Keresés

Részletes keresés

Pacsker12 Creative Commons License 2013.09.17 0 0 15318

Csak kérdés, hogy tényleg ettől vagyok e sömörös? Mert ez még nem biztos, meg nyilván akkor tudom már biztosra, ha már hónapok óta minden allergén kajától mentes életet élek. De reménykedek nagyon és alig várom, hogy a végén pozitívan számolhassak be az eredményről. :)))))

Előzmény: babboo (15317)
babboo Creative Commons License 2013.09.17 0 0 15317

Ne is érezd azt, hogy lemondás! Örülj, hogy kiderült az oka! Ennél jobb nem is történhetne egy pötyivel.:-)))

Előzmény: Pacsker12 (15316)
Pacsker12 Creative Commons License 2013.09.17 0 0 15316

Láttam, hogy már írtál erről itt, de én nem éreztem úgy hogy ettől lenne a sömör, hiszen amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam a tejtermékeket, így tucatszámra ettem mindenfajtáját. Már kezdem megszokni azt, hogy tejföllel és tejszínennel nem ízesíthetem a kajákat és a kávémat is pl kókusztejjel iszom. Így még jobban ízlik a kávé, mint előtte. :) Meg neten láttam, hogy reszelékből vagy kókuszdióból is készíthető házilag, így az ára sem olyan vészes. Ami amúgy nehéz még nekem, az az, hogy ha elmegyek valahova hosszabb időre (mondjuk barátnőmmel találkozok), akkor nem tudok megenni akármit, amit szeretnék, mert nem tudhatom mi van benne. Ehhez még hozzá kell szoknom... Ha meg igazad van és esetleg a gluténra is allergiás vagyok, akkor szívesen vennék tőled tippeket, hogy mit hogyan készítsek el, de nagyon remélem hogy nem így lesz, mert az már sok(k) lenne. De majd pár hét múlva kiderül miket nem ehetek, mert addigra lesz kész az étel-allergiatesztem.

Már csak azt remélem, hogy a sok lemondás megéri és kipusztul bennem a sömör. :)

Szép napot!

Előzmény: babboo (15314)
Ibobo Creative Commons License 2013.09.17 0 0 15315

No comment!?...

Előzmény: -=Zsoca=- (15311)
babboo Creative Commons License 2013.09.16 0 0 15314

Már többször írtam itt, hogy a tej és a glutén oka lehet a sömörnek. Senki nem nagyon reagált rá, kipróbálni se próbálta ki senki. Viszont, aki a tejre allergiás, nagy valószínűséggel a gluténra is az. Ez fordítva is így van. Kihagyhatnád a glutént is. Én nagyon örülnék, ha ez lenne a bajom. Paleo étrenden vagyunk, ami eleve kizárja ezeket a kajákat. A tejtermékeket ne sajnáld, mert semmi egészséges nincs bennük. Örülj nagyon, hogy kiderült az ok!:-))) Veled örülünk mi is, mert ez bizony sikernek számít itt!:-)) Hidd el, nem vesztesz semmit, ha nem eszel tejtermékeket és lisztes cuccokat! Csak egészségedre válik a dolog. Ha kipróbálod és beválik, segítek kenyér ügyben. Nekem csak a tejföl és a tejszínhab problémás, a többi nem érdekel. De erről a kettőről sajnos nem tudtam lemondani.

Előzmény: Pacsker12 (15309)
babboo Creative Commons License 2013.09.16 0 0 15313

Nagyon durva, amiket írsz! Hogy lehet ezt megtenni! Szégyen az egészségügy! Két hete kiugrott a vállam, kórházba kellett gyorsan mennünk vele. Szerintetek milyen Ausztriában egy kórház? És milyen az ellátás? És hogy bánnak az emberrel? Én itt nem fizetek biztosítást. Az EU-s kártyával simán elláttak. A többit el se mondom, akkora különbség van az otthonihoz képest. Nem ülnek fordítva a lovon, tudják, hogy én vagyok a beteg és mindent ennek rendelnek alá.

Előzmény: -=Zsoca=- (15311)
-=Zsoca=- Creative Commons License 2013.09.16 0 0 15312

Nem tudom, volt-e már itt téma, de szerintem rendkívül fontos:

 

Ha valakinek olyan problémája van (hölgyek, urak egyaránt), hogy manikűröshöz, műkörmöshöz nem akar elmenni, mert fél, hogy nem vállalják be, vagy szégyenli magát:

 

Megbeszéltem a párommal, aki végzett műkörmös, hogy vállal sömörös betegeket (persze mindenkinek saját felelősségére), akiknek gond van a körmükkel is. Amit tud, segít abban, hogy jobban, esztétikusabban nézzen ki a köröm. Csodát nem tud ígérni természetesen ő sem, de pl. az én körmeimet ő csinálja. Reszeli, polírozza, ha kell műkörmöt tesz/épít rá (persze nekem nem, mert pasi vagyok) és nem lesz tőle gondja a sömörnek. Legalább is az én példám ezt igazolja.

 

Nekem nem túl durva a helyzet a körmeimmel, a jellegzetes pöttyök vannak és vonalak a töredezettség miatt. Ezt szépen el tudja a párom tüntetni/fedni (akár zselével, akár polírral), szóval igényesen néz ki a köröm utána. Ha valakinek már nagyon durván néz ki és nagyon el is van deformálódva, azon sajnos olyan nagyon segíteni nem tud már.

 

Nyugodtan jelentkezzetek, ne szégyelljétek magatokat! A párom hozzá van szokva a sömörös beteg látványához, hiszen együtt él egyel. :) További részletekért írjatok emailt, az email címem publikus.

 

Ha valaki tud olyan normális csontkovácsot, ill. masszőrt, aki sömörös beteget is vállal, nincs vele gondja, szóljon, legyen szíves!

 

Ugyan ezt pl. fodrászban is le lehetne ide írni, bár nekem nincs rá szükségem, de biztosan sokaknak lenne és nem mernek elmenni fodrászhoz...

-=Zsoca=- Creative Commons License 2013.09.16 0 0 15311

És ez igaz a Semmelweis-re is sajnos! Pedig ők nagyon büszkék a kutatásaikra, de egy kalap k....t nem érnek! Kutatgatnak, kutatgatnak, az osztályaikon meg sötét középkori állapotok uralkodnak!

 

A sömörösöket tetőtől talpig hámlasztókenőccsel kenegetik nap mint nap. Sőt, mindenkit azzal kenegetnek az osztályon, attól teljesen függetlenül, hogy mi a baja! Az a legolcsóbb, gondolom és kész. Akármilyen beteg bejött, mikor ott feküdtem, a dokinak az első mondata az volt: hámlasszunk! Nem akartam hinni a szememnek! Pedig azért mentem oda, mert úgy tűnt a kifelé kommunikációjuk alapján, hogy ők aztán nagyon otthon vannak a sömör kutatásában.

 

A valóság teljesen az ellenkezője! Sík sötétek hozzá! Olyan alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, hogy az elképesztő! Döbbenetes!

 

Anno annyira fel voltam háborodva azon, mit műveltek velem, hogy meg akartam írni és publikálni, hogy mindenki lássa, de aztán lehiggadtam nagy nehezen...

 

Legyen elég annyi, hogy összetettek egy szobába egy hepa C-s drogossal!!! Egy sömöröst!!! A szobában közös WC, mosdó, stb... A gyógyszereim kitéve... Nem kívánom senkinek sem azokat az éjszakákat, főként mikor jöttek nála az elvonási tünetek!

 

Fel kellett volna jelenteni az egész bagázst úgy, ahogy voltak, de már mindegy... Túl vagyok ezen a tapasztalaton is és még a közelükbe sem megyek többé... Szerencsére nem lett semmi bajom, ez már régebben volt...

Előzmény: babboo (15304)
Pacsker12 Creative Commons License 2013.09.15 0 0 15310

Ja még annyit, hogy a kórházban ahol voltam, volt ott egy nő, aki ekcémás volt, de az egész testén és rengeteg ételt nem ehetett, így teljesen tünetmentes lett. Viszont bentfekvő beteg volt és otthon hagyta a listáját, hogy miket nem ehet, így a kórházi koszttól visszajött az ekcémája. Na ezért nem mindegy sajnos hogy mit eszünk...

Pacsker12 Creative Commons License 2013.09.15 0 0 15309

Sziasztok!

Ritkán írok ide, de gondoltam most muszály beszámolnom az elmúlt pár hónap eseményeiről.

Kb. 4 hónapja folyamatos rosszullétek, hányinger, hasmenés gyötör/gyötört, de már néha annyira durván, hogy kezdtem legyengülni és felállni sem tudtam az ágyból anélkül, hogy ne szédelegtem volna végig a házon. Először nyilván vmi vírusra gondoltam, hogy az okozza a bajt, ezért ennek megfelelően kezeltem. A sömöröm kezdett egyre rosszabb és rosszabb lenni, nem mintha előtte szép lett volna. Nekem az egész lábam érintett térdtől lefele, a karom az oldalam és már a mellem között is elterjedt és az orrom meg a szám körül annyira elterjedt, hogy alapozó és púder nélkül utcára sem tudtam lépni, de még így is látszódtak a göröngyök...elmentem végül orvoshoz, de sajnos az én háziorvosom annyira hülye és nemtörődöm, hogy szó szerint könyörögni kell neki, hogy ide és ide utaljon be már végre, mert már így 4hónap után a szervezetem kezdi fel adni a szolgálatot. Nagy nehezen elindult a folyamat és vizsgálatok sora kezdődött meg, melynek eredményére még várnom kell pár hetet, de ami 1000% az az hogy tejallergiám lett. A semmiből...világéletemben imádtam a tejet és a tejtermékeket és soha semmi bajom nem volt ebből, még a télen is emlékszem, hogy egy csomó kefírt, meg ivójoghurtot ittam, mert imádom. Nyáron meg bumm, a semmiből kialakult nálam ez a sz@r, ami sajnos annyira durva, hogy ha mondjuk olyan kenyeret eszek, ami tejsavóval van tartósítva, vagy bármi olyat eszek, iszok amiben tej vagy tejszármazék van, akkor egyből átrohan rajtam az egész és napokon keresztül rosszul vagyok és legyengülök. Nem csak a laktózra lettem allergiás, hanem a tejfehérjére is, ezért én a laktózmentes termékektől is napokig rosszul vagyok, így csak olyat vuhetek be a szervezetembe, ami tuti mindenmentes. Ezért van hogy félóráig állok a kenyereknél vagy a felvágottaknál, hogy megtaláljam a megfelelőt. Ebbe még bele kell rázódnom...Csak ne szeretném annyira a tejtermékeket! :(

Na de amúgy azért kezdtem bele ebbe a mondandómba, hogy amióta kerülöm a tejet és a tej öszzetevőit, azóta a mellem közt teljesen felszívódott a sömör, elmúlt az arcomról is és egyre szebb a lábamon is, van ahol már látszik a bőr is. Nincs begyulladva és nincs bedagadva. Nagyon reménykedek benne, hogy nálam a tej váltotta ki a sömört és így most idővel szépen lassan elmúlik majd. :) 7éve vagyok sömörös, sosem gondoltam hogy a tejtől lehet, mert nem voltak tüneteim, de lehet hogy ép a sömöröm volt eddig a tünet.

Szerintem akik már régebb óta küzdenek a sömörrel, azoknak megérhetne 1 próbát, hogy elmenjenek 1 ételallergia tesztre, mert sosem lehet tudni, hogy ki mire érzékeny. Nekem sem volt semmi előjele a tejnek, egészen mostanáig.

Ja és hozzátenném, hogy a sulfurt is hónapokig szedtem, de ezekszerint azért nem használt nekem, mert pont hogy allergiás vagyok a laktózra is és ezzel van összetapasztva homeobogyó. Ahogy kb az összes gyógyszer is, ami nem zselékapszulában van.

Remélem ezzel tudtam vkinek segíteni. Ja és ha vkinek szintén kiderül hogy allergiás a tejre, akkor szívesen adok tippeket, mi az amiben tuti nincs. :)

További szép napot Nektek!

gajda20 Creative Commons License 2013.09.15 0 0 15308

Én kipróbálnám, de nekem ez túl drága. :( Én egyébként abban hiszek hogy valahogyan belülről kéne tünetmentesíteni, de eddig nem találtam semmi olyat ami használ. Ha a neotigason kapszula sem ér semmit, akkor mi más használna? Neten nagyon sokat olvastam, és mindenhol azt írják hogy a pikkelysömör teljesen tünetmentesíthető, újfajta terápák vannak stb...Én még a legerősebb szteroidos kencékkel sem tudtam tünetmentesíteni. A Psoralen kapszula+UVA fényterápia az ami használt, de életem végéig nem járhatok fényterápiára sem, és nem is fogom már soha többé bevállalni, mert az  egészséges emberek nagyon szeretik bámulni a beteg embereket, és a folyamatos utazgatást is unom.

Előzmény: tcs08 (15305)
gajda20 Creative Commons License 2013.09.15 0 0 15307

Nem Szeged, hanem Debrecenben voltam, és egyből küldtek kifelé, mert kevesellték rajtam a pöttyöt, pedig akkor is volt belőle bőven...

Előzmény: zoliee81 (15306)
zoliee81 Creative Commons License 2013.09.14 0 0 15306
Szegedi bőrklinika? Anno én rámemtem a témára, keress vissza a nevemre kattintva.
Előzmény: gajda20 (15303)
tcs08 Creative Commons License 2013.09.14 0 0 15305

Szia, sajnálom hogy ilyen elekeseredett vagy, és megértelek. A nyáron én is cudarul néztem ki, rosszabb volt a bőröm mint bármikor. Szedtem a Sulfurt is, egyelőre az sem segített. Végső elkeseredésemben újra megvettem a Psoratinex lemosót és a krémet. Bár a krémet  használom pontosan 10 éve,  de a lemosót valahogy nem tartottam olyan fontosnak. Most gondoltam egyet, és megvettem, 2 hét alatt nagyon szép lett a bőröm, szinte 70%-ot javult. Nem tünt el még teljesen, DE nem viszket, nem gyulladt, és vannak foltok ahol már csak éppen a helyét látni. De valahogy bízom benne hogy teljesen el fog múlni. Tudom, hogy nagyon drága a lemosó és a krém, de szerinted egy próbát nem érne meg???? 

Én már az első tusolás után láttam, hogy ez nagyon jó lesz. A lemosót, fejbőrre is lehet használni. 

Előzmény: gajda20 (15303)
babboo Creative Commons License 2013.09.14 0 0 15304

Ezek a bőrgyógyászok elképesztők! Egy sömörös többet tud a betegségéről, mint ők. Most például egyik barátnőmnek, aki épp szoptatja a babáját, korpás hajra felírt a bőrgyogyi dipro oldatot. Normális? Hogy ezt nyugodtan használja. Ugyanez a doki pattanásra Neotigasont adott neki régebben.

Előzmény: gajda20 (15303)
gajda20 Creative Commons License 2013.09.13 0 0 15303

Én már próbáltam a zöld teát inni, és fürödtem is benne, mert az egerekkel is azt csinálták, de nem használt, csak a korpát tudta tünetmentesíteni pár napra... Próbáltam a kurkumát is, boltba vettem kb. 100 ft. volt egy kis csomag, de semmit nem használt ez sem, magamra is kentem, de sajna semmi. :( Egyszer egy ilyen bioterápiás bőrgyógyászatra (kb. 1-2 éve) elmentem, és akkor nem volt ennyire súlyos a psori, azt mondták hogy én minek mentem oda? Lehet hogy megint elküldenének, de megpróbálom, hátha felírják, de még ha a diprot sem írják fel(ami 500 ft), akkor ezt még jobban nem fogják szerintem, mert nem kis pénzbe kerülne. :( Ezek a pattanások a szteroidos kencének a mellékhatásai, ha abbahagyom a szterót, hamar eltűnnek, azt sajnos én is tudom, hogy idővel rászokik a bőröm a szteróra, és utána hiába kenem nem használ semmit, egyszer mondtam is egy bőrgyógyásznak hogy nem használ a kence, azt mondta olyan nincs hogy nem használ. -.-"

byo Creative Commons License 2013.09.13 0 0 15302

Újabban azzal kisérletezek, vettem a gyógyszertárban naturlandos kén tartalmű  !krém! sampont, ez tubusos.

(http://www.naturland.hu/index.php?page=termekkat_termek&langid=0&ident=421)

Zuhanyzás/fűrdés elött fél órával felkenem mindenhova nem csak fejre, köldökre is, majd fűrdés zuhanyzás után lemosom.

Pár hét után kiderül ér-e valamit, töbnyire elfelejtem használni.

Előzmény: byo (15301)
byo Creative Commons License 2013.09.13 0 0 15301

Kezd el a kukumát iszogatni, mindenképpen enyhíteni fog, ha el nem is múlik tőle.

Nekem sem múlt el tőle, de egyértelműen halványabb mindenhol. Reggeli teába 1-2-3 kiskanállal teszek hagyom ázni 5-30percig. 2 hét után 1 hét pihenő, a pihenő alatt lehet naturlandos svédcseppet iszogatni, én meg szoktam húzni az üveget.

Előzmény: gajda20 (15298)
babboo Creative Commons License 2013.09.13 0 0 15300
babboo Creative Commons License 2013.09.13 0 0 15299

Nagyon megértem az elkeseredettséged! Ha más nem, mi biztos át tudjuk érezni a bajod. Érdekes, amit a szteroidról írsz. Nekem is csak az használ. Több, mint 30 éve kenem vele magam, de soha nem jöttek elő pattanások. Nekem viszonylag szerencsém van, mert nyáron eltűnik rólam. Emiatt havonta néhány napig kell csak kenni magam. Nem tudom, hogy te hogy használod a szterot, mert, ha folyamatosan kened vele, megszokja a bőröd és nem hat. Nekem amúgy is csak folpackkal hatásos, anélkül nem. Ha kitaláltuk volna a tutit, már nem lenne ez a fórum. Egyébként sem vagyunk egyformák, mindenkinek más hatásos. Olvashattad néhány bejegyzéssel ezelőtt, hogy milyen hatása lehet annak a szurinak, amit nem akarnak felírni neked. Ezért nem akarják. Lehet, hogy el se múlna és nagyon bizarr mellékhatásai lehetnek. Nem kérdezted meg a biológiai terápiát? Talán egy kis időre tünetmentes lennél. Bár én ezt se tartom jó megoldásnak.

Előzmény: gajda20 (15298)
gajda20 Creative Commons License 2013.09.12 0 0 15298

Sziasztok!

Egy kicsit régen jártam már itt... Ami azóta történt velem:
Tömnek neotigason kapszulával, már 4 hónapja, és SEMMIT nem használt(csak az elején használt egy kicsit)! Kivették a mandulámat, ez k@rvára fájt, de ez sem használt. :( A doktornő nem hajlandó felírni nekem a diprophos injekcíót, sem a háziorvos, pedig majdnem mindig mondom nekik, amikor megyek hozzájuk kenceficékért, meg hasonlók... Egyszer írta itt valaki hogy majdnem 10 évig volt tünetmentes 5db diprophos(?) injekciótól , és már kb. fél éve próbálom felíratni, de nem írják fel. :( A vigantol olajos kencefice( D3 VITAMIN) sem használt sajnos. Úgy érzem már, hogy nekem semmi nem használ a szteroidon kívül, de már vékony sok helyen a kencétől a bőröm, a hatalmas, fájdalmas"pattanásokról" nem is beszélve, amik előjönnek ha szteroidos kencét használok, és nagyon gyakran van úgy hogy hegek maradnak a pattanások után, amik életem végéig nem fognak eltűnni (a bőrgyógyász mondta). Ezért nem szeretek szteroidos kencét használni. Most is mint általában, nagyon durva pedig a bőröm (L4004), néha fájni is szokott. Szinte alig élek, nem nagyon merek járni sehova sem... :(
Sikerült már azóta valakinek találni valami csodaszert, ami tényleg használt? Én már bármit beszednék, csak lennék végre tünetmentes, már elfelejtettem hogy milyen az érzés, amikor nincsenek rajtam ezek a dögök.

babboo Creative Commons License 2013.09.12 0 0 15297

Igen, valami végső elkeseredés kell ahhoz, hogy bevegye ezeket az ember. Most hallottam valakitől, aki biológiai terápiát kap 5 éve, hogy már rezisztens kezd lenni erre is, jönnek vissza a foltok. Szóval ez sem megoldás. Beteg nem lett az 5 év alatt, de csak 3 évig volt tünetmentes. Ezek szerint inkább kenem szteroiddal, mint szuriban ez a szer. Szerintem kevésbé ártalmas.

Előzmény: Ficzek Úr (15296)
Ficzek Úr Creative Commons License 2013.09.12 0 0 15296

Na,ja. És mégis -ahogy nemrég írtam - egy volt kolléganőm ilyen gyógyszertől gyógyult ki végleg a sömörből mindenféle következmény nélkül. A panaszai évek alatt se jöttek vissza. 3 hónapig szedte,és a pénztárcáján kívül semmibe nem tett kárt. A baj az hogy a fene se tudja előre hogy melyik kategóriába fog tartozni ha bevállalja.

Előzmény: babboo (15293)
eukariota Creative Commons License 2013.09.11 0 0 15295

Az orvostudományi egyetemen a szteroidok használatáról 3 dologot oktatnak:

 

1./ Állandóan kell használni hiánypótlás céljából az egyén élete végéig..ez akkor fordul elő, ha a vese sérült, és nem, v csökkent mennyiségben termeli a szteroidokat, ekkor a hiánypótlást külsőleg kell biztrosítani.

 

2./ Életmentés céljából.

 

3./ Rövid ideig ( 7-10 nap) tartó terápiás céllal, de ilyenkor gyakran fennáll annak a lehetősége, h a szteroid elnyomja az immun reakciókat, és a gyógyi abba hagyása után a betegség újjult erővel tör elő..

ötfelezős Creative Commons License 2013.09.11 0 0 15294

Kemény dolgok ezek, bár nagy néha hasznosak. Nekem volt egy csúnya horzsolásom a csuklómon, miközben szereztem, épp rettenetesen olajos koszos autószerelős munkát végeztem, na, az egy hónapig nem gyógyult, aztán egy szteroidos kötéstől, ami két napig volt rajta, meg elmúlt.

 

Előzmény: babboo (15293)
babboo Creative Commons License 2013.09.10 0 0 15293

Na tessék! És ezt nevezzük gyógyszernek!

Előzmény: Ficzek Úr (15292)
Ficzek Úr Creative Commons License 2013.09.10 0 0 15292

Köszi. Találtam egy fórumot,ahol az allergiások írnak róla mert arra is használják. A vélemények szélsőségesek. Van aki esküszik rá mert jelentős javulást ért el vele,van olyan hölgy akinek bajusza nőtt,van akinek segített majd egy hónap múlva előjöttek a mellékhatások és azóta nem tud megszabadulni tőlük. A legrosszabbul az a fórumozó járt akinek - állítása szerint - pánikrohamai lettek,és gyakorlatilag úgy maradt. Kihagyom mert előre nem tudom hogy melyik kategóriába kerülnék.

Előzmény: eukariota (15291)
eukariota Creative Commons License 2013.09.09 0 0 15291

A 15150-ES HSZ-OMBAN MÁR ÍRTAM ERRŐL, CSAK ISMÉTELNI TUDOM: évente max. 3-4 alkalommal lehet adni ezt az injekciót, de számolni kell a lehetséges mellékhatásokkal is.

 

http://www.egeszsegkalauz.hu/mozgasszervi-betegsegek/rheuma/a-reumatoid-artritisz-gyogyszeres-kezelese-101146.html

Kortikoszteroidok

Másnéven glukokortikoidok, mint pl. a prednizolon, vagy a dexametazon, igen erős hatású gyulladásgátlók, ugyanis mellékvesekéreg-hormon származékok, és fő hatásuk az immunrendszer, az immunreakció csökkentése, rossz szóval élve annak elnyomása. RA kezelésében bevált szerek, akár tablettaként, akár pedig az ízületekbe közvetlenül beadott injekciók formájában.

A prednizolont pl. alkalmazzák a mérsékelt – súlyos RA eseteiben, ahol már a bemutatott NSAID-ok és a DMARD szerek nem hatottak. Az orális (szájon át alkalmazott) kortikoszteroidokat a lehető legkisebb hatásos dózisban adják, a mellékhatások kerülésére, mint pl. súlynövekedés, magas vérnyomás és csontritkulás veszélye.

A szteroidok beadhatóak az ízületbe is injekcióként, főleg ha az orális kezelés már nem hatásos, de ilyen injekciót évente maximum 3-4 alkalommal lehet adni. Leggyakrabban a kéz, a lábfej, a térd és a váll ízületei érintettek ebben.

 

 

Előzmény: Ficzek Úr (15290)
Ficzek Úr Creative Commons License 2013.09.08 0 0 15290

Sziasztok! Egy érdekes dologra bukkantam véletlenül.Egy ismerősömnek erős izületi gyulladásra egy Diprophos injekciót adott az orvos,és ez segít is neki. Ami meglepett hogy a tájékoztatóján az szerepel hogy hatásos psorasis kezelésére is. Tud erről valaki valamit? Ez valami erős szteroidos szer lehet? A tájékoztatóban ugyan nem szerepel hogy az lenne,de már gyanakvó vagyok. Bár elképzelhető hogy az összetétele alapján egyértelmű,de ehhez a részéhez nem nagyon értek. Ha valakinek van infója,köszönettel veszem. Üdv: Ficzek

babboo Creative Commons License 2013.09.06 0 0 15289

Most ne az ízületi hatásait vegyük, hanem a sömörre gyakoroltat. Ilyen összefüggésben is találtam jónéhány bejegyzést. Innen olyan nehéz bármit megtudni, vagy elintézni. Gondolom, minden tízszer annyiba kerül.:-( Főleg, mi egy kis faluban lakunk, innen minden olyan nehézkes. 7000Ft alkalmanként esetleg vállalható lenne, ha használna.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!