Keresés

Részletes keresés

tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94911

Többé-kevésbé ehető, de a hasábkrumplit is fagyasztottból készítik, és épp a múltkor háborogtam, milyen ocsmány állagút dugtak belőle  az orrom alá, pedig azt egy hatévesnek is meg kell tudni oldania ehetőre...

Nincs éppen sok bajom a fagyasztott holmikkal, de azt is el tudják barmolni...

 

Igaz, ha nem muszáj, inkább pepecselek....

Előzmény: Boszorka (94908)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94910

Étteremben néha ettem, bár az nyilván mirelit.

 

Nem vagyok érte oda, ez tény...

Meg a köret nem épp az én sportom, a zasszony meg nem készít...:}}

 

Meg kellene oldani a fritőz-gondot, mert abban én szoktam sütögetni, a hasábkrumplim pl.NB I-es volt..( blansírozás után sütni..)

Előzmény: nagypapi51 (94909)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94909

..Mit gondolsz, miért nem csináltam soha krokettet...

talán, mert nem szereted...?

Előzmény: tutuuka (94907)
Boszorka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94908

Ha már szóba kerültem. Nem tudom, hogy van-e és milyen, de anno külhoni létem alatt remek mélyhűtött krokettet árultak, no meg konzervált röstit meg egyéb hasznos dolgokat. Az a svájci alufoliás rösti semmiben se hasonlított az itthoni mélyhűtötthöz, amit csak egyszer vettem és soha többet. Kint huszon évig nem vacakoltam a röstivel, olyan jó volt a kész. Itthon ha rákerül a sor, akkor csinálom magam. Az aluzacskós egyszerübb és kicsit jobb is volt.:-(

Előzmény: tutuuka (94907)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94907

Mit gondolsz, miért nem csináltam soha krokettet?

 

Akkor már inkább sünikrumpli...:}}

 

Nna, nem tudom a képet fölrakni, baßßus...

Előzmény: nagypapi51 (94905)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94906

a kalla link besz@rt, de az a post.

Előzmény: nagypapi51 (94905)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94905

Amit én készítek, azt nem.

Nem őrültem meg, hogy pacsmagoljak (by Boszi) ilyesmivel.

a többieket itt találod, ill. odavezet.

 

 

Előzmény: tutuuka (94903)
H_G Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94904

Mi nem vagyunk ilyen igényesek. Hagyományos lángon, kevergetve melegítve és tejet adagolva hozzá ugyanolyan ehetőnek találjuk a maradék krumplipürét is.

 

Előzmény: ZsuR (94892)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94903

Hej, a krokettet nem szokták panírozni?

Vagy az valami más?

 

tuutuu

most Vakegér

Előzmény: nagypapi51 (94896)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94902

Koszonom!

Előzmény: fintorgó (94901)
fintorgó Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94901

 

Krumplis pogácsa.

Előzmény: ZsuR (94888)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94900

Sutopor!  Koszonom... azt hiszem az Anyu nem tett bele - vagy csak en nem emlekszem.

Előzmény: Bubo.Bubo. (94895)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94899

Ez is jo - mostanaban a hagyma nagy becsben van nalunk... Koszonom!

Előzmény: nagypapi51 (94896)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94898

Amit írtam, az a krumplipüré hasznosítása, a dödöllében nincs se vaj, se tej - nem mintha nem tudnád, csak a többiek kedvéért. (a lisztezett reszelt krumplinak is ezer neve van, ember legyen a talpán az idegen, aki jó szót mond rá)

Előzmény: Bubo.Bubo. (94897)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94897

jól összekeverednek ezek a krumplis étel nevek :)

 

amit írtál, azt mifelénk inkább dödölének vagy zsámiskának mondják, és pirítás előtt a lisztet meg kell valahogy főzni a krumplimasszában

 

a fluta az nálunk krumpliperec: krumpli - liszt - esetleg tojás, és kis adagokban pirosra kell pirítani olajon

Előzmény: nagypapi51 (94896)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94896

Fluta (így hívjáknéhol)

kikevered 'gondolom forma' mennyiségű liszttel, fűszerezed, hagymás zsírra szaggatod kanállal, és átpirítod. Echte fogyókúrás kaja :)

 

Előzmény: ZsuR (94888)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94895

talán nagypapinak volt jó ötlete krokettre: liszt kell bele, tojás és sütőpor (élesztő is lehetne, de azzal idő kell, hogy kicsit megkeljen)

 

bő olajba kell olajos fagylaltoskanállal kiszaggatni: a sütőportól megdagad és könnyű lesz

Előzmény: ZsuR (94893)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94894

Jajj de nagyon koszonom!  Nem a nagymamad receptjet fogom csinalni, illetve... megis azt.  Csak maskepp. Ezt venni szoktam - es nagyon szeretem!

A multkor a maradek rizottobol csinaltam rizs gombocot (Arancini) es izlett nagyon!

 

Most a maradek krumplipurebol lesz Potato Knish!  

 

http://allrecipes.com/recipe/212834/sarahs-knish/

 

Koszonom az otletet!

Előzmény: Bubo.Bubo. (94891)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94893

Hogy szoktad?  Nagyon regen csinaltam... 

Előzmény: Mariska néni (94890)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94892

Hat az igazsag az, hogy szeretem a krumplipuret, de frissen...

Előzmény: H_G (94889)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94891

ha nincs benne sok só, süteménynek is meg lehet csinálni: nagymamám krumplisbélese volt az egyik kedvencem: kelttésztával kibélelt tepsibe tett egy masszát, amiben volt tört krumpli, kevés só, tojás, cukor, azt hiszem vaj, tejföl és sok-sok fahéj - ezt sütőben megsütötte

 

úgy szoktam az emléket magamnak felidézni, hogy tört krumpliba keverek tojást, tejfölt, cukrot vagy édesítőszert, fahéjat, és egy pohárban mikróban megsütöm

 

mivel hidegen volt a legfinomabb, ezek után próbálok türelmet gyakorolni, de ez addig szokott tartani, amíg a szám összeégetése nélkül lehet megenni

 

mennyiségeket ne kérjél :)

Előzmény: ZsuR (94888)
Mariska néni Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94890

Krokett?

Előzmény: ZsuR (94888)
H_G Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94889

A javaslatom, hogy edd  meg :) Pl. sült kolbásszal, ha mindenáron nekünk kell kidolgozni a részleteket.

Előzmény: ZsuR (94888)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94888

Maradt krumplipure tegnaprol... mi a javaslatotok?  Nagyon alap a pure - vaj, es tej.  Sok vaj - keves tej...

ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94887

Nagypapi - halasan koszonom!  Csodalatos lett... a csalad nagyon orult neki - ettek a gyerekek is.  Tyler - aki eddig allitotta, hogy nem szereti a turot semmilyen formaban, alig vett lelegzetet, ugy ette... 

 

Nagyonnagyon koszonom! :))

 

Kicsike, Levi, szinten, bar mire odaertunk mar almos-faradt-jollakott volt... evett ket kezzel.  Az ovibol azt irjak mindig, nem eszi az uborkat... no ez a magyar uborka salatara nem vonatkozik... ette a kukorica sufflet, a krumplipuret, az egybesutl fasirtot, uborka salatat - es bizony a turogombocnal kidolt... talan harom falatot ha evett, de azt joizuen... 

Előzmény: nagypapi51 (94845)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94886

Kapor... no nalam - de en vagyok a lokott.  Nem tudtam, hogy folyamatosan kell vetni... meg nem hagytam magot erlelni... szoval majd most!  Nekigyurkozok... talan...

Előzmény: tutuuka (94884)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94885

csicsóka :)

van amivel nem érdemes kínlódni. Köves, agyagos, rossz vízjárású talajban csak szenved a torma vékony, girbegurba csökevény lesz csak.

 

Előzmény: tutuuka (94884)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94884

Nálam semmi nem nő, ami kiirthatatlan, se torma, se kapor, se ( most nem jut eszembe) krumpliszerű.

 

Biztos én vagyok az oka...

Előzmény: ZsuR (94882)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94883

Ha netán Kalifa mákot vennétek a közeljövőben, a 250 gr-ost (lejárat 2016.10.20  L07)

zacskót nagy ívben hagyjátok ott. Büdös, avas mint a rosseb. Ráadásul aranyárban mérik.

Nem először fürdök be bóti mákkal, sajnos Mariska néni, akitől eddig vettük, felhagyott a termesztéssel. :(

ZsuR Creative Commons License 2016.01.24 0 0 94882

De mitol???  Ha napos - akkor... minden rendben van, vagy nem?

 

Előzmény: tutuuka (94880)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!