Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94922

Osszefut a nyal a szamban...  Mennyi ideig kell sutni, hogy a liszt ne maradjon nyers?

 

Szalonna lenne - de porc meg juhturo nem... sajnos... az itt nincs.  Savanyukaposzta van.

Előzmény: dulci (94920)
dulci Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94921

Most olvastam végig, más is ötletelt vele. Az a kis tej-vaj szerintem nem rontja el. :)

 

Más. Ha kevéske a krumplipüré. Liszt, tojás, és levesbetét lesz, krumpligombóc.

Előzmény: dulci (94920)
dulci Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94920

Dödölle.

Összekeverném annyi liszttel, amit felvesz. Sülthagymás, zsíros kanállal tepsibe adagolni, összesütni. Esetleg szalonna pörc, (juh)túró a tetejére. Káposztával is finom.

Előzmény: ZsuR (94888)
dulci Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94919

Nagymamám is készített ilyen masszát! Krumplis, édes és szép sárga volt. De ő rétesbe tekerte. Azok még kézi rétesek voltak. Meg káposztás, jó fűszeresen. Mákos, meggyel... hmmm...

Előzmény: Bubo.Bubo. (94891)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94918

Halkan kérdem, mekkora bizottság kell 60 gombóchoz?

 

 

tuutuu

most Kákabélű

Előzmény: nagypapi51 (94916)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94917

Tudod, mi van, amikor egy hölgy beleesik a meszesgödörbe?

 

Amúgy nem kaptam mailt.

 

Vagy megvakultam...:}}

Előzmény: nagypapi51 (94916)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94916

Jelentem én, tutuunak nemrég küldtem el mélben, hogy kedvet kapjon :)

 

Íme: Bozsoki krokett (a Határmenti Vigadó receptje)

 

1 kg főtt krumpli (melegen áttörve, kihűtve)

40 dkg liszt

1 pohár (175 g) tejfölben feloldott 4 dkg élesztő

4 egész tojás, só bors, szerecsendió, zöldfűszerek ízlés szerint.

Ebből a mennyiségből kb. 60 db hozható ki,

olajba mártott (fagylaltos)kanállal  szaggasd a sütőzsírba.

Előzmény: Bubo.Bubo. (94912)
H_G Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94915

"nagypapi" volt az.

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (94913)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94914

Esküszöm,én bizti nem.

 

Én a kőlevest, na, azt igen...

De azért vállalom a felelősséget.

Előzmény: Bubo.Bubo. (94912)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94913

hmmm, lehet, hogy H_G volt?

Előzmény: Bubo.Bubo. (94912)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94912

kedveseim, akkor ki írta be errefelé egyszer a sütőporos (élesztős) fagylaltoskanalas krokettet, ha nem egyikőtök?

Előzmény: tutuuka (94903)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94911

Többé-kevésbé ehető, de a hasábkrumplit is fagyasztottból készítik, és épp a múltkor háborogtam, milyen ocsmány állagút dugtak belőle  az orrom alá, pedig azt egy hatévesnek is meg kell tudni oldania ehetőre...

Nincs éppen sok bajom a fagyasztott holmikkal, de azt is el tudják barmolni...

 

Igaz, ha nem muszáj, inkább pepecselek....

Előzmény: Boszorka (94908)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94910

Étteremben néha ettem, bár az nyilván mirelit.

 

Nem vagyok érte oda, ez tény...

Meg a köret nem épp az én sportom, a zasszony meg nem készít...:}}

 

Meg kellene oldani a fritőz-gondot, mert abban én szoktam sütögetni, a hasábkrumplim pl.NB I-es volt..( blansírozás után sütni..)

Előzmény: nagypapi51 (94909)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94909

..Mit gondolsz, miért nem csináltam soha krokettet...

talán, mert nem szereted...?

Előzmény: tutuuka (94907)
Boszorka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94908

Ha már szóba kerültem. Nem tudom, hogy van-e és milyen, de anno külhoni létem alatt remek mélyhűtött krokettet árultak, no meg konzervált röstit meg egyéb hasznos dolgokat. Az a svájci alufoliás rösti semmiben se hasonlított az itthoni mélyhűtötthöz, amit csak egyszer vettem és soha többet. Kint huszon évig nem vacakoltam a röstivel, olyan jó volt a kész. Itthon ha rákerül a sor, akkor csinálom magam. Az aluzacskós egyszerübb és kicsit jobb is volt.:-(

Előzmény: tutuuka (94907)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94907

Mit gondolsz, miért nem csináltam soha krokettet?

 

Akkor már inkább sünikrumpli...:}}

 

Nna, nem tudom a képet fölrakni, baßßus...

Előzmény: nagypapi51 (94905)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94906

a kalla link besz@rt, de az a post.

Előzmény: nagypapi51 (94905)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94905

Amit én készítek, azt nem.

Nem őrültem meg, hogy pacsmagoljak (by Boszi) ilyesmivel.

a többieket itt találod, ill. odavezet.

 

 

Előzmény: tutuuka (94903)
H_G Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94904

Mi nem vagyunk ilyen igényesek. Hagyományos lángon, kevergetve melegítve és tejet adagolva hozzá ugyanolyan ehetőnek találjuk a maradék krumplipürét is.

 

Előzmény: ZsuR (94892)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94903

Hej, a krokettet nem szokták panírozni?

Vagy az valami más?

 

tuutuu

most Vakegér

Előzmény: nagypapi51 (94896)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.26 0 0 94902

Koszonom!

Előzmény: fintorgó (94901)
fintorgó Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94901

 

Krumplis pogácsa.

Előzmény: ZsuR (94888)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94900

Sutopor!  Koszonom... azt hiszem az Anyu nem tett bele - vagy csak en nem emlekszem.

Előzmény: Bubo.Bubo. (94895)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94899

Ez is jo - mostanaban a hagyma nagy becsben van nalunk... Koszonom!

Előzmény: nagypapi51 (94896)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94898

Amit írtam, az a krumplipüré hasznosítása, a dödöllében nincs se vaj, se tej - nem mintha nem tudnád, csak a többiek kedvéért. (a lisztezett reszelt krumplinak is ezer neve van, ember legyen a talpán az idegen, aki jó szót mond rá)

Előzmény: Bubo.Bubo. (94897)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94897

jól összekeverednek ezek a krumplis étel nevek :)

 

amit írtál, azt mifelénk inkább dödölének vagy zsámiskának mondják, és pirítás előtt a lisztet meg kell valahogy főzni a krumplimasszában

 

a fluta az nálunk krumpliperec: krumpli - liszt - esetleg tojás, és kis adagokban pirosra kell pirítani olajon

Előzmény: nagypapi51 (94896)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94896

Fluta (így hívjáknéhol)

kikevered 'gondolom forma' mennyiségű liszttel, fűszerezed, hagymás zsírra szaggatod kanállal, és átpirítod. Echte fogyókúrás kaja :)

 

Előzmény: ZsuR (94888)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94895

talán nagypapinak volt jó ötlete krokettre: liszt kell bele, tojás és sütőpor (élesztő is lehetne, de azzal idő kell, hogy kicsit megkeljen)

 

bő olajba kell olajos fagylaltoskanállal kiszaggatni: a sütőportól megdagad és könnyű lesz

Előzmény: ZsuR (94893)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94894

Jajj de nagyon koszonom!  Nem a nagymamad receptjet fogom csinalni, illetve... megis azt.  Csak maskepp. Ezt venni szoktam - es nagyon szeretem!

A multkor a maradek rizottobol csinaltam rizs gombocot (Arancini) es izlett nagyon!

 

Most a maradek krumplipurebol lesz Potato Knish!  

 

http://allrecipes.com/recipe/212834/sarahs-knish/

 

Koszonom az otletet!

Előzmény: Bubo.Bubo. (94891)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.25 0 0 94893

Hogy szoktad?  Nagyon regen csinaltam... 

Előzmény: Mariska néni (94890)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!