Keresés

Részletes keresés

benssz Creative Commons License 2014.04.03 0 0 1788

köszönöm mindenkinek a válaszokat.Axióma tényleg maradj.mindig mindenhol vannak ellentétes vélemények ! :)

L0riana Creative Commons License 2014.04.03 0 0 1787

Teljesen normális az érzéketlenség, ahogy az előttem hozzászólók is írták, ha átvágták a bőrideget, akkor ez történik. Aztán vagy visszajön az érzékelés vagy nem. Nekem az első műtét óta érzéketlen a sípcsontom egy tenyérnyi területen, a doki szerint tanuljak meg együtt élni vele. Most így 7 év távlatából talán már kijelenthetjük, hogy nem fogok ott újra normálisan érezni. Még neurológusnál is voltam egyébként, aki ilyen hideg fémmel vizsgált meg (ha valaki tudja a nevét, ne tartsa magában), hogy kiderüljön, mennyire károsodott az idegi vezetés. Lényeges kár persze nincs, a bőrideg hibádzik, paresthesiás a terület. Én sem tudok olyat elképzelni, hogy ez bármiben is hátráltatna a maradék életemben :).

(Axióma, ne hagyj itt minket, kell az ellenpólus, szükségünk van rád!)

Előzmény: benssz (1780)
Axióma Creative Commons License 2014.04.03 0 0 1786

En most ezzel a mozdulattal dobtam ki a kedvencek kozul ezt a topikot, nem fogok soha visszajonni. Egy hsz-ben ketszer direkte nekem tamadni (mar az elejen kiakadtam az erzeketlenseggel kapcs. ahol a nevem se volt, de a szandek egyertelmu), nem nekem valo kozeg ez. Majd sorstars mindentudo paciens mindenkit jol megszakert, a tobbieknek kuss, ha jol latom innentol ugyis ez van.

Udv mindenkinek.

 

Előzmény: pom-pom77 (1785)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 1785

Szerintem nem normális,hogy érzéketlen marad a bőröd. Fiamnak és nekem is érzéketlen  volt a varratnál egy pár hétig,de elmúlt.Több tucat térdessel beszéltem személyesen a gyógytornán,senki nem panaszkodott ilyen jellegű problémára.Kérdezd majd meg a kezelő orvosod  miért van ez. A hegesedéssel kapcsolatban.Beszéltem egy lánnyal (nem az én dokim operálta) neki újra kellett műteni a térdét  4 hónap  után mert nem hajlott megfelelően.A sebésze meghajlította  neki  teljesen altatás közben és kitakarította .Most   úgy nem hajlik megfelelően.Azt mondta a sebésze,hogy sajnos a hegesedés miatt van ez,próbálja feldolgozni/elfogadni,mert  ezzel kell élnie. Tehát felesleges volt a második beavatkozás.Beszéltem olyan sorstárssal is akinek a dokija túlságosan meghúzta a szalagot és ezért nem tudta kinyújtani.Újra kellett műteni.Sajnos ki vagyunk szolgáltatva a sebészeknek.Amennyiben hibáztak  se  fogják elismerni,hogy ők cseszték el. Meg van erre a protokoll szöveg. Benssz bízzál benne,hogy rendbe jön mert még csak pár hete műtötték a térded.Biztos vagyok benne,hogy se a  dokid se a gyógytornászod nem adott olyan feladatot ( már egy párszor leírtam milyet ),hogyan tilos a térded hajlítani 6 hétig.Tehát nem a dokid  és gyógytornászod szakértelmét kérdőjeleztem meg,mint ahogy Axióma írta.Sőt tutira venném,hogy Béres nem is mondta neked,hogy milyen  típusú tornagyakorlatokat végezz. Csak annyit mondhatott,hogy mindjárt hajlítani kell. A gyakorlatok milyensége  a gyógytornász kompetenciája.És nem utasítottalak,csak felhívtam rá a figyelmed,tudok olyan sorstársról akit újra kellett műteni mert kiszakadt az implantátum.Személyesen nem beszéltem vele.A gyógytornászom mesélte,de azt nem kérdeztem,hogy betartotta e rendesen a gyógytornásza által adott feladatokat.Annyit tudok,hogy szintén mindjárt hajlításos módszert kapott. Elmondtam erről a véleményem,hogy én biztos nem operáltatnám meg a lábam olyan dokival aki az azonnali hajlításos protokollt alkalmaztatja.És olyat nem írtam soha,hogy ne kövesd a dokid utasítását.

gurabli Creative Commons License 2014.04.02 0 0 1784

a rúgás az más,nekem is vlt.itt atvagjak, ez van, megszokod,nem zavaró.

 

jegzsele:értem, az teljesen ok,jegeld sokat!

 

fájdalom: sajna normális, nekem is sokáig ilyen volt, néha még most is, reggel, pár percre. Lassan, de javulni fog, türelem és kitartás!

Előzmény: benssz (1783)
benssz Creative Commons License 2014.04.02 0 0 1783

az csodás..köszia a válaszokat. tudom milyen,mert a sípcsontom kapott már nagyobb ütéseket és ott is ilyen érzéketlen volt 1-2 évig.Akkor ez nem műlik el.majd megpróbálok ezzel élni :) 

jégzselé pedig nem a krém,hanem amit bekell rakni a fagyasztóba.nagyon hasznos dolog :D van hozzá egy  tartó amibe belekell rakni,szóval nem kell a törölköző,de köszi a tanácsot!gondolom az normális,hogy fekvés illetve kicsit hosszabb ülés(fél óra) után eléggé szar felállni :D 

gurabli Creative Commons License 2014.04.02 0 0 1782

Ahogy Axióma írja, ez sajnos teljesen "normális". Nekem műtét után kb. egy tenyérnyi terület volt érzéketlen, aztán nagyon lassan kezdett csökkenni, most kb. fele akkora. Teljesen nem jött vissza, olyan zsibogós érzés. Egy évvel a műtét után, szerintem már így is marad. Nem igazán tudom elképzelni, hogy ez bármiben is hátráltatna, gondot okozna, járulékos veszteség:( És nem a drain-cső okozta, hanem a vágás, ott futnak az idegek, ezért elég gyakori.

 

A jégzselé alatt a krémet érted vagy a zselés párnát, amit lefagyasztasz? Mert ha a krém, akkor az nem sokat ér (bár jó), az utóbbi viszont aranyat ér, de csak egy vékony törölközőbe becsavarva, különben lefagy a bőröd, főleg, ha nem is érzed:)

 

jegelni naponta 5-6 alkalommal 20-20 percre nyugodtan lehet, biztos, hogy nem ártasz neki, csak ne torna előtt, illetve közvetlenül nagyobb séta, gyaloglás előtt tedd.

Előzmény: benssz (1780)
Axióma Creative Commons License 2014.04.02 0 0 1781

Az az erzeketlenseg jo esellyel eleted vegeig megmarad (nekem 2.5 eves, es most is van olyan terulet, amin csak az a zsibbadasos jellegu erzes van, amikor megerintem). Egyszeruen elvagtak a bor alatt futo erzekelo idegeket, de igazabol ez nem is hiba, mert tudtommal nincs is igazan modszer a megelozesere (bar nyilvan van aki szerencsesebb, es nem vagy alig erinti). A szalagod fontosabb, mint a borerzekeles, ezt be kell nyelni mint valamit valamiert kovetkezmenyt.

Előzmény: benssz (1780)
benssz Creative Commons License 2014.04.02 0 0 1780

na sziasztok újra! tegnap voltam 3 hetes.heti 3x járok gyógytornára,a térdem 90-100 fok között hajlik,egészen normálisan tudok menni,csak egy minimális sántikálás játszik.A lábam csak akkor fáj,amikor lefekszek és felkelek az ágyból(emeléskor)valamint néha bele-bele nyilal a fájdalom.Egyedül az izomleépülés ami lehangol.Hosszú procedúra lesz ez :D 

szerintem minden rendben.Jún 6-án megyek kontrollra.Annyi bajom van,hogy még mindig kicsit dagadt és általában meleg a térdem és ott ahol a drain cső volt(térd külső felén) ott egy kb. 5x5ös négyzetnyi helyen érintésre szinte teljesen érzéketlen a bőrfelület.Ez normális? jégzselét nem szabad túlzásba vinni ugye? 

gurabli Creative Commons License 2014.04.02 0 0 1779

Örülök, ha csak egy kicsit is segített, amit írtam. A felépülési szakaszban mindenkinek vannak/voltak mélypontjai, nagy szívás ez a térd, sajnos. Az óvatos jegelés (a bőrre nagyon kell vigyázni, főleg, hogy sokszor érzéktelenné válik, és amúgy sem érzed a fagyást), nehogy lefagyaszd a bőrt:) A Flector kenőcsöt is a lehető legrövidebb ideig alkalmazd, eleve nem jó sokáig használni, mert diklofenák-alapú kenőcs. Valamint gyógytornánál elfedi a valós állapotot, nem érzed rendesen, hogy mi fáj, mi nem. Persze ha kell, akkor kell. A jegelés nagyon szépen működik! A 6 hét az nagyon kevés idő, teljesen normális, hogy érzékeny, fáj még, főleg BtB után.

De ezt majd mind az orvosod mondja meg, amit ő mond, azt kell követni!

Előzmény: háromnevűl (1776)
gurabli Creative Commons License 2014.04.02 0 0 1778

Sajnos előfordul, ezért kell nagy hangsúlyt fektetni a szakszerű gyógytornára. Persze van olyan, hogy minden odafigyelés mellett sem alakul úgy, ahogy kellene. Ilyenkor szerintem célszerű a sebészhez visszamenni. Az biztos, hogy nem fogják így hagyni, mert pár fok nyújtás, ahogy írtad is, sántítást jelent, sajnos.

Nem tudom, hogy ilyenkor mi a teendő, de az orvosod biztos elmondja majd. Azt tudom, hogy van olyan, hogy elaltatnak 5 percre és "bemozgatják" a lábat, ami elvileg rendbe tudja hozni, de ezt is csak hallottam/olvastam, nem akarok okoskodni.

Jobbulást, és szólj, hogy mire jutottál!

Előzmény: grebel (1777)
grebel Creative Commons License 2014.03.30 0 0 1777

Hi!

 

4 hónappal keresztszalag műtét után nem nyúlik ki a lábam, azaz pár fok hiányzik, ami épp elég ahhoz hogy sántikáljak. Hiába nyújtom, mint az íj visszanyeri a régi formáját :-(.

Próbáltam kínozni, de az sem segít, MR-rel megnézik nem e hegesedett valami.

Hasonló tapasztalat valakinek?

háromnevűl Creative Commons License 2014.03.29 0 0 1776

Nagyon örültem az előző hozzászólásodnak, megnyugtatott. 6 héten vagyok túl, elvileg hétfőn megszabadulok a rögzítőtől. Egész jól leapadt a térdem sok-sok jegelés, Flector krém rendszeres használata mellett. A közös gyógytornán rögzítőben vagyok- 60 fok- kicsit fura így "biciklizni, egymás mellé tenni a térdeket". De azért még fáj.

Előzmény: gurabli (1775)
gurabli Creative Commons License 2014.03.28 0 0 1775

Mi újság, ki hogy van?

gurabli Creative Commons License 2014.03.23 0 0 1774

Bőven benne van a fájdalom, nyugalom. Mindenkinél máshogy reagál. Van, akinek majd egy évig fáj, van akinek a műtét után egy hónappal már alig. Nagyon sok mindentől függ, nem csak attól, hogy ki műtött, hanem mit fúrtak át, vágtak át, stb. A hamstring más kellemetlenségekkel jár, máshol gyengíti meg az izomzatot, 50-50% szól egyik vagy másik mellett. A BtB-t elvileg jobban és erősebben lehet rögzíteni, de gond lehet a térdeléssel (nekem aztán nem hiányzik, eddig sem térdeltem, most sem tervezem, és különben bírok is, alig érzékenyebb, mint a nem műtött térdem). Nekem elég sokáig fájt, még fél év után is volt olyan, hogy kegyetlenül rossz volt egy ideig, aztán elmúlt pár nap alatt. Most lesz egy éve, már jóval ritkábban fáj, az is inkább érzékeny, kell egy kis idő reggel és ülés után a beolajozáshoz, pár másodperc. Ez teljesen normális. Nálam mondjuk a porcok is sérültek, nagy az esélye, hogy inkább azt érzem.

Fájdalomcsillapítót csak műtét után szedtem, annyit, amit kötelezőre felírt a sebész, azóta egyszer sem, még egy enyhét sem. Inkább a mozgás volt nehézkes, mint az a klasszikus fájdalom.

Csinálni kell, ez nagyon lassan regenerálódik általában, türelem és kitartás.

Előzmény: háromnevűl (1772)
benssz Creative Commons License 2014.03.21 0 0 1773

ejjha! akkor én nem is panaszkodok :

Előzmény: háromnevűl (1772)
háromnevűl Creative Commons License 2014.03.21 0 0 1772

Két gyógytornán vagyok túl, rögzítőben. Még mindig fáj, elég dagadt: 5 hete műtöttek... A gyógytornász szerint bőven belefér. Patella- inas pótlásom volt. A hamstringosaknak mintha könnyebb lenne...

Előzmény: benssz (1771)
benssz Creative Commons License 2014.03.21 0 0 1771

még mindig eléggé fáj a térdem,amikor felemelem a lábam.normális ez ? mikor múlik már el? :(

Kirstin111 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 1770

Sziasztok!

 

Denks műtét érdekelne, illetve a felépülési idő. Abkarovits Géza fog műteni denks-el a jövő héten.

 

Üdvözlettel:

Axióma Creative Commons License 2014.03.17 0 0 1769

Roviden. Programozokent dolgozom. Nem a mutetig tappenz, hanem a mutet kovetkezmenyeben igertek 2 het korhaz 3 het onellatasra alkalmatlansag (szfvari emlegetett doki). Tatan (es neked nem ott mondtak horror arakat) eleve ugy kezdtek, hogy 2 nap korhaz, es ossz 6 het tavol a melotol, de a sors egyebek miatt ugy hozta, hogy bejartam kozben is ha az autoval szallitasomat megoldottak. TA-hoz bejutni beutaloval lehet, mondtam hogy ha nem megy akkor az en dokimnal (hazi) nem, nem naluk. Dinnerre rogton mondtam, hogy van is, persze te nem igy emlekszel.

Meselj, amit akarsz, csak ne utasits, mintha ez valami _neki_is_tuti_jo_ szakmai velemeny lenne, ezt kertem. Szerintem nem indokolatlanul.

 

Előzmény: pom-pom77 (1768)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 1768

Azt írtad matematikus vagy. Ezért gondoltam,hogy esetleg pedagógus vagy. Emlékszem rá,hogy neked az állami kórházban mit csináltak. Sajnálom,hogy rossz helyre kerültél. Nekem is volt sok rossz élményem az állami  kórházakban. Ezért is osztom meg itt a jó és rossz tapasztalataim. Szerencsére megtaláltam ezt az oldalt. Ezek után erkölcsi kötelességemnek érzem,hogy  én is tovább adjam ezen a fórumon keresztül a tanácsaim ,azoknak akik még műtét előtt állnak ,hezitálva,hogy  kit válasszanak., Sportkórházba T. A-hoz!!! Majdnem beleszaladtam egy nagy hitelbe amit évekig nyöghetnék. A híres doki (akit lemondtam) már többször írtam, mennyit kért. Ki is volt írva az operáció ideje. Ráadásul egy olyan fajta eljárással akart operálni amiből ő sem kért. Neki is volt szalagszakadása,de ő is a hagyományos  műtéti eljárással élt. Itt jegyzem meg,hogy kiválóan távolította el a porcom tavaly. A szórakoztató iparban dolgozom,de már alig van felkérésem. Ebből adódóan  sok a szabadidőm. Nagyon körüljártam a témát,hogy kivel és hol műtessem meg magam. Azoknak a sorstársaknak akik itt érdeklődnek,spórolok egy csomó időt a doki választás szempontjából,ha elfogadják a tapasztalataim. Tudom,hogy 2 gyermekes anya vagy,és nincs sok szabadidőd. Emlékszem  ezért neked is javasoltam,hogy vegyél egy diner párnát,ami kis helyen elfér. Ezért otthon is lehet gyakorlatokat végezni vele ( nem igazán  fogadtad  kitörő örömmel a tanácsom ). Sőt volt olyan sorstársam akinek én vettem meg, elfoglaltsága miatt  ő sem tudott járni gyógytornára. Írtam már azt is,hogy a vizsgálatra 2 hetet,a műtétre egy hónapot vártam. Nem értem,hogy a beavatkozásig miért kellene  bárkinek is betegállományba lenni?? Leírtam én is L Orina  még érhetőbben  pontokba szedte,mi a módja annak,hogyan kerüljön a beteg a Sportkórházba. Igaz vannak olyan kórházak ahová valóban csak területi lakosnak lehet menni. A Sportkórházba viszont bárki bárhonnan jogosult felvételt nyerni az ország  legtávolabbi szegletéből is….mert Országos Intézet. Nem igazán értem,hogy miért estem át a ló túloldalára. Netán azzal,hogy tovább adom a sebészem véleményét? Sokat polemizálok  veled ,nem is baj így lesznek az fórumozok  ( mi is) tájékozottabak.  A keresztszalag pótlás protokollja nem  a beteg állapotának nüansznyi különbségen múlik. 2 féle elv uralkodik a dokik között. Van aki a hajlításos módszert alkalmazza azonnal,van aki meg nem. Nem fekete fehér ez a kérdés. Nyilván szólnak érvek mindkét módszer mellett. Láttam saját szememmel a Sportkórházban,hogy a gyógytornász  a keresztszalag pótlás után miképp vezényli le a hajlítást a mellettem fekvő férfinak. Úgy,hogy a páciensnek ( háton fekvő pozícióban) végig lent volt a sarka az ágyon. Csupán erre hívtam fel benssz figyelmét. Amikor a gyógytornász bejött a műtét másnap reggelén levezényelni az első tornát,csak annyit kérdezett,hogy kit melyik orvos műtött. Fiamnak és nekem tilos volt hajlítani,mert T.A. műtött. A mellettem fekvő sorstársunkat egy másik doki operálta. Nem is kérdezett meg  minket ,hogy milyen eljárással ( Pl. patella vagy hamstring) A szobatársunk csak annyit közölt vele,hogy X.Y  doki.Azért kellett neki hajlítani mert gyógytornász tudta ,hogy az ő kezelő orvosa ezt az eljárást alkalmazza.

Axióma Creative Commons License 2014.03.16 0 0 1767

btw: a sebeszed-gyogytornaszod neked a sajat korulmenyeidhez mond tanacsot... hiaba ugyanolyan valaki masnak a panasza, vagy a mutetjenek 2 szavas megnevezese, lehet nuansznyi kulonbseg ami kezelesben pont valtoztat (korabban a szuleszes forumot olvasva volt egy tanulsagos eset, jott a kismama hogy a dokija mindenaron a szules napjan meginditana neki, mikor masoknal ez nem szokas; es csak fel nappal kesobb nyogte be hogy diabeteses... amikor meg pont ez a protokoll, ki is akadtak ra hogy ezt elsore elhallgatta. Es itt me'g a masik oldalon dokik voltak!)

Előzmény: pom-pom77 (1765)
Axióma Creative Commons License 2014.03.16 0 0 1766

Nem fikaztam az allamit, bar engem eppen felrekezelt ahova engem kuldtek beutaloval. De mutass egyetlen helyet, ahol azt irtam, hogy az allami nem lehet jo. Azt mondtam, en nem ertem volna ra az AKKOR szamomra vazolt (sok honap kieses melobol) valtozatra, es a tappenz miatt olcsobb volt felig TB-sen de rovid ido kiesessel muteni. Kifogasom a dokiddal az volt, hogy elvben tudtommal nem kaphatok oda kozvetlen beutalot, de allitjatok, hogy lehetne, nem szeretnem kiprobalni hogy igazatok van-e.

Nem vagyok pedagogus, honnan veszed? Es nemsokara 41. Es a 8+ ora melo es 2 gyerek melle nem ferne be a te rehab-od az idombe, szerencse hogy nekem nincs is ra szuksegem: a normal (nem sportos) eletre, a 7. honap ota csak normalisan hasznalom a labam.

Addig semmi gond, amig beszamolsz, de kezdtel atesni a tuloldalra...

Előzmény: pom-pom77 (1765)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 1765

A sebészem és gyógytornászom véleményét adom tovább.És az ő hozzáértésük  bizonyítéka én vagyok.Tudom,hogy te itt milyen álláspontot képviselsz. Fikázod az állami kórházakat,dokikat. Fogalomzavarban vagy."Felsőbbrendűség"? A korom ,kitartásom,eredményeim?Biztatást ,segítséget, tapasztalatot adok át azoknak  akik ebben fórumban kérnek segítséget. Én is itt kaptam! Például  L Oriana-nak köszönhetem,hogy megtaláltam azt az orvost aki megműtött. Szerencsére nem rád hallgattam ,mert akkor szerintem, nem csak a pénztárcám bánta volna. Minősítesz,sértegetsz.Szerintem az apád is lehetnék.Tanítasz  illemórát is az iskolában? Emlékezetem szerint pedagógus vagy. Bár lehet tévedek.Idézek egy részt egy fórumozótól névtelenül. Remélem nem veszi zokon.

 

 

Kedves Pom-pom77! Az index "Térdprobléma" fórumán olvastam több bejegyzésedet és találtam ezt az email címet, amit egy másik felhasználónak adtál meg elérhetőségként kérdéseihez. Remélem nem veszed tolakodásnak, hogy ezen írok Neked. Szeretném megköszönni a bejegyzéseidet, mert szerintem sokaknak ad információt, támpontot és nem utolsó sorban bíztatást a megosztott személyes tapasztalatod. Én is a véleményedet, segítségedet szeretném kérni, mert a bejegyzésekből úgy tűnik, hogy sok tapasztalatot gyűjtöttél már sajnos saját és sorstársak esetei kapcsán és kitartó munkádnak és a szakszerű kezelésnek köszönhetően most kiváló erőnlétnek örvendesz. Az életmód váltásodat örömmel olvastam, mert elhízott fiatalként én is ezen dolgozom már kb. 3 éve, fokozatosan haladva vele, és meggyőződésem, hogy korosztálytól függetlenül ez egy nagyon jó cél, amiért érdemes tenni!

 

benssz Creative Commons License 2014.03.16 0 0 1764

nyugi ! nem veszem kézpénznek azt amit mondd :) 

 

Előzmény: Axióma (1763)
Axióma Creative Commons License 2014.03.16 0 0 1763

Ne haragudj, de szerintem ez mar etikatlan. Van egy paciens, akit kezel egy orvos. O a _felelos_. A paciens azert, hogy betartsa, amit o mond, hiszen a gyogyulas nem a muteten mulik csak, ezt te is elmondtad sokszor, de az o mutetehez az o rehabja tartozik. Ugy alkot egy kerek egeszet.

Erre most jossz te, es beledumalsz az orvos-beteg kapcsolatba. Raadasul ezt probalod a sajat kulonlegesseged felsobbrendusegevel (legidosebb mutott, es hogy milyen eredmenyeid vannak) me'g indokolni is.

Irdd le, hogy nalad mi volt, az egy dolog. De hogy az alapjan tanacsot, sot majdhogynem parancsot osztogass neki (hogyan emelheti a labat es hogyan nem), az nem kisse felhaborito egy nem szakmabeli reszerol.

Elore szolok, reagalhatsz amit akarsz, en nem fogok viszontvalaszolni, a velemenyem nem valtozik. Legfeljebb itthagyom ezt a topikot, nem er nekem annyit, plane hogy ilyen hosszukat irogassak csak azert, mert sajnalom a sracot, es felebred bennem a fogyasztovedo oszton (meg ha ez nem is szo szerint az a szituacio).

 

Előzmény: pom-pom77 (1762)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 1762

aclrecon!Nem olvastam,hogy neki patellaín pótlás lett volna. Elképzelhetőnek tartom,a nagy súlya miatt. Ennek ellenére nem kizáró ok,hogy ne hajlítsa a térdét 3 hétig.Az én dokim a BTB/patellaín esetében is brace rögzítő viselését írja elő zéró  hajlítással 3 hétig.  

aclrecon Creative Commons License 2014.03.15 0 0 1761

Egyébként neki - mint írta - BTB volt, nem hamstring.. Úgyhogy nem ugyanazzal a technikával műtötték, mint Téged pom-pom :-)

pom-pom77 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 1760

hallgass az öregre :-) 

pom-pom77 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 1759

az a 3-4 perc nyújtás nem nagyok okés. Legalább  15-20 perc kell egyszerre.Közben lehet rajtad jégzselé,de csakis a fáslira tedd rá. A nyújtáshoz göngyölíts fel egy nagyobb törölközőt úgy,olyan magasan ,hogy amikor a sarkad alá teszed ne érjen le a térdhajlatod.Feszülni fog,de pont ez a lényege, akkor nyúlik az ín. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!