maradékot, csinált egy díszlécet lekerekített élekkel ugyanolyan fából, és felragasztotta az élfólia helyett. Többé nem válik fel, az biztos.

Nálam is saját design lesz sokminden, ez már látszik. Engem riaszt kicsit az idő, de még mindig jobb, mint nemszép bútort venni, és nézegetni évekig.

Előzmény: Moka25 (3626)
Moka25 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3626
Sziasztok, szia Missparker!

Ismeros a problemad!
Tudom ajanlani az RS butorhazat, nagyon szep fenyo es rattan butoraik vannak, es nincsenek nagyon elszallva. Igaz, mi nem szekrenysorban utaztunk... de egy remek komodot es egy mamaszant sikerult beszerezni naluk.
Sajnos, a komod elet az elso koltozes soran frankon felkarcoltak:(( Annak ellenere, hogy gondosan hullampapirba csomagoltuk.

Szamitogepasztal: mi is megszenvedtunk vele. A megoldas vegul az lett, hogy sajat design;) alapjan vagattunk ki butorlapot, es ket, egymasra ragasztott lap egyutt mar eleg teherbiro volt. Klaviatura-fiokot is csinaltak hozza, remek lett. Es szerencsere nem nalunk motoztak, hanem Parom megadta a mereteket es mikor kesz volt, elhoztuk es osszeraktuk itthon. Az egesz 10 db hengeres femlabon all, amiket kulon lehet felcsavarozni, illetve magassagukat allitani.
Sajnos nagy hatranya, hogy az elfolia nagyon serulekeny, mostanra mar sok helyen lemallott:((

Előzmény: missparker (3624)
wotan Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3625
A tévészekrényeken nem lehet szemmagasságra elhelyezni egy tévét. Miért?

talán mert azt javasolják hogy szemmagasság _alatt_ legyen a képernyő?

w.

Előzmény: missparker (3624)
missparker Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3624
Egyetértek. Nekem az a fő bajom, hogy ezek a laminált bigyók nem olcsók, viszont mindegyiknek van valami baja (vagy a színe gagyi, vagy a felülete durva, vagy igénytelenül tákolták össze).

"Ha lesz elég pénzem..."
Én mostantól úgy gondolom, hogy ha nincs elég pénzem, addig inkább élek papírdobozokból, minthogy nehezen kuporgatott forintjaimból egy olcsóbb bútort vegyek, utána húsz évig csak arra várjak, mikor vághatom végre össze tűzrevalónak (ill. elégetni sem érdemes, mert nem környezetbarát).

Az egyedileg gyártott bútorokat egyelőre a párommal nem tudom elfogadtatni, ő a kényelmes megoldások híve. Hogy asztalos molyoljon napokig a házban? Elképzelhetetlen számára. De én erősebb vagyok :))

Aztán: a másik bajom (lehet, hogy csak én látom így), hogy semmi nem olyan méretekben készül, ahogy értelme lenne. A hifiállványokon nem lehet elhelyezni egy hifit (mert nem fér rá), a számítógépasztalon csak bizonyos súlyú monitornak van helye, a ruhásszekrényben olyan alacsony a hely, hogy a hosszú ruhák az alját söprik. A tévészekrényeken nem lehet szemmagasságra elhelyezni egy tévét. Miért?

Előzmény: maestro (3623)
maestro Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3623
Szerintem egy igazi fa bútor repedten is hitelesebb és szebb, mint egy laminált műanyag izé... Egyre kevésbé éri meg készbútort venni. Nekem, ha lesz elég pénzem, minden valódi anyagból lesz a házamban. A fa kopottan is fa marad, legfeljebb kicsit rusztikus lesz :-), de a lamináltnak ha már kilátszik a belseje...
Előzmény: missparker (3622)
missparker Creative Commons License 2003.05.20 0 0 3622
Sziasztok,

Most, hogy közeleg a költözés, elkezdtünk bútorokat nézni, és le vagyok törve. Az összes úgymond "menő és trendi" helyre elmentünk, és végignézegettük a kínálatot. Elszomorodtam, hogy minden laminált bútorlapból van, ami mégsem, az meg tömörfenyőből ugyan, de igénytelenül összetákolva, megfolyt rajta a ragasztó, különböző színűek az oldalai stb. A laminált bútorlapos cuccoknál pl. a szekrények belseje fehér forgácslapból, kivül igénymentes műanyag díszítőelemekkel.

Tudtok olyan helyet Budapesten, ami nem trendi, de szép dolgaik vannak?

Más: én a konyhába is fából szeretnék bútorokat, de erről még eddig mindenki lebeszélt, mondván, hogy nem bír ki sokat, megreped a lakkozása stb. Igaz ez? Tényleg ellenjavalt?

ApámFia Creative Commons License 2003.05.14 0 0 3621
Köszi Ágicza!

Ezt kerestem...

Előzmény: agicza (3620)
agicza Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3620
Akiket mondtam, azoknak itt a weblapjuk, de keresővel meg sem lehet találni őket... http://garancia.freeweb.hu/
És bingo, Pestiek, úgyhogy úgy tűnik, tényleg nem úszod meg a szállítást... Vasalat-árban/lelőhelyben sajnos nem tudok neked segíteni, legjobb tudomásom szerint svájci vagy német vasalatokkal dolgoznak itthon, ezért is olyan drága az elkészült bútor.
Előzmény: ApámFia (3619)
ApámFia Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3619
agicza nem ismered véletlenül a nagy méretű vasalatok árait? 180x200-as ágyikót szeretnék, de nem Pesten csináltatnám mert nincs kedvem a hátamon egy szekrényággyal 200km-t vonatozni..
Előzmény: agicza (3610)
ApámFia Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3618
Köszi a linkeket!

Ezeken el lehetne indulni ha lenne weblapjuk, de nincs. Franc ebbe a főváros központú országba...

mzsperx Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3617
pl. minálunk... :-) nem volt télen gond.
lassan jöhettek fotózni is! :-)
Előzmény: maestro (3615)
alice1 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3616
Köszönöm az ötletet Maestro! Mi a konybútort készítettni fogjuk asztalossal, így majd megérdezzük tőle.
Üdv Alice

Előzmény: maestro (3615)
maestro Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3615
Minden lehetséges! :-)
Egy konyhabútorba is beépíthető a radiátor, ha a levegő áramlása kellőképpen megoldott. Több ilyen konyhabútort terveztünk már, és évek óta rendben működnek.
Előzmény: alice1 (3614)
alice1 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3614
Kedves Maestro!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Valójában ez a konyhába lenne a sarokba. Szóval úgy néz ki, hogy van egy sarok, az egyik sarkában egészen a falig egy ablak és a másik sarokban lenne a radiátor. Azért így, mert ha az ablak alá tennénk sok értékes helyet vesz el a konyhából. Mi itt az ablak alá egy munkapultot szeretnénk. Gondolom e mögé nem lehet betenni a radiátort. vagy tévednék?

Köszönöm Rita

Előzmény: maestro (3613)
maestro Creative Commons License 2003.05.13 0 0 3613
Szervusz, hogy ne lehetne! Bár okosabb a fűtőtesteket az ablakok alá tenni, de a súlya nem komoly, egy válaszfal is elbírja.
Előzmény: alice1 (3612)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!