Ez egy "party food", jol lehet ra inni. No meg... a ferfiak szeretnek versengeni, ki tudja erosebben enni... en ovatosan keszitettem, csipett, de a langok elmaradtak.
A fiaim szeretik - rendelik, es boldogan maszatoljak ossze magukat - a csiposseg miatt meg sok sort kell inni ra... :))
Ezt a receptet talaltam - es hianyzik belole, mikor adjuk hozza a buzadarat... tudtok segiteni - vagy egy jo, biztos receptet adni?
Túrógombóc
Hozzávalók:
50 dkg/2 cups túró,
2 tojás,
2 evőkanál tejföl,
12 evőkanál búzadara,
1 evőkanál cukor,
egy csipet só.
Elkészítés:
A túrót egy tálban villával jól szétnyomkodom, majd a közepébe ütöm a tojások sárgáját, és hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a sót, és jól elkeverem őket.
A tojások fehérjét verjük habbá, majd óvatosan azt is keverjük a masszához. Ha még szeretnénk valami pluszt adni hozzá, adagoljunk egy kevés vaníliás cukrot, mazsolát és reszeljük bele egy él citrom héját.
Pihentessük letakarva egy fél órát, hogy a búzadara tudja magába szívni a nedvességet, és megdagadjon.
Formázzunk a masszából kisebb gombócokat, és fövő vízbe dobjuk bele. Addig kell főzni, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére.
Kis olajon pirítsunk zsemlemorzsát, és forgassuk bele a gombócokat.
Tálaláskor cukorral, tejföllel, vagy befőttel is kínálhatjuk.