Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Vámosi1 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3035

Nem a "kukacos" kifejezést használta, inkább a évjárat kapcsán a bizalmatlanságra akart utalni ezzel általánosságban, viszont azt én is tudom, hogy a 607-es eladása, de leginkább a vétele valóban nem egyszerű. Ezért jöttem a fórumra. Ottótól szívesen vennék autót, de nincs annyi zsozsóm. Mondjuk én sem vagyok komplett, ha nem tudok bizonyos összegen felül ilyen autóra áldozni, miért nem nézek egy opelt, nem igaz ? Vagy inkább megtartom a kis Dayhatsu Jeep-emet.

Nekem itt a beszámítás jönne jól, bár jelenlegi autóm tökéletes műszakilag és esztétikailag is, mintha új lenne 10 évesen. Ilyen is van !

Szép napot !

Előzmény: 308 (3033)
308 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3034

 

 

  Hahó BX!

 

 

   Megkaptad az e-mailt?

 

 

 

Előzmény: bxzolee (3030)
308 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3033

 

 

  Üdv!

 

  Ha ilyen kukacos vagy akkor vegyél 12millióért? Lehet szájba kaptam volna,szerinted mennyire korrekt az ember? Annyira mint az autója! Szerintem felejtsd el:)   Annyi autó van eladó,hogy nekem egy ilyen miatt elmenne a kedvem,pedig az ember tudhatja,hogy nem egy sima eladás a 607, de ennek ellenére ilyen a hozzáállás!

 

 További szép napot

Előzmény: Vámosi1 (3032)
Vámosi1 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3032

Zolee megkérdeztem a kereskedőt, azt mondja az 1,4 M.Ft-os egy Budapesti Bankos bebukott hiteles kocsi volt, így nézett ki ugyan, de más volt a felszereltsége.

NEM ENGEDI KIVINNI AZ AUTÓT a telepről, így nem tudom átnézetni, azt kérte, vigyek valakit, aki megnézni.

Kiskunlacháza környékén nincs ismerősötök, aki műszerrel kijönne, mint Mikulás ?

Azt is mondta a pasi, ha iyen kukacos vagyok, vegyek 12 millióért újat. Most követik le az autót, annyit már tudok, hogy svájci és egy olajfolyás-javításon és hátsó lengőkarcserén kívül nincs magyar szervízes múltja, a kintit délután tudom meg a Frédi-Bénitől. Otto most mi legyen, ha küldöldi ? Vagy ne legyek ennyire besz.va egy autóvásárlástól ?

 

KÖSZÖNÖM NEKTEK MÉGEGYSZER A SOK INFÓT ÉS SEGÍTSÉGET 

 

Vámosi1 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3031

Helló Fiúk !

 

Itt senkisem alszik, ill. mindenki korán kel ?   :-)

Zoli érdekes amiket írtál, azt hiszem én is jegelem a dolgot, eltolom a vásárlást.

Ottofon köszi, hogy ilyen részletesen taglaltad, mire kell majd ügyelnem, ha 607-es veszek.  Az alapján, amit Zoli írt, nem fogom megvenni az autót, keresek másikat. Ez megint hosszú idő lesz, 2,0 M.Ft környékén ritkán találni 607-est, de több most nem megy, lakásvásrlás előtt állok. Már külföldben is gondolkodtam, de ha ott visszatekernek ..., megint ki tudja, mit kapok.

Egyébként én is úgy láttam a fotón, hogy jobb hátulja vagy az egész feneke sérült volt, ilyenkor tényleg nem árt tudni, mekkora volt a puff. Azt gondolom azonban, hogy Magyarországon szinte kizárt, hogy egy 8 éves autón ne legyen valamilyen sérülésből adódó javítás, momentán pont ez annyira nem érdekelne, tele vagyok lakatosokkal. A lényeg inkább a motortér tartalma, valamint az elektronika s, ha mégis sérült volt, ne legyen csavar az autóban. De ez az 1,4 M.Ft-os előző ár elgondolkodtató, a 160 ezres szervízhez kapcsolódó komoly alaktrészkiadás pedig riasztó.

Egyébként HITELIRODÁM van Szentendrén, ha szükségetek lenne valamire, keressetek.

A leírtaktól függetlenül megkérdezem a szervízt a költségekről, ha nem is most, később jól jönnek majd az infók.

Az UNIX alkatrész-kerrel nem foglalkoztok ?  Nekem az jött be, bár egy barátom, aki évekig a volt KOVÁCS PEUGEOT-nál dolgozott (amit szidnak, mint a bokrot), azt mondta, sokszor drágább az UNIX, mint a gyári alkatrész a 607-eshez. Nekem azért jött be, mert 35 %-os kedvezményem van náluk. Most ő néz utána az autónak, mert mostmár csakazértis kíváncsi vagyok az előéletére.

Sziasztok, szép napot !  Erika 

bxzolee Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3030
Előzmény: bxzolee (3029)
bxzolee Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3029
1399000 ért hirdette a csávó eddig.felhivtam énis és amikor felrakta olyan képet rakott fel amin látszott hogy törött volt mert a lámpa és a lökös között óriási hézag volt.
most meg felrakja 2 milláért,de még 1,4 ért se adta el.
ottofon Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3028

Nem tudja valaki mennyi lehet egy 8 éves 2.2 hdi TAX ára? Ma mondta egy kollégám hogy adjam papiron 2.8-ért úgy hogy 1m önrésszel vennék meg. Így ugyanúgy 1.8m hitelt ad a bank mintha 500 lenne az önrész és 2.3m avételár. Annyi a különbség hogy egyik esetben 20% a másikban meg 35% az önrész % értéke és ez nem mindegy!!!

Amúgy erre cserélném le a 607-t:

http://www.hasznaltauto.hu/2755030_hyundai_tucson_2005

Azaz erre vagy hasonlót szeretnék venni 1 éven belül.

Előzmény: bxzolee (3027)
bxzolee Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3027
üdv Mindenkinek!

én is 607 vásárlása elött vagyok de szerintem most egy kicsit pihentetem a dolgot.
mégpedig azért mert gondolom tiis észleltétek hogy mindenki eladni akar és venni senki se tud.
van két autókereskedő cimborám azok is nagyon levannak hangolódva hisz alig adnak el pár autót hetente.
vevő az még lenne de a bank nagyon szigorú.
kp meg nincs senkinek nagyon.
Én kp ra vennék de amikor felhívom az ürgét hogy kp nem érdekli akkor sem enged belőlle.
ma felhívtam egy 406 ost 1,5 ért van fenn és kérdeztem mennyi az utolsó ára kp ra?
1,6 mondja.gondoltam magamba menj ahova gondoltam te paraszt.:)
tehát szerintem én várok még kb 2 hónapot és tuti hogy sokat fog esni az autók ára.

Ottofon!
tudom neked ez nem jó hir de szerintem ez fog bekövetkezni.
ottofon Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3026
Még egy apró vélemény: egy bizonyos kor vagy levezetett km után az ember hajlamosabb automata váltóval szerelt autót venni. Én 39 éves vagyok, de nekem már nem kéne manuális váltó soha. Főleg városban vezetek, sokkal kényelmasebb az autómata. többet fogyaszt az tény, de ennyit megér a kényelem. Fiatalabb koromban kinevettem az automata hívőket. Most a 20 évesek nevetnek rajtam. Tegyék. Én tudom mi a jó. Akkor az volt, most ez. :) 
Előzmény: Vámosi1 (3024)
ottofon Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3025

Döntened neked kell, de szerintem úgy semmi esetre se vedd meg hogy nem ismered az autó előéletét. Ha nem volt márkaszervizbe hordva és ha beindítás után egymás után jönnek a hibaüzenetek akkor felejtsd el. A 160-as szervizt se úgy kell érteni hogy 159999-után azonnal kell szervizbe vinned. Ez egy ajánlott km amikor mindenképp ajánlatos szíjakat, láncot, olajakat, szűrőket, vízpumpát cserélni valamint a részecskeszűrőt feltölteni esetleg regenerálni vagy tisztítani. Tudd meg hogy itthoni autó-e  vagy kinti. Ha kinti akkor szinte biztos hogy vissza van tekerve az órája. Szervizkönyv se tuti, mert hamisítják. Aki ügyes az kiszúrja pl abból hogy a bélyegző mind egyforma, stb. Mindenképp menj vele rossz úton is (futómű-lengéscsillapító teszt), nyomj padlógázt hogy nem tilt-e le valami elektronika, és nyomd meg a "check" gombot a km órán ami után egy gyors listát látsz a jelenlegi beállításokról és esetleges hibákról. Ha ráadod a gyújtást a km számláló kiíírja hogy hány km után kell vinned szervizbe olajcserére stb. Ha ez közel 20000 akkor most volt szervizben, vagy lenullázták! Ez utóbbi valószínübb, mert kevesen adják el nagyszerviz után az autójukat. Vagy ha mégis akkor azt számlákkal  igyekeznek alátámasztani és szervizkönyvvel. Én 2.3 millióért adom az autómat, de most költöttem rá több mint 300 ezret. Én nem tartanám korrektnek hogy ne egy hibátlan autót adjak el. Még a fékolajat is lecserélem hétvégén mert megigértem az új tulajnak. Ja és adok hozzá téli gumigarnitúrát acélfelnin, 2 tartalék xenon izzót, 2 db új féktárcsát, 1 db gyári kerékcsapágyat, komplett szilent garnitúrát (semmi baja a futóműnek így nem lett kicserélve), 2L részecskeszűrő adalékot, egy új ablakemelő komplett mechanikát (motorral), beépített TV tunert, komplett europa GPS térképet, és még pár apróságot. Van 4 db 60.000 km-t futott nagynyomású gázolaj befecskendezőm amit viszont nem adok hozzá, azt majd meghirdetem valahol (25000 darabja garival).

Ha utánaszámolsz adhattam volna én is 1.8-ért az autót úgy ahogy volt, lehet el is vitték volna majd eladtam volna a téli gumikat meg az egyebeket. Lehet ugyanott lennék mint most, de így nyugodt lelkiismerettel válok meg tőle. Amúgy a vevőm 20% önrésszel akarja megvenni ami lehet össze sem jön és akkor marad a verda. Nem akarom mindenáron eladni. Nem is könnyű ebben a válságban.

Előzmény: Vámosi1 (3023)
Vámosi1 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3024

Neked is köszönöm a tanácsot Ottofon. Azt is köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok, ezt tapasztaltam az eddigi írásaitokból. Jó tudni, hogy nem vagyok 1edül, s van kihez fordulni ha baj van, ami nem lesz, mert "csak pozitívan" !  Már egy kicsit pityeregtem is, mert félek ettől a vételtől, másrészt pedig nagyon szeretném. Ez a rengeteg elektromos cucc, computervezérlés, bonyolult rendszerek sokkal nagyobb hibaforrással bírnak az egyszerűbb modelleknél, amik eddig nekem voltak. Jó hír számomra, hogy a férjem is már csak egykézzel fogja a fejét, bár attól is félek, hogyha mégis jócskán költeni kell az autóra, jön a "látod, hogy te milyen hülye vagy, már megint kitaláltál valami f.ságot" effektus. Ennek az autónak nagyon jónak kell lennie, hogy megint "drágám"-nak hívjanak otthon.

Megnézetem hétfőn, nincs más megoldás. Az viszont gázos, hogyha találnak valamit, nem tudok senkivel konzultálni. Kicsi a baj vagy nagy ? A szervíz legyint egyet, azt mondja, ez semmi, Ti pedig azt mondanátok: azonnal húzzak el onnan.

Sziasztok !

Vámosi1 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3023

Köszi Máté a jótanácsot, azért is fordultam Hozzátok, rutinos "versenyzők-höz", mert egyáltalán nem vagyok képben, tekintve, hogy lányból vagyok és mindig szerelemből vettem autót. Ez eddig be is jött, most azonban, hát...  nem tudom.

Mivel hétfőre döntenem kell, egész délután a leírásaitokak olvasgattam a fórumon, a Ti autóitok zömében sokkal fiatalabb évjáratúak, így nyilvánvalóan megbízhatóbbak is. Nekem valóban az okoz problémát, amit írtál, a kor és a remélhetőleg apróbb, de mégis bosszantó, esetleg költséges problémák, főleg, ha vannak nagyobbak, s ezek vásárláskor nem derülnek ki. Volt olyan autóm, amit a szakszervíz is könyvből szerelt, azt hittem elsírom magam. És volt már motorgenerálom is egymást követően háromszor  (2 hónapon belül) egy Hyundai Coupe-nál, akkor azt mondtam: adjatok egy gyufát, majd én meggyógyítom !

A kereskedőtől azért megkérdezem majd, hogy van-e 1 km-en belül P-szervíz, tekintve, hogy 159 ezer van az autóban, azaz 1 km-t még mehetek, azután a "szoknyám" is rá költöm. Szóval kihozom a kereskedésből, haza már nem mehetek vele, mert azonnal kötelező szervízre kell vinnem, majd vizsgára. Ahogy tanultam Tőletek, ez vezérműszíj és lánc, görgő, vízpumpacserével jár, így 160.000 környékén. Hasperkábé mennyi lehet ennek a költsége ? Csakhogy mennyit érdemes alkudni, ha nem bírom ki, hogy ott hagyjam.

Megoldásnak látod, ha ott helyben megnézetem szakszervízben ? Ilyenkor mit tanácsos kérni ? Mit nézzenek meg rajta ?

Feltűnően jó az ára valamiért. Főleg, hogy a kötelező szervíz előtt 1 kilóméterrel a tulajdosa beadja árulni, rákölteni már nem akart, az biztos. Azt még nem is írtam, hogy automataváltós.  Egy kicsit bele fogok halni, hogy nem lesz az enyém, jóideje vadászom, fontos nekem, hogy fekete legyen, vaj belsővel és 2,2-es motorral, lehetőleg dieselben (bár ez nem fő szempont), az aut.váltóra azonban nem vágytam.

Teljesen lebeszélsz pont erről az autóról vagy átvizsgálással szerinted mehet ?

Ettől függetlenül azonnal felmegyek egy kis vadászatra a használtautóra, átnézem a benzines kínálatot. Bocs' hogy hosszú voltam ! Köszi !  Szia ! Sziasztok !

Előzmény: Mate 607 3.0 V6 (3021)
ottofon Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3022

Na akkor vitatkozzunk egy kicsit! :)

Egyáltalán nem kell félned a dízeltől. Nekem is az van, épp most fogom eladni. 165000 van benne és gépre dugtuk és semmi baja. A turbo annyira jó ezekben a hdi-kben hogy szinte lehetetlen kinyírni. A szervizes ismerőseim szerint 300-350 ezret simán elmennek! Az enyémre még garanciát is vállalok, mert tudom mit adok el! 8 éves! Amúgy ne félj a nagynyomású cuccoktól mert még akkor is megérné 1.8-ért ha esetleg kuka a befecskendeződ. olyan 50 körül tudok teljesen újat gyárit szerezni, szóval 200-at ráköltesz és megint 200ezer km-ig nem lesz vele gond. Turbót 100000 ft-ért tudo gyárit egy év garanciával (ez használt de letesztelt).

Amúgy mindenképp dugj rá egy szervizcsatit mert az megmondja az említett alkatrészek konkrét állapotát, rendszernyomást, a porlasztócsúcsok állapotát (olajvisszaeresztést) stb. A fogyasztás 10 körül van valóban de városban. A benzines valóban jobban megy. Na lépek mert kell az asszonynak a gép.

Előzmény: Mate 607 3.0 V6 (3021)
Mate 607 3.0 V6 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3021
Szia Vámosi1

Nem akarlak lebeszélni róla, mert úgyis te döntöd el, hogy mi lesz a végső szó az ügyben, de én nem venném meg ezt az autót. Az eddigi tapasztalatokból én azt vettem le, hogy az ilyen idős dízelekre elég sokat kell/lehet költeni. Biztos vagyok benne, hogy ha elvinnéd szervizre akkor beleszaladnál egy viszonylag nagyobb összegbe. Valamint engem az is aggasztana, hogy nem lehet tudni, hogy milyen állapotban van a turbó, a magasnyomású szivattyú, illetve a porlasztócsúcsok, és akkor még csak néhány főbb dolgot említettem. Általában a dízeleknél ilyen mennyiségű km után, főleg ha nem volt mindig rendesen szervizelve, előjöhetnek a fent említett hibák. Abban biztos lehetsz, hogy lesz jó néhány apró dolog ami nem fog rendesen működni, ezekkel is számolni kellene. Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor vegyél inkább benzinest, mert azzal talán kevesebb lesz a gondod, mint egy dízellel. Egyébként pedig sokkal nagyobb élményt nyújt egy benzines mint egy dízel - persze csak az én véleményem.
Előzmény: Vámosi1 (3019)
somgaga Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3020

1. PEUGEOT TALÁLKOZÓ
Peugeot Fábián, 2009-02-12

 2009. március 14-én Budaörsön! 

Magyarország vezető Peugeot klubjával karöltve elhatároztunk, hogy megszervezzük az első közös Peugeot Találkozót.

Időpont: 2009. március 14.  10-18 óra

Helyszín: Peugeot Fábián, Budaörs


Szeretettel várunk minden Peugeot rajongót! Büszkélkedjen kedvenc autójával, ossza meg tapasztalatait, véleményét másokkal!

Ha nincs még Peugeot-ja, de szeretne egyet, akkor is mindenképpen itt a helye!

Alaposan szemügyre veheti és kipróbálhatja a legújabb Peugeot modelleket, és első kézből szerezheti meg a legértékesebb információkat a kiszemelt modellről! Hiszen rengeteg Peugeot tulajdonost várunk, és ki lehetne hitelesebb véleményalkotó és jobb tanácsadó, mint maga az autó használója?

Programok:

- Peugeot szépségverseny

- Tesztvezetés - különleges modellek, újdonságok

- Peugeot ügyességi verseny 

- Minden, ami Peugeot rally - történet, eredmények, videók

- Egy legenda születése - a Peugeot történeti kiállítása

- Peugeot Felvonulás - Budaörsről Budapest XI. kerületbe

- Meglepetés vendég

A belépés DÍJTALAN!

 

Bővebb információkról hamarosan ugyanitt tájékozódhat.

 

Vámosi1 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3019
Elolvastam az eddigi infokat az autóitok kapcsán, azt gondoltam: hű de bonyolult, meg macerás mindenféle csöveket idébb-odább dugdosni, meg apró kütyükkel trükközni. Biztosan kell nekem ez az autó ? Valaki mondja meg, mert én lassan nem tudom eldönteni !  Látom elég zárt kör a 607-es tábor, ismeri valaki a JSL-732-est ?  Előéletét jó lenne tudni, bár az alvázszám után azért megnézetem. 159.000 km van benne, mikor kell nagyszervíz, 160 ezernél ?  Mer' akkor megőrülök ! Ugyanis vizsga is kell májusban. Kiskunlacházáról hoznám 1.899.000.- iá, évj: 2001/5,  2,2 HDi Premium Pack. Árhoz mit szóltok ? Fogyasztásra 10 litert mondott vegyesen. Lehet kérni a kereskedőt hogy átnézessük vagy gépre tegyük, mielőtt fizetek ? Köszi !
Vámosi1 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3018

Sziasztok, kezet foghatnék Tutorral, hétfőn - nagyon remélem -  én is egy 607. tulajdonos leszek. Talán egy autóra hajtunk ?

8 éve álmodom egy 607-esről, újat nem tudnék venni, most egy 8 éves sikerülne, de férjem fogja a fejét.

Mi véleményetek, mit kérdezzek meg a kereskedőtől a nagyszervízen kívül. Vezérműszíj, egyebek 120 ezernél ... etc. Üdv. Erika

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 3017
Hát úgy néz ki ez a nap is elérkezik,Hétfőtől Én is 607 tulajdonos leszek.Rögtön egy kéréssel kezdeném,ha Budapesten egy Navi lemezhez valaki hozzásegítene nagyon hálás lennék.Tavaly augusztusban "dukai16"-nak egy torrent fájlt küldtem ahonnan le is töltötte,de ez már nem jó és másikat nem találok.
martinus115 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3016
Egyszer egy Fiat találkozon voltam.

Egy szabad területen csináltak ügyességi pályát időre.

Ford találkozón gyorsulásit.

Én Pécsi vagyok és gondolom valami Pest központú találkozót lehetne összehozni. Aki esetleg tud valami helyet, ahol nem zavarunk senkit... :)

Előzmény: gun111 (3015)
gun111 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3015
Igen, a fogyival elegedett vagyok, 10,3 l a majd 20e km atlaga... A gumik jol birjak, alig eszreveheto kopas 15e km utan (0.5-0.8mm kozotti). Nyariban Conti Premium Contact van fent, teliben Dunlop Wintersport 3D: 5e km utan semmi kopas.
Előzmény: 3véhat (3014)
3véhat Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3014

A váltóáttétel nekem is 2000-nél 80, de 225/55R17-es keréken.

Szerintem nagyon jól fogyaszt a géped.

Gumid mennyire fogy? Nekem sajnos 30-40 ezren -1 max 2 szezon- lefut az eleje.

A 406-os meg elment 80 ezret.

Előzmény: gun111 (2993)
bxzolee Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3013
308!

Küldtem emailt az itteni cimedre.
Előzmény: 308 (3011)
bxzolee Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3012
mit akarsz tenni?tán a végét megnézni?
vagy gyorsulni akarsz egy mig-el?:)
Előzmény: martinus115 (3010)
308 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3011

 

 

 Uristen,mire készülsz? :)))))  Ne hagyd,hogy maga alá gyűrjön a válság:)))

Előzmény: martinus115 (3010)
martinus115 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3010
Valaki esetleg tud valami szabad aszfalt pályát? (elhagyatott reptér stb? :)
Előzmény: bxzolee (3008)
308 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3009

 

 

  A legvége 5 m volt ebben benne van a bevizsgálás utáni nagyszervíz is ,és 4 vadiúj téligumi! Nagyon jó árban vettem kb olyan 5-6 ezer euro-val olcsobban a piaci áránál.Találtam egy jó kis vonalat francia banki autókhoz.Röviden ennyi:))

Előzmény: bxzolee (3008)
bxzolee Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3008
mennyi volt mindennel?
Előzmény: 308 (3005)
308 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3007

 

 

  Szerintem lennénk vagy 12-en :))))))))

Előzmény: martinus115 (3006)
martinus115 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3006
Nahnah :)

Valaki számolja, hány db 607 aktivista van itt a fórumba aki eljönne találkozóra? :)

Előzmény: 308 (3005)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!