Keresés

Részletes keresés

szvili Creative Commons License 2006.08.25 0 0 231

Hú, ha tudtam volna, hogy Ti is Mijas Costába mentek....

Mi is oda megyünk, a Club Marbellában lesz a szállásunk, megleshetted volna.Mivel repülővel megyünk Malagába, ott autót akarunk bérelni. Ha írnál a parkolási lehetőségekről, árakról, stb.

 

Hány napig voltatok, hogy ennyi minden belefért? Kb. ezeket terveztük be mi is a 12 napba.

 

Mi van a tengerrel? Nem írtál róla! Milyen ott a part, a viz? Ott is ki van parcellázva a szállodák vendégeinek a területe?

 

Egyenlőre ennyi (pedig még a nejem nem is kérdezett!!!).

 

Köszönöm a könyv-tippet!

Előzmény: Helma (230)
Helma Creative Commons License 2006.08.25 0 0 230

A Spirál könyvek sorozta nagyon jó és szerintem hasznos a régi Panoráma is.

Mi ezekből készültünk fel és természetesen rengeteg mindent találtam a neten is. (Példáu a Goya mauzóleumot nem irta a könyv, de a neten találtam róla infókat.)

 

Most mennem kell, ha van még kérdés jöhet.

Előzmény: szvili (226)
Helma Creative Commons License 2006.08.25 0 0 229

Ja! Malagát kihagytam ott többször is jártunk ben. Augusztus 12-20-ig nagy mulatságok voltak a városban. Fiesta. Buli hegyek. Bár véleményem szerint este elég lehangoló. Éjszak a fiataolk nagyrésze a sárga földig lerészegedve, mindenütt a szemét hegyek. Egyik lányt az orrunk előtt vitte el a mentő, a feje felöl ömlött a vér. A következő utcában egy fiu szedegette ki a véres talpából az üvegszilánkokat.

Szóval ez nem valami szívderítő látvány. Pedig még annyira én sem vagyok öreg a 30 éves korommal. És konzervatívank sem vagyok mondható, sőt imádok bulizni, de nem így. Ez már nekem sok volt.

Másnak reggel bementünk ismét. Nem tudom hogy csinálták, de éjféltől reggelig eltakarították a szeméthegyeket. Le a kalappal.

10-től kezdtek gyülekezni az emberek, pakoltak ki az árusok, jöttek a rögtönzött flamencó táncok, éneklés, szóval minden ami a déli spanyol érzést fokozza.

Persze javarészt középkorú és idősebb korosztály képviseltettemagát. A helyiek szépen "népviseletben" felöltözve. Szóval ezt vártuk.

 

 

Előzmény: Helma (227)
Helma Creative Commons License 2006.08.25 0 0 228

Oda fele úton azért bejáruk még Barcelonát, Monestir de Monserratot, Tarragonát, Valenciát, Elcheben is megálltunk a pálmafaerdőt megtekinteni (a katedrális tetejéről felülről is megcsodáltuk), jártunk Texas Hollywoodba (szerintem hangulatosabb és olcsóbb is a Mini H-nál), kóvájogtunk a Sierra Nevada fehér falvaiban (ránk is sötétedett elég félelmetes volt egyik másik szakadék mentén autózni- de ez az érzés néha nappal is rámtört).

Hazafelé pedig még Toledót, Madridot és Zaragózát is megnéztük.

 

Igaz mindezek nem tartoznak a Costa del Sol hatáskörébe, azért is írtam külön.

Előzmény: Helma (227)
Helma Creative Commons License 2006.08.25 0 0 227

Mi is megjöttünk még kedden. Nem is tudom mit írajk. Jövőhéten több időm lesz, akkor írok egy rövid beszámolót.

Addig is ha van kérdés válaszolok, ha tudok:))

Mi autóval voltunk ketten. Mijas Costán volt a szállásunk 250 méterre a parttól.

Magyar rendszámmal egyszer találkoztunk az is egy Aerovivás busz volt.

 

Sok mindent megnéztünk, de volt ami kimaradt, úgyhogy lesz miért vissza térni.

Jártunk a környező üdülőtelepen (Torremolinos, Benalmandéna - itt a kikötőt feltétlen érdemes megnézni, Marbella...), megnéztük Sevillát, Cadizt (sajnos Jerezre már nem maradt időnk), Rondát, Mijást (nagyon hangulatos falucska, csak nagyon rá vannak kattanva a turistákra - a Las Alpujarras falvacskák még érintetlenebbek ebből a szempontból)Gibraltár, Tarifa (delfineket nem láttunk), Granada, Cordoba.

Remélem nem hagytam ki semmit.

 

szvili Creative Commons License 2006.08.23 0 0 226

Szia Ketti!

 

Remélem még vissza-visszanézel!

Látom, hogy Ti egyénileg kerestétek fel a környék nevezetességeit. Mivel mi is így tervezzük, érdeklődöm, hogy milyen utukönyveket használtatok?

 

Melyek voltak a leghasználhatóbbak?

 

Ha "előkerülsz", lenne  még kérdésem.

Köszi  Vili

Előzmény: ketti (208)
BOXY Creative Commons License 2006.08.14 0 0 225

Ezeken a helyeken voltunk mi is.Igaz Banelmedanába csak átutazólag, mert ugyan olyan tengerparti turista település, mint Torremolinos csak kisebb, bár este a kikötője nagyon szép, tele salsa bárokkal és rengeteg emberrel. Mi a szállodánkból sétáltunk le a tengerpartra és ott át a kikötőig.

A busz közlekedés Malaga és a többi mellette lévő település között nagyon jó, kb. 20 percenként jön a busz és csak 1.20 euró a jegy. A távolsági buszokra a központi busz állomáson kell felszállni és megvenni a jegyet.A pénztárnál kissé lassúak, de elmagyarázzák, hogy melyik járatot kell figyelni és hogy honnan indúl.

Előzmény: Lunacica (224)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.14 0 0 224
Mi szept. 2-án megyünk 1 hétre szintén torremolimosba. Ami eddig az utitervben szerepel: Granada, Sevilla, Benalmadena, Malaga, Mijas és Marbella. Egyenlőre többet nem vállalunk be, ott majd kiderül, mennyit bírunk még (anyagilag és energiával). A buszközlekedés milyen? Könnyen tudtatok vele közlekedni? Mi is buszozni fogunk előreláthatólag. Ez 1részt sokkal olcsóbb, mint az autóbérlés, másrész izgalmasabb is, mint mikor csak beülsz a kocsiba. Harmadrészt szerintem érdekesebb is szociális szempontból, ha sok más emberkével utazunk együtt.
Még 19 nap van az utazásig, de már nem tudom kivárni!
Előzmény: BOXY (223)
BOXY Creative Commons License 2006.08.14 0 0 223

A paellát én is nagyon szeretem még azóta amikor 1997-ben a Costa braván jártam. A gaspachó is nagyon ízlett. A tengeri herkentyűket is nagyon szeretem. De néha ettünk shwarmát ( gyrost ) is.

Mi Torremolinosban voltunk és a mellettünk nem messze található Marbellába bementünk és lesétáltunk a tengerpartra, ott is szép szűk utcák vannak. Pénteken este voltunk bent Malagában mert tüzijáték volt és Iglesias koncert ( bár ezekről lemaradtunk ) és Rondába mentünk még el magunktól.

Ti mikor mentek és hová?

Előzmény: Lunacica (222)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.14 0 0 222
Mi is fp ellátással leszünk, így duplán köszi a részletes leírást! Az angol idegenvezetés rajtunk nem segít, mivel párom németes, én meg a német mellett rendelkezem némi spanyol tudással is, úgyhogy a magam részéről inkább arra hagyatkozom.
A 15-20 eu jól hangzik, sztem kb. a flamenco ruha is annyi lehet.
Hát a mi pénztárcánk sem 'szereti' a drága helyeket, de a 7-10 eu-s menü egész jól hangzik. Ha már kajánál tartunk, nektek mi ízlett a legjobban? Én a paellát szeretném mindenképp megkóstolni, meg egyébként is imádom a tengeri herkentyűket.
Mely településeket jártátok még be? Mi tetszett a legjobban?
Előzmény: BOXY (221)
BOXY Creative Commons License 2006.08.14 0 0 221

Hidd el, hogy egyáltalán nem hideg a víz és rengetegen vannak.

Mi félpanziós ellátásban voltunk, a reggeli: ugyan az egész héten, de van 3 fajta műzli, pékárúk, vaj, lekvárok,felvágottak, sajt, tojás, sült szalonna és sonka, virsli, saláta stb.

a vacsora: gaspacho ( andalúz hideg paradicsomleves ) mindig van + még egy meleg leves ( változó ), saláták, gyümölcsök, 4-5 főtt étel, disznó, marha, birka, nyúl, halak, tintahal, rák, paella, desszertek, fagyi, puding, sütemény, tejberizs, karamell, puding stb. 

Amiket írtál, hogy szeretnétek fakultatíve megnézni azokra tényleg menjetek el, de akkor vegyetek valami jó útikönyvet amiben benne vannak azok amiket megnéztek. Ha tudtok jól angolul akkor pedig lehet kérni angol nyelvű idegenvezetést ( egy hordozható telefonszerű )

Rondát is ajánlanám, mert nagyon szép.Oda mi menetrend szerinti busszal mentük el,  át a hegyeken, végig szerpentin. A város egy szakadék fölött fekszik és gyönyörű.

A flamencó ruhák árait nem tudom, mert nem nagyon néztük, de voltak nagyon szép andalúz kendők és hozzá való ruha vagy szoknya is kb. 15-20 euróért.

Palackos vizet kell inni ami a parton és a kisebb boltokban 1 euró/0,5 palack. De van olyan hely is ahol a 1.5 üveg víz 0.8 euró.Ha már ot tlesztek nem csak egy napja akkor úgyis felfogod fedezni, hogy mit hol érdemes venni, első nap még nem tudod.

Ebédelni lehet bárhol, mert tele vannak bárokkal és éttermekkel. Van olyan hely ahol egy menű ( leves/saláta+egytál étel+desszert 7-8-10 euró.

Mi ettünk 2 személyes tálat amin volt 7 fajta tengeri étel ( tintahal, rákok, languszták, homár ) 39 euró volt.

Rengeteg fajta étel közzül lehet választani, de a mi pénztárcánknak nem volt megfelelő minden nap ilyen helyen ebédelni, de azért párszor belefért.

Igaz ebéd időben csak két nap voltunk Torremolinosban és akkor is a tenger parton.

A fakuktatív programok előtt korán 06.30 körül reggeliztünk ( van már akkor is reggeli ) mert a busz 7-re jött értünk és vacsorára kb. 19-20 óra körül érkeztünk meg. Az útra vittünk magunkal szendvicseket, de útközben mindig egyszer kb. fél úton megálltunk pihenőhelyen ahol van étkező, bevásárló hely ( wc, mosdó is )

 

Jöhet a többi kérdés is:-)

 

 

Előzmény: Lunacica (220)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.14 0 0 220
Hű Boxy, most nagyon feldobtál! Örülök, hogy lehet kapni ruhát! Kb. milyen árban vannak? Mármint általában az áruk? A programokról hogy értetek vissza? Milyen ellátásban voltatok?
Mi is Sevillát és Granadát akarjuk fakultatívan, a többit egyénileg. Kösz a tippet, Mijast nem hagyjuk ki. Már nagyon várom!!!
Minket nem zavar a hideg víz, ha jegesmedvék úsznának benne, is bemennénk! Csak sokan írták, hogy nem nagyon fürödtek a hőmérséklete miatt. Ezért írtam, hogy végre valaki!!!
Előzmény: BOXY (219)
BOXY Creative Commons License 2006.08.14 0 0 219

Szia

A magyar fakultatív programok közzül választottuk Sevillát és Granadát.Mind kettő nagy város és nekem tetszett.Sevillában először megnéztük a volt világ kiállitás magyar pavilonját, majd busszal egy kis városnézés, utána az amerika és spanyol tér. Mind kettő az 1929-es világ kiállitásra készült.Az amarika tér egy nagy park és olyasmi, mint nálunk a Margit-sziget, a spanyol tér az egy nagy placc egy csodás épülettel.Utána irány a volt zsidó negyed / szűk utcácskák, Don Juan háza stb. / onnan kijutunk az Alcazarba és a nagy katedrálishoz ami gyönyörű, majd szabadprogram a belvárosban és irány haza.

Granadában egy kis városnézés, séta olyasmi utcában, mint a Váci utca majd az Alhambra ami szintén csodás, bár én nagyobbnak gondoltam.

 

Olyan igazi bazár, mint az arab országokban nincs, de a tengerparti sétány és Torremolinos központjában egy hosszú utca ami lemegy a tengerpartig ott rengetek "turista" üzlet van. Szinte mindenhol van flamenco ruha a nagyon gagyiktól az egész szépekig.

Malagában péntek este kezdődött az egy hétig / úgy tudom / tartó fiesta és ilyenkor szinte minden helyi népviseletbe öltözik és egész éjjel buliznak az erre kialakított sokadalomban.Sajna mi ezt már nem láthattuk:-(

A tengerhez nem kell bátorság hidd el, rengeteg-rengeteg ember van lent a parton és persze a vízben is.

 

Várom a további kérdéseket:-)

Mijas nem szabad kihagyni!!! és helyi járat hamar felvisz oda:-)

Lunacica Creative Commons License 2006.08.14 0 0 218
Köszi Boxy!!!
Tetszett a beszámolód, végre egy bátor fürdőző! Örülök, hogy jól sikerült a nászutatok! Sevilla milyen volt? Mármint a feltúrás ellenére megfogott, vagy annyira nem szép? Mi is szeretnénk megnézni, de egy kint élő azt mondta, nem szép... Granadában az Alhambrát is láttátok?
Spanyol irodával néztétek?
Egy korábbi hozzászólásodban kérdezted, hol van bazár arrafelé. Találtatok végül? Ha igen, engem is nagyon érdekelne, merre van, és mit árulnak? (flamenco cuccokat pl.)
Én is spanyolmániás vagyok!!!!!
Lunacica
Előzmény: BOXY (217)
BOXY Creative Commons License 2006.08.13 0 0 217

Akkor kezdem:-)

Mi egy olyan utazási irodánál fizettük be az utat aki más irodák ajánlatait árulja. Elvileg az intersun iroda által kínált utazást fizettük be, de az iroda alkalmazotaival sehol sem találkoztunk. Ferihegyen az iroda képviselője sehol, én telefonálok az indulás előtt a repjegyeket illetően, később azokat a Malév Air Tours reptéri képviselőjénél meg is találom. Malagába megérkezve egy tündéri kint élő hölgy idegenvezető várt minket és egy külön autóval vitetett el a szállodába. Ott a szobák elfoglalása szintén egyénileg. A hotel 3 *-os, de amiket láttam 3*-ok szerintem mind jobbak voltak. Nagyon "retrós" a hotel, tiszta '80-as évek, de a medence és a mellette lévő bár nagyon szupi, tengerre néző a hotel egyik oldala, a part pár perc séta. Torremolinos amolyan turista település, szálloda szálloda hátán és persze a hozzá kapcsolódó turistákat kiszolgáló létesítmények.

 

A helyi spanyol irodák által kínált ugyanazon fakultatív programok szinte féláron vannak az utazási iroda által kínáltaknak, persze ebben nincs magyar idegenvezetés. Mi az irodávall Granadát és Sevillát ( a központ a metró építés miatt feltúrva )néztük meg, mindkettő csodás volt és az idegenvezetőnk is kitett magáért.

Menetrend szerinti busszal néztük meg Rondát amit szerintem szintén látni kell, mert gyönyörű valamint a Torremolinoshoz közeli Mijast ahonnan gyönyörű a kilátás a tengerre, egy igazi kis Andalúz falucska a hegyoldalban.

Semmi gondot nem okozott az egyéni utazás, segítőkészek voltak a spanyolok az utazások alatt.

 

A tenger egyáltalán nem tünt hidegnek ( 23 fok ) a 33 fokos melegben.

 

Így utólag azt tanácsolom, hogy bátran el lehet menni Costa del Solra egyénileg repülővel, szállást foglalni a neten és a látnivalókat pedig megnézni szintén egyénileg.Sokkal olcsóbb, mint amikor utazási irodával utazik az ember.

Igaz én nagyon spanyol mániás vagyok:-)

 

Egyenlőre ennyi, az esetleges kérdésekre szivesen válaszolok.

 

 

 

 

 

szvili Creative Commons License 2006.08.13 0 0 216

Szia BOXI!

 

Üdv. újra itthon! 

Szerintem ne várj a kérdésekre,  ha kifújtad magad egy kis beszámolót szerintem valamennyien szivesen fogadnánk. Aztán lehet, hogy jönnek a kérdések...

Előzmény: BOXY (215)
BOXY Creative Commons License 2006.08.13 0 0 215

Sziasztok

Ma hajnalban érkeztünk meg Torremolinosból.Nagyon élveztök az egy hét nyaralást. Akinek valamilyen kérdése van szivesen válaszolok neki.

Lunacica Creative Commons License 2006.08.12 0 0 214
Remélem ketti, velünk azért kedvesek lesznek. Kösz az utazási tippeket! Szerintem ha egy egész hétig nem eszem, akkor is megéri!!!!!!!

Infásnő, köszi a bíztatást!!! Örülök, hogy jól választottunk, és kösz a jókívánságokat!
infásnő Creative Commons License 2006.08.12 0 0 213

Sziasztok!

 

A Bajondillo tök jó választás, mert abszolút a centrumban van. Mi odajártunk medencézni, mikor a Hotel Tarikban laktunk. A félpanzió tökéletesen elég, a spanyolok nem sajnálják a svédasztalt roskadásig megpakolni.

 

Kellemes utat!:-)

Előzmény: Lunacica (209)
ketti Creative Commons License 2006.08.11 0 0 212

Egyetértek a félpanziós választás tekintetében. Legközelebb majd mi is így teszünk. Mert remélem, lesz legközelebb:))))

Csak a vacsorára történő visszaérkezésnél számítsátok bele a lehetséges dugókat is! Estefelé gyakran bedugul az autópálya pl. egy baleset miatt.

Egyik nap Sevillából pl. számításaink szerint kb. 8-1/4 9re hazaértünk volna, de volt egy baleset, és kb. 9.15-kor estünk be a szálloda éttermébe. Ha nem találunk valami kerülőutat Malaga belvárosán keresztül elkerülve az autópályát, lehet, hogy még mindig ott várakoznánk a dugóban....

Ja, vacsi fél 10-ig volt, de általában 9.20-kor már kezdték elrakni a cuccot. Persze ezen a napon negyed 10-kor már minden el volt pakolva, csak a saláták és gyümölcsök árválkodtak a svédasztalon. Először is beszólt a személyzet, hogy miért vannak a fiúk rövidnadrágban. (Persze a 44 fokos Sevillában nem hosszúnadrággal indulunk kirándulni.) Nagy nehezen rábeszéltük a szakácsokat, szedjék elő a kajamaradékot. Érdekes pofavágások közepette előkerült a maradék kaja - hatalmas választék volt még akkor is!

 

 

Előzmény: Lunacica (211)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.11 0 0 211
Mi pont ezért választottuk a fp-t, mert napközben úgysem leszünk a hotelben, és nem tudnánk kihasználni. A fp meg pont elég.
Előzmény: ketti (210)
ketti Creative Commons License 2006.08.11 0 0 210

Mi a Camino Realban voltunk All Inclusive - ennek semmi értelme, ha állandóan kirándulgat valaki, de hát alkalmazkodtunk a társaság többi tagjához...

Előzmény: Lunacica (209)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.11 0 0 209
Nagyon köszönöm a segítséged, mostmár tisztábban látom a dolgokat. Egyébként mi is Neckermannal megyünk. Ti hol szálltatok meg? Melyik hotelben? És milyen ellátáson voltatok? Mi a Bajondillo Appartements-be megyünk, félpanzióval.
Előzmény: ketti (208)
ketti Creative Commons License 2006.08.11 0 0 208

Úgy láttam, általában minden nap indul minden úticélra szervezett kirándulás, lehet, hogy az egyik iroda Granadába pl. kedden és csütörtökön indít kirándulást, ugyanakkor a mellette lévő iroda pedig hétfőn és szerdán....

Ez változó, de szerintem általában bármikor lehet bárhova menni.

Mi a Neckermannal utaztunk Torremolinosba (repülő, kaja, szállás, transzfer), a fakultatívokra nem mentünk el, de pl. náluk volt az, hogy Granada csak és kizárólag szombaton - amikor egyébként is nagy a tömeg az ilyen turistanevezetességeknél.

A szállodából jó néhányan befizettek rá, a busz fél 8-kor jött értük, kb. 11.15-re értek Granadába (út közben volt egy megállás - étterem, pisi, vásárlás stb.), Granadában szerencsétlenkedtek ill. próbáltak várost nézni, ebédelni, miegymás, ebben nagyrészt a magyar idegenvezető csajszi akadályozta őket. 2-re mentek fel az Alhambrába, 6-kor volt a visszaindulás, este 8-ra értek vissza a szállodába.

Mi egyénileg voltunk, csütörtökön. Kb. 9.15-kor indultunk,  11-re értünk be a városba, fel az Alhambrába, ott megvettük a jegyeket du. 3-ra. Granadában leparkoltunk a folyóparton (midnenhol nagy útbontások, közműfelújítás votl), körülnéztünk (óváros, katedrális, arab negyed, ebéd, séta a bevásárlóutcában). Délután felmentünk az Alhambrába, saját tempónkban, útikönyvekkel felszerelkezve jártuk végig, kb. 6.30-kor indultunk vissza Torremolinosba, 8.30-ra értünk haza (bekaptunk egy nagy dugót az autópályán már egész közel Torremolinoshoz). Esténként egyébként elég gyakoriak a dugók Malaga és a reptér közelében!

Előzetesen az idegenvezető fenyegetőzött, hogy nem fogunk Alhambra-belépőt kapni, ha csak úgy beesünk a pénztárhoz... Azt mondják, ez általában így van, nekünk mázlink volt. Volt még 23 db jegy délutánra, amikor aznap reggel odaértünk (nekünk ebből csak 6 db-ra volt szükségünk). De tényleg, állítólag legalább 2-3 héttel előtte kell foglalni, pl. neten, vagy helyben egy BBVA banknál, ha egyénileg akarod megoldani:

http://www.alhambradegranada.org/guias/alhambraEntradas_en.asp

https://w3.grupobbva.com/ALHAMBRA/alhambra/home.html

Azt hiszem, előre kell fizetni, úgy hogy megadod a kártyaszámot, és terhelik is.

 

Egyébként teljesen normálisak a kérdések, és ez független attól,mikor voltál utoljára külföldön nyaralni. Én is ilyen felfokozott érdeklődést mutattam minden iránt, mielőtt még elutaztunk. Ott meg  már minden magától értetődő volt, és simán ment :)))))

 

 

 

 

Előzmény: Lunacica (207)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.10 0 0 207
Az utazás időpontját a befizető választja meg, vagy fix napon van pl. a Granadai kedden vagy ilyesmi? Ill. kb. mikor van indulás, érkezés?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de ez lesz az első külföldi utam 8 éves korom óta.
Előre is kösz, Lunacica
Előzmény: ketti (205)
verano Creative Commons License 2006.08.10 0 0 206
Mit szóltok a medúzákoz? Ki mit hallott, hol zártak le strandokat?
ketti Creative Commons License 2006.08.10 0 0 205
Ja, ezt nem tudom, mi útlevelet lobogtattunk a reptéren, meg is nézegették.
Előzmény: Lunacica (204)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.10 0 0 204
Pl. Spanyolo.-ba elég a személyi, és hogy nem.e kérnek útlevelet.
Előzmény: ketti (203)
ketti Creative Commons License 2006.08.10 0 0 203
Odajönnek a szállodához értetek. Milyen "extra" igazolványra gondolsz?
Előzmény: Lunacica (202)
Lunacica Creative Commons License 2006.08.10 0 0 202
Szia bardav! Ti helyivel mentetek szervezettre? Torremolinosban vannak ilyen irodák? Náluk ez hogyan működik? Van egy találkahely, ahonnan visznek? Kell hozzá valami extra (igazolvány vagy vmi)?
Előre is kösz, Lunacica
Előzmény: bardav (201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!