Keresés

Részletes keresés

Joeyline Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1008
Van még ez itt a Túrabázisban, bár nem komplett egész, további önkéntes adatszolgáltatók lennének szükségesek hozzá (én pl szoktam küldeni).

"A turistautak esetében eléggé kérdéses, hogy mi létezik hivatalosan és mi nem."
"A földhivatalban nincs nyilvántartva a turistaút, az új tulaj pedig a jog szerint széttárhatja a kezét, szerintem, de cáfoljon meg, aki átlátja ezt a kérdést."

Pontosan így van.
Az EU-ban mindössze 3 országban definiált törvényileg/jogszabályilag a turistaút fogalma, ezek között Magyarország nincs ott.
Előzmény: medvegyu (997)
Joeyline Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1007
Maximálisan egyetértek.
A jogszabályilag előírt engedélyek megléte az egyik legsarkalatosabb pontja bármely típusú terepi sportrendezvénynek.
Előzmény: medvegyu (998)
_bcsoka_ Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1006
Én mennék !
(Kicsi munka, kicsi bringaexpo, kb. 17-19 órás indulás ?)
Előzmény: olipapa (1005)
olipapa Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1005
holnap este aki eljönne velem egy 3 óra körüli lámpás sok szintes hegyezésre jelezheti itt.
olipapa Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1004
a salomonsports.com on fent van a 09 nyár kollekció. Magyar nyelven is elérhető (kisebb karakter megjelenítési hibákkal). Hogy a boltokban itthon ebből mi lesz kapható, azt nem tudom sajna. A helyzet egyelőre alakulóban.
J a a t Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1003

 

 bocs elkef...tem:)

 

tehát

 

 talonba: Mkeresztestől P sáv-Muzsla csúcs-picit vissza P sáv balra  jobbra Z hrsz.

-Zám patak balra Z sáv-jobbra Z ngy Nagyparlag Vh- balra S sáv Hideg Kuti Nyereg-jobbra Z+ Tót hegyesig onnét már ua. mint amit írtatok.

Előzmény: J a a t (1002)
J a a t Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1002

 

 válasz ment

 

 talonba: Mkeresztestől P sáv-Muzsla csúcs-picit vissza P sáv balra Z hrsz.

-Zám patak balra Z sáv-jobbra Z ngy Nagyparlag Vh- balra S sáv Hideg Kuti Nyereg-jobbra Z+ Tót hegyesig onnét már ua. mint amit írtatok.

 

 

Előzmény: medvegyu (1001)
medvegyu Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1001
Írtam mailt.
Előzmény: J a a t (999)
medvegyu Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1000
Dolgozunk a kérdésen, persze a javaslatod érdekel.
Előzmény: J a a t (999)
J a a t Creative Commons License 2009.03.27 0 0 999

 

 nem tudom milyen kapcsolatban vagytok a Havas környéki tulajdonossal, de talán nem árt egy alternatív elkerülő útvonalat kigondolni.

 

 javaslatom is lenne:-)

 

 

Előzmény: medvegyu (997)
medvegyu Creative Commons License 2009.03.27 0 0 998
> a) A jogot kijátszva lehet summantva versenyt rendezni, hiszen az egyéni
> erdőlátogatás nehezen korlátozható és csak véletlenül futott egy irányba
> pártíz/száz ember.

Én azért ezt nem ajánlanám senkinek. Ha nem hirdeted meg a bibliában, meg egyéb helyeken, meg nem tárgyalsz támogatókkal, partnerekkel, hogy versenyt szervezel, talán még akkor sem.
Ha valami gáz van, aligha mentesül a felelősség alól a tényleges rendező.

Előzmény: cs70 (994)
medvegyu Creative Commons License 2009.03.27 0 0 997
Jaat, igazad van, nem azért írtam, amit írtam, mert kétségbe vontam, hogy mindent megtettetek.
Az a baj szerintem, hogy a jogszabályban semmi olyan nincs megfogalmazva, hogy mi felénk, ,,látogatók'' felé bárkinek bármit be kellene mutatnia, nem ellenőrizhetjük, hogy a korlátozás jogos-e, nem fellebezhetünk, nem tehetünk semmit, mint hogy tudomásul vesszük.
Az benne van az erdőtörvényben, hogy a vadászat idejére le kell zárniuk a területet, az nincs benne, hogy hogyan és az sem, hogy mi van, ha mégsem zárják le úgy.
Ha nem zárják le, akkor mi még nem vihetjük arra a versenyt.
Szóval ez a helyzetünk igencsak egyoldalú.
Gyakorlatilag a vadászati jogot bérlő, tulajdonos, erdőkezelő bármikor megtilthatja a versenyt, sőt az áthaladást is, és bár csak időszakosan, arra nincs infó, hogy az időszakok nem követhetik egymást folyamatosan.
Ez szerintem azt is jelenti, hogy magánerdők esetében a tulajdonos hozzáállásán fog múlni, hogy a ,,látogatást'' ténylegesen ,,tűri''-e, ahogy a jogszabály fogalmaz, vagy csak tűri, de mindig megtiltja.


A turistautak esetében eléggé kérdéses, hogy mi létezik hivatalosan és mi nem.
Tudtommal két nyilvántartás van róluk, egyik a térképek különböző kiadásai, a másik a turistautak.hu. Van még más nyilvántartás?
Konkrétan turistaút létesítésekor egyeztetsz a jog szerint egy tulajdonossal, ő beleegyezését adja, az addig érhet valamit, amíg ő a tulajdonos.
A földhivatalban nincs nyilvántartva a turistaút, az új tulaj pedig a jog szerint széttárhatja a kezét, szerintem, de cáfoljon meg, aki átlátja ezt a kérdést.
Előzmény: J a a t (993)
J a a t Creative Commons License 2009.03.27 0 0 996

 

 köszönöm !

 a jövőre nézve is hasznosak ezek a információk:)

 

 

 

 

Előzmény: cs70 (994)
carlos80 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 995

Hali!

 

Ha valaki megírja, én beleépítem, de megmondom őszintén, azért is hagytam ki, mert teljes kaotikus a dolog, és nem lehet sablonlevelekkel elintézni, mert a hatóságok hozzáállása más és más, nem beszélve a naponta változó jogszabályokról, eljárási díjakról és persze az ügyintéző kedélyállapotáról. Inkább teljesen külön fejezetbe lehetne rakni, de az nem az én asztalom. Bár szerves része a rendezésnek, a színvonal nem az engedélyektől függ, de hajrá.

 

A wikis dolgot megnézem, talán  a terepfutás címke még nem létezik.

 

Üdv, Carlos 

cs70 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 994
1996. évi LIV. törvény az erdőről és az erdő védelméről

Az erdőterület üdülés és sportolás céljából történő látogatása

80. § (1) Az erdőterületen - annak rendeltetésétől függetlenül - üdülés és sportolás céljából gyalogosan bárki saját felelősségére ott tartózkodhat, melyet az erdőgazdálkodó tűrni köteles, kivéve, ha az arra jogosult a látogatás korlátozását az e törvényben foglaltak alapján elrendelte. A fokozottan védett természeti területen levő erdőben való tartózkodásra a természetvédelmi jogszabályok az irányadók.

(2) Amennyiben az erdőterületet az (1) bekezdésben meghatározott célból látogatják, az erdőgazdálkodó ezért díjat nem kérhet, azonban jogosult ténylegesen felmerült költségének és kárának megtérítésére.

(3) Az erdőterület látogatója az erdei életközösségben, az erdő talajának és az erdészeti létesítményekben kárt nem okozhat, az ott tartózkodók pihenését, valamint a rendeltetésszerű erdőgazdálkodási tevékenységet nem zavarhatja.

(4) Az erdőgazdálkodó köteles tűrni - ha jogszabály másként nem rendelkezik - az egyéni szükségletet meg nem haladó gomba, vadgyümölcs, virág és díszítőlomb állami tulajdonban levő erdőterületen való gyűjtését.

81. § Az erdőterület üdülési, illetőleg sportolási célból - a kijelölt út kivételével - nem vehető igénybe, amennyiben az

a) az erdősítés területe, amíg a rajtalévő faállomány a két méter átlagos magasságot el nem éri;

b) az erdészeti szaporítóanyag termelését szolgáló földterület (csemetekert);

c) az erdőrezervátum területe; továbbá

d) ha az erdőterületre való belépést az erdészeti hatóság erdővédelmi, a természetvédelmi hatóság természetvédelmi okból, illetőleg az illetékes katonai, határrendészeti vagy nemzetbiztonsági szerv megtiltotta.

82. § (1) Az erdőgazdálkodó hozzájárulásával szabad az erdőterületen:

a) huszonnégy órát meghaladóan üdülési, illetőleg sportolási célból tartózkodni, táborozni, továbbá sátrat felverni, lakókocsit felállítani;

b) turistaútvonalat kijelölni és létesíteni;

c) turisztikai berendezést, létesítményt építeni és fenntartani;

d) ideiglenes árusítóhelyet üzemeltetni;

e) sportversenyt rendezni.

(2) Az erdőterületen kerékpározni és lovagolni, motorral, illetőleg gépkocsival közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad.

(3) Az erdőgazdálkodó köteles az erdőgazdálkodási tevékenysége során megrongálódott turistautat, turisztikai berendezést, létesítményt haladéktalanul az eredeti állapotában helyreállítani, illetve rendeltetésszerű használatra alkalmassá tenni, mely azonban nem érinti az arra jogosult kárigényének a károkozóval szembeni érvényesítését.

83. § (1) Az erdőgazdálkodó - a (2) bekezdésben foglaltak figyelembevételével - átmenetileg korlátozhatja, illetve feltételhez kötheti az erdőterület egyes részeinek látogatását, amennyiben az ott tartózkodás

a) másnak életét vagy testi épségét, vagyoni biztonságát, valamint

b) az egyes erdőgazdálkodási munkák végzését

veszélyezteti vagy akadályozza. Amennyiben a korlátozással érintett erdőterületet külön megállapodás alapján természetjáró szervezet is gondozza, az erdőgazdálkodó a korlátozás elrendelését megelőzően köteles kikérni e szervezet véleményét.

(2) A vadászati jog gyakorlására jogosult az erdőgazdálkodó hozzájárulásával átmenetileg korlátozhatja az erdőterület egyes részeinek a látogatását, amennyiben az

a) a vadászati jog gyakorlását lényegesen akadályozza, illetőleg

b) a vadállományt különösen veszélyezteti.

84. § (1) Az erdőgazdálkodó az erdőterület egyes részei látogatásának három hónapot meghaladó korlátozását köteles bejelenteni az erdészeti hatóságnak. A bejelentéshez mellékelni kell a korlátozással érintett földrészlet vázrajzát és a látogatás korlátozásának indokát, illetve feltételhez kötésének módját és idejét.

(2) Az erdészeti hatóság a látogatás korlátozásának indokoltságát felülvizsgálhatja, és kötelezheti az erdőgazdálkodót a törvényben foglalt előírások betartására, illetve az általa elrendelt korlátozás megszüntetésére.

85. § Aki az erdőterület látogatását korlátozza, az köteles a helyszínen a megfelelő tájékoztatásról gondoskodni.


Tehát: ha az erdő védett, akkor a környezetvédelmi felügyelőség adja az engedélyt, azt letisztáztuk. Ha az erdő nem védett, akkor az erdőgazdálkodó (erdészet/magántulaj) ad engedélyt, melyet alapból nem utasíthat el, hiszen az erdő látogatását tűrni köteles, de a felsoroltak szerint korlátozhatja. Mivel a vadászat nagyobb bevételi forrás, mint a futóverseny, ezért a futó lesz kénytelen alkalmazkodni a vadölők érdekeihez.

Összefoglalva:

a) A jogot kijátszva lehet summantva versenyt rendezni, hiszen az egyéni erdőlátogatás nehezen korlátozható és csak véletlenül futott egy irányba pártíz/száz ember.

b) Időben elkezdve az érintett felek közötti egyeztetést mehet hivatalosan, de erős kompromisszum képességgel felvértezve. Segíthet a kommunikációban pl. az az ígéret, hogy a szervezők a saját eseményük szemetén kívül beígérik az ott már meglévő egyéb hulladék összeszedését is.

J a a t -féle kérdéshez: ha a túra útvonala teljes hosszában a megkeresett erdészet területén és a megbeszélt időben haladt, akkor a mellé kiadott vadászati hozzájárulás okán kártérítési igényed lehet, mint szervező. Persze figyelembe érdemes venni, hogy ilyen konfrontáció után biztos a keresztbetevés feltételezése a jövőben.


Előzmény: medvegyu (990)
J a a t Creative Commons License 2009.03.27 0 0 993

 

 Maku utánna kérdezett még 2008 eléjén a gyöngyöspatai erdésznél,

konkrétan Fajzat-Havas környékére, való igaz hogy az magánterület, de

/itt most a Maku hivatkozott egy bekezdése, vagy jogszabályra/

 

a magánterület tulajdonosa nem tilthatja meg az területén lévő turistautakon a magánjellegű, és szervezett rendezvény keretében áthaladást, itt ugye egyértelmű hogy a rendezvénynek mindenféle hatósági engedéllyel rendelkeznie kell.

 

természetesen ha vadászat van akkor neki a turistautakat a megfelelő módon le kell zárni stb, stb.....

 

gondolom a vadászatra is meg kell kérnie az engedélyt?

azért mert magánterület csak nem lövöldözhet kényére-kedvére:)

 

-ha igen én ezt az engedélyt nem láttam- nem is ajánlottál fel hogy megmutatják....

Parádi Lacinál vannak a hivatalos engedélyek, kérésre bármikor átküldi,

ezt fel is ajánlotta a fent említett magánterület képviselőjének, nem éltek vele.

 

pont azért rendeztük a túrát februárban mert az egy csendesebb vadászati szezonba esik.....

 

persze sarkalatos kérdés az is hogy a Havason átvezető turista út (S+) az "hivatalosan" is turista út?

 

mielőtt beadtuk volna a Zöldhatóság felé az engedély kérelmet, már előtte

felvettük a kapcsolatot a mátrafüredi, bterenyei,gyöngyöspatai erdészekkel.

 

na ennyi :)

 

 

Előzmény: medvegyu (988)
bandrás61 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 992
MSTSZ Magyar Nemzeti Terepfutó Bajnokság

Lemaradás 100 terepfutó verseny ellenőrző és frissítő pontjai:

1.pont:Pap-hegy 2.3km
2.pont:Forró-forrás 11.2km
3.pont:Sülysáp S-Z+ elágazás 17.0km
4.pont:Kóka 24.0km
5.pont:Dány,Club Mexico 29.5km
6.pont:Erzsébet pihenő 41.3km
Depo pont:Domonyvölgy S+S- elágazás50.0km
7.pont:Margita 56.0km
8.pont:Pap Miska kút 64.0km
9.pont:Gödöllő,Palotakert 71.9km
10.pont:Bolonkai parkerdő 77.0km
11.pont:Isaszeg,Honvédsírok 85.3km
12.pont:Bajtemetés 94.1km
Cél:Pécel,Szemere Pál Ált.Isk. 97.6km

Domonyvölgyben is biztosítunk frissítést.
+1 rejtett pont lesz valahol az útvonal mentén.

Térképvázlat megtekinthető: http://picasaweb.google.hu/borcsokandras/Asztal#5317589754879175586





medvegyu Creative Commons License 2009.03.26 0 0 991
Ha jól látom megyénkénti a bontás és itt vannak:
http://www.vip.gportal.hu/gindex.php?pg=179142
Előzmény: medvegyu (990)
medvegyu Creative Commons License 2009.03.26 0 0 990
Kösz. Ezt a vadászjogos, vadászhatóságos dolgot még mindig baromira nem vágom (pedig tudom, hogy egyszerű :-)).
Most akkor egy adott terület esetében mindig van egy vadászhatóság, és attól elegendő engedélyt kérni? Honnan lehet megtudni, hogy milyen vadászhatóság hol illetékes?
Előzmény: cs70 (989)
cs70 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 989
Egyszerű a dolog:
1. az idézett díjak természetvédelmi területet érintő rendezvények esetén érvényesek
2. társadalmi szervezetet köll csinálni, ha az megéri (szerintem gond, bánat, veríték)
3. 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet 66. § (2) A társas vadászatok ütemtervét a jogosult köteles legkésőbb szeptember 30-áig az illetékes vadászati hatóságnak, rendőrhatóságnak, valamint - a természetvédelem alatt álló területre vonatkozóan - a természetvédelmi hatóságnak írásban megküldeni, és az esetleges változást - legkésőbb a vadászat kezdetét két nappal megelőzően - bejelenteni. Ez alapján célszerű az illetékes vadászhatóságot is megkeresni időpont egyeztetésre, kivéve, ha a rendezvény teljes területe természetvédelmi terület, hiszen akkor az engedélyező hatóság - a fenti rendelet értelmében - tud róla.
4. 500 fő alatt nem kell a gyalogos rendezvényre illetéket fizetni. Persze így a rendező elgondolkodhat azon, hogy mennyit is jelentsen be.
5. Időben kell megkezdeni az egyezkedést és írásbeli nyilatkozatokat kell kérni. Más kérdés, hogy nemigen adnak.
Előzmény: medvegyu (987)
medvegyu Creative Commons License 2009.03.26 0 0 988
Az történhetett, hogy az Egererdő kiadott nektek egy engedélyt ami jó volt az illetékességi területén.
De az útvonal magánterületen is halad, és a kifogás az ott vadászati jogot bérlőtől jöhetett.
Előzmény: J a a t (986)
medvegyu Creative Commons License 2009.03.26 0 0 987
Kösz!
Lehet illetékmentességet is kérni:
Teljes személyes illetékmentességben részesül:
b)6 a helyi önkormányzatok és azok társulásai,
d)8 a társadalmi szervezet, a köztestület és a közhasznú társaság,
e) az egyház, egyházak szövetsége, egyházi intézmény,
f)9 az alapítvány, ideértve a közalapítványt is,
részletek:www.nhh.hu/dokumentum.php?cid=9204

Magánszemélyként viszont kell fizetni illetéket, de pl. bankoknak nem (érthető).
Elméletileg magánszemély esetén is elkerülhető az illetékfizetés, pl. ha az engedélykérő rendkívül rossz szociális helyzetben van, pl. hajléktalan.

A díjra vonatkozó szakasz szerintem nem teljes, nincs benne egy 500 fő alatti, jelzett turistaúton haladó gyalogos rendezvény illetéke (ez 5e Ft tudomásom szerint, de nem találtam meg, hogy hol van szabályozva).

Pénzt szokott kérni továbbá az erdészet (erdőkezelő) is az engedélyért, bár ennek nem találtam semmilyen jogi hátterét.

Tudtommal kell még engedély a vadászati jogot birtoklótól.
Magánerdők esetében pedig a tulajdonosoktól is.

Ha a verseny közút mellett halad, akkor a közútkezelőtől és a rendőrségtől is, de ezekről nem tudok többet.

Hátha valaki többet tud!
Előzmény: cs70 (985)
J a a t Creative Commons License 2009.03.26 0 0 986

Mátrában

Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség
röviden Zöldhatóság

Miskolc Mindszent tér 4.

tel: (46) 517-300 fax: (46) 517-399

A LeFaGySz-ra kértük meg az engedélyt, gyalogostúrára max: 250 főre

az engedélykérelembe beleírtuk, a túra időpontját,a pontos útvonalat, szgk-val erdészeti utakat nem kívánunk igénybe venni,a túrán nincs szolgáltatás és ezzel sem terheljük a környezetet, illetve a túra miatt kirakott egyéni jelzéseket mikor szeretnénk kihelyezni, illetve beszedni.

Az Állam Igazgatási Határozatban nincs szó illeték befizetési kötelezettségről.

miután a Zöldhatósági engedély megvolt, megkértük az Egererdő Erdészeti Zrt-től is az engedélyt.
Eger Kossuth L út.18.

Az engedélyt megkaptuk, 5000 Ft+ Áfa ügyintézési díjat kellett befizetni.

ezek után, a túranapján vadászatot rendeztek a túra útvonalán.

No comment !

Jaat








Előzmény: medvegyu (984)
cs70 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 985
Ha természetvédelmi területet érint a rendezvény, akkor:


1996. évi LIII. törvény a természet védelméről

38. § (1) Védett természeti területen a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges különösen:

i) közösségi és tömegsportesemények rendezéséhez, sportversenyhez, technikai jellegű sporttevékenység folytatásához;


A természetvédelmi hatóság jelen esetben az illetékes környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség. A rendezvényhez tehát a felügyelőség engedélye szükséges. Az engedélykérelemben be kell mutatni a rendezvényt, időpont, útvonal, várható résztvevők száma, biztosítás, útvonal kijelölés módja (és eltávolítása, ha lesz ilyen), az esemény utáni rendrakás, szemétgyűjtés módja, ideje, stb. Mivel a védett területek kezelője általában valamelyik erdészet vagy nemzeti park, ezért érdemes előzetesen velük is egyeztetni, különösen azért, mert a felügyelőség is be fogja őket vonni az eljárásba. Így az engedélykérelmet már a velük történt pontosítások alapján (pl. általuk ismert védett élőhely elkerülése, ilyemi) célszerű megírni, akkor nem kötekednek.

Az engedélykérelmet célszerű min. egy hónappal a rendezvény tervezett időpontja előtt beadni. Ingyen már az adónkból fenntartott hivatalok sem dolgoznak, ezért az eljárásnak díja van. Ezt a pénzt az eljárást megelőzően kell átutalni az illetékes felügyelőség számlájára, és az befizetést igazoló dokumentum (bankkivonat, csekk) másolatát a kérelemhez kell csatolni. Nem árt, ha a kérelmet olyan sporttárs fogalmazza meg, aki ismert az adott hatóságnál, persze nem mint ciklámentipró montis, hanem a természetvédelem/környezetvédelem területén dolgozó szakember. Szerény személyem ilyen pl. Sopron-Szombathely térségében.


Akkor a díjak:

33/2005. (XII. 27.) KvVM rendelet a környezetvédelmi, természetvédelmi, valamint a vízügyi hatósági eljárások igazgatási szolgáltatási díjairól

Védett vagy fokozottan védett természeti területen hatósági engedélyhez kötött, a jogszabályban meghatározott tevékenységekkel kapcsolatos eljárás: a Tvt. 38. § (1) bekezdésének i) pontja:

4.1. versenyrendszerben szervezett, nem kizárólag kijelölt turistaútvonalakat érintő verseny rendezéséhez 500 fő felett 50 000

4.2. 500 fő felett kizárólag külterületen zajló tömegsportesemények rendezéséhez 50 000

4.3. kerékpár használatával megvalósuló sporttevékenység folytatásához a résztvevők száma alapján:

4.3.1. 50-100 fő között 10 000

4.3.2. 100-500 fő között 25 000

4.3.3. 500 fő felett 50 000 Ft

az igazgatási szolgáltatási díj mértéke.
Előzmény: medvegyu (984)
medvegyu Creative Commons License 2009.03.26 0 0 984
Jó ötlet, össze kéne rakni egy kalauzt, hogy milyen engedélyek szükségesek, hogyan kell őket bekérni, sanlonlevelek. Milyen illetékek, eljárási díjak várhatók (hogyan kerülhetők el), milyen jogszabályok szabályozzák a kérdést.
Ha már van ilyen, akkor meg elég meghivatkozni. Van ilyen?

Következő lépésként olyan kérdéseket is fel lehetne vetni, hogy mit szeretnénk elérni MI.
MI, mint sokszínű, erdőbe járó futó-túrázó-stb. rendezvény szervezők és indulók.
A céljaink túlnyomó többségben közösek, és szinte csak apróságokban különbözőek.

Carlos, a wiki azért is lenne jó, mert úgy mindenki szerkesztője az anyagnak, az elv az, hogy a nem elég jó gondolatokat kiszűri a közösség, és a jobbak gyűlnek.
A wikis tartalomnak nincs egy szerzője, a szerkesztő közösség közös tulajdona.
Ez megnyithatja az utat a közös munka előtt.

Előzmény: olahtamas (983)
olahtamas Creative Commons License 2009.03.26 0 0 983
Érdemes egyeztetni az érintett területek tulajdonosaival/kezelőivel, nehogy meglepetés érjen a verseny folyamán (pl. vadászat, vagy más rendezvénnyel történő ütközés )
Előzmény: carlos80 (982)
carlos80 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 982

Remélem, most már senki nem fogja használni a szabályzat elnevezést, ha maradt benne "kell" szócska, csak azért hagytam benne, mert szerintem az lehet kötelező érvényű.

 

http://www.carlos80.tar.hu/terepfuto_verseny_javaslatok3.doc

 

Persze a kritikákat, javaslatokat továbbra is várom.

 

A wikis szerkesztés lehetőségén is gondolkodtam, sok előnye van, de szerintem hátránya is (nehezebb kontrolálni). Persze nem zárkózom el ennek a lehetőségétől sem.

 

Azért remélem, nem hiába készült és jópáran fogjátok tudni alkalmazni!

 

Sikeres versenyszervezést!

 

Üdv, Carlos

 

J a a t Creative Commons License 2009.03.26 0 0 981

 

 :-)

 

 Köszönöm........Öööö esetleg jövőre a Zemplénben ?

Előzmény: Lúdtalp (980)
Lúdtalp Creative Commons License 2009.03.26 0 0 980
Nem, dehogy Te "Lefagyszos" vagy ;-)) Kérdezzé' én tuti megmondó ember vagyok. :-))

Amúgy gratula a Túrádhoz, "karcos" lehetett... :-)
Előzmény: J a a t (978)
Lúdtalp Creative Commons License 2009.03.26 0 0 979
Én személy szerint még nem dícsértem meg a listádat, de most pótolom: szerintem nagyon jó, így tovább és köszönet a munkádért.
Előzmény: carlos80 (973)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!