Keresés

Részletes keresés

toncsa8 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12095
Aztaaa,de kemény vagy-kőkemééény!:-)Hát igen,ugyebár széllel szemben.......A beton az beton.Így aztán tényleg te vagy a "legmerevebb":-)))))))
Előzmény: lac1 (12080)
lac1 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12094
Hú,
ez 400 W-os? Nekem kb. ugyanekkora, és csak 250 van ráírva.
Meg tudod mérni az áramfelvételét?
Előzmény: kaukázusi férfi (12092)
lac1 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12093
Mondjuk úgy, hogy gyorsabban...
Előzmény: hzolee (12085)
kaukázusi férfi Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12092
A papírdobozra tényleg Pool Friends van írva, de ha kicsomagolod eredeti Kínában gyártott Shottot találsz.
Előzmény: TnéSr (11998)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12091
Pontosítok: alapvetően nem a klórtól csíp a víz.
Előzmény: Blue_Sky_007 (12090)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12090

Tudom, hogy nem szeretitek a tudományos elmélkedéseket. De!

 

Nem a klór csípi a szemet, hanem a Ph.

A szem Ph-ja 7,5.

Ha a Ph 7,2 alatt van, vagy 7,8 fölött, csípni fogja a szemedet, függetlenül a klórszinttől.

 

Bocsi, hogy belekoty.

natalyel Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12089

Neem, semmi... Tudomást sem vett. Tulajdonképpen ezek a bőr felületén lévő apró érdes pöttyök, kb. 3x3cm-es területén a felkarján. Színe sincs, csak mikor mosdattuk, végighúztuk rajta a kezünk, akkor éreztük. Nem viszket, ő nem is vette észre. Semmi más hatása nincs. Nála csak ennyi. Rengeteg más gyerek nem is érzékeny rá, és biztos akad olyan, akik talán érzékenyebbek a klórra.

 

Ez az én véleményem: ha a teszter és a szembelocsolós-teszt alapján a klór szintje az elfogadható vagy az az alatti tartományban van, akkor nem hiszem, hogy kéne parázni, nincs ok az aggodalomra. Csapvízből sok helyen klórosabb víz folyik, mint amennyi egy kisméretű multitablettából elkeveredik a vízben.

Előzmény: hzolee (12086)
hzolee Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12088
Köszi, hát a miénk sem az a széltől is óvott fajta! :-)
Előzmény: natalyel (12087)
natalyel Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12087

Szóval a babatémában csak azt akartam mondani, valami hasonlót, mint lac1 :). A kisbabák, ha pár alkalom után hozzászoktak a vízhez, fantasztikusan tudják élvezni, és az otthoni medence vize sokkal egészségesebb és tisztább mint egy uszoda, strand, Balaton vagy Velencei-tó vize... A klórszintre persze figyelni kell, nyilván nem a klórozás után kell belemenni vele, hanem várni egy napot és fedetlenül kiszellőztetni a medencét, de ha csak a tabletta úszik benne, akkor véleményem szerint nem lehet gond. Persze mivel kicsiről van szó, érdemes kivenni fürdés előtt az adagolót is, és tényleg inkább naponta mérd a vizet.

 

A fiam másfél évesen az örömtől sikongatva a Balatonba fürdött, lemerült a víz alá, nyelt is belőle minden ezt megakadályozandó próbálkozásunk ellenére, stb. És semmi baja nem lett tőle. Mondjuk nincs két egyforma gyerek... :)

Előzmény: natalyel (12084)
hzolee Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12086
köszi Neked is.
a 2-höz: a kiütésekről tudomást sem vett? vagy zavarta és volt nyafnyaf + sírás?
Előzmény: natalyel (12084)
hzolee Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12085
köszi, tudtam én, hogy érdemes kérdezni. az összehajtogatott medi falán szaporodó cuccokra nem gondoltam. akkor mondjuk sokkolás, takarófólia le, a klórszint széplassan visszaáll (addig fürcsi-stop), és amikor klórszint OK, akkor lehet belemenni.

(Ugye jól gondolom, h a klórtartalom csak takarófólia nélkül, párolgási felületen keresztül tud "eltűnni". vagy ez hülyeség?)
Előzmény: lac1 (12083)
natalyel Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12084

Szia.

1. Én is ugyanígy voltam vele. Feltöltés után a tesztcsík mindenhol jót mutatott, egyedül a klór volt szinte nulla. Én sem sokkoltam, és szintúgy úszó adagolóba multiklór tablettát raktam, ami folyamatosan benne van. Nem is volt gond a vízzel.

 Csak két hét múlva, de nem emiatt, hanem mert 4 napig rá se néztem és le volt takarva, és akkor is csak az én kezdő medencés túlzott precizitásom és tisztaságmániámból kifolyólag (pedig nem is lyukas... najó egy sz*r volt :)) láttam kicsit zavarodottnak meg sárgásnak a vizet. Szóval az én véleményem szerint ha tiszta a víz, nincs szaga, nem kezd el síkosodni az oldalfal és ráadásul még a tesztcsík is normálisat mutat, nos akkor semmi baja a víznek. És nem is kell agyonvegyszerezni, csak akkor, ha muszáj. A lassan oldódó tabletta folyamatosan ázzon benne, minimális az a mennyiség, ami kiázik belőle, de mégis megelőzi a hirtelen bealgásodást. Rendszeres természetes tisztítással - a felszíni úszó dolgokat lehalászod, napjában pár órát forgatod, az aljára lerakódott koszt kiszippantod nem használt slagdarabbal, időnként utántöltöd/kis vízmennyiséget cserélsz benne - és a multitablettával tisztán lehet tartani.

 

2. És így a gyereknek is ideális :).

A szembe spriccelem magam - nem csíp dologhoz: a fiam nagyon enyhén klórérzékeny. 3 hónapos kora óta járunk vele babaúszásra, most már 5és fél éves. A kezdetekkor nem klórral tisztították a babaúszáson a medencét, de otthon a víz picit klóros volt, így a kezén egy kis helyen apró pöttyök jelentek meg. És nem "csípett" a víz. Semmi maradandó, nem is látszik, csak tapintással érezni. Aztán pár hónap múlva elmúlt. Most pár alkalom erejéig máshová járt úszni, és megint érezni a karján a pöttyöket. Egyébként semmi más jele nincs az érzékenységének - hála istennek. Az az érdekes, hogy a medencénk felállítása előtt kezdett az új helyre járni, és már akkor megjelent a kezén, tehát nem a medi klórtartalma volt a kiváltó ok. Majd most kíváncsi leszek, hogy ha már nem jár oda úszni, de otthon naponta fog pancsolni, megmarad-e. Van rá gyanúm, hogy mivel a tesztcsík szerint szinte állandóan minimális a klórtartalma a medencénknek, ezért akár el is tűnhet...

 

3. Kilyukadás: javarészt egyetértek, én nem látom ennyire durvának a dolgot, de alapjában véve igazat adok neked az áruházakkal kapcsolatban :).

 

Hát, én ennyit tudtam mondani erről :).

Előzmény: hzolee (12082)
lac1 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12083
Szerintem:
először én klórsokkolnék, ugyanis a medence oldalán az állás alatt felszaporodhatott bármi, a használat közbeni klórmennyiség nem biztos, hogy elég.
A babát SZERINTEM beleraknám, csak ne igya és ne a szemébe-fülébe, szerintem. De a körzeti orvos szerintem tutira megmondja. Csak ebben az esetben tutira soxor ellenőrizném a klórszintet,
De a teszter helyett a szembelocsolás az király ötlet, jót nevettem..!
>:-)
Előzmény: hzolee (12082)
hzolee Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12082
sziasztok

két kérdés ha megengeditek.

1.
feltöltöttem a medit csapvízzel, sokkolás meg minden egyéb nélkül beletettem egy úszó adagolót, kezdetnek a legkisebb nyílásig nyitva, és ennyi. Másnap megmértem mártogatós - tizenötmásodperces tesztcsíkkal, és minden paramétere jó. Ph ideális, klór ideális. (bár nem pool-hoz, hanem spa-hoz való zónában, azaz picivel magasabb). Lehetséges ez, hogy csak így elsőre minden jó, vagy inkább a tesztcsík rossz? Nem arról van szó, h nem csinál semmit a tesztcsík. Szépen változnak a szinek, és az előírt 15mp után pont jót mutatnak.

2.
picibabát (féléves) szabad olyan medibe tenni, amit ugye a fentiek szerint klórral tartunk karban? Főleg akkor, ha (szintén a fentiek szerint) nem vagyok halálbiztos a klórozottság mértékében? Vagy locsoljam a szemembe a medi vizét, és ha nem csíp, a baba is mehet? :-) Nem is annyira az elméleti fejtegetések érdekelnek (bár azok is), hanem picigyerekesek tapasztalatai.

3.
ez nem kérdés, csak mondás: lentebb írjátok ezt a sok kilyukadást. Én egy vadiújat se vinnék vissza szivárgás miatt, inkább ragasztanék. Pl a miénknek a felfújható pereme eresztett, itt a fórumon adtatok remek tippet a lyuk behatárolására (víz ráfolyatás, fröcskölés figyelése). Megragasztottam, kész. Tökéletes. A visszavivés csak extra nyűg, extra idő, extra benzin, extra sorbanállás, + ugyanúgy lyukas lehet a cucc. Ezenkívül kitartok amellett, hogy az olcsó cuccok (akár média markt fényképezőgép, akár tesco medi) azért olcsók, mert a gyártónak a minőségbiztosításon megbukott tételét veszik meg. Ugye az egész tétel nem rossz, csak a minta alapján annak minősítik (statisztika, stb, nem megyek bele). énszerintem ezeket a tételeket olcsón meg lehet venni a gyártótól, aztán szórni az olcsó cuccra hajtó pógárnak. de ez csak egy elmélet... :)


lac1 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12081
Nyirkosnak sem igazán mondanám, legfeljebb alig-alig, és ráadásul a leengedett klóros és más adalékanyaggal megbolondított medencevíz volt az oldalán, és mégis.
Előzmény: tunderlala-3 (12056)
lac1 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12080
Az enyém merevségem a betonnal vetekszik!
Előzmény: nyárimádó (12053)
lac1 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12079
Én is magam festek otthon mindent, kivéve a meszelést, az fröcsög, nem szeretem. Több megy máshová, mint a falra.
Előzmény: nyárimádó (12038)
natalyel Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12078

toncsa8: nyárimádó már megköszönte a nevemben...

nyárimádó: De csak óvatosan a "szélcsapással", mert a nagy szélben kihűl a medence... na meg képzeld csak el, mi történne, ha az asszony beleolvasna :))

 

Az asszony eltörte a tisztítóhálót :(. Megragasztottam, de nem sokáig bírta. 3 napja nincs mivel leszedni a vízfelszínről a szemetet, koszolódik... Kénytelen vagyok újat venni.

Víz ma reggel 24 fokos volt, későn értem haza és persze senki nem rakta rá a fóliát éjszakára. végülis nem sokat hűt, talán ha 25 lehetett tegnap napközben.

 

Én is erősíteném azoknak a sorát, akik a mezőgazdasági fólia mellett vannak. Véd, és ami fontos, melegít, nem egy nagy beruházás.

 

Érdekes tényleg ez a sok hibás medence. Nekünk ugye felfújható peremű van, és már párszor felületesen ugyan de végigfutottam rajta, de semmiféle szivárgást, eresztést nem tapasztaltam. De majd ma délután alaposabban átnézem, mert a sok negatív hírre befészkelte magát a kisördög...

Előzmény: nyárimádó (12067)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12077

Úgy lesz főnök. Remélem, hamar megérkezik a motyó, és nem szopom be az 500 jóból az 1 rosszat. Tipikus eset lenne ( tv, mikró, morgós hűtőszekrény stb). Megyek és megveszek ma mindent.

Üdv

 

Előzmény: lac1 (12075)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12076

Tudja milyen vagyok. Sok kolléganőt "cicalánynak" meg "bébinek" nevezek, szeme se rebben. Tudja, hogy imádom ( remélem).

Remélem férjed nem feni a kést:))

Üdv 

Előzmény: toncsa8 (12073)
lac1 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12075
TŐLEM kérdezed, hogy a kénes vized jó a növényeknek???? Hát ezt nem tudhatom.... A mama meg ne morogjon. Ha elfogadsz egy javaslatot, akkor szerezz be előre mindent, addig ne rakd be a gödörbe a cuccost, mert utána hozzátenni a "T" elosztót.... A sprrend a következő: bejövő csonk, főelzáró, "T" elosztó, előszűrő.
Előzmény: nyárimádó (12036)
pamacska1970 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 12074
Sziasztok Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket megfogadom a tanácsot és irány a város mégegyszer köszönöm üdv pamacska
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12073
Hát neked én sem tudnék!Olyan aranyos vagy,szerencsés a feleséged(ne mondd meg neki de én is imádlaaaaak!!!!!)Elvégre úgyis csak 4szem közt vagyunk..:-)))Most már a medit nézd,mert megint nem fogod tudni......
Előzmény: nyárimádó (12067)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12072
Ajjaj!
Reggel meló!
Toncsa, még nem vagy ágyban? Pedig milyen szép csaj vagy:)
Na megyek alukálni.
Jó éjt
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12071
A tutit majd azért mondjátok meg, mert én sem megyek bele 30 fok alatt, odáig csak a puttyaimé.:p :)))
Előzmény: Janaboy82 (12068)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12070

Persze.....hermetikusan biztosan nem tudta lezárni, a hőingadozás miatt pedig kicsapódik a pára, plusz a sötét, máris vigad az a rohadék penész.:((

 

Jó éjt Nektek!:)

Előzmény: nyárimádó (12065)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12069
Hát ezt próbálta Lac1 barátom ecsetelni:((
Mindegy...
Előzmény: tunderlala-3 (12066)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12068
Hát várd ki a végét..a globális felmelegedés...meg a kitalált "új" melegítési módszerek miatt még bármi bekövetkezhet :D
Előzmény: tunderlala-3 (12066)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12067
Látom, merev!
Sok csaj mondta már, és tényleg nem tudtak ellenállni:))
Köszönöm toncsa, a többiek nevében is.
Aláírás:
Lac1
natalyel
nyárimádó
Magyarország
Előzmény: toncsa8 (12057)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12066

Na de, ha elkezdene buborékolni ( forrás első jelei),

HÁt, ettől azért nem kell tartani....sajnos.:))))

 

 

Előzmény: nyárimádó (12064)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12065
Hát, csak nyirkos maradt a hely.
Előzmény: tunderlala-3 (12063)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12064
Én meg a kollegína kívánságát próbáltam ecsetelni. Valakik bemagyarázták neki, hogy meleg vize lesz a gyári takaróval. A tapasztalatok, időjárás azt mutatja, hogy nem lesz meleg vize. Na de, ha elkezdene buborékolni ( forrás első jelei), akkor leveszi a takarót és már hűl is. Ennyi.
Előzmény: tunderlala-3 (12063)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12063

Írtam erre, és elszállt:o :((

Szóval igen, tökéletesen jól mondod, a túl világos helyen zöld, a fényhiányos helyen a barna alga jelentkezik. Nekünk is volt akvárium, szeretnénk is egy nagyot, de nálunk a probléma a zöld alga volt mindig....medencében érdekes módon nem (vagy inkább szerencsére), pedig egész nap kapja a napot, olyan helyre állítottuk, ahol reggeltől estig napon van, hogy jobban melegedjen.

 

Csak a penészre reagáltam ott, hogy nem meglepő, hogy a sötétben bepenészedett, ez várható volt...sajnos.:(

Előzmény: nyárimádó (12059)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12062
t- vel
Előzmény: nyárimádó (12061)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12061
Így 30- nál, mire is gondolhanék? :))
Képet!!! Lécci!
Előzmény: toncsa8 (12055)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12060
Nem tudom, h miről beszélsz ;-)
Előzmény: toncsa8 (12055)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12059
Na jó, de a kedves kollegína, sötét gyári takaróval akar meleg vizet alga nélkül. Meleg vize nem lesz, a nap a külső palástot így is úgy is melegíti, így megint csak lesz alga.
Én úgy tapasztaltam ( volt akváriumom), hogy a sötétben a barna alga, fényre a zöld alga támadt. Most ez lehet hülyeség, amit írtam...?
Mindegy az alga jön, ha akarod ha nem.
Előzmény: tunderlala-3 (12056)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12058
A fene ezekbe ezekbe a "lényekbe", ha sötét van jön az egyik, ha nap süti jön a másik...inkább menjünk a sivatagba, ahol meg nincs víz se :)
Előzmény: tunderlala-3 (12056)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12057
Ha ilyen szépen kéred,lehet neked ellenállni?:-))
Előzmény: nyárimádó (12051)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12056

A téli takarás teljesen vízmentes volt, teljesen sötét, és mégis az alsó csempesorom körbe-körbe penészes volt. Úgyhogy a sötét nem tutiság...

 

Sziasztok!

 

Bocsánat, csak erre írnám: persze, hogy penészes volt, a penészgomba kimondottan a sötét, nyirkos helyeket "kedveli". Napsütötte helyen nem fog soha penészgomba megjelenni....míg alga igen, az a meleget, napot kedveli.

Előzmény: lac1 (12028)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12055
Bocsika,egy kissé kétértelműen fogalmaztam,de rossz az aki rosszra gondol:-)
Előzmény: Janaboy82 (12050)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12054
Én "isz" elpirultam, de ez még ebben a korban nem téma.
Előzmény: Janaboy82 (12050)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12053
Hú Istennő!
Merevnek merev:))
Előzmény: toncsa8 (12049)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12052

Olybá tűnik.

Sajnos "occccco" cuccnak folyik a "leve".

Előzmény: nyárimádó (12046)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12051
Oh!
Tudod a szerelem megvakít!
A haver először műanyagot akart, amilyen nekem van, aztán elkezdte mondogatni: " a Tekszóban ( nem reklámozhatunk) láttam 17 ezerért, minek vegyek 120 ért?" Amikor mondtam neki a szintezést, téli leeresztést, nikecellezést, anyagminőséget, szűrőt stb. akkor elgondolkodott. Ajánlottam a fémpalástost, amit lehet téliesíteni. De most támadnak a vacakok, és kellene valami türhető minőségű medi. NOSSS????
Küldesz egy képet Lac1- nek, natalyel.-nek, de első sorban nekem????
Tudod, hogy imádunk?
Előzmény: toncsa8 (12048)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12050
Hűha, hirtelen azt hittem topicot tévesztettem :D :D
Előzmény: toncsa8 (12049)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12049
Mindegy csak MEREV legyen...
Előzmény: nyárimádó (12043)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12048
Szia nyárimádó!Látod,ha a feltett képeimen a medire esett volna a figyelmed-nem pedig másra-akkor most tudnád a választ...:)Ejnye-bejnye
Előzmény: nyárimádó (12043)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12047
Lehet vmi made in chine van..ha már csak az én 90eFt-os medencémből indulok ki..azt hinné az ember, h azért igényesebb...
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12046
Szia Blue!
Mi ez az őrület, ami idén van. Tavaly nem emlékszem ennyi vacak medencére?
Made in China???
Vagy mi van?
Előzmény: Blue_Sky_007 (12044)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12045
Nekem is gyári takaróm van,és tényleg nem melegszik alatta a víz fel,(esetleg nagyon minimálisat),úgyhogy én is előveszem a mezőgazdaságifóliámat(mert van nekem olyan,de fel akartam vágni a gyári szépséges takaróval de szépségén kívül másra tényleg nem használható.)Majd alkalmazom rajta a jól bevált "cigis módszert".Bemadzagolom,oszt csumi!
Előzmény: koosandrea (12023)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12044
A sógorom ma vett a teszkóban 17 ezerért 3,66-os felfújhatós medit, és a feltöltésnél látszott, hogy lyukas. Most vitte vissza.
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12043
Szia Istennő!
A haverom is medence vásárláson töri a fejét. Én meg töröm a sajátom, milyet is kellene vennie. Nektek milyen van?
Előzmény: toncsa8 (12041)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12042
Na majd megmondom:)) Azért a növényre nem, inkább a tövére igyekeztem locsolni.
Előzmény: Janaboy82 (12040)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12041
Szia!Azt nem értem ha egyszer már ráfaragtál vele,mi a fenének vettél mégis másodszorra is ugyanilyet??????????Egyszer volt Budán kutyavásár!-nem ismered a mondást???Úgy látom hogy ezzel a felfújhatós medikkel szinte majdnem mindenkinek baja van-tisztelet a kivételnek-ezer sebből véreznek már vadi újonnan is?!Felháborító hogy ilyen szarokat árulnak,az ember dobálja rá ki a pénzt,aztán meg viheti vissza!Szerencsére nekem nem olyan van,de soha nem is lesz-a merevfalúk a legjobb mobilmedik szerintem,a kutya-macska,fű,gaz-semmi nem tud rajta kárt okozni,ha az alja frankón meg van csinálva.Szétszedegetni sem kell télire sem,nincs vele macera!Egyszer felállítod,jó pár év garantált.
Előzmény: Tyuntyulka (12011)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12040
Bár ezt nem tudom pontosan, de van olyan "mezei" növény amit melegvizzel kellene locsolni?:D
Előzmény: nyárimádó (12039)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12039
Akkor jó. 12'C-os vizet rálocsolni növényre, azt hittem kitolás szegénnyel.
Előzmény: Janaboy82 (12037)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12038
Szia Lac1!
Egy kicsit OFF: Tudod, elzavartam a festőt, aki olyan árat mondott, hogy kinevettem. Ma a szomszédom kb akkora kerítéssel és olyannal rendelkezik ( függőleges lécezés), mint mi, csiszolás, kerítésvas festés, lécfestés ( egy sorral) du 13,00-ra kész lett. Na jött anyósom, és mondtam jó hangosan, hogy 35 +anyagért menjen a pics..a. Nem is mert szólni semmit. Ja és számla nélkül. ÚÚÚÚtálom az összes mestert!!! ON
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12037
A mi kutvizünk is ilyen büdös...de éveik azzal locsoltunk mindent, nem "perzselt" fel semmit :D
Előzmény: nyárimádó (12036)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12036
Szia Lac1!
Nincs. Holnap meg holnapután fejtágítás. Az asszony vagy anyós fogja átvenni, ha megjön:((
De aztán összeszerelem és nyomom fel a medit és mehet a móka. Bár elég vacak időt mondanak. Meg holnap veszek egy csapot ( amit mondtál), hogyha bármi baj lenne és a szivattyút ki kellene emelni, ne kelljen leengedni a medence szintjéből. A porszívó T elágazását két csappal még nem biztos hogy holnap, de meg lesz az is.
Ha megjön akkor lehet ( biztos), hogy emelek az aknán, de addig semmit, míg nincs itt.
Remélem holnap. Jaj, de ha anyós fizet, az motyogni fog. Sz@rok rá.

Még egy kérdés: a kútból locsoltam ma, és olyan kénes ( záptojás) szaga volt. Most akkor gyógyvizem van:)), vagy vacak vizem? Nem lesz baja a növényeknek ( jó kérdezek) ?
Előzmény: lac1 (12034)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12035
Szia pamacska!
A csapvíz is lehet vastartalmú. Szerintem is az. Mi is vidéken lakunk és sokkal kevesebb a klór a csapvízben, mint a városban. A mi kis városunknak külön kútja meg mit tom én milye van. De jól kiengedem, és nagyon jó az íze.
Pedig, ha tetszik ha nem menned kell a városba, mégpedig majd pelyhesítőért szerintem, aztán majd porszívózol kettőt- hármat. De ettől még fürödhető.
A doboz oldalán rajta van pl: hogy 10m3 vízhez hány gramm ph minusz kell, hogy a medence ph értéke 0,1 százalékkal csökkenjen. Ha a Te medid 5m3, akkor felezed az értékeket stb...
Előzmény: pamacska1970 (12030)
lac1 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12034
megvan?
Előzmény: nyárimádó (12033)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12033
Kedves koosandrea!
Ha olyan gyorsan melegedne, nem lenne szüksége senkinek egyéb vízmelegítési módszerre. Itt pedig több emberke írta, hogy semmit sem ér a gyári, és azt kérdezték mit is lehetne csinálni. Azt csinálsz, amit jónak látsz, de vagy tíz ember mezgazd-al melegít. A nagyobb medencék biztos nem lesznek nagyon melegek tőle, és az időjárás sem úgy alakul, mintha "rotyogni" akarna a medence vize.
Egy próbát megért volna.
Üdv
Előzmény: koosandrea (12023)
lac1 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12032
ja, vasas. A ph mínusz dobozán rajta kell LEGYEN. Általában a víz keménységének függvényében és pH tizedenként köbméterenként grammban van megadva.
Ezt nem tudom egyszerűbben elmondani.
Sima hypó nem jó, csak elvileg. Gyakorlatilag én nem kísérleteznék vele.
Ha nem akarsz magaddal kitolni, irány a város.
De szerintem van webbolt is, örülnek a megrendelésednek.
Előzmény: pamacska1970 (12030)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12031
Bár nem vagyok túl okos a témában, de én ugy tudom, hogy akkor sárgul a víz, ha nagyon vasas..de nekünk ilyen anno első alkalommal a kút víz miatt volt, a csapvíznél soha..de hogy mit kell vele tenni, azt nem tom.
Előzmény: pamacska1970 (12030)
pamacska1970 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12030
Sziasztok segítséget szeretnék kérni vasárnap engedtük fel a medencénket csapvízzel tegnap délutánra besárgult a víz mi lehet a baja? Egy 3.66-os medink van a ph értékének beállításához mennyi minuszaph kell a teszter szerint a legmagasabb a ph szint a medibe. Meg még valamit a sima hypo jó gyors klórozáshoz? Mert falun lakunk és nem kaptam gyorsa klórt a mini vegyszer készlettel.és most egyenlőre nem megyünk sehova csak ezért kérdem. A válaszokat előre is köszönöm Üdv pamacska
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12029
csak azt nem vetted figyelembe, hogy az argon nincsenek lyukak ahol az esővíz be tudja mosni a takaróra telepedett port..... nem tudom melyik város, de bp savoya van 500as 700as 1200as
Előzmény: koosandrea (12023)
lac1 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12028
Azért én szeretném felhívni a figyelmedet arra az igazságra, hogy a nagyon meleg vízből lehet hűsebbet csinálni (kevesebb ideig takarod be), de fordítva nem annyira.
A feketére meg mondok egy minapi esetet ami velem történt meg.
A téli takarás teljesen vízmentes volt, teljesen sötét, és mégis az alsó csempesorom körbe-körbe penészes volt. Úgyhogy a sötét nem tutiság...
Előzmény: koosandrea (12023)
zsloti Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12027
Intex
Zs
Előzmény: Janaboy82 (12025)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12026
Nekem tavaly ha jól emlékszem 34 fok volt a legmelegebb (pontosan nem emlékszem, de fúúúúúúúú meleg volt), na szóval engem alapból gyűlölnek az algák (ergó nálam mutatóban sincsenek), de tény, minnél melegebb, minnél több szerves anyagot nyomtok bele (fürdés) annál jobban algásodik.
Előzmény: koosandrea (12023)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12025
Intex vagy Bestway?
Előzmény: zsloti (12022)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12024
Erre csak annyit tudok mondani, hogy bármilyen módon melegíted, a melegedéstől eleve jobban algásodik...de ha rendszeresen forgatod a vized, hidd el, hogy nem lesz vele bajod.
Előzmény: koosandrea (12023)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12023

Üdvözlet!

Bejártam a várost ma fólia után. Több emberkével beszéltem és arra jutottam, nekünk megfelelő lesz a gyári takaró, amit a medihez adtak.Az is uv álló.  Az átlátszó mezgaz-ra azt mondták, annyira meleg lesz alatta, h. felgyorsul az algásodás. Aztán majd nem győzzük az algaölőt belepumpálni. Viszont nem melegíti fel sokkal gyorsabban, v. hamarabb a vizet. A fekete pedig éppenhogy nem ereszti át a napsugarakat, tehát ez alatt sem várható gyors melegedés. Ennek a gyárinak van pereme is , madzagokkal oda lehet kötni a tartólábakhoz.

Van egy 3,5 átmérőjű szolárfóliánk. Még azt rá lehet teríteni..

 

zsloti Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12022
Nekem a csaj azt mondta(direkt rákérdeztem hogy biztos? erre letelefonálta valakivel) hogy 1 évig ők cserélik
Zs
Előzmény: Tyuntyulka (12021)
Tyuntyulka Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12021
Akkor neked szerencséd van, nekem nem cserélték ki tavaly. Fel kellett küldenem a szelepet,meg egy számot a medence faláról, aztán ők küldtek nekem egy válasz levelet, azzal be a bricoba, és csak ezek után adták vissza a pénzem...
Előzmény: zsloti (12020)
zsloti Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12020
Na voltam az obiban
Mondtam likas a medence
Erre hozzam vissza kicserélik
Megkérdeztem menyi gari van rá és kiderült 1 év
Meglátom menyire folyik és ha kibirja a szezont akkor csak ősszel viszem vissza:)
zs
Előzmény: zsloti (11950)
lac1 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12019
Hát látod, szerintem ez a legnehezebb, mert tenyérnyit szerintem sehol nem adnak, talán valamelyik kivitelező megszán...
Magát a fóliát ezernyi helyen, de ekkora darabot...
Előzmény: Tyuntyulka (12018)
Tyuntyulka Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12018
De aranyos vagy! És ilyen medencefóliát hol lehet kapni?
Előzmény: lac1 (12017)
lac1 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12017
Már hívtam a havert, hogy mondja meg a nevét az oldószernek, csak nem veszi fel, de az biztos, hogy kapható, mert tavaly amikor mondta, akkor rákerestem és valamelyik nagy magyarországi webboltban kapható.
Előzmény: Tyuntyulka (12015)
Tyuntyulka Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12016
Ezt nevezem.....
Előzmény: lac1 (12014)
Tyuntyulka Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12015
Még mielőtt megérkezett volna hozzánk az eső, gyorsan tettem egy próbát. Tavaly vettünk egy víz alatt is használható medencejavító foltot+ragasztót. Kész vagyok már ezektől a medencéktől, hogy midnig így megjárom velük.... Köszi a segítséged, bár nem nagyon vagyok otthon a témában,de ha ezt így ahogy leírtad,elmondom egy nálamnál jobban értőnek,remélem használni fog.
Előzmény: lac1 (12013)
lac1 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12014
És hát a legegyszerűbb....

http://medenceponyva.hu/
lac1 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12013
Egyet kipróbálhatsz, a fóliás betonmedencéhez használt medencefóliát fel lehet oldani megfelelő oldószerrel.
Azt kéne a nyílásra kenni, hátha...
Előzmény: Tyuntyulka (12011)
lac1 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12012
Szóltam!
Inkább ha ilyenre fáj a fogatok, vegyetek pvc csöveket a vízszerelési áruházakban, vannak hozzá idomok is meg ragasztó, és a neten keressetek a pe+síkfólia vagy a pvc+síkfólia szavakra, és találni fogtok amit rá kell feszíteni.
Előzmény: Blacklock (12009)
Tyuntyulka Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12011

Sziasztok!

Idén ismét csatlakozhatom a medencetulajok sorába. Tavaly nagyon megjártam, szerintem szériahibás medit vettem,és a felállítást követő napokban kezdett dőlni, egyre jobban. Aztán kilyukkadt, és kénytelen voltam kitölteni a garanciajegyet... Pénzt visszakaptam. Idén ismét próbálkoztam, megvettem az ugyanolyan medit (Bestway; 3,66*91cm). Alaposabban vízszinteztünk, felállítottuk, izgatottan vártam,hogy teljenek a napok, dől-e a medence, vagy végre minden oké vele. Erre a mai napon mit látnak szemeink: a felfújható perem alatti összeillesztésnél folydogál a víz.... Remélem ennél nagyobb gondunk nem lesz vele, ezt pedig megpróbáljuk valahogy orvosolni. Esetleg segítséget kaphatnék tőletek? Na meg lenne még egy kérdésem. Mint írtam, a medencénk 91cm magas, elvileg. Gyakorlatban azonban feltűnően alacsonyabbnak látszik,mint a tavaly vásárolt. Megmértük, egy bő 10cm-rel alacsonyabb is. Talán az oldalát ennyire kinyomja a víz és azért, vagy? Valahogy ez olyan hihetetlen... Szerintetek?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

 

Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12010
Én az ugrivárat le szoktam engedni ha nem használják.

Voltam obiban. vettem 1500ért ph- :)

kérdés: mi van ha nem elég lugos??? mit tegyek bele?

fedés: villanyos cső 300huf/3méter. 3,6os medire ivenként három szvsz elég. 3 iv megteszi az 2700.- + feszítő cső/1 de emellett még pluszra 225.- 4,2es argo métere 500 10méter 5000.- az 7925.- huf. na meg a csavar és némi ragszallag és egy kis kreativitás. kérdés mennyire lehet stabilan rögzíteni egy erős szélben...
Előzmény: Blacklock (12009)
Blacklock Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12009
Lac1, köszi a linkeket! Kicsit drágák… :( Én már visszakerestem a múltkor is, de ugyanezeket találtam.

Cinkapanna, értem, már mi is elvetettük az ötletet. Tavaly ugráló várat kapott a fiam, alig volt használva, szétérett az anyag :(.
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12008
Nyugodtan hidd el,nekem is bevált.Először azt hitted vicc?Pedig "jó az öreg a háznál"!Blue tényleg nélkülözhetetlen a fórumban,ezzel biztos sokan egyetértenek velem.
Előzmény: Huntsman (12001)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12007

Nem a pattex-re kell keresni.

 

Mi lenne ha erre keresnél:  

RAGASZTÓ
Előzmény: Huntsman (12006)
Huntsman Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12006
Igen, ha tudod a keresett szavat /Pattex/, ennek hiányában nehéz a keresés.
Előzmény: Blue_Sky_007 (12002)
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12005
bocsi, rákerestem gugliban... én nem tudom mit képzel az osan hogy akciosan 4000ért adja a ph-t.... kerexnél 1500, de van 750ért is kint érden, de oda már a benzin is benne lenne... megyek veszek ph-t, obiargot. mindenkinek kellemes lubickolást.
Előzmény: Krisz_bp (12004)
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12004
most tudtam meg hogy létezik 0,5kg-os PH-... Látott már ilyet vaéahol valaki? Hol? Mennyiért?
Köszi!
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12003
ne sértődj meg csak szvsz hüje kérdésre hüje választ lehet adni... milyen medi, hol ereszt, hogy szeretnéd ragasztani.
Előzmény: Huntsman (12001)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12002

Pedig komolyan veheted. Mert a Pattex az a legolcsóbb a piacon, ami erre használható.

 

Igen a topik arra való, hogy kérdezzenek. Meg arra is, ha van keresője, akkor használják azt.

Ha a keresőben nem talál választ, vagy pontosítást igényel, akkor kérdezzen.

 

Szerintem, de lehet, hogy rosszul látom.

Előzmény: Huntsman (12001)
Huntsman Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12001
Bocs, de azt hittem a topik azért van, hogy kérdezzenek.

A Pattex-et egyáltalán nem vettem komolyan,azért nem kérdeztem vissza, hanem illedelmesen megköszöntem segítséged inkább.  

Előzmény: Blue_Sky_007 (11997)
laveusa Creative Commons License 2009.06.16 0 0 12000
Köszi a választ.
Előzmény: Janaboy82 (11979)
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11999
:DDDD
:D
:DDD
:D
:DDDD
Előzmény: Blue_Sky_007 (11992)
TnéSr Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11998
Sziasztok! A helyzet a következő: a zöld vizem javul. a sokkoló klórozás után leült az aljára a trutyi, porszívózás ment 3 napon keresztül. Javul, az a lényeg.

Tegnap voltam a Wetro-nál, Taksonyban, vettünk 6 m3/h homokszűrős szivattyút. Remélem a még benne maradt trutyit kiszűri.
Egyébként nem a Shott szivattyúk vannak a Wetro-nál, mint a honlapján, hanem valami POOL FRIENDS márkájú, de az áruk annyi amennyi a honlapon van.

Mégegyszer köszönöm a segítségeteket!
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11997

Mondjuk a Pattexből van kb 25 fajta. :-)

 

Ha icipicit visszaolvastál volna, akkor találhattál volna arról infót, hogy a Pattex cipőragasztó az tökéletesen jó erre a célra. 375 ft-ért vettem nem oly rég.

Előzmény: Huntsman (11995)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11996

Akkor mérj, ha láthatóan (érezhetően) nem stimmel valami.

 

Ha izgulós vagy mérj 3-4 naponta.

 

Ha fürdessz, vedd ki az adagolót, nem kell várni, lehet fürdeni.

 

A szivattyút is kapcsold ki (húzd ki ), de gondolom ez egyértelmű.

Előzmény: edit1121 (11994)
Huntsman Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11995
Köszi!
Előzmény: Blue_Sky_007 (11992)
edit1121 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11994
Nekem is lenne egy kérdésem.

Vettünk mini vegyszerkészletet(klór tabletta,Ph csökkentő por,tesztcsík,adagoló).
A tesztcsikot tegnap (hétfőn) beletettük 3 jó volt.Az egyik nem(most pontosan nemtudom meilyk).Az adagolóba tettünk klór tablettát amennyit irt.
Csak azt nem tudom,hogy a tesztcsíkot milyen időközönként kell beletenni és mérni?
Ja és benne van az adagoló a medibe amikor nem vagyunk benne és mikor beleszállunk kivesszük.Ez így jó vagy mikor kivesszük várni kell kb. 1 órát hogy a ne legyen veszélyes?
Segítsetek!

Hali.
edit1121 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11993
Helló Vrekuci.

Mi csak simán leraktuk,kiegyengettük a földet és rá a medit.Nekünk bejött.
Tavaly mi is fekete nylonnak csináltuk,de szerintem fölösleges így is jóó.
Csak egy tanácsom van ha nem tesztek alá nylont.Minden követ ami alatta van szedjetek ki,mert nyomni fogja a medit és ha beszálssz kellemetlen lessz.Na meg ha gyenge a medence alja ki is szakíthatja.!

ÜDV.
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11992
Aha, Pattex. pl.
Előzmény: Huntsman (11990)
natalyel Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11991

Hát bakker, amennyibe kerül ez a fedés, már két 5m-átmérőjű medencét is vehetek...

Jó-jó, praktikus, de azért mégis... Marad a kézi fóliaráhúzás, megkötés, alá gumijáték-berakás :)

 

Azért köszi a linkeket mindenkinek.

Előzmény: Krisz_bp (11983)
Huntsman Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11990
Gondoltam rá :D , de nekem a spéci vizben is kötő kellene. Esetleg tudsz valami nevet?
Előzmény: Blue_Sky_007 (11989)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11989
Hali ragasztóval.
Huntsman Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11988

Hali!

 

Enged a medencém, mivel ragasztható?

Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11987
ne máááááááá
:D
Előzmény: cinkapanna1 (11986)
cinkapanna1 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11986
Norvégok?? Ezt magyarázd el nekem :)
Előzmény: lac1 (11969)
pamacska1970 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 11985
Sziasztok segítséget szeretnék kérni vasárnap engedtük fel a medencénket csapvízzel tegnap délutánra besárgult a víz mi lehet a baja? Egy 3.66-os medink van a ph értékének beállításához mennyi minuszaph kell a teszter szerint a legmagasabb a ph szint meg még valamit a sima hypo jó gyors klórozáshoz? Mert falun lakunk és nem kaptam gyorsa klórt a mini vegyszer készlettel. A válaszokat előre is köszönöm Üdv pamacska
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11984
gif muxik?
Előzmény: Krisz_bp (11983)
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11983
ennyit a hülyének is megér........ :)

http://flexitop.de/
Előzmény: lac1 (11981)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11982
Közben annyit beleszolok a témában, hogy én is hasonló megoldáson gondolkoztam a vízmelegítés terén..már ott tart a dolog, hogy meg kellene venni a lomokat..annyi szerencsém van, hogy kapok egy Grundfos fűtéskeringtető szivattyut..a slagot egyszerűen rákötöm a medence leeresztőjére (ami ugye az alján van és így 19 tonna víz "nehezedik" rá), aztán jöhet a keringtető és végül a slag a tetőre, majd le a medencébe és melegszik a víz..legalábbis elvben :) A tervezett slag hossza kb 100-120 méter..Amiben kb 40 liter víz van, ha johl számoltunk. Elvileg a hossz miatt keringtetheted folyamatosan, mert marha gyorsan felmelegszik...persze most mi is tesztelni fogunk..amugy a fűtéskeringtető emelési magassága kb 6 méter (nálunk ezt nem éri el).
Előzmény: lac1 (11976)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11981
http://www.youtube.com/watch?v=pqPXbRNizfE

Gyorsan.
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11980
Az nagyon jó. Én holnap a sok esővizet kiszedem belőle, és várok...:(
Mára 31'C igértek, de nem jött be nekik. Felhős, pár csepp esővel.
Előzmény: lac1 (11978)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11979
Szia!

Igazán nem tudom, hogy pontosan milyen tapasztalatokra gondolsz, de tetszik, hogy melegíti a vizet, bár ebben lehetne kicsit erősebb a szerkezet..tehát gyorsabban is melegíthetné a vizet.. Amugy meg vagyok vele elégedve 2-3 felnőtt kényelmesen elfér benne és lehet pezsegtetni benne a vizet.. Azért a normál 1 millás jaccuzival nem hasonlítanám össze, de otthoni használtra tökéletes!

üdv
Janaboy
Előzmény: laveusa (11938)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11978
Király.
A teteje 28 fokos, jól összekeverték a gyerekek (pedig meg sem mondom, hogy a klór mit mutatott a teszteren), és így is 25 fokot mutatott az alján, mindössze egy nap után.
És kristálytiszta.
Előzmény: nyárimádó (11974)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11977
Na de jó lesz. Aranyér kint, seprűvel anya dughatja vissza:)
Előzmény: lac1 (11971)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11976
Na de ezt már kibeszéltük. Kétszer kell kapcsolni, TUTI, hogy egyszer el lesz rontva!!!!
Inkább a váltókapcsoló!.
Én szóltam...
Előzmény: motinka (11973)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11975
Gyorsan!
gyoersan4
Alkudni, megvenni, örülni a sátornak!

http://www.hood.de/auction/29414060/schwimmbadabdeckung-cabrio-dome-anleitung.htm

:-))
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11974
Várom, hogy jöjjön a szűrő.
A medencéd?
Előzmény: lac1 (11971)
motinka Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11973
Hello lac1,
az biztos hogy kisebb lesz a csövön az ellenállás, mert a homokszűrőn elzárom a kapcsolót, így arra nem tud áramlani. Persze a másikat a szolár felé meg kinyitom, meg a kimeneten is. A szivattyú meg csak átnyomja, valahol láttam szolárt azt a kis papírszűrőssel nyomatták.
Na majd beszámolok :o)
Előzmény: lac1 (11957)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11972
Aha!

Meg IS van a sátras medence izé...

http://www.pooldoktor.net/shop/Abdeckungen/Kuppel-Rund/Cabrio-Dome:::3000_3600_3610.html
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11971
Több.
Víz leenged, nekem, tudod egy fém konzolon van az egész, arra két kötél van rákötve.
nagy levegő, káromkodás, kinn is van.
Heregolyók összeszedése ahová elgurultak.
Előzmény: nyárimádó (11970)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11970
Te Lac1!
Azon agyaltam, hogy veszed ki a szűk aknából a szűrőt ősszel. Biztos van vagy 40 kg?
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11969
Azt kell mondani a gyerekeknek, hogy: ""lám-lám, ezek a "norvégok" éjszaka megint kilyukasztották a játékotokat. EZT soha ne felejtsétek el...""
:-))))))))))))))))
Előzmény: cinkapanna1 (11967)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11968
Jó nagy medence. Hát ez tényleg nem egy emberes. Így legalább boldogulsz, ha nem is egy mozdulat
Előzmény: koosandrea (11929)
cinkapanna1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11967
Én tavaly vettem ezt a gyerekeknek. A csúszdákat többször kellett ragasztani, általában a forrasztásoknál. Aztán az alsó perem lyukadt ki itt-ott. Nyár vége felé a felső perem is megadta magát, meg sem találtam a lyukat.
Sokat fizettem érte és mondhatom, jobbra számítottam. Szerintem ezek a felfújhatós cuccok ócskák, egynyáriak. Ha kibír annyit egyáltalán.
Előzmény: Blacklock (11951)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11966
Dinnyés sátor??? Csövei? Bár elég gyenge, a szél belekap és vége.
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11965
Én szóltam, hogy bazi drága, ha venni kéne...
Előzmény: Blacklock (11952)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11964
Hasonló már megvan:

http://www.schillab.at/schwimmbadabdeckung.htm

kép
Előzmény: natalyel (11939)
cinkapanna1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11963
Egy héten egyszer, de attól függ, hogy látok-e gyanús macska tappancs nyomokat a homokozó körül.
Előzmény: tunderlala-3 (11955)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11962
pedig ez a "futottak még/már" kategória, Tessék csak nyugodtan visszalapozni, akár jó sokat is. Ott lesz az valahol.
De előszedtem még hasonló jó ötleteket, csak Nektek és csakis Most.

http://www.pvcplans.com/poolcover.htm

http://www.pool-enclosures-unlimited.co.uk/gallery.htm
.
.
.
.
.
Bocsi, de már uncsi ez tallóz, feltölt beilleszt...
Ha nem láttam volna máshol, hogy a linket simán kopizva linkként jelenik meg...

Előzmény: natalyel (11939)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11961
Homokdombot tömöríteni? Ha csináltok neki keretet, mint Blue. Amúgy inkább lefelé, majd a végén a pontosság kedvéért egy kis simítóhomok. Vagy keret és domb, vagy lefelé. Én így csinálnám.
Amúgy a mosógép alá árulják ezt a gumiszőnyeget, de baromi drága lenne a vége.
Előzmény: cinkapanna1 (11919)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11960
Aha, én régebben Polányit olvastam, most Cseh-Szombathy-t gyűröm.
Csepeli meg tróger.
;-)
Előzmény: koosandrea (11930)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11959
Szia Vrekuci!
Biztos nem tenném fűre. Karó lever, madzag +valamivel kört rajzolni megfelelő átmérőben. Azután gyalulni a talajt deszka és vízszintmérő segítségével. Maximum a végén egy kis homok, hogy tényleg sík legyen. De az a fő, hogy kemény talajon álljon. Vastag fólia az kell alá, és szedjetek ki minden szúrós gazt a medi helyéről.
Előzmény: Vrekuci (11928)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11958
2500/db.
Előzmény: motinka (11922)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11957
Aha, csak ebben az estben arra vigyázá', hogy a szolár ellenállása kisebb legyen a homokszűrőnél, mert akkor úgy is a kisebb ellenállás felé fog menni.
Inkább tegyél hozzá kis pénzmagot, és vegyél váltókapcsolót. Ha idekapcsolod akkor ide, ha meg oda, akkor meg odamegy a nyomás.
De én még azt is gondolom, hogy pl. a wetro-s kicsi szivattyú nem fogja átnyomni ezen is még a vizet. A papírja szerint 7 méter magasra tud csak nyomni.
Én is gondoltam olyant mint a Tiéd, csak én arra jutottam, hogy először egy vizes mérnöktől megkérdezem hogyan kell kiszámolni az a cső áramlási ellenállását, hogy mielőtt megveszek x méter csövet, egyáltalán működni fog-e?
De nem bánom ha Te megcsinálod, akkor nekem könnyebb lesz döntenem.
Előzmény: motinka (11917)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11956
Köszi, megvagyok:))
Előzmény: Blacklock (11944)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11955

Tényleg....eszembe sem jutott volna...

Mennyi időnként fújod újra?

Előzmény: cinkapanna1 (11921)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11954
Ez nagyon drága, játszótéri eszközök alá szokták lerakni ütéscsillapítóként.
Előzmény: motinka (11922)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11953

Én csak a KIKA-ból vertem ki ilyet, de ott nem rossz árú volt, hanem átvágtak.

 

A többieknél egyrészt még nem vettem hibás cuccot, másrészt nem kaptam bonusz utalványt. :-))

Előzmény: Krisz_bp (11945)
Blacklock Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11952
Hm, találtam potom 2500 Euróért a már többször említett ponyva kupolát :(:(:(
Blacklock Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11951
Segítenétek még abban, hogy érdemes-e ezt megvenni?
zsloti Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11950
medimed2
Köszi
zs
Előzmény: Krisz_bp (11949)
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11949
beszúrást ne feledd!
Előzmény: zsloti (11946)
zsloti Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11948
Bricostore 5 pénz aszem
zs
Előzmény: Törölt nick (11947)
zsloti Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11946
Az uszógumi alatt de az illesztésénél valszeg ahol a gumi rá van forrasztva mert a perembe folyik a viz először és onnan bukik át cseppekben
Itt van két kép
A nagyobbnál látszik melyik részen,a közelebbinél pedig a pontos hely:)
zs
Előzmény: Krisz_bp (11942)
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11945
osan 5000 vásárlásit küldött hasonló esetre.............
Előzmény: Blue_Sky_007 (11943)
Blacklock Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11944
Sziasztok!

Jana, nekünk 457es, és van egy ráhajtható "izé" a stiftes részre, de amivel lefogatod, a fiam leszedi az összeset és egyetlen laza mozdulattal beledobja a medibe :(, csak ezért kérdeztem.

Nyárimádó jobbulást!

Natalyel, valami tipp a nevére a meditakarónak, jó lenne ebayen vagy vhol jó áron!!!
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11943

Nem kell idegeskedni. Egyrészt általában gond nélkül cserélik (kerex a forgalmazó szerintem), másrészt sem a vizet, sem a munkát, sem a vegyszert nem térítik, ez benne van a jótállásban.

 

Sokan jártak más így.

Előzmény: Krisz_bp (11942)
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11942
vásárlók könyve, rámenős fellépés... és megoldható. vagy helyszínen, vagy elbírálássál, vásárlási utalvány kb 3-4héten belül. Ha válasz bocsi, ez van akkor mail a fogyvédnek +30nap, fogy reag, plusz 30 nap obi reag. vaaaagy ha a úszógumi alatt van a sérülés akkor ott viszonylag egyszerű javítani +egy fő segítséggel... szvsz mérlegelj ár/érték/benzin+idegesség viszonylatában...
Előzmény: zsloti (11940)
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11941
Én is ilyen fedésen agyaltam. A medi átmérőjét ha pivel nem is de hárommal érdemes megszorozni, plusz a magasítás, vagy a medi magasságát érdemes figyelembe venni az ívnél... Én 3 x 3 villanyos csőre gondoltam középen megfúrva fokozatosan röviditve, hogy a három ív egymásba férjen, bele, 10-es csavar, rögzitve földre vagy emelvényre. rá ugyanúgy mezőgazdi és csoki, igaz nem átlátszó, de nem rossz. Én állványra szeretném. Olyanra mint itt valakinek van is... olyan "színpad" szerű fából, a medi körül...
Előzmény: laveusa (11938)
zsloti Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11940
Sziasztok
Elkiabáltam tegnap:(
Mára telelett a medence és ereszt:(
Mégpedig ott ahol a felfujható perem csatlakozik hozzá
Leghalábbis van egy pereme ott kb fél centis és azalól jön a viz
Ha kitrörlöm gyorsan megjelenik ujra
Mit lehet csinálni?
A narancssárga barkácsban vettem ,azt mondták fél év gari van rá
Na de hogy vigyem vissza,hogy bizonyítom hogy ereszt?
Teleraktam 10 m3 vizzel egy csomó vegyszerrel ezt ki téríti meg nekem?
Zs
natalyel Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11939

Tényleg lac1: ha erre jársz, linkeld be légyszi, hogy hol találtad a képet.

 

Vagy ha bárkinek van információja evvel a medencefedéssel kapcsolatban, akkor az ne tartsa magában, nagyon megköszönnénk.

 

medencefedés
laveusa Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11938
Szia.Bővebben érdekelne a jacuzzival való tapasztalatod.Szemezek egy ilyennel.
Előzmény: Janaboy82 (11888)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11937

Épp erről keresem a hsz-t, de nem találom. Tudna valaki segíteni? Ezt a Lac1 által mutatott képen lévő borítás vásárolható valahol, v. valaki készítette?

Nagyon tetszik!!!

Előzmény: natalyel (11936)
natalyel Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11936

Janaboy:

Amit leírtál, azt hiszem megértettem. Talán azért, mert én is több verziót is végiggondoltam, és ez szimpatikus.

De a legjobb a lac1 által belinkelt cucc. Annál kevesebb munkával járó, egyszerű és praktikus takarást el sem tudok képzelni. Egyetlen mozdulat, és le van fedve, de úgy, hogy alatta van bőven levegő, tud melegedni, ha alá akarsz nézni, teszel veszel körülötte csak ismét egy mozdulat és felhajtod. Még ízléses is, ha ilyen korrektul van megcsinálva.

Ilyen kéne nekünk is.

Előzmény: Janaboy82 (11932)
Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11935
köszi, az nem rossz... néztem osanban ph- 4000 akciósan.... :,( nem vettem... amúgy is csak pici(244x66 6999HUF) medit vettem gyerkőcök miatt, mert 3 napos bababulit tartunk... 2kg ph- 10évre is sok lenne, nem hogy 3napra... további info obiban és tescoban(mindkettőben most voltam...) 500 HUF a mechanikus időkapcsoló.
Viszont vettem 50darabos tesztert 3in1ben szabad klór, PH, lúg. 1150 hufért.
Tud valaki valahol PH- kimérve... szvsz vagy 15-20dkg bőven elég lenne.
még veszek majd egy 3x3-as mezőgazdi fóliát és csókolom :) A régi 3,66-os medinek meg van a forgatója és van hozzá szűrő is, az szvsz napi 3x1 órát (00, 12, 14) kutyulva jó lesz...

Előzmény: natalyel (11905)
natalyel Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11934

Off

Aha, onnan. :)

On

Előzmény: Triumphator (11923)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11933

Szia!

5,5-ös a medink.

Ugrálni nem lehet a létráról, de egész stabilnak mondhatom. Tehát ha azon közlekedünk ki-be, nem csúszik szét.

Előzmény: Janaboy82 (11932)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11932
Szia!

Nekem tetszik a megoldás...bár kicsit "gecsolósnak" tűnik, hogy vedd ki mindig a keresztfákat.
Én amúgy hasonló elképzelést úgy gondoltam, hogy két hosszabb vmi pvc cső enyhén ível középen és akkor kettőt középen összefogni, a szélét ugy megcsinálni, hogy bepattanjon a fémvázba, és ha le akarom venni akkor a felsőt lepattintom, behajtom a másikra és egybe lakapható..remélem érthető mit akartam kihozni!:) Utána azon áttekerni a fedőt, ahogy neked van.
Egyéb kérdés: nem szívtok a létrával? nekünk ahogy belerakom a medencébe és ráállok (bár nem 50kg-os vagyok) de meg szétfelé, nem igazán érzi stabilnak az ember.
Amugy 457-es a tiéd?

üdv
Janaboy
Előzmény: koosandrea (11929)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11931
Hali!

Köszi! A csővázas 5,5x1,07-es...gyárilag olyan a csövek illesztésénél..

üdv
Janaboy
Előzmény: Blacklock (11908)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11930

Nem ér nevetni!:-))))))

Transzperszonális pszichológiából sokkal jobb vagyok!:-)))

Előzmény: koosandrea (11929)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11929
Köszönöm:-))))
Előzmény: cinkapanna1 (11927)
Vrekuci Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11928
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni mennyire fontos hogy kiszintezzem?Én fűre tenném.Arra gondoltam vastag nylont .Ez így nem lesz jó?Esetleg ássam ki mélyebbre és abba tegyem bele?
Köszönöm aki válaszol.
cinkapanna1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11927
tallóz, feltölt és katt a beszúrásra :)
Előzmény: koosandrea (11926)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11926

hol vannak a képek????

Szo': tallóz, feltölt

ééééésssss?????

Előzmény: koosandrea (11924)
Triumphator Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11925
semmi deformáció vagy dudor nem látszik rajta. a lefolyónyílásnak mennyire kell lennie a talajól? nekem éppen, hogy csak látszik.
Előzmény: nyárimádó (11915)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11924

Üdvözlet!

Míg én vizsgáztam, a Drága valami ilyesmit barkácsolt. Hangsúlyozta, h. ideiglenes (itthon tárolt maradék faanyagból) és kéri a véleményeket. Kissé ugyanis macerás, bár egy ember is le tudja pakolni a fa tartókat, mert nem olyan nehéz. A pvc cső sem, amire a fóliát rátekerte. A környezetet ne nézzétek, még most lesz kialakítva......

Triumphator Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11923
helló!
off

csak nem a megane-osoktól? most egy ford fusiont hajtok. ezt még nem lopták el.

on
Előzmény: natalyel (11912)
motinka Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11922
nemrég jártam a hódosban, ott láttam gumi térburkolót :o)
hogy miket ki nem találnak...
olyan 40x40 cm-es, akár medence alá is el tudnám képzelni, de az árára nem emlékszem, talán jobb is :o)
Előzmény: cinkapanna1 (11919)
cinkapanna1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11921
Kutya macska ellen lehet kapni illó olajos riasztó spray -t, én ezt használom a homokozó körül. Nálunk bevált.
motinka Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11920
ja a szivattyút 10 -16 óráig másfél óránként bekapcsoltatom 5 percre egy kapcsolóórával. ha így sem melegszik fel akkor jön a 10kW-os vízforraló :o)
Előzmény: motinka (11917)
cinkapanna1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11919
Sziasztok!

Sajna újra kell telepítenünk a medit, mert totál megdőlt.

Mi a véleményetek, hogyan kellene az alját megcsinálni tutira?

Elegendő lesz szerintetek a homokot elsimítani, tömöríteni, arra a hungarocell táblák, majd a terfil a tetejére és ezt beszintezni?
(ja 3 m-es puha falú)

Nem fognak elcsúszni a hungarocell táblák a feltöltéskor?

lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11918
Nem a vízből, hanem az úszó vegyszeradagolóból. Javasoltam neki a kombi tablettát, majd a nyár végén megkérdezem tőle, hogy hallgatott-e rám.
Előzmény: nyárimádó (11914)
motinka Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11917
Na kezd elegem lenni, az én vizem nagyon nem melegszik, pedig tegnap egész nap sütötte a nap(majdnem). még a diófát is legalyaztam.
Betökkentem megcsinálom a szolárt 32 mm-es LPE csőből.



a rajz alapján fogom a bekötést megcsinálni, a fittingeket már megvettem, összeragasztom és a 7végén hozom a 100 m csövet :o)








Amúgy ez a takarás jó megoldás télre/nyárra, még a vázat el is tudnám képzelni, hogy megbarkácsoljuk, de a fóliával????
Előzmény: lac1 (11892)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11916
Már nem tudom, de kezdj el visszafelé keresgélni a fórumban, van még kép, ott talán a forrás is megtalálható, de ne ábrándozz, valószínűtlenül drága. Én az ötletért raktam ide, mert pvc csőből és fóliából az ügyesebb csinálhat ilyent. tehát, visszafelé a fórumban, még találhatsz hasonló másokat is.
Előzmény: Blacklock (11909)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11915
Semmi nem látszik a medi oldalán? Deformáció, kidudorodás? Nekem max1 cm van benne, de a lefolyó felé hál Istennek. Annyira nem sikerült jól:))
Előzmény: Triumphator (11910)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11914
Vazze Lac1!
Megfáztam. De hol és mikor?
Telefon elintézve.
Tegnap kőfalat fugáztunk a jó hideg kútvízzel mostuk. Más nem lehet. Totál kész vagyok, fáj a fejem, ízületem, mindenem.:((
Majd meg járja a kolléganőd egyszer. A gyorsklór pár óra múlva kimegy?Hmm, azt hittem kell neki egy nap is.
Előzmény: lac1 (11907)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11913
Szia edit1121!
Klórszint? Ne legyél buta! Várd meg míg jó értékre lemegy.

Amúgy úgy megfáztam tegnap, alig tudtam aludni. Pedig csak a kútból szívott vízzel dolgoztam ( 12'C). És tönkrementem, ma aludtam vagy 7-8 órát:((
A kézről felfázni?
Előzmény: edit1121 (11901)
natalyel Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11912

szia Triumph. Tudtam, hogy valahonnan ismerős a neved... :)

/OFF

Most milyen autód van, ha nem indiszkrét a kérdésem?

/ON

Előzmény: Triumphator (11910)
natalyel Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11911
Lac: na ez tényleg jó. Egy ilyennel én is kibékülnék. Mennyibe fájhat egy ilyen vásárlása, már ha lehet kapni egyáltalán, és nem csak házibarkáccsal lehet készíteni? És ha kapható, akkor hol?
Előzmény: lac1 (11892)
Triumphator Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11910
csatlakozok a klubhoz, engedelmetekkel. tegnap sikerült harmadszori nekifutásra kiszintezve felállítani a 366-os .nt.x medencét. bár a tökéletes szintezés most sem jött össze, kb. 4 cm difi van benne. remélem, kibírja, mert még egyszer nem eresztem le...
Blacklock Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11909
Júj, de jól néz ki!!!! Na pont ilyenre gondoltam. Hol találtad?
Hogy kereshetnék pl. ebay-en ilyet? Nem tudok rá nevet találni... :(
Előzmény: lac1 (11892)
Blacklock Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11908
Hello!

Nagyon szépek a "büszkeségeid"!
A csővázas 457es? A csövek tetejénél levágtad a takarókat vagy nem is volt (arra gondolok, ami a csövek összeillesztését és a stifteket takarja)?
Előzmény: Janaboy82 (11888)
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11907

Ah,

 

most mondta egy munkatársam (nő), hogy ők a gyorsaklór granulátumot belerakják a medibe az úszóba, és amikor pár óra múlva kimegy belőle, akkor fürdenek, és pár nap múlva megint raknak bele gyorsaklórt....

:-(

Előzmény: nyárimádó (11899)
marzio Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11906
Én már tegnap csobbantam a 21 fokos vízbe! :)
Előzmény: edit1121 (11901)
natalyel Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11905

Én 4 hete vettem 5990.-ért egy dobozt, ami tartalmaz:

- 1db 1kg-os MinuszaPh granulátumot

- 1 ugyanolyan méretű műanyagdobozban Aquamulti tablettákat (klór-algaölő-pelyhesítő)

- 1db 10 tesztcsíkot - "lakmuszpapírt" - tartalmazó tesztert

- 1 úszó adagolót - a kisebb méretűt (eddig én két méretben láttam az ilyen nagyáruházakban), de ez nekem tökéletes.

Ha jól emlékszem a Bric* St*re-ban vettük.

Előzmény: Krisz_bp (11902)
natalyel Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11904

Nézd meg a hőfokot. Ha számotokra elfogadható, akkor miért ne? :)

Ja, biztos az első klórsokkra gondolsz... ebben nem vagyok még járatos, én az első megtöltés után semmi ilyesmit nem csináltam, de úgy tudom, egynap alatt "elszublimál" belőle a klór. Ha van valamilyen tesztered, nézd meg. Ha már a SPA-fokozatban van vagy még kevesebb, és ha nem vagytok klórallergiások, akkor nyugodtan.

Előzmény: edit1121 (11901)
kovacshusi Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11903
Sziasztok!

Mi most csinálunk, szép, épített medencét, és döbbenetes mennyit lehet spórolni csak azzal, hogy magad mész dolgok után, és építeni nem tudsz :), de az anyagokon is sokat spórolsz.

Utolsó beszerzésem üvegmozaik volt, 2300 Ft-ért kaptam mozaikot, olyat amilyet én akartam, és nem kettő-háromból kellett választanom, és hozzá aranyos delfint 9000 Ft-ért a fengshui-ceramic-nál.

Krisz_bp Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11902
sziasztok,
hátha jobban képben vagytok mint én - ami nem nehéz :)
Hol(obi, tesi, asi, cora) van most jó áron teszter, vagy induló csomi kis medihez?Egyáltalán mi a jó ár?
Köszi
edit1121 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11901
Szerintetek lehet beleszállni már a medencébe?Tegnap ersztettük!Itt nagyából jó idő van cs a kicsit fuj a szél!!:Sajna
natalyel Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11900

Milyen lökött felhős az ég... De talán nem is baj, hallgatva az extrém erős UV-B sugárzásról a híreket.

Mától oviban is nyári szünet van. Még várnia kell a pancsolással.

 

Jelentem, azóta is tiszta a víz, színeltérésnek, szagnak, kosznak, síkosságnak nyoma sincs :).

 

Van valakinek "úszó" szkimmerje ("fölözője")? A medencéhez kaptuk, a szívóoldalra csatlakoztatható a szkimmer gégecsöve, maga a szkimmer meg a medence peremére egy állítható műanyag karral. Namost nekem az a kis problémám vele, hogy nagyon centizni kell, t*kölődni, tökéletesen kell beállítani a víz felszínéhez, mert vagy alámerül, vagy a teteje feljebb van, mint a víz felszíne, és akkor semmit nem szed össze. Az alján vannak kis gumis műanyag "visszacsapó" fülecskék, amik arra szolgálnak, hogy ha kilógna a pereme a víz fölé, akkor ne menjen "szárazmenetben" (ne égjen le a motor pl.). Ilyenkor a szívóhatásnak köszönhetően aezek a gumis fülek felnyílnak és ott szívja be alul a vizet.

 A felfújható peremen viszont szinte lehetetlen tökéletesen beállítani a szkimmer magasságát, hogy pont csak annyira álljon ki a vízből, hogy a vizet felül beszívja, belefolyjon a felszínről a szöszmösz.

 

Valakinek valami trükkje erre?

Nem egy nagy probléma, csak ritkán használom - mondjuk pont emiatt - csak olyankor rakom fel, mikor tudom, hogy egy órán keresztül senki nem megy be ugyanakkor ott tudok lenni mellette folyamatos felügyeletre. 

nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11899
Medence feleresztése után, forgatni is, hogy keveredjen jól el. A fenti topic fejlében leírtak alapján járj el.
Előzmény: edit1121 (11897)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11898
Értem. Na felhívtam őket, raknak a csomaghoz 2 csövet.
Üdv
Előzmény: lac1 (11896)
edit1121 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11897
Üdv.mindenkinek!

Tegnap felálítottuk a medencét.Nagyon jóóh.
1-2 kérdésem lenne!Ha tudtok válaszoljatok rá saját tapasztalatból.
Vettünk vegyszerkészletet.(ph mérő,klór tabletta,ph csökkentő,adagolót)
Azt most a víz megerésztése után egyből teggyük bele vagy mikor már csak látszik hogy a víz algásodik stb..???
lac1 Creative Commons License 2009.06.15 0 0 11896
Jó. Milyen kivezetés? A fehér? Ha arra gondolsz, akkor az a visszamosás csonkja, tehát amikor a medence vízével kimosod a homokból a piszkot, akkor arra a csőcsonkra egy csövet kötsz, azt a szennyvízaknába, lefolyóba, és abból jön a kávé. Színű szutykos víz.
Előzmény: nyárimádó (11893)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11895
Na elmentem aludni. Jó éjt mindenkinek.
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11894
Szép nagy medence! A fél hátsó kertet elfoglalná.
Előzmény: Janaboy82 (11888)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11893
Persze, hogy hívom őket. Reggel 8,30 körül már tárcsázok is. Nehogy külön küldjék!
Már hétvégén nyomni akarom fel a medit. Már minden megvan, az akna teteje meg OSB vagy OBS vagy mi a túró lesz.
Mi az a kivezetés a tetején ( nincs rákötve semmi)?
Szabin leszek, meg lesz fejtágítás is, de nagyrészt itthon :)))
Majd úgyis hívlak, ha megjön és nem boldogulok.
Előzmény: lac1 (11890)
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11892
kép
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11891
Ja, nekem 1,5 méteres tagokban vannak.
De ha megnézem a wetro weboldalát, akkor látom, hogy a 38-as 1,5 méter, a 32-es meg csak 1,1 méter.
Előzmény: nyárimádó (11887)
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11890
Igen a szürke a gyári.
A kék a bekötéshez kell. vegyél kettőt, mert úgy látom - látni vélem - hogy Neked két cső már eleve az akna és a medi között már "le van fektetve". Ha veszel két flexit, azzal összekötheted a meglévő csővégeket és a a homokszűrőt.
Ha nézed, szerintem 38-as vegyél, mert nekem úgy volt tavaly, hogy adtak 38-as csatlakozócsonkot is, meg adtak lépcsőzetes 38/32-est is, tehát a 38-as mindenhová jó, de rákérdezhetsz, ha azt mondtad nemrég, hogy úgy is felhívod őket.
Előzmény: nyárimádó (11887)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11889
Csak mértem és ástam, a növény gyökerét meg nem akartam megsérteni. Úgyhogy ennyinél megállt. Na meg el is fáradtam a mai után ( meg lusta is vagyok).
Előzmény: lac1 (11885)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11888
Bár tudom, hogy új vagyok ezen a fórumon, de gondoltam én is felteszem a képeimet, megmutatom "büszkeségeimet"! :)
Itt találtok pár képet:
http://www.turmixtanciskola.hu/jana/

Lac1: Továbbra is érdekelne a homokszűrő-tartály!!
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11887
Lac1!
Az a szürke színű a gyár ia szivattyú és a tartály között.
És akkor 2 db kell még nekem is, most a porszívót hagyjuk ki. 2 db? 1,5 m? 1m? Mekkorák?
Előzmény: lac1 (11885)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11886
Ja, a fekete fólia az nem volt hatékony, csak a benn rekedt levegő volt meleg. Az áttetszőnél még a napfény is, ha nem is 100%-ban,de melegítette a medence vizét is.
Előzmény: Blacklock (11880)
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11885
Elfér, csak szoros lesz.
Nézem az aknás képedet, látom benne a csövet - ket, azt nem látom, hogy hogy 60 és hogyan 70 a szélesség, az is oké, hogy megfordítod az aknában 90'-al, de akkor meg sokat kell kanyarogni a csövekkel, ami nem baj.
Úgy, mint nekem.
kép
Előzmény: nyárimádó (11879)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11884
Passzolok!
Ez is csak ötlet volt már egyszer. Semmi konkrét iromány nem készült róla. Csak egy 5let volt. Szerintem a csévélősnél nincs olcsóbb!
Előzmény: Blacklock (11880)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11883
Ment email.
Előzmény: zambrotta72 (11874)
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11882
vagy teflonszalag, vagy van olyan, hogy olyan mint egy zsinór, de valamilyen pasztaszerű izével van átitatva, és azt kell a menet közé csavarni. Valamelyiknek jó KELL lennie.

Azt hiszem valamilyen loctite anyagról beszélek, de ezt most fejből mondom.
Előzmény: Áki075 (11873)
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11881
Persze a gyári és az ideális megoldás alant van. De hátul is kell hely a leeresztőcsavarnak, azután egy főelzárónak is kéne hely, ha valamiért ki kell venni a kócerájt az aknából...
ha rám hallgatsz, megvárod amíg megjön, összerakod, és úgy csinálod az aknát. Én is előre megcsináltam, és lám... ippeg belefér.
van azonban más megoldás is, de sokat kell szerelni, ugyanis az előszűrőnek nem kell feltétlen a motoron lenni, rakhatod külön is, és a kettőt ( a motr és az előszűrő) külön csővel kötöd össze.
De ez már...
kép
Előzmény: lac1 (11878)
Blacklock Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11880
Időben behatárolnád az irományt? Érdekelne...
Füves gondom nincsen, betonon van a medence :)
Tavaly fekete fóliával volt letakarva a pancsolda, és téglázva a földön, hogy ne fújja a szél, na ettől szerintem bármi esztétikusabb :D
Előzmény: nyárimádó (11877)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11879
Na szia Lac1!
Semmi baj, ban még ytongom. teszek még egy 5 -10 cm-es magasságot. Muszáj beférnie 67x72. Ez már így marad a fene megeszi. Ástam ma annyit e miatt, és emlékeztem a Te 60x60 méretedre. :))) Grrrr!!!! Akkor is nagyobb az enyém, akkor sem fér el???????? Berakom a 72 centis hosszba. Hát mi a francot rendeltem? Egy egész melléképület kell neki? Csak vicceltem.
Olyan kavicsom van nekem is osztályzott sóder 25-35 mm nálunk dögkavicsnak is hívják.
Előzmény: lac1 (11863)
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11878
...
De most vettem előszűrőt, azonban a konzolt átfabrikálni nem akartam, és a 60-as aknában már nem volt annyi hely, hogy az előszűrő rámenjen a motr elejére, ezért a motort hátrább raktam egy lyukkal, és így még éppen elfért az aknában.
de éppen hogy!!!
kép
Előzmény: lac1 (11863)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11877
Egyszer írtam a régi ponyvagarázsról. Szerintem egyre gondoltunk. Szerintem működne, alatta a fű kipusztulna secc perc alatt. De szerintem nem esztétikus. Bár, meg lehet szépen is csinálni, de a fóliát hogy vagdosod például körcikkekre?
De alméletileg jó, és rossz időben is lehetne benne pancsolni, ha éppen nem 40-45'C van alatta:)
Üdv
Előzmény: Blacklock (11865)
Áki075 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11876
Még azon gondolkodtam hogy lehet meg kellene fordítani a csonkot. A menetes része legyen kívül. Bár szerintem oly mindegy melyik része van a víz alatt.
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11875

Sziasztok!

 

Nekünk is Intex van, és szerintem nagyon erős anyaga van, ha azt kibírta, ami nálunk történt az első "üzembehelyezésnél".:((

Kinéztük a helyét az udvaron, lenyírtuk szépen a füvet, tüzetesen átnéztük, nehogy gyom, gaz, stb. legyen benne. Polifoam-ot raktunk alá, aztán feltöttük vízzel. MÁsnap reggel, ahogy belenéztem a medencébe, azt hittem, rosszul leszek.:o :s

Mégsem volt annyira alapos az átnézés, mert egy bazi vastag szárú gaz ottmaradt, valószínűleg "lehasalt" a fűnyíró alatt, nem vágta le tövig...mi ezt a fajta gazt, illetve ennek a szárát taracknak hívjuk. Maga a növény jó nagyra tud nőni, és nagyon szúrós a levele és a szára is, maga a szár iszonyat erős. Irtó hosszú gyökere van, nagyon szívós. Úgyhogy egy ilyen tarack maradt ott, amit nem vettünk észre, és amikor elkezdtük a medencét tölteni, nem is látszott belőle semmi...viszont másnap reggelre (már tele volt vízzel) a medi közepén, mint egy vulkán, úgy magasodott az alján a fólia, látszott, hogy valami nagyon hegyes szúrja alulról, a sok víz súlya alatt feszült iszonyatosan. Nem tudtunk mást csinálni, az összes vizet le kellett ereszteni (nagyon örültünk, gondolhatjátok:s), medence arrébb rak, tarack ásóval kiás, medi vissza, újra feltölt...jó móka volt. A polifoam-ot átszúrta a gaz, a medi alján látszott, hogy megnyúlt kicsit ott...meg voltam győződve, hogy a medencének annyi, vehetünk újat, de nem lett semmi baja, nem eresztette a vizet egész nyáron. Szóval szerintem elég erős anyaga van....mondom most, de nem tudom, ha megint felállítjuk mi lesz vele....tavaly nem volt használatban, csak állt a garázsban...na, majd meglátjuk.

Előzmény: nyárimádó (11868)
zambrotta72 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11874
Írj egy e-mail címet és megbeszéljük! Nem csináltam még én sem ilyet.
Előzmény: nyárimádó (11866)
Áki075 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11873
A gumigyűrű rajta van mindkét oldalon. A külső gumigyűrű mellett csöpög ki.
Előzmény: lac1 (11872)
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11872
Ha a menetnél csöpög, lehet venni többféle menettömítőt is, de gumigyűrű is jó megoldás.
Előzmény: Áki075 (11867)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11871
Na szuper!
Én vagyok még ilyen. Én tulajdonságom meg az, hogy 500 dobozból kiválasztom az egy rosszat.
Előzmény: kaukázusi férfi (11857)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11870
Tudod mit? Használd. Vagyi stöltsd fel, és nézd meg, hogy mennyit enged egy este. Ha nagyon gáz, akkor "c" vágány, de lehet Blue Sky segítségével megtalálod a lyukat, és orvosolni tudod.
Bocs Blue, de olyan jól el tudod magyarázni, és a ragasztókban is otthon vagy:)))
Előzmény: probody (11854)
Blacklock Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11869
Nem csatolta a linkeket :(
Szóval a ponyvagarázsos:
http://www.pooldoktor.at/images/anleitungen/schwimmbad-abdeckung-rund.gif
Csak mi a földre képzeltük el.
És ahonnan az ihlet indult, a gyerek széke :)
http://www.ikea.com/PIAimages/62384_PE169054_S3.jpg

nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11868
Nem Te vagy az első. Már tegnap is írt valaki hasonlót, és asszem kétszer is ráadásul egymás után. Havernak is ezt a medit ajánlottam, de most már kussban maradok, és vegyen azt, amit akar.
Sajnállak, a tegnapi emberke telefonált a cégnek, de hogy mikor reagálnak ( mikor lesz új medid) passz.
Sajnálom.
Üdv
Előzmény: probody (11854)
Áki075 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11867
Mai napon összeraktam az új fémfalú medimet. Hát egy kissé munkaigényesebb volt mint a korábbi felfújható verzió!

Van egy kis gondom: A vízforgató ki- és bemeneti nyílásánál (a fém falnál) lassan de biztosan csöpög a víz. A csatlakozót úgy tettem fel ahogy írták, a fal két oldalán ott a tömítő gyűrű, az anyacsavart már fogóval húztam rá, de se még így is csöpörészik.
Van rá valami megoldás, vagy ez természetes az ilyen fajta mediknél?
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11866
Szia zambrotta72!
Mi az, hogy te jössz? Az igen vagy a nem. Jó legyen 5000 Ft!
Még ilyet nem csináltam, Lac1-nek már postáztam, de azt a céggel fizetettem ki.
Hogy szokott ez menni? Csináltál már ilyet?
Előzmény: zambrotta72 (11862)
Blacklock Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11865
Szia Nyárimádó!

Köszi a választ! A légrés tiszta :), tehát értem. Időkapcsolót beszereztem. Ezek után jön ugye az a rész, hogy kevés lesz az eredeti vízforgató? :(

Még a lefedés módszerek közül a retro ponyvagarázsra hasonlító jönne be, természetesen "mini" fóliasátornak elkészítve. A gyerekemnek van egy forgófotelja, azon van ilyen, jelenleg azt tanulmányoztuk éppen a férjemmel :D, ha vki látott volna.. :D:D:D
Szóval szerinted az is működne? Akkor is, ha nem a medencére lenne téve, hanem köré, mint ezek a polikarbonátos medencefedések?

Megyeileg akkor bocs, vki, mintha Miskolcot említett volna....
Előzmény: nyárimádó (11861)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11864
"Legyen szoknya része is ( ráhajlik a medi oldalára), így nem jön ki a meleg levegő."

Tudod mit, nem kell szoknya rész, de akkor oldalt is kampózni kell a földhöz, hogy minél jobban illeszkedejen ( feküdjön rá) a fólia rá a medencére.
Üdv
Bocs, de még nem tudtam ezzel igazán foglalkozni. De végül is ennyi: két zártszelvény földbe, a kettőt össze lehet hegeszteni, gödör ásás, zártszelvény bele, beton a lyukba. Kurblit a pvc 110mm csővel (pl. lezárni a végét, dugózni valamivel) és összecsavarozni, zártszelvény tetejére a csőtől pár mm-el nagyobb U alakú vagy akár kör keresztmetszetű csőtartót ráhegeszteni. És nagyja kész. Kis finomítások, hogy oldalazni ne tudjon a pvc cső ( távtartó) stb Okoskodni, majd ígérem én is rajta leszek a dolgon.
Üdv tunderlala-3
Előzmény: tunderlala-3 (11852)
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11863
A magasságáról már nem tudok mit mondani, de szerintem nem fog beleférni úgy, hogy a váltókapcsoló is teljesen benne legyen - de sebaj, nekem is 10 centi magas a aknatető.
Én direkt olyan bazi nagyszemű kavicsot vettem - (nem is sóder, hanem kifejezetten kavicsok) - az aknába, az aljára.
A konzolkészítést szerintem Te sem úszod meg, vagy átalakítod az aknát. Az a baj, hogy kapsz elvileg egy talplemezt, arra kell rácsavarozni a motrot és a homoktartályt is. A motr kereszttengelye és a tartály felezője esik egy síkba, de a motr hossztengelyében van a betáp víz csatlakozója, ami ugyebár mégiscsak hosszú, és a csatl. cső akárhogy is kanyarítod, akkor is csak-csak helyet vesz el.
Nekem tavaly előszűrő nélkül ment, és az én kb 60*60-as aknámban is ÉPPEN HOGY elfért. A tiszta víz csöve nem érdekes, az a váltókapcsoló házára van kötve, ott van hely elég.
kép

Előzmény: nyárimádó (11858)
zambrotta72 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11862
Szia nyárimádó! 5000-Ft,szinte új! Te jössz!
Előzmény: nyárimádó (11860)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11861
Szia Blacklock!
Hajdú- Bihar Megye.
Áttetsző mezgazd fólia ára nálunk: 4,2x 4 m= 1800 HUF vagy 2000? Na, mindegy nem volt sok. A tavalyi évben sem vettem UV állót, mert azért ragad rá por, szutyok. Úgyhogy Te sem fogod télire elrakni. Én tüzifát takartam vele, tavasszal kuka.
Ezért nem kellett UV álló ( de ha Te sikálni akarod tavasszal, akkor hajrá).
Ez a tekercselés módszer még csak elviekben működik, várjuk, hogy valaki hozzákezdjen.:)))) Vannak buktatói, de biztos ki lehet küszöbölni ( pl: szoknya rész elhagyás, de akkor oldalról lefeszíteni a földhöz. Így érintkezik a medi tetejével).

Esküszöm lementem a fóliás melegítés pár mondatát::))))
Bocsi nem Rád céloztam. Tehát fólia megvesz, méretre vág, feltesz a medencére. Hagyni kell rá vagy 40 cm szoknyarészt, melyet cigivel, tüzes szeggel kilyukasztgatunk. Így fűzhető bele madzag, és le tudod kötni a medencéhez. A medence vize és a fólia között legyen légrés, melyet ( ha csurig van) úszógumival, strandlabdával oldanak meg a többiek. A víz teteje meleg lesz( a napfény ill a beragadt meleg miatt, akár 37-40'C), melyet naponta időkapcsoló vagy otthoni emberke segítségével 4-szer 5-ször megforgatunk. Így az alsó hideg víz elkeveredik a felső meleggel. Ezt megcsinálni ahogy írtam kb 2 óránként naponta 4-5 alkalommal, és estére akár 3-4'C is emelkedhet a hőfok. Persze, ha süt a nap, és nem 50 m3 a medencéd.
Ja, ha nincs időkapcsolód:890- 1400 Ft körül van, és pofon egyszerű a beállítása.
Üdv. Kérdezz, mert vagyok vagy 23 óráig. Üdv
Előzmény: Blacklock (11848)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11860
Jaj zambrotta72!
A 45 W- os újonnan 8900 pénz. Te vagy az eladó, mondd meg mennyi. Ez tehát 2m3 / h teljesítményű. Elég lenne az öregnek. Állapotot sem tudok, fotót sem láttam stb. ( Most cigánykodok).:)))
Na lökd az árat, és írom, hogy igen vagy nem. Nem lesz harag, ha nem jön össze. Én így is úgy is veszek az öregnek egyet, megérdemli. Ha Neked kell tartogasd, ha nem akkor nagggyon kedvező árért nem fog porosodni Nálad.
Üdv Derecske ( Debrecentől 20km)
Előzmény: zambrotta72 (11844)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11859
Nagggyon jó. Tetszik. Gratulálok.
Üdv
Előzmény: fricike46 (11841)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11858
Oh Lac1!
Bocsi, de ma még meg sem álltam.:((
4, kép előző heti művem
1, kép előző heti és mai befejés
2, szintén a mai ( meg a drága kutam)
3, ez is , de ez ugyanaz

Úgyhogy volt ma meló. Rendben, láttam a képeket, holnap felhívom és hányat rendeljek ebből a csőből?
Ja, az akna méretei: 72 x 67, és 41 magas. Rendben lesz??? Ennyit adott a hely. Még emelhetem fentebb, de még az asztalos haver tud deszkával kb 2 cm emelni( egy keret az ytongra körbe). Lekoppintottam a Te elméleted. Az ytong szívja a vizet, ezért benylonoztam kívül. Az alsó részre az aknának, ha bejutna a víz csinálltam kb 10-12 literes helyet kb (3cm sóder). Oda sóder megy, és látsz egy gödröt oda is, hogy nehogy a szivattyú ázzon el. Na ezt koppintottam Tőled. Így egy őrült vihar után (ami nincs 10-12 liter esővíz) sem lesz szerintem semminek baja.
Ja a képek:
Üdv
Előzmény: lac1 (11840)
kaukázusi férfi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11857
Mégsem 457x122-es medencét vettem.

Nem túl nagy az udvar, olyan 250m2 (az egész városban kicsik és drágák a telkek, ez itteni sajátosság) és van egy cseresznyefa, egy sárgabarackfa meg egyéb tereptárgyak, úgyhogy nem fér el igazán a 457-es. Inkább hosszában tudnék elhelyezni medencét, feleségem is
azt mondta vegyünk inkább oválisat. Mindenképp mobil medencét akartunk, mert a viszonylag szűkös helyet nem akarnánk a két és fél hónap használat miatt
az év hátralévő részére is "lekötni", meg aztán annyi pénzt amennyibe egy rendes medence kerülne, fedés nélkül legfeljebb Krétán tartanék jó ötletnek.
Van egy 80 m2-es épületrészünk, ahol lehetne fedett medencét csinálni, de annak nemcsak a megépítése, de a fenntartása is igen húzós. Talán majd egyszer.

Szóval kinéztünk egy 7,32x3,66x1,22-es méretet és elkezdtem az árakat nézegetni, mert jó lenne minél olcsóbban megvenni. A homokszűrőt már korábban megvettem, mert még egyszer nem vagyok hajlandó papírszűrővel bohóckodni, pláne nem egy 20m3-es medencével és remélem ez többet is ki fog szolgálni.

A Wetronál a honlapon 194 ezret írnak egy Bestwayre, de amikor a Shottot vettem volt ott egy Intex 170 ezerért. Az Intex importőrnél 168300 akciósan
Székesfehérváron. Néhány áruházban is árulnak ilyen méretben. A törökbálinti Bricoban le is egyeztettem egyet 150K-ért és múlt szombaton elmentem érte.
A helyszínen persze kiderült, hogy bocs, de elnyomták a prospektust és a medence nem 7,32-es, hanem valami 6,41-es kitudjamicsoda. Na menjünk be a Corába
úgyis kell vásárolni és ha már erre járunk, nézzünk el a medencék felé. Hát dikmá ott egy Bestway 135K-ért. Gyorsan meg is vettem, de egy ilyen doboz 160cm magas, kényelmetlen lett volna a Focusba begyömöszölni, úgyhogy ha már van nekik free házhozszállítás akkor igénybe vettem.

Kedden hívott egy hölgy, hogy bocs, de a raktárban megsérült a medence, így biztos nem venném át, de már bekérték és jövő hét elején valószínűleg hozzák.
Hát itt tartunk most. Vannak még kérdőjelek.
kókuszka Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11856
Ma először kitakarítottam a medencét.
Kb.fél óra volt mindennel együtt.
Idén még nem takartam. A koszosodás nem jelentősebb, mint takarva.
A felmelegedés-lehülés viszont mérhető.
Most azon gondolkodom, hogy amit a kertben használtam geoszövetet (fekete színű műanyag szövet) kellene takaróként kipróbálni. Mivel a vizet átengedi (a növények miatt elsősorban) a belehulló eső sem nyomná le.
zsloti Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11855
Nem lehet hogy csak kifröccsent egy ki viz?
Én is most töltöm fel az ugyan ilyen medit de csak holnap lesz tele de sehol semmi víz
Tavaly egy kisseb volt és azzal sem volt gond
zs
Előzmény: probody (11854)
probody Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11854

Pénteken vettem INTEX 4,56x91-es puhafalút.

Most töltöm, 85%ig tele van körbejártam, egy helyen már kis tócsa van az alátétfólián.

Tökéletes tömött gyepen lett felállítva nem szúrhatta ki semmi. Aszom tele van.

kaukázusi férfi Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11853
Hátha valakinek érdekes lehet->a homokszűrő működése:
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11852

Szia!

 

Ha útban van, akkor süllyesztett mindenképpen.

 

Legyen szoknya része is ( ráhajlik a medi oldalára), így nem jön ki a meleg levegő. Van mit agyalni:))

Ebben igazad van, de én innentől viszont feladtam :D...mert ha szoknyás, akkor hogy tekered fel? Esetleg fel lehet, de az sok emberes feladat.

 

Igen, a kóracél elég drága.

 

A képen lévő szerkentyű talán inkább a bubis solar fóliához jó igazán, ami a vízre ráterül, így nem kell szoknya, stb....és négyzet alakú medencéhez, nem körhöz.

 

Tényleg nem egyszerű ez a fedés-dolog.:s :))

Előzmény: nyárimádó (11833)
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11851
Na, egy kis beüzemelési napló:
tegnapi írásom szerint a bespriccelt oldalú medencét feltöltöttem CSAPI vízzel.
Értékek: 21 C fok, 7.2 pH, klór semmi.
Kis sírdogálás és káromkodás után rájöttem, hogy azért nem megy a "szívattyú", mert elfelejtettem meglazítani az előszűrő tetejét, levegős volt a cuccos..
jöttek hozzám, mindjárt folytatom.
lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11850
Valami akkor nagyon rossz Nálatok.
Itt, az ország másik felében a LEGVASTAGABB (0.2mm) UV-álló fólia, ami 8 méter széles, abból egy méter - vagyis 8 m2 - ára 1800 JMF.
Volt tavaly.
Én felet vettem 900 JMF-ért, és keresztben elvágva a másik oldalukat egymásra vasalva meglett a kívánt méret az említett összegért.
Előzmény: zsloti (11849)
zsloti Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11849
Én is néztem a foliát és a fénystabil 800 pénz egy kiló
Sajna itt(monor) csak 6.5(vagy nagyobb) méterest lehet kapni nekem meg 4.5 a medence :(
A kiló kb 90 cm igy cirka 5000 forin lenne a folia
A pvc-s feltekerés engem is érdekelne:)
zs
Előzmény: Blacklock (11848)
Blacklock Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11848
Ja, és még egy dolog:
natúr vagy fénystabil agrofóliát vegyek?
Blacklock Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11847
Sziasztok!

Olvastam már több helyen is a mezőgazdasági fóliával történő medencefedést pvc csőre tekerve. Részletezné ezt a szupernek hangzó ötletet nekem vki?

Nyárimádó! Jól vettem ki visszaolvasás közben, hogy borsodi vagy? Ha hülyeség bocs, de több száz oldal után már azt sem tudom ki-merre-meddig... :)

Medencehelyzet: félig tele vízzel :D:D:D 17 fokos :)
Takaró fóliánk nincs, útra kellene kelni beszerezni egyet....
marzio Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11846
Nagyon köszönöm! Én ugyanitt ezt az egyszerű slagos porszívót vettem, még ugyan nem próbáltam, de a nagyon apró homokos cuccokat szerintem át fogja nyomni a hálóján.

A szivattyúd hogy bírja?
Előzmény: fricike46 (11845)
fricike46 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11845

Szia,én akcsiósan 8e ft-ért vettem a madaras tecsóban,gyárilag lehet rácsavarozni az adaptert a beszívórészhez,saját kis porzsákja van naon állat,tavaly én is barkácsoltam de higgyétek el ég és föld.

 

Előzmény: marzio (11843)
zambrotta72 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11844
Jó reggelt,bocs tegnap nem írtam vissza! 45 W-os a kütyü,bestway med.-hez kaptam és kicseréltem egy komolyabb dologra,ami hatékony a 14 köbm.-hez! Az árát nem tudom,mondj egy korrekt számot! Üdv! Én Budapest.
marzio Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11843
Szia!

A porszívózást hogyan oldottad meg? Úgy értem a porszívócső csatlakozást a medencéhez? A gyári keringtető szivattyúval porszívózol?

Köszi előre is!
Előzmény: fricike46 (11841)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11842

Gratulálok! Van ám élet Nálatok!

 

Olyan low cost luxus. :-))

Előzmény: fricike46 (11841)
fricike46 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11841

Na elkészűltünk:ilyen lett a takarás

 

ilyen a pórszívózás

 

ilyen a vezérlés:

 

igy mulattak a aprók:

 

Kellemes medizést.Sziasztok.

lac1 Creative Commons License 2009.06.14 0 0 11840
Itt a lényeg!
Ilyen kis hajlítási sugárnál is megmarad a teljes keresztmetszet.

cső
Előzmény: nyárimádó (11836)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11839
Lehet érdekel..tudnál róla feltenni nagyobb képeket? Nem én kísérleteznék, de mint írtam van egy szivattyus haverom és lehet joh áron tudna hozzá 8-10kbm körül szvattyut, ami hozzávaló..de egyenlőre még én is csak a lehetőségeket nézem...mennyiért válnál meg amugy a tartálytól?
Előzmény: lac1 (11822)
motinka Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11838
tőle félni?



az én feleségem is félt a kutyáktól, most meg oda van érte :o)
Előzmény: tunderlala-3 (11825)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11837
Szeva, jó éjt!
Előzmény: lac1 (11835)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11836
Most ezt úgy írtad, mintha nem lehetne kapni. Hát lehet, hogy a végein a kiképzéssel gondok lesznek ( sima rész).
Igen , már megrendeltem a szűrőt, előszűrőt is. De annyi hogy felhívom hétfőn reggel 8,30-kor. Mekkorát és hányat vegyek? Gondolom kettőt és úgy 1m-es kellene. A porszívóhoz meg itthon vegyek vagy 4m -t.
?
Előzmény: lac1 (11828)
lac1 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11835
Alci,

holnap jön a kép!
lac1 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11834
De én nem azt írtam, hogy a "kór" acélt bántja, hanem csak az okot ... helyesbítettem.
Egyébként szerintem a saválló acél drága mulatság lenne erre a célra.
Előzmény: tunderlala-3 (11831)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11833
Meg nem kellene bele rugni ( mert fájdalmas), meg orra esni stb. Inkább süllyesztett kampó legyen ( nem esel el, füvet nyírni is lehet tőle stb). Legyen szoknya része is ( ráhajlik a medi oldalára), így nem jön ki a meleg levegő. Van mit agyalni:))
Előzmény: tunderlala-3 (11827)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11832

Megyek, kidőltem, ma volt a nagylányom ballagása, szóval elég volt...:)

 

Jó éjt!

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11831
A kórt nem hiszem, hogy bántja, uszodákban sem látom, hogy bármi bajuk lenne a kór létráknak, stb....pedig ott aztán van klór, meg sósav, meg amit akarsz...:s
Előzmény: lac1 (11830)
lac1 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11830
Nem a víz a baj, hanem a klór...
Előzmény: tunderlala-3 (11827)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11829
Tudom Janaboy, nekem is fáj az ára:((

A mestereket is elzavarom, mikor "jó árat" mondanak ( nekik jó). Attól, hogy valakinek medencéje van ( nem milliós tetel), és látja, hogy szép a kert,attól még ne mondjon irreális összeget, mert elásom a kert végében. Ezt most egy festőről szólt, aki apóséknál olcsón festett, de mikor átjött "megnézni a festeni valót, majdnem egy havi béremet akarta elvinni két háromnapos munkáért. Elzavartam, és hívtam a haverokat kb 1 napra terveztük. Ááááh! Utálom őket.

Előzmény: Janaboy82 (11820)
lac1 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11828
Ilyen cső? Flexi, és a végén a sima kiképzés a bilincsnek? Hát, kíváncsi leszek.
De legyen szerencséd!
A szivattyút megrendelted már?
Előzmény: nyárimádó (11826)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11827

Na én csak úgy naív módon úgy tudom elképzelni, hogy a magasságnak egészen kicsivel kellene magasabbnak lennie, mint a medence pereme, hogy legyen kis lejtése azért, a víz ne maradjon benne, mert akkor "ráhasal" a vízre, ha beleesik az eső, mint a mg. fólia csak rákötve.

 

A fólia végére egy fém "pálcát" kéne ráfogatni, ezt kéne kitalálni, hogyan? Esetleg géppel végigvarrni, hogy legyen egy oylan rész, amibe csak beledugod ezt a pálcát.

A földbe leütni vagy 3-4 V-alakú, a csúcsánál meghajlított "kampót", ezek kapaszkodnak bele a "csőbehúzott" fémpálcába, így a lefogatás is megoldva a fólia teljes szélességében.

 

Anyaga mindenféleképpen kóracél, mert minden egyéb rozsdásodik a  vizes környezettől.

 

De persze én nőből vagyok, szóval biztosan lehet rajta mit finomítani.....:p

Előzmény: nyárimádó (11823)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11826
Értelek, de nem rendeltem. Szerintem van ez itthon is, és majd pontos méretekkel bombázom az eladót. Ja meg az aknát is bővíteni kell. Várom a képet!
Előzmény: lac1 (11821)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11825

Hú, ez a kép, ez nagyon komoly!:)))) Panel kerti tus, nem semmi!:) Anyuéknak a nyaralóban nagy olajoshordó van felrakva, az is öko.:p :))

 

Amúgy én szeretem a macskákat, nekem is volt több cicám is, de csak a sajátot bírom elviselni, az idegen macska ne carjon itt össze mindent. :s A saját meg máshová megy ;) :D érdekes módon amíg saját macska volt, nem volt macskacar a kertben....és még a szomszéd macskákat is elkergette, úgyhogy legalább olyan jó macskariasztó, mint a kutya.:p :)

 

Kutyám sosem lesz, félek tőlük, rossz gyerekkori élmény zsigeri beidegződéssel, úgyhogy kutya kilőve...mármint úgy, mint lehetőség.:D

Előzmény: motinka (11818)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11824
ÁÁÁ!
Félreértettelek. Az Urad meg ossza meg velünk is ( fotó, anyagok).
Üdv
Előzmény: tunderlala-3 (11819)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11823
Igen csak a lefogatást kell valahogy megoldani ) végeken, oldalt), meg hogy legyen feszes, és egy kis lejtés az eső miatt. Végül is csak ennyi gondolkodni való van:)))
Hajrá!!!
Előzmény: tunderlala-3 (11819)
lac1 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11822
Lehet. De ne kísérletezz.
Nem fog menni. A homokszűrőhöz adott motor nem ugyanaz, mintha egy sima kerti szivattyút rátennél.
De ha nagyon kell, egy jó nagy homoktartályt 6 állású kapcsolóval (talán) tudok szerezni - nekem nem kellett, akkora.
Előzmény: Janaboy82 (11820)
lac1 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11821
Van, amit leírtál az jó, csak holnap fogod meglátni, miért is rosszabb a sima slag a flexinél.
Azt kell érteni rajta, hogy a slagcső kis sugarú hajlításnál megtörik, esetleg megcsavarodik, elzárja a vizet. Tudom, öntözésnél számtalanszor megtörtént. van csavarodásmentes slag is, de árban már ott van, ahol a wetro-s harmónikás.
És az meg sokkal vastagabb, a bilincset rárakni, meghúzni is már körülményesebb.
Előzmény: nyárimádó (11813)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11820
Hát gyerekek nem semmi árakon futnak ezek a homokszűrők...mondjuk lehet csak egyszer kell belefektetni a pénzt, mert a medence hamarabb hal meg mint a szűrő..amugy magában lehet kapni azt a részt, ahova homokot kell tenni? tehát szivattyu nélkül?
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11819

Én is azt köszöntem meg....azt nem értem, hogy mit "szívtál vissza"??:o :)

Azt a képet mentettem le, amit Te beraktál...majd jól rábeszélem azuram, hogy csináljon egy ilyet...mennyivel könnyebb lenne a fóliával bánni.:p

Előzmény: nyárimádó (11817)
motinka Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11818
A macskák ellen egyik legjobb megoldás egy kutya :o)
Az enyém a környékre nem engedi őket :o)
Érdekes, míg nekem is volt macskám, azt nem hajtotta csak az idegent :o)

És egy "olcsóenergiás" kerti tusoló, fürdés előtt vagy után :o)

Előzmény: tunderlala-3 (11801)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11817
A tekerős - kurblis medencefedésre írtam.
Előzmény: tunderlala-3 (11815)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11816
Ja, a rosszabbik, hogy csinálhatok nagyobb aknát. Na, de szabin leszek. Van még ytongom, sóderem, ragasztóm. Ráérek, de jövőhéten már szeretnék én is tölteni.
Előzmény: lac1 (11812)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11815

??

Mit?

Előzmény: nyárimádó (11814)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11814
Ja, bocsi. Látom kiemeltél. Visszaszívtam:))
Előzmény: tunderlala-3 (11790)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11813
Na most már segíts összerakni, mert kikapok itthon.
Tehát, ahogy értelmeztem a mai beszélgetést telefonon: Szivattyú a mediből kiszívja a vizet. Ez a cső már eddig is megvolt. Szívócső, kemény de rugalmas, olyasmi, mint amit belinkeltél. A szivattyútól a homokszűrőbe vezető gégecső az vele jár gyárilag. Ugye? Utána a homokszűrőtől a medence felé tartó cső van már csak. Az nekem slagcső, de bírja a nyomást.
Ennyi, ja nem. A porszívózáshoz kell vennem ilyen gégecsövet ugye?
Úgyis mennem kell majd csapokért, meg valamiért a vizes boltba és veszek. Ezek már könnyebb tételek, ezért már nem kell harcolni.
Amit a múltkor küldtél képet, azon nem valami jó látszanak a dolgok. Nem igazán látszott, hogy melyik cső hova megy. De biztos lesz valami bekötési útmutató ( remélem magyar).
Előzmény: lac1 (11812)
lac1 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11812
Ja, amúgy holnap lefényképezem Neked, hogy a slagnál miért is jobb a flexi cső, ami a wetrónál is van.

cső
Előzmény: nyárimádó (11809)
lac1 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11811
Ja, látom. Tuti megoldás.
Mindig jönnek a macskatulajdonosok, meg az állatvédők.
Ők lesznek a következőek.
Kösse meg a macskáját, vagy tiltsa meg, hogy máshoz menjen randalírozni. Az állatvédő meg menjen árkot ásni, meg kőbányába. Majd amikor az ő kertjét szarja össze más macskája, akkor nyihogjon.
Előzmény: nyárimádó (11809)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11810
Hát, na ja, a vakondról gellert kapna és a macskának is annyi.:p :))
Előzmény: nyárimádó (11808)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11809
Na szeva!
Elmentek a vendégek, vagy ők is beszálltak a takarításba?
Adtam egy Lac1 tanácsot tunderlalanak, Te jutottál az eszembe a problémájára.
Előzmény: lac1 (11807)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11808
tunderlala-3!

Ahogy Lac1 barátom ismerem, már tenne egy ilyen képet a megoldásra: :)))



Az utoló piszkítása lenne:))
Előzmény: tunderlala-3 (11801)
lac1 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11807
Nah, ma én is kinyaltam a medit. Hypóval végigsikáltam az oldalát, utána sima vízzel megint, azután amikor megszáradt, algaöllel bespricceltem az oldalát meg a falát.
Most az algaöl rá van száradva, holnap reggel megy bele a csapivíz.
Homokszűrő kimosva, fólia mint a képen is látható, már előkészítve.
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11806

Persze.

De vedd azt is vedd figyelembe (ilyen a világ) hogy van aki felvásárolja a boltokban a cuccokat, felteszi a vaterára, van amit csak az osanban lehet kapni, és ha az ország másik végén ha kell valakinek, nem tudja máshonnan beszerezni, csak a "neppertől" a vaterán.

 

Aki meg megveszi az irreálisan drága cuccot a vaterán, az magára vessen. Lehet "elkattintani".

 

Egyébként én sok dolgot az Ebay-ről rendelek, mert még szállítással is olcsóbb onnan, mint itthon. Van amikor meglátom a vaterán, és gyorsan megnézem az Ebay-t, hogy ott mennyi. Aztán döntök.

 

Legutóbb a RO víztisztítómhoz kerestem TDS mérőt. Itthon 17 ezerért adták a legolcsóbbat (ami nekem kellett) a vaterán. Megnéztem az Ebayt, és 2 hét alatt megjött honkongból 6 ezerért.

Előzmény: nyárimádó (11803)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11805
Hjaj natalyel!
Csak érteni kell a nő nyelvén:)))))
Vagy Ő nyert? A medit is használja, meg aranyat is kapott. Mekkora rafkó! :((
Előzmény: natalyel (11785)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11804
Te tolvaj ! :)))
Ez az én ötletem volt. Most már azért is kérjük a fényképet, és az anyagi vonzatát.!!!!:)))
Azt is írd meg, hogy mit kellene módosítani rajta, hogy tökéletes legyen. Így legalább Te szenvedsz meg vele, én meg sipp-supp összerakom:))))
Sok sikert!
Üdv
Előzmény: koosandrea (11784)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11803
Jó, de van egy két őrült.
A corában vettük a babamedencét, amit mi is használtunk. A vaterán is van vagy kettő, fehér- kék színű, felfújható ülősarkokkal. A vaterán 16 ezer, a Kórában pedig 7 ezer.
Fénykép alapján sem mertem autót venni, de biztos lett volna ott is jó. Innen messziről, kipróbálás nélkül nekem egy kicsit gáz. Ha pesten laknék, biztos házhoz hozatnám stb..
Persze, ahogy írod ki lehet fogni.
Üdv Blue
Előzmény: Blue_Sky_007 (11778)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11802
Szia!
Én úgy vagyok vele, hogyha mát újonnan nem jó, akkor már nem kell. Pl: Az asszony megnyomta a kocsit, és nem fájt a szívem érte, mikor eladtuk. Vagy, bőrbútort vettünk, a festése a bőrnek kopott. Kétszer cserélték, harmadjára a pénzt követeltem vissza tőlük. Kicsit hosszadalmas volt, magnófelvételt készítettem, mikor a cégtől házhoz jöttek, beismertettem vele a gyártási hibát, előtte pedig elmondattam a nevét. Fogyasztóvédelmi szabályokat elsorolni nekik, és visszajön a pénz.

Elég nagy medencéd van, a mezgazd fólia ( áttetsző) bár hatásosnak bizonyult, elég sok nap el fog telni, mire jó lesz a vized. Amilyen időjárás van mostanában, elég nagy küzdelmed lesz. Lehet nem ártana ilyen vízmennyiségnél valami kiegészítő. De a gyári alatt biztos vacak marad a vized, tedd el!

A szivattyú kérdésedre azt mondom, hogy homokszűrő. Elég drága anyagilag, de mind fogyasztásilag, mind karbantartásilag ezt választanám. Van belőle 8m3-es, az napi 4 óra forgatás, és 100 Ft alatt lenne az általa megzabált áramdíjnak. Karbantartása viszont kéthetente vagy hetente lenne, megkönnyítve a dolgod, és állítólag gyönyörűen szűr a homok.
Üdv
Előzmény: Janaboy82 (11777)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11801
Értem, köszönöm. :)
Előzmény: Blue_Sky_007 (11800)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11800

Mint említettem, nem azonnal jelentkezett a hatása.

 

Ez csak akkor működne (a teszt) ha teljes rálátásom lenne a szomszédok kertjére, ahol a kutyák mozognak. Sajnos ez nem adatik meg.

 

Egyébként annyit tudni kell még az ilyen "sugárzó" cuccokról, hogy ezek valamilyen mértékben irányíthatóak. Nekem is úgy van beállítva, hogy csak a saját kertembe és a medencére sugározzon. Vagyis a falra van szerelve, kicsit elfordítva, és megdöntve a föld felé, hogy ne sugározzon át.

Előzmény: tunderlala-3 (11799)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11799

de a macska sz@rás nyomok eltüntek.

Na emiatt kéne nekem is, ha tényleg meglesz a homokágy a medencéhez.

De a szomszéd kutyákat nem akarnám az őrületbe kergetni.... ha zavarja őket, akkor inkább nem....már egy bernáthegyit úgyis elvesztettek pár éve, szegény epilepsziás rohamot kapott a tűzijátéktól, el is pusztult.:(

 

Most tényleg....azt meg tudod tenni esetleg, hogy végzel egy tesztet a szomszéd kutyán?:p

Előzmény: Blue_Sky_007 (11798)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11798
Nehéz bármit mondani, az biztos, hogy két éve szemezek  vele, és most megvettem (én sem hittem túlzottan benne). Hogy ennek vagy a macskák megváltozott szokásának köszönhető-e, nem tudom, de a macska sz@rás nyomok eltüntek.
Előzmény: tunderlala-3 (11797)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11797
Ez egy bernáthegyi és egy puli.:p Nem "domesztikáltak" olyan szinten ahogy érted, nem kimondottan szobakutya egyik sem....sajnálnám őket azért, ha behülyülnének tőle....viszont a macskák ellen meg jó lenne mégiscsak, ha azt mondod....
Előzmény: Blue_Sky_007 (11794)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11796
Tavaly és tavaly előtt is írtunk róla sokat. Sóbontó, a vízbe sót oldassz fel, és azt bontja klórra. Kb 50 ezer a bricoban, ott láttam utoljára. Jó és biztonságos, de az a baj, hogy ha tönkre megy a javítása általában lehetetlen.
Előzmény: Janaboy82 (11795)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11795
Unokatestvérem kint van amerikában és egy ottani nagyáruházban látta ezt a cuccot, gondoltam megosztom veletek:
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=10727422
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11794

A macskariasztó 23Khz-en működik. Ez 25Khz-től üzemel (váltakozó frekvencián 2 sávon, mert 3 hangszórója van). De még én is hallom, ha a sugarában vagyok.

 

Szerintem zavaró. Azt még tudni kell, hogy a domesztikált állatok (szobában tartott házimacska és kutya) érzéketlen ezekre a hangokra, mert megszokja a TV, és más elektronikus kütyük nagyfrekvenciás hangját.

 

Ezekre értik a "háziállatokra veszélytelen" jelzést. A falusi macsekokra azért hat az eszköz.

Előzmény: tunderlala-3 (11793)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11793

Illetve be kell dugni konnektorba, oké.....de ezt is írja, most nézem:

Gyerekekre és háziállatokra veszélytelen

 

Akkor nem lehet, hogy más miatt távoztak a macskák tőletek?:p

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11792

Értem.

Esetleg beszúrhatnád oda, hogy adjon a kutyának, és megfigyelhetnéd a hatást...:p :)))

Előzmény: Blue_Sky_007 (11791)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11791

Nem tudom, nekem a kutyákkal nincsen gondom.

Nekem nincs, a szomszédoké meg nem ott van, amerre ez sugároz.

Előzmény: tunderlala-3 (11789)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11790
Köszönöm, nyárimádó, el is mentettem a képet.:)
Előzmény: nyárimádó (11704)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11789
Köszönöm, ez már jobbnak tűnik......nem tudom, a kutyák füle milyen tartományban érzékel, rájuk is "hat" ugyan? HÁt, nem nagyon bírom, mikor a szomszéd kutyái ugatnak, az tény, de azért az őrületbe sem akarnám kergetni őket, mégiscsak helyhezkötöttek, nem úgy, mint a macska, aki a kerítésen keresztül max. elmenekül odáig, ahol már nem hallja....csóri kutyák meg hülyét kapnak tőle, nem?
Előzmény: Blue_Sky_007 (11698)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11788

Ha már van homokszűrőd, akkor egy régi kitakarított porszívó kefésfej és hozzá a cső, azt rádugva egy 32mm-es gégecsőre, azzal a homokszűrőn keresztül remekül lehet takarítani.

 

Ha nincs még meg a homokszűrő, akkor keresgélj itt a topikban sokan sokféle megoldást választottak.

 

 

Előzmény: Janaboy82 (11787)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11787
Igen, én is ezen gondolkoztam..
Még egy másik dolog...milyen joh medence porszívot ajánlottok?
Előzmény: Blue_Sky_007 (11783)
natalyel Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11786

Üdv.

Csak ügyesen, és legyen sok örömötök benne.

Előzmény: marzio (11775)
natalyel Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11785
Kíváncsi leszek a homokszűrődre... Gratulálok, hogy sikerült kiharcolni :)
Előzmény: nyárimádó (11771)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11784

Szia!

Köszi Mindenkinek a segítséget homokszűrő ügyben! Még nézelődünk, aztán összedugjuk a fejünket...............majd referálok.

Már néhány hete rágom a Drágám fülét, valamit csinálni kellene a takarófóliával, nehézkes le-, ill. feltenni (ált. nekem egyedül) Minden eddig talált remek ötletet elújságoltam neki nagy lelkesen. Erre ma reggel felébred és közli, h. nem jó ez a medencetakarás így, valamit ki kell találni!

No persze már látom, ahogy learatja a dicsőséget!...............férfiból van:-))))))))

A végeredményt majd megmutatom.

Valami olyasmi lesz-ideiglenesen, ha beválik-, h. egy pvc csőre feltekerjük a fóliát és valami kurbli vagy mi-segítségével lehet le-fel tekerni.

Holnapra nagyon meleget mond!!! Lehet végre fürdőzni!!! (nekem a vizsgázást osztották holnapra)

Előzmény: Blue_Sky_007 (11783)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11783

Szerintem ekkora medencéhez már vegyél homokszűrőt.

 

Aki mezgaz fóliát használ, mind dícséri.

Előzmény: Janaboy82 (11777)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11782
Most hirtelen a 32mm-es PVC lefolyó csö jutott eszembe.
Előzmény: Elar (11779)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11781

Sósavazni akkor kell, ha már minden hiába, nem akarnak az értékek beállni (Ph). Addig felesleges bármilyen vegyszert beletenni.

 

Akkor jelezz, ha valami nem megy, rossz a víz, zöld, stb.

 

Ha a Ph-d jó, és tartja magát, akkor nem kell savazni semmit.

Előzmény: marzio (11780)
marzio Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11780
Köszi! Annyit kérdznék, hogy ez a sósavas dolog mennyire működik? A TA nálam is jó magas! A PH már oké, a klór még very low! Két db miniklór tabletta van úszóban. Adjak még hozzá klórgranulátumot, vagy beáll magától szép lassan?
Előzmény: Blue_Sky_007 (11776)
Elar Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11779
Sziasztok
Drága ebem szétrágott 2 medencés csövemet :)
A skrimmer csövét és a szivattyújét. Sikerült vennem őket kemény 1500 magyar forintért.
Már csak 1 probléma van. A skrimmer végén van egy kék csatlakozó amit a medibe kell dugni - na az is megsemmisült a kiskutyám fogai között.
Azt nem tudtam venni....
Hogy oldhatom meg ezt a problémám? :)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11778

Pedig lehet jókat venni, de tényleg nagyon ésszel kell csinálni.

 

Legutoljára egy 5 éves valamikor 450 ezret érő tévét vettem 42 ezerért. Perfekt állapotban van.

Vettem szódásszifont 2ezerért, olyat ami a boltban 8 ezer. Ja és vadi új.

 

Csak tapasztalat és józan ítélőképesség kell hozzá. 

Előzmény: nyárimádó (11759)
Janaboy82 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11777
Sziasztok!

Gondoltam megosztok egy-két tapasztalatot és egy-két kérdés is beeshet.
Szóval tavaly kaptunk kölcsön egy 9 kbm-es medencet, amin elég joh volt "tanulni". Gondoltuk idén összelökünk egy nagyobbra, mert sokan vagyunk és egy nagyobb elfér. Ugyhogy a Metroban vártam, hogy ismét kapható legyen a Bestway 5,5x1 m-es fémvázas Bestway medence. Gondoltuk május végén szépen összerakjuk, feltöltjük és majd használjuk. Az első csalódás akkor ért bennünket, amikor a 19kbm-es medence majdnem tele csapvízzel (kb 14-15kbm lehetett már benne), kiderült, hogy ereszti a vizet az illesztésnél. Joh hát mérgesek voltunk, hivtam az aqualinget, ahol ugye automata mondta, hogy vágjam ki a leeresztőt és garjeggyel, számlával küldjem vissza, küldik az új belsőt. Elsőre furának tűnt, de aztán elrendeztük. Meg is jött az új belső, szépen felállítottuk, ezt is töltöttük, lényegében már tele volt, amikor láttuk, hogy bár egy pici lyukon de spriccel víz. Ekkor már némileg mérges voltam, felhívtam a céget, ahol beszéltem egy hölgyikével, elmondtam mi a gondom, annyit mondott, hogy se a vegyszert, se a vizet nem tudják megtéríteni, de ha gondolom, vágjam ki ismét a cuccot és kicserélik. Gondoltam egy pici lyuk miatt nem herdálok el 15eFt értékű vizet, inkább beragasztjuk. Ez szépen meg is történt, tart is..ám másnap reggel jött a csalódás ismét, hogy körbe mindenhol tiszta víz minden....valszeg megint az illesztésnél ereszt a medence. Ekkor a hölgyet felhívva kérdeztem, ha várunk vele nyár végéig, kicserélik-e, ekkor mondtam, hogy félév cseregarancia van rá. Úgyhogy jelen pillanatban fel van állítva és majd használnánk..ha joh idő lenne :) Ennyit a tapasztalatokrol.
További kérdésem az lenne, hogy egy haverom Grundfos szivattyukkal foglalkozik és van nálunk medencéhez való is...ugyanis az a gondom, hogy a gyári vízforgatónak alig mondható vmi 3kbm/órával dolgozik, igy gyakorlatilag 19kbm-et fél nap alatt "fordít át"..ez sztem rengeteg idő...igy ő mondta, h van olyan vízforgatós szivattyu, ami 10kbm-el nyomná át a vizet (ami igy ugye már kevesebb mint 2 óra)...de a problémát az okozza a Grundfost illetően, hogy nincs benne semmilyen szűrő, csak egy kis kosárka szerű vmi. Hogyha esetleg jövőre vennék egy ilyen szivattyut, szerintetek milyen megoldással lehetne ezt szűrni?
Másik kérdésem pedig az, hogy a gyári nem átlászó fedőfóliát, érdemes mezőgazd fóliára cserélni?

Köszi előre is és bocs a hosszu hozzászólásért!
Janaboy
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11776
Üdv a klubban!
Előzmény: marzio (11775)
marzio Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11775


Sziasztok!

Engedelmetekkel csatlakoznék a klubhoz! :)
Ő a mi kis játékszerünk! Szerda óta van beüzemelve, azóta természetesen folyamatosan ősz van! :))
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11774
Hát most mit csináljak?
Alkudni, alkudni, alkudni.:))
Előzmény: zsloti (11772)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11773
Lac1!
Hívtalak ma telefonon ( 70/ 458- .....), de sosem vetted fel. Utána eszembe jutott a ballagás. Ha ráérsz, majd du. megint megpróbállak.
Üdv
zsloti Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11772
"és egy aranymedál"
Akkor nem egy olcso szűrő lesz :)
zs
Előzmény: nyárimádó (11771)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11771
Tisztelt fórumozók!

Hosszú nyalás után ( és egy aranymedál) segítségével ma megrendelem a homokszivattyút.:))
Huhh!
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11770
Oké várom válaszod.
Faterék építettek egy tanyát. Napkollektor és egy szélturbina fejleszti az áramot. Az áramtermelés miatt van szükségem a teljesítményre. Örülnék, ha 85W max 150W körül lenne.:))
Asszem 1kW-os teljesítményű a napkollektor. Ha hegeszteni kell akkor marad az aggregátor.
Valahogy így állunk. A vaterát nézd meg az árakról, és ha eladó, akkor egy korrekt árat írsz, hogy hétfőn már mehessen bizniccc.
Üdv
Előzmény: zambrotta72 (11768)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11769
Azt már nem is mertem mondani, hogy a szivattyú a 38 m- t elég nehezen veszi. Sajnos mélyre fúrtak, a szívó oldal pedig nem bírja. Kellemesen lehet locsolni, "de nem pisil" nagyot a slag.
Ennyi
Előzmény: lac1 (11762)
zambrotta72 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11768
14 köbm-es med hez kaptam,kb 2 hónapot használtam. Délután megnézem a teljesítményét és ha érdekel kialkodunk 1 korrekt árat! Üdv!
Előzmény: nyárimádó (11767)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11767
Szia zambrotta72!
Milyen? Teljesítmény ( W; m3/ h)
Használt?
Ár ?
Előzmény: zambrotta72 (11765)
zambrotta72 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11766
Azt hittem h az első nem ment át!
zambrotta72 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11765
Jó reggelt nyárimádó,van 1 papírszűrős vízforgatóm feleslegben!
Előzmény: nyárimádó (11757)
zambrotta72 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 11764
Jó reggelt nyárimádó! Papírszűrős vízforgató ügyében szólok h van 1 nekem feleslegben!
Előzmény: nyárimádó (11757)
lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11763
Jó éjt.
Előzmény: nyárimádó (11761)
lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11762
Purcanva?
Az a fránya nyalakodás...
Előzmény: nyárimádó (11759)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11761
Na ezek után maradok a csörlős megoldásnál. Kiábrándultam.:))
Jó éjt!
Előzmény: lac1 (11758)
lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11760
Erősebb, helyesen.
Előzmény: lac1 (11758)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11759
Lac1!
A vaterán egy- két simlis is akad. Pl: láttam egy merülő szivattyút összekötve egy olyan vízszűrővel, ami nekem van. Medenceporszívó néven 65000 Ft. Barátok közt sem több 20000 Ft-nál az összeállítás.
Fosok ott venni bármit is.
Na megyek hunyni, mert ki vagyok purcanva.
Üdv
lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11758
Ja, néztem már, de ebben nincs benne a sín, amim mozog, meg hát a polikarbonát sem.
Számoljunk: egy ív alumínium (tegyük fel, hogy félkör, kb. akkora is) majdnem pontosan 5 méter.
A végzáró profil métere (majd linkelem) bruttó 520 JMF, vagyis egy szál 2600 JMF. Ebből van kettő, vagyis 5200 JMF. Akkor van középen a "h" profil, az is 5 méter, ára: 1800 JMF (ez a kétrészes és 60mm széles)vagyis 9000 JMF.
Összesen tehát itt is 14 ezer, ebben azonban nincs benne a "h" elem tömítőgumijai, viszont sokkal erősebnek látom amit én gondolok.
ja és még kell hajlíttatni, ezt viszont ide kéne szállíttatni.
Végül is nem rossz ár, ám ez olyan mint a medence: a többi kellék ennek az árnak a sokszorosába kerül.
záró

Ez a záró alu profil, látszódik a merevítő borda.
Ja, a akár vatera, akár más, még párazáró szalag is kell, és hát a polikarbonátot alul, ahol vízszintes, ott is le kell zárni egy profillal.
Előzmény: nyárimádó (11755)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11757
Faternak vennék papírszűrős vízforgatót. Ha van valakinek, szóljon a fórumba, mert szabin leszek és a mail céges.
Kb 3000 literre kellene. A vaterán nem merek vásárolni.
lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11756
A rossz főzés nem jó ötlet, mert a végén én eszem meg a maradékot. Ha rossz, akkor nekem is rossz.
Egyszerűen nagy kurvaanyázással kezdem leszedni a ponyvát a mediről, és a közönség között húzom át a slagot.
Előzmény: nyárimádó (11754)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11755
Lac1 !!

Láttad:http://www.vatera.hu/pavilon_medenceteto_aluminium_peremes_tarto_ivek_148215728.html
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11754
Akkor főzzetek rosszat, ne adj nekik inni, ásíts jó nagyokat. :))
Hamar vége lesz a bulinak. De tudod, ember tervez....
Előzmény: lac1 (11752)
lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11753
Hát... amikor valaki nagy medencét csinál, akkor jön rá, hogy a medence ára egy dolog, ám utána...
Ha ráadásul egy mobil medencével teszi ugyanezt, akkor meg még szembetűnőbb a medence és a gépészet árának egymáshoz való viszonyulása.
Előzmény: nyárimádó (11749)
lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11752
Nálunk semmi. Ma sem. Holnap a lányom ballagása után, amikor pofavagdosással hazaüldözöm a rokonokat, feltöltöm a medencét.
Lesz ami lesz.
Előzmény: nyárimádó (11748)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11751
És nem kell locsolnod két hétig. :)) De gonosz vagyok ma. Bocsi
Előzmény: Pocford (11745)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11750
Nem így van. Hosszabra engedem a pórázt, már kiér a konyhából a teraszra:))
Még nem igazán beszéltük át, hjajjj a fejemnek!
Előzmény: natalyel (11737)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11749
Örülök, hogy figyelsz. :))
Hát akkor nayagilag fel kell kötni a gatyát vagy vatera.
Előzmény: lac1 (11736)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11748
Üdv Lac1!
Ja 43mm jó nagy vihar kíséretében.
Előzmény: lac1 (11733)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11747
Ja és gyorsan cselekedj, mert ha kinyúlik a medence, akkor azt is dobhatod a kukába.
Előzmény: Pocford (11745)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11746
  • Átmered egy másik medencébe, amig kiszintezed.
  • Esetleg szólsz a haveroknak, hogy emljék meg (uszkve 5 tonna) amig kiszintezed alatta.

Más 5letem nincs.

Előzmény: Pocford (11745)
Pocford Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11745
Sziasztok!

Nemrég vettem egy 3,66m-es intex medencét és elkövettem azt a hibát, hogy nem teljesen vízszintes felületen állítottam fel. Csak azt hittem, hogy az. Ennek következtében a benne lévő víz elindult az egyik irányba. Már annyira, hogy majdnem kifolyik.
Mit tudtok ajánlani, mit tehetek? Persze anélkül, hogy ki kelljen önteni az egész vizet.
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11744
Miért adod el?Merre laksz?Milyen színű?Vízforgató milyen?
Előzmény: Posterm (11743)
Posterm Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11743
Sziasztok!

Eladóvá vált egy 450x90-es "Velence" típusú merevfalú medence, minden tartozékával (létra, skimmer). Egy idényt használt, hibátlan állapotban van.
Ár: 45e Ft. Mail publikus.
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11742

Amit nyárimádó mond az szerintem is jó.

 

Persze vehetsz Praher vagy Hayward szelepes csodakütyüt is sok pénzért, de a mobil medibe nem kell.

Azért ha van pénzed.......

 

A homok meg szerintem kibír több szezont is, csak meg kell tisztítani.

 

Lehet kapni homoktisztító vegyszereket, de végül is a legolcsóbb valami homokbányában beszerezni a spec szemcseméretűt.

Előzmény: koosandrea (11720)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11741
Tubifex tubifex. Csővájó féreg
Egész éven át beszerezhető, kiváló élő eleség. Szerves anyagokban gazdag, iszapos fenekű vizekben, csatornák iszapjában nagy mennyiségben található.
Előzmény: Celebrin (11739)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11740

Ha jól emlékszem a tubifex (csővájóféreg) volt amikor még akváriumoztam. De azok iszapban tenyésznek.

 

 

 

 

Medencében én még nem láttam, és nem is emlékszem, hogy írta volna valaki.

Előzmény: Celebrin (11739)
Celebrin Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11739
Ki tudja, hogy milyen kukacokat találtam a medimben? Olyan cérnavékony, rozsdabarna szinűek. Nagyon sok volt belőlük, de talán sikerült őket likvidálni, kiporszívózni. Volt már valakinek ilyesmi a medencéjében?
TnéSr Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11738
Szia! Nekem fémvázas medim van, 5,5x1m-es. Kerekre vágtam a fóliát, minden egyes lábánál kilyukasztottam ( cigivel, vagy tüzes szöggel!!! a többiek tanácsa) én még tavaly csak kiszúrtam, de már több helyen háromszorosa a lyuk az eredetinek, és madzaggal minden egyes lábához odakötöttem. Kicsit macerás állandóan kötni 18 lábnál, de stabil még ilyen nagy szélben is. Alá tud fújni, és ki is tud áramolni a levegő alóla, így nem durrantja szét a szél.
Előzmény: Celebrin (11734)
natalyel Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11737

Remélem, gyerekkorúak nem olvassák ezt a fórumot :). Néha amilyen beszólások röpködnek...

 

Nyárimádó, te csak ilyenkor nyalsz? Én amúgy is... én is szeretem és ő is...

:))

 

Lelki szemeim előtt lebeg, ahogy ott vagy az asszonnyal... intim helyzetben... és közben: "naa, de hát kell az a homokszűrő..."

bocs :)

lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11736
na-na. 18 m3 a 6m3 forgatóval 18/6=3 óra, de ez csak egy forgatás.
Előzmény: nyárimádó (11727)
lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11735
http://kertberendezes.shp.hu/hpc/ws_member_2g.php?azonosito=kertberendezes&tcskod=kertberendezes1200241413&title=Homoksz%FBr%F5s%20v%EDzforgat%F3 Itt találsz szintre a legolcsóbban.
Előzmény: koosandrea (11723)
Celebrin Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11734

Hali!

 

Ahogy olvastam neked is fémvázas medid van. Hogy kötötted oda minden lábához? Kilyukasztottad a takarót? Nálunk is iszonyatos szél fúj és minden órában vissza kell raknom a takarót :(

 

lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11733
43??? Nálunk csak a mérhetetlen tartományban esett, olyan 2-3-4 mm.
Előzmény: nyárimádó (11712)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11732
aha..fel is kell tölteni:-)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11731

Na ilyen.

Köszönöm! Nézelődünk.......és kötjük a gatyánkat is:-)))))))))

Előzmény: koosandrea (11729)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11730

Vasárnaptól jó időt mond 28-30'C. Hétfőre keddre 34-36'C.

Addigra csak jók lesznek az értékek:))))

Előzmény: TnéSr (11728)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11729

Igen, most hagyd ülepedni!

Nyárimádó!

Milyen homokszűrőt néztél ki? Honnan fogod megrendelni? Járulékos költségekre mennyit számoltál?

Nekünk mobil medencénk van,ilyen-olyan  nemtudomanevét (Intex?) Ezt figyelembe kell venni,?

Egyáltalán honnan induljak? Hová menjek érdeklődni?

 

Előzmény: nyárimádó (11726)
TnéSr Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11728
Már egy jó ideje nem megy a szivattyú, de le van takarva, ugyanis nálunk iszonyatosan erős szél fúj, és így is a fólia teteje teli van szeméttel a szél miatt. Szellőzni szerintem szellőzik, mert a szél be tud fújni a fólia alá, és vagy 1m magasra felemelkedik a fólia. Nekem a fólia a medi minden egyes lábához van lekötve. Meg aztán a víz is kavarog alatta.
Előzmény: nyárimádó (11726)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11727

Kapcsolok egy linket, nem vagyok ügynök, nem kapok százalékot.

 

Hmm, nem kapcsolja: (www.wetro.hu)

Te válaszd ki. Vedd figyelembe azt, hogy naponta a víz legyen kétszer minimum megforgatva. Ha egy 6m3-est veszel az napi 3 óra forgatást jelent. Te döntöd el, ár és teljesítmény függvényében.

Van 4m3 6m3 stb.

Itt találtam magamnak a legolcsóbban.

Vagy voltam ma a vaterán, ott is voltak. www.vatera.hu

Új is használt is van, de vegyél előszűrőt is a hajszálak  stb miatt ( védi a szivattyút)..

Előzmény: koosandrea (11723)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11726

Ja,de Te most ne forgasd, hagyd ülepedni a trutyit ( Blue tanácsa).

Előzmény: TnéSr (11724)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11725
Könnyebben távozik kitakarva + forgatás
Előzmény: TnéSr (11724)
TnéSr Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11724
Sokkoló klórozás után is maradhat mezőgazdasági fóliával letakarva a medi, vagy olyankor a gyorsabb " távozás" érdekében legyen inkább kitakarva?
koosandrea Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11723

:-))))) Azt nem figyeltem, kitől származott a mondás:-)))))

Na akkor figyelek és tanulok.

18m3-es a medink. ehhez milyen kellene?

Előzmény: nyárimádó (11722)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11722

Hány m3 a medencéd? Nekem elég lesz a 4m3 is, az ára 39900+5000 előszűrő +1500 a homok+ flexi cső+ (műanyag csapok ( porszívóhoz)). Sacc 50 ezer, de én mindig többet fizetek mindenért, mire kész lesz.:)))

A zárójelben lévő csak bónusz.

 

Előzmény: koosandrea (11720)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11721

Szia !

Én vagyok a nyalós ember.:))

A homok egy szezont kibír, így nem kellene 3 naponta a szűrőbetétet mosni, azon felül, hogy a homok rendkívül jól szűr. A többállású szeleppel szűrés, keringetés, homoktisztító funkció, medenceleeresztés állítható. Lac1 barátom segítségével porszívózni is tudok majd rajta. Több idő a családdal, jobb szűrés, kevesebb gond.

 

Még nyalok egy kicsit, és megrendelem jövő héten:)))

Előzmény: koosandrea (11720)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11720

Homokszűrővel kapcsolatos véleményekre vadászom. A visszaolvasástól jelenleg jojózik a szemem........pedig becsületesen szemezgettem:-)))))

Találtam egy bejegyzést, amin jót nevettem:

......meg nyalok az asszonynak, hogy legyen homokszűrő.........

Nálunk apa hajlik a beszerzésre, így nem kell .......-ni(cselhez folyamondi), de nem konyítunk hozzá semmit.

Szóval: help!:-))))

 

Előzmény: Blue_Sky_007 (11719)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11719

Ha tudnád, hogy mi minden vagyok, csak pont kémikus nem... :-))))

 

Egyébként nálunk nagyobb fürdőkultúrával (medencekultúra) rendelkezőket kell olvasni. Én sokat olvasok az amiktól, azok már évek óta medencéznek, még kispolgári szinten is, amíg nálunk csak a (hiper)gazdagok engedhedték meg maguknak a magán medencét (meg egy-két megátalkodott :-))   )

 

Amikor valamit meg akarok tudni rácuppanok valamelyik amerikai fórumra, honlapra és végigolvasom konyhanyelvi angolságommal mit írnak az adott kérdésről.

Ha nekik működik, akkor nekünk is.

Előzmény: nyárimádó (11718)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11718

Te vagy a kémikus. Klór, sósav, hypó stb.

Én nem  tudok segíteni (mit mondani) ennyi vegyszer után.

Igazából azt sem tudtam egy pár napig mi az a total alka...., én csak ph mérővel rendelkezem.

Ha én adnék tanácsot, lehet kórház lenne a vége:))

 

Előzmény: Blue_Sky_007 (11713)
TnéSr Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11717
Nem barna, hanem zöld. Tavaly kútvízzel töltöttem fel, akkor barna volt szinte egész nyáron. Most csapvízzel töltöttem, most meg zöld. Jövőre milyen színű lesz? Úgy látszik nekünk csap szines víz adatott.

Akkor most várok. Az előbb mértem: ph jó, klór nagyon magas, TA már talán egy kicsit alacsonyabb. Szűrő leállít.

Addig is köszönöm szépen a segítségeteket.
Előzmény: Blue_Sky_007 (11713)
koosandrea Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11716

Nyugi!!!!!!!!!!!!!:-)))))))))))))))

Én hasonló cipőben jártam egy hete. Mára kristálytiszta a víz! Hurrá-hurrá az itteni segítségeknek!!!:-))

Szo' Klórsokk után vártam néhány napot (asszem 3) amikor kezdett leülepedni az aljára a sok trutyi-->porszívózás + pelyhesítő= minden nap kellett porszívózni, de egyre kevesebb volt már az üledék és egyre tisztább a víz. Közben ph. ell., ami okés a mai napig is. Jelenleg le van fedve.

Előzmény: TnéSr (11708)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11715
veszert=vegyszert
Előzmény: Blue_Sky_007 (11714)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11714

És több veszert ne tegyél bele egyenlőre.

Hagyd állni.

Elvileg a vegyszerek hatása olyan 12-25 óra múlva érzékelhető (tartósan).

Szerintem a szűrést is állítsd le most egy időre, amig látható változás nem lesz (pro v. kontra).

Előzmény: TnéSr (11710)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11713

Ne kenjetek mindent rám.

 

Hagyd állni a vizet, hogy a kémiája helyre álljon.

 

Néha felmerül bennem, hogy tényleg zöld-e és nem barna, mert akkor vasklorid (is) lenne (persze ez abból jön, hogy azt gondolom mindenki színtévesztő mint én. :-))   )

 

Mivel minden benne van (ha jól számoltál) , ami kell, csak a várakozás van hátra.

 

Ennél többet én sem tudok segíteni.

Előzmény: TnéSr (11710)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11712
Esti eredmény : 43 mm eső, de ma már megint esett. Lassan azt fogom írni, hogy esővízzel töltöttem a medit.
Előzmény: lac1 (11711)
lac1 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11711
Hát... a fene tudja. Nekem nem kellenél.... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: nyárimádó (11703)
TnéSr Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11710
Blue????????????

Szófogadó vagyok.
Előzmény: nyárimádó (11709)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11709

Most önts a medencébe vizet is, mert már szinte csak vegyszer van benne :)))

 

Bocsi, de nem hagyhattam ki. A lényeg szerintem, ha a szűrőd tiszta, akkor nem képes megfogni azt a valamit. Pelyhesítés??? Utána ez leülepedne a medi aljára, és sima 2-3 porszívózás.

 

De kérdezd meg Blue-t is, érzem a jelenlétét::))

Előzmény: TnéSr (11708)
TnéSr Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11708
Sziasztok! Helyzetjelentés: tegnap este kapott a zöld vizem 2 l 20%-os háztartási sósavat, forgatás. Reggelre változatlan a szine. Kapott sokkoló klórt, forgató megy folyamatosan. Ph, oké, klór magas, Total Alkalinity sötét zöld árnyalat helyett világos szürke a színskálán. A víz még mindig zöld. A szűrőben bogarakon kívül semmi.
Hogyan tovább??????????
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11707

Amíg ki nem veteti a szilikont. :-))))))

 

Ö....... vagy nem azt kérdezted?

Előzmény: nyárimádó (11706)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11706
Jövő hét elejére 34-36'C- ot mondott reggel a nagymellű p..a a tévében. Meddig tart???
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11705

:))

Nem szégyen a kopaszság.

A szép arcnak kell a hely.

Előzmény: lac1 (11692)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11704

Szia tunderlala-3!

Akkor sem jó a fekete nylon.

Ha nyernél a lottón, akkor lenne más hobbid. Ja és nem biztos, hogy itthon tennéd:))

Nekem a medencémnek műanyag pereme van, iratcsipesszel fogatom rá. A többiek cigivel, tüzes szeggel a szélétől úgy 15cm-re égenek lyukakat. Nem esztétikus, de kellemest a hasznossal kötjük össze. A víz és a nylon közé távtartót kell rakni ( úszógumi, kislabda stb).

A levétel- felrakás általában páros művelet nálunk, feltesszük a gyerek fa játszókájára száradni, majd megszáradva megrázzuk ( fű miatt) és így tesszük fel.

Mindjárt teszek egy képet, házi szakmunkából is könnyen megvalósítható.

 

Zártszelvény, 110mm-es pvc cső, valami kurbli, nylon. Ez a megoldás jobban tetszik, mint a nagy üvegház. Árban, kivitelezésben, és nem utolsó sorban esztétikailag ( medence végén lenne). A henger teteje egy síkban lenne a medene magasságával, de semmi képpen ne alatta.

E megoldás felé hajlok ( árban is).

Jó gondolkodást 

 

Előzmény: tunderlala-3 (11696)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11703
Nézd meg a fotót, elől. Akkor most vad vagyok vagy csak sz@r?  :))
Előzmény: lac1 (11692)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11702

Még garanciás jövő nyárig:)) Hozzá sem nyúlok.

Járás közben egyre élesedő fémes hang, azután hirtelen elcsendesedik, nyomás érték rendbe jön. Ezt kb 10mp-ig csinálja. Ahogy ismerem magam, elvinném a szervizbe, ott nem csinálná. Hagy kopjon még :))

Előzmény: lac1 (11691)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11701
Előbb Ti megcsináljátok, majd én meg megkérdezem, hogy mit csinálnál másképpen.:))
Előzmény: lac1 (11687)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11700

Sose bánd. Mi meg a panel dzsungelből menekültünk el. Így Debrecentől 20 km, H.szoboszlótól 16km. Egy panel áráért vettük a tegnap látott gaztengert. De elég sokan menekülnek a nagyvárosokból vidékre. Ingatlan árak, hangulat, gyereknevellés, zajok miatt.

Úgyhogy jó volt a "szmájlid".

Előzmény: toncsa8 (11685)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11699
Hát nem sellő fiúkkal :-DDD
Előzmény: lac1 (11689)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11698

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMUZPVlZoZWs1UFlXdHJNQT09&pid=VkZaU1dtUXdNVVZXVkU1T1VrVkZNQT09

 

Én ezt vettem meg, de ez "elvileg" mindere jó. 550m2-t fed le

nem rögtön éreztem a hatását, hanem 3-4 hét múlva maradtak el a macsekok. Elöte mindig feküdt egy-két a kertben, meg a füvem homokba van ültetve úgyhogy vonzza a macsak fenekeket rendesen.

 

Mondjuk én nem azok ellen vettem kimondottan, hanem a tücskök ellen, mert szanaszét lyukasztgatták a füvemet, és elkezdett kiszáradni.

 

Hát a tücsökre nem volt nagy sikere.

Előzmény: tunderlala-3 (11697)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11697

Köszi, ilyet találtam....de ez csak 70 m2-re való, másikat is találtam, az is...gondolom, ez az átlag lehet, de ez nekünk nagyon kevés, kéne belőle jó pár darab, úgy meg elég drága mulatság...

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMUZPVlZoZWs1UFlXdHJNQT09&pid=VkZaU1ZrNVZPVlZhZWxKT1ZrVnNOUT09

Előzmény: lac1 (11695)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11696

Szia!

 

Az volt rajta nekünk is, áttetsző fólia....barátnőmék medijén fekete van, de az még rondább rajta, mint az áttetsző, úgyhogy egyelőre ez lesz....vagy nem is tudom mit kéne....legfőképpen nyerni a lottón és csináltatni egy naaaaaagy medencét:p :))....az elhúzható oldalú "üvegházat" már a párom megcsinálná fölé, szakmunka van, csak jó sok píz legyen a zanyagra.:p

Olyan télikert-szerű megoldásról álmodom...rengeteg növény, medence, jacuzzi, szauna....jah, kezem a biliben.:DD És még csak nem is szoktam lottót venni...fenébe.:s :))

 

Úgyhogy vissza  a fóliához, mert, hogy egyelőre evvan.....hogy van rajta nektek, csak rákötitek? Ezek szerint ki van körben lyukasztgatva? Van valami jó megoldás a fólia könnyű eltávolítására és visszarakására? Engem idegesített, hogy sokszor a földön vonszoltuk... Esetleg valami feltekerős megoldást kéne megvalósítani hozzá állvánnyal, vagy nem is tudom...

 

Nagyon szép a kertetek, gratula, láttam a képeket!:)

Előzmény: nyárimádó (11579)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11695
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=AdvSearch
Előzmény: tunderlala-3 (11694)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11694

Szia!

 

mert vettem egy ultrahangos riogatót, és csak átrohanak a kerten, már nem dorbézolnak itt.

MOndanál erről pár szót nekem? Link esetleg? Szomszéd kutya ellen is jó? :p :D

 

Nagy, "úszható" medencéről tényleg nem akarok még álmodni sem, elérhetetlen dolgokkal nem stresszelem magam:))))....úgyhogy valahogy ki kell alakítani a helyét kultúrált módon. :p

Valószínűleg az lesz, hogy a homokágyat megcsináljuk idén, aztán majd kap térburkolókövet, amikor úgy jön össze....ha idén nem, akkor ősszel rakunk rá fóliát, hogy a macskák ne használják slozinak.:s

Előzmény: Blue_Sky_007 (11577)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11693
Én mondtam, ha a munkahelyemen nem lesz olyan, akkor megyek...
Előzmény: nyárimádó (11683)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11692
Hát ugye ezt én is ismerem, és ezért is tudom, hogy nem mindegy, hol kopaszodsz. Ha elől akkor azért mert ott tol el a nő, ha hátul, akkor meg azért, mert ott kapaszkodik Beléd és húz maga felé.
na, akkor hol is a hajhiány???
Előzmény: nyárimádó (11682)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11691
Szárazon kéne megforgatni, tehát kivesz, kiszárít a szivattyúház teljesen és kézzel megforgatni a tengelyt. Ha csapágyas, akkor olyan dörzsölősen-érdesen jár.
Előzmény: nyárimádó (11679)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11690
Úgy gondolom, hogy úgy látom...
Előzmény: toncsa8 (11656)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11689
A sellők akkor hogyan szaporodnak? Amúgy meg a sellőlányoknak más egyéb tulajdonságuk is van...
Előzmény: Blue_Sky_007 (11655)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11688
Én is csak hűsölök benne.
Bár azt a törvényi korlátot már bánom, hogy egy kicsit nem hágtam át, de már mindegy.
Előzmény: nyárimádó (11654)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11687
Pedig szerintem a peremes medencéd miatt Neked lenne a legkönnyebb csinálni valami egyszerű esővédőt.
Előzmény: nyárimádó (11650)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11686
A mosoly fordítva szól:-(((((((((Bocsi
Előzmény: toncsa8 (11685)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11685
Egy kisváros Szolnok közelében-Újszász.Jó messze Debrecentől meg a jobb helyektől.De hát ez van.......:-))))
Előzmény: nyárimádó (11683)
index27 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11684

Vajon melyik teszternek higyjek, és vajon milyen értéket mutat?

 

nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11683
Toncsika!
Város? Én Mezőtúrra jártam a szarvasi Főiskolának a kihelyezett karára.
Na akkor Lac1, Te biztos eljössz a Szegedi halfesztiválra. Nyár vége. Nekem is 220 km
Én főzök bográcsban halászlevet, meg beszélgetünk. Hmm?

De ez a meghívás vonatkozik mindenkire!!!!!!!!!!!

UI: Lesz hideg csapolt sör is.
Előzmény: toncsa8 (11681)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11682
Oh!
Erre a válasz, hogy a férfiak, akiknek teljesítő képességük nagy ( tesztoszteron termelés miatt) kopaszodnak. Bár én 2004-től kezdtem a főiskola és a házasságkötésem után. Arra is lehetne fogni.
Előzmény: liz79 (11680)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11681
Én Szolnok megyei vagyok,akkor tényleg élőben nem ismerjük egymást.
Előzmény: liz79 (11678)
liz79 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11680

"Azt szokták mondani, hogy csak az anya biztos"

 

Na ezt akartam írni a jómúltkor amikor dicsértem a fiad, és válaszoltál, hogy Te csináltad:-))) szegény fiúk, hogy miért kll örökölni ezt a kopaszodást, nálunk is miért nem az én  sörényemet kapta meg??:-)) nem értem

Előzmény: nyárimádó (11675)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11679
lac1!
A kerti szivattyúm (tavaly nyár óta használt) néha élessípoló hangot ad. Ilyenkor a nyomás picit csökken. Csapágy, tömszelence? Garanciás még, úgyhogy koptatom még egy kicsit és szervíz. A téli leállás okozhatott valami korroziót ?
liz79 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11678

 

nem hinném ,hogy ismerjük egymást...pöst és nógrád  megye

talán Labanc lilla hasonlít Rád, és ezért.. ?

 

Előzmény: toncsa8 (11674)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11677
Nem kell egyből vegyszerezni, vizet ellenőrizni, és ha jó akkor annyi. Persze forgasd meg. Valszeg a vizet otthagytad a labdával meg az úszógumival, a víz teteje felmelegedett, és beindult egy kis támadás. Nem lesz baj.
Előzmény: liz79 (11676)
liz79 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11676

Pár nap??

fürödtünk és utána kb. 2-3 órát voltak benne a cuccok és már olyan volt az alja, ez lenne az algababy???? az volt??ami a légpárna miatt benne van laszti azon eddig nem vettem észre, de nem is néztem!

 nem mertem belerakni algaölőt, klóroztam ma meg nem láttam a medit:-(nem tudom mi van vele.

 

Valszeg akkor ha Blue is azt modnja nem is fogom használni. 

Előzmény: nyárimádó (11673)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11675
Tiszta apja? Azt szokták mondani, hogy csak az anya biztos:)
Egy kicsit eláll a fülünk, én kopaszodok ( majd ő is), és deréktől lefelé is hasonló.


Szedd ki az úszógumit, megszárad és kész. Bizti a meleg víz okozta. Holnap nézd meg a vized értékeit.

Na kimentem vihar után, és semmi baj nem történt. Semmi nem borult fel, a szivattyú is ép.
Előzmény: liz79 (11669)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11674
Ismerős vagyok?Honnan?Te merrefelé is laksz?
Előzmény: liz79 (11669)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11673
Gondolom a nap melegített felső réteg jó meleg, azért fészkel az alga oda. De egy nap alatt? Nem pár napja van benne? Nekünk is volt ilyen eset.
Előzmény: liz79 (11669)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11672
Hát neked van, mi meg fel sem ismerjük. Ciki:))
Előzmény: toncsa8 (11667)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11671
Szia kis.kukac!
Az előbb olyan vihar volt( jég nélkül), hogy az utcai árkok megteltek és kiöntöttek. Az áram elment, nemrég jött vissza. Az aknában lévő szivattyúmra gondolok, mindjárt kimegyek és megnézem. A nádkerítés biztos vége, a műanyag székek tuti repültek, az asszony virágai bizti felborultak. Hjaj...
Minden évben van vagy két ilyen eset.
Rajta vagyok a homokszűrőn, már beszélgetünk "anyával":))
Előzmény: kis.kukac (11653)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11670

Amikor még kezdő voltam megvettem.

Azóta ott van a garázsban.

Senkinek nem szoktam ajánlani.

 

Valószínűleg kuka lesz belőle.

Előzmény: liz79 (11669)
liz79 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11669

Helló!

 

Toncsa olyan ismerős vagy...:-)

Tényleg jó volt látni nyárimádót.! Tiszta apja ez a fiú:-)) és tényleg szép az udvar! ügyesek vagytok.

 

tegnap megvolt az eslő fürdés lurkóval:-)) tetszett neki, de úszógumi fél perc alaltt kilőve, kismedence nagymedencébe nem jó mert kiurik. kézben volt, dehát menne össze vissza, de nem engdehetem,mert merül  így harc. egy jó negyed órát bírt a vízben,persze a forgató + hőmérő érdekli csak:-)) nem fázott meg szerencsére.

 

Egykérdés...pár órát mediben maradtak úszógumi stb dolgok, és az aljuk csúszós, nyálkás volt, a medence fala nem! akartam rakni algaölót, de az van rajta gyerekmedencébe babaúszásra használt medencébe nem szabad.

de itt szinte mindenkinek van gyerek, és használjátok?! nem?

toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11668
Szívesen.Amúgy nekem tetszik a meditek,jó lett így leásva.Legközelebb mi is bizti letesszük-sokkal tetszetősebb.Gratula,még gondolom 1-2 növényke lesz köré-és Hawai-didzsi-napfény!!
Előzmény: Majó (11663)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11667
Ezt már a férjem is megsasolta-rá is vágta rögtön hogy ez p....!Ezek után nem is lehet más,ennyien csak nem vagyunk gyengén látók!?
Előzmény: nyárimádó (11659)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11666
Az egyik karácsonyra, a másik ünnepnapokra lenne jó, de sajnos nem. :-( Nem az enyémek.
Előzmény: kis.kukac (11665)
kis.kukac Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11665
A sajátod?
Előzmény: Blue_Sky_007 (11664)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11664

Ohhhh mond Te kit választanál??????

 

 

Egy kis malackodás
Majó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11663


Köszi a segítséget !
Előzmény: Majó (11661)
natalyel Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11662

A fiam megint úszkált meg játszott kicsit a vízben 26 fokos volt még kora délután.

 

Majó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11661



Előzmény: toncsa8 (11581)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11660
Üdv!
Jó a kutad vize. Nekem most fúrták, de vagy gázos, vagy vas szaga van. Nem is kísérletezem. Azért nem árt méricskélni, mibe fürdik a család ( klór stb).
Előzmény: víziborj (11652)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11659
Mi a franc az a képen? Toncsika, ha az nem p..., akkor mi a franc? Már felnagyítottam, forgatom a nyakam.
Előzmény: toncsa8 (11656)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11658

Akkor csak azt tudom mondani, hogy tedd ösze a kezed és mond el két három miatyánkot, és bízz benne, hogy így is marad.

 

Egyébként üdv!

Előzmény: víziborj (11652)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11657
"Jók a képek, itt is, ott is"

Hát igen. Toncsika hercegnőt nem adnám egy sánta lóért. :)) Bocs Toncsika, ez nálam azt jelenti, hogy 10 pont.
A másik sellőlány is jó lenne, de rossz mediben él.
Előzmény: natalyel (11651)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11656
Hú,azt hittem hogy egy nagy p.....!Ezek szerint te is úgy látod...:-)
Előzmény: lac1 (11649)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11655

Szerinted????? :-)))))))

 

Mi nincsen neki??????

Előzmény: lac1 (11649)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11654
Nem volt elég megcsinálni, meg kifizetni? A kollégák szoktak poénkodni, de mondom nekik, ha kétszer ekkora volna, akkor is két karcsapással átúsznám. Erre nem igazán tudnak mit mondani. Mi elférünk, a gyerek jól érzi magát, majd ha tönkremegy meglátom, hogy dísztó vagy nagyobb medi lesz-e.
Előzmény: lac1 (11647)
kis.kukac Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11653
Ahogy ígértem egy néhány kép.
A zöme még tavaly nyáron készült.
Előkészületek, a homokágy előkészítése.
Kezdődik a feltöltés.
Megy a móka!
Csobbanás!!
2009 május a jóidőre várva
A vizem mint a képeken is látszik egész nyáron ilyen, pedig kútból töltöm fel mindig.
És ezt a homokszűrőnek köszönhetem. Minden pénzt megér! Nem bántam meg a beszerzését.

Nyárimádó nehagyd magad kell a homokszűrő és kész!
Előzmény: kis.kukac (11562)
víziborj Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11652

Sziasztok. Most találtam ezt a fórumot.

Az elején az aranyszabályt elolvastam a vagyszerezésről.

Tátott szájjal olvasok itt sósavas, hypós beöntésekről, sokkokról.

Nekem három éve van medencém kútvízzel töltöm, egy nyár alatt kétszer cserélem le.

Egy gagyi úszó vegyszer adagolóm van amibe néha találomra teszek egy-két klórtablettát. A ph-járól gőzöm sincs nincs mérőm. Mégsem volt még a víz se zöld se barna.

Ilyen mindíg mint a képen. Bogarakat lehalászom és porszívózom ennyi.

 

 

natalyel Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11651

Tnésr:

Én is szívesen segítenék, de nem tudom igazából, hogy mitől javult meg a vizem. Mondjuk nem is volt olyan zöld, mint lac1-é... Klórsokk és egész nap forgattam. Másnapra jó lett.

 

Medencefedésről. Én mindkettőt használom, felváltva. Nappal, illetve száraz napokon, éjjeleken, úgy általában az átlátszó fólia van rajta. De ilyen esős időben a gyári lukacsos szerintem tökéletes. Nem merül el, mert a lukakon befolyik a ráesett víz, de a ráhordott levél, kosz mégis rajtamarad, nem a vízben köt ki. És azért valamennyire visszafogja a hőleadást meg a párolgást. Szóval én váltogatom.

 

Jók a képek, itt is, ott is :).

nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11650
Igen, de már megint készülődik valami. Tegnap 10 liter vizet öntöttem a medence aljába, hogy a kosz ne tapadjon vissza, de már megint vagy 50 -80liter van benne:(((
Májusban egy csepp eső sem volt, most meg napi 1-2 is.
Várok még a medizéssel, nem akarok megőrülni a ph-tól, meg az algától.
Előzmény: lac1 (11643)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11649
Te, a sellőjány mit néz?
Előzmény: Blue_Sky_007 (11646)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11648
Szia Toncsika!
16,30-kor eldobtam a billentyűzetet, most tudtam megint géphez ülni.
Igen, a régi tulajdonos mindig benéz, a 15 éve itt lakó szomszédasszony is át-át kacsingat ( no nem rám:))
Mindenki azt hiszi ( már sokan írtátok), hogy medence= milliomos tulaj. Sajnos nem így van, de legalább van értelme dolgozni, és jobban megbecsülni a dolgokat. Ja ezt a hülye mesterekre is értettem, amikor jönnek felbecsülni a munkát. Egy kerítés festésért olyan összeget akartak kérni, hogy a szemébe röhögtem. Mondtam neki, hogy én ezért a pénzért nem 2 napot dolgozok. Tiszta rabló világ van. Hál Istennek fősulin megismerkedtem két jó cimborával, bárkinek valami baja van ( költözködés, parkettázás, festés stb..) időpontot egyeztetünk és mehet a meló. Ritka az ilyen barátság manapság.
Na pá drága.
Előzmény: toncsa8 (11627)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11647
6.
de csak azért, mert amikor nekikezdtem, még az volt a korlát.
most meg már nem verem szét.
A vízműves ismerős hozza a 90+ százalékos hypót, én egy fél literes mérőedény felét szoktam beleönteni, elképesztően felnyomja a klórszintet, de szinte órák alatt lemegy, mert a klór nincs stabilizálva, nagyon hamar "elillan".
Ezért én este szoktam, reggel megmérem a biztonság kedvéért, de általában teljesen jó az érték, de úgy, hogy az úszó vegyszeradagolót sem veszem ki.
Ilyen hypót szerintem nem kapsz sehol, vízműves az viszont tud szerezni, ha van ismerősöd. Meg a vasra is káliumpermanganátot is.
Ott egyébként klórgázzal is kezelik a vizet, akartam tőle egy palackkal, hogy megpróbálom úgy, hogy hogy forgatás közben egy műanyagcsövön átnyomom a vizet, és közben bugyborékoltatom a gázzal, de nem akart hozni...
Előzmény: toncsa8 (11644)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11646

Ami úszkálhat a medencémben:

 

 

Ami úszkálhat

 

 

És ami nem:

 

 

Ami nem
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11645
Én még ki sem vettem a téli takaró alól...
Elvileg MOST hétvégén fogom, lesz ami lesz.
Előzmény: Blue_Sky_007 (11639)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11644
Áruld már el a te medid ?kbm-es?És azt is hogy hipóból(de én csak házt.hipót tudok venni)szerinted mennyit használjak és milyen időközönként a 9kbm-es medimhez.Bízom én bennetek "öreg"medisek, jó tanácsokat tudtok ti adni.Légysziiii....Ja,egyébként ilyet én is szívesen találnék benne,csak férfi kivitelbe!.-)
Előzmény: lac1 (11638)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11643
Már ott Nálatok van a vihar? Nálunk csak csepegett, bár a felhő jó fekete volt.
Előzmény: nyárimádó (11641)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11642
Nekem az a kép azon a napon készült tavaly, amikor feltöltöttem a medencét. reggel töltöttem, napközben ilyen lett.
Én még mindig ugyanazt mondom: pH-t mérni, ha magas akkor nem dolgozik a klór, ha a pH jó, akkor klórsokk. Ja és homokszűrő.
Semmi extrát nem csináltam.
Előzmény: TnéSr (11640)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11641
Eszem ágában sincs kútvízzel tölteni.

Annyit láttam, hogy az alsó három tag ( 6 m) perforált cső, ilyen f... valahanyas anyaggal bevonva, mint szűrő. Amikor megtalálták a vizet, vagy 20 percig nyomatták fel a trutyit. Gondolom ekkor készült a barlang. Ja meg valami sódert öntöttek a kúthoz, bele, mellé. Passz hova valami tölcsér segítségével.
Már csendesült a vihar itthon (asszony), meg megint jó nagy eső volt:((
Előzmény: lac1 (11633)
TnéSr Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11640
Körülbelül ilyen ződ.
Tanács?
Előzmény: lac1 (11634)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11639

Most mondjam azt, hogy az idén (amióta felállítottam) még nem mértem semmit.....

Ott áll a ro...dt medence, az idő sz@r, fürdeni még nem tudtunk, tele van falevéllel , meg döglött bogárral, és 28 fokos szép kék vize van.

 

Azt sem tudom milyen TA meg klór, meg Ph értékeim vannak. De nem is érdekel jelenleg, mivel nincs látható jele, hogy gond lenne.

 

Az UV-C és a homokszűrő elintézi amit kell.

lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11638
Azt nem tudom, hogy volt-e bajom vele, csak nem tudok róla.
Klórtabletta, meg ha hidegnek nézett ki az idő egy napig, akkor ment bele a full tömény hypó.
És hetente mérem a pH-t meg a klórt.
Ennyi.
.
Mit szeretnék találni? öööö... lenne ötletem.
aha
Előzmény: toncsa8 (11637)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11637
Lassan a testtel Lac1!De begurultál,-lehet hogy a TA-dal sosem volt gondod,de mással azért biztosan......:-)Mit szeretnél mit találjunk a mediben reggelente,én konkrétan nem akarok semmit a tiszta vízen kívül.
Előzmény: lac1 (11636)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11636
Amíg tavaly nem is esett szó a "TA"-ról nekem nem is volt vele gondom.
Mi a fenének kellett ezzel előjönni?
Szőke nagymellűekről beszélgessünk inkább. A TA-ról beszéltek, azzal van a gond mindenkinek.
Arról beszéljünk, hogy reggelente amikor lementek, ki mit találta a medencéjében, egyszer az életben hátha én is jól járok...
Előzmény: toncsa8 (11629)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11635
Yess!
Előzmény: nyárimádó (11609)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11634
Ilyen "ződ"?
ződség
Előzmény: TnéSr (11608)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11633
Aha!
A mélyebbnek egy miatt örülhetsz, annyira nincs elkoszolódva szarságokkal.
Na de megnézted, hogy mivel töltötték fel a kút alját???

Z =/= y

Toshiba laptopot ne vegyél, trógerek azok. Nincs driver lemez, azt mondják, töltsél hozzá a netről, na de nincs hálókütyü, hogy a rákba? Az egy dolog, hogy az irodámban most van vagy 20 gép, na de ha a sivatagi rokonomnak küldök egyet, az mit fog vele csinálni???
Így aztán "okos" oprendszert raktam rá, de csak ánglius nyelvű volt hirtelen, és amíg nem magyarítottam, addig buziznom kellett vele, innét a probléma.
Rohadt toshiba.
Előzmény: nyárimádó (11607)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11632
Por, és kevés kell.
Valószínűleg te nem olvastál visszább, és nem tudod, hogy a szembe szomszédom vízműves, tőle kérdeztem a vasas vízről.
Ha sokat raksz bele, akkor rózsaszínű lesz a vized. Megkérdeztem tőle, hogy mennyi kéne bele szerinte, ha vasas lenne a vizem, és mivel akkora van, mint a mobilmedik csak betonból, ezért mondta, hogy kb. kávéskanálnyi, és különböző szemcsenagyságú homokon keresztül szűrik ki.
Előzmény: Honejka (11606)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11631
Ne töltsd.
Arzén, mikrobiológia, nitrát. Ezeket forralhatod, nem fogsz belőle megtudni semmit.
A csapi vizet ellenőrzik.
Előzmény: nyárimádó (11604)
tiki001 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11630
Hát most a medence fürdik:
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11629
Rendbe kell jönnie,ha nem(amibe kételkedem)akkor muszáj leszel még többet...Megnéztem azt a kalkulátort amit Blue mondott,neked 12kbm-hez 100pa csökkentéshez 1950ml kell 30%-os sósavból.(Én 1.5 hetente belerakom magamnak az 1litert a 20%-osból még idáig jó minden-nekem 9kbm-es)Hát bizony ez az állapot könnyedén elindítja az algásodást...nem sok lépés választ el tőle,fogd meg idejébe és harcolj!Az alkanity szint könnyen vándorol,de ezzel a módszerrel megelőzhető(csapvíz is ezt a szert is tartalmazza többek közt-mégis isszuk.Jó az csak ne legyen zöld!(nekünk nincs vegyszerallergiánk sem szerencsére--Én másra vagyok allergiás!!!:-)
Előzmény: TnéSr (11628)
TnéSr Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11628
Köszi a választ. Egyébként ez mitől van? Mármint a magas TA? Ez már az algásodás első jele? Ha sikerül lecsökkenetni, akkor később újra magas lesz, vagy már nem lesz vele bajom?
És mi van ha nem tudom lecsökkenteni? Akkor még jobban be fog zöldülni vagy ilyen marad? Így is lehet azért benne fürdeni? Egyébként teljesen átlátszó, nem nyálkás, tők tiszta a medi alja, le van takarva, nem értem, hogy miért zöld.
Előzmény: toncsa8 (11615)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11627
Atta mindenit de király!Na végre már,mindjárt lett elképzelésem kit is takar a nyárimádó!Tündéri a Pöttömöd,de persze Apuka se piskóta......hjajjajj!!!:-))A kertetek óriási átváltozáson ment keresztül csak gratulálni tudok hozzá,szerintem jól áll majd  a kezedben az ecset is.:-)
Előzmény: nyárimádó (11624)
Tyuntyulka Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11626
Sziasztok! Tavaly már jártam felétek, azóta sajnos nem. Idén ismét medencevásárlás előtt állok, és a véleményeteket szeretném kikérni! Az elmúlt nyáron Bestway medit vettem (3,66*91cm), de sajnos megjártam vele. Mint kiderült, nem a vízszint volt a hiba, mert össz-vissz pár mm eltérések voltak a kijelölt területen, de a medencénk mégis megadta magát egy hét alatt. Talán belenyúltam a rosszba? Magával a márkával lehetett a baj, vagy pont kifogtam? Előre is köszönöm a segítségetek!
TnéSr Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11625
Vízelemző tesztcsíkkal a Total Alkalinity- nek sötét zöldnek kellenne lenni, nekem pedig közepes szürkés kékes elváltozása lesz.

Mi lesz a következménye, ha folyamatosan ilyen magas lesz a Total Alkalinity szint? Most tettem bele 2l 20%-os háztartási sósavat. Mennyi idő múlva kell ennek a hatását éreznem? A forgató megy folyamatosan.
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11624

Na jól van, de egyedül nem merek szerepelni:

 

 

 

 

Üdv

Előzmény: toncsa8 (11620)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11623
Csak neked csak most csak itt...
Előzmény: nyárimádó (11614)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11622

Hát Istennő, én fele annyira sem vagyok annyira csinos, mint magácska.

A kertről van néhány régi ( 2005 vétel ideje) és idei képem:

 

 

 

 

Így kezdtük, csak a kettőnk munkája ven benne. Bocsi a többiektől.

 

 

Előzmény: toncsa8 (11620)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11621
Most puhítom az asszonyt e probléma miatt. De mivel Ő csak fürdeni szeret, nem tudja mennyi kínlódás a medence karbantartása. Nagyon sok múlik a szűrőn.
Előzmény: Honejka (11617)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11620
Hát én imádlaaak!!!A kútfúrással jól megszívtad,jó mélyre kellett kotorni az udvaron is meg a zsebedbe is!!!Tényleg nem csak egy kicsivel került többe......Azt hiszem eltart egy darabig míg az asszony megbékél,-nyalogathatod.....egyszer már te is megörvendeztethetnél egy fotóval meg a fórumot.Melyikőnk tesz fel előbb képet???:-)Amúgy nálam megy a fürcsi én ma is lubicoltam,meg tegnap is,még idáig szép a vizem-1hónapos-remélem ilyen is marad.Csumi
Előzmény: nyárimádó (11614)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11619
11426-os bejegyzés TA csökkentés.
Előzmény: TnéSr (11608)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11618

Most látom, hogy a TA magas.

(már olvasni sem tudok)

 

Akor előbb azt kell beállítani.

 

Valahol nemrégen belinkeltem egy kalkulátort amivel ki tudod számolni mennyi sósav kell bele, hogy X értékkel lejjebb vigye.

 

Ha az megvan, akkor másnap mehet neki a klórsokk.

 

Nem egyszerre, és nem egy napon!!

Előzmény: TnéSr (11608)
Honejka Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11617

Upsz! Ezt jó tudni, mármint hogy akár döglött alga is lehetett. Mindegy, ha már döglött, nem csinál kárt! :) A türelem megvan (legalábbis így az elején), remélem nem fogy el.

Ez a miniteljesítményű szűrő szerintem is elég necces, nem értem miért nem lehet normális szűrőkkel árulni ezeket a medencéket.  1 hónap után kiderül mennyire működőképes így a dolog, aztán max. beruházunk egy használt homokosra (mármint szűrőre) még az idén. 50 ezerért láttam 6 m3/h (400 W) teljesítményűt, szerintem az elég lesz.

Előzmény: nyárimádó (11612)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11616

Ne izgulj.

 

Klórsokk 3-5 mg/liter, most éjszakára. vízforgatót járatni pár órát, amiíg átforgatja. Utána kikapcs, had üljön le az aljára.

 

Pihentetés, ha leül aljára, kiporszívózni, ha nem, akkor pelyhesítőt neki.

2-3 nap alatt rendbe jön. (kell jönnie)

Előzmény: TnéSr (11608)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11615
Hát ha magas a total alkanity akkor bizony azt muszáj lesz csökkenteni-mert különben az összes vegyszert beleteheted akkor sem igen használ.Blue Sky az ilyen dolgok szakija,(bár az igaz hogy a sósav tényleg ph csökkentő-megfelelő mennyiségben,Szerintem keveset tettél bele,én bizti kipróbálnám még vagy 2-3 literrel,vesztenivalód úgy sincs)istenem csak kine kapjak ezért a módszerért(pedig ez már másnak is segített)de azért lehet kapni kifejezetten erre való ph csökkentőt is.
Előzmény: TnéSr (11608)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11614

Szia Istennő!

Már azt hittem, hogy részeg vagy nincs jól. Eddig mindig ügyelt a helyesírásra:))

Hál Istennek csak a billentyűzet.

Megy a fürcsi? Itt tegnap reggel esett, meg tegnap este (este nagyon sok). A két eső között meg 32'C meleg. Mindenki csodálkozik, hogy meg van őrülve a vize. Az enyém nem, tegnap kisikáltam, ma meg kiszedem belőle az esti esőt. Várok még egy kicsit, meg nyalok az asszonynak, hogy legyen homokszűrő. Nincs időm este hatkor a gyerekkel is játszani + a medence vizét is elemezgetni. A kút tegnap meg lett fúrva, de a fele összegre számoltam. Azt mondta a kútfúró, hogy ezt nem lehet kiszámolni. Ő örült, én nem annyira.

Na pá drága, és ha van valami képed ( ami Lac1-nek, natalyel-nek és nekem tetszene), csak bátran tedd fel!  :)) Hátha Lac1 kijózanodik.

Előzmény: toncsa8 (11613)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11613
Csumi nyárimádó!Marha jó választ adtál Lac1nek,ezt aztán megaszontad neki....!(Érdekes én is erre gondoltam...)Olyan izééék vagyunk...:-)))))
Előzmény: nyárimádó (11607)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11612
A döglött alga, meg a nagyon finom homok ( már mint, nem az íze) bír olyan lenni, hogy ahogy közelítesz a porszívóval , felkavarodik. Türelemjáték.
Előzmény: Honejka (11610)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11611

Azért nem válaszolok, mert nem tudom mit csinálj.

Amúgy sem értek a sósavazáshoz.

Előzmény: TnéSr (11608)
Honejka Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11610

Köszi, nyárimádó! Ez a forralásos módszer eszembe sem jutott, igazad van! Házilagos módszernek kitűnő!

Az a barna a medence alján nem nyúlós, nyálkás volt! Amikor a porszívót hozzáérintettem az aljához rögtön felkavarodott és tiszta is lett a helyén a medence. Innen gondolom, hogy ez nem alga lehetett, hanem inkább valami homokféle. A medence oldala sem nyálkás...

Előzmény: nyárimádó (11604)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11609

20 m3 -es medencét 3m3-es papírszűrős forgatóval? Azta de kemény. Csoda, hogy a medence vize bírja, no meg a forgató.

 

 

TnéSr Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11608
Valaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Halvány zöld a vizem! Nem zavaros, nem nyálkás, nincs a medi alján semmi, a forgató megy napi 4-5-ször is, a teljes vízmennyiség 2-3-szor is át van forgatva naponta ( papírszűrős ), csak a tegnap még gyönyörű kék víz mára halvány zöld lett!
Klór, ph normál, a Total Alkalinity nagyon magas. Már van benne egy egész flakon algaölő, plussz kombi tabletták áznak folyamatosan. Sőt már két napja 1 l háztartási sósavat is kapott. ( 12 köbméteres medi). Eső nem esett bele.

Mit tegyek?

SEGÍTSETEK LÉGYSZÍVES!!!!!!
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11607

Szevasz Lac1!

Azt hittem be vagy baszva. :))

Na megfúrták a kutat:((

38 méterre volt jó már a víz, majdnem 50ezer. Azt hittem tökönszúrom magam. Légvonalban pár száz méterre 26 méteren vannak:((  Az asszony meg nem szólt hozzám este. Még a homokszűrőről nem is beszéltünk:)) Ez nem 20%-al több, majd 67 %-al a betervezetnél. Így a festőt visszamondtam, a haverokat meg hívtam festeni. Ne csak akkor jöjjenek, mikor sör, medenc, kaja van.

Így még van esély a szűrőre..

Előzmény: lac1 (11600)
Honejka Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11606

Lac1, köszi Neked is, kódoltam az üzenetet! :))

Pelyhesítő a multitablettával együtt került bele tegnap, ma este kiderül, mi történt! A következő lépés a káliumpermanganát lesz, bár ennek utána kell olvasnom, hogy ne csináljak hülyeséget! Gondolom ez oldatként kapható és csak kicsi kell belőle.

Előzmény: lac1 (11600)
toncsa8 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11605
Csatlakozom én is hozzád,én sem értem miért tart a porszívózás 1-2 órát????????Én 4-5 naponta végzem slagos porszívóval,20percnél nemigen tart tovább.
Előzmény: Luca_41 (11602)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11604

Szia Honejka!

Tegnap fúrtak kutat nálam. Azt mondja a hapsi, hogy tölthetem a medncét vele. Kérdeztem tőle, hogy vasas-e, válaszul azt mondta, hogy a kút vizéből vigyek be a konyhába, forraljam fel, és ha barnul, akkor vasas. ( nem vittem be, csapvízzel töltök).

 

"okozhat bármiféle problémát?"

 

Erre Blue Sky azt mondaná, hogy ahány kút annyi víz. Ha nem ismered a kutad vizét, vizsgáltasd be. Látatlanban senki nem tud róla véleményt mondani.

 

Az a barna valami összefüggő, nyálkás vagy milyen???

Előzmény: Honejka (11593)
Honejka Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11603

Szia!

 

Köszi a választ! :) Úszógumi nem érdekes, van sok, a medencét majd meglátjuk, végülis az sem annyira gáz, majd a medencebontásnál megpróbáljuk leszedni valahogy (ha megy). Otthonra pedig van külön házi fürdőruci, ráadásul barna. :) Szóval ezeken az akadályokon könnyedén túlléphetünk.

Sajnos a vízforgató nem homok-, hanem papírszűrős, nagy bánatomra. 3 m3/ h 85W teljesítményű, ehhez a medencéhez szerintem bőven alulkalibrált, de ezt a nyarat megpróbáljuk kibírni ezzel, jövőre pedig beruházunk egy homokszűrőre. Forgatjuk rendesen, nappal és éjszaka szakaszosan, összességében 9 órát. Bízom benne, hogy elég, bár a használati utasításban max. 7 órát engedélyeznek. De szerintem megszakításokkal ezt bírnia kéne.

Előzmény: TnéSr (11599)
Luca_41 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11602
Mit tudsz porszívózni 1-2 órát?
Én minden nap kb. 10 perc alatt végig megyek egy fél colos gumicsővel az alján (közlekedőedény módszer) és kész.
Előzmény: Piki Patos (11573)
nyárimádó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11601

Szia medimami!

Nekem is érdes volt. Leengedtem, vízkőoldó+sika-mika. Éppen lejött. Még sosem volt vizkövem. A ph nagyon tud ugrálni ( 2-3 nap után egekben), köszönhető ennek a változatos időnek. A melegvizet nehezebb ( tapasztalat) sokkal jó értéken tartani, főleg ha nappal 30-32 'C éjjel meg lemegy 13'C-ra. Ez most ilyen, én le is engedtem, megvárom a meleg időjárást.

 

Előzmény: medimami (11588)
lac1 Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11600

Ayt mondjad neki, hogz előtte tegzen bele pelzhesítőt, mert attól össyeáll és ha békén hagzják akkor leülepsyik ay aljára és akkor óvatosan ki lehet porsyívóyni.

Vagz káliumpermanganát, ahogz a víyműben is csinálják.

Kurva billentzűyet...

Előzmény: TnéSr (11599)
TnéSr Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11599
Szia!

A vasas víztől nem lesz bajod, eltekintve attól, hogy befogja a fürdőruhát, a gyerekek úszógumiját és a medencét is idővel. Tavaly én is kútvízzel töltöttem fel, és egész nyáron barna vízben fürödtünk, nyár végére lett egy kicsi tisztább. Nagyon sokat kell szűrni.
Milyen szűrővel forgatod a vizet? Ha papíros, akkor nagyon sűrűn kell kimosni, mert a vasrögök eltömítik. Bár ekkora medihez biztosan homokszűrős forgató jár. Azt mondják az a legjobb.
Előzmény: Honejka (11593)
motinka Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11598
Ha jól emlékszem, több réteg fóliát tettem alá, polifoamot vagy hasonlót nem.

Ha azt akarsz alá tenni akkor mindenképpen javasolnék egy keretet neki, hogy ne tudjon szétcsúszni, mivel a lubickoláskor az elég nagy tömegű víz meg tudja esetleg mozgatni a lapokat.
Előzmény: tunderlala-3 (11569)
TnéSr Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11597
Segítség!!

Halvány zöld a vizem! Nem zavaros, nem nyálkás, nincs a medi alján semmi, a forgató megy napi 4-5-ször is, a teljes vízmennyiség 2-3-szor is át van forgatva naponta ( papírszűrős ), csak a tegnap még gyönyörű kék víz mára halvány zöld lett!
Klór, ph normál, a Total Alkalinity nagyon magas. Már van benne egy egész flakon algaölő, plussz kombi tabletták áznak folyamatosan. Sőt már két napja 1 l háztartási sósavat is kapott. ( 12 köbméteres medi). Eső nem esett bele.

Mit tegyek?
pic.arod Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11596
Köszi a gyors választ, nagyon aranyos vagy:D
Előzmény: medimami (11595)
medimami Creative Commons License 2009.06.11 0 0 11595

Bocsi a sok hibáért, de közben mást is kell csinálnom::))

 

Előzmény: medimami (11594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!