Keresés

Részletes keresés

Ibus85 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 1882
Ha az ember a műtétet választja,onnantól kezdve az egész döntések sorozata,hogy ki csinálja hol?Hogy milyen eljárást is válasszon az ember?!!Hála isten még nem volt tapasztalatom etéren,ugy hogy csak más elmondásaira ajánlásaira hivatkozhat az ember,és ahogy már leirtam csak bizhat az ember hogy minden jo legyen!!Igen engem holnap műtenek de még fel sem fogom,7re kell mennem aztán reméllem már egy óra mulva a műtöbe fekszem,és délelött már tulvagyok az egészen!!Köszönöm a biztatást!!:-D
pom-pom77 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 1881

Kitartást,türelmet  a lábadozáshoz. Kerüld a hirtelen mozdulatokat a műtét után. Mint már sokan írták  a gyógytornád legyen  minél intenzívebb(persze felügyelet mellett),és gyakori a lehetőségeidhez  képest. Drukkolunk ,hogy minden rendben menjen. Holnap lesz a napja ugye?

gurabli Creative Commons License 2014.06.26 0 0 1880

Szerény véleményem szerint ezért a műtétért nem kell fizetni. Nem tudom, hogy mennyibe kerülnek a felszívódó csavarok, de tartok tőle, hogy nem olcsó.

A doki, aki engem műtött, egy ideje már nem használja és nem is javasolja. Én is próbáltam erőltetni, mert jónak hangzik, hogy eltűnnek a csavarok, de finoman lebeszélt róla. Másik orvos pedig kimondottan ajánlani szokta.

A dokim tapasztalata, hogy több volt a sikertelen rögzítés vele, mert egy időben azt erőltették, de előtte és utána is csökkent ezek száma. Engem ezzel meggyőzött. Elvileg a bent maradó csavar, kapocs az ég világon semmiben sem zavar vagy hátráltat, ha minden rendben. Ritkábban okoz gondot, mint ahányszor a felszívódó. Persze nem tudok tudományos kutatást linkelni.

Biztos nem lesz gond a felszívódókkal, de ha drága, akkor maradhatsz a normál csavarokkal.

 

Pom pom orvosa valóban elismert, és minden OEP, és azt a 2-4 napot gond nélkül ki lehet bírni a kórházban.

Én is tudok egy kiváló orvost ajánlani, szintén OEP, csak messze van (Pécs/Mohács).

Előzmény: Ibus85 (1879)
Ibus85 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 1879
Pom pom 77 nagyon sok bejegyzést elolvastam már,én felszivodó csavarokat választottam az került pénzbe,persze az én döntésem volt!Engem egy Győri orvos műt Tatán!De ezen fellül nem fogom jutalmazni,mivel van pár ismerösöm akiket ö műtött és nagy neve van a szakmában öt választottam!
pom-pom77 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1878

Ibus85 és Moni43 ezek a kérdések mindkettőtökre vonatkoztattam .Amit  Moni43 ír sajnos jellemző a magyar  egészségügyre.Mindig ehhez a problémához  jutunk Ezért,ha figyelmesen  elolvastad volna az írásokat akkor kitudtad volna választani azt a dokit aki ingyen és (szerintem az egyik legjobb az országban) megcsinálta volna a térded.Az utólagos injekcióra talán kellett volna fizetni (nem biztos)Bár lehet,ha ő műtött volna talán az sem kellett volna. Hadd mondjak  egy példát. A napokban elvittük a kutyánkat a dokihoz.Kiderül,hogy a bűzmirigye van elzáródva.Kinyomta neki,pénz sem volt nálunk.Azt mondta majd beadjuk legközelebb.500 Ft-ot kért. Most mesélte egy ismerősöm,hogy ugyanezzel a panasszal vitte el a kiskutyáját (enyém 25 kg-os) és 5000 kért érte.Csak 10x annyit kért érte mint az én állatorvosom .A  beavatkozás Kb. 1-2  percet vett igénybe.Tudok olyanról is akinek a kutyáját megműtötték rosszindulatú daganattal,pár nap múlva elpusztult az állat "csak" 50000-et fizetett érte.Nyilván a doki tudta,hogy menthetetlen,de csak akkor kap pénzt,ha megműti. Gazemberek az ilyen doki. Én feljelentettem volna És most csak azért nem írom le az én esetem a magándokival,mert már ezerszer leírtam a topikba.  

pom-pom77 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1877

Anyagilag mi van sokba? A műtét? A munkából való kiesés? Meddig olvastad  hozzászolásaim/hozzászolásokat visszamenőleg? Nagyon úgy tűnik,hogy nem.Tévedek?

Móni43 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1876

Sziasztok!

Januárban egy rossz lépés miatt megrándult a térdem!Fájdalom nem szűnt!Körzeti orvos ultahangra küldött semmit kül nem találtak.Majd balesetin megmozgatta a doki azt mondta semmi baja!Vissza a körzetihez aki azt mondta nem tud velem mit kezdeni menjek el reumatologiára hát igen az egy fél év mire bejutok!Szedjek porcerősítőt meg fájdalom csillapítót ennyi!Kínomban kerestem a neten egy térdspecialistát!Ő adott beutalót MRI vizsgálatra amire persze 1 hónap várakozás!Ott végre kiderült hogy holdasporc szakadásom van és ödémás gyuladt és a csontszerkezet furcsa ct ajánlanak!MRI eredménnyel dokihoz mentem!2hét múlva megműtőtt!A mediális szakadáson kívül 1-2 stádiumu chondromalátiát véleményeztek ezért retinaculum bemetszést végeztek!Május 15-én volt a mütét cartinorm porcerősítőt szedek meg meloxep fájdalom csill!6 hete mütöttek és elég sokat fáj így is de csak terheléskor!Valakinek hasonló műtét?

Lesz még javúlás valaha?A doki azt mondta ha nem valami zselés injekciót ad (4hétig heti 1-szer vagyis 4x16000ft)Már így is egy vagyon volt az egész az idegességekrőlés fájdalomról nem is beszélve!Fél év kellett mire érdembe történt valami persze maszek alapon!Elég szomorú hogy ez így megy Magyarországon!!

Ibus85 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1875
Persze mindenki más,most csak abban bízhatok hogy jo az orvosom a műtét sikerül,és reméllem már többet nem kell műteni!!Mert nekem is itt van két gyerek az egyik 5 éves a másik még csak 2 igy is anyukám vigyáz majd rájuk mig nem leszek járó képes,meg tegyük hozzá hogy anyagilag elég sokba van,szerintem a férjem kinyír ha még egyszer elszakad!!:-DPersze ez nem komoly!!
gurabli Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1874

Amikor lesérültem, előttem egy harmincas éveiben járó hölgyet láttak el. Magassarkúban nyomult a lépcsőn, rosszul lépett, térd kifordul, keresztszalag szakadt.

Focista barátom meccsen elszakította. Műtét, felépülés, minden rendben, focizott majd egy évig. Esti sörözés, haverok, kocsma. Játékgép: ki tud erősebbet rúgni a labdába? Én már akkor sem vettem ebben részt (minden bemelegítés, nyújtás nélkül). Ő igen. Rúgott egyet, szakadt a műtött térdben újra a szalag. Megint megműtötték, de focizni azóta nem tud.

Másik focista barátom: 14 évesen szakadt. Ilyen fiatalon nem is nagyon műtenek, de mivel nagyon tehetségesnek tartották, 15 évesen megműtötték. Minden rendben évekig. Most egy laza focitól is feldagad a térde.

 

De most kapásból három ismerősöm is van, akinek műtötték, és évek óta minden rendben, pedig komolyan sportolnak, nem kímélik.

Előzmény: Ibus85 (1872)
gurabli Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1873

A sikeres műtét és felépülés után minden gond nélkül vissza lehet térni a sporthoz. Ezt nem győzöm hangsúlyozni. Elvileg egész kis százalékban fenyeget csak jobban egy újabb sérülés esélye.

 

Amit én írtam, az a saját eszmefuttatásom arról, hogy mondjuk így ÉRDEMES-E visszatérni ezekhez a sportokhoz. Ha NB1-es focista lennék egy kicsit normálisabb csapatban, természetesen én is visszatérnék, elvégre ebből élek, ez a munkám (az más kérdés, hogy én teljesítmény alapján bérezném a mi ligánkban a játékosokat). De mivel nem vagyok NB1-es focista, sőt, NB3-as sem, ezért munkából kell megélnem, ahol bár szerencsém volt, hogy nagyon megértő főnököm van, de nem szívesen adnám elő újra, hogy pár hónapig megint nem leszek a térdem miatt. Arról nem is beszélve, hogy a családomnak is megterhelő, mert nem tudok rendesen segíteni a gyerek, stb körül.

 

Ami fontos: ha sikeresen túl leszel az egészen, akkor ráérsz eldönteni, hogy mit vállalsz és mit nem. A térded elvileg bírni fogja. Lehet egy meccset, lehet 60 éves korodig. Arra kell törekedni, hogy jól sikerüljön a műtét (jó orvost kell választani, te ennyit tehetsz), majd jó gyógytornásszal komolyan és becsületesen csinálni amit kell (ez már sokkal inkább múlik rajtad).

Előzmény: pom-pom77 (1870)
Ibus85 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1872
Pom pom 77 Hát én is ebben reménykedem hogy a következö szezont már kezdhetem majd!!Van egy barátnőm akit mütöttek keresztszalagal és ö azt mondta hogy semmi pénzért nem kézizne ujra hátha megint elszakad,de van egy másik barátnöm neki ugy szakadt el a szallag hogy labdázott a kutyával és az nekirohant a térdének,ugy hogy ha ezt nézem nem kell ahhoz sportolonak lenni hogy valami történyen!!De hát majd egy év mulva megmondom hogy sikerült e ujra pájára lépnem!!
gurabli Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1871

Nem tudom, hogy ez mi lehet nálad, én még nem hallottam ilyesmiről. Ez persze az ég világon nem jelent semmit, hiszen nem vagyok orvos:)

 

Esetleg a zárójelentésedről másold át az epikrízist ide, hátha ott szerepel az ok és az alapján utána lehet nézni a neten.

 

Előzmény: grebel (1868)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1870

Ibus85. A sebészem nagyok sok kézilabdás lány műt. Mindegyik visszatért a játékhoz.Van olyan lány a (gyógytornán voltunk együtt ,szinte egy nap volt a műtétünk) aki még  6 hónapos sem volt  és már játszott NBI érdi csapatában.

gombóc63 Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1869

Vajon maga a mozaikplasztika sikerült? Mit tudsz erről?  Sajnos előtte állok:-(

Előzmény: grebel (1868)
grebel Creative Commons License 2014.06.25 0 0 1868

Térdműtétem folytatása (2013.12.17/1501)

 

A múltkori írásom végét nagy reménnyel fejeztem be, de a sors mégiscsak fordított egyet. A folytatást ugyancsak azért írom le hátha valaki okul belőle, vagy hasonló tünetekkel tanácstalannak érzi magát.

 

Mint már korábban utaltam rá, már a gyógytorna kezdetén előadtam, hogy már ez nem az első térdműtétem volt és már fejlődő szervezet se vagyok, ezért kicsit lassabban fogok haladni. Talán el is könyveltek egy kicsit, hogy ez előre bocsájtja, hogy lazsálni fog. Szóval valóban kicsit féltettem a lábam, nem kockáztathatok sérülést. Aztán persze terv szerint egyre erősebben tornáztattam, sőt bejött a bringa és a fitnesz is. Mégis azt láttam, hogy az utánam műtöttek utolérnek és kikopnak a gyógytornáról. Azt még nem is említettem, hogy a lábizmom is jobban leapadt a mankózás alatt, mint az átlagnak, viszont a térdem jobban bedagadt. Talán ezt hívják hendikepnek?

A legaggasztóbb az volt, hogy nem nyúlt ki a lábam teljesen, és ezért sántítottam. A gyógytornász néha feszegette, de egyre jobban kirajzolódott, hogy valami fizikai akadálya van. Kis mentségemre szóljon, hogy van néhány (nem sok) sorstársam. A sebészemnek jeleztem hogy: „mintha nem javulna.” Abban egyeztünk meg, hogy kicsit megkínozom: nyújtás, erősítés. Így is tettem. De szerintem ellenkező hatást váltott ki; még merevebb lett, fájt és a többi. Következő lépés egy MR vizsgálat volt, mely nem igazolta a feltevést, hogy mi lehet a gát. Az előző műtéthez képest majd’ egy fél év múlva újabb beavatkozásra került sor. Nincs más hátra bele kell nézni! Az artroszkópos tisztítás eredménye az volt, hogy a vérem képzett valamit, ami besűrűsödik és beékelődik az ízületek közé. A mai napig nem tudom mitől, miért, miért pont nekem, visszatérhet-e, miért nem látszott az MR-en….?

 

Sőt azt se tudom miért nem lehetett innom műtét után, múltkor meg kellett. Inkább engem kérdezgettek (néha bejött valaki és megkérdezte: hogy vagyok mit csináltak),  minthogy kiselőadást tartottak volna. 

Pár nap múlva már érezhetően jobb lett, és szerencsére nem kellett mindent előröl kezdeni, a biztonság kedvéért kicsit használtam még a mankót.

Azért a varázsütés elmaradt; kicsit úgy érzem a fél év bénázás nem múlt el nyomtalanul. Egyelőre érzem hogy jobb lett, de én már azt várom hogy jó legyen.

Előzmény: grebel (1501)
gurabli Creative Commons License 2014.06.24 0 0 1867

Én nem azt mondtam, hogy nem lehet focizni vagy kézilabdázni, sőt! Ha sikeresen túl vagy a pótláson és a felépülésen, akkor vissza lehet térni ezekhez a sportokhoz (is). Amit mondani akartam: általában három dolog okozza ezt a sérülést:

 

1. foci -- messze legnépszerűbb sport, legtöbben játsszák, így innen kerül ki a legtöbb sérült. Minden focista rémálma a keresztszalag szakadás, jó példa rá, hogy a most zajló VB-ről jó pár nagyon komoly focista maradt le pont ez a sérülés miatt, illetve éppen csak visszatért. Jellemzően nem ütközéskor történik, inkább rossz mozdulat, esés, csavarodás, stb.

2. kézilabda -- mivel összesen nem játsszák annyian, mint egy kisebb megyében a focit, ezért mondhatni, hogy a legtöbb ilyen sérülés arányaiban itt keletkezik, hiszen kevés játékos közül aránylag rengeteg a térdsérüléssel szenvedő kézis. Szintén rémálom. Rettentő hálátlan sport a térd (és más ízület) szempontjából, pedig nagyon élvezetes és jó sport (szerintem)

3. síbaleset -- nem old rendesen, csavarodik, stb. Klasszikus esetek, napi rendszerességgel fordul elő minden forgalmasabb sípályán.

 

Ezen kívül nagyon sok minden más is lehet, pl. küzdősportok, de jellemzően ez a fenti három.

 

Tőlem nem lehet jobban szeretni a focit, max annyira mint én:) Játszani és nézni is:) Amióta az eszemet tudom, rendszeresen edzek, focizok. Jó pár éve csak "öregfiús" szinten, haverokkal, de nagyon jó csapatokban, heti 2-4 alkalom, terem, nagypálya, futsal. Mellette napi szinten futás, sok úszás, fallabda, bicajozás, néha röplabda és tenisz. A családom után a sport a legnagyobb szerelmem. Na most ennek másfél éve vége. Most tartok ott, hogy lassan vissza tudnék menni focizni (az a fő, minden más sport csak másodlagos). Kérdés: merek és akarok-e, illetve érdemes-e? Válasz: nem, nem érdemes erőltetni. Egyrészt már harmincas évek közepén vagyok. Még egyszer nem akarom kitenni magamat és a családomat sem ennek az egésznek. Fociból nem élek meg (én fizetek a pályáért:)), így is 3-4 hónap táppénz jött össze másfél év alatt, mindennel együtt. Na ezzel kell megbirkóznom.

A sebészem szerint fociznom kell, a lábam is rendben. Szerintem visszamegyek szeptemberben a pályára, és majd kiderül.

Előzmény: Ibus85 (1866)
Ibus85 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 1866
gurabli Tudom még messze van a felépülés de én bízom abban hogy egyszer még kézilabdázhatok,de persze majd a sors eldönti!!Nagyon hiányzik a sport!!Nekem nagyon nehéz volt elfogadnom hogy már nem megy!!De nem adom fel!!:-)
gurabli Creative Commons License 2014.06.23 0 0 1865

Ahogy L0rianna is írja, a mai álláspont az, hogy jobb a pótlás (ha sikeres, de miért ne lenne az).

 

Bizony az izmok gyakorlatilag eltűnnek, amire kikerülsz a rögzítőből vagy rendesen elkezdheted terhelni. Nekem olyan izmos volt mind a két lában, hogy összeértek szinte az izmok, rengeteg edzés és foci, és úgy tűnt el a műtött lábamról (a másiknál az izomtónus csökkent nagyon), mintha gólyalábam lenne. Ez sajnos így működik. Egy év alatt tudtam kb. az eredeti állapot felére visszadolgozni, de a belső comb még mindig siralmas. Igaz, még nem kezdtem el focizni és rendesen sportolni sem tudok, mert küzdök egy sérvvel, amit a jövő hónapban műtenek. Ha azon túl leszek, akkor indul a komolyabb erősítés.

 

Kitartás és elszántság kell a műtét után, de elég sokan túl vagyunk már itt ezen és azért boldogulunk:) Ne aggódj, rendben lesz! És akkor jövő ilyenkor már focizhatsz a gyerekekkel:)

 

Persze a foci és a kézi pont az a két sport, amit hanyagolni kellene:(

Előzmény: Ibus85 (1864)
Ibus85 Creative Commons License 2014.06.22 0 0 1864
Köszönöm a biztatást!!!Én is tornáztatom a rossz lábam hogy erősitsem a combizmomat de már most ha ránéz valaki a lábamra,a rossz lábam látványosan kisebb mint a másik,és olvastam hogy mütét után is össze esik az izomzat és még jobban elfogy majd a lábam!!De nagyon bizom hogy minden rendben lesz!!!:-)
L0riana Creative Commons License 2014.06.22 0 0 1863

Hát igen, sajnos a statisztika azt mutatja, hogy hosszú távon egyértelműen jobb a pótlás, rövid távon valakinek elég, ha megerősödik a combizma. De utóbbi nem mindenkinek válik be, talán a női anatómiából kifolyólag (szélesebb csípő, más a térd helyzete). Mindenestre hosszútávon tuti így a jobb, mert a porckopást lassítja a pótlás, ha sikeres. Aztán meg lehet menni focizni a gyerekekkel! Kitartást!

Előzmény: Ibus85 (1862)
Ibus85 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 1862
Köszönöm a segitséget!!Az biztos hogy nem ez lesz a legnagyobb bajom!!Már nagyon várom hogy elteljen az a nap,már minden este ezzel álmodom,!!!Az én történetem hogy kézilabdáztam,edzésen felugrottam és azzal a lendülettel szétcsuszott a térdem akkor még nem gondoltam hogy ez komoly,aztán éjszaka arra ébredtem hogy fáj a térdem,arról nem beszélve hogy kb 5*akkora volt mint a másik!!Másnap bementem a balesetire,ott megröngenezték megvizsgáltak azt mondták nincsen semmi baj csak pihentessem,eltelt 4hét vissza mentem kézi edzésre na az elsö felugrásnál ugy estem össze ahogy kell,szerintem akkor szakadt el teljessen,mert az elsönél nem is éreztem semmit a második felugrásnál már viszont fájt nagyon,aztán mentem a balesetire ahol hála isten normális dokit találtam és ö küldött el emerire!!Na mikor megláttam az eredményt nem hittem el hogy ez velem történik!!!A doki mondta hogy a mütétet javasolja,ugy hogy keressek magamnak dokit aki megműt,én mondtam neki majd egyszer,gondoltam magamban hogy biztos nem műttetem meg mit nekem egy keresztszallag szakadás,,,,aztán teltek a honapok és rájöttem hogy ez igy nem maradhat,van 2 fiam akik kérnek hogy focizak velük de nem megy csak rögzítővel tudok futni ugy ahogy!!És még sorolhatnám,,,,,,,Ugy hogy dokit kerestem és 27.én műtét!!!
L0riana Creative Commons License 2014.06.21 0 0 1861

Szia! Azt szokták mondani, hogy a menses 1-2. napján ne legyen műtét, mert a szervezet amúgy is meg van terhelve (vérveszteség, hormonok). Aztán persze sokszor kiszámíthatatlan, de amúgy nem hinném, hogy emiatt elmaradna. Nekem volt már a 2. napon műtét, hát nem volt valami "kényelmes", de el lehet viselni, jobb, mintha 6-8 héttel eltolnák emiatt...

Előzmény: Ibus85 (1856)
háromnevűl Creative Commons License 2014.06.21 0 0 1860

Szia! Tőlem nem kérdezték,mikor van ciklusom, bár van,ahol számít. A szokásos  dolgaidat használd nyugodtan ilyenkor is,segítenek az ápolók tisztálkodáskor. (Nem ez lesz a legnagyobb problémád...)

Előzmény: Ibus85 (1856)
Ibus85 Creative Commons License 2014.06.20 0 0 1859
Köszi aranyos vagy!!És jó neked!!:-D
pom-pom77 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 1858

Szerintem irreleváns ,de azért beszéld meg a dokival,vagy az aneszteziológussal.

pom-pom77 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 1857

Nem tudom ,én még soha nem menstruáltam :-) 

Ibus85 Creative Commons License 2014.06.17 0 0 1856
Hello keresztszallag műtétem lesz,és a menstuációm rendszertelen,mi van akkor ha pont akkor menstruálok?Hozzá tud valaki szolni a témához köszönöm!!!
pom-pom77 Creative Commons License 2014.06.16 0 0 1855

Ma futottam 23.24  5 km volt a táv.36 mp javulás 3 nap alatt.Nekem szokott néha nyilallni  de csak egy pillanatra a bal  térdem. Valószínű  a csavarnál.Ez akkor van ,ha állok,és hirtelen mozdulatot teszek.Ezzel nem törődöm.Se gyaloglásnál se futásnál,se tenisznél nincs ilyen nyilallás.

pom-pom77 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 1854

Nem  a Nike futóedzésre gondoltam. Az nem szerda esténként   van? Menjél fel a   futni.hu –ra  ott  versenyről minden infot megkapsz. Fent vannak a júniusi  futóeredmények is. Legközelebb július 5.-én 10 kor lesz .Hajós Alfréd uszoda előtt van a gyülekező. Azt mondta nekem az egyik szervező (mert először voltam ott június 07.-én) hogy 26 perc az átlag. Kérdeztem,hogy az nem túl erős? A következő mondata már ez volt „nem sokan futják le 26 perc alatt”.Mondtam,hogy én tuti nem tudok 26 percen belül futni. Azt mondat lehet sétálni is. Nos… 25.18 alatt abszolváltam. Megnéztem a listát 68 induló volt 10-en futottak jobbat nálam,de nem hinném,hogy akik jobbat mentek nálam azok 1,5 hónapja kezdek futni komolyabban..Én ott leszek megint .Minden hónap első szombatján van a verseny. Célom a 23 perc év végéig. Szerintem a dolgok fejben dőlnek el . Hetente javítom a csúcsom.1,5 hónapja heti 3-szor futok 5 km-t.  24 percnél tartok. Érdekel a Nike futó edzés is ,van ennek

 anyagi költsége?

L0riana Creative Commons License 2014.06.14 0 0 1853

Igen, néha előfordul, hogy kiveszik, de direkt nem írtam, nehogy azt higgye bárki is, hogy ez a standard. Nekem is kérdéses évek óta, fáj meg viszket időnként körülötte, (2 hete meg kifejezetten nagyon szar volt, mintha kiszakadna a csontból a rögzítésnél) úgyhogy évente felveti a doki, hogy talán kiveszi, aztán mégse :). Bár ha eddig kibírtam... Ez az idő nagyon jó, amit írsz, én szeretnék egyszer ilyet futni. Habár most még Törökországban vagyok, de júliustól újra nekiállok a Margitszigetnek, és tervezek bekapcsolódnia Nike futóedzésekbe - nem tudom, erre gondoltál-e. Egyszer "összefuthatnák" e kapcsán ;).

Előzmény: pom-pom77 (1852)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!