Keresés

Részletes keresés

Anett&Dani Creative Commons License 2011.07.01 0 0 508

Nem haragszom semmiért. Ha nagyon akarnám, akkor lenne ismerős, végülis akkor még meglátom, hogy kérek-e segítséget. Mi úgy tervezzük hogy áruljuk a házat, közbe a neten nézünk melót a páromnak, és ha találunk, akkor ott valahol nézünk lakást ahova kutyát lehet vinni, városba nem szeretnénk költözni, inkább utazunk naponta a melóba. És aztán 1000el meló és ha oké minden akkor nézünk egy házat....Jó terv??? csak valósuljon meg... Vagy szerinted ez így nem megoldható?? álomvilágban élünk?

Előzmény: nyüffi (507)
nyüffi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 507

az adó városról-városra változó

szerintem a két kicsi kutya (ne haragudj meg ) a kisállat kategóriába esik, azt hiszem még  palotakutyák is , viszont egy malamutnál már meggondolnák hogy engedik-e:))

 

az egyetlen irmerős nélküli megoldás ami az eszembe jut az hogy ha van lakás akkor jelentkeztek egy vagy több un. zeitarbeitsfirma-nál, ezek ha van munka kiközvetitenek valahova, leggyakrabban gyárakba, szalag mellé vagy raktárosnak stbstb

ha szerencsétek van egy héten belül találnak valamit közben lehet "normális" munkahelyet keresni, ha nincs szerencsétek felélitek a pénzeteket és földönfutóként mentek haza a szüleitekhez

 

ne haragudj ha nyersen fogalmazom meg de ez is benne van a pakliban

Előzmény: Anett&Dani (506)
Anett&Dani Creative Commons License 2011.07.01 0 0 506

Köszönöm szépen a válaszokat!

 

Nem arról van szó, hogy sík hülyék vagyunk németből, én egy picit tudok németül, (angolt tanultam 11 évig, németet meg 2 évig) de a párom viszont már elég régóta elkezdte otthon tanulni, és ő az iskolában is azt tanulta, ő azért társalgási szinten tud németül, interneten (poker stb) szokott németekkel beszélgetni.

 

Az kutyáim két yorkshire terrier, az egyik egy 2kg-os a másik 3,5kg-os, ugatni nem szoktak, a légynek sem ártanak, jól nevelt tanított kutyusok, senkit nem zavarnak.

Szóval a szerződésben tilják, de jogilag nem tilthatják meg az albérlőnek??? Ott mennyi az eb-adó? ez is tartományonként változik?

Tényleg elképzelhetetlennek tartjátok, hogy itthon mindent feladjunk és kimenni ismerős nélkül dolgozni, meg élni???

 

 

nyüffi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 505

mégvalami:

lakásszerződésben elvileg benne kell legyen hogy tarthatsz-e állatot a lakásban, sokszor ha megkérdezed azt mondják hogy igen, viszont ha teljes tiltás áll benne KISÁLLATOT akkor is tarthatsz, nyúl, madár, macska, és némely kutyafajta

 

nekünk elvileg teljes állattiltás volt, a macskát mégis hotzuk hiszen törvényileg nem tiltható:))

Előzmény: nyüffi (504)
nyüffi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 504

fontos pl hogy adót fizess a kutyák után, ez városról-városra változó

 

http://www.tiervermittlung.de/hundesteuer.shtml itt kikeresheted a várost

 

de egyetértek azzal hogy legalább az egyikőtök tudjon németül, ráadásul sokminden függ attól hogy melyik tartományba akartok menni:]

 

Előzmény: Anett&Dani (502)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.06.30 0 0 503

Nem is tudom, hogyan kezdenék hozzá a helyetekben, de komolyan.

 

Ezt már annyiszor leírtuk: én nem indulnék el, amíg legalább az egyikötök nem tud középfokon németül, a másik meg legalább alapfokon, ha mindketten dolgozni szeretnétek. Anett&Dani, csak magatokkal toltok ki, ha ezt nem így csináljátok! NEM tudtok munkát találni a nyelv nélkül! Takarítást sem, gyerekfelügyeletet meg pláne nem, hacsak nem magyar családnál, aminek esélye 0,01%. Nagyon sok pénzt lehet így bebukni!

Nem elrettentésként mondom, de jelenleg egy magyar ismerösöm útját egyengetem itt: felmondott nekik a föbérlö,lakást kell keresni, semmit nem találnak és közben egyikük komoly betegségben szenved, tegnap voltam vele egy szakorvosnál a vizsgálathoz asszisztálni, fordítani...Egyikük sem tud 10-15 mondatnál többet németül... Ez a bajok fö forrása illetve a megoldás gátja!

 

Nyelvtudás nélkül ne gyertek, mert csak magatok alatt vágjátok a fát, nagyon átvághatnak benneteket és nem nagyon találtok munkát! Ha azt olvassátok az újságban, hogy Németországban többszázezer szakember hiányzik, akkor ezt akár el is hihetitek, de a szakember az, aki, ha nem is egy Thomas Mann, azért rendesen tud németül komunkálni!

Előzmény: Szipolyka. (500)
Anett&Dani Creative Commons License 2011.06.30 0 0 502

Hát igazság szerint sokat gondolkodtunk/gondolkodunk mi is, de annak nem sok értelmét látom, hogy kimegyünk "gyűjtögetni" aztán hazajövünk, veszünk esetleg egy szebb jobb házat majd folytatjuk előlről az egészet, munka gürizés a semmiért...szóval mi kinnt is szeretnénk maradni.

A házat pedig ezért akarjuk eladni egyrészt, másrészt meg azért, mert albérletbe szeretnénk előszőr költözni, amíg nem találjuk meg a helyünket az ottani világba. És hát bizony a kauciót és stb...nem tudjuk a fizetésünkből félretenni, tehát itthon a kis fizunkból nem tudunk annyi pénzt félretenni hogy elindulhassunk, jobban mondva egy forintot sem tudunk félretenni, örülünk ha hó végén van mit enni, a kocsikat nem adhatjuk el, mert azzal járunk dolgozni.

 

Munkátkeresni hogy tudunk? Neten lehetséges ez? megbízható munkáltatót találunk a neten???? Nekünk a munka nem koszos. Dolgozunk, én is 18 éves korom óta állandóan dolgozom most mellette fősuli is.

 

kutyatartásról tuda valami infót adni? imádom a kutyáimat, nem mennék nélkülük sehova.

 

Van valami ötlet, tanács stb, hogy hogy is kéne ezt csinálni???

 

Köszönöm szépen a választ!

Anett

Kovács szaki Creative Commons License 2011.06.30 0 0 501

Ez nagyon jól indult Exxon, gratulálok!

Mikor tervezed, hogy megy utánad a család? Mert, ahogy írod, lenne helyed nekik is a lakásban..

A családi pótlék kérvényt add be mihamarabb, mert jónéhány hónap az átfutási idö, igaz, visszamenöleg is megadják egészen az elsö naptól fogva, amikor jogosultak lettelek rá!

Továbbra is a lehetö legjobbakat kívánom az esös, hideg Bajorországból!

Előzmény: Exxon73 (496)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.06.30 0 0 500

Jaj... Összeugrott a gyomrom ettől az eladjuk-a-házat dologtól!

Nagyon nehéz Németországban munkát találni. Főleg ilyen "bármit elvállalunk" típusút. Erre ott vannak a diákok és a törökök. Tudnak németül (jó, a törökök nem mind, de ők nem is igen kapnak munkát).

A németek rendes népség, de van egy nagy hibájuk: dolgoztatni leginkább németekkel szeretnek!

Én nem csapnék ennyire bele a lecsóba a helyetekben. Aztán elúszik a ház ára, nektek meg nem lesz helyetek sem itt, sem otthon.

Nem is tudom, hogyan kezdenék hozzá a helyetekben, de komolyan.

Előzmény: Anett&Dani (499)
Anett&Dani Creative Commons License 2011.06.30 0 0 499

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni??? Nagyon hálás lennék érte.
Tudja valaki, hogy hogy működik Németországban az állattartás??
Van erre valami kiadva, rendelet vagy valami??? Azért érdekelne, mert a párommal és két yorki kiskutyámmal szeretnénk Németországba költözni, a párom sírásó 29 éves, érettésgivel, szakmával tanult, németül alap szinten tud és folyamatosan tanulgatja. Én 21 éves vagyok jelenleg a Készenléti Rendőrségnél dolgozom mint titkárnő, hamarosan diplomám lesz, németül sajnos nem tudok, angolul viszont igen, de papírom róla pénz és idő hiányában sajnos nincsen.
Van pest megyében egy kertes házunk, amit szeretnénk eladni és kiköltözni Németországba, munkát vállalni, letelepedni, és boldogan élni.
Van esélyünk szerintetek????
Én szívesen elvállalok bármilyen munkát, kutya sétáltatás, takarítás, bébiszitterkedés, mosogatás, bármit, mivel hogy még nem tudok németül, de mindenképpen szeretnék megtanulni.
A párom szintén elvállal bármilyen munkát, mindkettőnknek van jogsija és mindkettőnknek van autója.

Két kiskutyámat szeretném kivinni, csak nem tudom, hogy ott albérletbe (mert egyenlőre oda költöznénk) elviselik-e, vagy mégis milyen szabályok vonatkoznak állattartókra, mert azt hallottam, hogy más és szigorúbb szabályok vannak kint erre, mint itthon.


A tervünk az, hogy lediplomázok, eladjuk a házat, munkát nézünk a neten, a közelébe albérletet, majd összepakolunk és irány.

Ez így összejöhetne????

 

 

 

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon sok kérdés van bennem, de nagyon határozottak vagyunk, és ki szeretnénk menni amint meglesz a diplomám (kb egy év)

Üdvözletem:

Anett

Szipolyka. Creative Commons License 2011.06.30 0 0 498

Ó, én ezeken a szülős ügyeken már hálistennek túlvagyok :-) Ezért nem is tudok mit mondani róla.

 

A fogászati profilaxis a biztosítótól függ. Nem minden biztosító fizeti ki, és amelyik igen, az is általában csak bizonyos fogorvosoknál. Sajnos. Mert így esett, hogy egyik héten a saját dokinénimnél voltam ellenőrzésen, két héttel később pedig valahol tök máshol profilaxison.

És még örülhetek, hogy legalább kifizeti a biztosító.

 

Egyébként pedig uramisten, normál szülés után öt napig a kórházban aszalódni???? Barátnőm este bement, gyerek kijött, másnap reggel jöttek haza :-)

Előzmény: nyüffi (497)
nyüffi Creative Commons License 2011.06.30 0 0 497

ha nem gond kiegészitem:))

 

a fogkőleszedést évente 1x állja a betegbiztositó a fehérités stbstb már fizetős, amalgánnal nem tömnek ( legalábbis itt nem) a porcelántömés valszeg a fogorvostól is függően kb 80-120 euro körül van

 

nőgyógyászokról csak jót tudok mondani:)) a szülésznő egy bazi nagy doboz pralinét kapott és nem tartotta a markát pénzért, szülés után az összes betegbiztositó állja a visszahúzó gimnasztika árát ez 10 alkalom, ha önmagad fizeted kb 80 euro lenne

ha szüksége van az embernek arra hogy legyen egy segitsége azt hiszem azt is 10 alkalomra fizeti (bevásárlás, házimunka stbstb, ez nekem pl nem kellett)

 

viszont nincs ilyen-olyan genetikai vizsgálat ami kötelező lenne, egy vérvétel a 12. héten aztán csak UH minden hónapban, a harmadik trimeszterben kéthetente 4 héttel szülés előtt hetente majd kétnaponta, túlhordásnál naponta

 

jahh és a szülő nőnek és a gyermeknek nem kell fizetni az amugy kötelező napi 10 eurót a kórházban , természetes szülésnél 5 napig, császárnal 10 napig "ingyen" van bent

Előzmény: Szipolyka. (488)
Exxon73 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 496

szia Kovacs Szaki

 

2hete kinn elek Cloppenburgban.az allas jo,anyagbeszerzo-logisztikus-ugyintezo vagyok,irodai munka,cegauto+a lakast is a ceg berli.

egy 120nm-es tetoteri lakast biztosit a ceg melyben egyedul elek.

mult heten nyitottam meg a bankszamlamat a Commerzbanknal,julius 12-en mar egy lakashitellel kapcsolatos terminre kell hozzajuk mennem(ok ajanlottak,en meg vegighallgatom)

a valasztek az uzletekben(Netto,Lidl,Aldi,Edeka) sokkal nagyobb es jobb mint Hollandiaban volt.az arak is sokkal alacsonyabbak.

 

sokkal jobban erzem itt magam,a kornyezet minden mas mint hollandban volt.

 

a szerzodesem teljes cegesszerzodes,a heten erkezik meg az AOK kartyam,utana mar adhatom be a csaladipotlek igenylest is.

 

mig Hollandiaban 196 euro lett volna a negyedeves csaladipotlek itt havonta 184euro.

 

a lakasomban meg nincs net,munkahelyrol tudok irni.

 

Attila,Cloppenburg,Nieder-Sachsen

 

Előzmény: Kovács szaki (481)
opel16v_ Creative Commons License 2011.06.28 0 0 493

Olyan embert keresek, aki Németországban él és dolgozik, lehetőleg autós témában, és lehetőleg legyen céges háttér EU-s adószámmal.

 

Egy magyar fejlesztésű és forgalmazású bioetanol átalakító kit-et kellene kint forgalmazni, erre keresném a fent említett embert.

Az átalakító support-ot is kellene vinni a Német ügyfelek részére, lényegében ez, a forgalmazás, és a beszerelő hálózat fejlesztése lenne a feladat.

Mindezekre egy elég jó jutalékot tudok felajánlani, az eladott készülékek után 40-50euró/db.

 

Az átalakítóhoz megvan a német háttér: honlap németül és német domain-nel, kezelési és beépítési könyvek is németül.

 

Kezdetben lehet másodállásként is vinni, ha valaki kellően fel tudja vállalni az első munka mellett ezt, de ha sikerülne felfuttatni, megfelelő

jövedelmet biztosítana főállásban is. Jelentkezni a http://e85power.hu honlap kapcsolat menüjében lehet.

Texas Chris Creative Commons License 2011.06.26 0 0 492

Figyelmetekbe ajánlanám a következő oldalt: http://www.iranynemetorszag.com/ .

kakukk64 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 491

Sziasztok! Érdekelne, hogy milyen lehetőségek vannak kint a Magyarok részére! Nyugállományú Határőr vagyok,  -47-éves-  sajnos szinte menekülni kell a saját országomból. Elektronikai műszerész és Svédmasszőr szakmával. De bármilyen megoldás érdekel.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

roli100 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 490

Sziasztok érdeklődenék hogy az építőiparban menyi az órabér ácsként mert sok mindent hallok munkavégzés Baden-wüttenberg tartomány biberach v. liemen előreis köszi.

Előzmény: adelusz (489)
adelusz Creative Commons License 2011.06.21 0 0 489

Sziasztok!

 

Ingolstadtból vannak itt valakik esetleg?

Szívesen barátkoznék csajokkal,hogy támogassuk,segítsük egymást.

 

Szipolyka. Creative Commons License 2011.06.21 0 0 488

Harom lehetoseg van az egeszsegbiztositasra.

 

Az emberek legnagyobb resze pflichtversichert, azaz a fizetesuk bizonyos szazaleka megy a tb-hez, es kap erte ellatast: odamesz az orvoshoz a kartyaval, azt leolvassak, es ellatnak.

 

Egy bizonyos jovedelem FOLOTT van lehetoseg a "privat" biztositasra, ami nem a fizetes valahany szazaleka, hanem fix osszeg (kortol, nemtol stb. fugg!!!!). Ebben az esetben az orvosnal fizetsz, majd bevasalod a biztositodtol.

 

A harmadik verzio a Selbstzahler, de azt nem ajanlom, mert ha pl. szivatultetesre kerul a sor, az nem olcso... meg semmi mas sem olcso. Ja, es normal jovedelem mellett nem is lehetseges kimaradni a biztositasbol.

 

 

A minoseg?

Hat pl. egy nogyogyasznal nem veszed eszre, hogy most maganalapon vagy ott vagy Krankenkassen-alapon. A fogorvosnal sem. A tenyerukon hordoznak mindenhol.

A kulonbseg ott van, hogy a privat paciensek hamarabbra kapnak idopontot. Ez szemetseg, de ez van.

A fogorvossal kapcsolatban azt tudom javasolni, hogy vigyazz a fogaidra :-D Az amalgamtomest fizeti a kassza, de a feheret mar nem. A koronahoz is csak hozzajarul, a tobbit te izzadod ki. A fogkoeltavolitast, profilaxist nehany betegkassza allja (de csak bizonyos fogorvosoknal), altalaban azt is te fizeted. Ezek nem olcso dolgok.

Nogyogyasz: evente egy rakszurest fizet a tb, de pl. ultrahang nelkul. Ha azt is akarsz, az 40-50 euro. Citologia is plusz valamennyi.

Ezek a dolgok nem fuggnek attol, hogy magan alapon vagy biztositva vagy normalisan.

Minden kassza koteles fogadni, nem utasithatnak vissza. Az ellatas 95%-at torveny szabalyozza. A maradek 5% az, ahol egyes kasszak elonyre tehetnek szert a tobbivel szemben - az egyik ilyen pont peldaul az elobb emlitett fogaszati profilaxis, vagy pl. hogy ker-e havi plusz 8 eurot csak ugy, vagy hogy fizeti-e a homeopatiat (bloehh), vagy egyes ritkabb oltasokat.

 

Gyereknek minden ingyenes. A gyogyszer is!

Csaladtagnak, ha nincs munkaja, a hazastars utan jar az ellatas, gyereknek a szulo utan.

 

Hat roviden ennyi.

Előzmény: évi27 (485)
motorkami Creative Commons License 2011.06.20 0 0 487

Sziasztok, állást, szállást keresek Németországban. Elsősorban raktári munka, targoncavezetés érdekel. Németül jól beszélek, a gond a korom, 58 éves vagyok. 

 

fa.evica Creative Commons License 2011.06.18 0 0 486

Sziszatok!

Keresnék Dortmunkból, vagy környékéről valakit, aki tudna nekem segíteni tanáccsal. A fiam a dortmundi egyetemen szeretné elkezdeni a tanulmányait. Érdekelne, pár dolog erről. Szeretném tudni milyen szállás lehetőségek vannak a városban diákoknak, esetleg tudna-e valaki segíteni abban, hogy van-e diákhitel és nem német gyereknek jár-e, valamint milyen diákmunka lehetőség van Dortmundban.

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv.: Éva

évi27 Creative Commons License 2011.06.16 0 0 485

Köszönöm szépen a választ!

Egyébként a biztosítás olyan elven működik,mint itthon,vagy csak magánbiztosítás létezik?kint is van lehetőség magánorvoshoz menni(pl.fogorvos,nőgyógyász,),vagy az "megfizethetetlen"?

Köszönet! :)

 

Előzmény: Kovács szaki (478)
sexy30 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 484

Sziasztok.

Ha van valaki aki Emmerich környékén lakik és dolgozik kérem jelentkezzen.  Mi is arra felé szeretnénk költözni.Kellene némi kiinduló pont.Mint például:ovi,munka lehetőség,orvos,stb.

Előre is köszönöm.

Sysy.

Nagyi78 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 483

Sziasztok!

Már 1,5 év élünk Németországban (Plauen) és most elöfordulhat, hogy évvége felé esetleg Brémába költöznénk. Van itt közöttetek valaki aki esetleg ott, vagy a környéken él és tudna információval segíteni. (lakás bérlés, árak, ovi, helyiközlekedés, idöjárás, helyi magyarok) Szóval általános információk, amire egy pici gyerekes családnak szüksége lehet.

Köszönettel

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.15 0 0 482

Ezt én sem értem. Angoltanár aki nem tud németül? És akkor kiket tanít angolul?

Ahogy Angliában is kell az angol egy jó álláshoz, úgy Németországban is kell a német.

Előzmény: Kovács szaki (481)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.06.15 0 0 481

Bajorországhoz nagyon sok pénz kell, föleg ha eleinte nincs állásotok és nem tudtok németül.

 

Korábban már leírtuk ezen a fórumon, hogy a lakásbérléshez Münchenben elöre  le kell tenni 1 havi bérletet + 3 havi kauciót + 1 havi ügynöki díjat + ÀFA. Tehát egy 1000 eurós lakás bérléséhez nagyjából 5300 körüli összeget. Tudom, hogy Nagy-Britanniában ez teljesen máshogy müködik. Bárki aki átjön Angliából, eleinte emiatt elájul. Ha van ismerösötök, segitö munkaadótok, nagy mázlitok, akkor esetleg kedvezöbb feltételekkel is meg lehet úszni, de az alapállás ez.

 

A TEFL egy jó dolog, de sajnos nem tudom, hogy magyar anyanyelvüként mit lelhet kezdeni vele. Az igaz, hogy MÜnchenben sok nevelöt keresnek nagyon jó angol nyelvtudással (pl babysitter, böcsödei, ovodai nevelö, felnöttoktató) és az angol anyanyelvüekre nagyon buknak. A bölcsödei, ovodai oktatáshoz óvodapedagógusi végzettség is szükséges. Változatlanul azt mondom, hogy némettudás nélkül nem nagyon tudom elképzelni a dolgot. Legalábbis nagyon drága kiruccanás lesz, ha nem találtok állást, a lakásbérlésre meg rá kell szánni azt az összeget, amint fent írtam.

Ha visszaolvastok ebben a fórumban, úgy emlékszem, betettem régebben egy rakás internetes munkakeresö honlapot. Nagyon sok van. De nyelvtudás nélkül hogy igazodsz el ezeken??? Vagy hogy találsz jó lakást magadnak?? Mindig ugyanoda jutunk vissza: nyelvtudás nélkül ne ugorjatok bele.....

 

Előzmény: Chirillo (480)
Chirillo Creative Commons License 2011.06.14 0 0 480

Szia Kovacs szaki!

 

Hat igazabol inkabb a bajororszagi reszen (ha nem is Munchenben) szeretnenk probalkozni; talan ott nincs annyi lebgyel, mint feljebb. Igazabol, most tesszuk majd le a TEFL angol tanari vizsgat es arra gondoltunk azzal lehetne keresni valonk, merthogy nagyon sok amerikait latunk kulonbozo nemetorszagi forumokon es azt tudom roluk, hogy ok bizony nem hajlandoak megtanulni nemetul.

Előzmény: Kovács szaki (479)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.06.13 0 0 479

Szia Chirillo,

 

Helyetekben én Münchent hanyagolnám, mert az Németország legdrágább városa. Föleg a lakásbérlés már-már a hátborzongató kategória, de az élelmiszerárak sem éppen jutányosak.

Alap nyelvtudással a McDonald's-ban próbálkozzatok, a német honlapjukról le lehet tölteni a jelentkezési lapot.

Viszonylag jutányos nyelvtanfolyamokat szervez a Volkshochschule, ami minden német városban/faluban van.

De totálisan nyelvtudás nélkül én ezt a dolgot nem eröltetném....

Előzmény: Chirillo (475)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.06.13 0 0 478

Ha nagyon-nagyon papírforma szerint szeretnétek eljárni, akkor elméletileg kellene, de a gyakorlatban senki nem fog egy honap miatt piszkálni benneteket. Föleg nem úgy, hogy érvényes munkaszerzödéssel jöttök és igazolni tudjátok, hogy egy másik EU-s országban (otthon) fizetitek még a tb-t.

 

Arra esetleg vigyázz, hogy ha ezalatt az egy hónap alatt orvoshoz kell menned, akkor az EU-s kártya csak az orvosilag indokolt vizsgálatokat fedezi. Hogy mi az orvosilag indokolt, az egy tág fogalom, de a szabály szerint az az orvos dönti el, akihez éppen az adott esetben fordultok. Àltalában a német orvosok ilyen szempontból nem nagyon kekeckednek, hanem minden lehetöt megteszenek; felírnak gyógyszert és adnak beutalót szakrendelésre is, ha kell.

 

Ha már kint lesztek és még nem dolgoztok, válasszatok magatoknak egy német  betegbiztosítót a sokból mert kismillió van; ugyan az áraik és ajánlataik hasonlóak, de nem azonosak.

Előzmény: évi27 (476)
évi27 Creative Commons License 2011.06.13 0 0 477

júni 30..

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!