Keresés

Részletes keresés

Tantus Creative Commons License 2001.09.28 0 0 33
Én tutira fellebbeznék, bár ahogy én a céget ismerem, nincs pardon, vissza kell fizetni. De azért én biztosan írnék egy szívmelengető hangú levelet, hiszen egy aktatologató hibájából történt az egész. Te bejelentetted, időben, arról végképp nem te tehetsz, hogy nem tudnak olvasni...
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.28 0 0 32
a legszebbre most jottem ra....
vissza kell fizetnem a felveteltol szamitott 30 napon belul. utaltak aug.30-an, a level 26-an jott, maradt 4 napom.

fellebbezhetek ugyan a levele kezhezveteletol szamitott 15 napon belul, de akkor is vissza kell fizetnem?
valaki okos mondja mar meg.....

simine Creative Commons License 2001.09.28 0 0 31
Ez felhaborito! Ha valaki lekesik egy hataridorol (tok mindegy, hogy O volt bena vagy mert tole fuggetlen okok miatt nem tudott ezt-azt beszerezni), akkor sorry lemaradt a juttatasrol.
Ez most ugyanaz, csak forditva. A TB, mert nem vegezte idoben el a dolgat (amihez a papirok ugyan rendelkezesere alltak), most vegye ugy, hogy lemaradt a penzerol.
Undorito egy tarsasag.
simine
Előzmény: Törölt nick (24)
Kriza Creative Commons License 2001.09.27 0 0 30
Sziasztok,
én az "egyebekben" érdeklődnék. Kaptam egy levelet kedves munkahelyemtől a köztisztviselői tv. változásairól, amiben többek között az is áll, hogy 2002.dec.31.-ig ki kell venni az embernek az évek alatt áthozott szabiját. Ami ugye elég nehéz, mivel én 2004.jún.15.-ig minimum(éljen, éljen, éljen!) gyed/s-en leszek. Állítólag a tv. szerint 3 év elévülés után elveszik a szabi. Gondolom, hogy van valami kivétel kitétel a kismamákra, de az ügyintézőnek lövése nem volt róla. Valaki nincs képben véletlenül ez ügyben? Nem szeretném elveszteni a szabiimat, amik 1998 óta gyűlnek nekem szépen.:)))
Kriza
Mamóca Creative Commons License 2001.09.27 0 0 29
Nem tudom, aktuális-e még:
/13/ban csak azt mondod, hogy ugyanaz az igénylő és ugyanaz a gyerek. De másik gyereknél a szabály (legalábbbis két éve ) a következő (volt):
Ha jön a következő, akkor újból megállapítják az összeget, mégpedig egy úgynevezett szakmai átlagbér segítségével. Ezt nekem két éve úgy képezték, hogy a helyemen dolgzó hölgy fizetését vették figyelembe. Nme mondom, nem jártam rosszul .
Hasonló jókat kívánok neked, üdv: M.

Előzmény: mzsperx (11)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 28
Jaj....

Szegeny nagypapam is kapott meg a halala utan egy evvel is leveleket....

Előzmény: vickie (27)
vickie Creative Commons License 2001.09.27 0 0 27
Az apukám augusztus 8-án halt meg a Nyírőben kb. 1 hónap bentlét után. Augusztus 2o-on valahányadikán megkapta szintén onnan a kötelező tüdőszűrő behívóját...
Előzmény: Törölt nick (24)
Bugi bacsi Creative Commons License 2001.09.27 0 0 26
Trilla!

Itt is csak azt tudom javasolni, amit melben. Az az ugyintezo, akinek a kezei kozul kikerult ez a szivtelen fortelem, menjen a pics@ba! Megvan ra az ember, aki megneveli.

Előzmény: Törölt nick (24)
Tantus Creative Commons License 2001.09.27 0 0 25
Kedves Trilla! Ha egy normális bürokratikus rendszerű jogállamban élnénk, akor azt mondanám, hogy perelj, ahogy csak bírsz. Nem tudom felfogni, hogy az evolúció hogyan tudott ilyen fantasztikus embereket kifejleszteni, mint a nagybetűs bürokraták...
Viszont az is tény, hogy a hülyeség kozmopolita jelenség. Olvastam valahol, hogy Belgiumban, amikor kirobbant az a pedofil-ügy, a családok még csak kerestették a gyerekeket, de már megkapták a hivatalos levelet a Hivataltól, hogy beszüntetik a gyerekek után járó juttatásokat...
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 24
Na ideduhongok nektek.....

tegnap kaptam egy ajanlott levelet a TB-tol, hogy jogalap nelkul vettem fel
elhunyt gyermekem utan a terhessegi gyermekagyi segelyet 08.20-08.31ig.

az hogy telefonon beszeltem veluk, hogy faxoltam, lemondva a TGYAS-rol (mert le kell mondani irasban), hogy ugyanezt a levelet ajanlottan elkuldtem, majd a kovetkezo heten a halotti anyakonyvi kivonatot is elkuldtem, ugy latszik nem volt eleg.
Es nem az a bajom, hogy vissza kell fizetnem, mert ok. de mi az hogy 20-31ig? mi az hogy 30-an utaltak? miert nem volt feldolgozva az a level amit irtam, a fax is? mi van az 5-tol 19-ig tarto idoszakkal?
es mi az hogy en vettem fel jogalap nelkul? Ok utaltak at!
Soha semmilyen elszamolast nem lattam, nem kaptam.
Erre tegnap este lekerdeztem az egyenlegemet, van rajta soksok ezer forint. Foggalmam nincs miert utalt ennyit a TB... elkepzelesen nincs, mikor es mennyit fognak visszakovetelni, es mikor kuldik a behajtot...
es szivem szerint megfenyegetnem oket egy jo kis perrel, mert en probalok magamnal maradni. nemszedek gyogyszereket, pedig volna ra okom. es akkor Ok tesznek olyansmit, amitol romlik az allapotom, es lesznek szivesek az ebbol fakado orvosi es gyogyszerkoltsegeimet allni.... hat nem?

Ja es lehet hogy irnom kellene a hadkiegnek, nehogy 18 ev mulva kuldjek a Nandi behivojat, nem?

Agallis Creative Commons License 2001.09.26 0 0 23
Jól tudod a GYÁS dolgot, én is így csináltam, csak előtte még táppénzen is voltam. A kiírt szülés előtt 4 hét jár. Ha előbb szülsz, áttolódik a szülés utánra, tehát nem vész el.
Agallis
Előzmény: Maminti (20)
rút kiskacsa. Creative Commons License 2001.09.17 0 0 22
Köszönöm a választ.
Nem főiskolai v. egyetemi tanulásra gondol, hanem egyszerű tanfolyamra. És azt hallottam, hogy ami akkreditált tanfolyam, azt is finanszírozzák a kismamáknak. Csak nem tudom, hol nézzek utána.
Maminti Creative Commons License 2001.09.17 0 0 21
Rút Kiskacsa, milyen iskolára gondolt az unokanővéred? Ha egyetemre vagy főiskolára, akkor a Felsőfokú intézményekbe való felvételi tájékoztatót ajánlanám. Abban kikeresheti az őt érdeklő iskolákat és telefonon megérdeklődheti a lehetőségeket. Ha gyesen vagy gyeden van az anyuka, akkor úgyis tandíjmentes a dolog.
Előzmény: rút kiskacsa. (19)
Maminti Creative Commons License 2001.09.17 0 0 20
Szia Blan! :))

Hogy vannak a lánykák?

Attól tartok, a tanulmányi osztályon még nem tudják, hogy mikor lesz a II. félévre való beiratkozás. Viszont megkérdeztem a munkaügyis kolléganőt, és ő azt mondta, hogy a gyást 4 héttel a szülés előtt is igényelhetem, persze akkor már nem szabad dolgozni, és a dokitól kell egy papíros, ami alapján a házidoki felvesz. Ha ez így igaz lenne....

Kicsit off kérdés: te hogy fogod majd megoldani a szoptatás kérdését, amikor suliban vagy? Tudom, hogy le lehet fejni korábban, hogy a babóca tudjon kajálni, de mi lesz a mamával? Óraközi szünetekben fejjek a vécén, vagy hozassam be a babócát télvíz idején etetésre? S mit csináljak a lefejt tejjel? Meddig jó, anélkül, hogy hűtőbe tenném? Mert kiönteni nem akarom.

Előzmény: Törölt nick (18)
rút kiskacsa. Creative Commons License 2001.09.17 0 0 19
Sziasztok Lányok!

Egy kis SOS segítségre van szükségem: gyeden (vagy gyesen, nem tudom)lévő unokanővéremnek keresek iskolát, amit az állam fizet (a gyerekükkel otthon lévő mamáknak). Hol keressem, hogy álljak neki?
Köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.15 0 0 18
Hahó Maminti!
De rég „találkoztunk”!
Hasonló helyzetben vagyok most, mint te. Most kezdem a Külkert és ugye Linusom aug.2-án született. Pénzt még nem kaptam a tb-től, mert a juli eleje óta járó betegácsit még nem küldték, a gyást pedig meg sem tudtam igényelni, csak a héten, mert ahhoz kellett a bébi taj száma is, ami csak most jött még meg. Na szóval, beiratkozáskor még bőven ellátás nélkül voltam, de mondta a tanulmányis hölgyike, hogy szept. 25 a kérvény leadási határideje, addig kell elintéznem a papirokat a tandijmentességhez. Most a héten sikerült megigényelnem és igazolást is kérnem a gyásról, de nem arról adtak, hogy ezt kapom, hanem, hogy az igényem folyamatban van. Szerintem kérdezd meg a tanulmányi osztályon, hogy félévkor mi lesz a határideje a kérvény leadásának, illetve, hogy a szülési szabit is elfogadják e, de szernitem ezt nem, csak a gyást. Ott viszont kalkulálj azzal is, hogy ha a munkahelyed nem Tb kifizető hely, a Tb-nél kell mindent intézni és meg kell várni a taj kártyát, vagyis a szülés után legkorábban a harmadik héten lehet ilyen igazoláshoz jutni. Ha kicsúszol az időből, akkor is van még időd utánanézni, hogy miként kaphatsz mentességet, mert szerintem méltánytalan lenne egy-két nap miatt bekérniük a tandijat, pláne, ha ténylegesen Gyást fogsz kapni a második szemeszter idejére.
Blan
Előzmény: Maminti (17)
Maminti Creative Commons License 2001.09.15 0 0 17
Tudnátok-e nekem a következőben segiteni? Jelenleg levelező tagozaton járok tandijas egyetemre. A tandijat akkor nem kell fizetni, ha valaki az adott félév első napján terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási dijban részesül, amennyiben jogosultságát a beiratkozás napjáig hatósági igazolással indokolja. Na most én nagyjából a második félév kezdetére (2002. februárra) vagyok kiirva. Nekem a tanulmányi osztályon azt mondták, hogy a terhességi-gyermekágyi segély a gyermek születésétől jár. Januártól terhességi szabadságon vagy hogyhivjákon leszek, ami 168 napos. Ez nem ugyanaz, mint a terhességi-gyermekágyi segély? Ha nem, akkor hogyan fogom megkapni a tandijmentességet, ha mondjuk pont a félév első napján vagy első hetén születik a baba? Vissza lehet a tandijat igényelni ilyenkor vagy dacára annak, hogy gyakorlatilag a második félévben már nem dolgozom, ki kell köhögni a pénzt?
MUZSI Creative Commons License 2001.06.14 0 0 16
na, már nem érdekel titeket a gyed?
mzsperx Creative Commons License 2001.06.04 0 0 15
no comment:
http://www.jadat.hu/levai.pdf
mzsperx Creative Commons License 2001.06.04 0 0 14
úgy érzem, kezdek túltengeni, de találtam megint valamit, tisztul a kép.

A gyermekgondozási díj (gyed) maximális összege 83 ezer forintra emelkedik jövőre. Ahhoz, hogy az igénylő szülő ezt az öszszeget megkapja, legalább bruttó 118 567 forintos jövedelmet kell felmutatnia. Biztosítási időhöz kötött a gyed és a korábbi jövedelemmel arányos ellátás, amely a gyermek kétéves koráig jár. Összege a szülő korábbi jövedelmének 70 százaléka, de nem haladhatja meg a jogszabályban minden évre meghatározott felső értéket (korábban ez a minimálbér kétszerese volt).

Az idén a gyed maximális összege 80 ezer forint, amelyből nyolcszázalékos nyugdíjjárulékot vonnak le. A legmagasabb összeget az a szülő kaphatja, aki az igénylést megelőző évben 114 300 forintos bruttó jövedelmet tudott igazolni. Ha az említett időszakban nem volt 180 naptári napnyi jövedelme, úgy a szülést megelőző 180 napos jövedelmét veszik figyelembe. Jövőre az ellátás felső határa 83 ezer forintra módosul. Ehhez 118 567 forintos igazolt jövedelemre lesz szükség. A gyed ismételt bevezetése óta ugyan szinte folyamatosan nőtt az igénylők száma, ám a két éven aluli gyermekeknek tavaly év végéig még mindig kevesebb, mint harmada után folyósították ezt az ellátást. 2000-ben havonta átlagosan 54 ezer gyermek szülője részesült gyedben.


mzsperx Creative Commons License 2001.06.04 0 0 13
Ha a gyermekgondozási díjat ugyanazon gyermek után és ugyanazon személy számára ismételten állapítják meg, akkor a díj összege azonos az először megállapított összeggel, függetlenül attól, hogy időközben változott-e a számításba vehető átlagkereset.

megtaláltam a kiábrándító választ...

Előzmény: mzsperx (11)
mzsperx Creative Commons License 2001.06.04 0 0 12
"Amennyiben a biztosított nem rendelkezik 180 napi keresettel (mert például nappali tagozaton tanult, így a biztosítási ideje megvan, de még nincs féléves munkaviszonya), a gyermekgondozási díj napi összegét a minimálbér kétszerese harmincad részének figyelembevételével állapítják meg. (2001-ben a minimálbér kétszerese 80 000 forint, ennek harmincad része 2667 forint. 2667 forint tehát a GYED egy napra járó összege.) Ha a biztosított egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelme nem éri el a minimálbér kétszeresét, a tényleges jövedelmet veszik figyelembe."

ez mit jelent? mi az egy nap? ha ezt felszorzom 30-cal, akkor az eléri a 80000-t. vagy csak munkanapra kell? akkor 50 körül van... lehet, hogy ez több, mint a jövendő fizetésem 70%-a... lehet, hoyg jobb lenne nem dolgozni, hanem rögtön belevágni?

mzsperx Creative Commons License 2001.06.04 0 0 11
most kezd leesni a tantalusz, ha valamennyit megállapítanak, annyi is marad??? két évig??? és ha jön a következő, akkor mág tovább, függetlenül az inflációtól?
Angi Creative Commons License 2001.06.02 0 0 10
Szóval ez itt a link helyesen.

Angi

Előzmény: Angi (9)
Angi Creative Commons License 2001.06.02 0 0 9
Érdemes még körülnézni a Szociális és Családügyi Minisztérium honlapján. Elég részletes, csak idén még nem frissítettek :-/

Üdv,

Angi

Előzmény: Angi (8)
Angi Creative Commons License 2001.06.02 0 0 8
A babanet-en találtam:

Alapvetõ tudnivalók a GYED-rõl


200I. január 1-jétõl a gyermekgondozási díj jogosultsági feltételei alapvetõen nem változtak.

Az ellátásra továbbra is a biztosított szülõ jogosult a gyermek két éves koráig, ha a gyermekgondozási díj igénylését - a gyermeket szülõ anya esetén a szülést - megelõzõen két éven belül 180 napon át biztosított volt, jogosult továbbá a terhességi gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi gyermekágyi segély igénybevételének idõtartama alatt megszûnt, feltéve, hogy az ellátásra való jogosultság - a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett, és a szülést megelõzõen két éven belül 180 napon át biztosított volt, és a gyermeket saját háztartásában neveli.

A gyermekgondozási díj mértéke változatlanul 70 %, - de nem lehet több ez évben 80.000 Ft-nál, (2002-ben 83.000 Ft-nál). A gyermekgondozási díjat, ha az anya rendelkezik 180 napi keresettel a táppénzszabályok szerint, ha nem rendelkezik, a minimálbér alapulvételével számítják ki.

Mivel 2001. január 1-jétõl a táppénzszámítás szabályai megváltoztak, a változás értelemszerûen érinti az ez évben megállapításra kerülõ GYED számításának módját is.

Ha a gyermekgondozási díjat a táppénz-szabályok szerint számítják ki, a számítás az alábbiak szerint történik:

A GYED összegét a táppénzre jogosultság kezdõ napját közvetlenül megelõzõ naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képezõ jövedelem naptári napi átlaga alapján állapítják meg. Ha az anya az említett idõtartam alatt nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, a GYED összegét a jogosultság kezdõ napját megelõzõ 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján számítják ki. A 180 naptári napi jövedelmet legfeljebb az igénylés kezdõ napját közvetlenül megelõzõ naptári év elsõ napjáig lehet figyelembe venni, de csak akkor, ha a biztosítási idõ folyamatos. A folyamatos biztosítási idõ megszakítása esetén azonban a GYED alapjaként a megszakítást megelõzõen szerzett jövedelmet nem lehet figyelembe venni.

Ha az anyának azért nem volt figyelembe vehetõ jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben részesült vagy katonai (polgári) szolgálatot teljesített, a GYED-et az irányadó idõszakban tényleges elért, ennek hiányában a szerzõdés szerinti keresetének alapulvételével állapítják meg.

Néhány gyakorlati példa a GYED számítására:

1.

Az anya I997. november 1-jétõl áll folyamatos munkaviszonyban. 2001. május 15-ével gyermeke születik. A terhességi-gyermekágyi segély lejártát követõen (2001. október) igényli a gyermekgondozási díjat;

Mivel az anya 2000. január 1-jétõl 2000. december 3l.-ig dolgozott (tehát rendelkezik a szükséges 180 naptári napi jövedelemmel) a gyermekgondozási díj alapja az igénybejelentést megelõzõ (2000.) naptári évben elért. egészségbiztosítási járulék alapját képezõ jövedelme.

2.

Az anya 1997. január 1-jétõl 2000. április 14-ig állt munkaviszonyban. 2000. április 15-tõl 2001. január 1-ig munkanélküli járadékban részesült. 2001. január 2-án munkaviszonyt létesített, és 2001. március 25-én gyermeke született. A terhességi gyermekágyi segély lejártát követõen igényli a gyermekgondozási díjat (2001. szeptember 15-én)

- Az anya a gyermekgondozási díj igénylését megelõzõ évben (2000-ben) 180 naptári napi jövedelemmel nem rendelkezik, ezért vizsgálni kell, hogy a GYED-re való jogosultság (2001. szeptember 15.) kezdõ napját megelõzõen 180 naptári napi jövedelemmel rendelkezik-e.

180 naptári napi jövedelemmel rendelkezik (dolgozott április 14-ig, 2001-ben pedig március 25-ig, ezért a gyermekgondozási díj alapját az így megszerzett 180 napi jövedelem naptári napi átlaga fogja képezni.

3.

Az anya 1998. február 5-tõI folyamatosan dolgozott. 2000. április 1-tõl augusztus 1-ig fizetésnélküli szabadságot igényelt külföldi tartózkodás miatt. 2000. augusztus 2-tõl folyamatosan dolgozik. 2001. szeptember 18-án (a terhességi-gyermekágyi segély lejártát követõen) kéri a gyermekgondozási díj megállapítását.

Tekintettel arra, hogy az anya folyamatos biztosítási ideje a fizetésnélküli szabadság igénybevétele miatt megszakadt, esetében a gyermekgondozási díj alapjául szolgáló jövedelmet nem a 2000. naptári évben elért jövedelem alapján kell kiszámítani, mert a folyamatos biztosítási idõ megszakítása esetén az ellátás alapjaként a megszakítást megelõzõ jövedelmet nem lehet figyelembe venni. Így a jogosultság kezdõ napját közvetlenül megelõzõ 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján állapítják meg az ellátást. (2001. 09. 17-tõ1 2000. augusztus 2-ig elért jövedelembõl számítva. A jövedelem számításakor a terhességi-gyermekágyi segély összegét jövedelemként nem lehet figyelembe venni.)

4.

A folyamatosan biztosítási jogviszonyban álló anya 1998. április 8-tó1 2001. április 8-ig elsõ gyermekével gyermekgondozási segélyben részesült. 2001. április 9-tõl 2001. május 8-ig szabadságon volt, második gyermeke 2001. május 9-én született. 2001. november 8-án a terhességi-gyermekágyi segély lejártát követõen kéri a gyermekgondozási díj megállapítását.

Tekintettel arra, hogy az, anya a gyermekgondozási segélyben részesült, és emiatt nem rendelkezik az irányadó idõszakban 180 napi jövedelemmel, a Gyermekgondozási díj alapja megegyezik a 2001. április 9 - május 8-ig elért jövedelmével.

5.

Az anya 1999. január 2-tól munkaviszonyban állt 2000. április 30-ig. Ezt kõvetõen 2000. júnins-1-töI munkanélküli járadékot vett igénybe, és 2001. január 3-án gyermeke születik. A munkanélküli járadék szünetelése alatt terhességi-gyermekágyi segélyben részesült, majd 2001. július 9-én kéri a gyermekgondozási díj megállapítását.

Mivel az anya az irányadó idõszakban (2000. január 1-tõl 2001. július 8. napjáig) 180 naptári napi jövedelemmel nem rendelkezik. a gyermekgondozási díj alapján képezõ jövedelmet a jogosultság kezdõ napján érvényes minimálbér kétszerese harmincad részének figyelembevételével kell megállapítani, azonban az ellátás alapja nem haladhatja meg a munkanélküli ellátás alapját képezõ átlagkereset harmincad részét.

(2001. január, forrás: SzCsM összeállítása

Többször végigböngésztem, de a saját esetemre nem leltem benne. Ha valaki tud, plíz segítsen!
2000. aug. 31-ig volt munkaviszonyom, viszonylag magas bejelentett fizuval, október 15-ig táppénzen voltam, majd dec. 1-től 40.000,- volt abejelentett pénzem, 2001. jan.1-től pedig 60E. 2001. márc. 6-tól veszélyeztetettként ismét táppénzen vagyok, várhatóan szülésig (augusztus). Tehát a GYED-et csak 2002-ben igényelhetem. Mi alapján számítják? A táppénzem jövedelemnek minősül? Mit és mennyire befolyásol, hogy tavaly nem volt folyamatos a munkaviszonyom?

Előre is köszi

Angi

MUZSI Creative Commons License 2001.05.28 0 0 7
hali. gyed témában az alábbiakat tudtam meg.
kell a legutolsó 2 évben 180 nap (ez fél év) biztosítottság. ide tartozik a munka, nappali egyetem, főiskola gyes gyás gyed. ha ez megvan, akkor kezdődik a számolás. ha az igénylés előtti egész évben dolgoztál, akkor tiszta sor (ja, naptári év!) annak az átlagának 70%, ami után még adózni kell, meg még valami 8% (nyugdíj?). ha nem volt legalább 180 nap a megelőző naptári évben, akkor az utolsó keresetes 180 nap (nem értem még, hogy ebbe beleszámít-e a táppénz- szerintem az ügyfélszolgálatos kevésbé értette, mint én) átlaga alpján. ha annyi sincs akkor valami bonyolult izé. ha van szerződésed pl, akkor az után (ha valaki pl, még otthon van az előző gyerekkel - lehet alkudni a munkahellyel. amúgy lehet silabizálni a családi és mittoménmlyen minisztérium honlapján a leírást, elég zagyva... maximuma idén 80000 körül van, jövőre pár ezressel több. ennyi jutott eszembe.
a tgyás is a fizetés után van, csak ennek egy részét a munkahely fizeti. 6 hónap, és a szülés előtt 1 hónaptól a szülésig valamikor lehet megkezdeni. maximalizálva van 5000 valamennyi/nap.
muzsi
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.26 0 0 6
Szia!

Ötletem sincs, de az alábbi telcsiszámot a védőnőm adta, hogy ha bármi kérdésem lenne, akkor próbálkozzak...

Gyes-Gyed zold szam (allitolag miniszteriumi)
06-80-630-020 vagy 06-80-630-070

Előzmény: aromoj (5)
aromoj Creative Commons License 2001.05.26 0 0 5
Már van két gyerköcünk és most készülődik a harmadik és a két fiú után csak félállásba mentem vissza dolgozni. Állítólag így nem vagyok jogosult a GYEDRE, mert csak részmunkaidőben dolgozom. Erről hallott-e már valaki vagy járt-e már ebben a cípőben?
Mandrake Creative Commons License 2001.05.21 0 0 4
Sziasztok!

Mint "friss", kicsivel több , mint 3 hetes apuka a következő papírok kelettek eddig:
- Anyasági támogatás: anyakönyvi kivonat (erre ráírják, hogy felvetted), igazolás a gondozást végző ORVOSTÓL, hogy legalább 4 gondozáson résztvettél (a terheskönyv nem jó!), igénylőlap, (ezt ott adnak), meghatalmazás apucinak (ez is formanyomtatvány), anyuci személyi igazolványa!!!
- TAJ-szám: hivatalból a kórház intézi, nálunk 2 hét alatt megjött, addig a receptekre anyuci TAJ száma került, simán elfogadták mindig.
- Adóazonosító szám: Az APEH-nél, ingyenes, ott kell kitölteni egy formanyomtatványt, majd postán küldik ki.
- TGYÁS: legjobb, ha a munkahelyed, vagy egy könyvelő intézi. Kell egy igénylőlap, fizetése kimuntatás, az előző év+eddig ebből az évből eltelt időszak, anyakönyvi kivonat másolata.
-Családi pótlék: igénylőlap (munkahely, vagy TB), anyakönyvi kivonat másolata.

Mi eddig intéztük eddig, a töbiről, majd ha odáig elérünk.

Üdv, Mandrake

Előzmény: Törölt nick (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!