Összekeverném annyi liszttel, amit felvesz. Sülthagymás, zsíros kanállal tepsibe adagolni, összesütni. Esetleg szalonna pörc, (juh)túró a tetejére. Káposztával is finom.
Nagymamám is készített ilyen masszát! Krumplis, édes és szép sárga volt. De ő rétesbe tekerte. Azok még kézi rétesek voltak. Meg káposztás, jó fűszeresen. Mákos, meggyel... hmmm...
Többé-kevésbé ehető, de a hasábkrumplit is fagyasztottból készítik, és épp a múltkor háborogtam, milyen ocsmány állagút dugtak belőle az orrom alá, pedig azt egy hatévesnek is meg kell tudni oldania ehetőre...
Nincs éppen sok bajom a fagyasztott holmikkal, de azt is el tudják barmolni...
Ha már szóba kerültem. Nem tudom, hogy van-e és milyen, de anno külhoni létem alatt remek mélyhűtött krokettet árultak, no meg konzervált röstit meg egyéb hasznos dolgokat. Az a svájci alufoliás rösti semmiben se hasonlított az itthoni mélyhűtötthöz, amit csak egyszer vettem és soha többet. Kint huszon évig nem vacakoltam a röstivel, olyan jó volt a kész. Itthon ha rákerül a sor, akkor csinálom magam. Az aluzacskós egyszerübb és kicsit jobb is volt.:-(
Mi nem vagyunk ilyen igényesek. Hagyományos lángon, kevergetve melegítve és tejet adagolva hozzá ugyanolyan ehetőnek találjuk a maradék krumplipürét is.
Amit írtam, az a krumplipüré hasznosítása, a dödöllében nincs se vaj, se tej - nem mintha nem tudnád, csak a többiek kedvéért. (a lisztezett reszelt krumplinak is ezer neve van, ember legyen a talpán az idegen, aki jó szót mond rá)