Keresés

Részletes keresés

Degec007 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2432
Nekem az a problémám ,hogy a vitorlások állandóan verekednek és ettől mindig sebes valameik
mivel lehetne lekezelni iket ,hogy ne fertözödjön el?
kacsacsor Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2431
meximalis=maximális
kacsacsor Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2430
Sziasztok!

Megint volna egy kérdésem. A külső aksis szűrő méretezéséről lenne szó. Legfőbb kérdés az lenne, hogy mi a meximális víz-áramlási sebesség a szűrőanyagban (vannak adataim, csak ha megfelelő vízforgatast akarok elérni akkor elég extrém szűrőméretet kapok, egyaltalan ezen esetben is áll ez a bizonyos 4-5 szörös szűrés).
Na hát első nekifutásra ennyi lenne.
Előre is köszi.

bmw001 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2429
Sügér:

Az én aksim 125x65x55 12-es üvegből. Perlitbeton háttérrel inkább másfél mázsa , mint 1(de az is lehet, hogy még több). Ketten raktuk fel a bútorra. Mindketten mázsa felett vagyunk (-háj), majd berosáltunk alatta!

Előzmény: SÜGÉR (2424)
WebM Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2428
Hello Aquad!
Van uveges, de ha veletlenul nem vallalna a furast-csoberagasztast, akkor irok, koszi!

WebM

Előzmény: aquad (2427)
aquad Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2427
WebM
Ha üveges kell küldj egy mélt (sic) ajánlom a legprofibbat. Már itt is vannak vele kedvező tapasztalatok
Előzmény: WebM (2420)
SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2426
ui2: megin én vagyok:
Szoval a viz sozasaval nem a kemenyseget akartam elerni, hanem egy haverom/35 éve aktiv halas/
tanacsolta a parazitak ,meg a vakarozas ellen, mondjuk meg mindig vakarodznak./eleve friss vizcsere utan kene sot tenni bele mert az gatolja a gombasodast!/Ezt valahol olvastam.
Jut eszembe nalatok is gyakran kifakulnak a halak?

Kövezzetek meg, de fosom a szót, nem tehetek rola annyira kiraly ez a forum!!
Na jo halazast mindenkinek!!
Elusztam csa!

SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2425
ui: ez csak azér irtam mert mindenki azt tanacsolja hogy pakoljam fel teljesen kovel az aksit!

Na süti!

SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2424
Hello mindenki!

Robi!

A nagy méretet természetesen a kifejlett méretre értettem(hisz ugy a legszebbek nagyban, nem? :))
Már csak azért kérdeztem, mert ugy kb 1 másfél 2 hónapja nem igazán nőnek most leragadtak ugy 5-6 centinél. Pedig egy éve tele volt algával, de már egy jó 4 hónapja egy szem alga sincs sehol sem/2 pleco szakmunkás van benne :)/ tiszta a viz is, sok kaját kapnak/ami nem ul le az aljara, hogy aztan szepen komotosan elbomoljon!!!/ De nem nagyon akarnak noni!
Jut eszembe te nem ismered azt a sugeret amit leirtam?
MÁS: Egyre inkább tendálok a folyami homok felé, mert az a legtermészetesebb, az élohelyukon is az van nem? Na és mit szólsz a folyami homok és a fehér kvarchomok keverékéhez?? Szerintem király lehet! Amugy a perlites sokkal természetesebb mint a purhabos, nem??
+ tudja e valaki mi az a kenya kő és honnan van, mert az van az aksiban/eleg draga: 1kg:880/
Na most kiszamoltam, hogy ha teleépitem vele az aksit, az kb. 50-60 kg és akkor még nincs benne viz meg perlites hatter!!!+a fateto!+aljzat/ossz kb: 380-390 kg/Ennek azér már elég huzos sulya lehet nem? Szerintem az also uveglap szempontjabol nem epp szazadrangu dolog!
Szoval esetleg duplázzam meg az alj vastagságát/2cm-re?/.

Bocs a helyért és kosz!

WebM Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2423
Hello,
en ugy tudom, minnel tobb fenyt kapnak az algak, annal jobban elszaporodnak (igy van ez a tobbi vizinovennyel is, nem?). Namost ezzel a megoldassal a tobbi novenyemnek megmarad a fenymennyiseg, az algak viszont sokkal kevesebbet kapnak (habar en mindent csak konyvek, meg gondolkodas alapjan mondok, ergo lehet, hogy a gyakorlatban nem igy van, es tevedek).
WebM
Előzmény: szucsr (2421)
szucsr Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2422
SÜGÉR

Illetve szeretnék egy hátteret csinálni!
Ti mit ajánlotok, mi való az afrikaihoz?
/perlites, Pur habos vagy epoxis/
Ugy hallottam,hogy a sugereknek kimondottan kedvez a perlites mert jobb lesz tole a viz minosege. Persze lehet hogy hulyeseg!
Tehát szerintetek hány kg -t nyom egy 150*50*5/sz*m*vastag/ perlites hatter?

A perlitestol nem lesz jobb a viz minosege. A perlites megoldasnal a cement eleg sokaig hajlamos "engedni a levet", ami a kemhatas valtozasaban myilvanul meg: lugosabba teszi a vizet. Ez meg jo is lehetne, mivel az afrikai sugerek lugosabb vizet kedvelnek, mint az itteni csapviz, de mint sok mas is, ez is a merteken mulik. Marpedig a perlitbeton eleinte annyira lugossa tudja tenni a vizet, hogy azt mar a sugerek sem szeretik, en mertem mar 9.5-et is. Ezert kell aztatni a perlitbetont. Szerintem a konyvekben szereplo idotartam nincs jol megadva, en inkabb azt mondanam, addig kell aztatni, mig a tulzott lugosito hatast elvesziti, az a tutti, ha ezt meri is az ember. Aztan kesobb mar minden kioldodott a betonbol, ami ki tudott, es onnan kezdve nem lugosit mar tobbe, szoval erre, mint a vizminoseg javitojara szamitani nem nagyon lehet.

En most akarom kiprobalni a purhabost. Ezzel kapcsolatban volt is egy kerdesem, de valasz hianyaban ujra felteszem: a purhabot lehet-e kozvetlenul festeni a fem-oxid festekekkel? Vagy kell ala "alapozo"? Vagy probaljam ki, aztan majd megtudom?

Robi

Előzmény: SÜGÉR (2415)
szucsr Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2421
W_e_b_M

Ugy latom, szo volt az alga elleni Sylvania csovekrol. En nemreg vettem uj csoveket az aksiba, egy Philips Aquarelle-t, es egy Sylvania DayLightStar-t, ez utobbi csomagolasan volt, hogy alga ellen van (a boltban is mondtak). Egyelore nem tudom, hogy milyen, mert kozben el kellett vinnem a vilagitast, mert minden erintkezes jo, es a gyujtok is ujak, de csak nem akar vilagitani, es sajni csak hetfore tudjak megcsinalni.

Ha jol ertettem, az alga elleni cso azaltal hat, hogy nem ad meg az alganak valamit (UV), amire annak szuksege van. Ebben az esetben a kevert csoves megoldas nem lesz tul hatekony, hiszen a masik cso keresztbe tesz ennek.

Robi

Előzmény: WebM (2409)
WebM Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2420
Hello!

En nem vagyok tapasztalt akvarista, de mint irtad, az algak kepzodese nagyon sok mindentol fugg, es a listaban benne van a vilagitas is, ergo ez is megszabja. En nem mondtam, hogy ezekkel a csovekkel el is lehet felejteni az elalgasodast, sot, tulkeppen azt sem mondtam, hogy hatasosak, hiszen meg nincs veluk tapasztalatom. En csak annyit mondtam, hogy hol szerezhetok be, mennyibe kerulnek, es mi van a dobozara irva, ill. mit mondott a kereskedo.

Az algakra tenyleg szukseg van, de mint irtad, az sem jo, ha nagyon elalgasodik az akvarium. Epp ezert vettem egy P. Aquarell csovet is, igy azert marad feny az algaknak, csak nem annyi. Ha hulyesegeket irok, akkor bocs, nem allt szandekomban (mellesleg ezt a kombinaciot ajanlotta a kereskedo is, ok is ilyet hasznalnak az aksikban, ezert bizok benne, hogy nem lesz rossz).

Mas: uvegfuras. Csak a szuro medencet akarom furatni, tehat nem annyira korulmenyes, de nem tudom, hogy utana milyen csovet kell beleragasztani, es milyen ragasztot erdemes hasznalni. Vagy az uveges a beragasztast is megcsinalja? Thx,
WebM

Előzmény: aquad (2418)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2419
:)) A "jó nagyra" nem egészen akkurátus méretmeghatározás, mert a halak életük végéig nőnek, de úgy 4-6 hónap. Függ a nitrátszinttől, és a táp minőségétől.
Előzmény: SÜGÉR (2417)
aquad Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2418
W_e_b_M

Ezt az alga elleni fénycsövet nem értem! Miért kellene egy akváriumból száműzni az algákat, melyek természetes velejárói. Az akvarisztikában algákra szükség van, hiszen ez így természetes. Ezek teljes kiktatása szerintem amúgy sem lehetséges.
Persze a túzott algaképződés, pl. a vízvirágzás más kérdés, de azt nem lehet csak a fény rovására írni, ill, a fényviszonyok változtatásával megoldani. Ez egy komplex probléma, víz, szűrés, fény etc. Külföldi kifejezéssel élve, ez a vízklíma függvénye!

Előzmény: WebM (2409)
SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2417
Hello!

Bocsi de megint én vagyok./állat ez a fórum :)/

Csak azt szeretném megtudni a tapasztaltabb afrikai sügeresektöl,hogy kb. mennyi ido kell jo etetes mellett, hogy egy kis csapat/18db/ afrikai sugér/atlagos mereture novo: pl:lombard,auratus, delfin/ jo nagyra megnojon? / mostani meret: 5 cm kb/

Köszi és ezer bocs!/meg egy anyamedve :)/

szillac Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2416
Sügér

Kösz a tippet, már kaptak is néha vízibolhát. A Ramik csakúgy mint a többi hal pici koruk óta vannak nálunk és hálisten jól érzik magukat.

Előzmény: SÜGÉR (2415)
SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2415
Szeva!

Szillac:

Etetheted őket néha mondjuk hetente 3 szor szaritott vizibolhával is mert az kitisztitja a belcsatornát a gyulladást okozó ostorosoktól.
Egyébként a Rami elég érzékeny hal kiskorban jobb beszerezni mert akkor jobban hozzászokik az uj kornyezethez! De ha neked bevált király!

Afrikai sügeresek figyelem!
Korábban vettem egy pár halat Tropheus néven. Na mármost Tropheusból annyi van mint ház/moori,duboisi stb/ a boltos meg nem tudta a nevét. Leirom hogy néz ki: a hátuszója sárga, amugy a teste lilás, leginkább a Labidochromis spec. "Hongi" ra emlékeztet de mégsem egészen az!
A kérdésem hogy tudja e valaki hogy mi ennek a halnak a neve? / izgalmi állapotban :) sötét függőleges csikok diszitik, a homloka bársonybarna!)

Illetve szeretnék egy hátteret csinálni!
Ti mit ajánlotok, mi való az afrikaihoz?
/perlites, Pur habos vagy epoxis/
Ugy hallottam,hogy a sugereknek kimondottan kedvez a perlites mert jobb lesz tole a viz minosege. Persze lehet hogy hulyeseg!
Tehát szerintetek hány kg -t nyom egy 150*50*5/sz*m*vastag/ perlites hatter?

Bocs a helyért és kösz a válaszokat!

Sügi

zoozi Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2413
Előzmény: WebM (2412)
WebM Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2412
Debrecenben, a Piac u.-i boltban.
Előzmény: Daryll Van Horne (2411)
WebM Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2410
Ja, es lattam 2400-ert egy masik fajta Sylvania-t, annak a fenye olyan, mint az Aquarell-e, mig ez a Daylightstar egeszen feher.
Előzmény: WebM (2409)
WebM Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2409
Hello!

Ugy latom, szo volt az alga elleni Sylvania csovekrol. En nemreg vettem uj csoveket az aksiba, egy Philips Aquarelle-t, es egy Sylvania DayLightStar-t, ez utobbi csomagolasan volt, hogy alga ellen van (a boltban is mondtak). Egyelore nem tudom, hogy milyen, mert kozben el kellett vinnem a vilagitast, mert minden erintkezes jo, es a gyujtok is ujak, de csak nem akar vilagitani, es sajni csak hetfore tudjak megcsinalni.

Az ara tobb, mint a Philipsnek, a 60cm hosszu 18W-os 3500 HUF volt.

WebM

KBalazs Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2408
hello!

Magköszönönném ha el tudnád majd küldeni azt az ímélt nekem is, mert én nem kaptam ilyet.
Koleseri.Balazs@freestart.hu
Úgy tudom a Philips is gyárt direkt akváriumhoz
világítótestet. Nem tudja valaki annak a nevét pontosan?
Ami a halak elvesztését illeti, szerintem egyáltalán nem viszed túlzásba a dolgot.
Én ugyanígy vagyok vele.
Üdv: KBalazs

Előzmény: Nibiru (2403)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2407
Majd bentről megírom, ott pop-oltam le, úgyhogy most nincs itt az az emil.
Előzmény: Nokiafan (2405)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2406
Rájöttem. Legalábbis a hal nem élte meg a reggelt.
Ahhoz képest, hogy mennyire ajánlották ezt a gyógyszart...
Lehet egyébként hogy amúgy is elpusztult volna már szegény. Nagyon sajnálom.
A többieknek semmi baja látszólag, nem valószínű, hogy ragályos a kór. Zabálnak rendesen, mint általában a sügerek szoktak.
Nem valószínű hogy bezabált volna, mióta hozzám került, sem evett valami nagy elánnal, de azért mindig egy keveset fogyasztott.
Az utóbbi egy hétben viszont nem evett semmit, csak a pocakja nőtt meg szegénynek.
Nálam olyan ritkán döglenek meg halak, hogy mindegyiket megsiratom szinte... Lehet hogy túlzásba viszem?
Előzmény: bmw001 (2404)
Nokiafan Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2405
Nibiru: a Sylvania-nak mely csöveiről van szó??

köszi

Előzmény: Nibiru (2403)
bmw001 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2404
Nem lehet, hogy csak bezabált, és vmi bélbaja van? Lehet, hogy abba is belepusztul, de a többi hal szempontjából nem mindegy a diag. A baktopur directed ne használd, nálam csak ártott eddig. Annyira agressziv, mintha ciánoznád a vized.
Előzmény: Nibiru (2402)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2403
Mivel ismét nem kaptál választ, hadd fűzzek ehhez valamit.
Igen, létezik olyan cső, ami UV elnyelő bevonattal van gyártva, így a zöld algák, amik imádják valamiért az ibolyántúli fényt, nem maradnak meg alatta. Én is most láttam, mert küldött egy cég egy ismertetőt a Sylvania típusú csövekről. (Szerintem minden fellelhető akvaristának elküldte emilben)
Nem lehet rossz, lehet, hogy kipróbálom én is majd.
Előzmény: KBalazs (2375)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2402
Ki tudja, lehet SERA Baktopurt ugyancsak SERA Baktopur Direct-tel együtt alkalmazni?
Mert én már csak ebben bízom.
Az egyik sügerem (egy rot-rot) hasa kissé megnőtt, nem eszik semmit sem, és nem aktív.
Nem használtak a sima gyógyszerek, most e két szer kombinációjával próbálkozom, remélem lesz hatása, lévén a hatóanyaguk különböző, remélem nem okoznak problémát, vagy nem közömbösíti egyik a másikat...
szillac Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2401
Sügér csak Vitorlás van meg Ramirezi. SERA VIPAN-t használok, de nem szeretném minden nap ugyanazt adni. SERA menüt is szoktam, meg sűllyedő FOOD granulátumot
Előzmény: SÜGÉR (2398)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!