Keresés

Részletes keresés

zoltan0000 Creative Commons License 2009.01.16 0 0 2514
Hello
Még új vagyok a forumon, azért jöttem , hogy elmeséljem az én esetem!Műtétől kezdve a mai napig!
November 10-én volt a műtétem a budapesti ars medical klinikán, gondolom többen hallotatok is róla!
Azzal kezdődőtt h az orvos nem vállalta csak altatásba. Aztán a műtét 8 órára volt kiirva helyette 11-kor kerültem sorra és 1-kor már dobtak is ki:S
Haza jöttem egész éjszaka szenvedés, persze még ezt ilyenkor normálisnak gondoltam!teltek a napok, hetek, tünetek ugyan azok! Székletem hol folyékony volt hol túl kemény szedtem én mindent amit csak lehetett:S meg amit az orvos felirt .kiprobáltam mindent :S
Kontorlra mentem vissza az orvoshoz, ami a következő volt : felfeküdtem egy ágyra növér mellettem bejött az orvos félszemmel ránézett majd a következőt mondta : " nagyon szép" Persze szép és azért vagyok én még mindig rosszul:S
Következő kontrolra már nem mentem! Másik orvost kerestem Nyiregyházán találtam egy ismerősőn keresztül aki fogadott. Megvizsgált és a vizsgálat sokkal fájdalommentesebb volt szinte alig éreztem valamit, még az ars medicalnál orditottam! Az új orvos megállapitotta h a műtét után egy seb nem tudott begyógyulni, kupokat és és gyógyszereket irt fel.Szedtem rendesen!Egy darabig jobban éreztem magam, aztán mindennap rosszabb lett... véreztem is nem csepekbe hanem ömlött:S Már gyomor idegem volt h mi lehet velem !Kontrolra mentem ismét a nyiregyházi orvoshoz ! A vizsgálat után mondta h összeszükült a végbelem:S remek újabb műtét de három hétig kupok minden........ ééésss kb itt járok:S
Vissza gondolva azon töröm a fejem vajon tényleg olyan súlyos volt az én aranyerem h megkellett volan műtetni?? hát nem hiszem különböző képeket néztem az interneten aranyerekről... egyiket se találtam még ahhoz hasonolonak se mint ami nekem volt ! A pénzt kihuzzák az ember zsebéből aztán mehet arra amerre lát :S GRT az orvosoknak és az ars medicalnak!!
prikprak Creative Commons License 2009.01.16 0 0 2511
"Infravörös foto koaguláció Az utóbbi években szélesebb körben terjedő biztonságos, kontrollálható és gazdaságos eljárás. A kezelés nem jár súlyos szövődményekkel, és eredményes. A módszer alapelve, hogy a gyorsan emelkedő hőmérséklet helyi szövetelhalást okoz. A fényforrás látható heg kialakulását eredményezi. Az ambuláns ellátásban fájdalommentesen alkalmazható, a gyógyulás gyors, az eredmények kiválóak." PL EZT TALÁLTAM, DE HOL LEHET JELENTKEZNI ÉS MENNYIÉRT MÁR NEM.
prikprak Creative Commons License 2009.01.16 0 0 2510
Műtét nélküli (talán fényterápiás) aranyérkezelésről tud valaki információt? Az aranyérrel foglalkozó cikkek java statisztikákkal és műtétekkel foglalkozik. Általában csak műtéti helyszínek éa magánkórházak vannak megjelölve, de tényleges műtéti eljárást kizáró rendelőt, kórházat, magánkórházat oep finanszírozással vagy egészségbiztosítási pénztárral nem találtam.
Procti Creative Commons License 2009.01.15 0 0 2509

Szóval, sipoly!

 

BÚÉK! :(

tristen Creative Commons License 2009.01.13 0 0 2508
Szia!

Igen egy proktológus nagyban segíthetne a bajodon!

Menj el mielőbb!

hali
Előzmény: Kris-T (2507)
Kris-T Creative Commons License 2009.01.13 0 0 2507

Utána olvastam most a végbélrepedésnek is, igencsak valószínű, hogy ez az én problémám.

 

Ezzel a problémával gondolom ugyan azon orvoshoz érdemes menni, mintha aranyér lenne a betegség.

Előzmény: Kris-T (2506)
Kris-T Creative Commons License 2009.01.13 0 0 2506

Kedves vagy, nagyon szépen köszönöm! Igyekszem ezeket betartani, és reméljük javulást hoz.

 

Te nem próbáltad a székletlágyító szirupot?

Előzmény: bkata27 (2505)
bkata27 Creative Commons License 2009.01.13 0 0 2505

Szia

 

Bocsi hogy így kezdem rögtön de ha látsz a végbélnyílásnál dudort akkor val. aranyered van, ha nem akkor val. hogy végbélrepedés. A puha erőlködés nélküli széklet tartós biztosítása javulást fog okozni. Sztem egyél rendesen amit csak akarsz de egyél aszalt szilvát, korpa tablettát,sok folyadékot, esetleg oliva olajat mert attól is öööö csúszósabb lesz. Persze csak mértékkel. Neked kell rájönnöd hogy mi válik be. Ha nem akarsz elmenni orvoshoz ( pedig lehet hogy jobb lenne) akkor reparon kúp kenőcs, vagy matsu kúp kenőcs ha aranyered van akkor ezek mellé még a detralex. Hiszem ha jó orvoshoz mész akkor csak egyszer kell megvizsgálni és biztos hogy a megfelelő kúpot fogja adni. De nekem el szokott múlni magától is ha betartom a fenntieket.

Előzmény: Kris-T (2504)
Kris-T Creative Commons License 2009.01.13 0 0 2504

Sziasztok Kedves Fórumozók!

 

Elég sokat visszaolvastam már a topikban, lévén, hogy ez az utolsó reménysugár, mielőtt orvoshoz rohannék, hátha valamelyik általatok ajálott csodaszer segítene a "betegség" gyógyításában.

 

Nem tudom megmondani, mióta áll fent nálam ez a probléma, csak annyit, hogy legutóbb 5 nap után volt nagynehezen kevéske székletem, amúgy pedig időszakosan hol rendszeres, hol pedig napokig semmi, ami rossz közérzetet és kétségbeesést eredményez.

 

A székelés fájdalmas - nyilván - a kemény széklet által, gyakran vérzés kíséri, és mondhatni folyamatosan érzek némi csekély fájdalmat a végbélnyílásnál. Ezáltal még az ülő pozíció sem kényelmes. Viszketés is előfordult már.

 

Tegnap kezdtem el szilvalekvárt enni (reggel és este 2 teáskanálnyit, majd tejet iszom, hogy elnyomja az ízét). Gyümölcsöt, zöldséget, joghurtot és gabonapelyhet eszem.

 

Mit gondoltok, javasoltok? Érdemes tartani ezt a fajta diétát és esetleg mellette kipróbálni a lentebb említett laveolac-ot (ha jól értettem ez egy székletlágyító szirup)? Mellé esetleg az Eulatint és Hemolint használni? Vagy ezeknek a tüneteknek az összessége súlyosabb mint gondolom? Menjek orvoshoz?

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

Szép napot!

tristen Creative Commons License 2009.01.12 0 0 2503
A Detralex valóban jó! Ez egy visszérbetegséget is kezelő, szájon át szedhető tabletta. Sajnos nem olcsó! Ne mindig arra törekedj, hogy helyileg kezeld a betegséget, értem ez alatt azt, hogy kenőcsökkel és egyéb végbélbe felcsúsztatható dolgokkal kezeled magadat. Hosszútávon az erek rugalmasságának fokozása, az eredeti állapot visszaállítása ha NEM is, de a regenerálása mindenképpen megoldása a dolognak. A viszketés nem csak az aranyérre jellemző tünet, lehet, gombás fertőzés is. Erre a Nizoral krém megfelelő, persze szakorvosi vizit után használandó!
Előzmény: Törölt nick (2498)
goldenmac Creative Commons License 2009.01.12 0 0 2502
Ez tabletta!
Előzmény: Törölt nick (2500)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 2501

Sziasztok!

 

CSak magánorvos gyűrűz szerintetek?

 

A.

goldenmac Creative Commons License 2009.01.11 0 0 2499
Detralex a használati útmutató szerint!Annál ma jobb nem létezik!
Előzmény: Törölt nick (2498)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2009.01.10 0 0 2496

Kedves Goldenmac!

 

A válasz itt:

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8286661874729503194&postID=8692334942967623586

 

A nyolcadik hozzászólásból részlet:

 

A Longo műtét egy újfajta eljárás, hibája, hogy ez sem csodaszer, mindenféle aranyérre szerintem ez sem alkalmas. Maga a műtét nem bonyolult, egy speciális varrógép a végbél aranyerek feletti részéből egy körgyűrűt kivág, majd összevarr. Ennek hatására az aranyerek feljebb kerülnek, nem lógnak zavaróan be a végbélcsatornába, vérellátásuk nagy részét elvesztve "összeszottyadnak". Az aranyerek maguk nem kerülnek eltávolításra, ezért a fájdalom kisebb, de a hátrány is ez, ha külső, vagy egyéb kimetszendő aranyér van, arra ez a módszer önmagában nem alkalmas. A tapasztalataim jók ezzel a módszerrel. Hátránya még, hogy a varrógép államilag nem finanszírozott, darab ára 150e. Ft.
Aranyérműtét után egyébként nem kell, hogy hónapokig fájjon a terület, erről egy megjegyzéssel feljebb írtam a beavatkozások utáni fájdalom okozta görccsel kapcsolatban.

Üdv,

 

Bánfalvi Péter

Előzmény: goldenmac (2491)
azugi Creative Commons License 2009.01.10 0 0 2495
Hali Mindenkinek!

Végül nem bírtam tovább várni és elmbentem a sebészetre a bajommal, ugynais szinte biztos voltam benne, hogy ez magától, illetve diétától, kenőcstől nem fog meggyógyulni.
Ott mondták hogy tükrözés lesz belőle, ami még egy beöntés után sem jött össze, ugyhogy egy hónap múlva újra próbálkozunk (biztosra kell menni hogy feljebb sincs e baj).
Amit kiderítettek, hogy meg van repedve a nyálkahárnyám, azt ott gyorsban rapid műtét keretei kötött össze is varrták. Az orvos azt mondta nem gondolja, hogy aranyér miatt lenne, állítólag ez így önmagában is előfordul, de legalább olyan kellemetlen, mint az aranyér. A lidokain sajnos hamar kiment azóta szenvedek, immáron 24 órája, se ülni se állni se feküdni nem tudok, az éjszaka egyenesen rémálom volt. Tolom a fájdalomcsillapítókat, de talán mostanra érzek egy leheletnyi javulást. 5 nap múlva megyek kontollra.
Paraffin olajat kell majd innom, hogy ne terheljen meg magam, de mindössze ennyi amit javasoltak, meg hogy feküdjek sokat, és esetleg jegeljem.

Gondoltam megosztom veletek, hogy mi történt velem. Fontos megjegyeznem, hogy velem nagyon kedvesek voltak, és ugyan eléggé kiszolgáltatott a helyzet, erősen koncentráltam hogy itt nekem segítenek mégha nagyon fáj is, és összeszorítottam a fogam.
Mindenkinek azt javasolom, hogy jobb ha orvoshoz megy, bármilyen jellegű a problémája, nehogy súlyosbodjék a helyzet.

Gyógyulást mindenkinek, még jelentkezem!
tristen Creative Commons License 2009.01.10 0 0 2494
Szia!

KITARTÁS!

hali :)
Előzmény: azugi (2489)
tristen Creative Commons License 2009.01.10 0 0 2493
Szia!

Utána olvastam, és rosszul emlékeztem! A kezelés költsége 275 ezer forint volt!

hali
Előzmény: tristen (2492)
tristen Creative Commons License 2009.01.10 0 0 2492
Szia!

Ilyen nicknévvel (mm-andras) hónapokkal ezelőtt átesett egy fórumozó ilyen műtéten. Mára már szerintem vígan él, és meggyógyult, a kezelés költsége 250 ezer forint volt. Hát ha ír még ide! Olvass vissza, ha gondolod!


hali
Előzmény: goldenmac (2491)
goldenmac Creative Commons License 2009.01.09 0 0 2491
Sziasztok!

Már régóta aktívan figyelem a fórumot,de eddig még nem szóltam hozzá,vagy talán még valamikor évekkel ezelőtt.. a kezdetén.Sajnos én is ebben a betegségben szenvedek..bár mindig azt mondom ez legyen az életben a legnagyobb gondom..

Igazából amit lehet én azt kipróbáltam és amin lehet azon sztem átestem.
Egyetlen egy dolgot tudok ajánlani a detralexet,drága nagyon de legalább az segít.
Illetve nekem már csak az segít.Ezért is döntöttem úgy hogy mütétre szánom el magam.

A hozászolásokból az derült ki hogy az ARS M. 1 napos tb-re végzett sebészetét messze el fogom kerülni,inkább akkor fizetek.

Mondjuk gondoltam hogy itt is mint mindenhol máshol ha ellátást akarok akkor fizetnem kell.Mindegy egy életem...

Utánajártam,ELVILEG,a leggyorsabb,legmegbizhatóbb,legdrágább,leggyorsabban felépülő stb műtét a LONGO technikával történö mütét.

Ezzel kapcsolatban bárkinek van-e bármilyen tapasztalata?Átesett-e már valaki ilyenen,hol mennyibe került bármi.

köszi előre is!!!

És jóbúlást mindenkinek!

bkata27 Creative Commons License 2009.01.08 0 0 2490
Szia

Az aranyér és a repedés a kemény széklettől és az erőlködéstől van. Nem kell diétáznod csak egyél sok rostot amit a zöldségekben gyümölcsökben megtalálsz. Egyél aszalt szilvát és igyál sok folyadékot. A laveolac nagyon jó sztem.

Üdv
Előzmény: azugi (2489)
azugi Creative Commons License 2009.01.08 0 0 2489
Sziasztok!

Örülök, hogy megtaláltam a fórumot, mert az olvasottak alapján már nem érzem magam annyira elveszettnek. 20 éves vagyok, és tartok tőle, hogy egész életemben kűzdeni fogok ezzel a "betegséggel". Nekem nyáron jelentkeztek aranyér tünetei, éppen külföldön, ahol a Pilex nevezetű kenőcsöt adták a gyógyszetárban (ez elsősorban belsőleg kell használni), akkor nagyon jól bevállt. Eleinte csak a kitüremkedés és persze a fájdalom volt, ami pár napig tartott aztán elmúlt, és időnént ugyanígy pár napkra jelentkezett. Október elején viszont már székrekedési panaszok miatt elsősorban újból jelentkezett és vérzés is kísérte. Ekkor felkerestem a belgyógyászom, aki nagyon erős diétát javasolt, és a Levolac nevezetű székletlágyító lötyi fogyasztását írta fel... A diéta miatt sokat fogytam legyengültem, de a panaszok rövid időre megszüntek. A diétával felhagytam 3 hét után mert már nem bírtam tovább, nagyon legyengített, és próbáltam odafigyelni az étkezésemre. Persze azóta visszajöttek a lefogyott kilók, ami önmagában nem baj, de most decemberben újból jelnetkeztek a panaszok, főleg a vézés, de mivel kitüremkedést nem nagyon tapasztaltam arra gondolok, hogy belső aranyerem lehet. Mégvalami: kicsit szemügyre vettem magam és rájöttem, hogy a vérzés a végbél megrepedése miatt lehet, és az a baj, hogyha ez a repedés nem lenne, nem lenne fájdalmam és semmi bajom sem. Arra gondoltam újra megpróbálkozom a Pilex kenőccsel, de ha nem javulna, akkor kipróbálom a Doxiproctot, mert erról sok jót hallottam, és odafigyelek az étkezésemre, mert remélem hogy ezzel megoldható a probléma, és nem kell újra felkeresnem az orvosom. Természetesen ha ezekkel sem javulna, akkor már én sem halogatom tovább, kivizsgáltatom magam.
Szeretném kikérni a véleményeteket, gondoljátok, hogy ezzel megoldhatom ezt a problémám?
zszsuga Creative Commons License 2009.01.07 0 0 2488
Én is itt vagyok, de se kérdés se észrevétel.....
Előzmény: tristen (2487)
tristen Creative Commons License 2009.01.06 0 0 2487
Sziasztok!

Továbbra is én vagyok a legtöbbet ide író itt egyelőre! Sebaj!

üdv :)
tristen Creative Commons License 2008.12.29 0 0 2485
Sziasztok!

Aranyérmentes, fájdalommentes, sikeres 2009-es évet kívánok Nektek!

hali :)
tristen Creative Commons License 2008.12.24 0 0 2484
Szia!

Én sajnos erről nem tudok semmit sem. De ha már egyszer elindultál egy proktológushoz, akkor menj is el, szerintem, majd ő megmondja, mi a szitu!

hali
Előzmény: fancsulli (2483)
fancsulli Creative Commons License 2008.12.23 0 0 2483
Sziasztok!

http://drbanfalvipeter.blogspot.com/2008/09/jn-is-megy-is-marad-is-mi-az-kls-rgsdtt.html

Erről van tapasztalata valakinek? Én úgy voltam vele pontosan, ahogyan az itt le van írva, azt hittem, 4. stádiumú aranyerem van, de ma olvastam ezt az irományt, és valószínűbbnek tűnik, hogy inkább ilyen külső rögös aranyérről van szó. Kicsi, de mégis zavar és szeretném eltávolíttatni. Még a cikk elolvasása előtt kértem vizsgálatra időpontot az Ars Medica lézerklinikán, de így már nem vagyok benne biztos, hogy oda kellene mennem. Valaki tudna segíteni? Köszönöm előre is.
tristen Creative Commons License 2008.12.21 0 0 2482
Fel akartam tenni egy képet, de lemaradt! Na mindegy! :((

:)
tristen Creative Commons License 2008.12.21 0 0 2481
Boldog Karácsonyt!
tristen Creative Commons License 2008.12.21 0 0 2480
Én is Boldog Karácsonyt kívánok Neked!

És minden kedves fórumozónak!

MIELŐBBI gyógyulást Nektek!

hali :)
Előzmény: Törölt nick (2479)
Bánfalvi Péter Creative Commons License 2008.12.20 0 0 2478
Előzmény: Murder Incorporated (2477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!