Keresés

Részletes keresés

Helma Creative Commons License 2006.07.19 0 0 141

Köszi a válaszokat. Igyekszünk megfogadni a tanácsod, most hétvégén akarjuk véglegesíteni az utitervet, mi az amit feltétlen meg kell nézni mi az ami kihagyható.

4.-én indulunk. Ha valamit még szeretni tudnék remélem kérdezhetek:))

Előzmény: sherx (139)
sherx Creative Commons License 2006.07.19 0 0 140
Szia Lunacica!
Torremolinosban volt szállásunk 12 napra, mint írtam ellátás nélkül.Innen csillagtúráztunk egyénileg kocsival,egésznapos kirándulás volt Sevilla,Granada,Cordoba,Gibraltár,Ronda,félnapos a környékbeli Malaga,Nerja és MiJas.Torremolinos önmagában egy elég jellegtelen bulizós város,főleg angol és spanyol turistákkal,és természetesen rengeteg szórakozási lehetőséggel.A itten spanyolok borzasztóan kedvesek,barátságosak,csak a főbb helyeken kívül nem nagyon beszélnek semmilyen más nyelvet,talán az angolt egy kicsit.Ha pihenni mentek azt is élvezni fogjátok,bár a tengerben nem nagyon fürödnek errefelé mert elég hideg(20-21 fok).Ha barangolni szeretnétek, arra is kitűnő kiinduló bázis,100-200 km-en belül rengeteg a látnivaló,jópár világcsodával.Az árakról: a belépők a főbb nevezetességekbe 7-10 EURO,ha van diákigazolványotok, sok helyen értékelik.
Nagyon jól választottatok,életreszóló élmény lesz !
Előzmény: Lunacica (137)
sherx Creative Commons License 2006.07.19 0 0 139
Szia Helma!
Célszerű nagyon korán indulni (mi pl. 7-kor, ) ,mert egyrészt akkor mindenhol kevesebben vannak,másrészt délután 2-6 közt már ezen a vidéken gyakran elviselhetetlen a hőség(40-42 fokunk is volt).Az utak kivállóak,2 x 2 sáv végig, bő két óra kocsival a Torre-Granada.
Tehát célszerű délelőttre ütemezni a szabadtéri programokat,délutánra pedig a templomokat,képtárakat,katedrálist.
Amit írtál nekem kicsit szorosnak tűnik egy napra,az Alhambra élményre és területre is hatalmas,ott nem érdemes rohanni,kb 5-6 órát szánjatok rá.
Előzmény: Helma (135)
sherx Creative Commons License 2006.07.19 0 0 138
Autót helyben béreltünk,3 ajtós dízelt napi 20 euróért.
A városokban általában nem jellemző a fizetős parkoló,1 helyet kis türelemmel mindig lehet találni,de vannak nagy parkolóházak is ott mindig van bőven hely ,kb 1 Euró a díj óránként.
Előzmény: Helma (136)
Lunacica Creative Commons License 2006.07.17 0 0 137
Szia Ferenc! Engem az érdekelne, pontosan merre jártatok? Egy- egy program mennyibe került? És milyen ellátásban voltatok? Nekünk még másfél hónap van az utazásig, mi is Torremolinosba megyünk, így érdekelne az is, milyen az ottani légkör, és hogy tetsuett nektek Torre?
A válaszokat előre is kösz! Lunacica
Előzmény: sherx (134)
Helma Creative Commons License 2006.07.17 0 0 136
A parkolás is érdekelne (persze, ha autóval voltatok), mennyire volt nehéz parkolóhelyet taláni(bár ha azt írtad, hogy nem sokan voltak, akkor biztoan volt elég hely), mennyibe került? Köszi
Előzmény: Helma (135)
Helma Creative Commons License 2006.07.17 0 0 135

Szia Ferenc! Autóval vagy tömegközlekedve jártátok be a városokat (pl:Granadát?) Ha autóval, akkor az érdekelne, hogy mikor indultatok reggel Torremolinosból és mikorra értetek Granadába? Elég volt egy nap ott körbenézni? Mi fér bele egy napba? Én az Alhambrán kívűl szeretném még mindenképpen megnézni a régi zsidó negyedet a királyi kápolnát a katedrálist is. Ez belefér egy napba?

 

Előzmény: sherx (134)
sherx Creative Commons License 2006.07.15 0 0 134
Sziasztok!
Most jöttünk haza Torremolinosból,bejártuk Andalúziát , csodálatos volt minden.
Ami kicsit meglepett ,hogy viszonylag kevés túrista volt most,a várakozással ellentétben sehol sem kellett sort állni,az Alhambrába,a Cordobai nagymecsetbe azonnal be lehetett jutni.Nagyon szuper szállodában laktunk ,viszonylag olcsón, ellátás nélkül,de nem is hiányzott a étel,mert reggel későn keltünk,este meg későn értünk haza,és éttermekben is óriási a kínálat(a kajákban már jóval kevésbé).Persze minden drágább mint itthon,de azért így is kevesebből megúsztuk,mint számítottam.Ha tudok valakinek valamiben Andalúziával kapcsolatban segíteni,nagyon szivesen.
Üdv, Ferenc
Lunacica Creative Commons License 2006.07.12 0 0 133
Szia Agipa! Csak kártyásoknak szól? Akinek meg számlás telefonja van fizessen? :-(
Azért kösz az infót... Nekem majdnem segítettél. ;-)
Előzmény: agipa (132)
agipa Creative Commons License 2006.07.09 0 0 132

Sziasztok!

 

Ha T-mobilosok és dominó kártyás a telcsitek akkor fél áron beszélhettek és fogadhattok hívásokat, Spanyolországba ha kiérve az AMENA hálózatot használjátok!

 

Remélem valaki örül az infónak!

 

Jó nyaralást

 

üdv. Agipa

Lunacica Creative Commons License 2006.07.08 0 0 131
Kösz a tippet, a tapas bárokat nem hagyjuk ki!!
Másrészt ha eltévednénk, akkor max kérek útbaigazítást. Egyébként örülök, hogy "jó pont" náluk a nyelvtudás. Persze szeretek is spanyolul beszélni, csak többnyire itthon nincs kivel. De majd a Costán... :-)
Előzmény: freeway_ (130)
freeway_ Creative Commons License 2006.07.07 0 0 130

Ja és még egy! Nem hiszem hogy eltévednétek, mindenki nagyon kedves és segítőkész pláne ha hallják hogy beszélsz spanyolul.

Előzmény: freeway_ (129)
freeway_ Creative Commons License 2006.07.07 0 0 129

Granadába ne hagyjátok ki a "tapas"-ozást, de ha tanultál spanyolul nem kell magyaráznom!

 

Aki nem hallott még róla: a bárokban ha kérsz egy ital (pl. vino tinto: nagyjából vörösbor citromos fantával) jár hozzá egy kis étel is az első körnél! Nem nagy falatok de azért jól lehet lakni, ha mindig más kéri a kört!!! Egy ital után át lehet menni egy másik bárba, mert ott tuti, hogy nem ugyanaz lesz a kaja.

Előzmény: Lunacica (128)
Lunacica Creative Commons License 2006.07.07 0 0 128
Szia Woody! Köszönöm a kimerítő tájékoztatást, nagyon sokat segítettél. A fp. ellátás tekintetében már megnyugodtam, igazából nem nagyon akarunk kajára költeni (sokat), de az ajánlott specialitást nem hagyjuk ki!!!
A kirándulásokat inkább szervezetten valósítjuk meg. Még csak az kéne, hogy elvesszünk... A nyelv nem okoz gondot, egy ideje tanulok spanyolul, szerintem azzal elboldogulunk. Az angolra nem is számítok, ugyanis egyikünk sem beszéli... yo sé, eso es una gran falta...
A segítséged mégegyszer köszi! Lunacica
Előzmény: woody01 (127)
woody01 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 127

Szia Lunacica! az étkezésre vonatkozó kérdésedre szerintem egyik megoldás sem rossz, és nem fogsz csalódni. Nekem az volt a megfelelőbb ha nem kell vacsira visszaérni a szállodába, mert éjfél előtt nem is volt hogy odaértünk. Meg így rámehettünk a helyi specialitásokra (Gambas Pil Pil-t nem kihagyni!) és a városban ettünk. Ismét a kis spanyolt szótárból jobban értékelték mintha elkezdtem volna angolul nagyarcúskodni. Szóval nekem így tetszett, de akikkel beszélgettem és fp-val  nyaraltak nagyon elégedettek voltak a szállodai bőséges választéktól. Válassz izlésed szerint. Egyébként nagyon melegben az ember nem is tud ebédre gondolni, mi is csak reggeli, délben valami gyümölcs és este vacsi volt.

Alhambrát ne hagyjátok ki! Ha először vagy külföldön, lehet hogy jobban jársz a szervezett úttal. Bár nem tudom mennyire vagy aggódós típus én a majdcsak lesz valahogy jegyében is elég jól el szoktam boldogulni

W

Előzmény: Lunacica (124)
sziszi80 Creative Commons License 2006.07.05 0 0 126
Az igaz, hogy nyúlnak le az irodák és mindig drágább szervezetten a fakultatív program mint önállóan, de azért nem 52 eurot vesznek le az emberről, hiszen valahogyan oda is kell jutni és az idegenvezetőt is ki kell fizetni. Meg, ha jól tudom, elég körülményes bejutni az Alhambraba. Szóval azért túlzásokba ne essünk! 
Előzmény: agipa (125)
agipa Creative Commons License 2006.07.05 0 0 125

Szia Lunacica!

 

Szerintem  a 62 euró fejenként elég drága. (Bár hozzáteszem szinte mindegyik utazási irodánál ennyibe kerül.) Belépőkkel együtt  kb. 20.000 Ft/fő. Ha visszaolvasol, cattail ajánlott nekem egy linket, ahol előre meg lehet venni a jegyet az Alhambrába 10 EUR/fő-ért . Magyarul 52 Eurót lenyúl tőled az iroda. Durva, nem?

 

Meggodnolandó.

 

Üdv.

Ágica

Előzmény: Lunacica (124)
Lunacica Creative Commons License 2006.07.05 0 0 124
Sziasztok!
Mi szervezettben akarjuk megnézni az Alhabmrát, 62 euró/fő. Szerintetek ez mennyire sok? Az igazság az, hogy még soha nem jártunk külföldön, és nem igazán merünk egyénileg belevágni. Sevilla ugyanennyiért látogatható.
Volt már valaki fp ellátásban kint? Milyen? Mennyire kiadós a napi 2x étkezés?
És még 1 fontos kérdés: mennyire drága Torremolinos, meg egyébként a Costa del Sol rész? (étterem, bolt stb.) A segítséget előre is köszike!!!
Lunacica
agipa Creative Commons License 2006.07.04 0 0 123

Hello Cattail!

 

Ez király, nagyon ügyi vagy!

Kicsit tudok angolul, a lényeget értem, de azért holnap konzultálok nálamnál jóval okosabb emberekkel, hátha átsiklottam néhány fontos dolog felett!

Már csak azt kell kitalálnunk, hogy melyik nap menjünk!

És reménykedek, hogy lesz még jegy.

Tök jó!!!Köszönöm!!

Nagyon durva, hogy mennyit legombol az utazási iroda az emberekről...

 

Tényleg köszönöm, nagyon sokat segítettél!!!

 

Üdv.

Ágica

Előzmény: cattail (122)
cattail Creative Commons License 2006.07.04 0 0 122
............szóval: www.alhambradegranada.org/guias/alhambraEntradas_en.asp
Előzmény: cattail (121)
cattail Creative Commons License 2006.07.04 0 0 121
Nincs mit, nézd mit találtam neked:
Előzmény: agipa (119)
woody01 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 120
Szia! Nem tudom, a kérdésed Tangerre irányul-e. Ott nem voltam, nem tudom miből áll a fakultatív program. (de ha voltál Tunéziában valszeg nem lesz annyira érdekes). Ha meg a szállás helyszínére gondolsz: Marbella-t ismerem. Elég sokat csatangoltunk a városban, mind a tengerparton. Lehet egész nap csak tengerpartozni, de szvsz annyira nem nagy szám a part (bár elég sok közül választhatsz) és ráadásul annyi látnivaló van, hogy én sajnáltam az időt rá. Tunéziában sokkal szebb a tengerpart és a szállodának saját kis partszakasza volt, a miénknek itt Spanyolországban nem. W
Előzmény: BOXY (117)
agipa Creative Commons License 2006.07.03 0 0 119

Szia Cattail!

 

Köszike a tanácsot, nagyon jó az ötlet!

Körül fogunk nézni ott helyben.

 

Üdv.

Ágica

Előzmény: cattail (118)
cattail Creative Commons License 2006.07.03 0 0 118
Ágica, nem tudom, hol fogtok lakni, de nézz körül a helyi utazási irodákban.
Szoktak jegyet árulni az Alhambra-ba. Megveheted pár nappal előre,
fix időpontra ( pl. csütörtök 14.00 óra), és arra a napra béreled az autót is.
Ez biztosabb, mint ott várni, mert megvan a napi limit, hány ember mehet be.
Előzmény: agipa (114)
BOXY Creative Commons License 2006.07.03 0 0 117

Köszike a hozzászólást.

 

Tunéziában voltunk az tetszett és ezért gondoltuk, hogy megnézzük Marokkót is. Hol jobb a tengerpart? A sétáláson és a kirándulásokon kívűl mit lehet még csinálni? A településeken van valam nézni való vagy csak tipikus fürdőhelyek?

Előzmény: woody01 (116)
woody01 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 116

Szia Boxy, először is gratulálok a házasságkötéshez, sok boldogságot! Igen, sztem is jó lenne ha még visszalapoznál itt mert végül is csak ismételni tudnám a korábban leírtakat. Azonban én Marbellán nyaraltam, nem a belvárosban hanem Estepona város felé a tengerparton, kb 7 km-re a Marbellatól. Az útikönyvek valóban úgy emlézeknek meg Marbella-ról, hogy a felső tízezer meg ilyenek, de nem kell azt hinni, hogy itt minden aranyból van és nincs "élet". Nekem azért tetszett ez a város mert van kis történelmi rész, ami hangulatossá teszi egy kis romantikus andalgáshoz. Én csak átutaztam Torremolinoson és ott csak butik-étterem sorokat láttam szóval kevésbé volt tetszetős, de alapvetően semmi gond vele, közelebb van a transzfer a Malaga reptérhez és általában a látványosságokhoz talán. De sztem max fél óra amivel többet áldoztam Marbella-ról. És esténként nagyon jó kis bulikba lehet botlani, akár az utcán is. Arról nem szólnék mi mennyibe kerül, mert én nyaralás alatt el szoktam úszni, mert nincs szívem megvonni magamtól az extrákat (egyszer élünk). Jó nem kell túlzásokban gondolkodni, de pl Puerto Banus-on rengeteg pazar étterem közül lehet választani és nagyon megéri az árát h. mondjuk gyönyörű helyen fogyasztod el a vacsorát. Megéri az árát. Mi azon spóroltunk h magunknak szerveztük az utakat. Ronda, Sevilla, Gibraltár, Malaga volt így, Granada az említett Alhambra szervezés miatt csoporttal (teszem hozzá nagyon jó volt az is csak drágállom). Tanger csak akkor érdekes sztem ha még nem voltál Észak-Afrikában.

W

Előzmény: BOXY (103)
Helma Creative Commons License 2006.07.02 0 0 115

Jaja! Igen látom az e nem Euró, hanem ezer forint. Bocsi, így már tényleg egészen már, de azért én akkor sem hagynám ki az Alhambrát. Biztosan saját szervezésben is meg lehet csinálni azt is, természetesen olcsóbban.

Nekem nincs saját tapasztalatom utazási irodával, mert mi mindig mindent saját szervezésben csinálunk, de ahogy olvastam minenki azt nyilatkozza (bárhol, nem csak Spanyolországban), hogy ha saját szervezésben csinálsz valamit, az mindig olcsóbb, mint az utazási iroda által kínált.

Előzmény: agipa (112)
agipa Creative Commons License 2006.07.02 0 0 114

Szia Lilla!

 

Igen, tudom! Azért köszönöm, hogy szóltál!!!

 

Üdv.

Ágica

Előzmény: Lilu31 (113)
Lilu31 Creative Commons License 2006.07.02 0 1 113

Szia Ágica!

 

Ha Alhambra-t is megakarod nézni, azt kizárólag fakultatív programmal tudod. Ugyanis ha egyénileg mész, már reggel 8 órakor ott kellene állnod a bejáratnál, hogy sikerüljön bejutnod. Óriási a sor és csak bizonyos számú jegyet adnak ki egy napra.

 

Üdv, Lilla

agipa Creative Commons License 2006.07.02 0 0 112

Szia Helma!

 

Te félreértettél valamit!

Nem 40 euró az Alhambrai kirándulás, hanem 40.000 Ft. Azért az nem ugyanaz!!!

A Gibraltári kirándulás kb. 50.000 Ft. Azért 2 nap, 2 kirándulás közel 100.000 Ft-ért nem túl olcsó, nem?

 

Üdv.

Ágica

Előzmény: Helma (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!