Keresés

Részletes keresés

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98263

Belepok/felvonok/stb. 25-35 euro korul voltak (2005-os es 2011-es adatok), gyereknek kedvezmennyel.

Előzmény: Caitlin (98262)
Caitlin Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98262

"Eisriesenwelt - a vilag(!) legnagyobb jegbarlangja (amihez a vilag legmeredekebb felvonoja visz fel)" na ide nem megyunk. A magassagokkal nem vagyok joban. :) 

Onmagaban a tudat, h vmi palyaszallasra fel kell mennem a kis hegyi utakon elremiszt. Pusztan azert vagyok hajlando bevallalni, mert 1) mar sokszor csinaltam es tudom, h utalom, de siman megy 2)gyerek most nagyon szeretne meg sielni es mivel nem sportos alkat megragadom az alkalmat, h mozogjon barmi aron :)

de a legmeredekebb felvono mar nem fer bele ..... 

Anelkul, h tudnam az arakat es, h realis-e egyaltalan elgondolkodtam, h en mi a bubanatot fogok csinalni, mivel en nem sielek..... gyerek kb 2*5 orat lesz oktatva (legalabbis ilyet keresnek) es addig en meg ott fogok vmi palyaszallason kovalyogni mint golyafos a levegoben. hmmmmm. lehet, h az a masodik pont megse lesz eleg ahhoz, h ezt bevallaljam...

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (98260)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98261

Ja, es Kaprunban is gyonyoru a kilatas, a legfelso allomasrol (3051m) valami egeszen elkepeszto panorama van csupa havas hegycsucsokkal (szep idoben persze). A turavezeto anno azt mondta, hogy allitolag nagyon szep idoben ha felmaszol a hegycsucsra (amihez persze mar kell hegymaszo felszereles de legalabb is egy szoges bakancs) akkor allitolag akar az Adriat is latni lehet (tobb mint 200km legvonalban, szoval nem tudom :-))

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (98260)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98260

Zell am See kornyeke amugy nagyon sok latnivalot tartogat. Maga a to is nagyon szep, aztan ott van ugye:

Grossglockner High Alpine Road - Europa legmagasabban halado aszfalt utja, van egy parkolo 2575 meteren, csodaszep kilatassal

Az ut vegen a Kaiser-Franz-Josefs-Höhe - egyik legnagyobb europai gleccser (igyekezzetek, gyorsan olvad es fogy)

Krimml vizeses - valami hatalmasat (magasat es bovizut) kepzelj el, egyik legnagyobb vizeses Europaban

Eisriesenwelt - a vilag(!) legnagyobb jegbarlangja (amihez a vilag legmeredekebb felvonoja visz fel)

stb. Mindegyikre erdemes egy napot szanni. Bamulatosan szep kornyes bamulatosan sok termeszeti latnivaloval. Mi ketszer voltunk de barmikor visszamennenk egy harmadik korre.

Keress a fentiekrol kepeket, lenyugozoek!

Előzmény: Caitlin (98259)
Caitlin Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98259

koszi! nezem....

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (98255)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98258

Nem tudom, erdelyeikkel egy tavoli rokont kiveve nincs tapasztalatom. Viszont, utolso magyaroszagi allasomban 2 kollega is volt aki ki akart furni-turni az allasombol, mindketten magyarok, most akkor utaljam ezert altalanosan a magyarokat? Minden nepben vannak normalis emberek (ok vannak tobbsegben szerencsere) meg megatalkodott/gonosz/arto szandekuak (vagy csak egyszeruen tortetok akiknek senki/semmi nem szamit csak nekik jo legyen).

Előzmény: Matt Farrell (98256)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98257

Persze, ez igy van. Viszont szerintem az Orban kormany egyszeruen csak kihasznalja a magyar nép affinitását az idegengyuloletre meg a negativitasra. Mar amikor a szocik voltak hatalmon is utaltak mindenkit, kiveve a menekulteket, mert azok akkor meg nem voltak olyan szamban hogy utalni lett volna erdemes oket. Nekem szemely szerint is volt jopar roma / zsido / amerikai stb gyulolo kollegam... Negativitassal kapcsolatban meg talan legjobb pelda anno a "Rosszabul élunk mint 4 éve" kampány stb. Nagyon sok osszeahasonlitasi alapom nincs, de az tiszta nekem, hogy - nephulyitessel vagy anelkul - UK peldaul sokkal toleransabb es nyitottabb a mas nepekkel/nepcsoportokkal szemben (Brexit ellenere is) mint Mo. Modnuk ebben benne van szerintem az is, hogy peldaul Mo-n nincs tul sok nem-feher ember, menekult stb., igy aztan lehet toluk felni (mert ugye az ismeretlentol szokas a leginkabb felni). Jellemzo, hogy egyszer kuldtem egy par fenykepet nehany mo-i baratomnak, volt kollegamnak stb., amin volt tobb afrikainak, indiainak, arabnak kinezo ember - es ezen barataim/kollegaim kozul egynel tobb irt vissza olyasmit, hogy szep, szep, de "mennyi n*ger meg c*gany (az indiakat ugye alapbol c*ganynak nezik) van ott nalatok, ki mertek menni sotetben az utcara?"... :-(

Előzmény: KawaBazsy (98254)
Matt Farrell Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98256

Épp ez az, WE, hogy nekem szemely szerint nagyon rossz tapasztalataim vannak az erdélyiekkel és szívesebben látok bárkit Magyarországon, mint oket.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (98253)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98255

Hat, en ketszer voltam Kaprunban, Ausztraiban, mindketszer augusztusban, es mindketszer felmentem a felvonoval a 3050m-en levo legfelso allomasig (azt hiszem talan Kitzsteinhorn-nak hivjak). Mindketszer joparan sieltek, merthogy osszefuggo horeteg van egesz evben. Szoval ha augusztusban lehetett sielni akkor aprilisban tuti.

Előzmény: Caitlin (98252)
KawaBazsy Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98254

Van olyan orszag/nep/nepcsoport/kisebbseg akit nem utalnak ma Magyarorszagon?

 

Fogd már fel, h ez az Orbán kurmány hazug migránspolitikája miatt van így, s csak a képzetlen, elmaradott helyeken élő, vidéki népek hiszik el. Az értelmes többség nyilván tudja, h hazugság.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (98253)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98253

En sem ertem a migracio-fobiat, sem az Orbaneket, sem a népét. Merthogy ki akar bevandorolni Magyarorszagra (szlovakiai meg erdelyi magyarokon kivul)? Az afrikiai/sziriai stb menekultek mind Nemetorszagba, Svedorszagba stb. akartak/akarnak bevandorolni, nem Magyarorszagra (vagy Lengyelorszagba).

 

Ahogy latom Magyarorszagon alap lett (vagy mindig is az volt?) az idegen-/massag-gyulolet es az azt tuzelo politika. Utaljuk a romakat mert kirabolnak. Utaljuk a menekulteket mert elfoglaljak az orszagot. Utaljuk az arabokat mert arab orszagot csinalnak Mo-bol. Utaljuk a zsidokat mert gazdagok. Utaljuk az orszokat mert Mo-n allomasoztak. Utaljuk a nyugat-europaiakat / amerikaiakat mert megveszik a foldunket/ingatlanainkat es nekunk nem marad. Utaljuk a szlovakokat meg a romanokat mert azok utalnak bennunket. Van olyan orszag/nep/nepcsoport/kisebbseg akit nem utalnak ma Magyarorszagon? :-(

Előzmény: Caitlin (98245)
Caitlin Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98252

KERDES SIELOKHOZ

gyerekem beleszeretett a sielesbe. Majus vegen lehet meg europaban vhol sielni? Es oktober elejen/kozepen (half term hol, naturally). Tignes allitolag bezar kb majus kozepen.

Caitlin Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98251

5 evig voltunk kikuldetesben meg a 80as evekben, kereskedelmi vonalon. Ott kezdem a sulit is egy amerikai iskolaban.

Előzmény: Nyari Vali (98249)
Caitlin Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98250

mas tema, meselek, lehet atgorgetni....

Milano malpensa airporton kellett volna gyerekemet atvenni az iskolatol szombat reggel 8 korul. 5.54kor jott az sms, h busz lerobbant mielott odaert volna. Tignes es Malpensa kozott 5 ora az ut, igy mar jo ideje tudtak. szegeny kolkok hajnali fel1kor keltek es vartak. Vegre 10 korul kaptak pot-buszt, elindultak, ezt kb 1kor irtak meg. Akkor kezdodott a repules atszervezese, nem irigyeltem a tanart akinek ez a dolga volt. Vegre 16.30 korul enyem volt a kolok. Viszont a nem tul frappans kommunikacio miatt nem mertem bemenni Milanoba, mert azert az egy nagyobb ut, foleg, h nem akartam kocsival bemenni. Terv az volt, h kb 9 korul leparkolunk valami kulso milanoi vasutnal es bevonatozunk a city  centerbe. Na, igy nyaralunk mi :) (mar megint). Milano meg majd jovore....

Viszont Oleggio nagyon edes kisvaros Malpensa airport mellett, erdemes megnezni. 

Amiket meg tudok javasolni: Stresa es Isola Bella Lake Maggiore mellett (a sziget benne ertelemszeruen). egy egesz napot eltoltottunk setalassal, nezegetessel. 

Evian is tunderi es a Genfi to (ami egyebkent Lac Leman) parti kisvarosai nagyon bejottek nekunk. A nagy csalodas Lausanne volt. Utolag sajnaltuk az ott toltott fel napot, de legalabb az ebed jo volt a Vapianoban. 

Utana jott ket karpotlas varos: Dijon es Reims. Mindkettobe meg vissza akarunk menni! :D

Juni vegen (suli vege utan kozvetlenul) megyunk 2 hetre Lyon kornyekere, igy mas most tudjuk, hogy ezt a ket varos kicsit hosszabban utba ejtuk jovet vagy menet. 

Vicces, hogy magyar baratokkal Lyonnal talalkozunk nyaron. Masik barati csaladdal meg sloveniaban fogunk osszefutni. Mindketto majd 20 eves baratsag ami kibirta a tavolsagot is. Ilyenkor jovok ra, h lehet, h nem baratkozom konnyeden, de jol valasztottam :)

 

mas2: (ha vki eljutott idaig :))

Ferj 4 napra skociaba akar menni a majusi half term holidayben. Kb max glasgow magassagaba, kicsit lejjeb. Valakinek vmi konret szallas tippje, vagy olyan hely amit vetek lenne kihagyni? 

 

 

Nyari Vali Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98249

Te meg mit kerestél Irakban? :D

Előzmény: Caitlin (98247)
Nyari Vali Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98248

Bezony. Az ostoba népréteget lehet a legkönnyebben agyat mosni, befolyás alatt tartani, irányítani. Nem véletlenül nincs oktatási reform (sem).

Előzmény: Matt Farrell (98246)
Caitlin Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98247

fair point. Mi 1987-ben koltoztunk vissza Mo-ra es kb elso heten mentunk a budai skalaba vasarolni, mert a ladaink meg nem erkeztek meg es szo szerint nem volt ruhank. A penztarnal megkerdeztek, hogy adomanyozunk-e Isaura felszabaditasara? En meg ekes angolsaggal (5 eve full angolul beszelgetes utan nem alltam at) megkerdeztem, hogy "what the fuck for" (11 eves voltm, olyat kaptam utana otthon, h a fal adta a masikat kepletesen :)). En akkor akartam eloszor visszamenni irakba :) aztan amikor bekerultem a a suliba, ket nap utan lobbyzni kezdtem fateromnal, h menjunk mo-rol barhova mashova csak el.... Ehhez meg sok-sok evet kellett varni.

 

 

Előzmény: Matt Farrell (98246)
Matt Farrell Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98246

Mit nem értesz? A migráncsozó magyarok tobbsége primitív lélek. Ne feledd, ott legerosebbek, ahol gyujtottek Isaura felszabadítására; az elmaradott falvakban.

Előzmény: Caitlin (98245)
Caitlin Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98245

most ertunk haza easter road triprol.

Egyedul mentem Milanoba gyerekert, Lyon-i megalvassal. Imadom azt a varost. Kb 8ra ertem oda, igy boven sotetedes utan mentem setalni (9 korul). Tok egyedul, nokent, fenykepgeppel (hulye turista) es fel percig sem feltem. Voltak migransok, franciaul beszelo mindenfele szinu emberek es megsem birt elovenni a halalfelelem. Pedig allitolag Lyon nagyon veszelyes es noho zona, meg ilyen hulyesegek. Itt sem feltem meg igazan. Eddig egyedul cherbourgban volt rossz erzesem oktoberben a szalloban. Lepukkant szar szallo az ipari negyedben, sok francia munkas akik ittak mint a godeny. El is jottunk onnan 1 ejszaka utan. 

Nem es nem es nem ertem a magyarok fobiajat a kulfodi/migrans/masszinu miatt..... 

 

Előzmény: netszkvid (98052)
Némedi László __ Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98244
Előzmény: Matt Farrell (98243)
Matt Farrell Creative Commons License 2018.04.15 0 0 98243

Az aprópénz. Számold ossze a határontúli "magyarokra" pocsékolt" milliárdokat.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (98241)
KawaBazsy Creative Commons License 2018.04.14 0 0 98242

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.04.14 0 0 98241

Kihagytad a felcsúti kisvasút 857 millióját: http://168ora.hu/itthon/totalis-bukas-lett-orban-szivugye-a-felcsuti-kisvasut-5272

Meg az eljövendő években épülő további kisvasutakat...

Előzmény: Némedi László __ (98238)
cam aro Creative Commons License 2018.04.14 0 0 98240

megint veded a vedhetettlent.. 

 

 

Előzmény: Pomber Béla (98235)
cam aro Creative Commons License 2018.04.14 0 0 98239

nem azzal van a baj, hogy mennyibe kerul egy stadion. 

hanem a fontossagi sorrendel..

 

te tudod, nem is neked szol.  

Előzmény: Némedi László __ (98238)
Némedi László __ Creative Commons License 2018.04.14 0 0 98238

Egy tízmilliárd forintból felépült stadion fenntartási költsége az építmény korszerűségétől függően évi 200 millió és egymilliárd forint közé esik

 

ez alapján az éves fenntartás (csak az új stadionokra): évi 7-34 milliárd forint

 

Előzmény: Némedi László __ (98236)
cam aro Creative Commons License 2018.04.14 0 0 98237

amivel bekerulne a dolog a nemzetkozi hírekbe.""

 

nehez lenne az ujabb 2/3 hir erteket uberelni..

Előzmény: Matt Farrell (98229)
Némedi László __ Creative Commons License 2018.04.14 0 0 98236

mondjuk fenntartás nincs az építési költségben, de igen 10millió ember egészségügyi ellátása nem lehet egyenlő a heti 17000 nézőszámmal rendelkező NB1 futball közönség igénye...

Előzmény: Pomber Béla (98235)
Pomber Béla Creative Commons License 2018.04.14 0 0 98235

Magyarul ha az összes stadion nem épül meg a 8 éves ciklus alatt, a megmaradt összeg még mindig alig haladja meg az EÜ 8 éves összesített költségvetésének a kerekítési hibáját...

Előzmény: Némedi László __ (98233)
Némedi László __ Creative Commons License 2018.04.14 0 0 98234

-egy kórház felépítése: 100-200 milliárd

 

ez a szuper kórház száma :)))

Előzmény: Némedi László __ (98233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!