Keresés

Részletes keresés

manbo Creative Commons License 2009.01.11 0 0 40
Holnap megkérdezem a Tengerszemben Gyurit a bajnokság részleteiről és majd beírom ide. Nem semmi ez sítúra erönlétileg, de legalábbnem könnyű...
Előzmény: olipapa (30)
norb29 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 39

Mi 8 kor indultunk Verőcére( Gáti, Future, Misi, én)

A kocsi hőmérője a - 7 ről -10 re csökkent útközben. 9:10 körül odaértünk, de akkora volt a sor, hogy tanakodtunk inkább csak fussunk egyet túrán kívűl vagy menjünk egyenesen haza. Valahogy benne volt mindenkiben a na most haza érzés, de kölcsönösen nem beszéltük le egymást. Aztán inkább kerestünk egy kocsmát ahol ittunk egy kávé,melegettünk és 10 körül visszamentünk. A sor ugyan csökkent, de így is nagy sorállás volt. Kissé átfagyva nekivágtunk a 28-as távnak. Kifejezetten kényelmesen beszélgetősen. Futás közben annyira nem éreztem a minuszokat, talán melegem is volt. Nógrád után egy völgyben viszont dideregtető volt a hőmérsélet. Szó szerint arcomra fagyott a mosoly. Nagyobb fáradság nélkül abszolváltuk a távot. Szokolyán forralt boroztunk is, szóval szép kis nap volt , jó hogy nem futamodtunk meg... A végén beszélgetés Lúdtalpékkal közben falatozgadtunk. A táj is maradandó volt az u. 7 km kivételével, bár ott láttunk egy őzet.  

olipapa Creative Commons License 2009.01.11 0 0 38
tervben volt, de sok volt a dolog, így maradt a HHH. Irigyellek benneteket, jó lehetett.
Előzmény: Lúdtalp (33)
olipapa Creative Commons License 2009.01.11 0 0 37
általában kűfődre kell menni ehhez a sporthoz. És bár egy picit hasonlít, ez nem sífutás, hanem sítúra. Valahol az alpesi és a sífutás között van. Gondolkodnak, hogy olimpiai szám legyen, itthon viszont alig ismert. Nagy előnye, hogy fölfelé aerob állóképességi terhelést ad a szervezetednek, lefelé pedig élvezheted a csúszást.
Bérelni lehet 1-2 helyen itthon, kb a vásárláshoz is csak ennyi bolt van.

na és hogy fussunk is, ma 2ó20p 900m szint, tegnap 2ó, 840szint teljesítődött bőven aerob tartományokban a HHH-n.

Előzmény: norb29 (32)
-athosz- Creative Commons License 2009.01.11 0 0 36
Én nem sífutásra gondoltam, hanem túrasízésre, és persze nem itthon (bár ha itthon lenne egy kis hó szinte bárhol nekimennék egy kis emelkedőnek). Monnyuk a legszárazabb télben is kb. 3ó egy kis szlovák/osztrák hó+hegy. Pálya meg egyáltalán nem kell, sőt!
Előzmény: norb29 (32)
B784 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 35

Sziasztok!

Éljen a topik, a topiknyitó és a topiktagok. No, meg a terepfutás! :-)

 

Egy beszámoló a mai napról:

Csomor Erával egyéb konspirációs okokból a Fenyőgyöngyénél beszéltünk meg randevút 10 órára. Ha már ott voltam és úgyis 2 órás futást terveztem, meg ő is, gondoltam, jó lesz az nekem, ha együtt megyünk.

Persze nem lett, de nem Era miatt. Volt még ott másik kilenc fiatal titán, rövidtávos triatlonos, köztük egy 30 kilós hegyizerge is.

No, hát ők elég könnyedén nyomták fölfelé, közben kedélyesen beszélgettek. Nekem ehhez nem sok közöm volt, örültem, hogy a nyomukban maradok valamelyest. A Panoráma út után lefutottunk Solymárra, előtte még valamilyen patak (Aranyvölgyire tippelek) mellett kapaszkodtunk felfelé. Akkor már Erával ketten zártuk a sort. Ő nyilván tudott volna olyan gyorsan futni, mint a többiek, de egyrészt jó fej és megvárt, másfelől a futás utáni konspirálás így kútba esett volna a számára és ezt nem akarta.

Mindegy miért, nekem nagyon jólesett, hogy nem hagyott ott a vérfarkasok martalékául:-)

A szinte teljesen befagyott patakvölgy nagyon szép volt. Utána Solymár és Pesthidegkút a Hidegkúti úton az egyénként is borzalmasan szmogos levegőben, a kocsik mellett futva már nem annyira.

Én csak vendégművész voltam a társságban, szaladtam, amerre a többiek.

De könyörgöm! Nem lehetett volna egy nagyobb, nagyon büdös részt is magában foglaló kör helyett esetleg kettőt futni a HHH-n!?

Na, mind1.

Era elnavigált a reptér sarkáig, bár ő is csak a megérzéseire hagyatkozott, a többiekre már nem, mert azok látótávolságon kívül voltak.

A Virányos-nyegegnél viszont én tudtam, hol is vagyunk, így a Panoráma útra navigáltam magunkat, így jutottunk vissza a Fenyőgyöngyéhez. Némi levezető gyaloglással éppen meglett a 2 óra. De ezt  futást nem fogom a szívembe zárni, az biztos. Ahhoz túl fáradt voltam a heti edzésektől.

Itthon meglepődve vettem észre, hogy csak 490 méter szint volt benne. Ami nem sok, tekintve, hogy itt, Gödöllőn egy nyamvadt 13 kilométerben is van 350. És abból időnként futok kettőt egyben. Az nem szokott ennyire megrázni.

Igaz, -8-ban még nem futottam 2 órát itt sem.

Sebaj, ahogy dédnagymamám mondta a maga töretlen optimizmusával: január, február, itt a nyár:-)

Jeon Ji Hyun Creative Commons License 2009.01.11 0 0 34
De nekünk se magashegységünk, se karbantartott sífutópályánk, de a kettő között létező robosztusabb, szélesebb, de sífutófelszerelés pont ide lenne jó, de az itthon teljesen ismeretlen, ilyesmi.
Előzmény: norb29 (32)
Lúdtalp Creative Commons License 2009.01.11 0 0 33
Wass Albert 43,5 km, 1190 m szint.

JB** vel döccentünk egy kellemes beszélgetős karikát a Börzsöny déli lankáin vezetett útvonalon. "Hősképzős"-nek indult, de végül amolyan kellemes beszélgetős alapozós lett. Az indulási -12 celsius alá nemigen ment a hőmérséklet, sőt a célban a paprikás krumplit az évszaknak megfelelően kerti partiként már -7 fokos "enyhe" időben szervírozták a szervezők. Igyekeztünk minden dombocskára felkoccanni, amit a vége felé spinning gyakorlatról tanult kommentekkel próbáltunk színesíteni. László Szilviéket, akikkel az egyik ilyen alkalommal együtt "kezdtük a hegyet", annyira megviselte ez a kis móka, hogy inkább kikapcsolták a "rádiót" azaz hagytak minket elmenni. Mi mindenesetre jó szórakoztunk, szerintem JB** titokban mesterire járhat, mert nagyon érezte a szakmát. Szóval így telt. Aztán mielőtt a vége felé pont sok lett volna, be is értünk. Jól futható szép kis túra, egy feladatos emelkedővel. Időnként még a napocska is kisütött, szóval laza pipa. :-)

4:46 a vége. Bizakodó vagyok. :-)
norb29 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 32

ilyen sífutócuccon már én is gondolkodtam.. majdnem vettem is, de eddig bölcsen cselekedtem.. hó se volt idáig, majd ha lesz első körben bérelek tetszik-e.. mindenesetre az érdeklődés megvan.

Ahogy ma a Börzsöny hóvastagságát néztem még nincs itt az idő.

Előzmény: -athosz- (31)
-athosz- Creative Commons License 2009.01.11 0 0 31
stipisop/ipiapacs 1,2,3...

(jó ez a terepfutás topic, teccik)

Már beszéltem Femináékkal, sőt vmi 'továbbképzést' is próbálok szervezni nekik/velük. Én nagyon rég vágyom rá, mert a felvonón való felráncigálás nem nagyon vonz (monnyuk sítanulni ez jó).
Előzmény: olipapa (30)
olipapa Creative Commons License 2009.01.11 0 0 30
sőt, ócsóért el is lehet majd vinni. még kb 2 hét.
Egyébként, ha van aki sítúrázik még rajtam kívül, nyomathatnánk egy közös túrát majd valamikor még az idei télen. Femináék nyomják azt tudom. Más?
A kétfordulós sítúra bajnokságot egyébként nagyon ajánlom. A Tengerszem szervezésében megy, egyelőre nincs infóm idén mikor lesz konkrétan. Tavaly egy futam a Tátrában, egy az Alpokban volt. 3-5 órás alpesi terepfutáshoz nagyon hasonló terhelés. A mezőny nem nagy, el lehet benne kapirgálni. Felfelé lassabb, lefelé gyorsabb a futáshoz viszonyítva. Sízni azért kell tudni hozzá, ha ez van, már csak felszerelés kérdése, a felmenet alaptechnikája másfél perc alatt elsajátítható. Príma edzés.
Az egyik szlovák bringás tanítványom minden hétvégén nyom 5-6 órát a Tátrában. 3-4x fölmegy a hegyre jó ezer szintet, majd lecsúszik. Jól is megy a versenyeken. Irígykedem is rá nagyon, hogy ilyen jó lehetőségei vannak. Ugyanolyan jól erősíti a futóizmokat, ráadásul low impact. Élvezeti faktor is elég magas.
Előzmény: -athosz- (29)
-athosz- Creative Commons License 2009.01.11 0 0 29
Levetettcuccokkalmilesssz?

Esetleg lehetne némi pillantást vetni rájuk?!
Előzmény: olipapa (28)
olipapa Creative Commons License 2009.01.11 0 0 28
ja, Kilian is nyomja, mondjuk ő nem túrázik, hanem nyeri a világkupákat.
remélem nálam összejön a felszerelés upgrade, hogy az OB-n újra jól tudjak menni.
Előzmény: -athosz- (23)
medvegyu Creative Commons License 2009.01.11 0 0 27
Tegnap elnéztem Pilis-tetőre, megnéztem a már hallomásból ismert rakétakilövőket.
Fönt napos, kellemes idő volt, lent brutális barnaság, homály.

Kilátás a Pilis-oldalból
csanya. Creative Commons License 2009.01.11 0 0 26
Nem kezd el lángolni teeeeeee.
Előzmény: -athosz- (22)
csanya. Creative Commons License 2009.01.11 0 0 25
Na megjártuk Larzennel. Odafelé azon viccelődtünk, hogy lehet, hogy a légkondit bekéne kapcsolni a kocsiban és akkor nem lenne annyira rossz kiszállni az autóból. Farkasok nem voltak de találkoztunk egy Ladával a sárga + on a zöld 3szeg felé félúton. Aztán a zöld 3szegen felkocogtunk a Nagy Kopasz-ra. Odafenn a kilátóban nem sokat időztünk mivel cidri volt. Lefelé jelzetlen utakon jöttünk.
1 óra 15 perc volt az egész. Itthon minusz 12 fokot mutat a hőmérő....
-athosz- Creative Commons License 2009.01.10 0 0 24
Mármint Samoniban egy apartman...
Előzmény: -athosz- (23)
-athosz- Creative Commons License 2009.01.10 0 0 23
Ne legyen nagy mellényed Viresz! Lassan összekaparhatnátok egy saját apartmant, ilyenkor sítúrázni is mehetnénk. Alapozásnak nem lenne rossz.
Előzmény: #viresz# (21)
-athosz- Creative Commons License 2009.01.10 0 0 22
Jó egy olyan lámpa, ami nem gyullad ki! Hogyé szerzel ilyent?
Előzmény: csanya. (19)
#viresz# Creative Commons License 2009.01.10 0 0 21
Lassan már hazajárunk Chamonix-ba...
Carlost rugdosom ki a hidegbe, a FINISHER-mellényére pályázom :)
báró Maki von Streifenschwanz Creative Commons License 2009.01.10 0 0 20
Az MTI legfrissebb jelentése szerint a pátyi havasokban tanyázó mutáns farkasok megkezdték szokásos zsákmányszerző vonulásukat. Jelenleg a Nagy-Kopasz délnyugati oldalánál járnak, ahol több csoportra szakadva pásztázzák a környéket. Különös viselkedésükre már több etológus is felfigyelt, ugyanis ellentétben teliholdkor vonító északi fajtársaikkal, az imbolygó lámpafényre indulnak be a pavlovi reflexeik...
Előzmény: csanya. (19)
csanya. Creative Commons License 2009.01.10 0 0 19
De jó. Ma éjjel Larzen és én kimegyünk egy kicsit a hidegbe. Az apropó gondolom az, hogy Larzennek új lámpája van. Egy Myo XP belt. Erre már rá van írva, hogy tölthető elemmel is használható azaz nem gyullad ki.-)

Már most izgulok a CCC-s visszaigazoló mél miatt...
Lúdtalp Creative Commons License 2009.01.10 0 0 18
Hogy, hogy nem kezdőlap?
Előzmény: amat (8)
zsotyek Creative Commons License 2009.01.10 0 0 17
Én is hosszú életet, jó egészséget kívánok az "újszülöttnek". :)
Lúdtalp Creative Commons License 2009.01.10 0 0 16
Hajrá!

Remélem bőséggel hozzá fogok tudni tenni a topic anyagához...
e b o l a Creative Commons License 2009.01.10 0 0 15
Örülök és remélem most már ott tudok lenni Chamonix-ba...

Érdekelne az a nagy VK!

KP
riki15 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 14
Èn ugyan nem vagyok terepfutó és a Spartathlon is csak egy távoli álom marad számomra, de remélem, hogy ez a topik sikeres lesz. Minden jót kivánok hozzá! Természetesen a kedvencekbe is bekerült! :-)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2009.01.10 0 0 13
Jawohl! Szépen sikerült, költői értékű mondat. :-)
Előzmény: báró Maki von Streifenschwanz (11)
originalqszi Creative Commons License 2009.01.10 0 0 12
Főleg májnusz 20 fokban:(((((( Nem hiszem, hogy az ősember valaha is kidugta volna az ujját a büdös, de meleg barlangból, amikor kint qrva hide volt:DDDDD Nem még, hogy futott volna is!!!!!!
báró Maki von Streifenschwanz Creative Commons License 2009.01.09 0 0 11
Streifenzahlen ist verboten. :P
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!