Keresés

Részletes keresés

fcl24 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 22

A dokim is ugyanezeket mondta, illetve én is így gondolom... :)))

Azért az a plussz placebo hatás is sokat számít...

Meg így tudtam időzíteni. pld. ha 11.30-kor tárgyalás (ugye szocfób is..) előtt vettem be a déli adagot, egyebként meg kora d.u. olyan 3 körül. Sőt nagyon kiélezett parás helyzetben (pld. prezentáció idegen nyelven), még egy negyeddel rásegítettem. Az tuti. Vagy ha pld. hasmenés miatt, kellett "pótolni".

Szerencsére nem szedált. Sőt néha nem eléggé. Egyetlen mellékhatás: kicsit hadartam... :) De csak néha, és kicsit. :) De amúgy sem vagyok egy bealvós beszédű.

 

Ami már asszem rászokás jelei lehetnek: Eddig bevettem a reggeli feles xnx-t, aztán hazaindulás előtt 3 fél4 fele (busz, tömeg) jött a második napi, de sokszor csaka biztonság kedvéért, aztán elalvás előtt a harmadik. Az utóbbi napokban viszont már 1- fél 2 fele érzem, hogy kezdek rosszul lenni... Ingerültség, koordináció, már nem tudok normálisan higgadtan valaki szemébe nézve kommunikálva, csúszik a világ.. Húztam amig lehetett, de az elmúlt napokban max du. 2 fele már muszáj volt bevenni... Kellemetlen. Vagy még az lehet, hogy ünnepek alatt (időben) rendszertelenül szedtem, a reggeli 9kor, délután 1, este 9, összevissza, esetleg 1-1 kimaradt, vagy egy féllel több..

 

Nélküle viszont mégrosszabb. Lehet váltanom kéne (lehet dokit is), de ugye ezt meg nem kéne pikkpakk abbahagyni, kettő egyszerre, további gyógyszer... ehhh... nemjóvanezígy.

 

Előzmény: kfd (21)
kfd Creative Commons License 2007.01.04 0 0 21
Az SR-ben nyugodtan megbízhatsz - a hatóanyagból ugyanúgy marad estére is. DE az tény hogy nincs meg a "bekaptam a Xanaxot, és elmúlt a szorongás" érzet, mert alapból lassabban szívódik fel. Szerintem egy próbát megér.
Előzmény: fcl24 (19)
kfd Creative Commons License 2007.01.04 0 0 20
A retard (SR) nem oldja meg a problémát, hiszen ugyanazt a mennyiséget viszi be, csak elég egy tablettát bevenni a napi 2 v. 3 helyett. Az antidepresszánsoktól igazából tartok (bár ez az én személyes problémám) ha csak szorongásra kell, és nem vagyok depressziós - átcsaphatnak mániába, és nincs kedvem még egy alkalommal pszichotikusnak lennem. Rossz. Legalábbis amire emlékszik belőle az ember. Az SSRI-k ráadásul gyakorlatilag hormongyógyszerek; nem nyugtat meg, ha a szterotoninszintemet birizgálják a szorongás miatt, aminek valószínűleg egész más oka van. A bupopriont (Wellbutrin) próbáltam, de nem felelt meg a célnak. A különféle antipszichotikumok (antineuroleptikumok) hatásosak, de a riszperidol (Risperdal) hosszú távon nem ajánlott a mellékhatásai miatt (ez is a hormonháztartással operál egyébiránt), a quetiapin {így kell ezt írni? a franc a memóriámba meg a sznobériámba hogy hatóanyagnevekkel dobálózok} (Seroquel) meg szedál mint réti pockot a kalapács. Szóval ezért vagyok én szorongásügyileg gyógyszerellenes.
Előzmény: fullradar (17)
fcl24 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 19

Üdv, engem is kszanakszolnak, háromszorfél, kb. 4 hónapja.  pb-s szédüléseimet megfogta, különösebben nemzsibbasztott, nemszedált, bírtam boltba menni, este igaz könnyebben elaludtam.  De egy masszív pánikrohamot már nem bírt megfogni, csak a kicsikkel bírkózott meg. A dokim szerint normális, hogy még mindig vannak rohamaim.. Nekem már annyira nem. Én asse bánom, ha erősebben leszedálna, csak ne paráznék a rohamoktól.. Lehet még mindig kevés, de durva lenne felmenni 3x1 mg-re..

Sőt nekem is rs-t akart felírni (az ilyen hosszabb hatóidejű valami, reggel beveszed, egésznap elvagy, lassabban vagy egyenletesebben szvíódik fel és hat), de nekem azért még mindig biztosabb, ha én tudom mikor szedjem be, mikor "tisztult" ki a szervezetből az előző adag. Így marad a 3x0,5 .Én abban nem hiszek, hogy reggel 1 db SR, aztán ugyanúgy elvagyok, mintha 3 részletben venném be.. (De csak mert még nem próbáltam) Abból estére már nem marad szvsz semmi. :)

Előzmény: fullradar (18)
fullradar Creative Commons License 2007.01.03 0 0 18
a xanax amúgy tényleg "zseniális " gyógyszer,gyors ,egyszerű,de nem megoldás. egyrészt mert tényleg hozzá lehet szokni, másrészt meg annyira leszedálja az embert,engem legalábbis, hogy napi 0,5 nél már rendesen lezsibbasztottam magam.ami , amellett hogy nem pánikoltam meg szorongtam, eléggé letompított, állandóan elaludtam reggel, meg úgy vezettem autót (jujj) meg ilyenek. lehetőleg soha többet... amúgy mi az a xanax sr? le vagyok maradva úgylátszik
fullradar Creative Commons License 2007.01.03 0 0 17
vagy próbálj ki vmilyen antidepresszánst,ugyanúgy nem szorongsz ,nem szoksz hozzá,nem altat be,csak el kell találni a megfelelőt!nekem bejött ,ha meghallom azt a szót hogy xanax,már szinte sajnálkozom...
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.01.03 0 0 16

Beszélj az orvosoddal a Xanax SR-ről.

Előzmény: kfd (15)
kfd Creative Commons License 2007.01.03 0 0 15
Közel 3 éve szedem a  a Xanaxot, éps a következők a tapasztalataim: sajnos be kell látni, hogy ez egy drog. Hihetetlenül hatásosan mulasztja el a szorongást, de nem hosszútávon. Hamar hat, és a hatása nem tart tovább 6-8 óránál. Nekem napi 3 mg volt az adag, ami kábé a terápiás alkalmazás teteje (kivéve néhány extremitást). Toleranciát alakít ki, tehát elvileg ugyanahoz a hatáshoz folyamatosan több kell.  Emellett kemény fizikai függést okoz - nem kívánom senkinek azt, amikor az OPNI-ban kitalálták hogy lehoznak róla. Rövidtávon, akár stresszhelyzetben nagyon jó szolgálatot tud tenni, de hosszútávú rendszeres szedését nem ajánlom. A legtöbb pszichoterápiát szorongásra fejlesztették ki, azt hiszem a gyógyszeres kezelés lényege az lehetne, hogy arra az időre, amig megküzd az ember saját magával a szorongást elviselhető szintre csökkentsük.
Előzmény: Magyar Vér (-)
Hippocampus Creative Commons License 2007.01.02 0 0 14
Tudsz valamit vareniklin vs. bupropion ügyben? Melyik a hatásosabb, lehet kombinálni a kettőt? Van értelme a vareniklin mellett nikotinpótlást alkalmazni?
Előzmény: Edmond Dantes (9)
fullradar Creative Commons License 2007.01.01 0 0 13
nna,akkor ezt megbeszéltük :-)
eMM Creative Commons License 2006.12.28 0 0 12
az már igaz hogy a dohányzás jelentősen növeli a szív/érbetegségek kockázatát.
Előzmény: verz (6)
Magyar Vér Creative Commons License 2006.12.28 0 0 11
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat.
Ma nagyon jót aludtam tőle.

Egyébként 36 vagyok.
fullradar Creative Commons License 2006.12.27 0 0 10
Hány éves vagy?
Előzmény: Magyar Vér (4)
Edmond Dantes Creative Commons License 2006.12.27 0 0 9

http://www.pfizer.hu/cms/netalon.xml?data_id=309

Ez a Xanax alkalmazási előírása, hogy a generikum mit tud és mennyire egyenértékű, az más kérdés.

 

A dohányzásról leszokáshoz:

http://www.pfizer.hu/cms/netalon.xml?data_id=454

Az árát még nem tudom, a TB nem támogatja...

 

 

Előzmény: Magyar Vér (-)
fullradar Creative Commons License 2006.12.27 0 0 8
itt a remek alkalom hogy leszokj a cigiről,amúgy se tesz jót!
bes Creative Commons License 2006.12.27 0 0 7
hívd fel az orvosodat, mi a teendő, lehet le kell venni az adagból.
(van aki lassabban bontja ezeket a cuccokat)

egyet nem szabad, összevissza szedni.
Előzmény: Magyar Vér (-)
verz Creative Commons License 2006.12.27 0 0 6
Hát ha ki akarod küszöbölni a gyógyszerek jótékony hatását, miért ne?!

Amúgy ugyi a nikotin vérnyomásemelő, érösszehúzó és izgató hatású...
Előzmény: Magyar Vér (4)
eMM Creative Commons License 2006.12.27 0 0 5
énis a szívritmusra meg vérnyomásra szedem.csak marhára altat,kábít bevéltel után egy óráig tök kába vagyok tőle.De legalább használ.
cigizni sose jó de a gyógyszer hatását nemhiszem hogy befojásolná.
Előzmény: Magyar Vér (3)
Magyar Vér Creative Commons License 2006.12.27 0 0 4
Ezek mellett lehet cigizni? :)
Előzmény: Magyar Vér (3)
Magyar Vér Creative Commons License 2006.12.27 0 0 3
a béta blokkoló lett előbb mert voltak tachikardiás rohamok, aztán jött most ez a roham (eddig nem remegtem), amiből lett a nyugtató. Lehet a kettő ugyanaz és két gyógyszert szedek ugyanarra. Mondjuk a béta blokkoló tök jól rendbetartja a ritmusom és a vérnyomásom is. a ritmus ált 60 a vényomás meg 110/65-70. Csak ez a rohadt remegés nem volt eddig.
Előzmény: eMM (2)
eMM Creative Commons License 2006.12.27 0 0 2
én betalocot eszem béta blokkolkónak.napi 25 mg-t.nyugtató azért nem kelll hozzá.
Előzmény: Magyar Vér (1)
Magyar Vér Creative Commons License 2006.12.27 0 0 1
De 0 nem használ ez meg igen. Majd lejövök róla hamarosan, de most jó.
A dohányzásról mit tudsz? Van valami kölcsönhatás? Hogy bonyolítsam concort is kapok. béta blokkoló.
Előzmény: Törölt nick (0)
Magyar Vér Creative Commons License 2006.12.27 0 0 topiknyitó
volt egy kisebb idegösszeroppanásom. Remegés, szívdobogás, hidegrázás ilyesmi.
Sok stressz miatt.
Elkezdték szedetni első körben a frontint 3x0.25 mg/nap, 1 napon vagyok túl.
Olyan vagyok mint egy kómás, de a remegés megszűnt egyelőre.

Kinek milyen tapasztalatai vannak?
Azt tudom, hogy inni tilos.
Dohányozni szabad pl?

Köszönettel!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!