Keresés

Részletes keresés

otifoti Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132486
Előzmény: gabor0036 (132485)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132485

Lehet igazad lesz Oti. A 150-re írja a másik típust...

Előzmény: gabor0036 (132484)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132484

Ez buboréksapkás 

Előzmény: Törölt nick (132481)
otifoti Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132483

egy másik kivétel: :-)))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (132481)
Jolida Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132482

Hány kW kell egy ilyenhez?

Előzmény: Törölt nick (132481)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132481

Kivételek mindig vannak.  

 

 

Előzmény: otifoti (132478)
rézműves1 Creative Commons License 2016.12.11 0 1 132480

Most már az üstbe is simán visszafolyhat a lé, a thumperekből...csapos kézi-szintszabályzás...

 

............így már szépen visszacsorog, ha nyitják valamelyik csapot...

otifoti Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132479

egyszerű

Előzmény: otifoti (132478)
otifoti Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132478

Akkor inkább csinálj töltetest. Az egy szerű, könnyen kivitelezhető és nem érzékeny. szitatányérost inkább a folyamatos lepárlókban használnak. Olajipar, bioetanol gyártás.

Előzmény: Baracilin (132471)
otifoti Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132477

:-)

Előzmény: endrepp (132475)
otifoti Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132476

Nem gondolnám, hogy  több tízezer forintos ISFET elektródát tesznek egy 2000 forintos vacakba.

 

Régen használtam Radelkis mérőt és ott -emlékeim szerint- 0,1 mólos KCl oldat volt benne. Gondolom ilyen elektróda sincs a kérdéses mérőben.

 

Tehát marad a vízben, a speciális oldatban vagy a pufferban való tárolás.

Előzmény: kopasz szuzukis (132467)
endrepp Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132475

A szitatányér egy szűk üzemállapotban működik, ahhoz kakaó kell, nem tud kicsit "buborékolni", ha nincs meg a gőz tömegáram és nincs meg a kellő mennyiségű reflux, akkor egyszerűen átfolyik a szitán, nem áll fel a tányér.

Előzmény: Baracilin (132471)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132474

Jó a 8" de ne cső hanem lemezből palástolni. Úgy már sokkal olcsóbb. 

Előzmény: Baracilin (132472)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132473

Ez a gyári kothe tálca csak amikor haver karbantartotta akkor lefotózta. Semmi bonyolult nincs benne, külső cső behegesztve és hátsó oldalt bevágva, belső cső pedig passzosan állítható benne le-fel. A szitatányéros szerintem sokkal macerásabb és bonyolultabb használni mégha egyszerűbbnek is tűnik. A fűtés, refluX amivel nagyban tudod hangolni. Nem gyümölcshoz való hanem gabonaszesz. 

Előzmény: Baracilin (132471)
Baracilin Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132472

Nagyot? ááá dehogy, most néztem a 8"-os rézcső árakat...na az naaagy :)

Előzmény: norris53 (132320)
Baracilin Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132471

Köszi a képeket!

A folyadék szint állító fotók már a saját készülékedről valók? Tudnál még pár fotót küldeni róla? nem teljesen értem még a működését.

Az enyém 90-93 literes. Ahogy beleásom magam a témába kezdek a szitatányér felé fordulni, mert a buboréksapkás megoldás elég meredek árú :/

Előzmény: gabor0036 (132370)
Figyelget Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132470

Tudom, makacs vagyok. :)

Ezért csak az élesztő elsőbbségét favorizálom. Már csak logikai úton is. 

Ha az általad bemásolt enzim "munkaidejét" nézem, annak mindegy ha nem első. Hiszen bőven több a teljes erjedés ideje, tehát mindenképpen kifejti hatását. Ellenben az élesztőről ez nem mondható el. Minél előbb, annál nyugodtabb az ember, hogy rajta nem múlott. :))

Előzmény: Pit63 (132453)
Pit63 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132469

Igazad van. Az egyik módja valóban az lett volna. ;)
(De megpróbálok legközelebb kevésbé bonyolultan. :) )

Előzmény: rézműves1 (132459)
Yjog Creative Commons License 2016.12.11 0 2 132468

Köszönöm srácok, sokat segítettetek!

Előzmény: gabor0036 (132463)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.12.11 0 2 132467

Az elektróda tárolása attól függ, milyen rendszerű az illető elektróda:

ISFET elektródát SZÁRAZON tárolunk! (kis fémesnek tűnő lapocska a műszer végén)

Kettős rétegű üvegelektródát ionmentes vízben.

Diafragmás elektródát 1-2 napig lehet ionmentes vízben tárolni, hosszabb tárolás esetén szigorúan csak 3 mólos KCl oldatban. Lévén, hogy a referencia elektrolit a diafragma mögött szintén 3 mólos KCL.

 

A kétféle üvegelektróda úgy különböztethető meg, hogy a diafragmás elektródának a mérő üveggömb/ üvegkúp mögötti nyakrészen van egy kis, 1-2mm átmérőjű "szemecskéje". Ez a szemecske, vagyis diafragma nagyon kis mértékben, de átengedi az oldatokat, vizet. Ha sokáig áll deszt.vízben az elektróda, akkor a referencia eletrolit felhígul, és hamisan fog mérni.

 

Nem mellesleg mi is ilyen eldobható pH tesztereket használunk ipari környezetben, ha elegendő az 1-2 tizedes pontosság. Volt köztük nem is egy, amelyik akár 3 évig is bírta. Közben a precíziós IP-s ipari elektródákat évente kellett volna cserélni.

Előzmény: otifoti (132427)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 2 132466

Mert? Ő készíti? A két kicsi kacsójával csak a $$$-t fogja meg. :) Olasz hozza a cuccot, Ferdinandfém a fémnyomást készre, Zoli hegeszt, Barnácz Feri meg spiráloz meg ível...

Előzmény: rézműves1 (132452)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132465

Sorrend mindegy de az idő nem. Ha te pépesítés után órákat vársz a már forrásban levő cefrével akkor már mindegy. Nem kell várni az élesztő beoltásával. Ha meg már akarsz a ph-val foglalkozni akkor azzal meg különösen nem kell várni. 

Előzmény: Pit63 (132447)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 1 132464

Keresztapám csinált darabolt almából "cefrét" aztán csodálkozott nem lett pálinka. Nem darabolni hanem pépesíteni kell. 

Előzmény: Pit63 (132436)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 1 132463

Daráld le, almába mehet bele bőven pektinbontó, mérj ph-t ha tudsz és ha kell savazd le 3 környékére aztán élesztőt beoltod és mehet bele egyből. Nem kell várni semmire semmit mehet és menjen minden egyszerre. Ha napfényt is akarsz akkor azzal várjáL egyedül pár napot.

Előzmény: Yjog (132432)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132462

Még csak savazni sem kellett volna ha még melegen drótkefevel vagy műanyag korongal szépen lepucolja a készítő. Ez az amikor arra mennek hogy kívülről szép legyen, drágának tűnjön, de nem figyelnek oda rá. 

Előzmény: Figyelget (132429)
gabor0036 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132461

Nem azt írtam, hanem hogy talán a savazás (pác) még lehozná róla... Tudom hogy gyökvédelmet kellett volna használni. 

Előzmény: foxrudi (132428)
rézműves1 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132460

Pit63-nak ment volna...

Előzmény: rézműves1 (132459)
rézműves1 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 132459

Így lett volna helyes..."A savak beoldódása pedig a vadélesztőkre kedvezőtlen hatást gyakorol"...

És akkor erre nincs is szükség..."Már úgy értem: számunkra kedvezőt"...vagyis szükségtelenül bonyolítod és félreérthető is...:):):)...

Előzmény: rézműves1 (132454)
otifoti Creative Commons License 2016.12.11 0 1 132458

Pici műanyag pohárba állítva, vagy a védőkupakot feltöltve folyadékkal -ha olyan a kiképzése-, vagy van hozzá egy szilikon sapka amit föl kell tölteni a folyadékkal.

Előzmény: Yjog (132431)
sogi01 Creative Commons License 2016.12.11 0 1 132457

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (132392)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!