Keresés

Részletes keresés

silvius Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2906
Nekünk is volt egy "negatív" rekordunk. Egy gyermek beüvöltött a négyesen, hogy itt vagyok a Bence hegyen, gyere már, majd bekakilok!!! :-) Majd később elnézést kért, hogy Csókolom, ne haragudjanak! Mik vannak!
Előzmény: DJ Szegecs (2905)
DJ Szegecs Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2905
Iszonyat köd volt ma a 24-emeletes tetején, olyannyira, hogy a mellette lévő vasútállomás sem látszott.(!) Emiatt elég szkeptikus voltam, de mint kiderült, feleslegesen. Én csak sima Alan 456-al voltam, de a mátrai csapattal olyan minőségben tudtam beszélni, mintha ők is Szolnokon lettek volna. Emelett sikerült egy szolnoki idős úrral is beszélni (ez nem távolságrekord, de ha tudnátok, hogy itt milyen kevesen nyomulnak a PMR sávon, akkor megértenétek, hogy miért örülök ennek is.)
Emelett bekapcsolódott egy autós is, aki eredetileg nem volt része a project-nek, de kocsiból még kb.20km-re tőlünk is jól jött az adása.

A "tvintóker" szereplése engem is meglepett, külső alapján nem sok mondtam volna róla, de a teljesítménye meggyőzött.

Mindhárman egyaránt szétfagytunk a tetőn, de ezzel gondolom nem voltunk egyedül :))))

magpet Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2904
Megint eszembe jutott valami: Ne az itteni (fríméles) címemre küldjétek a leveleket! Annyi rohadék vírus érkezik rá, hogy ritkán nézem, és elég rondán moderálom, nehogy valami fontos dolog elvesszen!
Előzmény: magpet (2902)
magpet Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2903
...éltesse...
Bots, kicsit megfáradtam! :)
Előzmény: magpet (2902)
magpet Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2902
Isten éltessen az összes résztvevőt! Nagyon jó buli volt, köszönet mindenkinek, aki mászott, fázott! Szeretnék emlékeztetni mindenkit a pár napja megbeszélt távolságmérősdi ügyre: küldjetek nekem egy emilt, csinálok belőle egy térképet a létrejött kapcsolatokkal, résztvevőkkel, ki milyen rádióval, stb. Ehhez az alábbiakat írjátok bele a levélbe:
-Név
-Koordináta (magasság is!)
-Használt rádió(k) típusa (esetleges bonus kiegészítők, ugye Silvius? :)
-Kivel sikerült beszélni, és milyen paraméterekkel? (1. Saját antenna, vagy külső?; 2. Kikapcsolt zajzár?; 3. Kapcsolat minősége?; 4. Ha több rádióval is próbálkoztál, akkor milyen vételi különbségeket tapasztaltál?)

A cím pedig: magpet[szokásos jelecske]geocaching[másik kis izé]hu

Nálunk most vad konyhabútor-építés zajlik, de remélem hogy hamarosan lesz időm bíbelődni az adatokkal. Addig is izgatottan várom a leveleket! Küldhettek némi képeket is, valamint élménybeszámolót, bármi szépet, ami eszetekbe jut. Szeretném, ha a hamarosan induló pmr.hu első érdemi híre egy ilyen össznépi buliról készült kollektív beszámoló lehetne! Előre is köszönet mindenkienk, és kellemes pihenést! (Aki teheti! :)
magpet voltam a 4/00-n :)

PETIKA Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2901
Silvius
Az általad megadott koordináták alapján a távolságunk több mint 48 km volt (az én koordinátáim: a N 47°25.45' E 19°12,57' ponttól kb. 200 méterrel ÉNy-ra egy 4 emeletes ház felső erkélyén) és teljesen tisztán hallottalak, mindenféle háttérzaj nélkül, mintha a közelből beszéltél volna. Én nem észleltem különbséget az antennáid között!
Sikerült még beszélnem ÖregTommal, Flektogonnal, Magpettel, Mátyásföldi Bélával. Hallottam még egy-két embert, akiket nem sikerült azonosítanom, de a szavaikból kiderült, hogy ők is a csapathoz tartoznak, valamint azt hiszem néhány szófoszlány Dragunovtól is eljutott hozzám. A fentieken kívül én is hallotam az építőbrigádot, meg valakit aki a Valentin nap erőltetéséről beszélgetett egy általam nem hallható személlyel. Én 2 db gyári Alan456R készülékkel voltam felszerelve, érdekes módon néha az egyik kezemben levő készüléken hallotam a forgalmat a másikon nem. Jó lenne, ha mindenki meg tudná adni itt a koordinátákat, hogy pontosan kiszámolhassam én is az átbeszélt távolságokat. Azt hiszem a Mátra több mint 70 km-re van tőlünk. Mindenkinek további jó PMR-ezést és újabb rekordokat kívánok.
OFF
Az Index monnyon le! Délelőtt nem is tudtam rácsatlakozni.
ON
Előzmény: silvius (2895)
Phoere Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2900
Szmöre=Phoere :))
És bocs Pitbullért. :))
Előzmény: pitnyul (2899)
pitnyul Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2899
BOCS, de nem pibull, hanem pitnyul.mOST A jóZSEF aTTILÁRÓL.
Tényleg óriási volt!!! GRATULA A REKORDEREKNEK! MEGÉRDEMLIK, HA ILYEN IDŐBEN IS MENTEK, CSAK MENTEK
"Szmörét" hallottam meg először, sokat panaszkodott az építkezési vállat miatt. Aztán egész jól értettem silviust a Velencei hegysébül, de ő nem hallott. Majd egy jó időre nyomotokat vesztettem a 4/0, 5/0 illetve 3/0 vándorlásban. És végül tényleg sikerült egyéni örömként öREGtOMmal és silviussal a kb 50 km. Sajnos a távolibbakat innen nem lehetett hallani.
Előzmény: Ati88 (2890)
pitnyul Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2898
Tegnap este nem ment ki az Ingyenx-en...
TEGNAPIG 'rksz' voltam
TEgnap este megint anyóséknál voltunk a Remete hegyen. Dragunovot is elcsíptem Gyömrőről. (kb 30 km). Jó előjelnek tekintettem. Akkor már javában havazott.
Valamit ki kellene talani, hogy otthonról a József Attilláról is tudjunk beszélni veletek, mert innen egyszerűen mindent lehet fogni!! Túl szép! A lejjebb említett websitetot már nézegettem az antenna miatt. Majd még meg kellene tudni ezt azt a dologról, de ahogy ma hallottam a többieket Mátyásföldről pl, asszem nekem is fejlesztenem kell majd.
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2897
Nos, mindenkinek gratulálok az új PMR-rekordhoz! Én is kint voltam, de innen (Kalocsa) nem hallotam semmit belőle. Viszont sikerült a kapcsolat Wartburgossal, ő Szolnokon volt. Az átbeszélt távolság 32.83 km, ami eltörpül a rekord mellett, de sebaj, ez volt az első összeköttetésem mással. Az adás teljesen tiszta, nagyon jó minőségű volt. Még egyszer gratulálok!
Vandor1970 Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2896
Gratula mindenkinek, aki benne volt! Mi persze jót aludtunk (is:) helyette, de néha azt is kell.
Mi most akarunk indulni a természet lány ölére(be), lesz még valaki 4/12-ön?

Kong (a) ratulésön

silvius Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2895
Szenzációs volt az élmény a hegyről!!! Köszi Öregtomnak a jó társaságot és a transportot. Szóval először Mföldi Bélánk, majd Phoere, Petika jött össze Pestről. Nagyon tisztán hallottuk Lelcachet a Pilisből, a Nyerges-hegyről több ízben is beszéltünk vele (60-70km). Létrejött még összeköttetés Oláh Tamással és csapatával, akik a Nagy Szénáson teljesítménytúrázás közben rádióztak, valamint a Tani bábit karbantartó vonósokkal, meg egy törökbálinti mezőőrrel. Itt volt a végén PitNyúl is, nagyon szépen jött a fővárosból, bocs ha valakit kifelejtettem. Dragunovval innen csak én tudtam összeköttetést teremteni és csak Yagi antennával. Stabilan szólt, több ízben nagyon tisztán (120km=új magyar PMR távolsági rekord, antennás kategória). Mudman, MagPet, Flektogon-nal mindketten beszéltünk alapantennákkal is. ( 103 km=új magyar PMR távolsági rekord, alapantennás kategória Részleteket lásd lentebb.
Előzmény: silvius (2894)
silvius Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2894
Sokáig azt hittem, hogy a Mudman, Flektogon, Magpet társasággal folytatott beszélgetésem az abszolút rekord, de ez "csupán" 103 km volt. Mindenesetre nagyon boldog vagyok, hiszen az eredeti kategóriában is sikerült összehozni az összeköttetést az Extrém csapat jeles tagjaival. Magpet mesterék fenomenálisan szépen és tisztán szóltak ha antennával hallgattam őket, de antenna nélkül is értettem őket, és ők is minket. Természetesen nem felejtjük ki Öreg Tomot, aki szintén tudott a Nagy Hársas-hegyen rádiózó csapattal, rásegítés nélkül is összeköttetést teremteni. Tehát most öten vagyunk ebben a rekordban. Az alapantennás rekord tehát a Bence-hegy - Nagy Hársas-hegy között van jelenleg, méréseim szerint 103 km.
Előzmény: silvius (2893)
silvius Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2893
Először is Dragunov üdvözletét tolmácsolom mindenkinek, aki nagy örömét fejezte ki, hogy beszélhetett sokakkal közületek. Elsőként neki gratulálnék, mert ő volt az, aki először átlépte a 100 km-es álomhatárt, mégpedig nem hivatalos méréseim szerint 120 km körüli összeköttetéssel, az antennás kategóriában. Az éter másik végén szerény személyem ácsorgott Öreg Tom társaságában (majd feljött Ati is)a Velencei-hegység Bence-hegy nevű dombocskáján, az emlegetett Carant antennával. Várom Kulisz által lemért koordinátákat, mert akkor megszületik a hivatalos távolsági rekord centire pontosan. A mi koordinátáink a következők voltak: 238m N 47°14.910'//E018°37.482'. Szolnok-Bence-hegy. Ez a legnagyobb eddig átbeszélt távolság jelenleg.
Phoere Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2892
Ennyit az Indexről. Ati88 hozzászólása még nem volt, amikor írni kezdtem. :)
Előzmény: Phoere (2891)
Phoere Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2891
Úgy látszik, az enyém az első bejelentkezés az össznépi PMR-ezésről.

Én Bp-en, Kőbányán egy toronyház tetejéről próbálkoztam. A következőket hallottam: Silivius/ÖregTom (kölcsönös), lelcache (kölcsönös), Pitbull (kölcsönös), Petika (választ nem kaptam), valaki a IX. kerületből (külcsönös, de nem ugrik be a neve), valaki irányított antennával (a nevét siha nem hallottam).

Sajnos pechem volt, mert a közelemben a 4-esen kommunikált egy építkezés minden embere és ez minden bejövő adást elnyomott. Így igen hézagosan vettem az adásokat.

Ati88 Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2890
Gratulálok mindenkinek a mai rekordhoz! A Bence-hegy tetejéről sikerült belehallgatnom egy kicsit a beszélgetésekbe, hála ÖregTomnak, Silviusnak, akik "nagyágyúval", azaz külső antennával álltak a csúcson. A kis alapfelszereltségű rádiómmal Vonós3as jött be, ami jó 40 km távolságot jelentett. Szóval jó volt, gratulálok mindenkinek!
lelcache Creative Commons License 2004.02.14 0 0 2889
Hűűűhaaaaa! Nagyon esik a hó! Nehéz lesz odáig eljutni kocsival, ameddig gondoltam. Amennyiben 11-ig nem jelentkeznék be, akkor valahol Szentendrén a hegyen próbálom a kocsit kiráncigálni valami gödörből!
magpet Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2888
Jelentem, felkészültünk! Az eredeti terv szerint a Csinkvecsenta (flektogon) volna a közlekedés eszköze, de a havazásra való tekintettel Hotel Astrát is készültségbe helyeztem. Téli gumi (kicsit kopottas, de a jobb fajtából való), hólánc, és rettentő elszántság! A puha péemerista menjen biztonsági őrnek a médiamarktba, ott nem esik a hó, és akár 30-40m is átrádiózható. Mi minden szempontból komolyabb kihívásra váygunk! :)
Előzmény: ÖregTm (2885)
flektogon Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2887
Snake: Uticélunk a Nagy-hársason lévő geodéziai torony. A helyszín PMR-es szempontok szerint lett kiválasztva, a környezetről még nem tudok nyilatkozni, mert most leszek ott először.
iM: Természetesen tervben van egy geoláda elhelyezése is az esemény emlékére, és a késöbbi érdeklődőknek.
Előzmény: SNAKe (2884)
ÖregTm Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2886
Melyik is az esőnap? (hóó!!??)
ÖregTm Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2885
Mi lesz, ha havazni fog holnap reggelig? :-(

Meddig jutunk, ha nem találom a hóláncot? (Úgy értem, milyen magasra? Talán a 24 emeletesben a lift muxik, de hegyre fel milyen lift visz? :-( )

:-))

ÖregTom

SNAKe Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2884
Off
Hová mentek???
Gazos-kő? Sas-kő? Esetleg a Kis-kő-höz?? Mert a Mátra keleti részén ezek a " jó helyek" !
Ha ezek valamelyikéhez mentek, akkor egy dobozt mindenképp tegyetek a zsákba!! Tuti 5-ös környezet!
On
snake
Előzmény: flektogon (2863)
dragunov Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2883
Esemény előtti utolsó felhívás (részemről):

Holnap, azaz febr. 14.-én szombaton 9:00-11:00 között megpróbáljuk átbeszélni a Szolnok-Mátyásföld(Bp) távot a 4/00 csatornán. Emellett többszörös PMR-DX próbák sorozata lesz országszerte. Szegecs és én Szolnokon leszünk, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy minél több kapcsolatot létesítsünk Veletek. Minden érdeklődő PMR-est szeretettel várunk az éterben.

A magam részéről ennyi, már csak vasárnap este leszek gépközelben. Javaslom, mindenki szedje össze a telefonszámokat, ne a helyszínen derüljön ki, hogy nem tudunk egyeztetni (ha kell).
Tehát mindenkinek kellemes és eredményes hétvégét kívánok.

dragunov

ui: Remélem, a pmr.hu -n lesz majd fórum is, mert ez egy nagy kalap .... !

Phoere Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2882
De legalább a szombati szeánszot várd meg és csak utána kapj infarktust. :)
Előzmény: iM (2880)
iM Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2881
Wavehunter!

Mail ment.

im

Előzmény: wavehunter (2873)
iM Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2880
Rksz!

XIII. ker Rákosrendező sorompó közelében (GCSORO) és mint már említettem hihetetlenül jó minőségben fogtalak. Én csak téged hallotalak, így nem tudtam, hogy a szünetekben a többiek adnak-e. Nem akartam ész nélkül rányomni és azzal zavarni a beszélgetéseteket. Az olyan többszereplős beszélgetéseknél, ahol nem hall mindenki mindenkit szükség van az önmérsékletre, mert különben csak káosz lesz. Inkább csak hallgatok másokat, mint hogy tönkre tegyem az élményüket.

Minden vasárnap 19 órakor tartunk PMR partit a 4/12-n. Ha ebben az időpontban fel tudsz menni a Remete hegyre szerintem a csapat nagy részével kapcsolatot tudsz teremteni. Onnan még Magpet, Flektogon elérésére is komoly esély van, Silvius meg megpróbál arra fordulni. Bocs azoktól akiket kihagytam, nem elfelejtkeztem róluk, hanem biztos vagyok benne, hogy ők tudnak forgalmazni a Remete hegy felé.

Off

Mostmár nagyon tele van a hócipőm az Index fórumaival. Amennyiben pár napon belül infarktust kapok, annak egyértelműen a fórum az oka :-( Mit tudtak rajta ennyire elrontani?

On

Előzmény: rksz (2869)
iM Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2879
Dragunovval és Silviussal abban állapodtunk meg, hogy ha valami gond lenne a 4/00-n, akkor a 3/00 a tartalék csatorna.
Előzmény: Phoere (2874)
iM Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2878
Off

Esetleg egy geoláda is marad ott emlékül? :-)

On

Előzmény: flektogon (2863)
Phoere Creative Commons License 2004.02.13 0 0 2877
Akkor bocs', átsiklottam felette.
Előzmény: DJ Szegecs (2875)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!