Azért 99 rövid hozzászólást elolvasni nem nagy időrablás. A topshopos gyc.-vel nekem is fenntartásaim vannak, elsősorban az ára miatt, de ahogy itt olvasom az "érzékenyebb" dolgokkal az sem tud csodát tenni. Nagy szájú gyc-t - a korábban említett Braun MP 80 mellett, aminek 17-20 ezer közötti az ára- láttam az Auchanban, Moulinex márkájú és csak 12400 az ára ha jól emlékszem. Különös ismertetőjele hogy egy óarany v. bronz heveder-kantár van rajta, ami elég furcsa látvány egy műanyag szerkezeten, de ez tarthatja össze a részeit, és talán gyorsabb az összeszerelése, mint a forgatós-bepattanós szerkezeteknek.
Az a baj hogy nem tudom milyet árulnak a Kátayban. Ha PORKERT a neve akkor ismerem, a fotóját lejjebb láthatod, búzafűvel megtömve. Ez egy cseh márka, még az USA-ban is kapható, de szerintem elég primitív. Nekem is van egy, szívesen átadom féláron. Ha nem erre gondoltál keress itt a neten róla egy fotót! MÁS: a Media Marktban láttam Budaörsön egy ARIETE nevű passzírozót. Ez a modernebb paradicsompasszírozónak az elektromos változata. 9900 ft az ára, a leírás szerint még főtt zöldségek és gyümölcsökre is alkalmas!
hellóka.. [nem akarom végigolvasni a topicot, úgyhogy] nem tudtok véletlen olyan gyümölcscentrifugáról, aminek a tetejének a feke nincs "beműanyagozva"?? egyszerűen csak olyan látni a piacon, akármilyen gondosan is utánakerestem.. pedig én egész almákat szeretnék, 5-6 répát egyszerre préselni! ilyet eddig egy helyen láttam, sajna tv shop a neve, és onnan akarom legutoljára megrendelni..
izé... a szervezete van lúgos hatással -asszem a bomlás után- a citrongy. Ezeknél csak az az érdekes, hogy a szervezetedben hogy viselkedik, nem az eredeti formájában.
Ananász: érdekes lé lett belőle. Vagyis a lé nagyon jó, csak elég sok püré maradt utána (elég rostos püré). Mi ezért inkább az ananász kajolása mellett döntöttünk (bár gyönyörűen vitte!)
Sajna a céklából a napi min. 3 dl. kötelező, így azt nem lehet lejjebb vinni (feljebb jó lenne, de azt meg nem merjük)... mindegy... a festékanyag a lényeg, max. akkor egy kicsit savasít majd:)
Köszi:)
nem tudom. Bennem pl. fel sem merült a dobozos. A frissen facsartat is tiltják pl. a rákdiéták. Amiket én láttam, azok a fenti okok miatt. A citrongyra mondják, hogy lúgos.
...narancslét. Cukros és savas egyben...
A dobozosra ez teljes mértékben igaz, a valódi frissen facsart-préselt-centrifugáltra már kevésbé, mert az lúgos a cukortartalma meg igen változó, de közel sem olyan magas mint az iparban előállítotté, ráadásul kevésbé hízlaló.
Az "Egészség-receptek" c. topicba nézzetek bele mint már írtam, vannak egyéb könyvek is, legismertebb a Testkontroll (1-2). Ott e téma körül folyik a diskurzus.
Mi a véleményetek a citrusfacsarókról?
Nekem egy Liebherr(?) nevű teljesen manuálisom van, a csuklóm már ki van, de nem találtam olcsó elektromosat ami kevésbé csúcsos a grapefruithoz.
Nem az a célom hogy a tenyerem kilyukasszam. Ez is kb. 2000 ft volt!!!
Mi a céklalét almalével szoktuk keverni (úgy ihatóbb) vagy répával (úgy kevésbé) - mi a véleményed? A "gyári" cékla önmagában is iható, de az igazán "erős" festékartalmú biocékla sajna nem.
Megköszönném azt is, ha esetleg ezt a 2 oldalt (mit mivel, miért, miért nem) nekem is el tudnád küldeni a kriszti(kukac)csincsilla.hu-ra.
Bocsi, ha nem irok túl értelmesen, de kicsit le vagyok fáradva mostanában (hurrá egyetem). Szóval a gyümölcsöt és a zöldséget semmiképpen nem szabad keverni. Ez tényleg csak ennyi. Ennél többet olvashatsz az Élő ételek az egészségért könyvben, ott pontosan le van írva ez. A gyümölcsöknél pl. az azonos emésztésű idejűeket (fajtákat - pl. körte és alma) lehet együtt enni, de mivel más-más savasságúak (bár önmagukban lúgosító hatásúak!), az IDEÁLIS az lenne (Ferencsik István) , ha külön fogyasztanánk őket. De hát ki tud manapság ideálisan élni, nem igaz? (A gyümölcs-zöldség témához még az is hozzátartozik, hogy pl. a paradicsom gyümölcs és nem szabad a zöldségsalátába beletenni! Egyébként a paradicsom az A és B vércsoportúaknak tilos!)
Még egyszer bocsi, ha nem voltam túl pontos! Esetleg holnap reggel bescannelem azt a 2 oldalt, jó?
Ugyan nem engem kérdeztél, de ha a Google keresőbe beírod az ételtársítás vagy ennek többesszámát korrekt válaszokat fogsz kapni és nem kell ezt a topicot szétOFFolni.
Vettem egy Green Start, de egyáltalán nem vagyok tőle elájulva. Alig több mint egy éves és az egyik préselőhenger műanyag része kettévált. Most intézem a cseréjét a mödlingi üzleten keresztül.
A paradicsomtól, a citrusféléktől, vagy egy fél ananásztól hamar eldugul még a nagyobb lyukú szűrője is, és ha nem szedem szét orrán-száján jön ki a trutyi.
A Tv shopos centrifuga hogy bírja ezeket? Bár szerintem az nagyon drága, a 30 ezerből a felét a TV reklámok miatt fizettetik ki a vásárlókkal.
Oké, az enyém imádja a narancs-répa levet. Főleg ha alma is van benne.
És a mindenféle kubu italokat is imádja, az is répa-gyümölcs keverék, általában ezt választom, ha bolti piát veszek. Már kisbaba koromban szerettem a vegyes gyümölcs bébiitalokat. Orvos anyám megmérgezett, úgy véled?
Ennyi? Számitottam valami (ál)tudományos magyarázatra azért...
Az előbb (58.) azt mondtad ne keverjem... most akkor mit is akarsz mondani?:)
Szerintem az Egészség-receptek c. topicba olvassanak bele a kételkedők. Huszas-harmincas éveimben én is ugyanígy álltam ezekhez a dolgokhoz, de mára változott ez a helyzet. A helyes ételtársításokról több kiadványban is megtalálhatóak a táblázatok, még a könyveket sem kell végig olvasni. Ki kell próbálni pro és kontra, a szervezeted nagy valószínűséggel jelezni fogja melyik számára a jobb megoldás.
No de vissza az eredeti témához:
A kereskedelemben kapható gyc-k többsége tényleg gagyi, ismerőseim is hasonlóan kezelik ill. nem kezelik a meglévő gépeiket, mert utálják mosogatni. Én még olyat nem találtam amit csak úgy ripsz-ropsz ki lehet takarítani, de az is igaz hogy gyakorlat teszi... Minél többször használod annál rutinosabb leszel.
Nekem volt egy Braunom, a nagyobb. Fehér, katonazöld gombokkal. Még most is előfordul itt-ott, ára közelebb a 20-hoz mint a 15 ezerhez. Elég nagy volt a tömőnyílása. Elajándékoztam, azt hittem van nála jobb is.
Ezután egy Philipset vettem (HR 2828 tipusszám?). Ezt egy kancsóhoz tudnám hasonlítani, (jó nagy füle is volt) már nemigen kapható, pedig azért a pénzért (7-8 ezer volt a Metróban), ár/érték arányban verte a Braunt. Körbe a szürő-rostély alatt rakta le a rostot, legalul szintén körbe a lét. A szürője is más volt az összes többinél, ez ugyanis müanyag (szintén katonazöld, bár később mintha lilában is láttam volna) és csak az alján voltak fém betétek ami szétcincálja a rostokat. Adtak hozzá egy kis műanyag kefécskét is, de az inkább a beiglik megkenésére volt alkalmas. Vettem egy mosogatókefét a rostok kitakarításához, és ezzel ugyanúgy mint egykor Rodolfó, hármat balra hármat jobbra és kész. A tömőnyílása alig volt kisebb a Braunénál. Egyszer leejtettem a fedelét, ami rögtön el is tört. A pótlása már nem volt annyira olcsó, de a látványért fizetni kell. Ez ugyanis teljesen átlátszó keményműanyag. Lé nyerés szempontjából talán jobb volt a Braunnál, bár ezt elég nehéz összehasonlítani háztartási körülmények között.
A nyílás nagysága az egyik legfontosabb szempont, ezt a hipermarketekben a "tömőfák" cserélgetésével egyszerű összemérni- már ahol meg van. A teljesítmény összehasonlítása már nem ilyen egyszerű. A Br. 240 a Ph. 220 W volt, és utóbbi rotjai tűntek szárazabbnak. Majd egy műszaki szaki segítsen ki, de a nyomaték sem mellékes...???
Nemcsak a lent említett könyv, de pl. a sokkal ismertebb Testkontroll is ír a megfelelő ételtársításokról.
Ha még fiatal vagy kevésbé érzékeny a gyomrod a "mindent mindennel" menüsorhoz. Ahogy öregszik az ember sajnos rá kell döbbennie hogy érdemes ezeket a tanácsokat megfogadnia.