ma sikerült négy adagnyi krémlevest főznöm egy igenszép darab édesbugonyából, internetes útmutatás alapján... ...hát valami csoda finom...még a nejem is megdícsérte, pedig az nagy szó.
These synthetic fats are produced from glycerol and naturalfatty acids, from either plant or animal origin. E471 is generally a mixture of several products, and its composition is similar to partially digested natural fat.
Potassium sorbate is the potassiumsalt of sorbic acid, chemical formula CH3CH=CH-CH=CH-CO2K. It is a white salt that is very soluble in water (58.2% at 20 °C). It is primarily used as a food preservative (E number202).[4] Potassium sorbate is effective in a variety of applications includingfood, wine, and personal care products. While sorbic acid is naturally occurring in some berries, virtually all of the world's production of sorbic acid, from which potassium sorbate is derived, is manufactured synthetically.
Es - oh... ezt a mit foztokbe szantam... szoval zolbableves lesz ma es makos teszta. A levesbe gnocchi lesz... csinos kis csomagolasban aruljak, nagyon egyszeru a hasznalata es finom.
Még sose evett halat, igaz keszeget én is Halkergető jóvoltából ( áldom is a nevét, meg szívjóságát) pár éve, '75-ben Agárdon naponta kétszer, dehát az se tegnap volt...
Írtam, a tokfélék. ;) Gyakorlatilag a kecsege és a lénai tok (tavakban tenyésztik). Van még sőregtok, vágótok, viza és újabban lapátorrú tok is, de ezekkel legfeljebb elméletben találkozhatsz.
Akkor ezek szerint jól tudtam, csak dülledt szemmel néztem, a Gorsium étteremben, Siófokról hazafele jövet megevett, majd' fél kilós állat(ka) tévesztett meg...