Keresés

Részletes keresés

SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2640
W_e_b_M:

En egyre unom azt a boltot, mindig csak lombard van meg delfin, az ar pocsek vigyazz nehogy atvetjenek engem mar sikerult parszor: pelda: egyik nap 800-er adtak demasonit, masnap 350-et ert!!! Szakertelem =0.

WebM Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2639
Hello!

Te debreceni vagy? nem tudsz Debrecenben egy jo uvegest, vagy halkereskedot?

Nem Debreceni vagyok, de ha veszek valamit, akkor altalaban a Piac uti diszallat boltban veszem (gondolom, tudod melyik, nem messze a Centrumtol, uabban az oldalban, van egy ilyen kis sikator feleseg, csak sokkal szelesebb, egy parkolohoz vezet, nah, ott van a bolt), eleg nagy, es sok minden van benne, eddig jo tapasztalataim vannak, de aksit meg nem vettem ott.

Regebben jartam egy masik boltba, nem tudom, hogy azota azzal mi van, az a Petofi ut elejen van (remelem, jot mondok), asszem, ott az allomasnal, a nagy haz (tudod, a magas, huszoniksz emeletes :)) alatt pontosan, kicsit el van rejtve, de meg lehet talalni. Akvariumot ott sem vettem meg :)

Aksitoressel kapcs: sztem nem az volt a gond, hiszen a homerseklet-kulonbseg csak nagyon kicsi lehetett (max. 10 fok, de akkor mar sokat mondtam, hiszen nyar van). En a tarto szerkezetre gyanakszom, de mivel nem lattam, nem tudok semmi mervadot mondani.

WebM

Előzmény: SÜGÉR (2637)
bmw001 Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2638
HELP!!!

"Ivarszemölcs" nőtt egyes sügéreim oldalára, hátúszójára és egyet kopoltyúfedőn is láttam. Szumma 4 db idáig. Fehér kb. 3 mm hosszú, valami nagyobb parazita, de én még sosem láttam ilyet. Aki tudja mi a fene ez, írjon!!

SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2637

Csákó!

Aquad:
------
Te sózod a vizet? Gondolom nem. Ez árt a nitrifikáló baktériumoknak?
Érdekelne: mekkora az akváriumod, hány hal, melyikbol mennyi, hany him, hany nosteny stb.
En is tudom, mar vagy szazszor olvastam, egyebkent mint betegseg lappangasara gondoltam./hisz mondhatni egy betegseg nem?/

malachitzöld:

magyar termek: parakill, v. formit, most pontosan nem tom a nevet, asszem parakill, mindegy, a lenyeg:
/vigyazat!! Az a. s.-ek nagyon erzekenyek a formalinvegyuletekre!!/
parakill: 50L-hez: 70Ft Versteht? :)
Sera Costapur: für 800L: butto 980Ft /alapanyag: MALACHIT-ZÖLDOXALÁT, káliumjodid, aqua purificata ad...

Tehat a ketto gyak. egy es ugyanaz. /1-0 a Seranak/ Ezt csak ugy erdekessegkent irtam.
Meg valami aquad: vannak folyadek halmazallapotu halvitaminkeszitmenyek/pl.:Sera/, ezeket is, mint vegyszereket mindenkepp mellozni kell? +te a vizen kivul ontesz be meg valamit az aksiba?
Azt mondtad, hogy gyogyszeres kezeleskor kulon medencebe kell elvegezni. Es ha valami bakteriumos betegseg van az is eltunik 7-8 napon belul az aksibol, akarcsak a dara?
Es mer kell leallitani a szurot?
Köszi!

Nibiru:
-------
Lehet az egymas kozott vivott harc soran szakad le egy-egy pikkely.
+ bocsi, de k@rva lassu a netem mostanaban, igy nem all modomban visszakeresni: mennyi egy ilyen fenyterelo bigyusz?

GÖRÖG CSABA:
-------------

Véletlen nem tudod, mivel van szinezve a hattered?
mar ha nem szikret ;) +mivel van lenyomva, hogy kompenzálja a gumilabda effektust? :)

Mindenki, akit erdekel:
-----------------------

asszem eldöntottem, hogy a hatter hungarocellbol lesz. Na ne tessek egybol nevetgelni, sok elonye van annak: pl: iszonyat könnyu, vizallo, nem szivarog ki semmi anyag/remelem ;)/, mobil, igy konnyen letakarithato rola a nemkivanatos algareteg, ma csinaltam meg a kisaksi/amibe most vannak/ kulso hatterét hungarocell+kés+folyami homokbol.
Pazar lett, kar, hogy nem ezekhez a halakhoz illik, inkabb amazonasihoz.
Kerdesem mindenkihez: a hungarocellre kozvetlen ragad az akvariumi uvegragaszto, vagy egy ido utan elengedi az egeszet? az akvariumi uvegragaszto nagy mennyisegben nem karos az allatkakra nezve? Jo, tudom a viz feldobja majd, de majd lenyomom valamivel, vagy alulra egy reteg perlitbetont ontok, a tuloldalra.
Szerintetek erdemes belevagnom?/a perlitbetont sajna egyelore kihagyom/

W_e_b_M:

Te debreceni vagy? nem tudsz Debrecenben egy jo uvegest, vagy halkereskedot?

--------
uvegtores c. teleregeny, utolso resz, akit erdekel:

attol nem repedhetett el, hogy az ablak nyitva volt este, és eleg hideg levego jott be, kozben az aksi futve->uveg joval melegebb. Lehet hulyeseg.

KERLEK BENNETEKET, CSAK NEHANY KERDESEMRE VALASZOLJATOK, HA NEM KIELEGITO AKKOR IS!

süger

ui: bocs mar en is unom ezt az uveg temat, de nem hagyott nyugodni a dolog!

szucsr Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2636
Daryll Van Horne

Koszi a kiigazitast, ugy modositanek, hogy "En ugy tudom, hogy az oldott oxigen az nem rossz nekik." Ezzel egyutt az elozo velemenyemet tartom.

Robi

Előzmény: Daryll Van Horne (2635)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2634
Éppen azért volt számomra egyértelmű, mert különben nincs értelme az egésznek.
Előzmény: bmw001 (2629)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2633
Látom nagyon belelendültetek ebbe a parabolizmusba... :D
Már csak az hiányzik, hogy valaki észrevegye, hogy x=y-nal nem adunk meg függvényt! :))

Nos a szélessége kb 13 cm, (most nem tudom megmérni) és max ha 2 cm-t lóg a cső alá.

Előzmény: szucsr (2630)
szucsr Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2632
Úgy is mondhatnánk, hogy a tükör keresztmetszete egy parabola, melynek gyújtópontjába kerül a neoncső

_Nem_ pontosan parabola, mint az a kisse pongyola (bocs, Nibiru! :-) matematikai leirasbol kiderul.

Robi

Előzmény: bmw001 (2624)
szucsr Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2631
aquad

És ezt aerob dolgot nem értem, hiszen, az aerób organizusmusoknak, nem a vízben oldott oxigénre van szükségük, hanem arra, hogy a vízen kivűl legyenek, mert másként nincsenek. Tehát csak csepegtető szűrőkben lehetnek jelen. A víz alá merülőkben csakis anaerob baktériumok lehetnekl.

En meg ezt nem ertem. Mindenhol azt olvasom, hogy az ammonia es nitrit bontasat aerob bacik csinaljak. Es sok aksiban nincs lecsepegteto szuro, azok hogy tudnak uzemelni? En ugy tudom, hogy az oldott oxigen az jo nekik. Es az anaerob bacik nem tudnak elni az oldott oxigen jelenleteben, pontosan ezert van szukseg a coil denitratorokban a hosszu spiralra (asszem, ennek a mukodeset regebbem ideirtam).

Robi

Előzmény: aquad (2625)
szucsr Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2630
Nibiru

Koszi, igy mar jobban el tudom kepzelni. A szelesseget meg aruld el, legyszi! (Nalam eleg kozel vannak a csovek, es biztos akarok lenni benne, hogy elfer.) Meg az is erdekel, hogy mennyivel log a cso ala.

Robi

Előzmény: Nibiru (2627)
bmw001 Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2629
Nem egészen egyértelmű. Ugyanis ez magyarázza +, hogy mi az értelme az egésznek. Nálam tükör van az aksitetőn a csövek felett, amely természetesen nem sokat ér. A parabola formában pont az a ráció, hogy a felületének minden pontjából egy pontra, a gyújtópontra vetiti a fényt. Megfordítva, a gyújtópontba helyezett fényforrás a parabola szinte egyetlen pontjáról nem verődik vissza a fényforrásra, mert szétveti a fényt. Nálam a csövek 75%-ban egymást ill. az aksitetőt világítják. Ennek a bigyónak köszönhetően a csövek nem tudnak egymásra világítani.
Előzmény: Nibiru (2628)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2628
Ez mondjuk egyértelmű volt, azért nem írtam.
Ha nem a fókuszpontba teszed a csövet, akkor minek a tükör? :)
Előzmény: bmw001 (2624)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2627
Minden csövön van egy, és kis műanyag kapcsok vannak rajta, aminek a helyzete állítható, azok pattannak rá a csövekre, nem a foglalatokra kell rátenni, hanem a csőre.
Előzmény: szucsr (2622)
aquad Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2625
Sügér

Szerintem nem kell beoltani semmivel, ez inkább tengerinél fontos. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, maradjon a Tubifex-szes módszer, mint a régi szép időkben.
A darakór nem lappang, hanem vagy szép lassan, vagy robbanásszerűen megjelenik. Szegény nem is tudna lappangani, hiszen nem vírus, vagy baci, hanem egy csillós egysejtű okozza, mely a halak bőrében és kopoltyújába kerül, de ez mindenhol le van írva szépen. Gyógyszere a malachitzöld. Mint minden betegségnél külön akváriumban végzendő. Ha erre nincs mód, a szűrést kikapcsolni, csak porlasztani.

Daryll Van Horne
Írtad „A légpumpa esetünkben indifferens, mivel nem szűr, esetleg az aerob anaykcseréjű mikroorganizmusok számára teremt némileg kedvezőbb kondíciókat”

Mit is akartál ezzel mondani? Bocsi de értem, hiszen, ugyan a légpumpa valóban magában nem szűr, de működtethet szűrőket. És ezt aerob dolgot nem értem, hiszen, az aerób organizusmusoknak, nem a vízben oldott oxigénre van szükségük, hanem arra, hogy a vízen kivűl legyenek, mert másként nincsenek. Tehát csak csepegtető szűrőkben lehetnek jelen. A víz alá merülőkben csakis anaerob baktériumok lehetnekl.
Ha rosszul értettem amit írni akartál, akkor bocsi, de tenyél sínre, hogy mit is akartál írni. Köszike!

Mister
Ja! hát ez van, régen kezdtem de szerintem ezek a módszerek mai nagyon jól használhatók, hiszen a biológia akkor is agyanez volt, legfeljebb kevesebbet tudtunk róla, vagy nem tudatosan csináltuk de olcsó volt és, ami érdekes, MŰKÖDÖTT csodaszerek nélkül is.
OK, ha lesz, szólok

Előzmény: szucsr (2608)
bmw001 Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2624
Úgy is mondhatnánk, hogy a tükör keresztmetszete egy parabola, melynek gyújtópontjába kerül a neoncső
Előzmény: Nibiru (2621)
gorogcs Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2623
szucsr

Csak azt nem tudom, hogy Görög Csaba hogy alakitotta ki/ha ö csinalta/ azt a hatteret!/kep: Ysty lapjan/ Nem hiszem, hogy csak ugy natur elkezdte fujni a habot! ;)

Szerintem az gyari hatter.

Majdnem igazad volt a háttérel kapcsolatban hiszen lehetne akár gyári is olyan szépen meg van csinálva.( Back to Nature termék magyar utánzata)
Ez egy műgyanta háttér amit igaz nem olcsón de megcsinálnak neked is akár rendelésre a Krúdy Gyula utcai Frontosában.
Készült azóta egy pár újabb fotó is az akváriumomról, ha érdekel akkor klikkelj a következő linkre:http://kep.tar.hu/elgreco/index.phtml?aid=27500863

Nibiru

Mizujs? rég nem írtál

Előzmény: szucsr (2612)
szucsr Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2622
Mondom, meretek!

A parabolat ki tudtam talalni, leven az az idealis erre a celra. De az nem vilagos, hogy minden cso kap-e kulon tukrot, vagy egybe megy az egesz? Nyilvan az idealis a kulon tukor lenne. A szokasos foglalatokra felerositheto-e?

Robi

Előzmény: Nibiru (2621)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2621
Csak egy fajta tükröt árul az a bolt.
Hogy milyen az alakja?
Hát ha felrajzolsz egy koordinátarendszert, akkor
egy olyan parabola a keresztmetszete, amelyiknem az egyik fele az origóból kiindulva a megfelelő ívben tart az y=fx=végtelen felé, a másik ív, az pedig egy rövid görbület után x=y.
Na, remélem ez kielégítő volt.
Az x=y része néz az akvárium belseje felé, így a halak "elölről" is kapnak elegendő fényt.
Előzmény: szucsr (2620)
szucsr Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2620
Nibiru

Ezek a tukrok hogy neznek ki pontosan? Meretek, felrogzites, ilyesmi? Csak hogy korul tudjam irni a boltosnak.

Robi

Előzmény: Nibiru (2619)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2619
Ezeket a tükröket amit én használok, az Arcadia gyártja, és többek között az Europarkban lehet kapni a Galapagosnál.
Ha valaki tud olcsóbban ilyet, szóljon, mert éppen megint vásárolnom kellene...
Előzmény: szucsr (2616)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2618
Ez a pikkelyleválás nálam is elő szokott fordulni, de nem tudom mitől van, egyébként nem kell tőle megijedni szerintem.
Lóg, majd lejön egy pikkely, és utána néhány nap múlva nyoma sincs hogy mi történt.
Eleinte engem is aggasztott, de mivel nincs egyéb folyománya a dolognak, nem foglakoztam vele tovább.
A vakarózástól is lehet elvileg, de ahhoz, hogy komoly legyen az ügy, "visszafelé" kéne vakaróznia a halaknak. :)
Előzmény: SÜGÉR (2610)
WebM Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2617
Hello, most epp tok jo az aksim, miota van a 3. szuro, azota nincs semmi trutyi, sem a vizben, sem a talajon, meg a kovek kozt sem (persze ez talan elvarhato, hiszen brutto 150 l-hez van 340+400+500 l/o-s szuro...). Az uj neoncsovekkel sokkal szebb a megvilagitas is, azonban az algaval tovabbra is kuzdok, a Sylvania cso egyelore nem tett tul sokat ez ugyben...

Az aksi oldalarol konnyen lekaparom magneses algakaparoval (irta vki, hogy nem tul hatasos, hat nemtom, de nekem bejott, csak kicsit turelmesebbnek kell lenni - a penges viszont nem jott be, azzal sokkal konnyebb karcolasokat okozni, es a hasznalata is korulmenyesebb). Feltettem nehany kepet, ha esetleg vki szornyulkodni akarna...

http://webm.freeweb.hu/akv/alga/alga-1.jpg
http://webm.freeweb.hu/akv/alga/alga-2.jpg [jol latszik, hogy a kis melyedesekkel-fodrokkal az algaevo sem tud mit kezdeni...:( ]
http://webm.freeweb.hu/akv/alga/alga-3.jpg
http://webm.freeweb.hu/akv/alga/alga-4.jpg [ez a legdurvabb, ez a level kozvetlenul az egyik neoncso alatt van]
http://webm.freeweb.hu/akv/alga/alga-5.jpg

A vizben nincs semmi, vizelokeszitoket, algagatlolak, novenytapsokat, es hasonlokat nem hasznalok, mar regebben tapasztaltam, hogy altalaban vagy nem csinalnak semmit, vagy rontanak a helyzeten :( - habar nem mindig a nagy markakat vettem.

Udv,
WebM
PS: egyebkent a csepegteto szurom epp epites alatt van, az vajon fog valamit javitani ezen az algatenyeszeten?

szucsr Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2616
Na megvan, de annyit osszeirtok/-unk, hogy nem egyszeru valamit megkeresni.

Szoval itt Nibiru ezt irta:

Viszont lehet kapni kifejezetten a csövekre szerelhető tükröket polírozott alumíniumból, az komoly fénynövekményt idéz elő az aksiban.
Több gyártó is gyárt ilyeneket, a legolcsóbbat vedd meg, mert mindegyik ugyanolyan.
Nekem Arcadia van, az nagyon drága, de akkoriban még nem lehetett kapni mást, amikor én vettem...

Sima fóliával, vagy alufóliával nem érsz semmit, mert ha nem ívelt, akkor a fény csak pattog a fedél, és a cső között, és nem fogja több fény érni az aksit.

Nibiru

Hallhatnank bovebbet ezekrol a polirozott aluminium tukrokrol? Akvarista boltban vetted vagy mashol? Mert en ilyesmit akvarista boltban meg nem lattam.

Robi

Előzmény: szucsr (2615)
szucsr Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2615
SÜGÉR

Valójában a fény megtörésére céloztam, hogy mit használsz.

A feny megtoresere prizmat, de nem az akvariumban :-)

A feny terelesere gondolsz? Most csak siman alufoliaval beleltem a lampatestet, bar elhangzott itt, hogy ez nem a legjobb megoldas, van jobb is. Mindjart visszakeresem.

Robi

Előzmény: SÜGÉR (2614)
SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.24 0 0 2614
Bocs én tettem fel hülye kérdést! Valójában a fény megtörésére céloztam, hogy mit használsz.
Gumilabda: nem lehet vmivel lenyomni a viz alá?
Előzmény: szucsr (2612)
szucsr Creative Commons License 2001.06.23 0 0 2613
Nna en is korrigalok:
mennyiseged = mennyisegen
nem beszerezhetok be ezek = nem szerezhetok be ezek

Amugy virusos torokgyuszi lett. Legalabb nem kap antibiotikumot.

Robi

Előzmény: szucsr (2612)
szucsr Creative Commons License 2001.06.23 0 0 2612
SÜGÉR

És mit szólsz ehhez: nem kell az aksi hátuljára felragasztani, ha egy külön üveglapra ragasztja fel a pacak. Még Ysty forumában olvastam, hogy akar egy muanyag lapra is fel lehet ragasztani, igy egyszeruen tisztithato azzal, hogy egyszeruen kiemeled a medencébol.

En pontosan ilyen utolagos hatteret terveztem (a mar mukodo aksiba), de ra kellett dobbennem, hogy nem marad a viz alatt. Feljon, mint egy gumilabda :-( Asszem, maradok a perlitbetonnal. Az legalabb csak szarazon uszik, vizesen lesullyed.

Egyébként allitolag az afrikai sugerek algat is esznek. Akkor minek kiirtani az osszes algat, hiszen az is hozzatartozik a termeszetes elohelyukhoz! Persze ha mar az egesseg rovására megy akkor nincs kegyelem!

En mar nem sokat vacakolok az algaval. Lekaparom az elso uvegrol, es kesz. Csak arra kell ugyelni, hogy a vizviragzast elkeruljem, egyebkent nojon, ahogy akar, nem erdekel.

Amugy ettol a vasoxidtol olyan barnas szine lesz? Eleg jol nézhet ki. Asszem kiprobalom azzal a festést.

Vasoxid van tobb szinben is, sarga, barna, fekete. En legutobb barna vasoxidot es kromoxidot (zold) kevertem, igy zoldes-barnas szint nyerve (gusztustalannak is tekintheto), ami eleg termeszetesnek hat az aksiban.

Amugy nem fogják a halak megtamadni az epoxis hatteret?

Az epoxist biztos nem, de allitolag a sprays purhabot onmagaban sem.

Csak azt nem tudom, hogy Görög Csaba hogy alakitotta ki/ha ö csinalta/ azt a hatteret!/kep: Ysty lapjan/ Nem hiszem, hogy csak ugy natur elkezdte fujni a habot! ;)

Szerintem az gyari hatter.

Amugy gyorsan szárad ez a gyanta? Mennyi ido mulva lehet telepiteni?

A gyanta kemenyedese a B komponens mennyiseged mulik, 10 perc es egy ora kozott szabalyozhato. En egy napot azert varnek a feltoltessel, es a telepites az megint mas kerdes. Barmilyen hatter is van, a halak telepiteset nem szabad elkapkodni hadd alakuljon ki a biologiai szures.

Azért azt hozzateszem, hogy a national geographicon multkor adtak egy term. filmet és abban az afrikai sügerek voltak, és elmondták, hogy a tenger és az édesviz között vannak. Tehát szerintem erdemes sozni

Ezt a kovetkeztetest nem teljesen ertem. Az akrikai tavak vize lugosabb es kemenyebb a szokasosnal, de miert lenne jo a konyhaso vagy a tengeri so? Az eleg tavol van attol, ami ezekben a vizekben van. Azert tartom jonak a Tetra pH/KH plus-t, mert az kemenysegben es kemhatasban is a kivant tartomany fele tendal. A perfekt megoldas valami ilyesmi lenne: African Cichlid Salts, African Cichlid pH regulation system, African Cichlid Trace Mineral Supplement, de azt hiszem, Magyarorszagon nem beszerezhetok be ezek, pedig vevo lennek rajuk.

Nem kaptam valaszt: mindenki használ itt armaturát?? Mennyiben befolyásolja a latnivalot?

Nem ertem ezt a kerdest. Amit en armatura neven ismerek, anelkul a fenycso nem is mukodne, igy nem ertem, hogy lehetne nem hasznalni.

Robi

Előzmény: SÜGÉR (2610)
SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.23 0 0 2611
Ui:
Robi: remeled=remelem :)
SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.23 0 0 2610
Csákó mindenkinek!

Szucs Robi:

Kösz az árakat, sokat segitettél, hogy legalább elképzelésem legyen a dologról. Ahogy látom nem is annyira drága, igaz nem is olcsó, de sokkal több stexre gondoltam.:)
És mit szólsz ehhez: nem kell az aksi hátuljára felragasztani, ha egy külön üveglapra ragasztja fel a pacak. Még Ysty forumában olvastam, hogy akar egy muanyag lapra is fel lehet ragasztani, igy egyszeruen tisztithato azzal, hogy egyszeruen kiemeled a medencébol./pl.:ha k@rva algas/ Igy nem kell algairto meg ilyen baromságok. Egyébként allitolag az afrikai sugerek algat is esznek. Akkor minek kiirtani az osszes algat, hiszen az is hozzatartozik a termeszetes elohelyukhoz! Persze ha mar az egesseg rovására megy akkor nincs kegyelem!
Amugy ettol a vasoxidtol olyan barnas szine lesz? Eleg jol nézhet ki. Asszem kiprobalom azzal a festést.
Amugy nem fogják a halak megtamadni az epoxis hatteret?
Csak azt nem tudom, hogy Görög Csaba hogy alakitotta ki/ha ö csinalta/ azt a hatteret!/kep: Ysty lapjan/ Nem hiszem, hogy csak ugy natur elkezdte fujni a habot! ;)
Amugy gyorsan szárad ez a gyanta? Mennyi ido mulva lehet telepiteni?
ui: remeled hamar meggyogyul a kisfiad!

mister:

Nme tudod mikor lesz egoist netkozelben, sok kerdesem lenne hozzá azzem Robival egyutt, mert azt mondta, hogy nagyon erti az epoxigyantas mondeszt!
+ hova tünt Birogabor?

Nem kaptam valaszt: mindenki használ itt armaturát?? Mennyiben befolyásolja a latnivalot?

Azzal a megjegyzesemmel kapcsolatban csak annyit, hogy nem biralni akartam a forumot mert kiraly, csak akkortájt olyan szemelyek tuntek fel itt, akik tenyleg csak azér jöttek, hogy villogjanak meg kritizaljanak és nem azert, hogy segitsenek rajtunk.
Akit megbantottam, sajnalom nem akartam.. dehat akkortajt keszultem a mandulamutetemre/18 eve keszultem ra :))/, ugyhogy kesz voltam...Amugy en is profi kezdo vagyok :).

Nibiru:

Az se semmi ami nálam folyik mostanában: néhány halon egy- két pikkely fel van szakadva, de tényleg csak egy darab. Lehet a vakarodzastol? Egyebkent asszem ez a problémám lassan megoldódik: a gyakoribb vizcsere segitett, igencsak a magas nitratszint lehetett, de tovabbra is sozom........ja igen............->
->

Aquad:

Érdekes, lehet primitiv kerdest teszek fel NEKED!
Az, hogy sózom az akváriumot, jelent valamiféle veszélyt a hasznos bacikra nézve? Egyszerubben: árt -e nekik a konyhaso, vagy sem , mert ha art akkor abbahagyom!
Azért azt hozzateszem, hogy a national geographicon multkor adtak egy term. filmet és abban az afrikai sügerek voltak, és elmondták, hogy a tenger és az édesviz között vannak. Tehát szerintem erdemes sozni, a kérdés csak az, hogy normál jodmentes konyhasoval, vagy jobb lenne tengeri soval/pl:SERA/ "fuszerezni"?
+ még nem kaptam meg az irasod. Please...

KBalazs:

Ha neked az aranyhal tetszik, akkor csak tartsd! Én sem tudnék már lemondani a sügerekröl. A nagyobb akváriumot én is okosabbnak tartom, mivel ott könnyebb a vizertekek szinten tartása. És mi lenne, ha a viz mondjuk 2/3-át cserélnéd le? Akkor megmaradna némi bacitelep és esélyuk lenne az ujrakezdésre./nem ugy mint haveromé: kivitte hetente az aksit, megfogta: Sunlicht(mosogatószer!!) + slag osz hagyszoljon!! ;(
Szerintem nálad talán ajánlott a Nitrivec! de te tudod...Ja nekem is ugy tört szét a régi 40-es aksim, hogy feszt vittem a kadba....

Szeva!

Sügér

ui: Bocs ez megin sok lett, de mikor nem az? ;)

bmw001 Creative Commons License 2001.06.23 0 0 2609
Valaki megmondaná, hogy ez az Aqua-Glo hol kapható és mekkora érvágás árán?

Budapesten a Camponaban és a Europarkban láttam. Én az előbbinél vettem, hasonló áron.

Előzmény: szucsr (2605)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!