Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94873

Ez egy "party food", jol lehet ra inni.  No meg... a ferfiak szeretnek versengeni, ki tudja erosebben enni... en ovatosan keszitettem, csipett, de a langok elmaradtak.

 

A fiaim szeretik - rendelik, es boldogan maszatoljak ossze magukat - a csiposseg miatt meg sok sort kell inni ra... :))

A csirkeszarny mellett a masik foszereplo:

Előzmény: tutuuka (94869)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94872

Jaja....

Előzmény: H_G (94867)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94871

Buffalo wings were first prepared at the Anchor Bar in Buffalo, New York, by Teressa Bellissimo,[3][4] who owned the bar with husband Frank.

Előzmény: tutuuka (94863)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94870

anyósoméknál kis comb

Előzmény: tutuuka (94869)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94869

Ezek a "csirke felső szárny " néven futnak.

 

Rántva nálunk nyűgösek, mert a Kölök minden maszat ellen van, de működik.

Előzmény: tutuuka (94868)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94868

Köszönöm szépen.

A várost tudtam de chicken..?

 

Eggyel többet tudok.

Előzmény: H_G (94867)
H_G Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94867

Buffalo egy város az Erie-tó partján, állítólag egy ottani vendéglőnek lett sikere ezzel a recepttel.

 

Előzmény: tutuuka (94866)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94866

Hogyan is mondjam:

- Lópicsa, kartársak...

Simán főbelövöm magamat, más topicban a csirkeszárny  macska/kutyaeledel, a hülyék nem tudják, hogy bajnok holmi....

Írtam valahol, hogy a csirkeszárny/farhát/ láb a tuutuu-féle kőlevesben embertelen jó...

 

 

De miért buffalo ?

 

Mindegy, persze, de valami tudós??

Előzmény: Bubo.Bubo. (94864)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94865

Azt hallottam /olvastam, mittudomén...:}}}

Előzmény: Bubo.Bubo. (94864)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94864

:)  valamelyik humorista beszélt arról, hogy marhaszárnyat kért a hentesnél :) (összeolvasott két sort)

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Buffalo_wing

Előzmény: tutuuka (94863)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94863

Bölényszárny?

Vagy rosszul értem?

Előzmény: ZsuR (94862)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.23 0 0 94862

Eletem eslo buffalo wingje...maskor is fogok csinalni.

ZsuR Creative Commons License 2016.01.22 0 0 94861

Ma szerettem volna refried babot enni - konzervet szoktam venni, de nem volt itthon... igy aztan en csinaltam.  Fogom maskor is.

Most flour tortillaval ettem - legkozelebb tortilla chipsszel... no meg sokfelekepp lehet...

ZsuR Creative Commons License 2016.01.21 0 0 94860

Melegitesre hasznalom - arra jo.

Előzmény: nagypapi51 (94857)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.21 0 0 94859

Oh, az kulon recept? :))

 

 

Előzmény: nagypapi51 (94856)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.21 0 0 94858

Nagyon finom a füstölt szűzérme.

Előzmény: nagypapi51 (94836)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 94857

...Viszont ha morzsas, akkor a melegitese nem annyira jo...

Ha nem ellenséged a mikro, abban remekül melegíthető.

A maradékot kihűlésig nem takarom le, hogy a pára ne puhítsa el a morzsát.

Előzmény: ZsuR (94855)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 94856

...Jol latom - nincs piritott zsemlemorzsa?...

Túrógombóc receptet kértél, nem prézlit :)

Természetesen van, ki-ki abban pirítsa, amit szeret, vaj olaj disznózsír (magam az utóbbit preferálom)

 

Előzmény: ZsuR (94852)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94855

Mi is szeretjuk morzsaval - en az utolso par percben szoktam cukrot tenni bele - kellemesen karamellizalodik.

Viszont... ha morzsas, akkor a melegitese nem annyira jo - de az is igaz, nem sok maradek szokott lenni...

 

Lehet, most "meztelen" lesz...

Előzmény: dulci (94854)
dulci Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94854

Mi zsemlemorzsával szeretjük. Nagyon pici olajjal pirítom, nehogy összeálljon a morzsa.

 

Nemrég tanultam, vajat is keverek a gombócba. Így a maradékot lehet melegíteni is, nem lesz ágyugolyó keménységű. 

dulci Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94853

Hmm, de nagy kedvenc volt a nagymama kapros-túrós lepénye! Túrógombócba még nem hallottam.

Előzmény: nagypapi51 (94845)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94852

Jol latom - nincs piritott zsemlemorzsa?

Előzmény: nagypapi51 (94845)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94851

Jajj de koszonom a kedvesseged!  Ez lesz a vasarnapi desszert... Koszonom!!! :))

Előzmény: nagypapi51 (94845)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94850

Ez a zsugorcső-duma elég meredek, dehát megállja a helyét....

Előzmény: nagypapi51 (94848)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94849

A múltkori, karajba gyógyított kolbász is eléggé kitöltötte a teret, noha egy puha kolbász volt az alany (tárgy).

 

Mindenesetre a tüskepecsenyét én mindig a hurkatöltőn láttam, sőt, nem egyszer én vezettem.

Hajjaj...

Előzmény: nagypapi51 (94848)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94848

A belátás nemes erény, én is gyakorolom, ha muszáj. :)

A 'jól kitömött' ez esetben már a végeredményt minősíti.

Ha csövön nyomják a masszát, valszeg légmentesen kitölti a helyet.

Utána meg ugye, miként a zsugorcső - hogy elektromos vonalon is hasonlítsuk - szépen rágyógyul a húsburok.

 

Előzmény: tutuuka (94847)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94847

Belátom ( ránézésre és elképzelésre ) bizony jónak tűnik...

 

Jól, szakszerűen kitömték.

Előzmény: nagypapi51 (94838)
Mariska néni Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94846

Nálunk is ez a recept a menő:) Én bekeverem, és másnap főzöm ki, isteni.

Előzmény: nagypapi51 (94845)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94845

50 dkg áttört félzsíros túró

2 egész tojás +1 fehérje (a sárgájából lesz a tejfölkrém)

10-12 dkg dara

csipet só

(kevés kapor, mi szeretjük bele)

Az egészet összekeverem, és ~3 órai állás után főzhető.

Hibátlan, könnyű, remegős gombóc lesz.

tejfölkrém: a megmaradt tojássárgát vaníliáscukorral, 2 dl tejföllel összekeverem, és meleg vízben langyosan tartom tálalásig.

Előzmény: ZsuR (94844)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94844

Ezt a receptet talaltam - es hianyzik belole, mikor adjuk hozza a buzadarat... tudtok segiteni - vagy egy jo, biztos receptet adni?

 

Túrógombóc

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg/2 cups túró,

  • 2 tojás,

  • 2 evőkanál tejföl,

  • 12 evőkanál búzadara,

  • 1 evőkanál cukor,

  • egy csipet só.

 

Elkészítés:

A túrót egy tálban villával jól szétnyomkodom, majd a közepébe ütöm a tojások sárgáját, és hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a sót, és jól elkeverem őket.

A tojások fehérjét verjük habbá, majd óvatosan azt is keverjük a masszához. Ha még szeretnénk valami pluszt adni hozzá, adagoljunk egy kevés vaníliás cukrot, mazsolát és reszeljük bele egy él citrom héját.

 

Pihentessük letakarva egy fél órát, hogy a búzadara tudja magába szívni a nedvességet, és megdagadjon.

 

Formázzunk a masszából kisebb gombócokat, és fövő vízbe dobjuk bele. Addig kell főzni, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére.

Kis olajon pirítsunk zsemlemorzsát, és forgassuk bele a gombócokat.

Tálaláskor cukorral, tejföllel, vagy befőttel is kínálhatjuk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!