Keresés

Részletes keresés

rizsa31 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1821

"25 vagyok. Nálam is a kényszergondolatok a dominánsak, de nekem elég régóta megvan, szerintem legalább 10 éves korom óta."

Előzmény: rizsa31 (1820)
rizsa31 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1820

Erről dumáltunk 1 másik topikban:

"Nekem pl az segített sokat (de nekem biztos enyhébb a kényszerbetegség), hogy racionálisan mérlegelni tudtam, és végül is meg tudtam magam győzni/nyugtatni. Példa: lekopogási kényszer: ha jó gondolat jutott eszembe, faasztalon bal kézzel alulról középső ujjal háromszor lekopogtam. Ha rossz, az ellenkezőjét mantráztam és kopogtam le. Aztán ez átalakult mantrázásos lekopogássá, ilyenkor legalább 5x (vagy 4n + 1-szer, ez a zene miatt lett így) megismételtem a lekopogandó dolgot, és lekopogtam. Ez odáig elment, hogy naponta volt olyan, hogy 10 percen keresztül nyomattam ezt a szertartást. Ha nem volt asztal, ahol lekopoghattam volna, rosszul éreztem magam stb.

 

Aztán annyira elegem lett, hogy ""rájöttem"", maga a lekopogás roszabb, mint amit el akarok kerülni ezzel a szertartással, ráadásul nyilvánvaló, hogy ez baromság, nem ettől fogok elkerülni valami bajt. Úgy éreztem, hogy nem kopogom le, inkább jöjjön a rossz. És nem jött a rossz, és ezzel kb el is múlt nagyon hamar, 1-2 hét alatt teljesen. Mostanában is eszembe jut, hogy le kéne valamit kopogni, de már gyenge a vágy, ráadásul pár éve rajtam van a minden mindegy érzés, ami szintén nagyon sokat segített.

 

Ettől persze még izomból megnyomom a hűtőajtót, hogy biztosan bezáródjon, vagy izomból söndörgetem a füzetlapot, hogy biztosan ne tapadjon össze két lap. A zsebeimet is megtapogatom 5 percenként, hogy nem esett-e ki valami (egyszer volt, hogy nem tudtam megtapogatni, el is hagytam a mobilom. Egyszer viszont pont a tapogatás miatt kerültem el, hogy kizsebeljenek)."

 

Előzmény: rizsa31 (1819)
rizsa31 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1819

Megkérdezhetem,hogy nálad mi a rossz?

Előzmény: rizsa31 (1818)
rizsa31 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1818

22-től 30-ig volt a tünetmentes időszakom.Nálam 17 évesen kezdődött,mert a lányoknak később kezdődik.

Mintha azt írtad volna,hogy Finnországban voltál.

 

rizsa31 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1817

Hajduska Marianna: Krízislélektan

"A modern társadalmakban az egyén erőteljesen individualizálódott. Szabad lett, de viszonylagos függetlenségének ára, hogy nem pusztán kevesebb szokásnak kell feltétlenül engedelmeskednie, de sorsfordulatainál is csekély a kapaszkodója és támogatója. Kevés fogódzó, tradíció, rítus köti a civilizáció emberét ahhoz, miként kell átvészelni a veszteségeket, a gyászt, a krízishelyzeteket. A közösségi előírásai elhalványultak, a szokásokban rejlő segítség megkopott.” A kötet összefoglalja a krízis általános jellemzőit, leggyakoribb kiváltó okait, az életből vett példákkal segítve a megértést."

 

Váradi Tibor(napfényes gyógykp.) szernt a kényszer arra figyelmeztet,hogy igenis vannak fontos rítusok.

 

rizsa31 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 1816

http://www.napfenyesgyogykozpont.hu./

 

Ide megyek húsvét után kineziológushoz.

rizsa31 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1815

Lánycica,sajnos.Bárcsak ő is itthon ült volna!Elvadult a háztól,amióta Anyuéknál lakok OCD miatt.(fél éve)

Boltban nem bírtam ki,és odamentem,de hálisten már nem is volt meg az a raklap cucc.:)Viszont mikor kijöttem,akkor beparáztam egy ...ööö kavicson,elég bonyolult.:(

Ja,meg a boltban csináltam a házi feladatom,hogy túlceremoniálni az ellenőrzést,aztán meg kellett állnom,hogy ellenőrizek,beleizzadtam,de csináltam...:)

Előzmény: tyúkanyó48 (1814)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1814

Fiúcica? Akkor talán még van remény, ők elég csavargók. Egyszer nekem örökre elcsavargott egy kandúrom, lehet, hogy bezárták valahová véletlenül, vagy elütötte valami. Most két öregasszony (cica)van :D, ezek örökké itthon ülnek.

A bolt:  á, szerintem csak nevetsz egy jó nagyot, hogy milyen fölösleges volt azon agyalni, mit felejtettél el. Minden pótolható (na jó, majdnem minden):)

Előzmény: rizsa31 (1813)
rizsa31 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1813

Az én cicám most sajnos el van tűnve 2 hete,de még reménykedek hátha visszatér.

 

Ma megyek abba a boltba,ahol múltkor "rosszul lettem",nem tom hogy lesz...:)

Előzmény: tyúkanyó48 (1812)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1812

Fujj, azt én is utálom, szegényt, pedig nagyon hasznos sok mindenre. Parafin olajat lehet venni gyogyótárban, nem drága, 2 dl bőven elég 1 hónapra, 1 teáskanállal szedhetsz naponta este, nagyon hatásos, nem f...sat meg, persze többet ne vegyél be ennél, meg ki kell tapasztalni. csúszóssá teszi a beleket meg annak tartalmát, zutty  :D

 

Az állatok nagyon fontosak, már a látványuk is, nekem pl. az egyik macskám szinte a konyhaablakban lakik (kívül) ott alszik egy dobozban, ott is eszik, mert fél a kutyától (aki jóval később érkezett a macskánál), folyton bámul befele, mintha mi lennénk egy tévé, de már a puszta látványa örömet szerez, és még amilyen iszonyú hangosan, szinte énekelve dorombol. Jó ölbe venni a nagy puha bundáját, a kerek pofája, és ahogy tud nézni...

És hát igen, a törődés egy másik élőlénnyel, az elfoglaltság, ez mind gyógyító hatású lehet.

 

Most hogy vagy, jobban?  Neked miben segíthetek?

Előzmény: rizsa31 (1810)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1811

Igen, nálam is az indította el a lavinát, még kamaszlány koromban. Az anya-gyermek kapcsolat nagyon meghatározó, ha nem jó, elronthatja vele az ember az életét.

 

Előzmény: rizsa31 (1809)
rizsa31 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1810

Cukros kamillatea is jó,de csak egyszer bírtam legyűrni.

 

Kis állatok elengedhetetlenek!Bennem is a 2 kutyám tartotta a lelket,meg 2 tyúk,meg 2 macsek.Mikor már semmit nem csináltam a kényszercselekvések miatt,az állatoknak akkor is adtam enni,meg sétáltattam őket.Nélkülük nem bírtam volna ki.

Egy pici kutyát ha kihozhatna Lonely a menhelyről,annyira segítene neki.Lehetne vinni sétálni,meg kaját venni neki.

A höri is jó,vagy legalább 1 aranyhal kezdésnek.Annak mindennap ki kell cserélni a vizét,és akkor szűrőt se kell venni drága pénzért.nekünk van is egy felesleges akváriumunk,csak sajna Lonely nem merné elárulni a címét priviben sem.Pedig a nyári táborba is tökre örülnék,ha el tudnál jönni,Lonely!

Előzmény: tyúkanyó48 (1797)
rizsa31 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1809

Lonelynál is annyira látszik,hogy anyukájával nem felhőtlen a kapcsolata,úgy mint nálam.

Előzmény: tyúkanyó48 (1808)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1808

Na, az jó, használd nyugodtan, még mindig jobb, mint az aranyér. Remélem, a proktológián nem lesz semmi baj, ne izgulj, csak kellemetlen, de nem fáj.

Igaz, más a tanulás és más az irodai munka, de akkor is, tanulékony vagy, hamar belerázódsz, csak legyél készséges, figyelj mindenre. Sok sikert! Majd szurkolok.

 

A hörcsög nem kerül sokba, mi 400,- Ft-ért vettük, a terrárium a drágább, de utána jóformán ingyen van, bármilyen zöldség héjat megeszik, almacsutka,almadarab,  veszel egy csomag magot neki, az sokáig elég. Majd írd meg, ha szereztél! Adok tanácsot, de a neten is nézz utána, mit nem szabad ennie! Legjobb lenne egy párocska, hogy ne unatkozzon, meg höriforgó is kell neki :D

Bárcsak lenne! Kár, hogy anyukád nem szereti, pedig neki is jót tenne.

Előzmény: Törölt nick (1803)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1807

Hát tegyél róla, hogy ne találja meg! Lehetnek a párkapcsolatban is kis titkok, főleg, ha szeretetből teszed. Nem kell mindenről tudnia.

De ha mégis, akkor is megmagyarázhatod, hogy iránta való szeretetből tetted, mert már teljesen kétségbeestél, mi lesz így kettőtökkel.

Próbáld vele megértetni, hogy átérzed, milyen rossz volt neki a múltban, de pont ezért kell most előrefele tekinteni, kettőtökre koncentrálni, azon már kár rágódni, mi volt, nem lehet megváltoztatni úgysem, de a jelent és a jövőt viszont el lehet vele rontani.

Beszélj neki sokat az érzéseidről, azt, hogy mit jelent a bizalmatlansága, mikor te pedig boldoggá akarod tenni, de így egyszerűen nem tudod, mert nem engedi,a bizalom hiánya megmérgezi a kapcsolatotokat, és téged is depissé tesz. Nem csak ő mondhatja el a negatív érzéseit irányodba, te is. És a szomorkodás, az be fog jönni. Ha érdekled annyira, azt nem fogja talán tűrni. Tapasztalatból mondom.

Biztosan nagyon maximalista, nem tudja lazábban, könnyedén venni az életet. Te meg igen, és ez jó, csak hát - tűz és víz. Na, csak nem oltjátok el egymást, remélem :D.

Előzmény: nikon_fx (1802)
nikon_fx Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1802

Köszönöm, ez hasznos volt!

Az a baj két teljesen más ember vagyunk ő meg én. Eléggé a múltban él és a múltbéli rossz emlékeire hivatkozik, hogy neki milyen nehéz. Édesapja meghalt 13 éves korában. Volt két párkapcsolata ahol kihasználták.

Én viszont pozitív optimista sikerorientált ember vagyok, nem a múltban élek, előre nézek és itt vannak mindig az összetűzések.

A régi kis dolgaimat szememhez veti. Bolhából elefeántot csinál. Sosem csaltam meg, de nem bízik meg bennem. Valóban mindent rámken, de azt állítja, hogy a probléma csak bennem van. Ő nem akar alkalmazkodni hozzám.

Nagyon nehéz...

Ha pedig véletlenül ezeket a sorokat megtalálja totál ki lesz akadva, hogy mit pletykálom ki, stb.

Előzmény: tyúkanyó48 (1801)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1801

Mi van, nem tudtatok aludni ??? :D

 

Na szóval én nem akarlak elkeseríteni, de elég nehéz helyzetben vagy. Nagyon kimerítő lesz neked, ha állandóan vigyáznod kell minden szavadra és mozdulatodra, és után mentegetőzni és bizonygatni, hogy te aztán nem meg soha, meg stb.

A kedvesed nagyon bizonytalan magában, azért féltkékeny. KIsebbrendűségi érzése van, ezt kéne megváltoztatni.  Én leülnék vele, de nagyon komoly képpel, szembe vele, fogd meg a két kezét, nézz a szemébe, és szép lassan türelmesen mondd el neki, hogy mit érzel, beszélj az érzéseidről, hogy nagyon fáj neked a bizalmatlansága, szörnyen rosszul érzed magad ettől, ha ő rád akarja magát bízni az életben, akkor már most meg kell bíznia benned. Aki szeret, az bízik. Ha nem bízik benned, elmentek egymás mellett.

Aztán utána ÁLLANDÓAN mutasd, hogy milyen szomorú vagy, de valami iszonyatosan lógasd mindig az orrod, mikor együtt vagytok. Ha szeret, ezt nem fogja tűrni! Ne hagyj fel az orrlógatással, ez bejön.Legyél tényleg nagyon szomorú!! Ha erre se harap, ott tényleg komoly gond van, a pszichiáter biztos mond valami okosat majd, meg tippet.

Lehet, hogy nem kapott elég szeretetet kiskorában, testvéféltékenység, szülők, nem ismerem a körülményeit, korai anya-gyermek kötődés, stb. ezt kell szívós, szisztematikus munkával kidolgozni belőle, de nehéz lesz, készülj fel, fogod-e bírni.

Ráadásul az a baj, hogy még mindent rád ken. Önismereti klubba kéne vinni, de biztos nem buta, megérti, ha nagyon komolyan a szemébe nézve elmondod neki.

Az nem megoldás, ha örökké elforgatod a fejed, amint egy nő közeleg, stb.

 

 

 

 

Előzmény: nikon_fx (1790)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1800

Jól van, örülök, hiszen azért annyi szép és jó dolog van az életben.

Előzmény: Törölt nick (1764)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1799

Az jó, ha el tudod magad fogadni.

Mondjuk lehet, hogy pozitívumnak tűnik, ha látják, hogy izgulsz, mennyire respektálod a céget, nem tudom, helytől, személytől is függ, meg hogy milyen állásra jelentkezel, van, ahol jó, ha nyuszi vagy, van ahol nem.

Azért még lehet, hogy van valaki a világban, akinek majd pont te kellesz.

Anyukáddal kapcsolatban meg úgy értettem, hogy neki is van elég baja magával, nem éppen az ideális segítő személy szegény, olyan vak vezet világtalant, de legalább jobban értene meg és fogadna el, ha már ő is tapasztalt akárcsak hasonló bajokat, mint neked van. Reméljük jobban lesz a korral, bölcsebb, és egyre jobban elfogad és megért téged.

A netes barát is jobb a semminél, ezek a beszélgetések, hidd el, nekem sincs barátnőm, de itt pár fórumon ha beszélgetek, már várom mit írnak, én is belekottyantok, ez is valami :)

Előzmény: Törölt nick (1761)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1798

Szia, ez jó, de neked is javaslom a körtefecskendőt, amit LM-nek, egy napnál több lehetőleg soha nem maradjon ki, mert nagyon beszárad, azt' aranyered lesz, jujj de rossz a műtét után :D. De már muszáj volt. Nekem az a baj, hogy keveset eszem, nincs miből.....

Előzmény: rizsa31 (1758)
tyúkanyó48 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1797

Jólvanna, nem sajnálgatni akarlak ám, de tudom, hogy mindenkinek jól esik az együttérzés :)

A szorulásról:  ha egy nap kimarad,én sose halasztom tovább, annyira félek az aranyér kiújulásától, ajánlom vegyél a patikában egy körtefecskendőt, kétezer valamennyibe kerül, teleszívod vízzel, befecskendezed, az szépen megindítja. Próbáld meg, persze kell valami felülről is, sok rost, víz, de hát ezt már tudod.

 

Az angolt csak azért kérdeztem, mert pláne ha nyelvvizsgád is van, meg írsz, beszélsz, akkor ELEVE nem lehetsz olyan ügyetlen, balf...sz, mint amilyennek hiszed vagy látod magad. Bőven meg tudsz dolgokat tanulni és csinálni, erősítsd az önbizalmad, ki tudsz állni magad mellett.

Aztán meg arra gondoltam, hogy mi lenne, ha tartanál kis állatot, ha most épp nincsen, pont ilyenekre gondoltam, amit felsoroltál, hogy szeretsz, kiscica, kiskutya, fehér egér, aranyhörcsög. Nekünk pl. volt egy hörink, több, mint 2 évig élt, nagyon öregen halt meg, irtó cuki volt, van két macskám, egy kiskutyánk. Rengeteg örömet, elfoglaltságot is adnak, van kiért felelősséget vállalnod, nem foglalkozik az ember addig sem a h...lyeségeivel, amíg velük játszol, eteted, vagy csak ölbe veszed, dorombol, ez pl. nagyon jó depi meg szomorúság ellen. Na? Hidd el, sokat javítana az életeden, egy kutya meg pláne jó barát, ha van rá hely, meg lehetőséged.  Persze nem tudom, a szüleid mit szólnak hozzá, de nagyon javaslom. Egyenesen terápiás jelentőségű.

Előzmény: Törölt nick (1757)
greenwood Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1796

LM,

az állás honnan van? miért vagy annyira biztos, h felvesznek?

Előzmény: Törölt nick (1752)
rizsa31 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1795

Szívesen.Jó éjt!

Előzmény: nikon_fx (1794)
nikon_fx Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1794

nem találok megoldást. azért köszönöm a tippeket. mindenképp elmegyek vele a pszichiáteréhez. nem látok más megoldást.

köszönöm, hogy foglalkoztál velem. most lefekszem. jóéjt!

Előzmény: rizsa31 (1793)
rizsa31 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1793

1 hétig rágódna.Közös programok,ahol te kibírnád,hogy nem forgolódsz?Bizonyíts neki,azt díjazni fogja.

Előzmény: nikon_fx (1792)
nikon_fx Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1792

arra gondoltam, hogy tartanék 1 hét szünetet és mindenki gondolkozhat.

Előzmény: rizsa31 (1791)
rizsa31 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1791

Az biztos,hogy mindig 2 ember kell egy kapcsolat elromlásához.Újra és újra el kell neki mondanod,hogy milyen szép,és hogy szereted.Ne dicsérgess előtte senkit. Az érzékenyebb idegrendszere miatt jár neki még egy esély.(aláhúzások nem tőlem)

Előzmény: nikon_fx (1790)
nikon_fx Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1790

nem szereti a kreólbőrt, mert exemnek is az volt. ilyenkor mindig azt mondta, hogy akkor menjek vissza hozzá :D

viccesnek találtam akkor, de most nem nevetek rajta. hihetetlenül intolreáns és türelmetlen, de ő türelmesnek és megértőnek hiszi magát. minden vita forrása az ő bizalmatlansága és rám keni azzal, hogy nézzek magamba és gondolkozzak, mielőtt megszólalok.

nem érzem magam biztonságban, már nem tudom, hogy mit mondhatok és mit nem.

nem vagyok neki hiteles, nem hisz nekem, a szavaim semmit sem érnek neki.

rosszul esik, de ez nem jut el hozzá...

Előzmény: rizsa31 (1789)
rizsa31 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1789

De miért dicsértél meg másokat előtte?

Pornó közben is gondolhatsz rá.Én is fehérbőrű vagyok,és szeretem a kreol bőrt.:)

Előzmény: nikon_fx (1788)
nikon_fx Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1788

Mindig azt mondja, hogy gondolkozzak el azon, amit csinálok...

lelkiismeretfurdalást akar kelteni bennem, ahogy viselkedek.

hogy férfi vagyok...

hogy ránézek más nőre

hogy nézek pornót, amikor nem vele alszom együtt (mert külön élünk)

hogy megdícsérek más nőket rajta kívül

hogy szépnek találom a kreólbőrt (ami az exemnek is volt, párom pedig fehérbőrű)

... stb

 

Előzmény: rizsa31 (1787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!