Keresés

Részletes keresés

buffybot Creative Commons License 2016.10.17 0 0 47552

Én nem gondolom, hogy meghalt volna. Azt mondtam mi lett volna HA valóban meghalt volna ettől. Dumbledore nem hülye, pontosan tudta, hogy nem halna meg tőle. Voldemorttól ez egy nagyon gyenge próbálkozás volt. Bár a szimbolikája szerintem arra vonatkozott, hogy a szeretet segítségével képesek vagyunk kiűzni magunkból a rosszat. Tehát irodalmi szempontból volt értelme a jelenetnek.

 

Az én dilemmám az, hogy van-e olyan helyzet amikor Dumbledore képes lenne feláldozni valakit a "nagyobb jóért". Persze az ő jellemfejlődése pont arra vonatkozik, hogy mostani eszével nem, nem áldozna fel egyetlen életet sem. De ez is egy morális dilemma, hiszen ha tudod, hogy ezzel sokakat megmenthetsz akkor mi a helyes? Gyávaságból nem hozod meg a döntést? Így tolod el a felelősséget? Mert azt mondhatom, hogy az én kezem által senki sem halt meg, de ha egy gyilkossággal megakadályozhattam volna több ember halálát akkor közvetett módon bár, de mégis én vagyok a felelős. Vagy nem. Mert a dilemma erre vonatkozik. Kezedbe veheted-e, kezedbe kell-e venned a döntés jogát, kicsit Istent játszva ezzel.  

Előzmény: ---:Jani:--- (47551)
---:Jani:--- Creative Commons License 2016.10.17 0 0 47551

Miért gondoljátok, hogy Voldemort meghalt volna, ha DD megöli azt a Harry-t, akit megszállt? Ezt már a könyvben se értettem. Ha DD megöli, akkor Voldemort szerintem visszazökkent volna a saját testébe, mint egy rémálomból, ahogy Harry tette a kígyós látomás után. Ennyire DD se volt hülye. Ginnyvel se történt semmi, miután a horcrux-Voldi kiszállt belőle. Nem is értettem soha ezt az egész dilemmát. Voldemort nem testestül szállta meg Harry-t, hanem nagyon erős legilimenciával távirányította, mint amikor a kígyója fejébe megy. 

buffybot Creative Commons License 2016.10.16 0 0 47550

Hogyan is fogalmaznak? Nagy horderejű varázslatnak kell lennie? Nem biztos, csak így rémlik. Mindenesetre Dumbledore-nál is a pálcák ura van az 5. részben. Illetve, ha egy görög tűz elusztítja a horcruxot, akkor gondolom egy avada kedavra is, ha az alkotótól érkezik. 

Előzmény: paskat2 (47549)
paskat2 Creative Commons License 2016.10.15 0 0 47549

Én most is azt gondolom, hogy Dumbledore nem ölte volna meg a Harryt.

 

Fontos kérdés, hogy a 7.részben a párbaj miért úgy történik ahogy történik.

Miért törik meg a horcrux? Azért mert az alkotója próbálja meg elpusztítani, vagy azét mert a Pálcák ura? Nagy különbség.

 

Előzmény: buffybot (47548)
buffybot Creative Commons License 2016.10.14 0 0 47548

Nyugodtan küldte Voldit Harry fejébe... :D az történik amit ő ír, nyilván, a karakter motivációit keresem. Tudod, a nagyobb jó... A nagyobb jó érdekében Dumbledore feláldozná-e Harryt. Mondjuk, azt hiszem kaptunk választ rá a könyvből. :) De biztos vagyok benne, hogy vitaalap volt Dumb fejében a kérdés. 

Előzmény: paskat2 (47547)
paskat2 Creative Commons License 2016.10.14 0 0 47547

Szerintem ez nem ennyire bonyolult. Rowling tudta, hogy Dumbledore nem tenne ilyet, ezért nyugodtan küldte Voldit Harry fejébe.

 

Előzmény: buffybot (47544)
buffybot Creative Commons License 2016.10.14 0 0 47546

Szerintem Voldemort úgy okoskodik, hogy amíg ott vannak a horcruxok nem eshet komolyabb bántódása. De engem az érdekel, Dumbledore megölné-e Harryt, ha tudná, hogy ezzel Voldemort is elpusztul? Illetve, hogy Harry meghalna, vagy csak horcrux pusztulna el belőle és ugyanaz történne, mint mikor Voldemort ráküldi a 7-ben a halálos átkot? 

Előzmény: NevemTeve (47545)
NevemTeve Creative Commons License 2016.10.14 0 0 47545

Egy kicsit zavarosnak látom ezt a részt... vagy az őrülési folyamat elhatalmasodott Voldemorton, vagy abban bízott, hogy legrosszabb esetben is ő visszamegy lápi lidércnek [de onnan már visszatért egyszer, tehát az nem végleges], cserébe Harry meghal és Dumbledore diszkreditálódik, mint gyilkos.

Előzmény: buffybot (47544)
buffybot Creative Commons License 2016.10.14 0 0 47544

Sziasztok! Felmerült bennem egy kérdés! Szerintetek az 5. részben, amikor Voldemort megszálja a Minisztériumban Harryt, és arra biztatja Dumbledore-t, hogy ölje meg... Szóval szerintetek megtette volna, ha nem sejti, hogy léteznek Horcruxok? És ha megpróbálja mi történt volna? A 7. rész történéseiből kiindulva kérdezem. Harry horcrux, elvileg meg sem lehet ölni olyan egyszerűen.

DogCee Creative Commons License 2016.09.29 0 0 47543

Azt látom. :/

paskat2 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 47542

Hát egy kicsit elkéstél.

Elég visszafogott mostanában ez a csoport.

 

Előzmény: DogCee (47541)
DogCee Creative Commons License 2016.09.29 0 0 47541

Nem vagyok igazán haladó, viszont szeretném mélyebbre ásni magam a témában. 

DogCee Creative Commons License 2016.09.29 0 1 47540

Sziasztok. (: Most találtam rá erre a fórumra. 12 éves vagyok, és nagyon szeretem a Harry Pottert. Először könyvként olvastam, majd a filmeket is megnéztem. Nagy kedvencem lett. már az első kötet után is. :) 

paskat2 Creative Commons License 2016.09.16 0 0 47539

/*

 Viszont sokkal jobban zavar az, hogy Harry hogy beszél vele.

*/

Igaz! Ez nekem is feltünt, és nem voltam elégedett ezzel a dologgal.

 

-------------

 

Szerintem ebben a dologban nem Bellatrix a szűk keresztmetszet, hanem Voldi. Bellatrix-ról én bármit el tudok képzelni.

 

 

Előzmény: ---:Jani:--- (47538)
---:Jani:--- Creative Commons License 2016.09.16 0 0 47538


Nézd, én sosem azt kértem számon, hogy a történetben mesés elemek vannak. Egy varázslós sztoriban persze, hogy legyen varázslás. Engem az zavar, amikor valaki felépít egy világot, aztán nem tartja be, meg önkényesen módosítgatja a szabályait. Ha egy köpeny tökéletesen láthatatlanná tesz, és egyike a három ereklyének, ami három tökéletes varázstárgy, akkor azon ne lásson át holmi varázsszem. Persze ehhez az kell, hogy a köpeny ereklye-mivoltát a varázsszem előtt találják ki, ne pedig az utolsó könyvben derüljön ki, hogy amúgy ez nem olyan, mint a többi hasonló köpeny, mert ez láthatatlan is marad.


 "Kifelejtetted McGonagall-t aki sosem lenne hajlandó a Tekergők térképét ilyesmire használni."

Eszemben volt, de már nem volt kedvem azt is beleírni. Viszont sokkal jobban zavar az, hogy Harry hogy beszél vele. Egyáltalán, Harry nagyon hülyén viselkedik végig a történetben.

 

 

"Bellatrix ügyében igazad van. Fiatal korában még elhittem volna, de hogy a hetedik részben ez érdekelte volna, azt kétlem. (hacsak nem kapuzárási pánik :--)"


Én még a hetedikben is simán elhittem volna. Idézd fel azt a részt, amikor az erdőben a tűz körül ülnek és "szerelmes áhítatttal néz urára". 

 

 

"Büféskocsis boszorkány- Nem emlékszem az első hét részben olyasmire, ami ezt kizárná. Nekem hihető."

Nekem azért nem hihető, mert úgy érzem, Rowling ilyet soha nem írna. Lehet, hogy csak az én kattanásom ez. 

 

  

"Mindig azt gondoltam, hogy Te egy kicsit túl szigorú vagy mese kontra logika kérdésben, és ez most sem változott meg.  :--)"

 

 Megtisztelsz, hogy így megjegyzed, amiket írok :)

 

Előzmény: paskat2 (47536)
paskat2 Creative Commons License 2016.09.16 0 0 47537

*

Az az igazság, hogy nekem egész végig az volt az érzésem, hogy egy nem túl jól megírt, összecsapott fanficet olvasok.

*/

Azzal számolni kell, hogy ez egy szindarab, amibe a rendező fog életet lehelni.

 

Üdv:

Tibor

Előzmény: ---:Jani:--- (47535)
paskat2 Creative Commons License 2016.09.16 0 0 47536

SPOILER gyanús!

Kifelejtetted McGonagall-t aki sosem lenne hajlandó a Tekergők térképét ilyesmire használni.

 

Viszont Harry hű önmagához, hiszen odamegy Dumbledorhoz képéhez, kikéri a tanácsát, majd pont az ellenkezőjét teszi. (ahogy szokta)

 

Nem a feje lett nagy, hanem a buborék körülötte. (olvasd el a Tűz serlegét újra :--)

 

Bellatrix ügyében igazad van. Fiatal korában még elhittem volna, de hogy a hetedik részben ez érdekelte volna, azt kétlem. (hacsak nem kapuzárási pánik :--)

 

Büféskocsis boszorkány- Nem emlékszem az első hét részben olyasmire, ami ezt kizárná. Nekem hihető.

 

Ezt nem Rowling írta. Lehet, hogy a szerzők nem a könyvet olvasták, hanem a filmeket látták.  :--) Nem tudom, mert én nem néztem meg a filmeket.

 

Alap ötlet: Ez sajnos egy ilyen játék. Az azonos ötletre alapuló filmek mind szenvednek ezzel hibával.

 

Mindig azt gondoltam, hogy Te egy kicsit túl szigorú vagy mese kontra logika kérdésben, és ez most sem változott meg.  :--)

 

Abban igazad van, hogy egyszer használatos könyv. Nem fogom unalmamban elővenni és olvasgatni, mint az eredeti könyveket.

 

Előzmény: ---:Jani:--- (47535)
---:Jani:--- Creative Commons License 2016.09.15 0 0 47535

Engem egészen más dolgok zavarnak. Atyaég, annyi baromság van ebben a "könyvben", hogy az valami hihetetlen. Pár példa:

 

SPOILER!

 

- Időnyerő? Tényleg nem tudtak valami értelmesebbet kitalálni? Reméltem, hogy ez egy eredeti történet lesz, aminek saját szereplői vannak, akik saját kalandokat élnek meg. Erre még mindig ott tartunk, hogy Voldemort a mumus, mindig is ő volt, mindig is ő lesz. Nem tudjuk lezárni a Voldemort-sztorit?

- Mi az, hogy Voldemort gyermeket nemz, könyörgöm? Voldemort? Aki olyannyire elvesztette az emberi mivoltát, hogy az eredeti könyvek által sugallt kép szerint egészen biztos nem lenne képes ilyesmire?

- És mik ezek a hülye megoldások? Felpuffasztani Cedric fejét? Egyáltalán: miért pont Cedric megmentése körül forog a történet, amikor ezrek vesztek el a Voldemort elleni harcban?

- Külön idegesített, hogy a labirintust nem a könyvhez hűen írták le, hanem a filmhez hűen. A labirintus, ahol a növények élnek és megtámadják az embert, csak a filmben létezett, a könyvben nem ilyen volt. Ezt hogy engedélyezhette Rowling?

- Mindenki karakteridegen: Harry olyanokat mond, amik soha nem hagynák el a száját, Ron szintén, átment önmaga paródiájába. Hermionét se éreztem igazán karakterhűnek. Dumbledore-t se. Nem is tudom, melyik volt a legrosszabb. Draco-val kapcsolatban voltak jó ötletek, bár az igazat megvallva, vele kapcsolatban se hihető nekem igazán, amikor azért siránkozik, hogy mennyire irigyelte Harry-éket. Ez az egész akkor lenne hihető, ha a végén nem próbálta volna őket Voldi kezére játszani. Őszintén szólva nekem az ő karaktere már a könyvben is túl ellentmondásos volt. Nem kellett volna az az utolsó jelenet a Szükség Szobájában, Draco addigra már ki kellett volna, hogy lépjen a "gecigyerek" szerepből és át kellett volna, hogy álljon a jó oldalra. Nekem már az sem volt hihető.

- Végül: maga az időutazás mizériája, ami minden időutazós sztori átka. Teljesen önkényes, hogy minek mi a kimenetele. A káoszelmélet szerint már azzal is megváltoztatható a múlt, hogy odébb teszel egy fűszálat, vagy máshol fújod ki a levegőt.  Nekem omolytalan, ahogy ide-oda ugrálnak az időben. Valahogy az egész komolytalan. Büféskocsis boszorkány? Aki, mint kiderült, idősebb mindenkinél, akit eddig megismertünk? Nagyon össze lett ez csapva. 

 

Az az igazság, hogy nekem egész végig az volt az érzésem, hogy egy nem túl jól megírt, összecsapott fanficet olvasok. Teljesen úgy hatott. Légbőlkapott ötletek, karakteridegen mondatok, gyerekes párbeszédek. A közepe felé már elvesztettem a lelkesedésemet, nem is igazán érdekelt, hogy fog végződni. Én ennél többet vártam. Csak sajnálni tudom azokat, akik erre 6-8 ezer forintot kiadnak, hovatovább egymásra licitálnak Londonban a méregdrága jegyekért. Egyszerűen ez a történet nem ér annyit, hogy pénzt adjak ki rá. Ennél sokkal jobb fanficek is vannak a neten. Én ezt egyszerűen nem vagyok hajlandó elfogadni a kánon részeként. Bár, az igazat megvallva, már a hetessel is voltak gondjaim egy-két helyen, de azért az összességében nem egy rossz könyv.

Előzmény: paskat2 (47533)
paskat2 Creative Commons License 2016.09.10 0 0 47534

"de nem J. K. Rowling írta. Illetve valahol igen, mert a darab szerzői, Jack Thorne és John Tiffany végig Rowling ötleteiből, vele közösen dolgozva írták meg a színpadi"

 

Előzmény: ---:Jani:--- (47527)
paskat2 Creative Commons License 2016.09.10 0 0 47533

Hát nem jut be a kedvenc Harry Potter könyveim 7-es listájába. :--(

 

Engem már egy kicsit kezd zavarni ez a "mindenki miattam halt meg" dolog. Valaki szólhatna neki, hogy ezek az emberek azért haltak meg mert harcoltak Voldemort ellen, mivel nem akartak elnyomatásban élni. Pont olyan hősők mint Harry.

 

 

 

 

Előzmény: ---:Jani:--- (47528)
Rokakoma Creative Commons License 2016.09.01 0 0 47532

Folytatódhat a Harry Potter-filmsorozat

De ahhoz előbb meg kéne győzni Daniel Radcliffe-et, aki nem szeretné újra eljátszani a szemüveges varázslót. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Szerintem meg fogják győzni Danielt.

arom Creative Commons License 2016.08.28 0 0 47531

Most látom, hogy eddig nem volt nyilvános az emilem. ;)

Előzmény: ---:Jani:--- (47530)
---:Jani:--- Creative Commons License 2016.08.26 0 0 47530

Hm. Lehet. Mennyire járhatnék vele pórul?

Előzmény: arom (47529)
arom Creative Commons License 2016.08.25 0 0 47529

Sajnos nem, bár nagyon szeretnénk elolvasni. Van esetleg linked hozzá? :)

Előzmény: ---:Jani:--- (47528)
---:Jani:--- Creative Commons License 2016.08.23 0 0 47528

Komolyan nem olvasta még senki? Tényleg kíváncsi vagyok a ti véleményetekre. Egy tanács: sok pénzt ne adjatok ki rá...

---:Jani:--- Creative Commons License 2016.08.12 0 0 47527

Valaki elolvasta már rajtam kívül? Kíváncsi lennék rá, mit gondoltok. Spoilermentesen annyit tudnék összefoglalóan írni róla, hogy igen nehéz elhinnem, hogy ez nem egy fanfic és Rowling írta...

NevemTeve Creative Commons License 2016.07.30 0 0 47526

Fantasztikus. Nemsokára előjön az a derék falusi bácsi is, aki szállást adott egy vándorszínésznek, és még el is ment az előadásra; de mivel az illető színész a darabban intrikust játszott, éjszaka már nem engedte be a házába, hiába magyarázta szegény, hogy amit a bácsi látott, az csak színjáték volt.

 

De azért ma már a legtöbb néző tudja, hogy akit a színpadon lát, az nem az igazi Harry Potter, tehát adott esetben még a homlokán lévő sebhely is csak oda van rajzolva...

Előzmény: bendeguz90 (47525)
bendeguz90 Creative Commons License 2016.07.29 0 1 47525

"Az viszont egy kicsit sokkolta a világot, hogy Hermionét és a lányát, Rose-t is fekete színésznők alakítják, mivel a filmekben fehérek voltak, a könyvben pedig egyszer Rowling külön leírta, hogy Hermione látványosan lebarnult az egyik nyári tanítási szünet alkalmával."

 

MEGALOL

Előzmény: Rokakoma (47524)
Rokakoma Creative Commons License 2016.07.29 0 0 47524

Három napon belül jön a 8. Harry Potter történet!

Mi ez és miről fog szólni? Íme minden infó, ami eddig kiderült arról, hogy mi történik Harry kisfiával, a Roxfortban tanuló Albus Perselus Potterrel. Tovább »

forrás: divany.hu

bendeguz90 Creative Commons License 2016.07.24 0 0 47523

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!