Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2021.11.29 0 0 180708

Bocs, elnéztem, nyilván pálinkafőzőhöz. Ha ezt csak télen szeretnéd használni, akkor nem biztos, hogy kell spirál (biztos nem), 6-8fok alatti hűtővízhez, elég egy darab cső, mondjuk 28-as, de körülírhatnád, hogy ezt hogy szeretnéd használni, naponta 1x stb..

Előzmény: endrepp (180707)
endrepp Creative Commons License 2021.11.29 0 0 180707

Mi lesz ez, mit fog hűteni ?

Előzmény: naivkezdo (180705)
endrepp Creative Commons License 2021.11.29 0 1 180706

A lényegi különbséget nem a felhasznált technológia adja a pálinkafő berendezések között, hanem az, hogy milyen szinten került alkalmazásra, optimalizálásra, kiépítésre, hogy sikerült a konstrukció. A feladat az elválasztás, ezt elvileg mindenféle torony konstrukció tudja, mivel erre tervezték őket, de a főző nem csak a toronyból áll, az üst, a deflegmátor, a véghűtő és ezek egysége adja meg a végén, hogy mit tud, szóval ilyen alapon véleményt mondani, hogy melyiken készül majd "jobb" pálinka, annak nem sok értelme van. És akkor még ott van a Müller Aromat, ami egyikhez sem hasonlít, de mostanában többen mentek el errefelé.  Anagyobb jobb, meg ugyanez a kategória, a legjobb mindig az optimális a műszaki életben, nem a nagyobb vagy a kisebb. :)

Előzmény: AndrejThePlanter (180704)
naivkezdo Creative Commons License 2021.11.29 0 0 180705

Kis segítséget kérnék megint.

Nem tudom jövőre tolni a téli időszakra szánt kültéri hűtőt, meg kell csinálnom a héten.

A terv, hogy egy műanyag 200 literes hordóba kerülne a csőkígyó, alul tömszelencével jönne ki, felül meg nyitott egyszerűen.

15-ös a páracső legszűkebb része, ez a mostani 12-es hűtőre plusz egy idommal szűkül. Muszáj leszűkíteni ide a hűtőt vagy lehet akár ugyanaz az átmérő? Rémlik valami, hogy kell egy szűkítés a vízszint alatt.

A terv, hogy veszek lágyított rezet és megtöltöm homokkal majd megtekerem. Valahogy így szokták, nem?:)

Vagy van ahol megkapom így a rezet?

Matek hogy néz ki, hány tekerés, mekkora átmérőben, milyen lejtés, erre van valami ökölszabály vagy számolni kellene?

AndrejThePlanter Creative Commons License 2021.11.29 0 0 180704

Sziasztok! Van érdemi különbség a buborék sapkás és a tányéros rektifikációs torony között párlatminőség terén? Mindkettő technológiával megáldott főző ismerőseim vannak, akik rendszeresen érmeket hoznak. Persze mindenki a sajátját dícséri, ezért inkább objektívebb, tudományosabb véleményre lennék kíváncsi :) ..

Illetve mostanság egyre többször olvasom fórumokon, hogy a nagyobb átmérőjű rektifikációs torony előnyösebb pálinkánál. Ennek mi az oka? 100 literes üst esetén milyen átmérőig érdemes elmenni?

Törölt nick Creative Commons License 2021.11.29 0 0 180703

Az ára 15 ezer. Holnap fenn lesz a jófogáson is

Előzmény: madpapa2 (180702)
madpapa2 Creative Commons License 2021.11.29 0 0 180702

Mi lenne az ára?

Előzmény: Törölt nick (180690)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2021.11.29 -3 1 180701

Ez azért így nem igaz, erősít rajta, és az elválasztást is megkönnyíti, fűtést hozzá kell állítani.

Az más kérdés, hogy még jobb lenne ha alul nagyobb csonkja lenne. 

Én valószínűleg fordítva használnám, 180 fokkal elfordítva. 

Előzmény: rézműves1 (180687)
naivkezdo Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180700

Persze, lágyít. De én továbbra sem értem, nálam nem sok folyadék marad benne, legyen az víz vagy pálinka. Várni kell picit, és kimegy a nagyrésze.

Előzmény: imre2018 (180699)
imre2018 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180699

Ja elnéztem rendesen,na nembaj,máskor jobban vigyázok.Próbálta valaki,tényleg eltüntet valami karcosságot a friss pálinkánál vagy az hülyeség?

rézműves1 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180698

 ..."Írja is, hogy higitja a páleszt"... 

 

A gyanta nem hígítja a pálinkát, csak a mosásához használt víz, ami a gyantaszemcsék között megmaradt...

Az valóban nem volt szerencsés, hogy a mosás után rögtön egy ilyen kis mennyiséget engedett át rajta...mert az a pálesz magába szedte a szemcsék közül a mosóvizet, de sajnos benne is maradt a szemcsék között a páleszből egy kevés...

Előzmény: Poliziotto (180696)
Jolida Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180697

Valamit -valahol- nagyon elmértél.

Ha 0.5l -tegyük fel 50 fokos- szeszt hígítasz és a vége 10 fokos, akkor 2l vizet kellett volna hozzá adni (lett volna 2.5l 10%-os valami).

Előzmény: imre2018 (180692)
Poliziotto Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180696

Átengedtem rajta fel liter frissen lejött szilvát,

 

Szerintem maradt benne víz, majd a fél liter pálinka átengedése után meg maradt benne pálesz. Ami átment annak fele víz. 

Egyszerre több litert kellene átengedni. Írja is, hogy higitja a páleszt. 

Előzmény: imre2018 (180692)
imre2018 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180695

Kimostam a sot igen,addig engedtem rá a vizet,amig már nem volt so ize.Hat azert 24 oraig,mert ez volt a hasznalati utasitason.

Előzmény: madpapa2 (180693)
öreg_néne_b Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180694

A sót kimostad belőle?

Előzmény: imre2018 (180692)
madpapa2 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180693

Ha maradt benne víz akkor az hígitotta rendesen. De miért kellett ennyi sóban és ennyi ideig aktiválni? Érthetetlen. A sót azért kimosattad remélem.

Előzmény: imre2018 (180692)
imre2018 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180692

Hello.Vettem egy kationcserélő gyantát,hogy kiprobálhassam,hogy vajon öregit e valamit a pálinkán ahogy beszélik.Aktiváltam 2 liter vizben,amiben 400 gramm sot tettem,24 orát áztattam benne.Átengedtem rajta fel liter frissen lejött szilvát,nem tudom mi lett vele,de megmértem és a fokolo 10 et mutatott az átengedés után.Létezik ez vagy valamit elrontottam?

LacoP21 Creative Commons License 2021.11.28 0 1 180691

Víztakarékosság az oka, de nem mérvadó. Felfogom a meleg vizet, és használom mosogatni, fürödni. Megnyithatnám úgy is, hogy hidegen jön le a hűtőből, de mivel a vízóra forog,....

Természetesen a kifolyó párlat hőfoka, az közel a befolyó hűtővízé.

Előzmény: rézműves1 (180688)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180690

20KW. Duplafalú vizes üstöt fűtöttem vele

Előzmény: madpapa2 (180689)
madpapa2 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180689

Hány kW-os?

Előzmény: Törölt nick (180685)
rézműves1 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180688

Ne az elfolyó hőfoka legyen a mérvadó, hanem a kifolyó párlat hőfoka...ez 20-25°C között a legjobb, mert így nem nagyon "illatozik", tehát valószínűleg nem sok illat és alkohol vesztés lesz...persze vannak trükkök, amivel mindezt tovább lehet csökkenteni...

Előzmény: LacoP21 (180678)
rézműves1 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180687

Igen, tényleg erősít, főleg annak a pénztárcáját, aki eladja...:(...egyébként meg annyit számít, mint halottnak a hónaljcsók...:):)...

Előzmény: LacoP21 (180677)
rézműves1 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180686

Én is tudok olyan DES-100-as tulajt, aki a kínai 5,5-KW-osat használja nyomáscsökkentő nélkül...hát lelke rajta, de egy 20-KW-osat lejjebb lehet venni szabályzóval, biztonságosan...

Előzmény: Jolida (180676)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180685

Nekem van egy eladó csőégő, lángörrel, piezo gyujtással. 100 literes üst alatt volt. Elektromos fűtésre válltás miatt lesz eladó.

Írjal rám, ha érdekel.

 

Előzmény: madpapa2 (180679)
Jolida Creative Commons License 2021.11.28 0 3 180684

Meg kell kérni az Admint, hogy a "topikleírás" tagbe rakassa be a leírás linkjét és nem kell ismételni minden nap.

Előzmény: sogi01 (180683)
sogi01 Creative Commons License 2021.11.28 -2 1 180683

                                                                                                      Sziasztok kollégák!                                                                                                                                              Remélem valaki átveszi. Úgy tettem én is 2012-ben ha jól emlékszem a dátumra. VF1-től. Van egy nagyon jó találkozó nyáron meg télen ZD  legelőször 2011-ben,                         voltam egy nagyon jó helyen....tulajt nagyra becsülöm mert Ő mondta meg a címet,hogy merre van, Ott ismertem meg a itteni "öregeket" akiktől nagyon sokat                                                                                                                                  tanultam.  

LacoP21 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180682

Gyümölcsös.

Igazából nem tudom milyen egy díjnyertes cseresznye, büdössel már találkoztam. Ez nem olyan mint a barack, vagy körte, hogy kiabál belőle a gyümölcs aromája. Megmutattam a családnak az üres üveg gyűjtőedényt: párom: olyan pálinka illata van, nem rossz, fiam: hm, olyan gyümölcsillatú, de nem tudom milyen:)

Majd karácsonykor kihígítom, tavasszal meg próbára tesszük.

Előzmény: Fügefan (180681)
Fügefan Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180681

Jól hangzik!

Milyen lett a cseresznye? :)

Előzmény: LacoP21 (180678)
ksanyi52 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180680

Köszi. 

 

Előzmény: LacoP21 (180677)
madpapa2 Creative Commons License 2021.11.28 0 0 180679

Köszönöm a válaszokat! Megerősítettetek abban hogy nagyobb kell, mert én is a 10kW/100 literről tudok. Akkor nézem hol tudok 15kW körüli égőfejet venni.

Előzmény: vandox4 (180674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!