Keresés

Részletes keresés

G-cart Creative Commons License 2001.07.03 0 0 2687
Hali!
Akvarista cikkeket gyártó cégek listája, linkgyűjteménye az alábbi címen található:
www.akvaristika.co.yu/links.html
Ha még valakit érdekel, látom a szabim alatt lement a világításos téma, AQUA-GLO (Made in Japan) csövet 2.230,-Ft-ért vettem. 20 W-os, 60 cm-es és ilyen színben még nem láttam a halaimat. A pirosorrú pontylazacaim feje valami eszméletlenül élénkpiros, a ramirezik szineit pedig hát csak tényleg a szivárványhoz lehet hasonlítani.
Léc! G-cart
Előzmény: pozi (2647)
brokerman Creative Commons License 2001.07.03 0 0 2686
http://www.tar.hu/brokerman
Előzmény: SÜGÉR (2685)
SÜGÉR Creative Commons License 2001.07.02 0 0 2685
Corydoras:
OK, asszem a darabolással kapcsolatban meggyöztél.
Ja igen: mennyi a szilionragaszto száradási ideje, mert egy haverral levelezek, és nagy halpusztulás volt nála, allitolag azért, mert még nem szaradt meg teljesen a ragaszto.
+ van kimondott akváriumi üvegragaszto, vagy csak egyszeruen üvegragasztonak hivják?

Koczeka:
Nekem is eredeti, rokon csinálta, aki mellesleg parkettás. Én is ilyen lábakra gondoltam, szerintem igy nem valoszinü, hogy baj adodik.

mindenki: 10-es üvegbol mennyi most az aksi? Csak mert én asszem Derecskén csináltatom, az üveges házhoz hozza, üvegtetovel egyutt literje 100Ft, 10-esböl. Tud e valaki jobb árat?

Kösz

mister Creative Commons License 2001.07.02 0 0 2684
Sziasztok!

Tropheusokat keresek tenyésztőtől. Ha valaki tud, szóljon!

Köszi
Mister

Corydoras Creative Commons License 2001.07.02 0 0 2683
Ja, az akváriumot persze a hátára fordítod végig.
Ukrán cement? annyit tudok róla, hogy világosabb mint az átlagos magyar cementek, de hogy másban különbözik-e, hát a kérdést passzolom.
Corydoras Creative Commons License 2001.07.02 0 0 2682
Helló.
Nem folyhat le, írtam, hogy olyanra kell keverni, hogy ne folyjon. Az állaga sűrű, kenhető legyen /masszaszerű/.
1 liter cement nem elég, bár a kenés vastagságát te szabod meg.
Darabolás: Szerintem úgy az igazi, ha nem egy lapot ragasztasz rá az üvegre és abba csinálsz mélyedéseket öngyuszival, hanem az, ha sok darabból csinálsz "domborművet", bár a túl sok búvóhely a sügeresekben nem feltétlenül jó.
Háttérként a libafos szín nem is olyan rossz, ha nem tarkabarka.
Alapkövetelmény, hogy a háttér sötét legyen, mert ez kell a halak biztonságérzetéhez, és mellékesen a halak színei is így érvényesülnek, úgyhogy szerintem barátkozz meg ezzel a fekete-szürke esetleg barna vonallal. Mindenképp sötét alapszínt keverj ki, és pontosan jegyezd meg a festékarányokat, hogyha kevés a massza, még egyszer ki tudd keverni ugyanazt. Csinálj egy sötét alapszínt, kendd le vele az egészet, és néhány helyre az arányok kis változtatásával szórj festéket, és ecseteld el. így árnyalatnyi különbségek lesznek, és az pont elég. A színeket a halakkal és a növényekkel kell megteremteni.
Remélem OK a válasz, remélem segítettem.

Előzmény: SÜGÉR (2674)
Koczeka Creative Commons License 2001.07.02 0 0 2681
Sügér
Az én aksim 400 literes, parkettázott (nem szalagparketta, hanem "igazi") szobában a sarokban áll egy olyan fém-állványon, aminek nem lába van, hanem körben felfekszik a parkettára. Így az egész cucc szerintem min. 550-600 kg. és semmi gond nincs vele !

üdv

SÜGÉR Creative Commons License 2001.07.01 0 0 2680
Emberkék asszem nagyon áll a forum! Mindenki Hawaii?
1 kérdésem lenne: le lett a szoba parkettázva, és érdekel, hogy megbirja e majd a 300 literes medence súlyát, esetleg tegyek alá valamit?
KBalazs Creative Commons License 2001.07.01 0 0 2679
Sikerült kitakarítanom az akváriumot fórumos tanácsok alapján !
A víz 2/3-ad részét cseréltem le, és hideg csapból töltöttem fel, úgy, hogy buborékozott miközben töltöttem/ így ugyebár kijön a klór/.
Nagyon szép lett, pedig elég piszkos volt már... lehet, hogy nem is fogom többet kádban kimosni !
Köszönöm a tanácsokat !

u.i.. A platánkérget 3x kifőztem, de egy kicsit a harmadiknál is elszinezte a vizet.
De ettől függetlenül, mivel A hideg vízben ilyet nem csinál, beletettem az akváriumba. Ez nem baj ???

üdv.:KBalázs

L.Gyula Creative Commons License 2001.07.01 0 0 2678
Nem, azt ismerem, a másik hobbimból, a pecálásból kifolyatva.:-)
Ezek olyan fonalszerű motyók. Olyan, mintha szőrös lenne a háttér, meg a növény. Piros. :-(
Ez akkó mi a méndörgős nyavala??? Biró Gábor, Aqad, profik, amatőrök???!
Gyula
Előzmény: bmw001 (2677)
bmw001 Creative Commons License 2001.07.01 0 0 2677
Vörös szúnyoglárva, vagy mégsem??
Előzmény: L.Gyula (2676)
L.Gyula Creative Commons License 2001.07.01 0 0 2676
Hello Mki!
Most rajtam a sor, hogy feltegyem a "Mi ez?" kérdésemet.
Kb egy hónapi üzemeltetés után tegnapelőtt volt a nagytakarítás napja az üzemelő 100 l-esemben. A takarításkor, mivel roppant elburjánzott az átok és a süllőhínár, kicsit megritkítottam és kivagdaltam azokat a darabokat, amik valami sötétzöld szálacskákkal voltak összenőve (gondolom, valami fonalas alga volt). Ezután maradtak a hátfalon és egy-két növényen valami piros szálacskák. No! Itt jön a "Vajon mi ez?".
Üdv: Gyula.
KBalazs Creative Commons License 2001.06.30 0 0 2675
Üdvözlök mindenkit, újra BP-n vagyok !
SÜGÉR:,,Ha neked az aranyhal tetszik, akkor csak tartsd! "

Köszönöm SÜGÉR, ez jól esett.

Aquad:,,Aranyhalat akváriumba!!! Jajjjjj! Isten ments! A kerti tóban a helyük!"

Na, ez már kevésbé... A Fátyolosfarkúakat igenis lehet akváriumban tartani. HA kertben tartod, mint már mondottam, télre be kell hozni.
A sima meg a KOI tényleg oda való, azt akváriumban tartani tényleg nem a legszerencsésebb megoldás, sőt.

Más: 1.Vidékről hoztam haza plantánkérget, és az a tervem, hogy beleteszem az akváriumba. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata ???

Üdv.: KBALÁZS

SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.29 0 0 2674
Corydoras:

csákó! Gondolom, mindezt hátlapra forditott aksinál lehet elvégezni, ugye? Már csak azért, mert mondtad, hogy nem kell félni hogy nem tapad, vagyis ekkor még akár le is folyhatna a hungarocell felületéröl. Ami engem illet maradok ennél az ötletnél, de szerinted hogyan keverjem a szint? Ugyanis nem akarom, hogy a végén egy gusztustalan szinü hatteret kapjak./pl: libafos.../ Nekem afrikai sügérek vannak, ahhoz milyen szin passzol?/a szürkén, feketén kivül?/
Miért kell feldarabolni? Nem elég gyujtoval kialakitani a feluletét? Vagy igy jobban felnyomja a viz, mintha kis darabokbol állna? Asszem cementet használok, most van itthon egy zsákkal, az pont megteszi. :)
Ja igen: 1l cement elég egy 120*50-es háttérhez?
Nem baj, ha a cement esetleg ukrán? Bocs a sok kérdést!

Szucsr: kösz a felvilagositast.

szucsr Creative Commons License 2001.06.29 0 0 2673
SÜGÉR

ja igen: hol lehet kapni ezt a perlitet, gondolom zsákra árulják, mint a cementet, ezt is a tüzépen, vagy ilyen helyeken lehet kapni? az ára annyi, mint a cementé?

Ketfele perlit van, az egyik az epiteszeti, a masik a mezogazdasagi. Utobbinak nagyobb a szemcsemerete, ezt szoktak ajanlani akvariumba, de nekem az elobbi is bevalt. Epiteszetit tuzepen, kerteszetit kerteszeti boltokban lehet venni. 100 literes zsakban van, egy ilyen zsak 1kHUF alatt volt legutobb, amikor vettem. Szoval jelentosen olcsobb, mint a cement.

Egy zsak feleslegem van, ha kell valakinek (de en Szegeden elek).

Robi

Előzmény: SÜGÉR (2670)
Corydoras Creative Commons License 2001.06.29 0 0 2672
Háttérhez:
Daraboljátok fel a hungarocellt, nagyobb- kisebb darabokra. Minden darabra alul körbe húzzatok csíkot szilikonos ragasztóval. Így ragasszátok az üvegre és az oldalfal egy részére.Az egyik hátsó sarokban lehet hagyni egy 10x10-es akvárium magasságú üreget, aminek alul van bejárata a nagy térbe. Ebbe az üregbe lehet lógatni a szűrő szívócsövét, egészen le az aksi aljáig.
Az az igazi, ha egymásra is ragasztotok hungarocellt, "így lesz 3D-s" a háttér és így lehet csinálni mélyedéseket növényeknek.
( A hungarocellt tényleg meg kell öngyújtózni, le kell kerekíteni a sarkokat.)

Bevonathoz szükséges: fehér, vagy szürke cement; perlit; fagyálló csemperagasztó (ez műgyanta alapú, a vízzel reakcióképtelen);oxidfesték (barna-fekete-vörös-sárga).

Arányok: lényeges, hogy nem tömegre, hanem űrtartalomra vonatkoznak.
1 liter cementhez adni kell 1 liter csemperagasztótót. Perlitből 1-2 litert. Ti 3 litert írtok, így még nem próbáltam, kicsit sokallom, de lehet, hogy úgy is jó.
Színezéknek kell még 0,5- 1 dl oxidfesték. Ez adja meg a háttér alapszínét. Az egészet SZÁRAZON összekeverjük. Utána hígítjuk vízzel, legyen jól kenhető, de ne legyen folyós. A ragasztó miatt kb. fél órát hagyjuk pihenni, néha keverjük meg.
Utána vigyük fel a hungarocellre. nem kell félni, hogy nem tapad meg. Ecsettel simíthatjuk el, és ekkor még szórhatunk bele oxidfestéket, vigyázva, ne legyenek nagy eltérések az alapszíntől.
Pár nap alatt teljesen kiszárad, közben vízzel permetezgetni kell, hogy a száradást lassítsuk. Másnap át kell kefélni az egészet, hogy leváljon a felesleg.

A háttér készítésénél legyen konkrét koncepció a halakról, szűrőről és az áramlásról. Ha esetleg lesz esőztetés, vagy a szűrőből visszaérkező víz háttérhez közel érkezik, ott kenjük az anyagot vastagabban, mert az évek során ott elvékonyodik. A szín keverésénél vegyük figyelembe, hogy szárazon sokkal halványabb, mint amilyen a víz alatt lesz.

A hátteret két- három hétig víz alatt kell áztatni, a vizet cserélni. Ennyi idő alatt kioldódik az a cement és perlit, amit a ragasztó nem fedett be. Nem szabad elkapkodni, ez mindenképp szükséges.
Remélem valamit tudtam segíteni.


SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.28 0 0 2670
Daryll Van Horne:

Erre az "aranyos" ötletre már én is gondoltam, csak egy kicsit giccsesnek tartom, meg nem igazán természetes. ;)
Multkor lattam ilyet a kisallatboltban, de valami Torgyan nevu pacak megvette elolem!! ;)
Amugy te is átállsz afrikaira?

szucsr:

Nana hogy perlitbetonrol beszélek. Csak teszteltelek, hogy képben vagy e. ;)
ja igen: hol lehet kapni ezt a perlitet, gondolom zsákra árulják, mint a cementet, ezt is a tüzépen, vagy ilyen helyeken lehet kapni? az ára annyi, mint a cementé?
Kösz, akkor jo az ARANY. /Daryll V. H./
Amugy mivel sötétitheted, hogy ne legyen olyan vilagos szurke?

mister: na most attal egy kiraly otletet ezzel az ongyujtoval, bár azert késsel is ki lehet alakitani szép formákat?

Imoteph:

hát nekem egyszer a vegyesbe megdöglött egy biborsügér, es vagy 3 ora alatt mar csak a fele volt a halnak, szemek, pikkelyek sehol, teljesen fehér volt... haat azért szerintem az algások elég szépen le tudják amortizálni a haltetemet...

2: lehet szerepelnek a Slidersbe, azér a fenycsoveket megneznem a helyedben, persze elotte mindenkepp kapcsold ki, nehogy te is eltunj a semmibe.. :))

3: legközelebb nézd meg az aljzat alatt, lehet valamelyik beleturizta közbe...

corydoras 3. variációját a helyedbe inkább kihagynám..igaz mindenkepp célravezeto..
Viszont majd ha a vitorlas tünik el, akkor mar a helyedben kihivnám Szkáliékat.. :) /1000 bocs/

szucsr Creative Commons License 2001.06.28 0 0 2667
SÜGÉR

A kérdésem lényegében annyi, hogy milyen arányban kell a cementet, a homokot keverni/maradhat 1:3/, illetve hogy kell e bele mész, vagy sem?

Asszittem, perlitbetonrol beszelunk :-). Az arany jo, csak homok helyett perlit kell bele. A perlit pont azert jo, mert konnyu, igy konnyebbe teszi a betont, ellentetben a homokkal. Mesz minek bele?

Robi

Előzmény: SÜGÉR (2662)
mister Creative Commons License 2001.06.28 0 0 2666
Az öngyújtóval megégetem a felületét, illetve nem is kell égetni, mert amint egy picit a láng az anyag közelébe ér, azonnal összeugrik és így lehet kialakítani szép formákat.
Előzmény: SÜGÉR (2662)
Corydoras Creative Commons License 2001.06.28 0 0 2665
Imhoteph:
1:Nézd meg a szűrőben.
2:Nézd meg a földön.
3:Nézd meg a többi hal gyomrában.
WebM Creative Commons License 2001.06.28 0 0 2664
Hello!

W_e_b_M: a Centrum melleti boltrol.

Hm. Pedig ott nekem eddig meg nem volt semmi gond (habar mint mar emlitettem, nem Debreceni vagyok, itt ritkan vasarolok, csak ha vmi olyan kell, amihez csak itt jutok hotzza).

WebM

Előzmény: SÜGÉR (2662)
Imhoteph Creative Commons License 2001.06.27 0 0 2663
Srácok!!!

Segitsetek már nekem, mert szerintem rövidesen kényszerzubbonyban találom magam.

HOVA A FENÉBE TUD ELTÜNNI EGY GUPPI egy 150 literes szerényen berendezett akváriumban????
Ma vettem 2-öt, (1 vitorlással és 2 algaevövel együtt), beöntöttem öket 18.00-kor, 20.00-kor nézem, már csak 1-et látok.
Egy szem kis barlang van, ahol elbújhat, nincs ott, felemeltem.
Nincs sehol, és ez már a második guppim, ami igy nyom nélkül eltünik.
(van egy harcos halam, de nemhinném, hogy 2 óra alatt full megeszi?!!!)

szóval vagy én vagyok a hüje, vagy van egy téridö rés az akváriumomban, és a halaim egy másik dimenzióba teleportálnak idönként...

ötlet?

köszi

SÜGÉR Creative Commons License 2001.06.27 0 0 2662
Szevasztok!

Háttér: azzem én is maradok a cementes háttérnél.
Azonban közvetlen hungarocellre akarom felvinni, mert nekem fontos hogy könyü legyen.
A kérdésem lényegében annyi, hogy milyen arányban kell a cementet, a homokot keverni/maradhat 1:3/, illetve hogy kell e bele mész, vagy sem?
A másik megoldás az lenne, hogy a hungarocellre akváriumüvegragasztó megy, és ezt szórom be még száradás elött cement-homok keverékével. Szerintetek melyik a célravezetöbb és a praktikusabb, ill. melyik szennyezi kevésbé a vizet?

W_e_b_M: a Centrum melleti boltrol.

Corydoras:
És te mit szólsz ehhez a hungaroceles ötlethez? Nem engedi el a betont? Neked mivel van bevonva a hungarocell?

bmw001: Ja meg nekem is van ilyen. Amikor Costapurt hasznaltam, nem volt aljzat a gyogymedenceben, és 2 nap mulva eltunt a halakrol az a valami, kis seb maradt utana, az aljuvegen meg ott volt az a feketevegu valami, mint egy kis szalka... What's this?

Mister: bocsi, de az öngyujtot mire hasznalod?
Kösz.

MINDEN KEDVES SÜGERES ÉS EGYÉB FORUMLÁTOGATÓ:
---------------------------------------------

ha még nem láttátok volna/bár kétlem/, ezt vétek kihagyni: http://www.fishhead.com/sunset.htm
...igaz nem müholdas kapcsolas, de szerintem allat!

sügér

Corydoras Creative Commons License 2001.06.27 0 0 2661
Mister!
Sajnos ma nagyon nem érek rá, de holnap ígérem, hogy írok.
mister Creative Commons License 2001.06.27 0 0 2660
Szia Corydoras,

Pont jókor írtál, mert már félig elkészítettem a hungarocelles hátteret. Azért szeretném, ha leírnád azt is, hogy milyen bevonóréteget szoktál rátenni. Egyébként tényleg nagyon klassz formákat, sziklákat bújóhelyeket lehet csinálni belőle. Egy kés meg egy öngyújtó és már mehet is a formázás.
Te hogy csinálod?

Előzmény: Corydoras (2657)
gosta Creative Commons License 2001.06.27 0 0 2659
Igen jó ismerősöm rendelkezik egy hatalmasra nőtt teknőssel akváriumban. Véleménye és tapasztalata szerint 90%, hogy Benőkének semmi baja sem lesz a 10 nap alatt egyedül. Egyetlen következmény, hogy utána nagyon éhes lesz. Ha már nagy, akár egy hónapot is kibír evés és foglalatoskodás nélkül (Azért nem örül neki). A 10% hibalehetőség arra vonatkozik, ha a teknős esetleg még "csecsemő" korú, akkor lehet, hogy nehezebben viseli, bár akkor is ki kell bírja.
Előzmény: bigbog (2656)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.27 0 0 2658
Nem ismerem a hüllők igényeit, nekem sosem volt, de szerintem vígan el lesz mint a befőtt 10 napig kaja nélkül és társaság nélkül... :)
Bár volt egy ismerősöm, aki mindenhová magával cipelte a teknőcét, de szerintem az több stressz szegénynek.
Előzmény: bigbog (2656)
Corydoras Creative Commons License 2001.06.27 0 0 2657
Helló mindenkinek.
Most írok először ide, de elolvastam a topicot.
Később, ha több időm lesz, írok néhány sort az aksimról is. A háttérre szeretnék reagálni. Szerintetek nem jó a hungarocell háttér. Valószínűleg azért ez a véleményetek, mert nincsenek vele tapaqsztalataitok. Nekem van ilyen is, purhabos is, és messze a legjobb tapasztalataim vannak vele. Ugyan hogyan emelkedne fel a vízfelszínre, ha körbe szilikonos ragasztóval be van ragasztva? Az aksit összetartja a ragasztó, a hungarocellt meg nem:-)? A hungarocellnek több előnye van: nagyon könnyű, sokkal természetesebb formákat lehet készíteni belőle, mint a poliuretán-habból, nagyon jól tapad rá a bevonóréteg, nagyságrendekkel olcsóbb, mint más variációk, semmi következménye, ha esetleg beszivárog mellé a víz, örökké tart, nem tágul. Csak ajánlani tudom.
bigbog Creative Commons License 2001.06.26 0 0 2656
Sziasztok!

Én először vagyok ebben a topicban.Az én akváriumomban nem halak vannak,hanem egy nagyon aranyos kisteknős.Sajnos tíz napot nem tölthetek vele,mert elutazom.Az utazáshoz minden meg van,csak egyet nem tudok,hová tegyem Benőkét(a teknősömet)amig távol vagyok?Ha van tippetek akkor írjátok meg nekem,mert én tényleg nem tudom hová tegyem szegénykét.

Előzmény: Antisystem (2650)
Nibiru Creative Commons License 2001.06.26 0 0 2655
Hát nem tudom, de az biztos, hogy egy idő után oxidálódik. Persze víz alatt nem tudom mennyi az ideje, de az biztos, hogy a fény és a levegő hatására egy idő után porrá lehet morzsolni, láttam már ilyet. Ha sötétben van, akkor nagyon hosszú ez az oxidációs idő, de hogy a vízben hogy viselkedik a neonfény mellett, azt nem tudom.
Egyébként ilyen szétkent, és fűrésszel alakított, majd műgyantázott hátteret én is csináltam régen, de az nekem nem sikerült olyan szupira, meg dühös voltam, hogy háromszor akkorára dagadt föl a dög, mint amekkorára gondoltam... :)
Előzmény: szucsr (2651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!