Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94971

Írtam, a tokfélék. ;)
Gyakorlatilag a kecsege és a lénai tok (tavakban tenyésztik). Van még sőregtok, vágótok, viza és újabban lapátorrú tok is, de ezekkel legfeljebb elméletben találkozhatsz. 

Előzmény: tutuuka (94966)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94970

Én is '95 után , vagy akörül követtem el, de azóta se láttam étlapon...:{{

Előzmény: tutuuka (94969)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94969

Akkor ezek szerint jól tudtam, csak dülledt szemmel néztem, a Gorsium étteremben, Siófokról hazafele jövet megevett, majd' fél kilós állat(ka) tévesztett meg...

 

Finom volt, dehát gyönyörű hal...

Előzmény: sickamic (94968)
sickamic Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94968

A kecsege porcos, 20-25 évvel ezelőtt jó áron lehetett kapni.

Előzmény: tutuuka (94966)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94967

A cápáról tudok, dehát az nem hazai...:}}}

Előzmény: tutuuka (94966)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94966

Tudatlanságomat csökkenteném: melyik halfajok  a hazaiak közül a porcosak ?

Mintha a kecsege az lenne, egyszer ettem abból (a szerintem legszebb hazai) halból, de emlékeim szerint mintha csontjai lettek volna...

 

Szóval gőzöm sincs..

Előzmény: öreg_néne_b (94963)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.03 0 0 94965

Kétségtelen, de a porc legalább annyira kocsonyásít ( szerintem: sőt!) mint akár a csont.

A szegedi típusú halászlé meg talán jobban kocsonyásodik, de bajai típusút nemigen készítek...

 

Az említett kazal csirkefarhát-csont zöme porc volt....

Előzmény: Bubo.Bubo. (94964)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94964

attól tartok, biológus kolléganő most szégyellné magát helyettem is

Előzmény: öreg_néne_b (94963)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94963

A csontos halaknak van csontja. (A hazaiak közül a tokfélék vértes-porcos halak, csont nélkül.)

Előzmény: Bubo.Bubo. (94962)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94962

jó oda a gerince is, ami porc (ha már csontja nincsen, ha jól tudom)

Előzmény: sickamic (94960)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94961

Igen. De az nem csak a bajaiban van benne. :)

Előzmény: sickamic (94960)
sickamic Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94960

A halba is a bőre kell.

Előzmény: öreg_néne_b (94959)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94959

Nem csak a bajai kocsonyásodik meg. :)

Előzmény: Bubo.Bubo. (94958)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94958

még halból is lehet kocsonyát főzni: a jó bajai halászlé másnapra kocsonya lesz, van aki hidegen eszi

Előzmény: öreg_néne_b (94953)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94957

A tuutuu-féle kocsonya sok köröm ( mert kell a rántott körömhöz is ) sok fül-farok ( ez a csajok pályája),

Meg bőrke, nehogy balhé legyen.

Aztán az edényekben sok keménytojás, és mert főttek pl. sárgarépák, hát azok is.

A tojások szeletben szoktak lenni.

Előzmény: öreg_néne_b (94955)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94956

Ja, és a Baromfi Terméktanács elnöke ült az asztalnál.

Én simán elhajtottam volna a libát máshol gágogni...:}}}

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (94953)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94955

Persze, a kocsonyához nem zsír kell, meg len is színhús. Keze-lába, (műköröm nélkül), füle, farka (ja, ez mégsem), orra, pofája, szerintem simán megkocsonyásodna. :)

Előzmény: tutuuka (94954)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94954

Én cáfolom, szerintem ebből a libából is lehet kocsonyát főzni. ;)

 

Száraz p...csából?

 

A piaci hentesemnél egyszer vettem egy kazal LECSONTOZOTT csirkefarhátat.

Hogy ki volt az a barom, aki vesződött vele, fogalmam nincs.

Fillérekért volt, olyan kocsonya a Földön nem keletkezett....

Eszement jó lett.

 

 

tuutuu

most Kocsonyafőző

Előzmény: öreg_néne_b (94953)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94953

Én cáfolom, szerintem ebből a libából is lehet kocsonyát főzni. ;)

Csirkemell filéből persze nem lesz kocsonya, de a bőrös, csontos, inas darabokból (pl. láb) remekül lehet kocsonyát főzni.

Előzmény: tutuuka (94951)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94952

Előzmény: tutuuka (94951)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94951

Fejemet az asztalba vertem, a Kossuthon az agyasliba riporternő kijelentette, hogy baromfiból nem lehet kocsonyát főzni.

Ebből a libából nem , de eszement jót lehet csirkefarhát-láb-szárny kombóból.

Cáfolat?

nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94950

Nekem is ez ugrott be.

A fornetti a street food - már ha annak nevezhető -  legalja.

 

Előzmény: H_G (94949)
H_G Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94949

Nehogymá' a házi pogácsa is úgy nézzen ki, mint a fornettis.

 

Előzmény: Re:barbara (94946)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94948

Akkor maradékmentes, ha cikcakkosra nyújtod a tésztát...:}}}}

Előzmény: Re:barbara (94946)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.02 0 0 94947

kösz, de maradok a rádlinál.

Előzmény: Re:barbara (94946)
Re:barbara Creative Commons License 2016.02.01 0 0 94946

Van már ilyen csoportos pogácsaszaggató is, garantáltan maradékmentes.

 

Előzmény: nagypapi51 (94934)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 94945

Na ugye...

Nem pont erre gondoltam, de ez se' rossz.

Kreativitás elvtársak, kreativitás! :)

Előzmény: öreg_néne_b (94944)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.01 0 0 94944

Azért, ha valakire ráfogom, hogy "Pénzt vagy életet!" legfeljebb halálra röhögi magát... :)

Előzmény: nagypapi51 (94943)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 94943

Igaz, viszont ölni pogácsaszaggatóval is lehet :)

Előzmény: öreg_néne_b (94942)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.02.01 0 0 94942

A kés pont univerzális szerszám, az emberöléstől a fafaragásig bármire alkalmas. Ebben különbözik a pogácsaszaggatótól, ami célszerszám.

Előzmény: nagypapi51 (94941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!