Keresés

Részletes keresés

W.L. Creative Commons License 2022.09.02 -1 0 7093

LB korul rengeteg szallaslehetoseg van, nezzetek szet elsore a Google terkepen a varoson kivul, csak talaltok valamit.

A Gili-szigetek brutal turistasak.

Esetleg Belitung megjarhato lehet ennyi ido alatt is, ha valami tavolabbi helyet kerestek.

Sajnos Raja Ampathoz egyik sem foghato.

Előzmény: JakaZoli (7092)
JakaZoli Creative Commons License 2022.09.02 -4 0 7092

Köszönjük a gyors választ, sajnos sejtettem hogy Raja Ampat környéke egy másik alkalom lesz. A Komodo szigeteket járjuk körbe hajóval, ugy kerülünk oda, es a reptéren hagynak. A közelben ismersz e olyan helyet ahol jo a tengerpart esetleg? Msot épp Ubud vagyunk 8 napig, ugyhogy Bali pipa. Meg gondoltunk Gilire, de valahogy az túl turistasnak tűnik. Köszönjük 😊

Előzmény: W.L. (7091)
W.L. Creative Commons License 2022.09.02 -1 0 7091

Termeszetesen el lehet jutni Labuhanbajobol Raja Ampatra, de nem eppen olcson. Makassaron at kell Sorongba repulni es onnan menni hajoval. Az ut legalabb 1 teljes nap lesz mindket iranyba (11-en nem ertek mar oda), tehat csak 3 napotok marad RA-ra.

Ez is tobb a semminel, de ennel RA joval tobbet erdemelne.

Nem tudom, mi a programotok LB-ban, de ilyen szukos idovel talan jobb lenne ott a kornyeken tengerpartozni.

Illetve ha Balin nincs betervezve meg semmi, az is megerne 3-4 napot, noha hatarozottan nem a tengerpartokert.

Előzmény: JakaZoli (7090)
JakaZoli Creative Commons License 2022.09.02 -4 0 7090

Egy kérdésem lenne, mit tanacsoltok. Mézesheteinket töltsük Indonéziaban, es a program nagy része már le lett kötve /szervezve. Es van 6 szabad napunk a végére. Nagy álmunk hogy eljussunk Raja Ampatra es környékére. Szeptember 11en érkezünk 12-13 körül Labuan Bajo reptérre. El lehet e jutni onnan es érdemes e Raja Ampatra. Es ha nem mit ajánlotok? Valami eldugottabb, tengerpart, ilyesmi. A repülőnk vissza Denpasarbol 16an, 1900htol. Köszönjük ha tudtok segíteni 😊

W.L. Creative Commons License 2022.09.02 -2 1 7089

Ezen annyit modositanek, hogy a 60 napos vizum ara ugynoksegenkent valtozo, mikent az is, hogy milyen cimen allitjak ki a vizumot. Ban amelyik ugynok csak uzleti vizumot tud kiallitani, turistat nem - en az utobbit preferaltam, hatha egyszer valahol belekotnenek.

En anno tavasszal a turistavizumert 3.5, azota a hosszabbitasokert 2.5 millio Rp-t fizettem. A hosszabbitasokhoz szemelyesen fel kell keresni a bevandorlasi hivatalt Denpasarban (mivel gyakorlatilag minden vizumugynok Balin van).

 

Egy nagyon erdekes fejlemeny, hogy bevezettek egy uj tipusu, un. on-shore vizumot is, amit azok kerhetnek, akik mar az orszagban vannak, es lejaroban a korabbi 60 napos, meghosszabbitott vizumuk. Ezeknek eddig ugye a 2 hosszabbitas utan ki kellett lepni az orszagbol, es kulfoldon felvenni egy ujabb 60 napos vizumot. Ezzel az uj tipusu vizummal ez elkerulheto. Az altalam hasznalt ugynok ezert  2.7 millio Rp-t ker.

 

Elvileg mindket vizumtipus intezheto online egyenileg, ugynokseg nelkul, joval olcsobban is, azonban gyakorlatban ez olyan bonyolult, hogy csak az ugynoksegen at intezes jarhato.

Előzmény: peteyval (7088)
peteyval Creative Commons License 2022.08.30 -4 0 7088

Annak, akit érdekel a hosszabb távú tartózkodás Indonéziában és hogy ez mennyibe kerül. A B211 vízumnak indonéz ügynökségen keresztül 3M IDR az ára. Ezzel 60 napig lehet az országban tartózkodni. Utána kétszer lehet 60 napot hosszabbítani, ami egyenként 2.6M IDR-be kerül. Ez összesen durván 220.000huf, ami havi 37.000huf. Elég borsos és azt várják, hogy ez tovább fog emelkedni. Beharangoztak egy digitális nomád vízumot, amivel 5 évig lehetne maradni, de nem tudni ez valóban megvalósul e és mik lesznek a feltételei. Szerintem nem érdemes erre várni, de ha valaki tud róla többet, akkor esetleg ossza meg. Üdv

Előzmény: peteyval (7087)
peteyval Creative Commons License 2022.08.29 -5 0 7087

Sziasztok,

 

Régen jártam erre és nagy örömmel látom, hogy még mindig aktív ez a topic. Jó pár évvel ezelőtt szűk egy hónapot utaztam Indonéziában. Akkor Jáva, Sulawesi és Maluku régiókba sikerült eljutni és maradandó nyomot hagyott bennem az ország. Aztán két évvel ezelőtt belevágtunk párommal egy hosszú lakóautós utazásba és jelenleg Észak-Pakisztánban vagyunk. Lassan azonban úgy érezzük, hogy az állandó vándorlás után ideje egy bázist kialakítanunk és így került újra előtérbe Indonézia. Afelől nincs kétségem, hogy jól éreznénk magunkat az országban, ám ahhoz hogy meg tudjuk hozni a döntést először fel szeretnénk mérni, hogy milyen költségekkel járna hosszú távon az ott tartózkodás. Ebben kérném az Indonézia szakértők és ott élők segítségét. Fontos szempontok, hogy legyen stabil áram és internet ellátás, valamint nemzetközi reptér a közelben. Ez alapján Bali, Jáva és Lombok (?) merültek fel mint lehetőségek.

Amennyiben sikerül megtalálni a számításainkat, akkor fél évet biztos, de akár 1-2 évet is szívesen maradnánk. Nagy álmunk Kelet-Indonéziát alaposan bejárni. Nem élünk nagy lábon, így mindenből a költséghatékony megoldást keressük. Nincsenek magas igényeink, két éve egy kis lakóautóval utazunk, ami jól megtanította, hogy nincs túl sok mindenre szüksége az embernek. Persze szép, tiszta és normális környezetben szeretnénk lenni, lehetőleg a turisták által gyakran látogatott részektől távolabb. 

 

Kérdéseim a következők lennének:

 

- vízum kapcsán mit javasolnátok?

 

Eddigi információim alapján a 60 napos tourist visa lenne a legjobb. Ezt 2x60 nappal lehet hosszabbítani, ami összesen fél év. Ez így önmagában teljesen jól hangzik. Azonban úgy hallottam ezt jelenleg csak indonéz ügynökségen keresztül lehet kikérni és igen borsos ára van a vízumnak (200-300 dollar?) és utána a hosszabbításoknak szintén (150-200 dollar?). Akinek ezzel kapcsolatban van pontos infója és/vagy tud ennél jobb megoldást, az kérem írjon. 

 

- robogó bérleti / vételi árak?

 

Közlekednünk biztosan kell majd, így ezt is be kell kalkulálni a költségeinkbe. 

 

- apartman / villa bérleti árak?

 

Gondolom ez elég széles skálán mozoghat attól függően hogy melyik szigeten (Jáva, Bali, Lombok) és annak melyik részén keresünk. Akinek vannak naprakész infói az árak kapcsán legyen szíves adjon némi támpontot. Mit és mennyiért lehet kivenni. Amennyiben Lombok olcsóbb, azt nagyon preferálnánk a nyugisabb és természet közelibb jellege miatt. Tervezünk időnként repülni a régió egyéb országaiba, akkor bevállalnánk az extra lépést (Lombok - Bali).

 

- javaslatok konkrét helyekre a három szigeten, amit ismertek és szívesen ajánlanátok nekünk, mint lakhelyet. 

 

Bármilyen egyéb véleményt és felvetést szívesen veszek. Előre is nagyon köszönöm, ha tudtok válaszolni.

 

Üdv Hunza-ból!

W.L. Creative Commons License 2022.08.19 -4 0 7086

Kulonben a belfoldi utazashoz szukseges 3. oltas azerr leyt kiatalva, hogy a helyieket noszogassak ezzel is az oltas felvetelere. Meg a ramadan vege elott vezettek be, mikor a fel orszag utra kel, hogy csaladjaval unnepeljen.

Ezert is van, hogy kulfoldieknek az orszagba belepeshez eleg 2 is. Es az orszagon belul mar azt is alig ellenorzik valahol.

Előzmény: döme71 (7084)
W.L. Creative Commons License 2022.08.19 -5 0 7085

Ilyen nehez lett mar otthon oltashoz jutni?

Mikor en vettem fel a negyediket aprilisban, Pesten bejelentkezes nelkul is megvolt fel ora alatt az egesz, es meg valogatni is lehetett, milyet kerunk.

Előzmény: döme71 (7084)
döme71 Creative Commons License 2022.08.18 -3 2 7084

Szia W.L!

 

Köszönöm szépen a segítséget. Miután közben én is megtaláltam más hivatalos oldalakon is ezt az infót a 3. oltásról (és gyorsan is kellett döntenem ) így fájó szívvel, de más  uticélt választottam. Ha nem változik a covid helyzet legközelebb felvesszük a 3.oltást, de most már nem volt rá idő. Tervezéskor pedig azt hittem, hogy elég a beléptetéshez kért 2 oltás is, csak utolsó pillanatban olvastam a belföldi feltételekről.

Előzmény: W.L. (7083)
W.L. Creative Commons License 2022.08.15 -5 0 7083

Helo!

 

A legujabb hivatalos info is az, hogy 2 oltassal kell a 3x24 oran beluli OCR teszt belfoldi repuleshez. 

Ha nem akartok itt teszttel veszodni, akkor vagy:

 

1: Vegyetek fel a 3. oltast otthon (en 4-et us felvettem)

 

2: Ha Szingapurban nem idoztok, akkor meg otthon is csinaltathattok tesztet, bar a visszautra ez mar nem lesz ervenyes.

 

3: Remenykedhettek, higy kulfoldikent nem szoroznek veletek. Egy csomo hivatalosan szukseges dolgit a gyakorlatban mar nem kernek, de persze erre szamolni mindig lutri.

 

Amugy jo kis uticel!

Ha jol emlexem, eddig csak ketten jartunk ott a forumrol.

 

Előzmény: döme71 (7082)
döme71 Creative Commons License 2022.08.07 -4 1 7082

Sziasztok! Gyors döntéshez kellene egy kis segítség. Szingapúrból tervezünk vizi úton belépni Indonéziába, Batam-ra és onnan repülnénk Natunára.  Két Astrazeneca oltásunk van. A külügy honlapján (https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/indonezia)     az alábbiakat találtam az Indonézián belüli utazás kapcsán:

az alábbi a hivatalos fordítás:

(Az indonéz Külügyminisztérium tájékoztatása alapján minden belföldi utazásra légi, tengeri és szárazföldi utazás során, magán- vagy tömegközlekedési eszközökön, átkelőkön és helyközi vonatokon a következő szabályok érvényesek:

1. Azon belföldi utazóknak, akik megkapták a harmadik adag vakcinát (booster oltást), nem szükséges PCR vagy gyors antigénteszt negatív eredményét igazoló dokumentumot felmutatniuk, csak az oltási igazolványukat.

2. Azon belföldi utazóknak, akik csak két adag vakcinát kaptak, negatív eredményt mutató 24 órán belüli antigén gyorstesztet vagy az indulást megelőző 72 órán belüli negatív PCR teszt eredményt kell felmutatniuk. Az ebbe a kategóriába tartozó belföldi utazók induláskor megkaphatják a harmadik adag oltást.

stb.

 

Az általuk linkelt  angol nyelvű tájékoztatóban persze nem találtam meg a belföldi utazásra vonatkozó részt. Az lenne a kérdés, hogy ha az országba való belépéshez elég a két oltás és nem kell teszt akkor igaz-e, hogy  az országon belüli utazáshoz két oltás estén kell még teszt is?

Van eredeti indonéz hivatalos tájékoztató is a 2. linknél… W.L esetleg rá tudnál nézni? Egyéb vélemény? Mennyire kivitelezhető most a fenti utiterv? (Már nagyon mennénk de ha kell 3. oltás vagy teszt, akkor más uticélt választok.)

W.L. Creative Commons License 2022.07.17 -4 4 7081

Ja  es meg valami, ami a hosszabb kinnttartozkodast tervezoknek erdekes.

A 60 napos vizum immar 2x60 nappal hosszabbithato meg a korabbi 4x30 nap helyett. Persze dragabb is lett a hosszabbitas, de 2 tobbnapos ugyintezes kihagyasa a burokraciaval megeri.

 

Az erkezeskor felveheto 30 napos vizum tovabbra is csak 1×30 nappal hosszabbithato meg.

W.L. Creative Commons License 2022.07.16 -4 3 7080

Es egy kis helyzetjelentes most Javarol.

 

Balin tul meg kisebb szamban tertek vissza a turistak, de azert mar vannak kulfoldiek mindenfele, bar jelenleg inkabb indonez turistaktol hemzseg pl Yogya es Borobudur is. A hatosagok a jelek szerint a covid alatti bezarast sokfele felujitasokra hasznaltak ki, es jopar valtozas fogadja azt, aki azota jott vissza az orszagba.

Yogyakartaban legszembetunobb, hogy a Jalan Maliaboro foutcarol kipateroltak az azt korabban ellepo kaja- es szuvenirarusokat, igy sokkal setalhatobba teve azt. Az arusok most egy jokora szuvenir- es szabadteri kajaspiacon vannak a Sosrowijayan turistautca bejarataval szemben.

A regi templomromok latogatasat muemlekvedelmi okora hivatkozva korlatozottan nyitottak ujra, jopar templomba (pl. Prambanan, Mendut, Kalasan, Plaosan) nem lehet bemenni, csak kivulrol nezhetok meg. Borobudurt sem lehet most megmaszni, csak lennt korbejarni, ami a templomnak lehet, hogy jo, de a turistaknak mar kevesbe, hiszen igy gazdag faragasaibol nem sokat lehet latni.

Mind Yogyaban, mind Soloban felujitas miatt zarva a fo szultani palotak egy resze - a soloi Mangkunegarant ez nem erinti.

Bromonal most eloszor sikerult kodos napkeltet  kifognunk, de turelmesen varva 8-ra kitisztult a kilatas a legmagasabb kilatopontrol is. Ellenben Bromo maga szokatlanul erosen fustolgott es morajlott. A kraterben parkolo terepjarok szamabol itelve itt most tobb a latogato mint valaha, es a Cemoro Lawang fele vezeto ut menten jopar csilivili szalloda is epult.

A vizesesek is egyre nepszerubbek, Madakaripurat erdemes delutan, zaras elott felkeresni a tomeget elkerulendo.

 

A Javan kozlekedest mind autoval mind busszal nagyon felgyorsitotta a covid elott nem sokkal bovitett autopalyahalozat, ami immar a sziget nyugati csucsketol Jakartan, Semarangon, Solon es Surabayan at egeszen Probolinggoig es Malangig nyulik. Yogya kimaradt belole, mert a helyi kormanyzat nem kert az autopalyabol! Igy onnan Soloig marad az orszaguti docoges.

Ellenben Yogya kapott egy uj, hatalmas, csilivili repuloteret, sajnos a varostol joval messzebb, mint a regi. Kocsival kb egy ora, de van repteri vasutjarat is.

 

Az internetes szallasfoglalas egyre jobban terjed a kisebb, kevesbe felkapott helyeken is, es sokfele konnyebb olcson szallast foglalni a neten, mint regen.  Az OYO halozat szallodaiban tobbnyire mar 100.000 Rp korul is kapunk legkondis szobat sajat furdoszobaval, bar az ilyen olcso szobak allapota gyakran max koszono viszonyban all a neten lathato fotokkal. ;-)

 

W.L. Creative Commons License 2022.05.17 -4 3 7079

Es akinek eddig ez volt a banata, ime:

 

http://en.tempo.co/amp/1592527/indonesia-revokes-rules-on-pcr-antigen-tests-on-arrival-for-travelers

 

Teljes oltottsag tovabbra is kell.

W.L. Creative Commons License 2022.05.16 0 1 7078

Persze.

Előzmény: Zs... (7077)
Zs... Creative Commons License 2022.05.14 -5 1 7077

Te visszamentél már?

Előzmény: W.L. (7075)
Törölt nick Creative Commons License 2022.05.12 -5 0 7076

Akkor leszünk - most - túl valahogy ezen az egészen, ha itt beindul az élet.

 

Előzmény: W.L. (7075)
W.L. Creative Commons License 2022.05.12 -2 6 7075

Akit hulyesegek helyett inkabb az aktualis indoneziai utazasi korulmenyek erdekelnek, azoknak par info:

 

Erkezeskor meg beleptetes elott kulon pultoknal ellenorzik a PCR tesztet es az oltasi igazolasokat. A korabban szukseges Pedulilindungi alkalmazassal mar nem foglalkoznak, mikent az elmeletileg meg szukseges covidra ervenyes biztositassal sem. Ha valaki megis beszerezne az utobbit "a biztonsag kedveert", az legolcsobban az indonez Jagawisata cegnel vehet 30 napra 800.000 Rupiaert.

Ezutan jon az erkezeskor felveheto vizumot arusito pultok sora (ahol csak rupiaban adnak vissza, ha valaki mas penznemben fizet), majd a tulajdonkeppeni beleptetes, ami roppant gyorsan megy. Kulfoldi turista meg nagyon keves van, a kulfoldrol erkezo jaratokat joreszt hazatero indonezek toltik meg.

 

A maszkviseles nyilvanos helyeken elvileg meg kotelezo, de ezt Jakartan tul mar kevesse tartjak be. "Videken" mar alig hordanak maszkot, boltokban vagy tomegkozlekedesi eszkozokon is. Azert persze jo ha van nalunk mindig.

 

Egyebkent az elet normalisan zajlik, kb mint otthon. A helyiek a covidrol nagyjabol mar mint multbeli esemenyrol beszelnek.

 

 

fornit1 Creative Commons License 2022.05.06 -9 6 7074

Bárcsak én is "oltásellenes idióta" lettem volna. Életem legnagyobb hülyesége volt beadatni magamnak az idegmérget.

víztorony Creative Commons License 2022.05.01 -4 7 7073

"oltasi igazolvany  .. csak az oltasellenes idiotaknak problema"

annyit szeretnék pontosítani, hogy nem csak nekik, hanem azoknak is,
akiket pl. egyéb betegség miatt (pl autoimmun) egyszerűen nem oltanak be.

szóval ez egyelőre még nem mindenkinek sima ügy.

én pl. már most csomagolnék, de a párom így nem tud jönni :(

 

 

Előzmény: W.L. (7069)
COOP Creative Commons License 2022.04.07 -5 4 7072

nem értelek félre, nekünk az indulás előtti (itthoni teszt) sem opció.

Lesz ez máshogy is majd, egyszer.

Előzmény: W.L. (7071)
W.L. Creative Commons License 2022.04.07 0 1 7071

Szerintem te valamit tok felreertesz: Pont azt irtam, hogy Indoneziaban mar nem tesztelgetnek senkit (kiveve nyilvan ha lazas betegen erkezel a repterre). Itthon kell tesztet csinaltatni, es ha pozitiv, nyilvan el sem indulhatsz (hiszen akkor mar itthon hazi karantenba kell vonulnod), at kell fogalni a jegyet kesobbre.

Erkezes utani teszteles a regioban tudtommal Thaifoldon es Malajziaban van meg, es az tenyleg rizikos, mert ugye Thaifoldon gyakorlatice sajat koltsegre bezarnak, ha pozitiv lesz.

Indoneziaban amig volt is erkezes utani teszteles (es meg egyszer mondom, mar nincs!), akkor is ha tunetmentesen vagy enyhe tunetekkel voltal pozitiv, onkentes karantenban kellett csak megvarnod a veget, tetszoleges helyen.

Előzmény: COOP (7070)
COOP Creative Commons License 2022.04.07 -4 4 7070

épp 2021-re voltak jegyeink Indonéziába, Balira is.

Van oltásunk 2-3-4 szóval ez sem probléma, szerencsére az elmúlt 2 évben több helyen jártunk, mint amikor nem volt covid-szóval oltásellenes idióták sem vagyunk, de  teszttel sehová nem utaztunk és nem is fogunk, ha már felvettük az oltásokat. Ja és nem az ára miatt!

Olyan helyre ezután sem megyünk ahová vagy vinni kell vagy ott csinálnak érkezés után- ezek nagy rizikók.

 

Sok helyre kell ez a biztosítás-ez nem gond, covid miatt drágák ezek bizony, pláne ha a kötelezőt írják elő mint Costa Rican.

 

Majd ha elég csak az oltás akkor megyünk, addig meg csak tesztelgessenek -mást :)

 

Aki akar most már mehet, és menjen. Biztosan szükség van turistákra ott is!

 

Előzmény: W.L. (7069)
W.L. Creative Commons License 2022.04.07 -1 2 7069

Aruld el nekem, mi ebben az, ami a "simantol nagyon messze" van?

Oltasi igazolvanyt a vilag legtobb orszaga ker a beutazashoz, ez csak az oltasellenes idiotaknak problema.

Az indulas elotti PCR teszt is gyakori kovetelmeny, es apro osszeg egy indoneziai utazas osszkoltsegehez kepest.

Az egyetlen, amire en is huzom a szamat, az a kotelezo biztositas, viszont tapasztalataim szerint ilyet a legtobben akkor is kotottek, mikor meg nem volt kotelezo - es egy tipikus, max.1 honapos ut eseten ez sem vilagrengeto osszeg.

A legtobb tavol-keleti orszag amugy minimum ugyanezeket keri a beutazoktol, de pl Malajzia es Thaifold meg erkezes utan is tesztel, Kinaba es Japanba pedig egyaltalan nem engednek be turistakent.

Indoneziaba 2 ev utan eloszor lehet sima, olcso, erkezeskor felveheto turistavizummal belepni - akit igazan erdekel az orszag, annak ez oriasi konnyites, akit nem, az pedig ugysem jon ide (ha jol emlekszem te sem voltal soha, a covid elott sem, tehat reszedrol ebben semmi uj nincs).

 

Termeszetesen mindenki orulne tovabbi konnyiteseknek, es idovel nyilvan jonnek is majd, de szerintem azoknak akik esetleg mar 2 eve vartak ra, hogy ujra utazhassanak DK-Azsiaba, ezek mar nagyon jo hirek - az elmult honapban mar VN, MY, SG es PH is nyitott, noha kulonbozo feltetelekkel.

Előzmény: COOP (7068)
COOP Creative Commons License 2022.04.06 -5 2 7068

azért ez a simántól még nagyon messze van, de igen a semminél sokkal több :)

Így még nem megyünk :)

Előzmény: W.L. (7067)
W.L. Creative Commons License 2022.04.06 0 4 7067

A mai naptol mar a kovetkezo reptereken felveheto a vizum erkezeskor is:

 

Jakarta

Surabaya

Yogyakarta

Denpasar

Makassar

Manado

Medan

 

Ez az erkezeskor felvett vizum csak 30 napra ervenyes, es az orszagon belul 1x hosszabbithato meg tovabbi 30 nappal.

A beutazashoz az indulas elotti 48 oran belul vegzett PCR teszt, 2 covid oltas, es covidra is ervenyes, $25.000 fedezetu utazasi biztositas szukseges.

 

Karanten es az erkezes utani tovabbi PCR teszt mar nem szukseges.

 

Szoval 2 ev elteltevel gyakorlatilag ujra siman utazhatunk Indoneziaba!

kucing Creative Commons License 2022.04.01 -2 1 7066

Igazan nincs mit. A Kucing az nagyon chill egy hely. Ott en is eltoltenek akarmennyi idot :-). Ott vannak tok szinvonalas iskolak. A fel varos beszelni a mandarint, vagy a kantonit. Imadni fogjatok. Irigykedem innen Pakisztanbol

Előzmény: Perh77 (7065)
Perh77 Creative Commons License 2022.03.29 -3 0 7065

Nagyon köszönöm, irtó sokat segítettél, pont erre voltam kíváncsi!

Nyilván akkor "összehúzzuk a nadrágszíjat" és kifizetjük a tandíjat ☺️ 

És valóban a vízumszerzésen dolgozunk jelenleg - a gyerkőcnek intéz az iskola, ha olyat választunk, de nekünk ez nem egyszerű folyamat.

 

Egy év a terv, mert utána irány Kuching, részben pont a mandarin miatt.

 

Mégegyszer köszönöm!

Előzmény: kucing (7064)
kucing Creative Commons License 2022.03.25 0 2 7064

Uhhhh. Helyi iskolaba akarod iratni a gyereked? Gondold at. En azzal fegyelmeztem az enyeimet, ha nem viselkednek jol, akkor az Independent School of Batam helyett mehetnek a favella iskolajaba, ahol 12 evesen mar mindenki tolja a kreteket. 

 

Negy evet eltunk Indoban, a lanyom 7 volt, a fiam 10 mikor kikoltoztunk (2013). Hidd el, nincs sok elonye egy helyi sulinak. Lattam parat kozelrol. Gondold at. A fenti iskola akkor kb havi 800-1000 USD volt a ket gyerekek cakkum pakk. A tanero indonez volt, de angolul ment a tanitas, igy mindket gyerek nagyon jol megtanulta a nyelvet. A Bahasa Indonesiat nem, de azzal semmire nem mennek az eletben Indonezian kivul. Sajnos a mandarin nem ment nekik, pedig az aztan hasznos. 

 

Van par iskola, ahol megtalalod az arany kozeputat, de nem sok. Hat evesen meg a tandij se annyira magas. Amugy ez DK Azsia hatulutoje; a draga oktatas. A masik a vizum. Nekem volt dipi vizumom, de ha magad rendezed, akkor az embert probalo. Ezzel egyutt imadom Indot es nagyon hianyzik. 

 

Sok sikert a kikoltozeshez.

Előzmény: Perh77 (7063)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!